Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11001 - 11010
A Wizz Air a magyar piacot stratégiai területnek tekinti

A Wizz Air a magyar piacot stratégiai területnek tekinti

2012. augusztus 09.
A Wizz Air légi- társaság a magyar piacot stratégiai területnek tekinti ...
Részletek
Wizz AirA Wizz Air légitársaság a magyar piacot stratégiai területnek tekinti - hangsúlyozta Daniel de Carvalho, a fapados légitársaság kommunikációs vezetője kedden, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: az idén 1,75 millió utassal számolnak a magyar piacon a tavalyi 1,3 millióval szemben, de márciustól, a Malév leállásától számítva 2 millió utasra számítanak 12 hónapos viszonylatban. Konkrétumok említése nélkül kijelentette: kétszámjegyű bevételnövekedést várnak a jövő év márciusig tartó idei pénzügyi évben.

Utalt arra, hogy a magyar vezetésű légitársaság folyamatosan növekszik, tavaly 11 millió utas szállítottak Európában, míg az idén 12 millió utassal számolnak. A kommunikációs igazgató szerint a növekedés mögött a minőségi szolgáltatás bővülése is meghúzódik. Szeretnének új járatokat indítani Budapestről például Moszkvába és Tel-Avivba, a Malév repülési jogainak megszerzésével.

Daniel de Carvalho hangsúlyozta: utasjogi szempontból rendkívüli fontos az átlátható, kiszámítható ár kommunikálása, a Wizz Air ennek szellemében hirdeti meg ajánlatait, akcióit. A Wizz Air 39 gépes flottát üzemeltet 240 útvonalon 78 desztinációval, 28 országba. Magyarországon Budapest és Debrecen repülőtereiről 34 célállomásra repülnek a gépei.

További cikkek

A Nissan bemutatja a londoni „fekete taxi” új, merész változatát a „Nissan NV200 London Taxit”
A Mazda Takeri dizájn díjat nyert
Díjat nyert az Infiniti koncepcióautója
Kulcsszavak:
 
A Tesla túl olcsó! - Ezért nem veszik A Tesla túl olcsó! - Ezért nem veszik A Renault folytatja méretcsökkentett motorjainak megújítását A Renault folytatja méretcsökkentett motorjainak megújítását A Wizz Air a magyar piacot stratégiai területnek tekinti Turbó péntek Discovery Channel műsorán A Wizz Air a magyar piacot stratégiai területnek tekinti Sosem látott modellinvázióra készül a Ford Szeptember elsején bemutatkozott a ŠKODA legújabb modellje, az ENYAQ iV Szeptember elsején bemutatkozott a ŠKODA legújabb modellje, az ENYAQ iV
 
A Nissan továbbra is dominál a crossover kategóriában

A Nissan továbbra is dominál a crossover kategóriában

2012. augusztus 09.
A Nissan be- jelentette, hogy 2012 júliusában 53,323 darab gépjármű- vet ...
Részletek
Nissan JukeA Nissan ma bejelentette, hogy 2012 júliusában 53,323 darab gépjárművet értékesített Európában, ezzel immár második hónapja növelte piaci részesedését.

Ugyan az piaci összkereslet 3,8%-al csökkent 2011 júliusához képest, de a Nissan megőrizte 3,9% feletti piaci részesedését az erős keleti piacok eladási eredményeinek köszönhetően, ahol 15,3%-al bővültek a Nissan eladások 14,540 darab egységre. Az eddigi naptári évben a Nissan 419,665 darab autót adott el Európában, ami 3,9%-al több mint a 2011-es eredmény a folyamatosan szűkülő deli piacok ellenére.

Kimagasló teljesítményt nyújtott a Sunderlandben gyártott Juke kompakt crossover, mely 13,8%-al növelte eladásait a múlt évhez képest. A Note kis-egyterű, amit szintén az Egyesült Királyságban gyártanak, valamint a barcelonai NV200 is jelentősen hozzájárult a sikerekhez. Az NV200-ból világszerte több mint 100,000 darab fogyott. Májusban jelentette be a japán vállalat, hogy a 100%-ban elektromos verzió, az e-NV200 a 2013 pénzügyi év elején kerül gyártásba Barcelonában.

Magyarország

A Datahouse Kft jelentése szerint 2012 júliusában összesen 5375 darab új személy- és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba a magyar piacon, ami 20,1%-os növekedést jelent az előző év júliusi adatokat alapul véve. 2012. július hónapjában 191 darab Nissan gépkocsit regisztráltak, ami a személyautó és kisteherautó piacon a 13. helyezést eredményezte. A Nissan piaci részesedése 2012 júliusában 3,55% volt. A márka legsikeresebb modelljei fej-fej mellett a Qashqai és a Juke, előbbi 66, utóbbi 64 forgalomba helyezett darabbal.

Nissan NV200A 2012-es év első hét hónapját vizsgálva a Nissan a márkák rangsorában a 8. helyen áll a magyar autópiacon. A Nissan által 2012. januártól júliusig forgalomba helyezett új személy- és kishaszonjárművek száma 1786 és a márka piaci részesedése erre az időszakra 4,63%. Ha a regisztrációk számát a 2011-es év azonos periódusával hasonlítjuk össze, a Nissan közel 4%-os növekedést produkált.

A Nissan továbbra is dominál a crossover kategóriában, hiszen hét hónap alatt a Qashqai 703 darab regisztrációval büszkélkedhet és a Juke 460 darabos eredményével szintén a márka egyik erős tagjának számít.

További cikkek

Linschoten lett az elektromos autózást leginkább támogató város
Megdöntötte saját eladási rekordját a BMW
Magát is meglepte a Toyota
Kulcsszavak:
 
Új, ergonomikus utastér és kényelem akár hét főnek is az új Zafirában Új, ergonomikus utastér és kényelem akár hét főnek is az új Zafirában Útdíj - Autóklub: kedvező, hogy beépültek a javaslataik, de "elhibázott" az útdíjrendszer Útdíj - Autóklub: kedvező, hogy beépültek a javaslataik, de "elhibázott" az útdíjrendszer Az Audi az év első felében szilárd pénzügyi alapokat teremtett ugyanakkor növekvő kihívásokra számíthat Az Audi az év első felében szilárd pénzügyi alapokat teremtett ugyanakkor növekvő kihívásokra számíthat A Nissan továbbra is dominál a crossover kategóriában Tíz megyében figyelmeztetnek havazásra, hófúvásra A WLTP szabványra történő átállás miatt a várakozásoknak megfelelően csökkentek a VW Csoport kiszállításai októberben A WLTP szabványra történő átállás miatt a várakozásoknak megfelelően csökkentek a VW Csoport kiszállításai októberben
 
Legtöbben autóbiztosítási ügyekben keresik fel a MABISZ ügyfélszolgálatát

Legtöbben autóbiztosítási ügyekben keresik fel a MABISZ ügyfélszolgálatát

2012. augusztus 09.
Megala- kítása óta, az elmúlt másfél évben a biztosítatlan gépjármű- vekkel ...
Részletek
Legtöbben autóbiztosítási ügyekben keresik fel a MABISZ ügyfélszolgálatátMegalakítása óta, az elmúlt másfél évben a biztosítatlan gépjárművekkel, illetve az ismeretlen károkozók által okozott károkkal kapcsolatosan keresték meg legtöbbször a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) ügyfélszolgálatát - közölte a szakmai szervezet az MTI-vel.

Második helyen a fedezetlenségi díj - amikor nincs a járművön kötelező biztosítás, de azt utólag meg kell fizetni - illetve a bónusz-málusz besorolásokkal kapcsolatos ügyek álltak. A biztosítatlan gépjárművekkel, illetve az ismeretlen károkozók által okozott károkkal kapcsolatos problémák aránya 43 százalék, míg a fedezetlenségi ügyeké 23 százalék volt.

Az elmúlt másfél évben közel 40 ezren, ebből az idei első félévben csaknem tízezren fordultak a MABISZ ügyfélszolgálatához. Idén elsősorban a nemzetközi károk, a fedezetlenségi díj, valamint a bónusz-málusz besorolások miatt érkeztek megkeresések az ügyfelektől - áll a MABISZ közleményében.

További cikkek

Nissan Pathfinder 2013 - Teljes megújulás
Opel Zafira Tourer: új 1.4 Turbo gázautó, 140 lóerővel
A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén
Kulcsszavak:
 
Az Európai Bizottság szigorúbb szabályozást vezetne be az autógyártók ellenőrzésére Az Európai Bizottság szigorúbb szabályozást vezetne be az autógyártók ellenőrzésére Kompakt külső tágas belsővel - Citroen C4 Picasso Kompakt külső tágas belsővel - Citroen C4 Picasso Legtöbben autóbiztosítási ügyekben keresik fel a MABISZ ügyfélszolgálatát Négymillió Volkswagen az első három negyedévben Hétvégén tartják a gyermekvasút napját Budapesten Hétvégén tartják a gyermekvasút napját Budapesten Legtöbben autóbiztosítási ügyekben keresik fel a MABISZ ügyfélszolgálatát BMW 5-ös,7-es sorozat és BMW Concept X5 eDrive premierje Párizsban
 
Már 2015-ben megkezdhetik a Lánchíd felújítását

Már 2015-ben megkezdhetik a Lánchíd felújítását

2012. augusztus 08.
Akár már 2015-ben meg- kezdheti a Lánchíd felújítását a BKK Közút Zrt., miután jövőre ...
Részletek
Már 2015-ben megkezdhetik a Lánchíd felújításátAkár már 2015-ben megkezdheti a Lánchíd felújítását a BKK Közút Zrt., miután jövőre döntenek a munkálatokról és azok költségeiről – tudta meg kedden az InfoRádió.

A rádiónak Almássy Kornél, a BKK Közút Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy a Lánchidat kell a leghamarabb felújítani. A munkálatok során ki kell cserélni a pályalemezeket, meg kell újítani a vízelvezető-rendszert, el kell végezni a teljes korrózióvédelmet, továbbá meg kell tisztítani a kőburkolatokat is.

Almássy Kornél a felújítás pontos időpontját még nem tudta megmondani, de azt közölte, hogy a munkálatok ideális esetben 2015-ben kezdődhetnek meg. Kiemelte, hogy az alagutat is fel kell majd újítani, mert annak szellőzőrendszere nagyon rossz állapotban van, és a burkolatot is ki kell cserélni.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a múlt héten egy más témában tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy leginkább a Lánchíd és a Petőfi híd szorul felújításra, forrást pedig a pénzek átcsoportosításával tudnak előteremteni a munkálatokra.

További cikkek

Linschoten lett az elektromos autózást leginkább támogató város
Díjat nyert az Infiniti koncepcióautója
Alkatrészeket lopott a Mercedes-gyár egyik csoportvezetője - őrizetbe vették
Kulcsszavak:
 
Legyártották a 300 000. új Peugeot 208-at Legyártották a 300 000. új Peugeot 208-at Már 2015-ben megkezdhetik a Lánchíd felújítását A Honda nyilvánosságra hozta az új európai CR-V prototípusának első fotóit Texasban lesz a Tesla második amerikai autógyára Texasban lesz a Tesla második amerikai autógyára Már 2015-ben megkezdhetik a Lánchíd felújítását A leggyorsabb versenyautók Magyarországon! Már 2015-ben megkezdhetik a Lánchíd felújítását Nissan e-NV200 luxus kiadásban
 
Megdöntötte saját eladási rekordját a BMW

Megdöntötte saját eladási rekordját a BMW

2012. augusztus 08.
Júliusban újabb értékesítési rekordot ért el a BMW: világszerte 135 ezer BMW, Mini és...
Részletek
BMWJúliusban újabb értékesítési rekordot ért el a BMW: világszerte 135 ezer BMW, Mini és Rolls-Royce típust adtak el, 5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - közölte a cég kedden.

Január óta csaknem nyolc százalékkal nőttek a cég eladásai az egy évvel korábbihoz képest, és először lépték túl az egymillió darabot hét hónap elteltével. A BMW csoport elsősorban ázsiában és főként Kínában, Japánban és Dél-Koreában növekedett, miközben Európában 2,4 százalékkal visszaesett az értékesítés, miközben az Egyesült államokban is csak enyhén emelkedett.

Kínában már második összeszerelő üzemét avatta a BMW májusban, és ezzel éves termelői kapacitását 200 ezer darabra növelte a világ legnagyobb autópiacán. A BMW 2003 óta a 3-as és az 5-ös sorozat modelljeit gyártja a kínai piacra vegyesvállalati partnerével, a Brilliance China-val.

További cikkek

Alkatrészeket lopott a Mercedes-gyár egyik csoportvezetője - őrizetbe vették
Magát is meglepte a Toyota
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
Kulcsszavak:
 
Lezuhant a Germanwings német légitársaság gépe az Alpokban Lezuhant a Germanwings német légitársaság gépe az Alpokban Megdöntötte saját eladási rekordját a BMW A német utakon kiváltságokat kaphatnak az elektromos autók A Volkswagen tovább erősíti ipari jelenlétét Oroszországban A Volkswagen tovább erősíti ipari jelenlétét Oroszországban Az Audi bemutatja az új R8 lézeres távolsági fényszóróját Az Audi bemutatja az új R8 lézeres távolsági fényszóróját Tizenkét százalékkal javította pénzügyi eredményét a Rolls-Royce hajtóműgyártó Tizenkét százalékkal javította pénzügyi eredményét a Rolls-Royce hajtóműgyártó
 
Alkatrészeket lopott a Mercedes-gyár egyik csoportvezetője - őrizetbe vették

Alkatrészeket lopott a Mercedes-gyár egyik csoportvezetője - őrizetbe vették

2012. augusztus 08.
Őrizetbe vették a Mercedes -gyár egyik csoport- vezetőjét, aki a kecskeméti gyárban ...
Részletek
Alkatrészeket lopott a Mercedes-gyár egyik csoportvezetője - őrizetbe vettékŐrizetbe vették a Mercedes-gyár egyik csoportvezetőjét, aki a kecskeméti gyárban elkészített személygépkocsikból alkatrészeket szerelt ki, és azokat egy közösségi oldalon kínálta eladásra - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint augusztus 2-án tett feljelentést a Mercedes-gyár képviselője ismeretlen tettes ellen, aki ez év május óta jogtalanul vitt ki alkatrészeket a gyár területéről. A nyomozók rövid időn belül elfogták a gyanúsítottat, aki az összeszerelő műhely csoportvezetője volt.

A 33 éves kunszentmártoni férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését elismerte, és megnevezte azt a helyet, ahol az ellopott alkatrészek találhatók. Vallomása alapján a rendőrök meg is találták azokat egyik rokonának a házában. A férfi mintegy egymillió forint értékben a többi között motorvezérlő elektronikát, több fajta Mercedes-emblémát, légzsákot, defektjavító készletet, kábeleket, távirányítós kulcsokat vitt el a gyárból.

A rendőrség közleménye szerint a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

További cikkek

A Chevrolet Malibu amerikai eleganciát visz a világpiacra
Nissan Pathfinder 2013 - Teljes megújulás
Magát is meglepte a Toyota
Kulcsszavak:
 
Műszakilag öt éven belül megvalósítható az autópálya-robotpilóta Műszakilag öt éven belül megvalósítható az autópálya-robotpilóta A Bosch jóvoltából megjelenhetnek az elektromos kisáruszállítók az utakon A Bosch jóvoltából megjelenhetnek az elektromos kisáruszállítók az utakon A Nagy Futamon kétszázezer néző Budapest belvárosában A Nagy Futamon kétszázezer néző Budapest belvárosában A Budapest-Cegléd vasútvonalon már emeletes vonattal közlekedhetünk A Budapest-Cegléd vasútvonalon már emeletes vonattal közlekedhetünk Jönnek az áfamentes autók Jönnek az áfamentes autók
 
Linschoten lett az elektromos autózást leginkább támogató város

Linschoten lett az elektromos autózást leginkább támogató város

2012. augusztus 08.
A Hollandiában található Linschoten-t tűntették ki a leginkább „EV" barát városnak...
Részletek
Nissan LEAFA Hollandiában található Linschoten-t tűntették ki a leginkább „EV" barát városnak, miután innen támogatták legtöbben a Nissan „Nagy Rákattanás" kampányát.

A város nyereménye, több, a Nissan által adományozott CHAdeMO szabványú gyorstöltő berendezés, mely lehetővé teszi az elektromos autók tulajdonosainak, hogy járművüket 0-ról 80%-os töltöttségi szintre hozzák 30 perc alatt. A „Nagy Rákattanás" célja az volt, hogy rávilágítson az elektromos mobilitás előnyeire Franciaországban, Németországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban. Továbbá, hogy bemutassa a biztonságos, környezetbarát és gazdaságos Nissan LEAF-et, melynek hatótávolsága elegendő az emberek által naponta átlagosan megtett távolság lefedésére.

Az eredeti terv szerint 100 nap alatt kellett volna elérni az 1,000,000 kattintást (közösségi média, illetve a Nagy Rákattanás honlapján keresztül) ám a kampány úgy magával ragadta a közönséget, hogy 16 nappal a tervezett időpont előtt, már 2012. június 21-én elérte a kitűzött célt. A Nissan 2012 végére 400 darab gyorstöltőt adományoz Európa városainak, hogy elősegítse az elektromos mobilitás terjedésest. Ezek közé tartoznak a Linsholtennek ajándékozott gyorstöltők is, melyek közül az első darabok telepítése már meg is kezdődött.

További cikkek

A Nissan bemutatja a londoni „fekete taxi” új, merész változatát a „Nissan NV200 London Taxit”
Világkörüli turnéra indulnak a Ford EcoBoost motorok
A Mazda Takeri dizájn díjat nyert
Kulcsszavak:
 
Bemutatták a Budapestre szánt Mercedes Citaro autóbuszt Bemutatták a Budapestre szánt Mercedes Citaro autóbuszt Személygépkocsi abroncsok - Minden felelősségteljes autós számára kötelező alapinformációk Személygépkocsi abroncsok - Minden felelősségteljes autós számára kötelező alapinformációk Linschoten lett az elektromos autózást leginkább támogató város Mazda Hazumi - Betekintés a Mazda új generációs kisautójába A Német Formatervezési Tanács nyolc kitüntetéssel jutalmazta a Volkswagen márkát A Német Formatervezési Tanács nyolc kitüntetéssel jutalmazta a Volkswagen márkát Linschoten lett az elektromos autózást leginkább támogató város Hyundai Genesis Coupe - Sportautós teljesítmény, dinamikus formaterv
 
A Mazda Takeri dizájn díjat nyert

A Mazda Takeri dizájn díjat nyert

2012. augusztus 08.
A „Nemzetközi Autó- márkák Versenye 2012.„ keretében a Mazda Takerit...
Részletek
Mazda TakeriA „Nemzetközi Autómárkák Versenye 2012.„ (Automotive Brand Contest 2012) keretében a Mazda Takerit választották az idei év egyik győztesének. Az autós ágazat első számú nemzetközi márka- és design-versenyének nemzetközi autós újságírókból álló zsűrije megválasztotta azt a koncepció autót – az idei év elején megrendezett Genfi Autószalonon európai bemutatásra került modellek közül – amely győztesként került ki a “Koncepció” kategóriában. A díjat szeptember végén a Párizsi Autószalon kereteiben adják át a nyertesnek.

A “Nemzetközi Autómárkák Versenyét ” az 1953-ban alapítványként létrehozott Német Formatervezési Tanács hívta életre, amely a világ egyik vezető formatervezési központja. A „Nemzetközi Autómárkák Versenye” keretében ez a független intézmény a márkavezetés, a márkakommunikáció és a design kiemelkedő nemzetközi teljesítményeit 11 kategóriában díjazza, kizárólag autós területen, ezáltal hangsúlyozva a design és a márka-image nagy jelentőségét egy autóipari vállalat hosszútávú sikerének szempontjából.

Az elsőként 2011. év végén a Tokiói Autószalonon bemutatásra került Mazda Takeri koncepció az egyik első Mazda modell, amely a vállalat új dizájn formanyelvének, a „KODO – A Mozgás Lelke” megtestesítője. A coupé-szerű, négyajtós szedán jól fémjelzi, hogy fog kinézni az újgenerációs Mazda6 sorozat.

Mazda TakeriAz új Mazda6 a 2012. augusztus 29. és szeptember 9. között megrendezésre kerülő 2012-es Moszkvai Autószalonon ünnepli majd világpremierjét. A Mazda Takeri megnyerő formaterve mellett a technológiát illetően is új mércét állít fel. Az innovatív SKYACTIV technológiák mellett ez az első Mazda modell, amely az i-ELOOP elnevezésű fékezési energia-visszatápláló rendszerrel rendelkezik. Ez a rendszer is az új Mazda6 modellben debütál.További cikkek


Magát is meglepte a Toyota
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
Díjat nyert az Infiniti koncepcióautója
Kulcsszavak:
 
Sok a manipulált kilométeróra és a hamis gépjármű-alkatrész Sok a manipulált kilométeróra és a hamis gépjármű-alkatrész A Scania a világ száz leginnovatívabb vállalata között A Scania a világ száz leginnovatívabb vállalata között Megkezdődött az új Toyota Yaris gyártása Megkezdődött az új Toyota Yaris gyártása Senki ne induljon útnak pénteken a hófúvással érintett országrészekben! Senki ne induljon útnak pénteken a hófúvással érintett országrészekben! Győrben elkészült a hárommilliomodik hathengeres motor Győrben elkészült a hárommilliomodik hathengeres motor
 
Gyáravató a Nemaknál Győrben

Gyáravató a Nemaknál Győrben

2012. augusztus 07.
Harminc millió eurós beruházás- sal bővítette gyárát az autóipar számára henger- fejeket ...
Részletek
Gyáravató a Nemaknál GyőrbenHarminc millió eurós beruházással bővítette gyárát az autóipar számára hengerfejeket gyártó Nemak Kft. Győrben. A fejlesztés eredményeként 2,5 millió hengerfejet tudnak gyártani évente, félmillióval többet a korábbiaknál - mondta az átadási ünnepségen Braun Zsolt cégvezető pénteken.

A beruházással 200 új munkahelyet teremtettek a ma már 800 munkatársat foglalkoztató vállalatnál. A csaknem 50 milliárd forintos árbevételű cég a mexikói Nemak-csoport legnagyobb európai  hengerfejgyára, amely az Opelt és a Renault-t, az Audit és a BMW-t látja el termékeivel. A fejlesztéshez 1,2 milliárd forint támogatást nyert el a vállalat  az új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Programja keretében két sikeres pályázattal. A beruházási forrásokból 3.000 négyzetméteres gyártócsarnokot és egy 1.340 négyzetméteres alumínium tárolócsarnokot építettek, továbbá nagy értékű gépsorokat, berendezéseket állítottak munkába. A beruházást a győri ipari parkban valósította meg a Nemak, amely ma már a Nyugat-dunántúli régió egyik legfontosabb gazdasági szereplője.

Lenner áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a győri Nemak két év alatt megduplázta termelését. Hozzátette: a kormány céljai szerint továbbra is ösztönzi a befektetők magyarországi beruházásait.

RenaultIsabel Bárbara Téllez Rosete, Mexikó budapesti rendkívüli meghatalmazott nagykövete az ünnepségen a két ország kapcsolatairól szólva kiemelte: a mexikói vállalkozások bizalommal tekintenek Magyarországra, a mexikói kormány bízik a magyar kormányban. Ezt jelzi egyebek között, hogy a két  ország adóegyezményről szóló megállapodást kötött, fiatal mexikói és magyar vállalkozók együttműködésére pedig 1 millió dolláros megállapodás született. A győri vállalat 2007 óta van a Nemak tulajdonában, azóta jelentős beruházásokat hajtottak végre és van lehetőség további fejlesztésekre is - mondta David Toth ügyvezető. Három-öt éven belül szeretnék évi 3 millióra növelni a hengerfej-gyártást, ehhez azonban újabb beruházásra van szükség.

A mexikói Nemak-csoport 1979-ben létesült, jelenleg 28 üzemet működtet világszerte és 42 autógyár tartozik a vevőköréhez.

További cikkek

Zsugorodik a német autópiac
A Nissan bemutatja a londoni „fekete taxi” új, merész változatát a „Nissan NV200 London Taxit”
Világkörüli turnéra indulnak a Ford EcoBoost motorok
Kulcsszavak:
 
Gyáravató a Nemaknál Győrben A kormány az NGM-től és az NFM-től vár előterjesztést a BKV buszparkjának megújításáról Elindult a chartergépes szezon a sármelléki repülőtéren Elindult a chartergépes szezon a sármelléki repülőtéren Virtuális kiállítással emlékezik a Közlekedési Múzeum az 50 éves 2-es metróvonal átadására Virtuális kiállítással emlékezik a Közlekedési Múzeum az 50 éves 2-es metróvonal átadására Gyáravató a Nemaknál Győrben Optifuel Lab 2: A renault Trucks járművek kiváló energiahatékonyságáért Ihletet kapott a Lexus luxusszedánja Ihletet kapott a Lexus luxusszedánja
 
Touareg-kalandtúra új világrekordra törve

Touareg-kalandtúra új világrekordra törve

2012. augusztus 07.
Rainer Zietlow és csapata új rekord- kísérletre indult: a hosszú kalandok...
Részletek
Touareg-kalandtúra új világrekordra törveRainer Zietlow és csapata új rekordkísérletre indult: a hosszú kalandok specialistája ez alkalommal Melbourne-ből Szentpétervárig mintegy 23 ezer kilométert tervez autózni, mégpedig egy szériamotorral hajtott Volkswagen Touareg modellel. Zietlow a Föld legdélebbi egymillió lakos feletti városából kevesebb, mint három hét alatt szeretne a hasonló paraméterű, ám legészakibb nagyvárosba jutni.

Olyan különleges felszerelésekkel, mint a masszív borulásvédő keret és a kiegészítő üzemanyagtartály, Zietlow múlt hét csütörtökön indult útnak a Touareggel Melbourne-ből. Jelenlegi túrája során a kalandok mestere számos éghajlati és növényzeti zónát szel majd át, mely során extrém hőséggel és özönvízszerű esőzésekkel éppúgy meg kell majd küzdenie, mint homokviharokkal és jelentős tengerszint feletti magasságkülönbségekkel. A Volkswagen Touaregnek pedig mindezen igazi kihívást jelentő körülmények közepette kell bizonyítania képességeit és tartósságát a rendkívül hosszú úton. A gazdaságosság szintén komoly szerepet játszik majd e nem mindennapi túrán, ám a Touareg kimondottan környezetkímélő, háromliteres V6-os TDI Clean Diesel erőforrásának (az amerikai egyesült államokbeli kivitel teljesítménye 165 kW/225 LE) köszönhetően Rainer Zietlow csapata e tekintetben is kiválóan felkészülten vághat az útnak. E kategória más, benzinmotoros modelljeihez viszonyítva ugyanis a terepes Volkswagen üzemanyag-fogyasztása mintegy 30, míg széndioxid-kibocsátása pedig akár 25 százalékkal is alacsonyabban alakulhat.

Rainer Zietlow a régi futárokhoz hasonlóan Melbourne polgármesterének levelét viszi Szentpétervár vezető tisztségviselőjének. Melbourne idén ünnepli névadásának 175. évfordulóját, Szentpétervárral pedig 1989 óta ápol kapcsolatot. A csapat pillanatnyi helyzetét 30 percenként rögzítő, korszerű GPS-rendszernek köszönhetően a www.touareg-russtralia.com oldalon minden érdeklődő szorosan követheti a rekordtúra útját.

A terepjáró-rajongó és csapata nevéhez már fűződik rekord: tavaly egy Volkswagen Touareg V6 TDI modellel a legrövidebb idő, 11 nap, 17 óra és 22 perc alatt hajtott végig Alaszkától a Tűzföldig (Tierra del Fuego) a híres Pan-American útvonalán.

További cikkek

Opel Zafira Tourer: új 1.4 Turbo gázautó, 140 lóerővel
A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén
A Toyota összesített gépjármű-gyártása meghaladta a 200 milliós darabszámot
Kulcsszavak:
 
Touareg-kalandtúra új világrekordra törve Németországban a Lexus 300h nyerte a „2014-es év flottaautója” díjat Rekordot döntött Európában hibrid eladásaival a Toyota és a Lexus Rekordot döntött Európában hibrid eladásaival a Toyota és a Lexus Touareg-kalandtúra új világrekordra törve Az első hálózatról tölthető (Plug-In) hibridmodell a Golf GTI génjeivel Touareg-kalandtúra új világrekordra törve A Volkswagen Személyautók januárban ismét több mint 400 ezer autót szállított ki Audi Hungaria: 25 éve tartó sikertörténet Audi Hungaria: 25 éve tartó sikertörténet
 

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11001 - 11010