Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11539 Megjelenítve: 10781 - 10790
Májusban csaknem 20 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba a tavalyinál

Májusban csaknem 20 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba a tavalyinál

2012. június 04.
A 2012. év május hónapjában a személy- gépjármű piac, jelentős, közel 20%-os ...
Részletek
Májusban csaknem 20 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba a tavalyinálA 2012. év május hónapjában a személygépjármű piac, jelentős, közel 20%-os emelkedést mutat az előző év azonos időszakához képest. Az első öt hónap összesített adatai is 20% többlet forgalomba helyezést mutatnak 2011 évhez viszonyítva. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy az év végére a piac növekedése meghaladja a 2011. évi szintet, de némileg szerényebb, összesítve 10-15% emelkedésre számítunk, ami hazai forgalomba helyezési piacot illeti.

Az első öt hónap alapján nehéz egyértelműen kimutatni a legfontosabb okokat, de örömmel látjuk, hogy a trend a kilábolás felé mutat akkor is, ha a volumen még messze alatta marad annak, ami a szakma fenntartásához a jelenlegi formában elegendő lenne. Feltételezésünk szerint a piac növekedését elsősorban a januárra áthozott forgalomba helyezések mellett a céges piac élénkülése (amelyet a bérlet áFA visszaigényelhetősége és a már régebben időszerű flotta cserék lebonyolításának megindulása is motivál), valamint a magán vevők lassú visszatérése generálta.

A kishaszon jármű piac megtorpanása április után tovább folytatódik, amit a májusi 4,7% csökkenés is mutat. Az elmúlt másfél év folyamatos emelkedése után nem tulajdonítunk ennek különösebben nagy jelentőséget, különösen annak tükrében, hogy a kumulált adat az első öt hónapra még közel 10% növekedést mutat. Mindenesetre figyelmeztető jel számunkra e piaci szegmens most már két hónapos csökkenése annak ellenére, hogy itt jelentősebb növekedést nem vártunk.

Májusban csaknem 20 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba a tavalyinálA motorkerékpár piac visszaesése áprilisban megállt, és májusban is stagnál, de éves összehasonlításban továbbra is 10% mínuszban van rendkívül alacsony volumennel. A piac helyreállásának egyik mérföldköve lehet a 125 ccm motorok vezethetősége B kategóriás jogosítvánnyal. Ez a legális robogó piac jelentős fejlődését eredményezheti. MGE motoros tagvállalatainak összefogásával a 125 ccm motorok népszerűsítésére és a B kategóriás jogosítvánnyal vezethetőség tudnivalóinak szélesebb körű ismertetésére a totalbike.hu internetes oldallal közös marketinget folytat a www.totalbike.hu/b125 honlapon.

A nagyhaszon jármű piac a tavalyi jelentős növekedése után, a márciusi kisebb lassulás után áprilisban (38%) és májusban ismét jelentős, 30,8% emelkedést mutat. Ez azt jelenti, hogy ez a szegmens a várakozásaink feletti teljesítményt ért eddig el 2012-ben, ami egyfelől a magyar gazdaság fejlődésének, másfelől, talán sokkal inkább a magyar fuvarozók sikeres külföldi szerepvállalásának köszönhető.

A 2012-re elfogadott adó jogszabályok összességében segítik a gépjármű kereskedelem lassú kilábalását, amelynek a gyenge forint szabhat jelentős gátat. Egyesületünk örül annak, hogy a jogalkotó megértette és magáévá tette a környezetvédelmi szempontok fokozottabb figyelembe vételét és lehetőségeihez mérten ezt a 2012. évi jogszabályokban érvényesítette is.

Sok a tennivaló még a feketegazdaság elleni fellépés területén, ahol több részben megismételt, részben megújított javaslataink, amelyeket az Autós Nagykoalícióval közösen készítettünk el és képviselünk, fekszik a törvényhozók asztalán. Reméljük, hogy ezek közül néhány elfogadásával folytatódhat a gazdaság fehérítése, így a legális kereskedők és szervizek több munkához juthatnak. Meggyőződésünk, hogy a magyar gazdaság legnagyobb tartalékai a gazdaság fehérítésében vannak.

Májusban csaknem 20 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba a tavalyinálTovábbra is kiemelkedően fontosnak érezzük – az abszolút számokban most már negyedik éve alacsony új gépjármű értékesítési piac mellett – a javító és szolgáltató ágazatokban tapasztalható visszaesés megállítását, a működés stabilizálását és fejlesztését, amelynek egyik fontos eleme – a fekete javítók és javítás elleni eredményes harc mellett - a személyzet folyamatos, magas színvonalú képzése az ügyfél elégedettség növelése céljából.

Tagvállalataink saját területükön és MGE is jelentős erőfeszítéseket tesz a márkaszervizek forgalma visszaesésének megállítására, a márkaszervizek által képviselt valós érték bemutatására és annak a tévhitnek az eloszlatására, hogy a márkaszervizek ár-érték aránya rosszabb lenne a független javítókénál. Célunk az, hogy az anyagi racionalitás, a közlekedés biztonsága garantálása mellett valamennyi legális szereplő megtalálja a helyét a javítói szolgáltatások piacán, a legális szféra erősödhessen, versenyhátránya csökkenjen, majd megszűnjön.

További cikkek

Ace Logistics Kft: Flotta bővítése DAF tehergépjárművekkel
5 hónap után is élen a Ford
Dupláz a BMW Kínában
Kulcsszavak:
 
Budapestre érkezett földkörüli útján az új Volkswagen Crafter Budapestre érkezett földkörüli útján az új Volkswagen Crafter A BMW Group elektromos teherautót állít munkába A BMW Group elektromos teherautót állít munkába ŠKODA KAROQ SPORTLINE: Világpremier a 2018-as Párizsi Autószalonon ŠKODA KAROQ SPORTLINE: Világpremier a 2018-as Párizsi Autószalonon Májusban csaknem 20 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba a tavalyinál Két Opel világpremier a 2012-es Genfi Autószalonon Májusban csaknem 20 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba a tavalyinál Tovább nőtt a SEAT értékesítése
 
5 hónap után is élen a Ford

5 hónap után is élen a Ford

2012. június 01.
Miután májusban is Ford gépjárműből talált a legtöbb gazdára Magyar- országon...
Részletek
FordMiután májusban is Ford gépjárműből talált a legtöbb gazdára Magyarországon, az év első öt hónapját tekintve a márka továbbra is az első helyen áll hazai személy- és haszongépjármű piacon.

A Ford 2012 májusában 576 új gépjármű értékesítésével első helyen végzett a hazai személy- és haszongépjármű piacon. A két piacot külön-külön vizsgálva a vállalat az előbbin 409 új autó értékesítésével a negyedik helyen végzett, míg utóbbin 167 gépjármű értékesítésével az első helyet szerezte meg.

Az év első öt hónapját tekintve a vállalat mintegy 3058 új géprjármű értékesítésével továbbra is őrzi piacvezető helyét a magyarországi személy- és haszongépjármű piacon. Az év első öt hónapjában a legnépszerűbb Ford modellnek a Focus bizonyult, amely a vállalat értékesítésének 28%-át tette ki, ezt követte a Fiesta (18,8%), a Transit (16,7%) és a Mondeo (13,9%). A fenti időszakban a vállalat értékesítésének 76,2%-át tették ki a személyautók és 23,8%-át a haszongépjárművek.

A fentieknek köszönhetően két Ford modell, a Focus és a Fiesta is a TOP10 legnépszerűbb Magyarországon értékesített személyautó között végzett: az előbbiből 858, az utóbbiból 574 darab talált gazdára az elmúlt időszakban.

További cikkek

Egy karaktertípus dinamikája - Mercedes-Benz GLK
Dupláz a BMW Kínában
„Kúttalan utakon” a Volkswagen Haszonjárművekkel
Kulcsszavak:
 
Megállítottak egy Google-robotautót, mert túl lassan haladt Megállítottak egy Google-robotautót, mert túl lassan haladt Az Alfa Romeo Stelvio első SUV modelljére is a Goodyear abroncsok kerültek gyárilag Az Alfa Romeo Stelvio első SUV modelljére is a Goodyear abroncsok kerültek gyárilag Rock legendák egy Harley nyergében, amit akár Te is megnyerhetsz! Rock legendák egy Harley nyergében, amit akár Te is megnyerhetsz! 5 hónap után is élen a Ford A vadonatúj Volvo XC90 First Edition 47 óra alatt elfogyott A Nissan bemutatta Európa legsikeresebb crossoverét A Nissan bemutatta Európa legsikeresebb crossoverét
 
Japánban 66,3 százalékkal nőtt a hazai gyártású járművek eladása májusban

Japánban 66,3 százalékkal nőtt a hazai gyártású járművek eladása májusban

2012. június 01.
Japánban 66,3 százalékkal nőtt a hazai gyártású járművek eladása májusban ...
Részletek
ToyotaJapánban 66,3 százalékkal nőtt a hazai gyártású járművek eladása májusban a tavalyi azonos hónaphoz képest. A belföldi értékesítés növekedése kilencedik hónapja tart.

Ebben szerepet játszik, hogy a kormány támogatást nyújt az üzemanyag-takarékos járművek vásárlásához, illetve javítja a statisztikát az is, hogy a tavalyi márciusi földrengés és az azt követő cunami miatt egy időre jelentősen visszaesett a hazai járműgyártás.

Japánban összesen 236 366 járművet adtak el a múlt hónapban az egy évvel korábbi alig 142 ezer után. A legjobban, 127,2 százalékkal a Toyota növelte belföldi értékesítését, a Honda 48,3 százalékkal, a Nissan 17,4 százalékkal növelte eladásait tavaly májushoz képest.

További cikkek

A kínai kormány az energiatakarékos járművek fejlesztését és tömeggyártását támogatja
Megnövelte gyártási teljesítményét a PSA Peugeot Citroën nagyszombati gyára
A Juke –R Budapest utcáin tombol

Kulcsszavak:
 
A Siemens megkapta a jóváhagyást a vonatszerelvények üzemanyagcellás meghajtóegységei fejlesztésének finanszírozásához A Siemens megkapta a jóváhagyást a vonatszerelvények üzemanyagcellás meghajtóegységei fejlesztésének finanszírozásához Boldog születésnapot, Mustang! Boldog születésnapot, Mustang! Két Skoda újdonság a Frankfurti Autókiállításon Két Skoda újdonság a Frankfurti Autókiállításon Különleges gumik segítik a leghatékonyabb magyar elektromos autót az Eco-marathonon Különleges gumik segítik a leghatékonyabb magyar elektromos autót az Eco-marathonon Japánban 66,3 százalékkal nőtt a hazai gyártású járművek eladása májusban 1,063 milliárd eurós adózott eredményt jelentett tavalyról az osztrák olajtársaság
 
Jótékonysági árverést tart a Ferrari

Jótékonysági árverést tart a Ferrari

2012. június 01.
A Ferrari nemzetközi aukció meg- nyitásával szeretne segíteni az Emilia-Romagna tarto- mányban ...
Részletek
Jótékonysági árverést tart a FerrariA Ferrari nemzetközi aukció megnyitásával szeretne segíteni az Emilia-Romagna tartományban május 20. óta történt földrengésekben odaveszett áldozatok családjainak.

A jövő héten kezdődő aukciónak külön dedikált részt hoznak létre a www.ferraristore.com weboldalon, amelynek célja, hogy jelentős összeggel tudják támogatni az összes családot, akik elvesztették szeretteiket.
 Az aukción olyan különlegességekre lehet licitálni, mint például egy 599XX EVO, a legextrémebb orrmotoros Ferrari versenyautó, amelynek kereskedelmi értéke több mint 1.3 millió euro. Az 599XX EVO a Ferrari legmodernebb technológiáinak eredménye, amelyeket részben az utcai autókból, részben pedig a Forma 1-ben szerzett tapasztalatokból szerzett. Ezen felül különböző Forma 1-es relikviák is kalapács alá kerülnek, V8-as motor, versenyoverallok, bukósisakok, amelyek egytől egyik az F1 pilóták felajánlásai, illetve egyéb memorabiliák az utóbbi évek versenyautóiból.

A Ferrari Store felajánlása pedig különleges Ferraris karórákból áll. Amint a földrengés híre elterjedt a sajtóban, Ferrari ügyfelek és gyűjtők világszerte jelentkeztek, hogy felajánlják hozzájárulásukat az áldozatok családjainak. Nem ez az első ilyen akció, az utóbbi években ugyanis két alkalommal is a Ferrari rajongóinak jóvoltából sikerült helyreállítani katasztrófa sújtotta városokat. Abruzzo, amely szintén földrengés áldozata lett, illetve két iskolát Ishinomakiban (Japán. Utóbbi esetben több mint 80 millió jent sikerült adományozni.

Jótékonysági árverést tart a Ferrari

További cikkek


A Juke –R Budapest utcáin tombol
Egy karaktertípus dinamikája - Mercedes-Benz GLK
Dupláz a BMW Kínában
Kulcsszavak:
 
A Suzuki ellenörző vizsgálatokat végzet a dízelbotrány miatt A Suzuki ellenörző vizsgálatokat végzet a dízelbotrány miatt Jótékonysági árverést tart a Ferrari Az Alfa Romeo 4C a FIA Túraautó-világbajnokság biztonsági autója Suzuki-márkakereskedés nyílt Kisújszálláson Suzuki-márkakereskedés nyílt Kisújszálláson Jótékonysági árverést tart a Ferrari Üzemeket szüntet meg az üléshuzatokat gyártó Car-Inside Kft. A BMW exkluzív limitált szériával ünnepli Marco Wittmann második DTM-bajnoki címét A BMW exkluzív limitált szériával ünnepli Marco Wittmann második DTM-bajnoki címét
 
A Millenniumi Földalatti Vasút modellje tekinthető meg a közlekedési múzeumban

A Millenniumi Földalatti Vasút modellje tekinthető meg a közlekedési múzeumban

2012. június 01.
Működő, a legkisebb részletekig pontos millenniumi földalatti vasút- modellel...
Részletek
A Millenniumi Földalatti Vasút modellje tekinthető meg a közlekedési múzeumbanMűködő, a legkisebb részletekig pontos millenniumi földalatti vasútmodellel gyarapodott a Szabad a pálya című kiállítás a közlekedési múzeumban. A dualizmus technikatörténetét bemutató tárlatról csütörtökön szakmai konferenciát is tartottak.

A legkisebb részletekig pontos az az 1:16 méretarányú modell, amely az 1896-ban elkészült Millenniumi Földalatti Vasút egyik fémburkolatú kocsiját mutatja be. Az egyedi építésű – magántulajdonban lévő -, működő modell egy közel négyméteres pályán jár - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Domonkos Csaba, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kommunikációs referense.

A Millenniumi Földalatti Vasút – eredeti nevén Ferenc József Földalatti Villamos Vasút Rt. - 1896. május 2-án nyílt meg, Európa második földalatti vasútjaként, korábban csak Angliában épült hasonló vasút. A 3,7 kilométer hosszú vonal rekordgyorsasággal, kevesebb mint két év alatt készült el.

A Szabad a pálya kiállítás a dualizmus technika-, és ipartörténetét mutatja be, ezért a csütörtöki konferencián elhangzott előadások javarésze a kiállítás létrejöttéről szólt, a kiállításhoz kapcsolódó háttérkutatások most első ízben kerültek bemutatásra - mondta el Domonkos Csaba.

További cikkek

új tendert írhatnak ki a debreceni 2-es villamos pályájának kivitelezésére
átadták az új villamosflottát Szegeden
A kínai kormány az energiatakarékos járművek fejlesztését és tömeggyártását támogatja
Kulcsszavak:
 
Éledeznek a japán autógyártók kínai eladásai Éledeznek a japán autógyártók kínai eladásai Díjakat nyert a BMW csoport Díjakat nyert a BMW csoport Már látható közlekedési magazinunk novemberi adása Már látható közlekedési magazinunk novemberi adása Kamerarendszer mezőgazdasági és építőipari gépek számára Kamerarendszer mezőgazdasági és építőipari gépek számára A Toyota Prius Plug-in a világ legnépszerűbb elektromos járműve A Toyota Prius Plug-in a világ legnépszerűbb elektromos járműve
 
A Jazzy Street nyárindító, június 2.-i adásának tartalmából

A Jazzy Street nyárindító, június 2.-i adásának tartalmából

2012. június 01.
Az Opel Magyar- országot látjuk vendégül. Koncz Gábor ügyvezető igazgató úrral és Dános Andrással a népszerű márka PR ...
Részletek
A Jazzy Street nyárindító, június 2.-i adásának tartalmábólAz Opel Magyarországot látjuk vendégül. Koncz Gábor ügyvezető igazgató úrral és Dános Andrással a népszerű márka PR igazgatójával beszélgetünk az Opel kiterjesztett hatótávolságú elektromos autójáról az Amperáról, szót ejtünk a Szentgotthárdon rövidesen gyártásba kerülő új Euro6-os motorcsaládról, és a közeljövőben megjelenő újdonságokról.

A gumik fejlesztése lényegesen bonyolultabb történet, mint ahogy elsőre gondolnánk. Manapság környezetbarátnak kell lennie, a gördülési ellenállását a minimumra kell csökkenteni, miközben a létező legrövidebb féktávot, a legnagyobb kanyarsebességet a tökéletes vízkiszorítással kell összehangolni.

Ugye így már nem is tűnik olyan egyszerűnek a dolog. A beszélgetésből többek között az is kiderül, hogy a vízen való gördülés javítására, a fejlesztők az elektrokémiai hatásokat is bevetették. Sorozatindító blokkunk vendége Menkó Illés úr, a Continental Hungária szakértője.

Teszteltük Az Alfa Romeo Giulietta 1.4 literes, 170 lóerős változatát. Az arisztokratikus vonásokat is őrző, de mégis divatos formavilágú olasz nagyon jól vizsgázott. A 8 liter körüli, kicsit magas átlagfogyasztást feledtetik a cserébe kapott élmények. Persze, ha sűrűbben szeretnénk előcsalogatni a vérpezsdítő „alfa hangot” akkor ez a fogyasztási adat akár tíz liter fölé is felugrik, de ez nem kötelező …csak nagyon jó : ). Mindezek mellett, az elegáns utastérben bőséges helykínálatra számíthatunk, és a gördülési kultúrával sincs baj. A progresszív hangolású futómű egyszerre tud lágyan siklani és keményen fogni, ha éppen arra van szükség. Az autó dinamizmusát is hasonlóan váltogathatjuk, hiszen egy kis előválasztó elmozdításával villámgyorsan reagáló sportkocsiból a havon óvatosan mozgó vagy a városban normál autóként kezelhető univerzális élménycsomagnak bizonyult a hófehér színű tesztautó, ami szinte biztos, hogy a „dinamic” üzemmódban „alfa vörösre változik”!  …vagy csak úgy tűnt??

Opel AmperaTovábbi cikkek


Fókuszban az elektromos autózás
Volkswagen németországi dolgozói 4,3 százalékos fizetésemelést kapnak
A kínai kormány az energiatakarékos járművek fejlesztését és tömeggyártását támogatja
Kulcsszavak:
 
Bolygódugattyús tanulmányautót leplezett le a Mazda Tokióban Bolygódugattyús tanulmányautót leplezett le a Mazda Tokióban Bemutatkozott Kia Ceed új GT Line változata Bemutatkozott Kia Ceed új GT Line változata A Jazzy Street nyárindító, június 2.-i adásának tartalmából Érkezik a Ford Fiesta ST Magyarország fontos központja lehet az önvezető járművek fejlesztésének Magyarország fontos központja lehet az önvezető járművek fejlesztésének A Jazzy Street nyárindító, június 2.-i adásának tartalmából MZD Connect – NNG fejlesztés az új Mazda3-ban
 
A Volkswagen németországi dolgozói 4,3 százalékos fizetésemelést kapnak

A Volkswagen németországi dolgozói 4,3 százalékos fizetésemelést kapnak

2012. június 01.
Német- országban a szolgáltatási szektor után az iparban is jelentősen emelik a béreket...
Részletek
VolkswagenNémetországban a szolgáltatási szektor után az iparban is jelentősen emelik a béreket: csütörtökön az IG Metall szakszervezet a Volkswagennel állapodott meg bérfejlesztésről, az autógyártó mintegy 100 ezer alkalmazottjának fizetése 4,3 százalékkal emelkedik.

Az összesen 3,6 millió munkavállaló érdekeit képviselő IG Metall előzőleg Baden-Württemberg tartományban ért el 4,3 százalékos béremelést az ottani iparvállalatoknál dolgozó mintegy 800 ezer alkalmazott számára. Csütörtökön ezt a 13 hónapra szóló konstrukciót sikerült elfogadtatni az alsó-szászországi központú VW vezetésével. A megállapodás értelmében a VW 5 nyugat-németországi üzemében dolgozó 97 ezer alkalmazott és a cég pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó leányvállalatánál dolgozó 5 ezer munkavállaló fizetése emelkedik.

A 4,3 százalékos fizetésemelés 20 éve a legnagyobb mértékű bérfejlesztés a német iparban, és jelentősen meghaladja a 2 százalékos inflációt.     Az utóbbi bő egy évtizedben követett gyakorlattól eltérően az idén a berlini pénzügyminisztérium is a szakszervezeteket támogatja, és bérfejlesztésre bíztatja a munkaadói oldalt.
Márciusban a szolgáltatási ágazat szakszervezeti szövetsége (ver.di) kötött bérmegállapodást a munkáltatókkal, ennek alapján a közszférában dolgozó 2 millió munkavállaló bére 6,3 százalékkal emelkedik a következő 2 évben.

További cikkek

Megnövelte gyártási teljesítményét a PSA Peugeot Citroën nagyszombati gyára
Egy karaktertípus dinamikája - Mercedes-Benz GLK
Dupláz a BMW Kínában
Kulcsszavak:
 
Az Oscar-jelölt színésznő, Margot Robbie vezeti a Nissan Formula E indulásával kapcsolatos turnéeseményt Az Oscar-jelölt színésznő, Margot Robbie vezeti a Nissan Formula E indulásával kapcsolatos turnéeseményt Minden eddiginél többet fordít kutatásra és fejlesztésre a Toyota Minden eddiginél többet fordít kutatásra és fejlesztésre a Toyota Frankfurtban újabb drágakő érkezik DS-mitával Frankfurtban újabb drágakő érkezik DS-mitával A Lufthansa nyitotta a chartergépes szezont Sármelléken A Lufthansa nyitotta a chartergépes szezont Sármelléken A Főtaxi-csoport megvásárolta a Budapest Taxit A Főtaxi-csoport megvásárolta a Budapest Taxit
 
A Juke –R Budapest utcáin tombol

A Juke –R Budapest utcáin tombol

2012. június 01.
Vannak dolgok, amiket muszáj látni, hallani, érezni. Dolgok, amik az életben ...
Részletek
Nissan Juke-RVannak dolgok, amiket muszáj látni, hallani, érezni. Dolgok, amik az életben csak egyszer jönnek el. Mint a Nissan Juke-R. Az első és egyetlen crossover a Nissan GT-R erejével.A fenevad június 2-án 17 órától Budapest utcáin tombol.

A Nissan a Pesti alsórakpart Margit-híd és Dráva utca közötti lezárt szakaszán rendezi meg a JUKE-R STREET DRIVING SHOW-t. A látogatókat a 3,7 mp alatt 100 km/h-ra gyorsuló, 485 lóerős Juke-R aszfaltszaggató pályakörei mellett a ClassFM üvegstúdiós közvetítése, motoros kaszakdőr show és koncert is szórakoztatja majd. Egy szerencsés néző személyesen is megtapsztalhatja majd, mire képes a Juke-R 485 lóereje.

További cikkek

Egy karaktertípus dinamikája - Mercedes-Benz GLK
Dupláz a BMW Kínában
Navara I-Way fokozatban
Kulcsszavak:
 
Zafira Tourerben mutatkozik be a második új szentgotthárdi motor, az 1.6-os turbódízel Zafira Tourerben mutatkozik be a második új szentgotthárdi motor, az 1.6-os turbódízel 25 000 autós megkérdezésével fejlesztette ki legújabb abroncsát a Bridgestone 25 000 autós megkérdezésével fejlesztette ki legújabb abroncsát a Bridgestone A Siemens 26 mozdonyt szállít a Dán Államvasutak számára A Siemens 26 mozdonyt szállít a Dán Államvasutak számára Gyorsvonati felárat vezet be a MÁV május közepétől Gyorsvonati felárat vezet be a MÁV május közepétől Nőtt a francia Alstom nyeresége az év első felében Nőtt a francia Alstom nyeresége az év első felében
 
Új tendert írhatnak ki a debreceni 2-es villamos pályájának kivitelezésére

Új tendert írhatnak ki a debreceni 2-es villamos pályájának kivitelezésére

2012. május 31.
Mivel a kivitelező konzorcium nem tudta határidőre befejezni a debreceni 2-es villamos ...
Részletek
Új tendert írhatnak ki a debreceni 2-es villamos pályájának kivitelezéséreMivel a kivitelező konzorcium nem tudta határidőre befejezni a debreceni 2-es villamos pályájának építését, az önkormányzatnak minden bizonnyal új közbeszerzési eljárást kell majd kiírnia - mondta Kósa Lajos fideszes polgármester csütörtökön sajtótájékoztatón.

A városvezetés közlése szerint csütörtök éjfélkor lejár a kivitelezés határideje, azt követően lehívhatják az egymilliárd forintnál magasabb összegű bankgaranciát és napi 10 millió forint kötbért fognak követelni az ATK-Debrecen konzorciumtól. Kósa Lajos jelezte: az új eljárás várhatóan 4 hónapot vesz igénybe, ősszel folytatódhatnak a munkálatok, így a 2014-es átadás sem fog csúszni.

A politikus az MTI érdeklődésére hozzátette: új kivitelezővel az építkezés minden bizonnyal drágább lesz, hiszen a 2010-es első kiíráshoz képest a többi között az üzemanyagárak és a minimálbér is emelkedett. Ez azonban az önkormányzatnak nem fog többletköltséget okozni, ugyanis a Nemzeti Fejlesztési ügynökségnél kérvényezni fogják a fejlesztésre fordítható források emelését - tette hozzá.

Az új tender menetrendjéről szólva kifejtette: most egy felszólítást küldenek az ATK-nak, amelyben 14 napos határidőt szabnak a munkálatok befejezésére. Miután lejár a határidő, felmérik az utolsó számlázás óta elvégzett munkák értékét és ennek megfelelő összegben hívhatják le a bankgaranciát. Miután kiírják az új tendert, négy hónapon belül a nyertes felvonulhat a munkaterületre.

Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy az első villamos a spanyol CAF gyártótól 2013 márciusában érkezik meg. Mivel a 2-es villamos pályája addigra nem lesz kész, az 1-es vonallal közös szakaszon fogja teljesíteni a prototípus a szükséges 10 ezer kilométeres próbaüzemet.

Új tendert írhatnak ki a debreceni 2-es villamos pályájának kivitelezéséreA 18 jármű érkezése így nem fog csúszni, a munkálatokkal pedig 2014 tavaszára végeznek, így tartható a beruházás határideje - mondta a polgármester.
Megjegyezte, Debrecenben nem először fordult elő, hogy egy munka elvégzésére kiírt tender győztese szinte teljesíthetetlenül alacsony ajánlattal nyer és ezért félbeszakad az építkezés. Kósa Lajos úgy fogalmazott: nem lehet azonban mit tenni, kötelességük a legalacsonyabb ajánlatot tevővel szerződniük.

A debreceni 2-es villamos pályájának építése 2010 őszén indult. A győztes ATK-Debrecen konzorcium 7,54 milliárd forintért vállalta el a munkát. 2011-ben már több alvállalkozó sérelmezte, hogy lejárt számláikat a konzorcium nem fizeti ki. 2012 márciusában a munkálatok leálltak, az alvállalkozók pedig tüntetést is kilátásba helyeztek. A konzorcium pénzügyi vezetője, az Arcadom Zrt. közben partnereivel, a Keviép Kft.-vel és a Tóth-TD Kft.-vel szemben is tartozást halmozott fel. A Keviép időközben minden - többségében debreceni - alvállalkozóját kifizette.

További cikkek

Mintegy hatmilliárdos veszteséggel zárta 2011-et a BKV
átadták az új villamosflottát Szegeden
Debreceni 2-es villamos - az irányítóhatóság véleménye alapján döntenek a szerződésről
Kulcsszavak:
 
Új tendert írhatnak ki a debreceni 2-es villamos pályájának kivitelezésére Húsz százalékkal több autót helyeztek forgalomba novemberben Electric Café – A Nissan első különleges kávézója Electric Café – A Nissan első különleges kávézója A látogatók is kipróbálhatják a legújabb BMW-ket, köztük az i3-at a Frankfurti Autószalonon A látogatók is kipróbálhatják a legújabb BMW-ket, köztük az i3-at a Frankfurti Autószalonon Gablini Gábor: 2014 óta folyamatosan bővül az autópiac Gablini Gábor: 2014 óta folyamatosan bővül az autópiac Véget ért a villanytúra Véget ért a villanytúra
 
Egy karaktertípus dinamikája - Mercedes-Benz GLK

Egy karaktertípus dinamikája - Mercedes-Benz GLK

2012. május 31.
A 2012. áprilisi világ- premier után úton és terepen is bemutat- kozik az új Mercedes ...
Részletek
Mercedes-Benz GLK A 2012. áprilisi világpremier után úton és terepen is bemutatkozik az új Mercedes-Benz, érvényre juttatva erősségeit. Iránymutató asszisztencia-rendszereivel, hatékony és élénk hajtóműveivel, új designjával és kibővített felszerelésével megerősíti vezető pozícióját a kompakt SUV kategóriában.

Az átformált küllem fokozza a GLK dinamikáját: klasszikus terepjárós elemeket ötvöz az aktuális Mercedes-Benz modellek formanyelvével. éles vonalak, feszes felületek, sima és hangsúlyos orr, valamint far harmonizálnak a klasszikusan funkcionális terepjárós elemekkel. Ebből nemcsak a kiépített út elhagyásakor adódnak előnyök, hanem a mindennapokban is: a magas üléspozícióból jól átlátni a forgalmat, és kiválóan áttekinthető az egész karosszéria.

Teljesen új a műszerfal, nagy felületű alumínium-, illetve opcionálisan fa dekorációs elem húzódik végig rajta. Szembeötlő a szellőzők és egyéb díszelemek Silver Shadow árnyalata, a kombinált műszerben opció a színes kijelző. Háromküllős sportkormány, új kárpitszínek és ülésdesign, valamint a GLK-hoz először kapható, fénydiódás indirekt belső világítás járulnak hozzá a kellemes közérzethez.

Tiszta erő: a GLK motorpalettája

Valamennyi GLK-modell hajtóműve kiváló komfortot és megfelelő teljesítményt nyújt, kedvező fogyasztás és emisszió mellett. összesen hat dízel és egy benzinmotor áll rendelkezésre. A GLK 250 BlueTEC 4MATIC négyhengeres dízelmotorja 150 kW-os (204 LE), nyomatéka 500 newtonméter, 2.143 cm3 lökettérfogatból. A gázolajjal azonban nagyon takarékosan bánik: 6,1 - 6,5 litert fogyaszt 100 kilométeren (159-169 g CO2/km, NEFZ kombinált).

Mercedes-Benz GLK Még kedvezőbb a hátsókerék-hajtású, hatfokozatú manuális sebességváltós GLK 200 CDI BlueEFFICIENCY és GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY fogyasztása: 5,5 - 5,6 litert használ el a két modell (143-147 g CO2/km, NEFZ kombinált). A dízelek teljesítmény-bajnoka a GLK 350 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY, amely 25 kW-tal (34 LE) gyarapodott az elődmodellhez képest, de 17 százalékkal kevesebbet, 6,9 - 7,0 litert fogyaszt (179-183 g CO2/km, NEFZ kombinált). A GLK 350 4MATIC BlueEFFICIENCY pedig a V-motoroktól átvett BlueDIRECT technikával állít fel mércét a benzinesek között.

A gazdaságosságot átfogó BlueEFFICIENCY intézkedéscsomag szolgálja többek között a széria ECO Start-Stop funkció, a hétfokozatú 7G-TRONIC PLUS automata, a csökkentett súrlódású tengelyhajtás és a kis gördülési ellenállású gumiabroncs.

Széria a példás biztonság

Az S- és E-osztályból ismert asszisztencia-rendszerek alapfelszerelésként fokozzák a menet- és kondicionális biztonságot, a kategória élére helyezve a kompakt járművet. A vezetőt támogatja az elektromos szervokormány STEER CONTROL asszisztense, amely instabil menetállapotban érezhető impulzust ad a volánra, mutatva, hogy merre kellene ellenkormányozni, valamint a vészfékezésben segítő BAS fékasszisztens, az ADAPTIVE BRAKE, emelkedőn elindulás-segítéssel, a HOLD funkció, a vizes tárcsa szárazra fékezése és a fékberendezés előzetes feltöltése. Ezeket egészíti ki az AGILITY CONTROL futómű szelektív csillapítás-szabályozása, az ESP® elektronikus menetstabilizáló utánfutó-stabilizátora, a guminyomás-felügyelet és az állandó 4MATIC összkerékhajtású modellek 4ETS elektronikus kipörgésgátlója.

Opció például az ATTENTION ASSIST elfáradás-felismerő, az előrelátó PRE-SAFE® biztonsági rendszer, a magától be- és kiálló aktív parkolást segítő rendszer, a segédvonalakat mutató tolatókamera, vagy – először a Mercedes-Benznél – a 360° fokos kamera.

Mercedes-Benz GLK Sok minden egyedileg kapható, vagy csomagokba csoportosítva. A vezetőtámogató csomag tartalma a DISTRONIC PLUS, a BAS PLUS, a PRE-SAFE® fék, valamint az aktív sávtartó- és holttér-figyelő rendszer. A parkolási csomagban a 360° fokos kamera mellett az aktív parkolási asszisztens és a PARKTRONIC van benne, a sáv-csomagban a sávtartó- és a holttér-figyelő rendszer. További újdonság a terepjáró-technikai csomag, az ILS intelligens világítási rendszerrel, amely terepen az Offroad-fény szélesebb kévéjével világít.


Az átdolgozott GLK-ban a Mercedes-Benz átfogó biztonsági koncepciója érvényesül, amely valós baleseteken alapul. Szilárd utascellája első és hátsó gyűrődő zónával védelmezi az utasokat. Széria a front-, oldal és függönylégzsák mellett a vezető térd-légzsákja is. ütközéskor kiakadó pedálsor és aktív NECK-PRO fejtámla fokozza a hatást, míg az aktív motorháztető a többi közlekedőt védi.

További cikkek

örökifjú - A Mercedes-Benz G-osztály új generációja
Dupláz a BMW Kínában
A kínai kormány az energiatakarékos járművek fejlesztését és tömeggyártását támogatja
Kulcsszavak:
 
Menetrend szerint álltak üzembe a Siemens RRX vonatok Németországban Menetrend szerint álltak üzembe a Siemens RRX vonatok Németországban Egy karaktertípus dinamikája - Mercedes-Benz GLK Bizonytalan a lengyel légitársaság jövője Drágultak az üzemanyagok Drágultak az üzemanyagok A Volkswagen Haszonjárművek: 161.700 kiszállított autó az év első négy hónapjában A Volkswagen Haszonjárművek: 161.700 kiszállított autó az év első négy hónapjában Egy karaktertípus dinamikája - Mercedes-Benz GLK A magyar háztartások 42 százalékában van autó
 

Találatok száma: 11539 Megjelenítve: 10781 - 10790