Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11491 Megjelenítve: 11011 - 11020
Infiniti LE koncepció a New York Auto Show-n

Infiniti LE koncepció a New York Auto Show-n

2012. április 06.
Az Infiniti LE Koncepció, amely a 2012-es New Yorki Nemzetközi Autó Show-n mutatkozik be ...
Részletek
Infiniti LE koncepcióAz Infiniti LE Koncepció, amely a 2012-es New Yorki Nemzetközi Autó Show-n mutatkozik be, több mint a stílusos és fejlett technológiájú Infiniti koncepciók legújabb tagja. Habár már sok mindent megosztottunk a lenyűgöző és jövőbe mutató Infiniti koncepciókról – elsöprően áramvonalas karosszéria, elegáns és intelligens belső, inspiráló teljesítmény és fejlett következő-generációs technológia – az Infiniti LE Koncepció jóval közelebb áll a megvalósuláshoz. A gyártásra kerülő verzió közel hasonló állapotban kerül majd az Infiniti szalonokba a következő két évben, az Infiniti első kibocsátásmentes szedánjaként.

„A jövőben, amikor a természeti erőforrások fokozott fogyasztása várható, előrelépünk a fenntartható mobilitás élmezőnyébe, és kiterjesztjük részvételünket az elektromos járművek piacán olyan új modellekkel, mint az Infiniti LE Koncepció.” – mondta Carlos Ghosn, a Nissan elnök-vezérigazgatója. „Az Infiniti jó helyzetben van, hogy a fenntartható jövő járműveit szállítsa, tehetséges, szorgalmas és lelkes csapattagjainknak hála világszerte. A kihívásokért élünk.”

Az Infiniti LE Koncepció legfontosabb tulajdonságai:
• Luxus szedán kialakítás, az Infiniti formatervének és az elektromos járművek magas hatásfokú áramvonalasságának ötvözete
• Kivételes gyorsulás és visszagyorsulás, amely a prémium vezetési élmény új szintjét nyújtja
• élvonalbeli kompakt lítium-ion akkumulátor technológia
• ésszerű otthonosság, teljes csend, prémium Infiniti belső és következő generációs Infiniti Connection, Infiniti Personal Assistant és EV szolgáltatás
• Innovatív, könnyen kezelhető vezeték nélküli töltőrendszer intelligens parkolási segédlettel

Infiniti LE koncepció„Gyártásra szánt koncepcióként, a legtöbb, ami látható az LE Koncepcióból, valósággá válik, beleértve a kibocsátásmentes hajtást, a legkorszerűbb formatervet, a fejlett kapcsolódó szolgáltatásokat és a prémium felszereltséget.” – mondta Ben Poore, az Infiniti America alelnöke. „Az Infiniti hisz a fenntartható luxus jövőjében, és szándékunkban áll átvenni a vezető szerepet, a fejlett Infiniti M35 Hybrid és az Infiniti JX crossover alapjaira építkezve.”

Mindenekelőtt Infiniti

Egészen a kezdetektől az LE Koncepciót tökéletesen Infinitinek tervezték, többnek, mint egy elektromos jármű prémium felszereltséggel. A jármű mérete szintén lényeges – ugyanaz a hossz, mint az Infiniti G szedánnál – az Infiniti azon hitét erősíti meg, hogy a kibocsátás-mentesség nem egyenlő az apró mérettel. Az Infiniti LE Koncepció nem köt kompromisszumot sem a tágasságban sem a kényelemben, ezért fejlesztett prémium stílusú szedán karosszériát nem pedig a ferdehátú kivitelt.

„Az LE Koncepció merész külsejét az alatta rejlő nagy teljesítmény határozza meg. Mindenekelőtt ez egy Infiniti, amely az Inspiráló Teljesítmény filozófiájának jegyében született. Ahelyett, hogy fogtunk volna egy elektromos járművet és ráraktuk volna a márkajelünk, inkább fogtunk egy Infinitit és levágtuk a kipufogót.” – magyarázta Poore. „Az Infiniti a konvenciók megdöntéséről szól, ez a járművünk ezt teszi, bizonyítva hogy a luxus következő szintje egyaránt lehet nagyméretű és kibocsátásmentes.”

Az LE Koncepció drámai külseje ötvözi az Infiniti egyedi formanyelvét, mint például a „Double-Arch” hűtőrács és a félhold alakú hátsóoszlop, az elektromos járművek légellenállási hatékonyságával, így karcsú, érzelmes formát alkotva. A gyönyörűen kiegyensúlyozott arányok a luxus új, hatásos és dinamikus irányát mutatják.
Számos tervezési jellemző hozzájárul a 0.25 légellenállási együttható értékhez, amely növeli a hatótávolságot. Ide értve az alumínium-ötvözetű, különleges kialakítású kerekeket, a magas hátsó részt, a hátsó diffúzort, és az oldalsó légterelőket integrált megvilágítással. A nagy hűtőrács egy töltő csatlakozót rejt a megvilágított Infiniti embléma alatt. Az ikonikus Infiniti első- és hátsó LED fényszórók az Infiniti Essence és EMERG-E koncepciók formatervének irányát visszhangozzák.

Infiniti LE koncepcióA hátsó diffúzor alatt található különleges megvilágítás a vezeték nélküli töltőt szemlélteti. A már így is drámai külsőt tovább hangsúlyozza a kékes LED fény, amely az alsó karosszériaelemek körül áramlik. A jellegzetes Infiniti EV Blue festést alkalmazták a kilincseken és a kerekeken, hogy növeljék az Infiniti elektromos autó érzetét.

„Az LE Koncepció külsejét arra formáztuk, hogy tökéletes legyen a légellenállási hatékonysága, mégse ordítson róla, hogy elektromos jármű. A formatervezésnél a legfontosabb a láthatóság, a hívogató külső és a hasznosság volt – ide értve persze az Infiniti karaktert.” – mondta Poore. „Ugyanez elmondható a belsőről is, amely kihasználja a csendes hajtás előnyeit, és egy nappali szoba békés csendjét nyújtja, habár sokkal több vidámságot és mobilitást ad.”

Az Infiniti LE Koncepció hatásos elektromos rendszere megnöveli a belső teret, azzal, hogy az akkumulátorokat az utasfülke alá helyezték. Ez az elrendezés segíti a jármű alacsony súlypontját a jobb irányíthatóságért, és a csomagtartót is növeli anélkül, hogy az első vagy hátsó utasok lábtere csökkenne. A belső igazi szépségét az “ésszerű otthonosság” adja – ötvözve a prémium Infiniti környezetet a következő-generációs műszerekkel, vezető-felülettel és csatlakoztathatósággal.

Az LE Koncepció belsejét a jellegzetes Infiniti dupla-hullám határozza meg, amely a műszeregységtől a középkonzolon átível az utastér oldaláig, tágas térrel ölelve körül a vezetőt és az utasokat. A dupla-hullám formát a speciális Infiniti EV Blue LED megvilágítás emeli ki, amely két irányban áramlik, amíg a középkonzol stabilitást kölcsönöz a belső térnek. A középkonzol “Hammon” dizájnja a jármű elektromos meghajtását idézi. A formatervezett váltó az LE Koncepció meghajtásának kényelmes vezérlését teszi lehetővé.

Infiniti LE koncepcióAz Infiniti elektromos járműjének mutatói a modern megjelenítést és az időtlen analóg műszereket ötvözik, így egyszerre exkluzív és futurisztikus hatást keltenek. A központi egység innovatívan összekapcsolt iker-kijelzőt tartalmaz, amelyet Intel Atom™ processzor működtet. Az iker-kijelző az Infiniti LE vezetőjének hozzáférést nyújt olyan információkhoz, ami az elektromos járművek vezetőinek különösen fontos, így például a megtehető távolság, amelyet fedélzeti és „felhő” adatokból számol. Ahogyan a töltőállomás rendszer terjed, a fedélzeti adatbázis is folyamatosan frissül, és a kompatibilis töltőhálózatokon a vezető meggyőződhet, hogy szabad-e a töltő.

Az elegáns ülés- és ajtó formaterv szintén hagyományos gyökerekből ered, az “Eriashi”-t, a japán kimonó gallérját idézi. A lila árnyalatú ülések szarvasbőrből készültek, oldaluk pedig semi-anilin anyagból. A belső különleges színharmóniája felfelé haladva lilába az alsó részeken fehérbe hajlik, ezzel is kiemelve a jármű elektromos jellegét.

„Napjaink luxus elektromos autó vásárlói elsősorban olyan luxus járműre számítanak, amely fejlett technológiával, a legmodernebb formatervvel és prémium felszereltséggel rendelkezik.” – mondta Poore. „Az Infiniti LE Koncepció ennek minden elemét nyújtja, a vezetőt és az utasokat a tulajdonosok otthonához hasonló környezetben üdvözölve.”

További cikkek

A Mitsubishi előzetes bepillantást enged a legújabb ASX modellbe
A BMW i8 Concept Spyderrel háromtagúra bővül a BMW i almárka kínálata
A Nissan feltölti Európa városait
Kulcsszavak:
 
Infiniti LE koncepció a New York Auto Show-n Szombaton ismét kigurulunk a Jazzy street-re Egyszerűbben juthatnak támogatáshoz az elektromos autók vásárlói Egyszerűbben juthatnak támogatáshoz az elektromos autók vásárlói A Continental kulcsfontosságú digitális szolgáltatásokat nyújt az Avis vállalatnak A Continental kulcsfontosságú digitális szolgáltatásokat nyújt az Avis vállalatnak Az új Logan: elegáns családi limuzin Az új Logan: elegáns családi limuzin Infiniti LE koncepció a New York Auto Show-n A Volvo Trucks egyedülálló sebességváltót mutat be nehéz járművekhez
 
Audi Hungaria létszáma nyolcezer felett

Audi Hungaria létszáma nyolcezer felett

2012. április 06.
Meghaladta a nyolcezret az Audi Hungaria Motor Kft. létszáma – közölte csütörtökön az ...
Részletek
AudiMeghaladta a nyolcezret az Audi Hungaria Motor Kft. létszáma – közölte csütörtökön az autóipari vállalkozás.
Január óta hatszáz új munkatársat vettek fel – tájékoztattak, emlékeztetve arra, hogy a hétezres határt hét hónappal ezelőtt lépték át.

Az új győri üzem 2013-as megnyitásáig összesen 2.100-zal bővül az álláshelyek száma. A tájékoztatás szerint tavaly összesen 1.450-nel bővült a létszám, 2012-ben pedig még több száz munkatárs felvételét tervezik.
Az új járműgyár jelenleg mintegy 900 munkatársat foglalkoztat, őket a vállalat projekt-és oktatóközpontjában képzik. Többen 3-6 hónapos képzésen vesznek részt az Audi németországi telephelyein, Ingolstadtban és Neckarsulmban.

Az Audi Hungariához naponta több mint 100 pályázat érkezik.

További cikkek

A Ford Mustang minden idők legférfiasabb autója
A Mitsubishi előzetes bepillantást enged a legújabb ASX modellbe
A Nissan feltölti Európa városait
Kulcsszavak:
 
Hamarosan debütál az Audi új zászlóshajója Hamarosan debütál az Audi új zászlóshajója Egy veterán tehergépkocsi restaurálása Egy veterán tehergépkocsi restaurálása SEAT Leon ST CUPRA 290 – Tökéletes sportosság, kényelem és stílus SEAT Leon ST CUPRA 290 – Tökéletes sportosság, kényelem és stílus Audi Hungaria létszáma nyolcezer felett E-útdíj - Négyen feleltek meg a részvételi feltételeknek a tenderen Audi Hungaria létszáma nyolcezer felett Bizonytalan a lengyel légitársaság jövője
 
Emelkedik az új kocsik eladása Csehországban

Emelkedik az új kocsik eladása Csehországban

2012. április 06.
Emelkedik az új személy- gépkocsik eladása Cseh- országban. Az idei első negyed- évben...
Részletek
Emelkedik az új kocsik eladása CsehországbanEmelkedik az új személygépkocsik eladása Csehországban. Az idei első negyedévben több mint 43 ezer új autót adtak el, ami éves szinten 3,6 százalékos növekedés - közölte csütörtökön a csehországi autóimportőrök szövetsége.

Ugyanakkor a január-márciusi időszakban 2,7 százalékkal - 29 ezerre - esett vissza a használt gépkocsik behozatala. Az autóimportőrök szövetsége szerint tendencia, hogy az új kocsik iránti érdeklődés növekszik, míg a használt kocsik iránt csökken a kereslet Csehországban. A tavalyi évhez viszonyítva ez változás.


Tavaly Csehországban 173 ezer új személygépkocsit adtak el, 2,4 százalékkal többet, mint 2010-ben. A használt kocsik behozatala még gyorsabban, 3,7 százalékkal emelkedett éves szinten és meghaladta a 132 ezret. Az első negyedévben a legnagyobb kereslet a Skoda kocsik iránt nyilvánult meg, amelyekből 13.300 darabot adtak el. Ez a piaci részesedés több mint 30 százaléka.

A második helyen a Hyundai márka van 3900 eladott autóval, s 8,95 százalékos piaci részesedéssel. A harmadik hely a Volkswagené. Ebből a márkából 3658 darab kelt el, ami 8,4 százalékos piaci részesedést jelent. A legkeresettebbek a kiskocsik, ezek alkották az eladott autók 24 százalékát az első negyedévben. A közép-kategória részesedése 20 százalék, míg a terepjáróké 15,7 százalék. Az alsóbb közép-kategóriára 15,4 százalék esett. A konkrét típusok közül a Skoda Octaviáé a vezető szerep 6481 eladott autóval. A második a Skoda Fabia, a harmadik pedig a Hyundai i30 kocsi.

Emelkedik az új kocsik eladása CsehországbanTovábbi cikkek


A Ford Mustang minden idők legférfiasabb autója
Az Opel továbbra is vezeti a hazai személyautó eladásokat
Exportjának köszönhetően javultak a SEAT eredményei
Kulcsszavak:
 
Hibrid hajtással tarolhat a vadonatúj Toyota RAV4 Hibrid hajtással tarolhat a vadonatúj Toyota RAV4 Emelkedik az új kocsik eladása Csehországban Hétfőtől ismét jár a balatoni komp Emelkedik az új kocsik eladása Csehországban Legördült a félmillomodik Superb a szerelőszalagról Honda Civic Type R világpremier a 2015-ös Genfi Autószalon Honda Civic Type R világpremier a 2015-ös Genfi Autószalon Magyar diákok is indulnak a világ egyik vezető üzemanyag-hatékonysági versenyén Magyar diákok is indulnak a világ egyik vezető üzemanyag-hatékonysági versenyén
 
Exportjának köszönhetően javultak a SEAT eredményei

Exportjának köszönhetően javultak a SEAT eredményei

2012. április 06.
A SEAT nemzetközi piaci jelenléte tette lehetővé 2011-ben, hogy a márka...
Részletek
SeatA SEAT nemzetközi piaci jelenléte tette lehetővé 2011-ben, hogy a márka ellensúlyozza a spanyol piacot érintő nehéz körülményeket, amely így változatlanul haladhat tovább tervezett növekedési és nyereségességi pályáján. A SEAT forgalma exportja jelentős bővülése, és termékei piaci sikerei nyomán átlépte az ötmilliárd eurós határt (5.049 millió euró, +8,3 százalék a megelőző gazdasági évhez képest). A Volkswagen Csoporthoz tartozó márka a nehéz gazdasági környezet ellenére is tartotta összesen 555 millió eurós (+7 százalék a megelőző évhez képest) beruházási tervét a kutatás-fejlesztési illetve más területeken. Mindezek eredményeként a SEAT működési eredménye közel 100 millió euróval, azaz 30 százalékkal javult, s 2011-ben, a megelőző gazdasági év -330 millió eurós értékét követően végül -232 millió euróra adódott. A vállalat -61 millió eurós adózás utáni nyeresége 43 millió euróval, 41,3 százalékkal volt jobb a tavalyinál (a SEAT és a Volkswagen IAS/IFRS adatai szerint).

„A SEAT teljesítette célkitűzéseit. Sikerrel javítottunk minden fő pénzügyi mutatónkon, s az idén szintén ez irányban kívánunk továbbhaladni” – hangsúlyozta James Muir, a SEAT elnöke a vállalat 2011-es eredményeinek közzétételekor. „Társaságunk a nyereségességünk felé mutató tervek megvalósításának útján halad, amely során folyamatosan növeltük eredményünket illetve mérsékeltük költségeinket, ez jóval kedvezőbb mutatókban nyilvánult meg. Emellett több mint ezer új munkahelyet hoztunk létre, s mintegy 555 millió eurót invesztáltunk vállalatunk jövőbeni jövedelmezőségének érdekében. Semmi kétség, jó úton haladunk” – fejtette ki Holger Kintscher, a SEAT a pénzügyi és szervezeti területeiért felelős alelnöke.

Az értékesítés 3,1, az export 11,4 százalékkal bővült

A SEAT 2011 során – a spanyol piaci válság ellenére – 3,1 százalékkal több járművet (350.009 darab) értékesített világszerte, s az év végével már a második esztendőt zárta az új autók forgalomba helyezési statisztikájának élén. Hazai piacának visszaesését a vállalat 11,4 százalékkal bővült exportjával ellensúlyozta, amely így már összes kiszállítása közel 80 százalékát tette ki. Különösen szembetűnő volt e bővülés Németországban (+20,9 százalék), Franciaországban (+14,6 százalék), az Egyesült Királyságban (+9,6 százalék) és Olaszországban (+6,5 százalék). A SEAT növelte piaci részesedését az Európai Unióban, míg Mexikóban 35,4, észak-Afrikában és a Közel-Keleten pedig 35,6 százalékkal több járművet értékesített.

SeatTöbb mint ezer új munkahely

A SEAT 2011 folyamán továbbfejlesztette, illetve bővítette termékpalettáját. A Mii, azaz a SEAT új városi kisautójának spanyolországi piaci bevezetésével a márka visszatért e jelentős szegmensbe, tovább növelve piaci lefedettségét. A nemzetközi kínálatban az elkövetkező hetek során megjelenő Mii mellé a felfrissített Exeo és a SEAT díjnyertes egyterűjének (MPV) választékát összkerékhajtású változattal bővítő Alhambra 4 társult. A SEAT modellek sikere, illetve az Audi Q3 gyártásának beindítása eredményeképpen a vállalat 5,5 százalékkal növelte fő termelési helyszíne, vagyis martorelli gyára termelési volumenét, így összesen 353.420 autót gyártottak Martorell-ben. E két fő tényezőnek köszönhetően a SEAT nem csupán teljes mértékben megőrizhette munkavállalói kollektíváját, hanem Spanyolország egyik fő munkahely-teremtőjévé lépve elő, további ezer dolgozóval bővíthette azt. A SEAT mindemellett – a bérezést részben a vállalat eredményeihez kötve, illetve további munkahelyek kialakításának lehetőségét is megteremtve – új, korszerűbb és rugalmasabb kollektív szerződést vezetett be.

Negyedévente jönnek új modellek 2012-ben

A SEAT története legnagyobb szabású modelloffenzívája keretében új modellekkel, illetve újabb piaci szegmensek felé terjeszkedve is folytatni kívánja termékpalettája bővítését. Mindez a kutatás-fejlesztés területén végrehajtott, s az elmúlt öt esztendő során, vagyis a válság közepette is töretlenül fenntartott több mint 2,6 milliárd eurós beruházások révén válhat jórészt lehetővé.

A Mii új városi kisautó, illetve a márka és a spanyol piac legnépszerűbb modelljeként már kapható megújult Ibiza mellé a nyári szabadságolásokat követően, a Genfi Autószalonon tanulmányként már látható új Toledo, az év végén pedig az új ötajtós Leon társul majd. Utóbbi az első olyan SEAT, amely a gyártás jóval alacsonyabb költségszintje, időszükséglete és széndioxid-kibocsátása mellett már a Volkswagen Csoport teljes egészében új fejlesztésű moduláris keresztmotoros platformjára (MQB) épül.

Seatúj piacok és új formai nyelvezet a további növekedés szolgálatában

A SEAT ezzel párhuzamosan Kínában is megkezdi értékesítési és marketing-tevékenységét, miközben olyan jelentős feltörekvő piacokon is erősíti jelenlétét, mint például Oroszország és Mexikó. Mindez jelentősen hozzájárulhat a márka eladásainak növeléséhez, illetve a martorelli gyár kapacitásának teljes kihasználását előirányzó célkitűzések teljesítéséhez. A vállalat idei modellpalettájának autóit újszerű formai nyelvezet jellemzi, a márka alapvető filozófiájának és dizájn-génjeinek alapvető megújulása mellett. E karakteres vizuális egyéniség modern, ugyanakkor tükrözi a márka színvonalas technika, a precizitás és minőség iránti elkötelezettségét. E jelentős fejlődést a márka új „Enjoyneering” szlogenje is jól érzékelteti.

„Az idén mindeddig példa nélkül álló modelloffenzívára készülünk, miközben márkánk a rendkívül izgalmas és igényes kínai piacra is belép. Minden területen kemény munkát – s számos jó hírt – ígérő év áll előttünk”- jelentette ki James Muir, a SEAT elnöke.

További cikkek

Megérkezett az új, összkerék - meghajtású sportos szedán megérkezett
Már rendelhető a vadonatúj Volvo V40
A BMW i8 Concept Spyderrel háromtagúra bővül a BMW i almárka kínálata
Kulcsszavak:
 
Exportjának köszönhetően javultak a SEAT eredményei Megkezdődött az új Lada Largus értékesítése Nagycsaládos csomaggal felszerelt KODIAQ állami támogatással Nagycsaládos csomaggal felszerelt KODIAQ állami támogatással Az utasok érdekeit kell szem előtt tartani Uber-ügyben Az utasok érdekeit kell szem előtt tartani Uber-ügyben A Genfi Autószalonon mutatja be VISION X tanulmányát a ŠKODA A Genfi Autószalonon mutatja be VISION X tanulmányát a ŠKODA Exportjának köszönhetően javultak a SEAT eredményei Nőttek a Porsche eladásai áprilisban
 
Elhunyt Ferdinand Alexander Porsche autótervező

Elhunyt Ferdinand Alexander Porsche autótervező

2012. április 06.
Elhunyt csütörtökön, 76 éves korában Ferdinand Alexander Porsche, a Porsche ...
Részletek
Elhunyt Ferdinand Alexander Porsche autótervezőElhunyt csütörtökön, 76 éves korában Ferdinand Alexander Porsche, a Porsche 911 típusú sportkocsi tervezője - közölte a német autógyár.

Ferdinand Alexander Porsche a cégalapító Ferdinand Porsche unokája volt, a vállalatnál 1958-tól dolgozott. Leghíresebb munkája, a 911-es kupé modell első szériája 1963-ban jelent meg. 1962-től 1972-ig a formatervező osztályt vezette. Ezt követően nem vett részt a sportautógyártó társaság napi működésének irányításában, de a felügyelőbizottságban egészen 2005-ig dolgozott.

1972-ben megalapította saját vállalkozását, a Porsche Design Studio nevű formatervező irodát, amely egyebek között férfi divatkiegészítők - például karórák, öngyújtók - tervezésére szakosodott. A cég 2003-ban beolvadt a Porsche-csoportba.

A 911-es modell hamar az ipari formatervezés klasszikusává érett, a világhírű New York-i kortárs művészeti múzeum (MoMA) például már az első szériából beválogatott egy példányt az állandó kiállításába.

További cikkek

Indul az idei roncsautó-program Romániában
Van értelme a fenntartható fejlődésnek
Megkímélt, 927 ezer kilométert futott autó eladó
Kulcsszavak:
 
Az elektromos autózás úttörőinek teljes története – több mint negyven esztendeje „áram alatt” a Volkswagen Az elektromos autózás úttörőinek teljes története – több mint negyven esztendeje „áram alatt” a Volkswagen Elhunyt Ferdinand Alexander Porsche autótervező Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi Karcsúbb formával, fejlettebb technológiákkal és magasabb teljesítménnyel debütált az új Ford Mustang kabrió Karcsúbb formával, fejlettebb technológiákkal és magasabb teljesítménnyel debütált az új Ford Mustang kabrió Az új Mazda CX-5–ös ötcsillagos eredményt ért el az EuroNCAP törésteszten Az új Mazda CX-5–ös ötcsillagos eredményt ért el az EuroNCAP törésteszten Elhunyt Ferdinand Alexander Porsche autótervező A Ford B-MAX ajtót nyit a világra Magyarország hangja számára
 
Megkímélt, 927 ezer kilométert futott autó eladó

Megkímélt, 927 ezer kilométert futott autó eladó

2012. április 05.
Kíméletesen, de nagyon használt autót árul egy 93 éves nő az Egyesült ...
Részletek
Mercury Comet Caliente Kíméletesen, de nagyon használt autót árul egy 93 éves nő az Egyesült Allamokban: 927 ezer kilométert hajtott a 48 esztendős járművel, ám nem akarja családjának adni, mert szerinte nem bánnának vele kellő gonddal.

"18 akkumulátorcserén van túl, én meg 3 férjen" - idézte a matrónát a BBC. Az asszony azért akarja eladni Mercury Comet Caliente típusú kocsiját, mert látása nagyon megromlott, és már nem vezethet.


Népes családjának - 4 gyereke, 9 unokája, 11 dédunokája van - egyetlen tagját se találja méltónak a kocsira, alkalmasnak az autó gyengéd gondozására. A kocsit a néni amúgy 3289 dollárért vásárolta 1964 februárjában, az autó mostani ára 12 ezer dollár körül van.

Az akkumulátorokon kívül a jármű megért 8 kipufogócserét, és túlélt egy karambolt 1980-ban, amikor is a hátuljába rohant bele egy másik kocsi. A kilométerteljesítményt tekintve 230-szor kerülte volna meg a Földet.

További cikkek

Regisztrációs adó bevezetését tervezi a leendő szlovák kormány
Megérkezett az új, összkerék - meghajtású sportos szedán megérkezett
A BMW i8 Concept Spyderrel háromtagúra bővül a BMW i almárka kínálata
Kulcsszavak:
 
Új alkalmazás a Renault Trucks teherautók ökológiai lábnyomának kiszámításához Új alkalmazás a Renault Trucks teherautók ökológiai lábnyomának kiszámításához 2020-ig modern vasút lesz Rijekától Budapestig 2020-ig modern vasút lesz Rijekától Budapestig Az új Nissan Note - nyilvános premier a 2013-as Genfi Autószalonon Az új Nissan Note - nyilvános premier a 2013-as Genfi Autószalonon Mladá Boleslavban is megkezdődött a ŠKODA KAROQ gyártása Mladá Boleslavban is megkezdődött a ŠKODA KAROQ gyártása A Snel Logistic Solutions a Goodyear abroncsaival spórol A Snel Logistic Solutions a Goodyear abroncsaival spórol
 
A FLIRT-vonatokkal 7 milliárdos megtakarítás ért el a MÁV

A FLIRT-vonatokkal 7 milliárdos megtakarítás ért el a MÁV

2012. április 05.
A magyar vasúti pályán 5 éve közlekedő FLIRT-motor- vonatokkal 40 millió kilométeren összesen ...
Részletek
MÁVA magyar vasúti pályán 5 éve közlekedő FLIRT-motorvonatokkal 40 millió kilométeren összesen 7 milliárd forint energia-megtakarítás ért el a MáV - közölte a Stadler Trains Magyarország Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint öt évvel ezelőtt szállították le az első két szerelvényt a vasúttársaságnak: azóta 60 járműre kiegészült a MáV FLIRT-motorvonat flottája. A Stadler az első FLIRT vonatot a Svájci Szövetségi Vasúttársaságnak (SBB) szállította még 2004-ben. Azóta a FLIRT-ök összesen már 12 országban -  Svájc mellett Németországban, Ausztriában, Franciaországban, Norvégiában, Olaszországban, Lengyelországban, Algériában, Fehéroroszországban, észtországban, Csehországban, Magyarországon - közlekednek.

További cikkek

Egymilliárdos vasútbiztonsági fejlesztés indul a GYSEV-nél
A Stadler cég nyerte a GYSEV motorvonat tenderét
Regisztrációs adó bevezetését tervezi a leendő szlovák kormány

Kulcsszavak:
 
A FLIRT-vonatokkal 7 milliárdos megtakarítás ért el a MÁV Citroën C-Elysée – Modern, tágas robosztus Már ötmillió Fordot hajt EcoBoost motor Már ötmillió Fordot hajt EcoBoost motor A legintelligensebb és legtermelékenyebb Ford Transit világpremiere a Hannoveri Haszongépjármű Szakkiállításon A legintelligensebb és legtermelékenyebb Ford Transit világpremiere a Hannoveri Haszongépjármű Szakkiállításon Így készítsük fel az autónkat a melegebb időjárásra Így készítsük fel az autónkat a melegebb időjárásra A vadonatúj Fireblade és a megújult CB1100 család is a kölni Intermoton mutatkozik be A vadonatúj Fireblade és a megújult CB1100 család is a kölni Intermoton mutatkozik be
 
Négy sávosra bővítik az M0-ás autóút halásztelki csomópontját

Négy sávosra bővítik az M0-ás autóút halásztelki csomópontját

2012. április 05.
Négy sávosra bővítik az M0-ás autóút halásztelki csomó- pontját, a munka április ...
Részletek
Négy sávosra bővítik az M0-ás autóút halásztelki csomópontjátNégy sávosra bővítik az M0-ás autóút halásztelki csomópontját, a munka április 13-án kezdődik és június 10-ig tart; az érintett szakaszt lezárják, emiatt torlódásokra kell számítani - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az említett időszakban az M0-ás útgyűrű halásztelki csomópontjánál, az M5-ös autópálya felé se fel, se Halásztelek felé lehajtani nem lehet, illetve a II. Rákóczi Ferenc úton az érintett szakaszon erre az időre megszűnik a kerékpár- és gyalogosforgalom is. A társaság azt javasolja az autósoknak, hogy az új Csepel-szigeti gerincúton haladva utazzanak Halásztelek felé.

A lezárás ideje alatt a BKV Zrt. és a Volánbusz Zrt. autóbuszai terelőúton közlekednek majd, az M0 csepeli (Szigetszentmiklós/Csepel) csomópontjánál hajtanak le az autóútról, a járatok emiatt sűrűbben járnak majd.
A közlemény szerint a lezárás ideje alatt a jelenlegi hídszerkezetet elbontják. A halásztelki lehajtóág teljes átépítése a tervek szerint 2012. november 30-ára készül el.

További cikkek

Sorozatos Continental győzelmek a nyárigumi-teszteken
Repülőgép-üzemanyaggal hódította meg a Hilux az Antarktiszt
Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe Budapesten
Kulcsszavak:
 
Két ugyanolyan felépítésen alapuló, mégis merőben eltérő Nissan tanulmányautó a Nissan-tól Két ugyanolyan felépítésen alapuló, mégis merőben eltérő Nissan tanulmányautó a Nissan-tól Így készítsük fel autónkat a nyári szezonra Így készítsük fel autónkat a nyári szezonra Megkezdődött az Esztergom és az M1-es autópálya közötti útvonal építésének előkészítése Megkezdődött az Esztergom és az M1-es autópálya közötti útvonal építésének előkészítése A Renault negyedéves bevétele csaknem 14 százalékkal nőtt A Renault negyedéves bevétele csaknem 14 százalékkal nőtt A vadonatúj Ford Police Interceptor, a rendőrségi járőrautók jövője A vadonatúj Ford Police Interceptor, a rendőrségi járőrautók jövője
 
A Scania kapta meg a 2012-es Green Truck díjat

A Scania kapta meg a 2012-es Green Truck díjat

2012. április 05.
A Scania R 480 Euro 6 károsanyag- -kibocsátási osztályba tartozó vontatót válasz- tották ...
Részletek
Scania R 480A Scania R 480 Euro 6 károsanyag-kibocsátási osztályba tartozó vontatót választották a német Verkehrsrundschau és Trucker magazinok a leginkább környezetbarát járműnek a nehéz-tehergépjárművek között. Az összehasonlításban a Scania 5.851 pontot ért el, amivel egyértelműen az első helyre került, így a svéd gyártó kamionja kapta meg a Green Truck 2012 díjat ebben az évben.

Környezetvédelmi szempontból több tényezőt is megnéztek, végül a járművek üzemanyag-fogyasztása és szén-dioxid kibocsátása volt a két legfontosabb vizsgálati szempont. Az értékelésnél figyelembe vették az Euro károsanyag-kibocsátási osztály szerinti besorolást, valamint egyéb tényezőket, mint például a hasznos terhelést. A Green Truck díj odaítélésének alapja a két magazin által elvégzett számos járműteszt volt.

„örömmel tölt el, hogy az Euro 6-os motorral szerelt Scania R 480 már tavaly is kiemelkedően szerepelt a sajtótesztekben. Ez tökéletesen bizonyítja, hogy mérnökeink és fejlesztőink kiváló munkát végeztek az Euro 6 motor megalkotásakor, mindvégig szem előtt tartva az ügyfelek által támasztott igényeket.” – mondta Alexander Vlaskamp, a Scania Németország ügyvezető igazgatója.

A Green Truck 2012 díj átadására május 9-én, Frankfurtban kerül majd sor.

További cikkek

A PACCAR bemutatta a Kenworth és Peterbilt teherautók új generációját
ígéretes jövő előtt áll a Bio-DME, mint járműüzemanyag
Forgalomba helyezték az első Scania Euro 6 járműveket
Kulcsszavak:
 
Audi A3 limuzinokat kaptak a sporthősök Audi A3 limuzinokat kaptak a sporthősök Új Nissan autószalon nyílt Ferihegyen Új Nissan autószalon nyílt Ferihegyen Júliusban forgalomba áll a maradék ötven Mercedes busz is Budapesten Júliusban forgalomba áll a maradék ötven Mercedes busz is Budapesten A Scania kapta meg a 2012-es Green Truck díjat Harmadszor is Golf-találkozó a Hungaroringen A BMW Vision M NEXT tanulmányautó:  a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést A BMW Vision M NEXT tanulmányautó: a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést
 
Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe Budapesten

Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe Budapesten

2012. április 05.
Elektromos autók számára egyenáramú gyorstöltőt helyezett üzembe az ABB ...
Részletek
Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe BudapestenElektromos autók számára egyenáramú gyorstöltőt helyezett üzembe az ABB nemzetközi energetikai vállalatcsoport magyar cége a Mol Istenhegyi úti töltőállomásán, a berendezés mindössze 15-30 perc alatt tölti fel az autókat - közölte az ABB az MTI-vel szerdán.

Az egyenáramú töltő várhatóan hozzájárul az elektromos autók terjedéséhez - jegyezi meg a közlemény, utalva arra, hogy a váltóáramú töltők töltési ideje 8 óra.


A Pike Research piackutató cég előrejelzése alapján a jelenlegi 114 ezerről 5,2 millióra nő az elektromos autók száma 2017-ig világszerte, az ezzel párhuzamosan kiépülő infrastruktúra pedig több milliárd dolláros üzletet jelent. Az első magyar töltőt Magyarországon gyártotta az ABB Kft., Tanja Vainio, a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója még januárban sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy innen tervezi exportálni a töltőket. Az észt kormány például 200 gyorstöltőt rendelt az ABB-től, ezzel lefedik majd az országot.

A ABB csoport az elmúlt 20 évben több mint 200 milliárd forint értékű energetikai és automatizálási beruházást hajtott végre Magyarországon. Az ABB csoport 2010-ben 32 milliárd dollár árbevételt ért el, alkalmazottainak száma 100 országban 135 ezer. A következő  években évi 7-10 százalék növekedéssel számol, holott a globális GDP  becsült növekedése 3-4 százalék.

Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe BudapestenTovábbi cikkek

A BMW i8 Concept Spyderrel háromtagúra bővül a BMW i almárka kínálata
Megérkezett az új, összkerék - meghajtású sportos szedán megérkezett
Már rendelhető a vadonatúj Volvo V40
Kulcsszavak:
 
A Wizz Air gépein népszerűsítik a 2024-es olimpiát A Wizz Air gépein népszerűsítik a 2024-es olimpiát Figyelemreméltó eredményt ért el a Volkswagen Haszonjárművek 2012-ben Figyelemreméltó eredményt ért el a Volkswagen Haszonjárművek 2012-ben Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe Budapesten A Tesla Motors biztonságosabbá tette sikermodelljét A vadonatúj Tucson – Paradigmaváltás a merész formaterv és a technológia révén A vadonatúj Tucson – Paradigmaváltás a merész formaterv és a technológia révén Elektromos autó gyorstöltőt helyeztek üzembe Budapesten Magyarországon mutatta be új DTM arculatait a BMW Motorsport
 

Találatok száma: 11491 Megjelenítve: 11011 - 11020