Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11539 Megjelenítve: 10841 - 10850
A Peugeot a 13. „Rallyes des Princesses” hivatalos partnere 2012-ben

A Peugeot a 13. „Rallyes des Princesses” hivatalos partnere 2012-ben

2012. május 22.
2012. május 27. és június 1. között, immár 13. alkalommal kerül meg- rendezésre a Párizs ...
Részletek
Peugeot2012. május 27. és június 1. között, immár 13. alkalommal kerül megrendezésre a Párizs Monaco útvonalon a Rallyes des Princesses, azaz a Hercegnők Rali-versenye.

A tavalyi év után idén is a Peugeot a hivatalos partnere az év női autós eseményének, a Hercegnők Rali-versenyének. A ragyogás és az elegancia keveredik a május 27. és június 1. között 13. alkalommal megrendezett futamon. A márka ebből az alkalomból ismét hitet tesz a nők és a női autósport melletti elkötelezettségéről. Idén a 200-as sorozaté a főszerep; a Párizsból Monacóba tartó, hatnapos viadal díszvendége pedig az új 208.

A 208 bevezetése alkalmából a rali hivatalos partnere és szállítója, a Peugeot úgy döntött, hogy ismét közkinccsé teszi a 200-as sorozat emblematikus kabrióit, így a versenyre három nyitható tetejű, gyönyörű autóval nevezett, a 202, a 203 és a 204 kabrióval.

A márka jelenlétét tovább hangsúlyozza, hogy az esemény ideje alatt a szervezőket és a technikai csapatokat kizárólag Peugeot-k szállítják: 807 és 5008 egyterű, RCZ sportkupé, 308 CC kupé-kabrió, valamint az 508 RXH és a 3008 HYbrid4 dízel-hibrid.

A Hercegnők Rali-versenyének támogatásával a Peugeot ismét hitet tesz a nők és a női autósport melletti elkötelezettségéről. Az eseményre érkező résztvevők és látogatók egyúttal a márka új modelljével, a Peugeot 208-al is megismerkedhetnek. Az út során érintett márkakereskedéseknek is remek lehetősége nyílik arra, hogy bemutassák ügyfeleiknek és az érdeklődőknek az új 208-at.

PeugeotAz évente megrendezett „Rallye des Princesses” versenyen kizárólag női párosok indulhatnak, oldtimer, vagy exkluzív autóval.
További cikkek


High-end sporteszköz a Wörthi-tónál
Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai
Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi
Kulcsszavak:
 
Elektromos buszflotta – ismeretlenek a költségek Elektromos buszflotta – ismeretlenek a költségek Az új X-Trail volánja mögött már kondizhatunk is Az új X-Trail volánja mögött már kondizhatunk is Csökken a benzin ára Csökken a benzin ára A Peugeot a 13. „Rallyes des Princesses” hivatalos partnere 2012-ben Volvo 2011 – nagyszerű eredmények és további tervek Fontos győzelmeket zsebelt be a Continental téli gumiabroncsa Fontos győzelmeket zsebelt be a Continental téli gumiabroncsa
 
A Nissan kétszeresére növelik a szentpétervári gyár kapacitását

A Nissan kétszeresére növelik a szentpétervári gyár kapacitását

2012. május 22.
A Nissan jelentős tervekről számolt be, melyek célja a helyi gyártás komoly mértékű ... 
Részletek
NissanA Nissan jelentős tervekről számolt be, melyek célja a helyi gyártás komoly mértékű növelése az orosz piac ellátása érdekében.   

Colin Dodge, a Nissan vezető alelnöke által moszkvai látogatása alkalmával tett bejelentések jelzik a Nissan hosszú távú elkötelezettségét Oroszország iránt, és megerősítik a helyi gyártás növelésével kapcsolatos terveket. A Nissan célja, hogy a gyorsan bővülő orosz piacon 2016-ig 10%-os piaci részesedést érjen el (ez ma 5,9%). Ez úgy valósítható meg, ha a 2011-es évi 160.000-es eladási darabszámot 2016-ra sikerül megháromszorozni.  Ennek elősegítésére a szentpétervári gyár kapacitását a 2014-es pénzügyi évben megkétszerezik, 100.000-re növelik. A múlt évben harmadik műszak bevezetésével 50.000-re növelték a Teana szedán, az X-Trail SUV és a Murano crossover modelleket gyártó üzem termelési kapacitását.

A Nissan most 50.000 m2-es gyártó létesítmény megépítésével - amely a karosszériasajtoló és műanyag-feldolgozó üzemet is tartalmaz - további 167 millió € értékű beruházást végez. Az éves gyártási kapacitás 100.000-re történő növelése mellett a bővítés lehetővé teszi, hogy egyidejűleg akár öt különböző modellt is gyártsanak Szentpéterváron. Ezek közé tartozik majd a Qashqai következő generációja, melyet az orosz piac részére Szentpéterváron gyártanak majd, miközben Sunderlandben tovább folytatódik a népszerű crossover modell gyártása a többi piac számára.  

A Nissan ugyanakkor vizsgálja az oroszországi stratégiai partnerségből adódó egyéb lehetőségeket is. A cég a minap szándéknyilatkozatot írt alá szövetségi partnerével, a Renault-val és az Orosz Ipari Központtal, melynek értelmében a Szövetség 25%-ról 50%-ra növeli tulajdonrészét a legnagyobb orosz autógyárban, az AvtoVAZ-ban.   

NissanEnnek közvetlen eredményeként a Nissan megerősíti azt a hírt, mely szerint a Togliatti-ban működő AvtoVAZ cég komoly szerepet fog játszani a Datsun márka oroszországi gyártásában. Márciusban bejelentették, hogy a Nissan a Datsun márkát először a gyorsan fejlődő piacokon - köztük Oroszországban - vezeti be újra, annak érdekében, hogy izgalmas, helyi fejlesztésű és gyártású modellekkel tudjon megfelelni egy növekvő fogyasztói réteg eddig nem kielégített igényeinek. A márka főszerepet fog játszani a társaságnak az oroszországi üzleti tevékenységre vonatkozó terveiben, melyek során abból indultak ki, hogy a Datsun a Nissan teljes értékesítésének harmadát teszi majd ki.  

Colin Dodge elmondta: "Oroszország a Nissan legnagyobb európai piaca, és középtávon mind méretét, mind fontosságát tekintve növekedni fog, és a Nissan teljes európai értékesítésének kb. egyharmadát fogja adni."

"A Nissan már ma is erőteljesen jelen van, mi vagyunk a legnagyobb japán autógyár Oroszországban, illetve az egyik legnagyobb tengerentúli gyártó, de értékesítési darabszámunkat a háromszorosára, piaci részesedésünket pedig a kétszeresére akarjuk növelni az elkövetkező négy év folyamán."    

"Ennek elérésére továbbra is a vevőket állítjuk tevékenységünk középpontjába, innovatív, fontos modelleket kínálva, melyeket egyre fokozódó arányban, helyben fejlesztünk és gyártunk."

2016-ra a Nissan oroszországi eladásait kitevő gépkocsik akár 80%-a készül helyben, és ez biztosítja, hogy a modellkínálat a minőség, a választék és a szállítási idő tekintetében teljes mértékben megfelel a vevők elvárásainak. A 2011-es pénzügyi évben a Nissan 161.000 gépkocsit értékesített Oroszországban, ami igen komoly, 51%-os növekedést jelentett a 2010-es évhez viszonyítva.

NissanA jövő elejétől kezdve, amikor bevezetik az orosz piacra a teljesen új, négyajtós Almerát, a Nissan első ízben veszi fel a versenyt a legnépszerűbb kategóriában. Ezt az autót, melyet helyben, Togliatti-ban fognak gyártani, külön az orosz piac igényeinek megfelelően fejlesztették ki, s egyedi japán designjával, belső terével, világszínvonalú minőségével olyan kimagasló értéket képvisel, amely ebben a piaci szektorban eddig nem volt elérhető.

További cikkek


Három elektromos autót adott át a SEAT a Barcelonai Városházának
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
Az Infiniti és a Magna teljes körű jármű összeszerelési megállapodást írt alá
Kulcsszavak:
 
A Nissan kétszeresére növelik a szentpétervári gyár kapacitását Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júliusban is Elenyésző az elektromos autók száma Romániában Elenyésző az elektromos autók száma Romániában A Nissan kétszeresére növelik a szentpétervári gyár kapacitását Magyarországon is bemutatkozott a legújabb MINI Akkumulátorproblémák miatt nem tudott felszállni egy Boeing 787-es Japánban Akkumulátorproblémák miatt nem tudott felszállni egy Boeing 787-es Japánban A Nissan kétszeresére növelik a szentpétervári gyár kapacitását Világpremierjét tartja a Volkswagen Multivan Alltrack
 
Emelkednek az autópályadíjak Horvátországban

Emelkednek az autópályadíjak Horvátországban

2012. május 22.
Júniustól 15 százalékkal drágul az autópálya- -használat Horvát- országban, de olcsóbb...
Részletek
Emelkednek az autópályadíjak HorvátországbanJúniustól 15 százalékkal drágul az autópálya-használat Horvátországban, de olcsóbb lesz az elektronikus útdíjleolvasók beszerzése - közölte kedden több horvát sajtóorgánum.

A fiumei (Rijeka) kiadású Novi List információja szerint a Zágráb és Fiume közötti - személyautóknak jelenleg 60 kunás (1 kuna 39,34 forint) - útdíj 69 kunára emelkedik. A horvát főváros és Split között a mostani 157 helyett 180 kuna lesz a tarifa. A közlekedési tárcának az érintett útüzemeltetőkkel folytatott tárgyalásain ugyanakkor az is megfogalmazódott, hogy olcsóbbá tennék az elektronikus útdíjleolvasásra használt - horvát rövidítéssel ENC - berendezések beszerzését.

A most még 120 kunáért megvásárolható, és a megfelelő összeggel feltölthető készülék árát nettó 1 kunára tervezik csökkenteni. A mostani elképzelések szerint az ENC használata 25 százalék tarifakedvezményt jelent majd, ha minimálisan 500 kunával töltik fel a használóik. A zágrábi Vecernji List hétvégi számában Drazen Gustin, a horvát állami autópálya-üzemeltető cég (HAC) új igazgatósági elnöke már célzott rá, hogy áremelésre, a szerződések átdolgozására és elbocsátásokra volna szükség a gazdaságos működtetéshez. A HAC elnöke azt is megemlítette, hogy Horvátországban 2004 óta nem változtak az autópályadíjak.

További cikkek

Elégedett magyarországi helyzetével az Audi
Miskolc egy új BMW-gyár lehetséges helyszínei között
MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiac
Kulcsszavak:
 
Euro NCAP 2016: a Tiguan kategóriájának legjobbja Euro NCAP 2016: a Tiguan kategóriájának legjobbja Emelkednek az autópályadíjak Horvátországban A Volkswagen „villamosítja” Európa legsikeresebb autóját Orbán: a Mercedes CLA-hoz hasonló Magyarország kéne Orbán: a Mercedes CLA-hoz hasonló Magyarország kéne BMW M4 Concept Iconic Lights tanulmány a 2015-ös Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon BMW M4 Concept Iconic Lights tanulmány a 2015-ös Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon A Siemens megkezdte az autonóm járművek valós körülmények közötti tesztelését A Siemens megkezdte az autonóm járművek valós körülmények közötti tesztelését
 
Nem  változik az üzemanyagok ára

Nem változik az üzemanyagok ára

2012. május 22.
A héten nem változtat az üzem- anyagok nagykeres- kedelmi árán a Mol Nyrt...
Részletek
Nem változik az üzemanyagok áraA héten nem változtat az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. - értesült az MTI hétfőn piaci forrásokból.

A Mol egy hete bruttó 5 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát.
A héten a benzin átlagára literenként 426 forint marad, a gázolajé pedig 427 forint. A benzin ára az idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forint volt.Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

További cikkek

Wörthi-tavi GTI találkozó
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben
Ingyen parkolhatnak Győrben az elektromos járművek
Kulcsszavak:
 
Nem  változik az üzemanyagok ára Megfelelő ütemben halad az Airbus A350-es berepülési programja A Ford Mustang lehet a Világ Év Autója? A Ford Mustang lehet a Világ Év Autója? Sikermodell új erősségekkel: az Audi Q3 második generációja Sikermodell új erősségekkel: az Audi Q3 második generációja Az OSRAM felveszi a kesztyűt a termékkalózok elleni küzdelemben Az OSRAM felveszi a kesztyűt a termékkalózok elleni küzdelemben A Tiguan GTE Active Concept bemutatkozott Detroitban A Tiguan GTE Active Concept bemutatkozott Detroitban
 
Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai

Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai

2012. május 22.
A Hyundai be- jelentette, hogy több mint 475 millió eurós beru- házással...
Részletek
Hyundai i20A Hyundai bejelentette, hogy több mint 475 millió eurós beruházással 200.000 darabra növeli éves termelőkapacitását a törökországi Hyundai Assan Otomotive Sanayi (HAOS) üzemben.

Nemrég indult az új i20 gyártása a HAOS-nál, és a törökországi bázis hamarosan készen áll évi 120 ezer darabos mennyiség legyártására a Hyundai B-szegmensbeli modelljéből. 2013 végétől itt készül majd először Európában az új i10-es is. Az új befektetéssel további 750 munkahely jön létre az üzemben, amihez várhatóan még 2500 kapcsolódik a gyár helyi beszállítóinál. Jelenleg a HAOS 1500 munkást foglalkoztat közvetlenül. A fejlesztéssel a várakozások szerint 43-ra nőhet az első körös beszállítók száma az izmiri régióban.

Allan Rushforth, a Hyundai alelnöke és egyben a Hyundai Europe ügyvezető igazgatója a bővítéssel kapcsolatban kiemelte: “A kapacitásnövelés újabb bizonyíték európai kötődésünkre és beruházási kedvünkre a régióban. A török üzemünkben előállított autókat is beleszámítva az idén értékesített autóink több mint 70 százalékát adják az Európában készülő modellek, és ez tovább emelkedik majd, amikor már az új i10 is az itteni gyártósorról gördül le.”

2012 áprilisában a csehországi Nošovicében készülő három Hyundai-modellre jutott az összértékesítések 61,4 százaléka, mindhárom típus esetében jelentős emelkedéssel. Az i30-ból 9.565 darab kelt el (plusz 5%), az ix35-ből 8.333 (plusz 28%), míg az ix20-ból 4.184 (plusz 10%). Az európai piacok számára Törökországban készülő új i20 értékesítései 19 százalékos ugrást mutatnak, elérve a 6.060 darabot. Mindeközben az i10 is jól teljesített 3 százalékos javulással, ami összesen 5.381 darabot jelent.

Hyundai i10A HAOS üzemében az új i20 gyártáskezdete alkalmából rendezett mai ünnepségen részt vett a Török Köztársaság gazdasági minisztere, Mehmet Zafer çağlayan úr valamint Nihat Ergün tudományügyi, ipari és technológiai miniszter és a Hyundai több magas rangú vezetője is.
További cikkek


Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
Az Infiniti és a Magna teljes körű jármű összeszerelési megállapodást írt alá
Kulcsszavak:
 
500 kilométert ígér a Toyota hidrogénes autója 500 kilométert ígér a Toyota hidrogénes autója Kia tanulmányautó a Frankfurti Autószalonon Kia tanulmányautó a Frankfurti Autószalonon Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai Inspiráló teljesítmény és zéró kibocsátás a Párizsi Autószalonon Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai Sikeres téli gumiabroncs közlekedésbiztonsági kampányt zárt a Magyar Gumiabroncs Szövetség A Kia Motors harminc éve kezdte fejleszteni az elektromos meghajtású autóit A Kia Motors harminc éve kezdte fejleszteni az elektromos meghajtású autóit
 
Uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárfejlesztéséhez a Hübner-H Kft.

Uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárfejlesztéséhez a Hübner-H Kft.

2012. május 22.
800 millió forint európai uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárának fejlesztésé- hez a ...
Részletek
Uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárfejlesztéséhez a Hübner-H Kft800 millió forint európai uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárának fejlesztéséhez a német Hübner-H Kft. - közölte a projekt kommunikációs cégének, az Optimum-R Kft.-nek a vezetője az MTI-vel.

Szabó Tibor elmondta: a Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. Munkahelyteremtéssel kombinált komplex technológia és infrastruktúra fejlesztése címmel benyújtott pályázata 799,3 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A cég az uniós forrással együtt több mint hárommilliárd forintot költhet nyíregyházi üzemének fejlesztésére, amellyel 50 új munkahelyet hoz létre.    

A beruházás során technológiai korszerűsítést eredményező termelői berendezéseket vásárolnak, amely a kapacitásbővítésen túl új termékek előállítására is lehetőséget teremt majd. Megújítják új számítógépek vásárlásával a termelési informatikai hátteret is.A nyíregyházi gyárban továbbá két üzemcsarnokot bővítenek, illetve építenek egy harmadikat. Az új csarnok két, egyenként 24 méter széles, 138 méter hosszú részből, úgynevezett csarnokhajóból áll majd. Hozzá kapcsolódóan irodát és szociális helyiségeket is kialakítanak.    

A projekt során a Hübner-H Kft. 18 dolgozó részvételével képzést is indít a speciális gumiragasztási technológia elsajátítására. Az 50 új munkahely kialakításával járó fejlesztéssel a német érdekeltségű társaság piacvezető pozícióját tervezi megerősíteni a járműipari csuklórészek gyártásában és forgalmazásában. A nyíregyházi Hübner-gyár fejlesztése a jövő év októberének végére fejeződik be - tette hozzá Szabó Tibor. Az autóbuszokhoz, vonatokhoz, villamosokhoz és metró kocsikhoz gumi csuklórészeket gyártó nyírségi üzemben jelenleg négyszázan dolgoznak. A gyár árbevétele tavaly elérte a 28 millió eurót, 7,4 milliárd forintot. Ez 10 százalékkal volt több a 2010. évinél. A mostani fejlesztéssel a termelési értéket öt éven belül 35 millió euróra szeretnék növelni Nyíregyházán.

Uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárfejlesztéséhez a Hübner-H KftA német Hübner cégcsoport a jármű csukló-részek világpiacán 80 százalékos részesedéssel bír. A szabolcsi megyeszékhely mellett Indiában most hoz létre egy gyárat és fejleszti kasseli központi üzemét is. Dél-Afrikában egy volt konkurense üzemét vette át, Franciaországban pedig szintén tárgyal egy gyár tulajdonba vételéről. A cégcsoportnak Oroszországban, Brazíliában, az Amerikai Egyesült államokban és Kínában ugyancsak működik termelőegysége. A családi vállalkozásként működő kisebb multinacionális cég éves forgalma több mint 300 millió euró, világszerte 1.500 embert foglalkoztat.

További cikkek

Megszűnik az Opel Astra gyártása Németországban
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
Elégedett magyarországi helyzetével az Audi
Kulcsszavak:
 
A ‘Gonosz Manó Teszt’ a Ford a minőség iránti elkötelezettségét garantálja A ‘Gonosz Manó Teszt’ a Ford a minőség iránti elkötelezettségét garantálja Uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárfejlesztéséhez a Hübner-H Kft. Rekordszámú szabadalom a Scaniánál Audi Hungaria: mintegy 2 millió motor készül az idén Győrben Audi Hungaria: mintegy 2 millió motor készül az idén Győrben Uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárfejlesztéséhez a Hübner-H Kft. Az új Opel Astra kínálat: több változat és motor, csúcstechnika Uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárfejlesztéséhez a Hübner-H Kft. A Volkswagen 2018-ig szeretné 25 százalékkal környezetkímélőbbé tenni a termelését
 
Elővárosi gyorsvasút tervei Debrecenben

Elővárosi gyorsvasút tervei Debrecenben

2012. május 22.
Szeretnék bekapcsolni a vasúti közlekedés- be a debreceni repülőteret, de szerepel...
Részletek
tram trainSzeretnék bekapcsolni a vasúti közlekedésbe a debreceni repülőteret, de szerepel az elképzelésekben a hajdú-bihari megyeszékhely és Nagyvárad vasúti összeköttetésének megoldása is - fűzte hozzá az alpolgármester. Elmondta, hogy a jelenlegi Nagyállomás mellett kialakítandó intermodális központ ügye már előrébb tart: a 767 millió forintos beruházás kétfordulós tervpályázatát meghirdették. A központ biztosítja majd az "átjárhatóságot" a vasúti, az autóbusz és a villamos közlekedés között.

A Debrecen és vonzáskörzete kötöttpályás elővárosi gyorsvasúti közlekedési rendszer fejlesztésével kapcsolatos hatástanulmányt a Közlekedés Kft. vezetésével hármas konzorcium készítette el - ismertették a városházán. A közösségi közlekedés fejlesztésére három változatot - minimál, vasútra hangsúlyozott és átjárható közlekedési rendszer - dolgoztak ki, amelyek megvalósítása 2014-es árakon számolva 22,5 milliárd, 28,7 milliárd, illetve 40,25 milliárd forint lenne.

A magas költségek miatt prioritási sort állítottak fel a tervezők a beruházás több szakaszban történő megvalósítására. A tervek között úgynevezett "tram train" megoldások is vannak, ami azt jelenti, hogy vasúti szerelvények is közlekednének belvárosi villamos vonalakon, illetve a villamosok is igénybe vehetnék a vasúti pályákat, ilyen formán összekötve Debrecent a környező településekkel.

További cikkek

Miskolc egy új BMW-gyár lehetséges helyszínei között
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben
Kulcsszavak:
 
A BMW visszahív több mint 200 ezer autót Európában A BMW visszahív több mint 200 ezer autót Európában Elővárosi gyorsvasút tervei Debrecenben Az új Audi A3 – Stílusos innováció A 2013-as Genfi Autószalonon mutatkozott be az új RAV4 A 2013-as Genfi Autószalonon mutatkozott be az új RAV4 Elővárosi gyorsvasút tervei Debrecenben Csaló autókereskedőt leplezett le a NAV Szabolcsban Több mint hárommillió Mercedest hív vissza a Daimler Több mint hárommillió Mercedest hív vissza a Daimler
 
Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitása

Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitása

2012. május 21.
A tervezett- nél csaknem egy évvel később nyitják meg az új berlini nemzetközi repülő- teret...
Részletek
Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitásaA tervezettnél csaknem egy évvel később nyitják meg az új berlini nemzetközi repülőteret, az egykori NDK területén végzett legnagyobb beruházás az idén nyár helyett jövő tavasszal készül el.

Klaus Wowereit berlini főpolgármester csütörtöki bejelentése szerint az észak-európai térség légiközlekedési csomópontjának szánt, évi 27 millió utas fogadására alkalmas repülőtéren 2013. március 17-én indulhat a forgalom. A csúszást az okozza, hogy az illetékes hatóság nem engedélyezi a csaknem 2.000 futballpályányi területet elfoglaló létesítményen kiépített tűzjelző és tűzoltó rendszer üzembe helyezését, amelyen ezért tovább kell dolgozni.

A berlin-brandenburgi Willy Brandt nemzetközi repülőtér (BER) átadását 2012. június 3-ra tervezték. A munkálatok várhatóan már jövő tavasz előtt befejeződnek, de az időjárási kockázatok miatt a téli időszakban nem lehet lebonyolítani a költözést a jelenleg működő két nemzetközi reptérről az új légikikötőre - mondta Wowereit.

A BER az elavult, szűkös és bővítésre alkalmatlan tegeli és a schönefeldi repülőteret váltja majd ki. A légitársaságok - számítva az új reptér révén növekedő kapacitásra - június 3-tól jóval több berlini járatot vettek fel a menetrendbe, emiatt pedig a következő bő háromnegyed évben tovább fokozódhat a zsúfoltság az egyébként is túlterhelt és kényszerűségből tovább működő két régi repülőtéren. A legnagyobb ügyfél, az Air Berlin légitársaság ezért azt szorgalmazza, hogy legyen rövidebb az éjszakai repülési tilalom. Jelenleg 23 és reggel 6 óra között nem közlekedhetnek utasszállító gépek a 3,5 millió lakosú német főváros légterében. Az Air Berlin javaslata szerint az éjfél és hajnali 5 óra közötti időszakra kellene korlátozni a lakosság éjszakai nyugalmát biztosítani hivatott repülési tilalmat.

Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitásaSzakértői számítások szerint a késés mintegy 350 millió euróval emeli a költségeket, amelyek egyébként is szétfeszítik az eredetileg 2,5 milliárdra tervezett keretet, a végösszeg így 3 milliárd euró körül lehet, és ebben még nincs is benne a föld alatti pályaudvar és a közeli autópályához csatlakozó úthálózat kiépítésének költsége. További terheket okozhatnak az esetleges kártérítési perek. Kártérítést követelhetnek például a BER 150 üzlethelységének bérlői, akik a júniusi üzemkezdéssel számolva ütemezték beruházásaikat.

A repülőtér megépítéséről 1996-ban határoztak, a tervezés és az engedélyek beszerzése 10 évig tartott, a kivitelezés 2006-ban kezdődött. Az átadást egyszer már elhalasztották, az első tervek szerint 2011 novemberében indult volna a forgalom.

További cikkek

A Wizz Air-járatok fogadására készülnek a debreceni repülőtéren
Ryanair-járat indult Budapestről a Legogyár központjába, Billundba
Több mint 12 millió utast szállított a Wizz Air
Kulcsszavak:
 
Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitása Németországban tervezték és gyártják az Opel első elegáns városi kisautóját Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitása A MINI Countryman az amerikai törésteszten is kiválóan szerepelt Ikonikus olasz dizájn és dinamikus vezetési élmény - Ez az új Fiat 124 Spider Ikonikus olasz dizájn és dinamikus vezetési élmény - Ez az új Fiat 124 Spider Tavasszal még tisztábbá válnak a BMW modelljei Tavasszal még tisztábbá válnak a BMW modelljei Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitása Következetesen átörökített BMW M filozófia - BMW M3 Limousine és BMW M4 Coupé
 
Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi

Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi

2012. május 21.
A Mazda leg- népszerűbb modell- családjában egy új, limitált szériás kivitellel...
Részletek
Mazda6 TakumiA Mazda legnépszerűbb modellcsaládjában egy új, limitált szériás kivitellel jelenik meg a piacon, amely Mazda6 Takumi névre hallgat. A kívül-belül stílusos és sportos Mazda6 Takumi remek választás mindazok számára, akik limuzinra vágynak, ugyanakkor nem hajlandóak kompromisszumot kötni a valódi vezetési élmény, a bizonyítottan kiemelkedő megbízhatóság és a sportos és egyedi megjelenés terén.

Sportos megjelenés

A Mazda6 Takumi sportos és igényes külső formatervével hívja fel magára a figyelmet, köszönhetően az olyan, prémium jellegzetességének, mint a sportos hátsó légterelő, a sport hűtőrács, az alumínium pedálok és a 17”-os, 10 küllős, Bright Gunmetal színű keréktárcsák. A modell sötétített üvegeket és fél-bőr üléseket is kapott. A modell a meglévő karosszéria színek mellett kizárólag ezen modell számára választható, egyedi Dolphin Grey karosszéria színben is rendelhető.

Felvillanyozó erőforrások


A Mazda 6 Takumi 2.0i benzines erőforrás teljesítménye elsőkerék-meghajtással és 6-fokozatú manuális váltóval 155 lőerő (114 kW), a dízel kivitel pedig - szintén elsőkerék-meghajtással és 6-fokozatú manuális váltóval - 129 lóerő (95 kW).

Gazdag felszereltség


Az új Mazda6 Takumi kivitel a Mazdákra jellemző kimagasló vezetési élmény mellett egyedülálló funkcionalitást is nyújt. A Takumi kivitelben ugyanis számos elektronikus rendszer szolgálja a nyugodtabb és kényelmesebb autózást. Ilyen például az első és hátsó parkoló radar, a kétzónás klímaberendezés, az ülésfűtés és a ködlámpák. A modell gyárilag szerelt, TomTom® technológián alapuló Mazda Navigációs Rendszerrel, USB/AUX csatlakozóval, valamint CD lejátszóval van ellátva.

Mazda6 TakumiA kényelmi eszközök sokaságát a Bluetooth kihangosító rendszer egészíti ki, amely nemcsak a telefonbeszélgetés kihangosítására alkalmas, hanem az mp3 lejátszón tárolt zenét is lejátszik a BOSE audio-rendszeren keresztül. A Takumi modell Xenon csomaggal is rendelhető, amely a Takumi felszereltségen felül Bi-Xenon lámpákat (AFLS) és sávváltást segítő rendszert (RVM) is magában foglal.

A Takumi árai


A Mazda6 Takumi modell Sport és Sportkombi kivitelben elérhető. A Mazda6 Sport 2.0 Takumi benzines kivitelének ára 7 839 900 Ft, Xenon felszereltséggel 8 154 900 Ft. A Mazda6 Sportkombi 2.0 Takumi benzines változata 7 989 900 Ft-ba kerül, Xenon csomaggal pedig 8 304 900 Ft. A Mazda6 Sport CD129 Takumi dízel verzió ára 8 199 900 Ft, a modell Xenon csomaggal pedig 8 514 900 Ft. A Sportkombi CD 129 Takumi dízel változat ára 8 349 900 Ft, a kivitel Xenon felszereltséggel pedig 8 664 900 Ft-ba kerül.

További cikkek


Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
Megtorpant az autópiac Európában
Növelni akarja a termelésben a nők arányát az Audi Hungária
Kulcsszavak:
 
Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi Szerdán csökken az üzemanyagok ára Milliárdos közlekedésbiztonsági fejlesztés a GYSEV-nél Milliárdos közlekedésbiztonsági fejlesztés a GYSEV-nél PEUGEOT Traveller: utazásra csábítás és maximális kényelem PEUGEOT Traveller: utazásra csábítás és maximális kényelem Új modellekkel érkezik a LADA Új modellekkel érkezik a LADA Kecskeméti főiskolások napelemes autóval indulnak egy ausztrál versenyen Kecskeméti főiskolások napelemes autóval indulnak egy ausztrál versenyen
 
MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiac

MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiac

2012. május 21.
A következő két évben a járműpiac nagyon lassú fejlődését várja a Magyar Gépjármű- importőrök...
Részletek
MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiacA következő két évben a járműpiac nagyon lassú fejlődését várja a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE), amely azzal számol, hogy évente 5-10 százalékkal nő a piac.

Erdélyi Péter, az egyesület ügyvezető elnöke a kormány hivatalba lépésének közelgő kétéves évfordulója kapcsán adott nyilatkozatában kijelentette: "a kétéves távlaton túl úgy gondolom, hogy legalább további 3-4 év kell ahhoz, hogy a magyar piacon a reális felvevőképességnek megfelelő mennyiségű (100-120 ezer) új gépjármű kerüljön forgalomba". Nagy jelentősége van annak, hogy a gépjárműpark jelentősen eltolódjon a kevésbé környezet szennyező irányba, illetve közlekedés biztonsági szempontból is korszerűbb legyen - tette hozzá.

Az ügyvezető elnök szerint az ágazat mély válságot él át, amely most már nemcsak az új gépjárművek értékesítése, hanem a szolgáltatói szektor visszaesését is jelenti. így a hazai reálisnak gondolt vásárlóerő felének megfelelő új gépjárművet értékesítenek. Az ügyvezető elnök szerint ennek okai a külső válság mellett abban keresendők, hogy a magánvásárlók gyakorlatilag eltűntek a piacról, elsősorban gazdasági helyzetük bizonytalansága és a vevőfinanszírozás jelentős szigorítása miatt. örömmel vennék, ha 2013 végére az új személygépjárművek értékesítése meghaladná a 60 ezer darabot, a kis haszonjárműveké a 15 ezer darabot, a motorkerékpároké a 3 ezret, a nagy haszonjárműveké pedig a 4 ezret - tette hozzá.

Erdélyi Péter szerint az egyre kevesebb garanciaidő alatt futó gépjárműveket egyre inkább a feketegazdaságban javíttatják, ami a legális javítókat szinte megoldhatatlan versenyhelyzetbe hozza, miközben az állam jelentős adó- és járulékbevételtől esik el. Az MGE számára legfontosabb a feketeimport és a feketejavítók megfékezése, ennek megfelelően szeretnék elérni, hogy minden Magyarországra importált használt és új gépjármű után valamennyi törvényes közteher legyen megfizettetve.

MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiacHozzátette: a számlát nem adó, környezet-, és munkavédelmi szabályokat figyelmen kívül hagyó szervizeket be kellene zárni, ami egyfelől a legális szakma versenyképességét állítaná helyre és megszüntetné a motivációt a feketegazdaság felé való kényszerű elmozdulásban, másfelől jogbiztonságot és biztonságosabb közlekedést garantálna a gépjármű tulajdonosoknak, vezetőknek és a többi érintett közlekedőnek. "Nem beszélve persze arról, hogy, a feketegazdaság elleni harc morális oldala mellett, a magyar állam adóbevételei is növekedhetnének ez által" - fogalmazott az ügyvezető elnök.

További fontos területként említette az egységes járműtörténeti adatbázis megteremtését és működtetését, amelynek segítségével piaci oldalról gátolható a feketejavítók működése.

"Gyengének érzem, annak ellenére, hogy a jó szándékot látom, a jogalkotó eltökéltségét és gyorsaságát a feketegazdaság elleni hatékony fellépésben, ami pedig morális és anyagi, adóbevételi szempontból is hatalmas jelentőséggel bír" - fogalmazott Erdélyi Péter. Emellett fontos lépésnek nevezte a regisztrációs adó csökkentését, a cégautó adó környezettudatos irányú átstrukturálását és a nyílt végű finanszírozások díjából az áfa részbeni visszaigényelhetőségét. "úgy gondolom, hogy a helyes irányba megyünk, de sajnos elég lassan. Remélem, hogy a 2012. évben e területen sikerül áttörést elérni. A szándék erre minden félben megvan" - tette hozzá az ügyvezető elnök.

A piac élénkítése szempontjából a legfontosabb ösztönzőnek a magyar gazdaság stabilizálását, a fejlődés beindítását, ezzel az emberek számára a valós és érzett létbiztonság növelését nevezte Erdélyi Péter. Kiemelte a gazdasági szereplők oldaláról a környező és más EU-tagokkal való versenyképesség helyreállítását, vagy megteremtését, valamint a feketegazdaság lehető legnagyobb mértékű felszámolását, ez által a legális gazdaság elszürkülésének megakadályozását, a folyamat visszafordítását.

MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiacErdélyi Péter szerint szükséges a túlzottan megszigorított finanszírozási környezet újra gondolása is, mivel nehezen képzelhető el a gépjármű piac fellendülése valamilyen finanszírozás nélkül. Jelentősen és anyagilag is ösztönözni kellene a korszerű, alacsony káros anyag kibocsátású gépjárművek elterjedését. Erre rengeteg EU-országbeli példa van már - tette hozzá.

Szerinte fokozott figyelmet kell fordítani az utakon közlekedő gépjárművek műszaki, közlekedésbiztonsági alkalmasságára annak érdekében, hogy a balesetek, ezzel az emberi tragédiák száma tovább csökkenhessen. Fontos kialakítani a fenntartható mobilitás szemléletét, amelyben valamennyi közlekedési módnak megvan a megfelelő helye és szerepe - hangsúlyozta Erdélyi Péter.

További cikkek

Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben
Csökkent a használtautó értékesítések száma az első negyedévben
Kulcsszavak:
 
Volkswagen: januárban kezdődik a motorok javítása Európában Volkswagen: januárban kezdődik a motorok javítása Európában MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiac A Toyota összesített gépjármű-gyártása meghaladta a 200 milliós darabszámot Új Seat Ibiza - Ideális társ az aktív életmódhoz Új Seat Ibiza - Ideális társ az aktív életmódhoz Megérkezett Miskolcra az első Skoda villamos Megérkezett Miskolcra az első Skoda villamos A piaci átlagnál jobban nőttek a BMW eladásai Magyarországon A piaci átlagnál jobban nőttek a BMW eladásai Magyarországon
 

Találatok száma: 11539 Megjelenítve: 10841 - 10850