Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11031 - 11040
Újabb buszsávok nyílnak meg a kerékpárosok számára

Újabb buszsávok nyílnak meg a kerékpárosok számára

2012. augusztus 02.
Tíz helyen nyitja meg a buszsávot a kerék- párosok előtt a Budapesti Közlekedési Központ ...
Részletek
Újabb buszsávok nyílnak meg a kerékpárosok számáraTíz helyen nyitja meg a buszsávot a kerékpárosok előtt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - mondta Vitézy Dávid vezérigazgató szerdán a fővárosban.

Mint emlékeztetett, először az I. kerületben, a Mészáros utcában vezették be a rendszert és az eddigi tapasztalatok szerint bevált a változtatás. Augusztusban az I. kerületi Fő utcában, az V. kerületben, a József Attila utca-Széchenyi tér útvonalon, illetve a Ferdinánd híd Izabella utcai lehajtóján, a Szent István körút, a Király utca, a Wesselényi utca, a Dohány utca, a Damjanich utca, a Dózsa György út és a Hengermalom út egy-egy szakaszán.

Vitézy Dávid szólt arról, hogy csak azokon a helyszíneken engedik meg a kerékpárok közlekedését, ahol elég széles a buszsáv, és nem túl sűrű a forgalom, emiatt például a Rákóczi úton biztosan nem vezetik be azt.

A BKK vezérigazgatója szerint az intézkedés nyomán a kerékpárosok, a buszok és az autósok is biztonságosabban közlekedhetnek, és pozitív fogadtatása esetén további buszsávokat nyitnak meg a kerékpárosok előtt.

További cikkek

2012 első féléve során is folytatódtak a Volkswagen Csoport gazdasági sikerei
Németországban tervezték és gyártják az Opel első elegáns városi kisautóját
A Kia megkezdte harmadik kínai üzemének építését
Kulcsszavak:
 
A Frankfurti Motor Show-n debütál a Honda által kiírt Global Design Project verseny győztese A Frankfurti Motor Show-n debütál a Honda által kiírt Global Design Project verseny győztese Heteken belül érkezhet a Lexus első villanyautója Heteken belül érkezhet a Lexus első villanyautója Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma Nagy-Britanniában márciusban Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma Nagy-Britanniában márciusban A Nissan bemutatja legújabb generációs Európai kompakt modelljét A Nissan bemutatja legújabb generációs Európai kompakt modelljét Új Citroën E-MEHARI: Duplán menő kabrió Új Citroën E-MEHARI: Duplán menő kabrió
 
A luxusautók piacának további bővülésére számít a Lamborghini Kínában

A luxusautók piacának további bővülésére számít a Lamborghini Kínában

2012. augusztus 01.
évi 20-30 százalékkal bővülhet a luxusautók piaca Kínában a következő öt-tíz évben...
Részletek
Lamborghini évi 20-30 százalékkal bővülhet a luxusautók piaca Kínában a következő öt-tíz évben, véli a felső kategóriás sportautókat gyártó olasz Lamborghini térségi ügyvezető igazgatója, aki két új márkakereskedés megnyitóján vett részt a héten.

Chrisitian Mastro a China Daily című napilapban ugyan elismerte, hogy az idén némileg "elcsendesült a piac", de az eladások 2010. évi 150 százalékos emelkedése és a tavalyi 70 százalékos éves szintű bővülés után továbbra is azt gondolja, a pangó gazdaság, valamint a négy kínai nagyvárosban életbe léptetett vásárlási korlátozások ellenére fényes jövő vár rájuk.

A nagy - immár bejáratott - piacokhoz, így például az Egyesült államokhoz, vagy Japánhoz képest a luxusautók piaci részesedése még igen alacsony Kínában - mondta Mastro.

A Lamborghini az idei év első felében 120 darab felső kategóriás sportautót értékesített, és 2012-ben nagyjából tartani szeretnék a tavalyi eladások szintjét, a 342 darabot. Ez a cég teljes eladásainak körülbelül az egyötöde. Mastro úgy vélte, hogy legújabb modelljük, az Aventador népszerű lesz a kínaiak körében, s az áprilisi pekingi autókiállításon debütált Urus nevű SUV szabadidő-autójukból is komoly eladásokra számítanak.

A kínai autógyártók szövetségének statisztikája szerint júniusban 9,9 százalékkal ugrott meg a kereslet, s ezzel a fél éves eladások száma 9,6 millióra emelkedett. Ez - éves szinten - mindössze 2,9 százalékos bővülésnek felel meg, vagyis az autópiac összességében, két év óta először, jelentős lassulás jeleit mutatja.

Lamborghini A luxusautók piacán ezzel egy időben azonban 30 százalékos forgalomemelkedést mértek, míg a szuper luxusautókén 60 százalékosat.

További cikkek


új autógyárat nyit Kínában a Volkswagen
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén
Kulcsszavak:
 
A Toyota új gyalogosbiztonsági technológiája A Toyota új gyalogosbiztonsági technológiája Különlegesség a Genfi-tó partján: a Škoda VisionS dizájntanulmány a SUV-modellek jövőjébe kínál bepillantást Különlegesség a Genfi-tó partján: a Škoda VisionS dizájntanulmány a SUV-modellek jövőjébe kínál bepillantást A Wall Streetre viszi részvényét az egyesült Fiat-Chrysler A Wall Streetre viszi részvényét az egyesült Fiat-Chrysler Citroën C4 Cactus: A legkényelmesebb kompakt ferdehátú Citroën C4 Cactus: A legkényelmesebb kompakt ferdehátú A luxusautók piacának további bővülésére számít a Lamborghini Kínában Mi köze a Ford Rangernek egy dinoszauruszhoz?
 
Új autógyárat nyit Kínában a Volkswagen

Új autógyárat nyit Kínában a Volkswagen

2012. augusztus 01.
A Volkswagen Csoport tovább bővíti termelési kapacitását a nagy...
Részletek
Volkswagen CsoportA Volkswagen Csoport tovább bővíti termelési kapacitását a nagy jelentőségű és folyamatosan bővülő kínai piacon. Prof. Dr. Jochem Heizmann, a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja, s a jövőben az új „Kína“ igazgatótanácsi feladatkör felelőse, valamint Dr. Michael Macht, a Volkswagen AG igazgatótanácsának a konszernszintű termelés területéért felelős tagja csütörtökön Hu Maoyuan, a SAIC Motor Corporation Ltd. felügyelőbizottságának elnöke társaságában nyitotta meg a kelet-kínai Jicseng (Yizheng) városában a Shanghai Volkswagen (SVW) új üzemét. A gyár éves termelőkapacitása a 300 ezer járművet is elérheti.

Heizmann, aki még 2010 júliusában indította útjára az új üzem beruházását, elsősorban a kínai partnerekkel a teljes projekt folyamán megvalósított kiváló együttműködést emelte ki: „Kétéves építkezést követően, a tervezettnél korábban nyithatjuk meg jicsengi létesítményünket, amely a Volkswagen Csoport leginkább környezetkímélő gyárai közé tartozik. Korszerű technológiáink és újszerű termelési folyamataink segítségével a jövőben is jelentősen hozzájárulunk a kínai, mint autósnemzet fejlődéséhez“.

Hu Maoyuan (SAIC), valamint Csiangszu (Jiangsu) tartomány vezetésének képviselői társaságában Heizmann július 26-án ünnepélyesen elindította a Volkswagen Polo helyi gyártását. Jicseng immár e típus második kínai termelési helyszíneként kezdhette meg működését, jelentősen növelve a gyártás rugalmasságát. A tervek szerint a jicsengi termelést egy jövőbeni következő lépcső formájában a SKODA típusaival bővítenék.

VolkswagenA Sanghajtól körülbelül 300 kilométerre, északnyugatra létesített jicsengi gyár mintegy 3700 munkahelyet teremt a régióban. Saját prés-, karosszéria- és fényezőüzeme, illetve végszereldéje révén éves szinten akár 300 ezer jármű előállítására is alkalmas. A nagyjából 1,3 millió négyzetméteres gyárterületen mindemellett egy műszaki tesztközpont, a dolgozók ki-, illetve továbbképzését végző oktatási intézmény, valamint egy energiatermelő egység is létesült.

A jicsengi gyár a legmagasabb fényezési követelményeket is kielégíti, a csarnokok fűtésére és hűtésére pedig geotermikus energiát használ. A gyártást kiszolgáló anyagmozgató járművek és a munkatársak által használt e-kerékpárok „tankolását” egyaránt a széles körben kiaknázott napenergiával valósítják meg. A Volkswagen mindezzel feltétlen mércéül szolgálhat Kínában a hosszú távon fenntartható és a környezeti erőforrásokat kímélő autógyártás terén. A Volkswagen Csoport célkitűzése szerint termelését 2018-ig világszerte mintegy 25 százalékkal környezetkímélőbbé fejleszti. E stratégiája központi elemeit az energiafelhasználást mérséklő megoldásokkal kiegészített, legkorszerűbb termelési eljárások képezik.

A Kínai Népköztársaság a Volkswagen Csoport legnagyobb piaca, ahol a Volkswagen 2011-ben 2,26 millió járművet adott át ügyfeleinek, 2012 első féléve során pedig 17,5 százalékkal, 1,30 millió darabra növelte kiszállításait. új, a helyi piac igényei szerint kialakított termékeivel a Volkswagen Group China 2018-ig mintegy négymillió járműre kívánja bővíteni éves termelését.

További cikkek

Opel ADAM: nagy beruházás egy kis autóért
Audi A1 e-tron a Német Olimpiai Csapat számára
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
Kulcsszavak:
 
Új autógyárat nyit Kínában a Volkswagen A Skoda Octavia a legkelendőbb autó Magyarországon Új autógyárat nyit Kínában a Volkswagen Kiemelt járműipari központtá nyilvánítoták Kecskemét térségét Új autógyárat nyit Kínában a Volkswagen Genfi Autószalon – Honda FCEV Concept Új autógyárat nyit Kínában a Volkswagen Kevesebbet autózunk, mint 2010-ben Íme a BMW iNEXT modell – most először Íme a BMW iNEXT modell – most először
 
Gyártásban az új Ford Transit és Tourneo Custom

Gyártásban az új Ford Transit és Tourneo Custom

2012. augusztus 01.
A törökországi Kocaeliben egy hete gördült le a gyártó- sorról a vadonatúj Ford ...
Részletek
Ford Transit CustomA törökországi Kocaeliben egy hete gördült le a gyártósorról a vadonatúj Ford Transit Custom első példánya. A sikervárományos Transit Custom és Tourneo Custom testvérmodellek új korszakot nyitnak a globális Ford haszonjárműveinek történetében: modern külső megjelenést, személyautós utasteret, kiemelkedő menetdinamikát, tartósságot és kivételes teherszállító kapacitást kínálnak, mindamellett, hogy alacsony költséggel fenntarthatók, fogyasztásuk a kategória legalacsonyabb értéke, s a legmodernebb biztonsági és vezetősegítő rendszerekkel szerelték fel őket.

A hazai márkakereskedésekbe még idén ősszel várható Transit Custom áruszállító és Tourneo Custom személyszállító járművek érkezése az első lépés abban a folyamatban, amelynek során a Ford 2013 végéig teljes egészében átalakítja globális haszonjármű-kínálatát.

“A Transit Custom teljesen újfajta egytonnás haszonjármű.” - hangsúlyozza Stephen Odell, a Ford Európa elnök-vezérigazgatója. “Ez a stílusos, modern áruszállító büszkeséggel tölti majd el tulajdonosait, ugyanakkor semmit sem veszít használhatóságából és megbízhatóságából, amit vásárlóink el is várnak egy Transittól, míg a kívül-belül fantasztikus megjelenésű személyszállító rendkívül praktikusnak ígérkezik a mindennapi használatra, ugyanakkor vezetése is kiváló élmény.” – teszi hozzá magabiztosan Odell.

Az új Transit Custom a kisebb méretű Transit Connect és a nagyobb Transit áruszállító közt helyezkedik el a Ford haszonjármű-kínálatában, akárcsak a hét- illetve kilencszemélyes Tourneo Custom személyszállító. A futómű fejlesztése során mindkét modell esetében nagy hangsúlyt fektettekk az élvezetes vezethetőségre, s a személyautós utastér és a stílusos kocsitest kialakításával sikerült még vonzóbbá varázsolni az eddig is népszerű Transitot.

Ford Tourneo CustomMindkét modellhez a Ford legújabb, 2,2 literes Duratorq TDCi dízelmotorjának továbbfejlesztett változata rendelhető meg háromféle (100, 125 és 155 lóerős) teljesítménnyel. A Tourneo Custom kategóriaelső átlagfogyasztása vegyes üzemmódban 6,5 l/100 km, a Transit Custom fogyasztása pedig 6,6 l/100 km. A Transit Custom és Tourneo Custom modellek a Ford Otosan Kocaeli üzemében készülnek Törökországban. A Ford Otosan az autóipar egyik legsikeresebb leányvállalata, amely a Ford és a Koc Holdings tulajdona. A Ford Transit 2001 óta készül a Kocaeli gyárban, ahol azóta több mint 2.250.000 járművet gyártottak a világ mintegy 70 piaca számára.

További cikkek

Scania évközi jelentés
új Astra BiTurbo: minden idők legerősebb dízel-Astrája
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
Kulcsszavak:
 
25 millió motor és félmillió TT készült Győrben 25 millió motor és félmillió TT készült Győrben 365 Opel Vivaro busz talált gazdára az idei Falugondnoki program keretében 365 Opel Vivaro busz talált gazdára az idei Falugondnoki program keretében Gyártásban az új Ford Transit és Tourneo Custom Útdíj - Állandó és mozgó ellenőrzőpontokon vizsgálódik a rendőrség A CUPRA a Formentor tanulmányautó bemutatásával ünnepli első születésnapját A CUPRA a Formentor tanulmányautó bemutatásával ünnepli első születésnapját Felpörögtek az események a Teslánál! Felpörögtek az események a Teslánál!
 
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot

A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot

2012. augusztus 01.
A kaliforniai San Franciscó- ban a Lexus ma bemutatta az új LS modell- családot...
Részletek
Lexus LS 460A kaliforniai San Franciscóban a Lexus ma bemutatta az új LS modellcsaládot, amelynek tagjai az LS 460, az LS 600h és a vadonatúj F SPORT modellváltozat. A Lexus Hybrid Drive hajtású LS 600h továbbra is a világ legerősebb full hybrid V8-asa.

A nemrégiben megjelent GS modellhez hasonlóan a Lexus új zászlóshajója is nagyot lépett előre a műszaki megoldások és a kifinomultság terén. Az autó új, erőteljes stílusát a Lexus erőteljes, orsó formájú hűtőrács-kialakítása határozza meg, s a tovább tökéletesített menetdinamika és az iparág legmodernebb technológiái révén a műszaki tartalom is látványosan megváltozott.

"A több mint 730 ezer eladott példány, a 23 évnyi sikertörténet és a négy népszerű modellgeneráció titka, hogy az LS együtt változott a kor igényeivel," mondta Kiyotaka Ise, a Lexus International elnöke. ‘Vadonatúj csúcsmodellünk most még látványosabb külsőt kapott; a szemet gyönyörködtető dizájn egyúttal a Lexus folyamatos tökéletesítési törekvését is tükrözi. Az új LS menetdinamikája még élvezetesebb, kifinomultsága és luxusszínvonala még magasabb lett, s az autó újra olyan technológiákat vonultat fel, amelyek az autóipar élvonalába emelik.

Az új LS-en több mint 3 000 különféle fejlesztést hajtottunk végre, amelyek közül három világújdonságnak számít, tizenöt technikai innováció pedig a Lexusban jelenik meg első ízben.

"Az LS mindig nagy vonzerőt gyakorolt azokra a vásárlókra, akik a legjobbat keresik. Ők igazán sokra tartják a Lexus csúcsmodelljének kifinomultságát és luxusát,"mondta Hideki Watanabe, az LS főmérnöke. "Ezért az LS fejlesztési programjának kezdetén arra törekedtem, hogy tudatosan szélesítsem látókörömet, s az élet olyan területeire összpontosítsak, mint a művészet, a dizájn és a technológia; ez jelentette az első lépést az eddigi legkifinomultabb LS megalkotása során, ami még a világ legigényesebb vásárlóinak elvárásait is teljesíti."

Lexus LS 600hA fejlesztés során messzemenőkig figyelembe vettük a vásárlók visszajelzéseit, így a Lexus új zászlóshajója minden eddiginél magasabbra teszi a lécet a kifinomultság, a komfort, a menetteljesítmények, a magas színvonalú technológia és – mindenek fölött – a minőség terén.

Dizájn


Az új LS külső megjelenése látványosan megváltozott. Ez az első Lexus-modell, amelyben megjelenik a teljes egészében LED-technológiával működő külső világítás, amelynek ugyanúgy része a világ legkisebb vetítőlencséivel működő, függőleges kialakítású ködfényszóró, mint a különleges, L-alakú Nappali Világítás (DRLs) összefüggő fénysora.

A Lexus legújabb modelljeiben bevezetett új, orsó formájú hűtőrács kifinomult dinamikája rendkívüli eleganciával, tekintélyt parancsoló megjelenéssel és erős márkaidentitással ruházza fel zászlóshajónkat. Az orsó alakú hűtőrács-kialakítás révén azonnal érzékelhetővé válik az autó dinamizmusa; az új formavilág hangsúlyosan közvetíti a magasabb szintű menetdinamika, a kiváló kormányreakciók és a lelkesítő vezetési élmény üzenetét.

Menetdinamika


A  karosszéria merevségét új, lézeres hegesztés és karosszéria-ragasztási technológiák alkalmazásával növeltük. Ezáltal nemcsak a menetstabilitás javult, hanem a rugózási kényelmet is anélkül finomíthattuk, hogy az a gyors kormányreakciók rovására ment volna.

Az Adaptív Változó Felfüggesztés (AVS) továbbfejlesztésével sikerült megoldanunk a négy kerék egyidejű vezérlését, ami a karosszéria bólintásának és oldaldőlésének mérséklését jelenti, így az autó stabilabban és nyugodtabban fut. Az áttervezett kormánymű előnyei azonnal érezhetők a kormányzás pontosságában és a kormány visszajelzéseiben. A gyorsabban felépülő fékhatás és a jobb pedálérzet érdekében a fékrendszert is átdolgoztuk.  Az új LS modellben megjelenik az ötféle programot (ECO, COMFORT, NORMAL, SPORT S és SPORT S+) kapcsoló üzemmódválasztó rendszer, amellyel a vezető mindig pillanatnyi igényei szerint állíthatja be autója fogyasztását, komfortfokozatát, teljesítményét és menetkarakterisztikáját.

Lexus  LS 460 F SPORTF SPORT

A vadonatúj LS F SPORT modellváltozatot nemcsak sportosabb és agresszívebb külső-belső formai megoldásai teszik különlegessé, hanem 10 mm-rel alacsonyabb szabad hasmagassága, hatdugattyús Brembo® első fékrendszere és kormány mögé szerelt váltófülek is. A hátsókerékhajtású LS 460 modellekbe Torsen® részlegesen önzáró differenciálművet építettünk, és a sebességfokozatok a kormánykerék mögé szerelt váltófülekkel is kapcsolhatók; visszaváltáskor a rendszer automatikusan gázfröccsöt ad. Az LS 600h modellváltozatot Aktív Kanyarstabilizátor Rendszerrel is felszereltük. Az LS 460 F SPORT kivitel motorját egy szívási zajt előállító hanggenerátorral is kiegészítettük, ami felerősíti a szívási ütem rezgéseit, s ezeket sportos motorhanggá alakítva továbbítja az utaskabinba.

Kifinomultság, komfort és progresszív megoldások


A Lexus eddig is világhírű színvonalát még nagyobb magasságokba emelő új LS kétségtelenül a világ egyik legcsendesebb és legkomfortosabb autója. átfogó módosításokat hajtottunk végre a motor-, út- és szélzajt szigetelése terén, s a luxuslimuzint felszereltük a Lexus első, zajcsökkentő kamrákat tartalmazó keréktárcsáival, amelyek mérséklik az utaskabin első részének zajszintjét. Az új modellben továbbfejlesztett üléseket kínálunk. Az első és hátsó ülések klimatizálását és a kormánykarima-fűtés vezérlését – a világon elsőként – összehangoltuk az automatizált Lexus Klíma Menedzser klímavezérlő rendszer működésével, amelynek központi vezérlőegysége 13 szenzor jeleit dolgozza fel. A gyönyörű kidolgozású utasteret a világ első Fejlett Kabinvilágítási Rendszere (AIS) borítja fényárba – Pezsgő Fehér - fényű belső világítással és dinamikus LED műszerfal-világítással.

Az új utastér kialakítása során nemcsak az utaskomfort minden eddiginél magasasabb színvonalát tartottuk szem előtt, hanem vásárlóink azon igényeit is, hogy továbbfejlesszük a Lexus népszerű Ember-Gép Interfész (HMI) technológiáit.

Lexus LS 460A díjnyertes Remote Touch Interface (RTI) segítségével könnyedén vezérelhető az autó teljes szórakoztató rendszere az iparágban alkalmazott legnagyobb, 12,3 colos LCD képernyőn keresztül. A nagy teljesítményű, merevlemezes, internet-csatlakozással kiegészített Lexus Navigációs Rendszer a piac egyik leggyorsabb és legpontosabb berendezése. A 19 hangszórós Mark Levinson® Reference Sound System napjaink legjobb minőségű fedélzeti hangrendszere. A Hátsó üléssori Fedélzeti Szórakoztató Rendszert egy Blu-ray® lejátszó beépítésével fejlesztettük tovább.

Fejlett biztonsági berendezések

Az ütközéselkerülő asszisztenssel kiegészített Fejlett ütközés Előtti Biztonsági Rendszer (A-PCS) jelenleg az
iparág legmodernebb ütközés előtti biztonsági megoldása. A rendszer széles sebességtartományban, városi vagy autópálya-forgalomban, éjjel-nappal segít elkerülni a jármű- és gyalogosbaleseteket, vagy csökkenteni azok súlyosságát. Az újonnan kifejlesztett Adaptív Távfény (AHS) automatikus vált a tompított, távolsági és kitakart fénycsóva között, így a vezetőnek ritkábban kell tompított világítással haladnia.

A továbbfejlesztett Sávtartó Asszisztens (LKA) immár az út oldalirányú lejtése és az oldalszél miatti sávelhagyás esetén is segítséget nyújt. Az autóhoz ezen felül megrendelhető a Holttérfigyelő Rendszer (BSM) és a Lexus éjjellátó Rendszer is. új zászlóshajónkat olyanná formáltuk, hogy még magasabb szintre emelje a modellcsalád minőségét – azt a minőséget, amely már számos globális díjat és elismerést szerzett az LS korábbi generációi számára.

További cikkek

A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén
A Toyota összesített gépjármű-gyártása meghaladta a 200 milliós darabszámot
Audi A1 e-tron a Német Olimpiai Csapat számára
 


 
Kulcsszavak:
 
A kreativitás nem ismer határokat – Citroen DS3 Cabrio Racing A kreativitás nem ismer határokat – Citroen DS3 Cabrio Racing Tovább csökkent az üzemanyagok ára Tovább csökkent az üzemanyagok ára Az E-osztály kétajtós modellváltozatainak érzelmes oldalát még tovább fokozza a modellfrissítés Az E-osztály kétajtós modellváltozatainak érzelmes oldalát még tovább fokozza a modellfrissítés Az Opel tagadja, hogy megsérti az európai környezetvédelmi szabályokat Az Opel tagadja, hogy megsérti az európai környezetvédelmi szabályokat Genfben leplezték le az Audi A3 Sportback e-tron-t Genfben leplezték le az Audi A3 Sportback e-tron-t
 
Új Astra BiTurbo: minden idők legerősebb dízel-Astrája

Új Astra BiTurbo: minden idők legerősebb dízel-Astrája

2012. augusztus 01.
Az Opel új, nagy teljesít- ményű dízellel értékeli fel az Astra -családot...
Részletek
Opel AstraAz Opel új, nagy teljesítményű dízellel értékeli fel az Astra-családot: a 2.0 BiTurbo CDTI négyhengeresének teljesítménye 143 kW/195 LE, nyomatéka 400 Nm. Három karosszériaváltozathoz, az ötajtóshoz, a GTC kupéhoz és a Sports Tourerhez kapható. Egyetlen más márkának sincs ilyen választéka a kompakt osztályban nagy teljesítményű dízeles modellekből.

Az ötajtós változat 226 km/óra csúcssebességgel minden idők leggyorsabb dízel-Astrája, ám ugyanakkor a széria Start/Stop jóvoltából nagyon takarékos is. Fogyasztása, akárcsak a Sports Toureré, 5,1 l/100 km a GTC-é pedig mindössze 4,9 liter. Ez megfelel 134, illetve 129 g/km CO2-kibocsátásnak. Az Opel zászlóshajójának, az Insigniának a csúcs-dízelét, az igényes BiTurbo feltöltéssel és Twin-Cooler rendszerrel együtt ültették át az Astrába. A BiTubo felszereltség év végétől lesz elérhető.

Fölényes tolóerő, turbólyuk nélkül

Az Astra BiTurbo két különböző méretű turbója a terhelési állapottól függően látja el egyedül vagy együtt a négy hengert. A kisebbik alacsony motorfordulatszámnál is gyorsan felpörög, így azonnali a reagálás a gázadásra, elmarad a kellemetlen „turbólyuk”. Már 1.250/percnél 320 newtonméter áll rendelkezésre – tehát az 1.750 és 2.500/perc között kifejtett 400 Nm-es maximum 80 százaléka.

Közepes fordulatszámon együtt dolgozik a két turbó: a nagyobb elősűríti, majd a kisebb tovább komprimálja a levegőt. A kipufogógáz egy részét magkerülő szelep vezeti állandóan a nagyobb feltöltőhöz. Az eredmény tartósan erős gyorsítás. 3.000/perctől kizárólag a nagy turbó kap hajtógázt, innen már egyedül ez biztosítja a komoly teljesítményt. A fejlesztés középpontjában az alacsony fordulatszámnál gyors nyomásemelkedés, illetve feljebb a direkt gázpedál-reakció állt, ennek megfelelő mennyiségű kipufogógázt vezetnek a különböző méretű feltöltőkhöz. Az alsó tartományban egy külön a kisebb turbóhoz rendelt töltőlevegő-hűtő juttatja közvetlen úton az égésterekbe a viszonylag csekély légmennyiséget, majd belép a nagy hűtővel ellátott fő turbó is. Mivel az Astra motorháza eltér az Insigniáétól, a tervezők egyetlen töltőlevegő-hűtőt osztottak kisebb és nagyobb részre, míg a nagyobb autóban két külön hűtő van, más-más helyen. Különbség az is, hogy az Astra BiTurbo mindkét hőcserélője léghűtéses.

Opel AstraMarkáns külső és belső design utal a teljesítménypotenciálra

Az ötajtós, a Sports Tourer és a GTC külsején is látszik, hogy az új, nagy teljesítményű BiTurbo változatról van szó. Az eltérések modellenként változnak. A hűtőmaszk felső részének formája és mérete az Astra GTC-nek felel meg, az Opel-villámot tartó keresztléc azonban nem krómozott, hanem színre fényezett. Míg a GTC BiTurbo kivitele széles keresztlécet kapott, mint a normál GTC, az ötajtósé és a Sports Toureré a keskenyebb, szárny-formájú. Sportosabb látványt kelt a maszk alsó része is: a centrális és a külső rész átmenete cápauszony-alakú, ezzel még dinamikusabbá teszi az autót. Az ötajtós és a Sports Tourer oldalablaka krómkeretes, a GTC BiTurbóé alul fekete. Valamennyi változat látványát dupla kipufogóvég és a modellre jellemző hátsó lökhárító teszi erőteljesebbé.

Az Astra BiTurbo modellek belsejében Jet Fekete szövet vagy bőr képez kontrasztot az ülésszegély és a szőnyeg pirosával, illetve az ülés, az ajtóbetét és a váltószoknya díszvarrásával. Széria az alul lapított bőrkormány és a piros szegélyű szőnyeg is.

Az Astra csúcstechnikája a BiTurbo változatokban

Az Astra-család többi tagjához hasonlóan a BiTurbo is megkapta a komfortot és a biztonságot szolgáló csúcstechnikát, például a második generációs Opel frontkamerát a kibővített jelzőtábla-felismeréssel, követési távolság kijelzéssel és frontális ütközési figyelmeztetéssel. A Sports Tourerhez és az ötajtóshoz tolatókamera rendelhető. Ezek kiegészítik az Astra egyéb, a szegmensben egyedülálló, vagy ritkaságnak számító részleteit, mint a legújabb generációs, bi-xenon fényszórós adaptív világítást (AFL+), amelynek intelligens funkciói – távfény-asszisztens, dinamikus kanyarfény és változó fényeloszlású sarokfény – automatikusan alkalmazkodnak a viszonyokhoz, például az időjáráshoz.

Opel AstraDinamikus FlexRide futómű – HiPerStruts a GTC-ben

Módosított gumiperselyek, keményebb rugókra leültetett futómű és kisebb dőlést megengedő hátsó híd fokozzák az Astra BiTurbo variánsok menetdinamikáját az eleve nagyon sportos Astra-családhoz képest. A vevő megrendelheti az adaptív FlexRide futómű-rendszert, amely önműködően alkalmazkodik a menethelyzethez, és három módot kínál: a Standardot, a komfort-orientált Tourt és az aktív Sportot. Ez a BiTurbóhoz külön illesztett FlexRide rendszer kiegyensúlyozott viselkedést és magas szintű járműkontrollt eredményez.

Miként valamennyi GTC Astra és OPC-modell, a GTC Astra BiTurbo is szériában tartalmazza a HiPerStrut (High Performance Strut = nagy teljesítményű rugóstag) első futóművet, amely javítja az útfogást, precízebbé teszi a kanyarodást, és minimumra csökkenti a kormány-nyomaték reakciókat. Segítségével maximálisan kihasználhatja az autós az Astra kupé potenciálját.

További cikkek

Opel ADAM: nagy beruházás egy kis autóért
Lebukott az új Toyota
A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén
Kulcsszavak:
 
Új Astra BiTurbo: minden idők legerősebb dízel-Astrája A Mercedes G-osztály gyártásának Kecskemétre helyezéséről tárgyalnak Közúti ellenőrzési akcióban 4,63 millió forint bírságot szabtak ki a hatóságok Közúti ellenőrzési akcióban 4,63 millió forint bírságot szabtak ki a hatóságok A SEAT Ibiza sikeresen szerepelt "Az Év autója 2018" szavazáson A SEAT Ibiza sikeresen szerepelt "Az Év autója 2018" szavazáson Drágább lett a benzin Drágább lett a benzin A kormány 4 milliárd forintot csoportosít át a fővárosi elővárosi közlekedés finanszírozására A kormány 4 milliárd forintot csoportosít át a fővárosi elővárosi közlekedés finanszírozására
 
Megjelent az Autó  Service mobil alkalmazás

Megjelent az Autó Service mobil alkalmazás

2012. augusztus 01.
A 2012. augusztus 1-én jelent meg az Auto Service nevű alkalmazás, aminek a segítségével bármilyen műszaki hiba, vagy baleseta ...
Részletek
 a segítségével bármilyen műszaki hiba, vagy balesetA 2012. augusztus 1-én jelent meg az Auto Service nevű alkalmazás, aminek a segítségével bármilyen műszaki hiba, vagy baleset következtében pár gombnyomással lehet hívni az autómentőt, illetve a legmegfelelőbb szervizt megtalálni.

Az alkalmazás első indulásakor meg kell nyomni a frissítés gombot, hogy letöltse az adatbázist, így onnantól kezdve már offline is működik. Be lehet állítani a frissítést, hogy teljesen kézzel történjen, vagy minden induláskor automatikusan letöltse.

Minden szolgáltató megjeleníthető lista és térkép nézetben, melyek közül a legmegfelelőbbet a szűrő segítségével lehet kiválasztani. Térkép nézet csak aktív internet kapcsolat és bekapcsolt helymeghatározás esetén használható, a lista nézet nem igényel internet hozzáférést. A beállítások menüpontban érdemes mindent a saját járművünkhöz igazítani, így a találati listát ezek alapján is szűkíthetjük.

Ha a műszaki vizsga, vagy a következő szerviz dátuma beállításra kerül, akkor a beállított dátumhoz képest 1 héttel korábban értesít az esemény bekövetkezésére.

A módosítások után a Mentés gomb megnyomásával az adatok a készüléken tárolt adatbázisba kerülnek.

Az alkalmazás bármikor jól jöhet, ha út közben történik valami az autóval, és autómentőre van szükség, így nem kell hosszasan keresgélni, hanem pár gombnyomással már telefonálhatunk is. A program ingyenesen letölthető iOS-re.

Az alábbi linken tölthető le az alkalmazás:
http://itunes.apple.com/us/app/auto-service/id545665742?mt

További cikkek

Az NNG és a Vodafone együttműködési megállapodás kötött
A Continental új komputertomográfot helyezett üzembe abroncsai teszteléséhez
Audi City – Megnyílt a nagyvárosi cyberstore
Kulcsszavak:
 
Megjelent az Autó  Service mobil alkalmazás 2014 júliusától jön az új MINI Paceman Az ABB hozzájárul Norvégia legnagyobb elektromos busz projektjének megvalósításához Az ABB hozzájárul Norvégia legnagyobb elektromos busz projektjének megvalósításához A Škoda immár negyed évszázada a Volkswagen csoport tagja A Škoda immár negyed évszázada a Volkswagen csoport tagja A Goodyear visszatért a versenypályára A Goodyear visszatért a versenypályára Az InnoTrans 2018 kiállításon a hálózatba kapcsolt mobilitás jövőjét fogja bemutatni a Siemens Az InnoTrans 2018 kiállításon a hálózatba kapcsolt mobilitás jövőjét fogja bemutatni a Siemens
 
A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén

A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén

2012. augusztus 01.
A Kia három díjat nyert az Autó- márkák Versenyén 2012-ben. Mindhárom elismerés ...
Részletek
Kia cee´dA Kia három díjat nyert az Autómárkák Versenyén 2012-ben. Mindhárom elismerés a márka formacsapatának, és vezetőjüknek Peter Schreyer-nek szól.  

Az idén júniusban bevezetett új Kia cee’d a külső formák kategóriájában remekelt, és kapott díjat, ugyanakkor utasterének formáit és kialakítását külön is értékelte a zsűri, elsősorban újításai, kifinomult részletmegoldásai miatt.

Az Autómárkák Versenye viszonylag új autóipari megmérettetés, az elsőt 2011-ben rendezték, de fiatalsága ellenére az itt kiosztott díjak máris komoly megbecsültségnek örvendenek világszerte. A díjakért autómárkák, alkatrész beszállítók, formatervező vállalkozások és márkakommunikációs cégek versenghetnek. összesen 16 kategóriában hirdetnek győzteseket, az autóipari formatervektől az alkatrészek, felszerelések csoportján át egészen a technológiai megoldásokig, sőt a márkákhoz kapcsolódó rendezvényekig.

Az idei győztes Kiák kivétel nélkül a márka kulcsfontosságú modelljei. Az új cee’d jelenleg a Kia legsikeresebb típusa Európában, sportkupés vonalaival, és ötajtós tágasságával, praktikumával. Elegáns megjelenése, lendületes külső vonalvezetése mellett utastere ergonomikus és vezető központú kialakítású, ugyanakkor színvonalas, minőségi kidolgozású is. Mindez a Kia iparági szinten is vezető 7 éves garanciájával kiegészítve kerül a vásárlókhoz. A négyüléses Kia GT tanulmányt az 1970-es évek nagy túraautói inspirálták, arányai erőt sugárzóak, ugyanakkor kifinomult és elegáns is egyszerre. Tökéletesen vetíti előre a Kia majdani formafilozófiáját.

Kia GTAz Autómárkák Versenyének díjait idén a Párizsi Autószalonon megrendezett Formatervezők Estélyén adják át az első sajtónapon, szeptember 27-én.

A Kia Motors már a verseny tavalyi első megrendezésekor is több díjat gyűjtött be, köztük a “Legjobbak legjobbjának” járó címet is az autóipari formatervek kategóriájában. Ugyanakkor a Kia Sportage, a Rio és az Optima is díjat nyert külső formáiért. Az Autómárkák Versenyét immár hagyományosan, a Német Szövetségi Parlament által 1953-ban alapított Német Formatervezési Tanács rendezi, a szervezet mára a világ egyik vezető formaintézetévé lépett elő. A Tanácsban összesen több mint 170, a világ különböző pontjain működő cég alkotja a tagságot. A Német Formatervezési Tanács szervezi a Német Dizájndíjat is, Németország vezető hivatalos formatervezési versenyét.

További cikkek

A Toyota összesített gépjármű-gyártása meghaladta a 200 milliós darabszámot
A Kia, a Párizsi Autószalonon mutatja be az új Carens-t
Opel ADAM: nagy beruházás egy kis autóért
Kulcsszavak:
 
A párizsi csapat nyerte a budapesti II. villamosvezető Európa-bajnokságot A párizsi csapat nyerte a budapesti II. villamosvezető Európa-bajnokságot A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén A Toyota a legsikeresebb márka a 2014-es TÜV Jelentésben Egyre több környező országban kötelező a téli gumiabroncs használata Egyre több környező országban kötelező a téli gumiabroncs használata A ŠKODA KODIAQ világpremierje élőben az interneten A ŠKODA KODIAQ világpremierje élőben az interneten A Kia három formatervezési díjat is nyert a 2012-es Autómárkák Versenyén Elképesztő dobás a Teslától
 
Audi City – Megnyílt a nagyvárosi cyberstore

Audi City – Megnyílt a nagyvárosi cyberstore

2012. július 31.
Az Audi immár az autóérté- kesítés jövőjére készülve az eladás újszerű...
Részletek
AudiAz Audi immár az autóértékesítés jövőjére készülve az eladás újszerű formájával egészíti ki márkakereskedői hálózatát. Az Audi City koncepció első helyszíne Londonban, a Piccadilly Circus közelében nyitotta meg kapuit, ahol kompakt méretű helyiségekben teljes egészében digitálisan sorakozik fel a márka teljes modellkínálata. A térkihasználás e különösen hatékony módja a világ metropoliszainak belvárosában is lehetővé teszi a négy karika képviseletét. Az Audi az elkövetkező évek során tovább kívánja bővíteni az előnyös rendszert, s 2015-ig világszerte több mint 20 értékesítési pont megnyitását tervezi. Az Audi City így a jövőben kulcsszerepet tölthet be az Audi új mobilitási szolgáltatásai és elektromos hajtású modelljei elterjedésében.

„Az Audi City tulajdonképpen két külön világ, a digitális termékprezentáció és a márkakereskedővel kialakított személyes kontaktus legelőnyösebb adottságait ötvözi“ – emelte ki Peter Schwarzenbauer, az AUDI AG igazgatótanácsának értékesítés és marketing területeiért felelős tagja. „Ezen újszerű értékesítési forma még közelebb visz minket ügyfeleinkhez, földrajzi értelemben is, ám mindenekelőtt kapcsolatunk minősége tekintetében. Az Audi City ugyanis bőséges lehetőségeket kínál mind a testre szabott szolgáltatások, mind pedig a még inkább személyre szóló megszólítás terén.“

Az iránymutató médiatechnika révén a négykarikás márkának újszerű nagyvárosi márkakereskedéseiben első ízben nyílik lehetősége teljes egészében – színekkel, felszerelésekkel és funkciókkal együtt – bemutatni lendületesen bővülő modellpalettáját, s az ügyfelek számára is közvetlenül tapasztalhatóvá tenni annak sokrétűségét. Az érdeklődők így több százmillió lehetséges konfiguráció közül digitálisan választhatják ki autójukat, s szinte a teljes helyiséget betöltő vetítővásznak segítségével életnagyságban, 1:1 méretarányban tekinthetik meg. Mindemellett az egyes műszaki részletek, mint például a hajtásrendszer, a karosszéria vagy éppen a LED-fénytechnika – külön-külön is megjeleníthetők, még jobban intuitív módon érzékelhetővé téve a legújabb innovatív fejlesztéseket.

AudiAz Audi City révén az ingolstadti prémiumgyártó hatékony választ ad a folyamatosan változó ügyféligényekre. „Napjainkban az emberek minden eddiginél jobban igénylik a közvetlen és személyes kapcsolatot kedvenc autómárkájukkal, különös tekintettel a termékek és információk mindinkább sokrétű kínálatára“ – magyarázta Schwarzenbauer. „Az Audi Cityvel ezért egyetlen forrásból tesszük közvetlenül átélhetővé márkánkat, ügyfeleink életterében, s szervesen illeszkedve a négy karika online-ajánlataihoz.“

E feladatot pedig elsősorban az Audi City pontokon dolgozó ügyfélkapcsolati menedzser látja majd el, aki minden tekintetben központi, hosszú távú kapcsolati partnerként áll a vásárlók rendelkezésére – az első érdeklődéstől egészen az eladást követő aftermarket szolgáltatásokig. Minden egyes Audi City pont egy-egy Audi márkakereskedéshez kapcsolódik, amely teljes körű központként az AUDI AG minden termékét és szolgáltatását elérhetővé teszi.

E különösen személyes párbeszéd az ügyfelekkel, illetve a testre szabott szolgáltatások palettája révén az Audi City termékek és szolgáltatások bővített spektrumával szolgálhat. Az AUDI AG a metropoliszok e sajátos üzletei számára célzottan képezi ki munkatársait, s kiválasztásukban illetve további oktatásukban is hatékonyan segíti a márkakereskedőket. E kollégák mindinkább az egyes szakterületeken átívelő képzést kapnak, például IT-szakemberként is, hogy kompetens módon alkalmazhassák az Audi City digitális világát.

Az Audi City pontok városközpontbeli elhelyezkedése szintén többféle módon segíti a hatékony értékesítést. Az Audi City például idővel a márka rajongóinak találkozóhelyévé válhat, ahol mindenkor közvetlen kapcsolatba léphetnek a négykarikás márkával. Az üzletek emellett a szűkebb értelemben vett autóeladáson túlmutató témákban is központi szerepet kaphatnak, például a nyitvatartási időt követő beszélgetések, kiállítások vagy felolvasóestek formájában, akár a városi mobilitás fejlődése, akár a művészet, a kultúra vagy a design területein.

További cikkek

Audi A1 e-tron a Német Olimpiai Csapat számára
Moszkvában tartja világpremierjét az új Mazda6 Sedan
Egy új generáció ritmusa - a Mercedes-Benz A-osztály
Kulcsszavak:
 
SEAT Ateca Show Barcelona kikötőjében SEAT Ateca Show Barcelona kikötőjében Január és május között 5,7 %-kal nőttek a Volkswagen Haszonjárművek márka kiszállításai Január és május között 5,7 %-kal nőttek a Volkswagen Haszonjárművek márka kiszállításai A Suzuki ellenörző vizsgálatokat végzet a dízelbotrány miatt A Suzuki ellenörző vizsgálatokat végzet a dízelbotrány miatt A BMW 2-es sorozatának Cabrio változata még egyedibbé varázsolható A BMW 2-es sorozatának Cabrio változata még egyedibbé varázsolható A Siemens vasútvonalat korszerűsít Törökországban A Siemens vasútvonalat korszerűsít Törökországban
 
Forgalomkorlátozásokra kell számítani szerdától a Rákóczi hídon

Forgalomkorlátozásokra kell számítani szerdától a Rákóczi hídon

2012. július 31.
Október végéig felújítási munkákat végez a Budapesti Közlekedési Központ...
Részletek
Rákóczi hídOktóber végéig felújítási munkákat végez a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Rákóczi híd hídszerkezetén, ezért forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest legdélibb dunai átkelőjén.

A BKK keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint korlátfelújítást kezdenek szerdán a hídon, valamint a pesti oldalon a Soroksári út, a budai oldalon a Nádorkert feletti hídszerkezeten. A pesti hídfő környékén a munkafolyamatok előrehaladásától függően többször lezárják a szélső forgalmi sávot, a korlátozásokra hétköznap napközben is sor kerül, de a BKK úgy szervezi majd a munkákat, hogy a jelentős torlódást okozó lezárások a tanév elejéig befejeződjenek. Ezután a korlátozással járó munkákat napközben sávszűkítés mellett, éjszakánként és hétvégén pedig sávlezárás és sebességkorlátozás mellett végzik a szakemberek.

A munkálatok a hídon közlekedő 103-as busz menetrendjét nem érintik, de a torlódások miatt néhány perces késések előfordulhatnak.

További cikkek

A Continental új komputertomográfot helyezett üzembe abroncsai teszteléséhez
újra csobban a Suzuki Splash a nyáron
A Kia megkezdte harmadik kínai üzemének építését
Kulcsszavak:
 
Pénteken tovább folytatódik a havazás, ónos eső is nehezítheti a közlekedést Pénteken tovább folytatódik a havazás, ónos eső is nehezítheti a közlekedést Egy exkluzív BMW M6 Cabrio a MotoGP™ idei BMW M Különdíja Egy exkluzív BMW M6 Cabrio a MotoGP™ idei BMW M Különdíja Jönnek az új BMW X5 modellhez elérhető BMW M Performance alkatrészek Jönnek az új BMW X5 modellhez elérhető BMW M Performance alkatrészek Győzelemre született Győzelemre született Árcsökkentés ad új lendületet a villanyautózásnak Árcsökkentés ad új lendületet a villanyautózásnak
 

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11031 - 11040