Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11539 Megjelenítve: 10691 - 10700
Több mint 400 ezer Cruze-t hív vissza a Chevrolet

Több mint 400 ezer Cruze-t hív vissza a Chevrolet

2012. június 24.
A General Motors 413.418 darab Chevrolet Cruze kisautót hív vissza, hogy...
Részletek
Chevrolet CruzeA General Motors 413.418 darab Chevrolet Cruze kisautót hív vissza, hogy módosítson egy motorpajzslemezt, amelyben összegyűlhet és tűzveszélyt okozhat a kifolyt olaj vagy a hidraulikus kuplungfolyadék.

A tűzveszélyt a motorházban az olajcserénél kifolyt olaj, vagy a kézi sebességváltós modelleknél a megsérült tengelykapcsolóházból kispriccelő folyadék okozhatja. A visszahívás során megvizsgálják az utastér hátsó részének hegesztését is, mert 249 autó esetében ezen a téren hiányosságok mutatkozhatnak.

A visszahívást a GM azután rendelte el, hogy az autópálya-biztonsági felügyelet (NHTSA) vizsgálatot indított, két Chevrolet Cruze motorházának tavaly történt kigyulladása miatt. A gyártó pénteken kiadott közleménye szerint a lecserélendő lemez közlekedési balesetet vagy sérülést nem okozott. A GM szerint a lemezcsere fél órát, a hegesztési varratok javítása pedig hármat vehet igénybe. A gépkocsi-tulajdonosok július 11-től kapják majd kézhez a visszahívásról szóló értesítést.

További cikkek

Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH
A Mercedes-Benz Concept Style Coupé Európa-premierje az Auto Mobil International kiállításon
A Mazda bemutatja a CX-5 modellben debütáló Smart City Brake Support elnevezésű biztonságtechnológiai rendszert
Kulcsszavak:
 
A Sólyom holding minőségi márkaként szeretne megjelenni a piacon A Sólyom holding minőségi márkaként szeretne megjelenni a piacon Több mint 400 ezer Cruze-t hív vissza a Chevrolet Az autóipari fejlesztési versenyből a plug-in hibrid autók kerülnek ki győztesként A Citroën a 2019-es genfi autószalonon bemutatja az Ami One Concept tanulmányt A Citroën a 2019-es genfi autószalonon bemutatja az Ami One Concept tanulmányt Maximális élmény a gazdaságosság: a BMW csoport saját fejlesztésű BMW TwinPower Turbo belsőégésű erőforrása és elektromos motorja Maximális élmény a gazdaságosság: a BMW csoport saját fejlesztésű BMW TwinPower Turbo belsőégésű erőforrása és elektromos motorja Janáky Csaba: a kémiai Nobel-díj régóta várt elismerés a lítiumion-akkumulátor kifejlesztéséért Janáky Csaba: a kémiai Nobel-díj régóta várt elismerés a lítiumion-akkumulátor kifejlesztéséért
 
Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH

Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH

2012. június 24.
Dízel -elektromos hibrid, egyéni vonzerővel. A Peugeot töretlenül emeli választéka...
Részletek
Peugeot 508 RXHDízel-elektromos hibrid, egyéni vonzerővel - A Peugeot töretlenül emeli választéka exkluzivitását.

Dízel-elektromos hibridhajtás és nívós igényesség egy fokozott vezetési élvezetet ígérő összkerékhajtású autótól: itt az új Peugeot 508 RXH, amely megtestesíti a Peugeot modernségét és igényességét. Az 508 RXH stílusa és innovatív HYbrid4 hajtáslánca a szegmensben eddig nem ismert új szintre emeli az autózás szabadságát és örömét.
Dízel-elektromos hibrid és a nívós megjelenés, kombinálva az összkerékhajtású autók fokozottan élvezetes vezetésével: ez az új Peugeot 508 RXH.

A stílusos eleganciájáért, magabiztos kiállásáért, kiváló gyártási minőségéért és részletekbe menően gondos kidolgozásáért sokat magasztalt 508 limuzin és SW 2011 tavaszi megjelenését követően az 508 RXH emeli tovább a Peugeot márka rangját és erősíti műszaki, környezetvédelmi vezető szerepét.

Kiállása és sajátos stílusa azonnal a szabadidő-autók élvonalába emeli az 508 RXH-t. Egyéni, kifinomult, magas és széles, jól felismerhető, éjjel-nappal látható fénydiódás menetfénnyel és a „lebegő” hűtőmaszk mellett három-három függőlegesen álló „oroszlánkörömmel” igazán szembeötlő jelenség! Exkluzív jellegét erősíti prémium-minőségű utasterének egyedi színvilága, fényűző anyagválasztása és kárpitozása.

Különleges színvonalú kidolgozása és felszereltsége összhangban áll csúcsmodell-jellegével és műszaki színvonalával. Alapfelszerelése gazdag (kulcs nélküli nyitás és indítás, elektromos első ülések, vetített kijelzés, 18 colos kerekek, panoráma-üvegtető, színezett, hangszigetelő, ragasztott oldalablakok, legújabb generációs audioberendezés és navigáció), utasait kifinomult, első rangú komforttal várja.

Peugeot 508 RXHA 3008 HYbrid4-ben világújdonságként bemutatott 2.0 l HDi FAP HYbrid4 motorra épülő dízel-elektromos hibridhajtás nagy hatótávot és mindenféle úton örömteli autózást eredményez. 147 kW (200 LE) csúcsteljesítményével, 450 Nm nyomatékával és összkerékhajtásával az 508 RXH bármilyen használatra és körülményekre megfelel, sőt új perspektívát nyit meg a szegmensben, hiszen teljesen elektromos hajtással, zéró emisszióval közlekedhet városban, a kombinált ciklus szerinti fogyasztást 4.1 l/100 km alá szorítja le, miközben a CO2 emisszió csupán 107 g/km.

A 3008 HYbrid4 után a Peugeot folytatja innovatív stratégiáját, egyre több modellre terjeszti ki a  HYbrid4 technikát, a vezetési élmény és a környezetkímélet kombinációját nyújtva.

További cikkek

Citroën C-Elysée – Modern, tágas robosztus
Az Outlander Plug-in Hybrid EV világpremiere a 2012-es Párizsi Autószalonon
A Mercedes-Benz Concept Style Coupé Európa-premierje az Auto Mobil International kiállításon
Kulcsszavak:
 
A nyáron több villamosvonal egy-egy szakaszát is felújítják Budapesten A nyáron több villamosvonal egy-egy szakaszát is felújítják Budapesten Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH A Swift Range Extender a 2012-es Genfi Nemzetközi Autószalonon Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH Renault Sherpa – az extrém teherautó Az új Volkswagen Passat lett a 2015-ös „Év Autója” Az új Volkswagen Passat lett a 2015-ös „Év Autója” Bemutatkozik a megújult Ford Mondeo és a különleges, új hibrid hajtású kombi változat Bemutatkozik a megújult Ford Mondeo és a különleges, új hibrid hajtású kombi változat
 
A Jazzy Street június 23.-i adásának tartalmából

A Jazzy Street június 23.-i adásának tartalmából

2012. június 22.
Az újra, a saját útját járó Mazda Skyactiv technoló- giája forradalma- síthatja az autó- gyártást. Nem csak részletei- ben...
Részletek
A Jazzy Street június 23.-i adásának tartalmábólAz újra, a saját útját járó Mazda Skyactiv technológiája forradalmasíthatja az autógyártást. Nem csak részleteiben, hanem egészében dobták el a Mazda mérnökei a lassan évszázados autóépítési és fejlesztési elveket, és egy teljesen új filozófia mentén kezdtek autókat építeni. A  cél, a minél gazdaságosabb és tisztább üzem elérése. A benzines és a dízel erőforrásokat is teljesen más elvek alapján tervezik, ezzel új motorgyártási platformot nyitva, a nem egyértelműen sikeres kis köbcentis, nagy teljesítményű turbós motorokat erőltető versenytársakkal szemben. Például a Mazda új dízel erőforrása, a drasztikusan lecsökkentett kompressziónak köszönhetően, elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik. Az új Skyactiv dízel már biztos, hogy ott lesz a Mazda versenyautójában, amellyel a 24 órás Le Mans-i versenyen indulnak majd. Az új dízel erőforrás, egyébként mindenféle extra kütyü és adalék nélkül is könnyedén hozza az Euro6-os előírásokat..

Teszteltük a Lancia Y 1.3 literes dízel motorral szerelt változatát, amibe azért eleinte kicsit feszengve ültünk be, hiszen ebben a modellben általában hölgyeket látunk a volán mögött.  A női autónak kikiáltott arisztokratikus megjelenésű miniről azonban kiderült, hogy a férfias elvárásoknak is megfelel, és a kategória egyik (ha nem éppen a) legjobb autója. Bár a start-stop rendszer rapszodikus működése rontott az osztályzaton, a kis olasz kiválóan teljesített! Ez volt az első olyan tesztautó, amivel országúton – minden különösebb erőlködés nélkül - 80 körüli tempót tartva -  FIGYELEM!!! 2.3 literes fogyasztással lehetett megtenni 100 kilométert. Bármilyen hihetetlen, 90 körül is 3 liter alatt lehetett tartani a fogyasztást, és a budapesti forgalomban is 4.4 literes átlaggal lehetett közlekedni vele. Szép és igényes belső tér, különleges anyagok, rezzenetlen csend, kényelem és gondos összeszerelési minőség jellemzi a kis Lancia-t. A szokványostól erősen eltérő, retrós formajegyektől sem mentes „csomagolás”, első sorban a hölgyek szívét képes megérinti. A vezetési élmény és a gördülési komfort is bőven túlteljesítette a vágyainkat, miközben ez a hihetetlenül gazdaságos, tágas belsőterű autó városban, és országúton is szerethető útitárs volt.  Női autó ide vagy oda, minden vele töltött percet élveztem, és az egy hetes teszt után nehéz szívvel váltam meg tőle!  …és, hogy mitől női? …mert annak lett elkönyvelve! Sürgősen koedukált közlekedési eszközzé kellene nyilvánítani, hogy ebből a jóból a sztereotípiák miatt, mi férfiak se maradjunk ki.

Opel Zafira ToureAz Opel Zafira Tourer 1.4 literes turbó

Másik tesztautónk, a Zafira régi változata mellett megjelent prémium egyterű volt. A hatalmas méret és a minden igényt kielégítő belső tér, a futómű és az autó utazási kényelme, nem hagy kívánnivalót maga után. Az 1.4 literes motor egész dinamikusan mozgatja az autót, bár a majd 10 literes fogyasztása (lopakodva is minimum 9.6 liter városban) rontott az élményen. Országúton sem tűnt túl gazdaságosnak, hiszen ott is inkább a kilenchez volt közelebb az elfogyasztott benzin mennyisége, mint a nyolchoz. A kimondottan elegáns belső tér csendjét, csak a harmadik üléssor szint állandó zörgése, vagy nyaszatolása törte meg. Kár érte! Amennyiben motort kellene választanunk, nem okvetlenül ezt az 1.4-es turbósat kérnénk hozzá...
….mindent egybevéve, azok számára, akik egy az átlagot messze meghaladó luxust kínáló, átgondolt, jól megépített és kényelmes egyterűre vágynak, jó választás lehet az Opel luxus kapszulája.

Ebben a műsorban úgy tűnik, hogy a prémium kategória dominál, hiszen a Lexus új GS változatával is megismerkedhetnek hallgatóink. Higgyék el, hogy érdemes odafigyelni a Lexus GS bemutatásában segédkező Krajcsovics Sándor úr szavaira, aki sok érdekességgel szolgál, erről a különleges autóról..

Jogi rovatunkban dr. Vizi Andrást, a DAS szakjogászát faggatjuk a külföldön történő balesetek vagy szabálysértések körüli problémás helyzetek ügyében.  Vele együtt próbálunk megoldásokat ajánlani, és mint általában, ezt is érdemes meghallgatni, hiszen jó, ha néhány dolgot az eszünkbe vésünk, hogy a későbbi kellemetlenségeknek elejét vegyük. Másrészt az is kiderül a beszélgetésből, hogy a kinti rendőrök sem angyalok, és nem ritkán, felturbósított büntetési tételekkel „ajándékozzák” meg a gyanútlan külföldieket, ami ellen azért utólag,  - ha nem is mindig -  lépéseket tehetünk, feltéve, ha kellő körültekintéssel kezeljük a helyzetet. …na meg, hogy a szabályok betartása, és a helyi szokásokról való előzetes tájékozódás segíthet abban, hogy egy nem várt rendőri intézkedés, vagy baleset miatt ne menjen tönkre a várva-várt nyaralás.

További cikkek

GfK: az autógumik 37 százalékát az év utolsó két hónapjában adják el
A Mazda bemutatta a 2013. évi Le Mans-i 24 órás versenyre szánt SKYACTIV-D CLEAN DIESEL dízelmotort
Biztonság felár nélkül
Kulcsszavak:
 
A Jazzy Street június 23.-i adásának tartalmából Technikai "csoda" kellene az elektromos utasszállító gépekhez Idén 35 éves a Ford Orion Idén 35 éves a Ford Orion Csökken a benzin és a gázolaj ára is szerdán Csökken a benzin és a gázolaj ára is szerdán Életbe lépett az első dízelautó-használati korlátozás Németországban Életbe lépett az első dízelautó-használati korlátozás Németországban A Jazzy Street június 23.-i adásának tartalmából Audi fejlesztés - Indul a logisztikai park pályáztatása
 
Egy millióan „kattantak rá” a Nissan LEAF-re

Egy millióan „kattantak rá” a Nissan LEAF-re

2012. június 22.
A Nagy Rákattintás - a Nissan ambiciózus kampánya, amely azt a célt tűzte ki, hogy egymillió ...
Részletek
Nissan LEAFA Nagy Rákattintás - a Nissan ambiciózus kampánya, amely azt a célt tűzte ki, hogy egymillió embert állítson az elektromos autók ügye mellé - a tervezettnél előbb elérte a célját.

Az eredeti terv szerint az egymilliós kattintás-számot 100 nap alatt akarták elérni, a kampány azonban annyira magával ragadta a közvéleményt, hogy már ma, június 22-én, 14 nappal a tervezett időszak lejárta előtt elérte az 1 milliós mérföldkövet.

"Boldogok vagyunk, hogy a határidő előtt elértük az egymillió ´rákattanást´ - mondta Paul Wilcox, a Nissan európai értékesítésért és marketingért felelős vezető alelnöke. "Ez jelzi, hogy egyre többen felismerik: az igazi alternatívát az olyan autók jelentik, mint a Nissan LEAF. Bár a Nissan korábban elérte a kitűzött célt, a Nagy Rákattanás folytatódik, hogy továbbra is beszédtéma lehessen a 100%-ban elektromos hajtású LEAF."

A kampány - amellett, hogy arra ösztönzi a francia, német holland és brit autósokat, hogy ismerjék fel a zéró-emissziós autózás előnyeit - azt is megmutatja, hogy a Nissan LEAF rendkívül biztonságos, környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető, és az akkumulátor-feltöltések között megtehető távolság elegendő a napi utak többségének megtételére.

A kampány befejeztével az a város, ahol a legtöbb autós szavazott az elektromos autókra, 30 darab Nissan gyorstöltő berendezést kap ajándékba, az a személy pedig, aki a legtöbb embert győzi meg, hogy szavazzon, egy Nissan LEAF-et nyer.  

Nissan LEAFAz említett CHAdeMO szabványú gyorstöltők annak a 400 darabból álló csomagnak a részét képezik, melyet a Nissan a tervek szerint európai városoknak fog adományozni a 2012-es pénzügyi év végéig, hogy felgyorsítsa az infrastruktúra kiépülését. Ezekkel, a Nissan LEAF vagy a hozzá hasonló elektromos autók akkumulátorai 30 perc alatt 80%-ig feltölthetők, s ezzel jelentősen segítik a hosszabb utak megtételét. Az első Nissan gyorstöltőket már üzembe állították Hollandiában és Franciaországban.

További cikkek

Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban
škoda Rapid – A škoda új kategóriája
A Mercedes-Benz Concept Style Coupé Európa-premierje az Auto Mobil International kiállításon
Kulcsszavak:
 
Egy millióan „kattantak rá” a Nissan LEAF-re Átadták az M0 kiszélesített első szakaszát Már csak néhány hét, és birtokba vehetik a budapestiek az 5-ös metrót Már csak néhány hét, és birtokba vehetik a budapestiek az 5-ös metrót Öt éven belül olcsóbb lesz elektromos autót használni Öt éven belül olcsóbb lesz elektromos autót használni Egy millióan „kattantak rá” a Nissan LEAF-re Megújult a Peugeot RCZ Az új SEAT Ibiza CUPRA - Kifejező dizájn, erőteljes vonalak Az új SEAT Ibiza CUPRA - Kifejező dizájn, erőteljes vonalak
 
Biztonság felár nélkül

Biztonság felár nélkül

2012. június 22.
Október 31-ig térítés- mentes extrákkal érhetők el a BMW Motorrad R sorozatú modelljei.
Részletek
BMW R 1200Október 31-ig térítésmentes extrákkal érhetők el a BMW Motorrad R sorozatú modelljei.
2012. június végétől jelentős kedvezményeket kínál a BMW Motorrad Magyarország. A bajor márka hazai képviselete modelltől függően a biztonsági csomagot vagy a túracsomag 3-at adja ajándékba a népszerű R sorozatú motorkerékpárok vásárlóinak.

Az R 1200 R roadsterhez, valamint az R 1200 GS és GS Adventure enduro modellekhez felár nélkül jár a biztonsági csomag, amely az R 1200 R esetében Integral ABS-t és kipörgésgátlót (ASC), a másik két modellnél pedig keréknyomás-ellenőrzőt (RDC), Enduro kipörgésgátlót, valamint Integral ABS-t foglal magában.

Az R 1200 RT vásárlói az értékes túracsomag 3-at kapják ajándékba, amely az elektronikus futóműállítást (ESA), a markolatfűtést, az ülésfűtést, a sebességtartó automatikát, a fedélzeti számítógépet, az elektromos csatlakozót és a krómozott kipufogót tartalmazza.

Az akció 2012. október 31-ig a raktárkészleten lévő motorkerékpárokra, a készletek erejéig érvényes. További részletekkel kapcsolatban a BMW Motorrad márkakereskedésekben tudnak felvilágosítást adni.

Az akciós modellek:

R 1200 R – biztonsági csomag felár nélkül (listaára: 218 200 Ft)
A biztonsági csomag tartalma: Integral ABS, ASC (kipörgésgátló)

BMW R 1200R 1200 GS – biztonsági csomag felár nélkül (listaára: 444 200 Ft)
A biztonsági csomag tartalma: RDC (gumiabroncs levegőnyomás ellenőrző), Integral ABS,Enduro ASC (kipörgésgátló)

R 1200 GS Adventure – biztonsági csomag felár nélkül (listaára: 444 200 Ft)
A biztonsági csomag tartalma: RDC (gumiabroncs levegőnyomás ellenőrző), Integral ABS, Enduro ASC (kipörgésgátló)

R  1200 RT – túra csomag 3 felár nélkül (listaára: 465 800 Ft)
A túra csomag 3 tartalma:ESA (elektronikus futóműállítás), ülésfűtés, markolatfűtés, sebességtartó automatika, fedélzeti számítógép, elektromos csatlakozó, krómozott kipufogó

További cikkek

A Porsche a 2012-es sport auto-AWARD nagy győztese
Megnyitották az M0-ás ideiglenes halásztelki csomópontját
Kirúgta a BKV a "vicces" buszsofőrt
Kulcsszavak:
 
Biztonság felár nélkül Leleplezték Detroitban az új Amerikai Ford Fusion-t Biztonság felár nélkül Vezetőközpontú sportkocsi – Toyota GT 86 A Toyota nyeresége 240 százalékkal nőtt A Toyota nyeresége 240 százalékkal nőtt Biztonság felár nélkül Kis crossover a Suzukitól Biztonság felár nélkül 22 százalékkal nő az autógyártás Szlovákiában
 
Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban

Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban

2012. június 22.
A Törökbálinti önkormány- zat anyagi és technikai támoga- tásával és a Levegő ...
Részletek
Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városbanA Törökbálinti önkormányzat anyagi és technikai támogatásával és a Levegő Munkacsoport közreműködésével hat hetes próbaüzemre Magyarországra érkezett egy elektromos meghajtású busz (eBUS-12). A jármű Budapesten és környékén, valamint Szegeden és Székesfehérváron fog járni, és július 2-ától kezdve utasok is igénybe vehetik majd a BKV különböző vonalain.

A közlekedés, fűtés és egyéb emberi tevékenységek következtében a levegőbe kerülő apró részecskék Magyarországon évente mintegy 16 ezer ember idő előtti halálát okozzák, és ezek az emberek átlagosan több mint 10 évet veszítenek az életükből. A veszélyes részecskék egyik legnagyobb kibocsátói a dízelmotorok.

Számos bevált módszerrel csökkenthető e szennyezés: ilyen a dízelmotorok felszerelése részecskeszűrőkkel vagy az úgynevezett nulla emissziós járművek forgalomba állítása. Ez utóbbiak közé tartoznak a villanymeghajtású autóbuszok, amelyek – a trolibusztól eltérően – menet közben nem áramszedőn keresztül, hanem akkumulátorokból kapják az áramot. Ilyen buszokat ma sorozatban csak a kínai BYD cég gyárt. A 9 millió lakosú Sencsen városban már 500 közlekedik belőlük, és további 1500-at rendeltek meg 2012–2013. évi szállításra. A BYD nyerte meg ez év júniusában az első, tisztán villamos hajtásra kiírt EU-s közbeszerzést, és így hamarosan hat eBUS-12 típusú járműve fog közlekedni a hollandiai Schiermonnikoog-szigeten.

A Törökbálinti önkormányzat anyagi és technikai támogatásával és a Levegő Munkacsoport közreműködésével a BYD a tegnapi nappal kezdődően hat hetes próbaüzemre Magyarországra hozott egy eBUS-12-t. A jármű Budapesten és környékén, valamint Szegeden és Székesfehérváron fog járni, és július 2-ától kezdve utasok is igénybe vehetik majd a BKV különböző vonalain. Hat héten keresztül járja útjainkat ez az elektromos busz.

Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városbanA jármű 12 méter hosszú, tehát nagyjából akkora, mint egy Ikarus szóló busz. Hatótávolsága az akkumulátorok egyszeri feltöltésével 250 kilométer, legnagyobb sebessége óránként 70 kilométer. ülőhelyeinek száma 25, az állóhelyeké 55. A legkorszerűbb típusú, lítium-vasfoszfát akkumulátorait négy óra alatt lehet feltölteni. Hatékony energiafelhasználását áram-visszatápláló fékrendszer is segíti.

Egy villamos hajtású jármű káros anyagot nem bocsát ki ott, ahol közlekedik, ami már önmagában is óriási előny. Az eBUS-12 energiahatékonysága is kiváló: az áramot előállító erőművek veszteségét is figyelembe véve, fele annyi energiát fogyaszt, mint egy hasonló méretű dízel busz.

További cikkek

Kirúgta a BKV a "vicces" buszsofőrt
Forgalomba állt az első felújított MAN trolibusz Budapesten
Európai érdeklődés a NABI Sirius iránt
Kulcsszavak:
 
Az új Avensis Genfben mutatkozott be Az új Avensis Genfben mutatkozott be A Germanwings másodpilótája begyakorolta a gép megsemmisítését A Germanwings másodpilótája begyakorolta a gép megsemmisítését Az ónos eső miatt riasztást adtak ki Budapestre és négy megyére Az ónos eső miatt riasztást adtak ki Budapestre és négy megyére Budapesten megkezdődött az első gázüzemű busz tesztelése Budapesten megkezdődött az első gázüzemű busz tesztelése A San Franciscóban bemutatott Audi e-tron modellt Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV gumiabroncsokkal szerelték fel A San Franciscóban bemutatott Audi e-tron modellt Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV gumiabroncsokkal szerelték fel
 
Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon

Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon

2012. június 22.
Drasztikusan megnőtt az adóelkerülés a magyar- országi gépjármű-értékesítési piacon ...
Részletek
Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piaconDrasztikusan megnőtt az adóelkerülés a magyarországi gépjármű-értékesítési piacon a Gépjármű-Márkakereskedők Országos Szövetsége (GéMOSZ) szerint, s ez versenyhátrányba hozza a legális autókereskedőket.

Gablini Gábor, a GéMOSZ elnöke csütörtökön Budaörsön sajtótájékoztatón elmondta, a használt autók importját megkönnyítő regisztrációs adó csökkentése az illegális kereskedelem lehetőségeit bővítette.
Az ágazatban kialakult anomáliák kezelésére a GéMOSZ javaslatokat fogalmazott meg, amelyeket eljutatott a gazdasági kormányzatnak.

A Carinfo adatai szerint Magyarországon az idén az első öt hónapban 22.829 személygépjárművet helyeztek forgalomba, ami 20,4 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Gablini Gábor szerint azonban ez a statisztika hamis képet ad a magyar piacról, mert a forgalomba helyezés 15-20 százaléka virtuális, vagyis valójában reexport, amelynek során rövid időn belül ki is vonják a forgalomból a járművet és külföldön eladják.

Az elnök jelezte: a manipulált adatok hatására a gyártók megemelhetik a ma még kedvező magyarországi áraikat, ami rontja a vevők pozícióját. A GéMOSZ ezért azt javasolja, hogy a reális statisztika érdekében a kivonásokkal korrigálják az adatokat. A szövetség javaslatot tett arra is, hogy csak regisztrált és bankgaranciával rendelkező vállalkozások importálhassanak használt autókat. A magánszemélyként importáló nepperek ugyanis nem fizetnek semmilyen adót a tevékenységük után, holott egy átlagos nepper 80-100 autót is behoz egy év alatt - mondta Gablini Gábor.

Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piaconA GéMOSZ szerint a közlekedés biztonságát is veszélyezteti, hogy minősítetlen, gyenge minőségű alkatrészek özönlenek az országba. Ennek megakadályozására a rendszeres hatósági ellenőrzés visszaállítását, az engedély nélkül javítók kiszűrését szorgalmazzák. Súlyos problémának látja a szervezet a "nagyüzemi" olajhamisítást, ami az olajcégek adatai szerint Magyarországon már a piac 50 százalékát jelenti. A GéMOSZ javasolja, hogy csak engedéllyel, hatóság által nyilvántartásba vett, fáradtolaj-tárolóval rendelkező szerviz forgalmazhasson kenőanyagot, benzinkúton pedig csak helyszíni utántöltésre lehessen olajat vásárolni.

A szövetség javaslatai között szerepel az is, hogy a közbeszerzéseknél, a hazai kis- és középvállalkozások támogatása érdekében, a gépkocsi beszerzést és szervizt magyar márkakereskedők végezhessék. A GéMOSZ javasolja továbbá, hogy csak az a vállalkozás kereskedhessen, szolgáltathasson termékdíjas terméket és kezelhessen veszélyes hulladékot, amelynek telephely engedélye van.

További cikkek

A Mercedes-Benz Concept Style Coupé Európa-premierje az Auto Mobil International kiállításon
Az Outlander Plug-in Hybrid EV világpremiere a 2012-es Párizsi Autószalonon
A Mazda bemutatja a CX-5 modellben debütáló Smart City Brake Support elnevezésű biztonságtechnológiai rendszert
Kulcsszavak:
 
Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon Semmi sem utalt arra, hogy kockázatos lett volna az érintett légtér Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon Spanyolország a villanyautó-megosztási programhoz csatlakozik Genfben a Mitsubishi sportos pickup-ja Genfben a Mitsubishi sportos pickup-ja A Honda a Bécsi Autókiállításon A Honda a Bécsi Autókiállításon A Tesla Magyarországon építhet autógyárat, ha végre cselekszünk! A Tesla Magyarországon építhet autógyárat, ha végre cselekszünk!
 
Megnyitották az M0-ás ideiglenes halásztelki csomópontját

Megnyitották az M0-ás ideiglenes halásztelki csomópontját

2012. június 22.
Meg- nyitották csütörtökön az M0-ás útgyűrű ideiglenes halásztelki csomó- pontját ...
Részletek
Megnyitották az M0-ás ideiglenes halásztelki csomópontjátMegnyitották csütörtökön az M0-ás útgyűrű ideiglenes halásztelki csomópontját - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A cég emlékeztet arra, hogy az M0-ás autóút jobb pálya halásztelki csomóponti ágát az idén áprilisban zárták le, egy új, négysávos híd kialakítása miatt. Az M0-ás autóút M5-ös autópálya felé tartó oldalán a halásztelki csomópontban a kivitelező kialakította az ideiglenes lassító és gyorsító sávokat, és a le- és felhajtó ágat.

A csomóponti kapcsolat biztosítása érdekében ideiglenes lassító és gyorsító sáv épült sárga burkolati jelekkel jelölve. Az új lassító sávot a régi (továbbra is lezárva maradó) lassító sávtól körülbelül 300 méterre az M5-ös autópálya felé eltolva alakították ki.

A NIF közleménye szerint a II. Rákóczi Ferenc út és a lassító-, gyorsító sávok között a forgalom a leendő felhajtó ágon két irányban közlekedhet egymástól dupla záróvonallal és burkolati jelzőtestekkel elválasztva.

További cikkek

Megkezdődik az Egert az M3-assal összekötő út építése
Folytatják a BAH-csomópont felújítását
Négyszázmilliós útfelújítás Sopronnál

Kulcsszavak:
 
Új aluljáró segíti az autós közlekedést Pilisvörösváron csütörtöktől Új aluljáró segíti az autós közlekedést Pilisvörösváron csütörtöktől A Scania eredménye 2013 első félévében 3.971 millió svéd koronára csökkent A Scania eredménye 2013 első félévében 3.971 millió svéd koronára csökkent Bemutatjuk a BMW limitáltszériás roadsterét Bemutatjuk a BMW limitáltszériás roadsterét Jön az új Focus RS Jön az új Focus RS A Daimler felavatta új romániai üzemét A Daimler felavatta új romániai üzemét
 
Kirúgta a BKV a "vicces" buszsofőrt

Kirúgta a BKV a "vicces" buszsofőrt

2012. június 22.
Sorozatos szabály- sértések miatt nem hosszabbí- totta meg a vicces busz- vezető...
Részletek
Kirúgta a BKV a Sorozatos szabálysértések miatt nem hosszabbította meg a vicces buszvezető munkaszerződését a BKV - közölte a közlekedési vállalat az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: áprilisban nagy vihart kavart annak a buszvezetőnek az ügye, aki a 105-ös buszon viccesen mondta a megállókat, ugyanakkor engedély nélkül, a BKV belső szabályait megsértve nyilatkozott az ATV-nek.

A sofőr rendszeresen viccekkel, dalokkal és hangfelvételekkel szórakoztatta az utasokat. Akkor a BKK vezetője a buszvezetőt védelmébe vette, kifejezte, hogy számít a munkájára és arra kérte a BKV-t, hogy hívja fel a járművezetőt a szabályok betartására.

A BKV felelős forgalmi vezetői most azt a döntést hozták, hogy nem kívánják a sofőr szerződését meghosszabbítani, "mivel azt az esélyt és jelentős közfigyelmet, amit a legutóbbi szabálytalan munkavégzése után kapott, a legkevésbé sem arra használta fel, hogy ezt követően munkáját példamutatóan végezze és bármilyen pozitív ügy szolgálatába állítsa" - írták. Ehelyett az érintett dolgozó szabálytalan munkavégzésével visszaélt a jelentős közfigyelemből és a közvélemény szimpátiájából eredő kivételes helyzetével - fűzték hozzá.

A BKV a munkavállaló szabálysértéseiről azt közölte, hogy egyszer engedély nélkül elhagyta a szolgálati helyét, miközben épp a rádióban nyilatkozott, késett és két ellenőrzés alapján gyorsabban hajtott a megengedettnél.

"Ha a BKV ilyen előzmények után meghosszabbította volna a járművezető munkaszerződését, azzal  nem csak veszélyes precedenst teremtett és a szabályszegés pártjára állt volna, hanem a tisztességgel és a szabályokat betartva dolgozó járművezetők felé is azt üzente volna: eltérő szabályok vonatkoznak a különböző munkatársainkra" - hangsúlyozták.

További cikkek

Forgalomba állt az első felújított MAN trolibusz Budapesten
Európai érdeklődés a NABI Sirius iránt
Megkezdődik az Egert az M3-assal összekötő út építése
Kulcsszavak:
 
Bejelentették mely területeken dolgozik majd együtt a Toyota és a Suzuki Bejelentették mely területeken dolgozik majd együtt a Toyota és a Suzuki „Auto Trophy 2015”: Az Audi kapta a legtöbb díjat az AUTO ZEITUNG olvasói szavazásán „Auto Trophy 2015”: Az Audi kapta a legtöbb díjat az AUTO ZEITUNG olvasói szavazásán Stresszmentes vezetés a Forddal Stresszmentes vezetés a Forddal A Tesla új modellje könnyen lenyomhatja a konkurenciát A Tesla új modellje könnyen lenyomhatja a konkurenciát Indulhat a próbaüzem a debreceni 2-es villamosvonal első új szakaszán Indulhat a próbaüzem a debreceni 2-es villamosvonal első új szakaszán
 
Megkezdődik az Egert az M3-assal összekötő út építése

Megkezdődik az Egert az M3-assal összekötő út építése

2012. június 21.
Meg- kezdődhet az Eger és az M3-as autópálya között közvetlen össze- köttetést...
Részletek
Megkezdődik az Egert az M3-assal összekötő út építéseMegkezdődhet az Eger és az M3-as autópálya között közvetlen összeköttetést teremtő út első szakaszának építése - jelentette be a több mint 400 millió forint értékű projekt indításakor, csütörtökön a Heves megyei Maklár határában Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az új Széchenyi Terv támogatásával megvalósuló projekt a Füzesabony és Maklár között vezető 251-es számú, 2,6 kilométer hosszúságú útszakasz burkolatának megerősítését és kiszélesítését jelenti.    Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőként arra kérte a kormányzatot, hogy minél hamarabb biztosítson forrásokat a fennmaradó, az Eger és az autópálya közötti községeket elkerülő, több mint tíz kilométer hosszúságú második ütem kivitelezésére.

Emlékeztetett arra, hogy az egriek, illetve a város környékén élők régi álma a közvetlen autópálya-összeköttetés megteremtése. A terv megvalósítatlan maradt, annak ellenére, hogy már több kormányzat ígéretet tett a beruházásra. Mint mondta, Egerhez kötődő honatyaként maga is szorgalmazta az Országgyűlésben a második szakasz építésének megkezdését, azt követően, hogy októberben befejezik a most megkezdett beruházást. Információi szerint a megvalósíthatósági tanulmány és az engedélyek többsége már rendelkezésre áll, és reményei szerint a kormány minél hamarabb biztosítja az építkezéshez szükséges forrásokat.

Habis László Eger polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy 30 éve léteznek az út megépítésére vonatkozó, mindmáig beváltatlan tervek. Az Országgyűlésben működő "hatékony egri lobbi" prioritásként kezeli az út megépítését, mert ez az érdeke a város lakosságának, a turizmus- és iparfejlesztésnek - tette hozzá.

Megkezdődik az Egert az M3-assal összekötő út építéseA polgármester korábban arról számolt be, hogy a Maklár és Eger közötti, több mint 10 kilométernyi második ütem kikerüli majd Andornaktálya, Maklár és Nagytálya községeket. A beruházás költsége az előzetes számítások szerint mintegy 9 milliárd forint. Andornaktálya lakossága egyébként a helyi önkormányzat támogatásával korábban több alkalommal félpályás útlezárással tiltakozott a községen az M3-as autópálya irányában áthaladó fokozott forgalom miatt.További cikkek


Folytatják a BAH-csomópont felújítását
Felújítás az M0 útgyűrű M7-es és M6-os közötti szakaszán
Négyszázmilliós útfelújítás Sopronnál
Kulcsszavak:
 
Jön az új Focus RS Jön az új Focus RS Tied lehet az amerikai álom egy hétvégére! Tied lehet az amerikai álom egy hétvégére! Az új LEAF bejelentése a Nissan Intelligens Meghajtás következő fejezete Az új LEAF bejelentése a Nissan Intelligens Meghajtás következő fejezete A Toyotától és partnereitől újabb egymilliárd dollárt kapott az Uber autonóm mobilitási programja A Toyotától és partnereitől újabb egymilliárd dollárt kapott az Uber autonóm mobilitási programja Megkezdődik az Egert az M3-assal összekötő út építése Az Audi Genfben mutatja be új TT modelljét
 

Találatok száma: 11539 Megjelenítve: 10691 - 10700