Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11491 Megjelenítve: 11041 - 11050
Van  értelme a fenntartható  fejlődésnek

Van értelme a fenntartható fejlődésnek

2012. április 02.
A Francia- országban 2012. április 1. és 7. között meg- rendezésre kerülő, “A fenntartható fejlődés...
Részletek
Renault TrucksA Franciaországban 2012. április 1. és 7. között megrendezésre kerülő, “A fenntartható fejlődés hete” rendezvény alkalmából a Renault Trucks azokat a lépéseket eleveníti fel, amelyeket annak érdekében tett, hogy kellemesebbé tegye a munkavégzést a vállalat alkalmazottai számára; csökkentse tevékenységeinek és termékeinek környezetterhelését; olyan felelős közúti áruszállítást alakítson ki, amely az egész társadalom érdekeit szolgálja.A munkavállalók jóléte a szociális politika középpontjában


A fenntartható fejlődés fogalmához hozzátartozik, hogy a vállalat gondot fordít a legfontosabb szereplők, az alkalmazottak jólétére. Ebben a tekintetben a Renault Trucks jóval többet vállal, mint amire a törvény betűje kötelezi.

A munkahelyi jólét mellett 2005 óta elkötelezett Renault Trucks egyike azoknak a francia vállalatoknak, amelyek elsők között hoztak létre Stresszfigyelőt. A szolgálat a megalapítása óta már negyedszer végzett felmérést a személyzet körében. Az eredményeket eljuttatták a vállalat azon ágazataihoz, amelyek esetén változásokat szorgalmaztak. 2010 és 2011 között a stresszmegelőző terv közel ezer vezető és szociális partner képzését tette lehetővé. A Renault Trucks a Franciaországban folytatott stresszmegelőző cselekvéséért 2011-ben elnyerte az AB Volvo csoport Egészség, biztonság és jólét a munkahelyen elnevezésű díját.

A nő-férfi arányt illetően hároméves vállalati megállapodás született a nemek közötti jobb szakmai egyensúly megteremtésért a következő négy területen: a munkaerőfelvétel, a képzés, a szakmai előrelépés, valamint a szakmai élet és a családi kötelességek összeegyeztetése. Ez a megállapodás része a Renault Trucks sokszínűségi politikájának. A megállapodás értelmében különböző lépésekkel kívánják kiegyensúlyozottabbá tenni a nemek arányát azokban a munkakörökben, ahol a nők vagy túlsúlyban, vagy túl kevesen vannak. Külön hálózatot alakítanak ki, amely a vezető beosztásban dolgozó nőket fogja össze. A szülési szabadságra készülő nővel vagy férfival, illetve örökbefogadó szülővel minden esetben elbeszélgetést folytatnak.

Renault Trucks2011-ben a nők az összes munkaerőfelvétel 33 százalékát képviselték (a munkaerő-kölcsönzés nem számít ide), a vezetői pozíciók esetén arányuk 28 százalék volt. 2007 óta 17,4-ről 20 százalékra nőtt az arányuk a személyzeten belül, és ez egy százalékkal nő évente. Vezetői szinten az arányuk 2011-ben változatlanul 22 százalék.

A Renault Trucks a fogyatékkal élők munkahelyi beilleszkedése tekintetében is élen jár. 2010-ben aláírta a hetedik vállalati megállapodást a reprezentatív szakszervezetekkel, és ezzel újabb lendületet vett a fogyatékkal élő munkavállalók beilleszkedése, képzése, karrierkövetése és munkaviszonyban tartása terén.


A Renault Trucks a témával kapcsolatban külön képzési lehetőséget is kínált a vezetőknek, amely 2012-ben fejeződik be, és amelyen 2011-ben több mint 200 munkavállaló vett részt. 2011 a jelentős tudatosságnövelő lépések szempontjából is említésre méltó év volt: minden vezetőnek egy osztályértekezlet keretében ki kellett térnie a fogyatékosság témájára. Valamennyi munkatárs kapott egy interaktív játékot, amely a fogyatékossággal kapcsolatos, valamint egy tájékoztató füzetet a fogyatékos munkavállalók helyzetéről. Készítettek egy filmet fogyatékos emberek részvételével, és azt a személyzet rendelkezésére bocsátották. A Franciaországban megrendezett, « A fogyatékosság hete » című rendezvény alkalmából tematikus műhelyeket nyitottak, és rendkívül eredeti együttműködések is létrejöttek egyetemekkel, főiskolákkal annak érdekében, hogy megkönnyítsék a bejutást a fogyatékkal élő diákok számára a felsőoktatási intézményekbe.

A Renault Trucks 2004-ben csatlakozott ahhoz az ENSZ egyezményhez, amely arra buzdítja a vállalatokat, hogy kötelezzék el magukat a korrupció ellen, valamint az emberi jogokért, a munkahelyi előírások betartásáért és a környezet megóvásáért folytatott küzdelemben.

A környezetvédelem kérdése legyen a központi kérdés az ipari telephelyeken

2011-ben a Renault Trucks mindenre kiterjedően felmérte a normandiai Blainville-sur-Orne-ban található üzem üvegházhatású gázainak teljes kibocsátását (teherautófülke-gyártás, középkategóriás haszonjárművek összeszerelése). Ezzel a gyártó nemcsak megelőzte a majdani szabályozást, hanem túl is ment annak előírásain. A felmérésből kiderült, melyek a főbb CO2-kibocsátási források, és az is, hogy milyen mértékben segített csökkenteni a kibocsátást a gyártóeszközök elmúlt évekbeli korszerűsítése. így például a festőfülkék műhelyének 2010-es felújításának köszönhetően évente 6500 tonnányival kevesebb CO2 jut a légkörbe.

Renault TrucksA lyoni telephelyen átadott új présműhelyet úgy alakították ki, hogy kisebb legyen az erőforrás igénye, így például kevesebb olajat használjon fel (többek között egy olajszivárgás-észlelő rendszernek köszönhetően). Az üzemet korszerű és energiatakarékos berendezésekkel szerelték fel, optimalizálták a világítást és a hulladékgyűjtő területet, korlátozták a műhelyekben a zajt.

A vállalat külön informatikai rendszer segítségével szabályozás-figyelést is végez, valamint folyamatosan követhetővé teszi, hogy a telephelyek megfelelnek-e a környezetvédelmi előírásoknak. Segítségével pontosan irányíthatók azok a cselekvési tervek, amelyeket az egyes létesítmények vezetősége határozott el a szabályozásnak való megfelelőség érdekében. A lyoni létesítmény például « Minőség, biztonság és környezet » címen létrehozott egy on-line képzést, amely bekerült a vállalat által kínált képzések jegyzékébe.

A Renault Trucks 2011-ben számos lépést tett gyártóműveiben az energetikai hatékonyság javításáért: a kapcsolódó energiahálózat irányítása, hétvégi körjárat Blainville-sur-Orne műhelyeiben (Normandia), a tetőszerkezet termográfiás vizsgálata Bourg-en-Bresse telephelyen, egyes berendezések teljes energetikai felmérése stb.

A fenntartható áruszállításért

Több éves tesztelés után a Renault Trucks 2011-ben megkezdte az alternatív energiával működő teherautók, a 100 százalékig elektromos Renault Maxity Electrique (3,5/4,5 t) és a hibrid meghajtású (dízel-elektromos) Renault Premium Distribution Hybrys Tech (19/26 t) sorozatgyártását, és továbbra is forgalmaz földgázüzemű járműveket (Renault Premium Distribution GNV). Nagy áruházláncok jelentős képviselői, élvonalbeli szállítókkal karöltve helyezték üzembe ezeket a járműveket, és bekapcsolódtak a kutatási és fejlesztési munkákba is. E folyamat kiemelkedő eseményeként 2011 szeptemberében a Renault Trucks egy kísérleti járművet adott át a francia Carrefour csoportnak, a 16 tonnás Renault Midlumot, amely a világ legnagyobb, teljesen elektromos hajtású áruszállító teherautója.

Renault TrucksA Renault Trucks továbbra is nagy erővel terjeszti azokat a járműveket és szolgáltatásokat, amelyek kedvezőek az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás szempontjából. Az Optifuel  megoldások három részből állnak: az Optifuel Technology csúcstechnikás járműveket és műszaki megoldásokat kínál; az Optifleet flottakezelő program; az Optifuel Programme, amely együtt kínálja a gazdaságos vezetésről szóló képzést (Optifuel Training) és egy olyan programot, amely méri és kiértékeli a fogyasztást (Optifuel Infomax).

Ez a csomag Németországban elnyerte a Fenntartható közúti szállítás első európai díját. A gyártó ennek szellemében optimalizálta és hozta forgalomba például a Renault Premium Optifuel 2011 nyergesvontatót, amelyet Optiroll funkcióval szerelt fel. Ezt a « vezérelt szabadon futó kerék » funkciót összekapcsolták a sebességtartó automatikával, így a rendszer a jármű tehetetlenségét felhasználva éri el a fogyasztáscsökkenést. 2011-ben újabb 7000 európai közúti sofőr és járműparkkezelő vett részt a Renault Trucks által kínált « gazdaságos vezetés » képzésen. Az ott megszerzett ismereteknek köszönhetően akár 15 százalékkal csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás. 2007 óta több mint 14.000 ember vett részt a képzésen. A Renault Trucks kihozta a NavTruck alkalmazást is, az első kifejezetten teherautós, okostelefonra kifejlesztett GPS alkalmazást, amely megkönnyíti a járművezetők küldetését, és az optimális irányításnak köszönhetően hozzájárul a fogyasztás csökkenéséhez.

További cikkek

A Carrefour és az ID Logistics a Renault Trucks hibrid teherautóját választotta
Szentpéterváron gyárat épít a Fiat-Chrysler
Forgalomba helyezték az első Scania Euro 6 járműveket
Kulcsszavak:
 
Magabiztosan vitte az első negyedévet a Ford Magabiztosan vitte az első negyedévet a Ford Csak egyetlen példányban készült : 110 millió forintot ér a világ legritkább Peugeot-ja! Csak egyetlen példányban készült : 110 millió forintot ér a világ legritkább Peugeot-ja! Az új Toyota Verso Az új Toyota Verso A ŠKODA a négymilliomodik Fabia és az 500 000. harmadik generációs Fabia modellt ünnepli A ŠKODA a négymilliomodik Fabia és az 500 000. harmadik generációs Fabia modellt ünnepli Mozdonyvezető képzést indított a MÁV Zrt., nőket is beiskoláztak Mozdonyvezető képzést indított a MÁV Zrt., nőket is beiskoláztak
 
A Nissan feltölti Európa városait

A Nissan feltölti Európa városait

2012. március 31.
Európa szerte számos város meghívást kap, hogy támogassák az ...
Részletek
NissanEurópa szerte számos város meghívást kap, hogy támogassák az elektromos mobilitást és ösztönözzék a lakosokat a Nissan "Nagy bekapcsolás" kampányának támogatására, hogy 30 gyorstöltő állomást nyerhessenek a Nissantól.

A gyorstöltők a Nissan egy széleskörű kezdeményezésének a részei, melynek célja, hogy egymillió fogyasztót győzzenek meg az elektromos vezetésre való váltásra, mindössze 100 nap alatt. A "Nagy bekapcsolás" kampány lényege a közösség bevonása a program támogatásába, hogy városuk esélyét növeljék az elektromos kúthálózat megnyerésére.

Ezek a gyorstöltők megrövidítik az elektromos autók töltési idejét, és az infrastruktúra javításával egy új, károsanyag kibocsátás nélküli jövőt vetítenek elő. A gyorstöltő megfelel a nemzetközi CHAdeMO szabványnak és az üres akkumulátort 30 perc alatt 80%-os kapacitásra töltik fel, a hagyományos típusú töltőkkel szemben, melyeknek körülbelül 8 óra a teljes feltöltés.

A Nissan segít az infrastruktúra kiépítésében is, ha az hozzájárul a belvárosi levegő minőségének javításhoz. 2012 végére a japán autógyár 400 gyorstöltőt fog különböző önkormányzatoknak és partner szervezeteknek ajándékozni Európa szerte azzal a végső céllal, hogy megteremtsen egy több ezer töltőből álló hálózatot, illetve az európai városokat összekötő elektromos-autópályákat.

NissanA kampány több tévhitet is ledönt majd az elektromos autókkal kapcsolatban. A Nissan LEAF 2011-ben elnyerte az Európa év Autója és a Világ év Autója díjakat, 95%-ös fogyasztói elégedettségi index-et ért el és 5 csillagos minősítést kapott az Euro NCAP töréstesztjén. Több tény is bizonyítja, hogy az elektromos autók nagyon gazdaságosak, a Nissan LEAF rendkívül biztonságos és hogy a két töltés közötti hatótáv kielégíti az autós társadalom többségének napi utazási igényét.

A Nissan LEAF egy töltéssel 175 km-t tud megtenni (NEDC norma alapján), ami több annál, amit az európai autósok 90%-a egy hét alatt megtesz.

A Nissan kampányának célja, hogy egymillió hívet szerezzen az elektromos autók számára Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Hollandiában. Ennek eléréséhez egy sor tévhitet dönt le és ki akarja használni a digitális közösségi teret is. A fogyasztók megmutathatják elkötelezettségüket az elektromos mobilitás iránt, ha a "bekapcsolás" gombra kattintanak a http://www.thebigturnon.com/ weboldalon, vagy ha a közösségi hálókon feliratkoznak egy Nissan LEAF tesztvezetésre.

További cikkek

Még markánsabb személyiségű Renault Sport kivitelek
Renault Mégan Colleltion 2012 – Az „Energy” hatalma
útnak indult a Chevrolet Volt első európai tulajdonosa
Kulcsszavak:
 
100%-ban digitális érintőképernyős vezérlőrendszer az új Citroen GRAND C4 Picassóban 100%-ban digitális érintőképernyős vezérlőrendszer az új Citroen GRAND C4 Picassóban A Porsche Taycan 4S, a Macan Turbo és a 99X Electric premierje Kaliforniában A Porsche Taycan 4S, a Macan Turbo és a 99X Electric premierje Kaliforniában Kína lehet a tisztán elektromos meghajtású MINI modellek második otthona Kína lehet a tisztán elektromos meghajtású MINI modellek második otthona Már Vietnam is környezetbarát Már Vietnam is környezetbarát A Nissan feltölti Európa városait Genfben bemutatkozott az Audi TT quattro sport concept tanulmányautó
 
Repülőgép-üzemanyaggal hódította meg a Hilux az Antarktiszt

Repülőgép-üzemanyaggal hódította meg a Hilux az Antarktiszt

2012. március 31.
új fejezetet nyitott a sarki expedíciók történe- tében a legendás ...
Részletek
Toyota Hiluxúj fejezetet nyitott a sarki expedíciók történetében a legendás Toyota Hilux, amelyről régóta köztudomású, hogy extrém feladatokkal is képes megbirkózni: 70 000 kilométert teljesített a világ leghidegebb és legbarátságtalanabb környezetében.

Az Extreme World Races által szervezett sarkvidéki program lényege az volt, hogy a járművek kétszer szelték át a rideg kontinenst. Az új világrekordot három Hilux  állította föl, köztük két 6×6-os meghajtású változattal, amelyek egyenként 9500 kilométert teljesítettek. Az összesen majdnem 30 000 kilométeres teljes távolság a leghosszabb sarkvidéki expedíció, amelyre valaha sor került.

2011. novemberétől 2012. februárjáig a csapat összesen tíz Toyota Hilux segítségével állított fel üzemanyag lerakatot és időjárás-figyelő állomást, valamint tudományos kutatásokhoz és egy síverseny megszervezéséhez is segítséget nyújtott.

A járműveket a 4×4-es autók átalakítási specialistája, az izlandi Artic Trucks készítette  fel annak érdekében, hogy megbirkózzanak az extrém terepviszonyokkal és időjárási körülményekkel. Az Antarktisz mostoha vezetési körülményeivel, a -50°C-os hideggel, a 3400 méteres magasságokkal és a világ legbrutálisabb vezetési viszonyaival megküzdő járműveket a 4×4-es autók átalakításával foglalkozó, izlandi Artic Trucks készítette fel. Beleértve a szükséges módosításokat, mint például, hogy daruval látták el az autókat a nehezebb felszerelések mozgatásának megkönnyítésére. Az extrém hidegre való tekintettel Jet A-1-es repülőgép-üzemanyagot alkalmaztak, amelyhez 280 literes üzemanyagtartályt (a 6×6-os változathoz pedig 800 literest) építettek be. Módosították a felfüggesztést és a hajtásláncot, kúszófokozattal és extra-nagy, de különlegesen alacsony, 2-3 psi nyomású kerekekkel (a hétköznapi Hiluxok guminyomása 29 psi) látták el az autókat. A különleges kerékmegoldásnak köszönhetően az abroncsok hozzávetőleg 17-szer nagyobb felületen érintkeztek a talajjal, mint hétköznapi társaik.


Toyota HiluxA Hilux legendás minőségének, tartósságának és megbízhatóságának komoly elismerést jelent, hogy a háromliteres D-4D dízelmotor és a sebességváltó teljesen változatlan formájában is megfelelt az expedíció céljainak. A Hilux kiemelkedően jól teljesített, meghibásodás nélkül a 70 000 kilométeres kihívás során. A 135 országban kapható és a pick-up kategória legnépszerűbbjének számító Hilux ismét feszegette a határokat az extrém körülmények között megtett maratoni utazások terén.További cikkek


A Mazda “Szemben a konvenciókkal” reklámja TED Díjat nyert
Kéttagú modellcsalád - Lexus GS 450h és GS 250
Toyota Prius Plug-in Hybrid végleges adatok
Kulcsszavak:
 
Repülőgép-üzemanyaggal hódította meg a Hilux az Antarktiszt Az új generációs i30 kategóriájának egyik legbiztonságosabb tagja Négy autógyártó beszállítója lett a Bridgestone Tatabánya Négy autógyártó beszállítója lett a Bridgestone Tatabánya Repülőgép-üzemanyaggal hódította meg a Hilux az Antarktiszt Autóipari akciótervet mutatott be az Európai Bizottság A Volkswagen bemutatja a jövő egyéni összekapcsolhatósági modelljét A Volkswagen bemutatja a jövő egyéni összekapcsolhatósági modelljét Kínában készül majd a Volvo első elektromos autója Kínában készül majd a Volvo első elektromos autója
 
Folytatódik az útfelújítási program Budapesten

Folytatódik az útfelújítási program Budapesten

2012. március 31.
újabb két útszakaszon folytatja útfelújítási programját a BKK Közút Zrt., tavasszal ...
Részletek
Folytatódik az útfelújítási program Budapestenújabb két útszakaszon folytatja útfelújítási programját a BKK Közút Zrt., tavasszal a XII. kerületi Orbánhegyi úton, illetve a XVII. kerületi Naplás utcában újul meg az út burkolata.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy az Orbánhegyi út felújítása szerdán kezdődött meg a Szent Orbán tér és a Királyhágó tér között, a 800 méteres szakaszon a munkálatok várhatóan május 11-ig tartanak.
A Szent Orbán téri buszmegálló bazaltbetonos felületet kap, az Orbánhegyi út és a Stromfeld Aurél út csomópontjában gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, a teljes szakaszon átépítik a szegélyeket, a Nárcisz utca és Stromfeld Aurél út között pedig kiszélesítik az utat.

A XVII. kerületi Naplás utcánál a munka április 2-án kezdődik, és várhatóan április 27-ig tart. Itt az utcát a Szent Imre herceg utca és az Ananász utca közötti 1300 méteres szakaszon újítják fel. Ennek során a pályaszerkezet cseréjét végzik el, négy buszmegálló bazaltbetonos borítást kap, a Jászivány utcai buszmegálló félöblös kialakítású lesz, illetve új gyalogos átkelőhelyet létesítenek az Ananász utcai és a Jászivány utcai megálló közelében.

További cikkek

Megállapodott a BKK Solymárral a buszközlekedésről
Teljesítette a négyezer kilométeres "tartampróbát" az Alstom metrószerelvénye
A Kravtex-Kühne személyszállításra vállalkozna buszaival Budapesten
Kulcsszavak:
 
Okossá és egyénivé váló mobilitás Okossá és egyénivé váló mobilitás Folytatódik az útfelújítási program Budapesten A hétvégén igazi Volkswagen ünnep lesz a Hungaroringen Folytatódik az útfelújítási program Budapesten Több támogatást nyújt a kormány a budapesti villamosbeszerzéshez Folytatódik az útfelújítási program Budapesten 50 éves a Volvo Amazon kombi Útdíj – Budaörsi polgármester: jelentősen nőtt az átmenő forgalom, tárgyalást kezdeményeznek a kormánnyal Útdíj – Budaörsi polgármester: jelentősen nőtt az átmenő forgalom, tárgyalást kezdeményeznek a kormánnyal
 
Fokozatosan bezárhat a budapesti repülőtér 1-es terminálja

Fokozatosan bezárhat a budapesti repülőtér 1-es terminálja

2012. március 31.
A napokban egyeztet a Budapest Airport az 1-es terminált használó légi- társaságok...
Részletek
Fokozatosan bezárhat a budapesti repülőtér 1-es termináljaA napokban egyeztet a Budapest Airport (BA) az 1-es terminált használó légitársaságok képviselővel, illetve a kereskedelmi és vendéglátóipari egységek vezetőivel a tervezett költözésről, a 2-es terminálon pedig megkezdték az előkészületeket a diszkont légitársaságok igényeinek megfelelő rendszerek kialakítására - tájékoztatta a repteret üzemeltető cég pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint ha minden partnerrel sikerül megegyezni, a nyári utazási csúcsidőszak kezdetére, június végéig le lehet bonyolítani a költözést. A BA ezzel részben működési költségeket takaríthat meg, másrészt sokkal jobban ki tudja használni a 2-es terminálon tavaly átadott, mintegy 30 milliárd forintért megépített SkyCourt (égi Udvar) kapacitásait.

A BA emlékeztet: a társaság a Malév csődje nyomán kialakult pénzügyi vészhelyzet miatt vette tervbe az 1-es terminál ideiglenes, az előrejelzések szerint 4-5 évre történő bezárását. Ezt több más válságkezelő tervvel együtt jóváhagyta a héten a BA igazgatósága.

A 10,5 milliárd forintos fejlesztési program befagyasztásának részeként az idén semmiképpen nem épül meg a Cargo City, drasztikus takarékossági intézkedéseket vezetnek be a vállalatnál, és elbocsátanak mintegy 180 dolgozót - közölte a BA.

További cikkek

Leszállt a Jet2.com leedsi járata a magyar fővárosban
Ideiglenesen bezárják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyes terminálját
Bizonytalan a lengyel légitársaság jövője
Kulcsszavak:
 
Fokozatosan bezárhat a budapesti repülőtér 1-es terminálja A BMW Motorrad a 2014-es milánói motorkiállításon A Genfi Autószalonon bemutatkozik a továbbfejlesztett, Európában gyártott Nissan LEAF A Genfi Autószalonon bemutatkozik a továbbfejlesztett, Európában gyártott Nissan LEAF A Scania Németország átadta az ezredik Euro 6-os tehergépjárművet A Scania Németország átadta az ezredik Euro 6-os tehergépjárművet A Ford Explorer Plug-In Hybrid maximális eredményt ért el az Euro NCAP tesztjén A Ford Explorer Plug-In Hybrid maximális eredményt ért el az Euro NCAP tesztjén A Ford bemutatja az új F-150 pickupot A Ford bemutatja az új F-150 pickupot
 
Javulhat az autópályák közlekedésbiztonsága

Javulhat az autópályák közlekedésbiztonsága

2012. március 30.
A gyors- forgalmi utak közlekedés- biztonságára fordítható 13,5 milliárd forint ...
Részletek
Javulhat az autópályák közlekedésbiztonságaA gyorsforgalmi utak közlekedésbiztonságára fordítható 13,5 milliárd forint beruházási összegről írt alá szerződést Bakó Attila, az állami Autópálya Kezelő Zrt. és Vér Iván, az EU-támogatással megvalósuló projekteket koordináló KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten.

A két lépcsőben megvalósuló áAK-beruházások 2014 végére elkészülnek, mivel zömükben olyan munkákról van szó, amelyek nem igényelnek közbeszerzést - hangsúlyozta az eseményen Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára.

Az első lépcsőbe az építési engedély-köteles projektek előkészítése - azok megtervezése és engedélyeztetése - tartozik, a második lépcső az építési engedélyt nem igénylő, tehát gyorsan elvégezhető munkákat tartalmazza.

Az első csoportba tartozik például az M3-as autópálya bevezető szakaszán gyűjtő-elosztó sáv építése, az autópályák melletti kamionparkolók bővítése és a balesetveszélyes csomópontok átépítése. A második csoportba tartoznak az energiaelnyelő korlátok, az aszfalt vízelvezetést célzó bevágása, a két útpálya közti elválasztó rész korszerűsítése, és az intelligens forgalomirányítás is.

Schváb Zoltán kitért arra is, hogy a személyi sérüléses balesetek csökkentésére a program keretében összesen 50 milliárd forint fordítható, az autópályák mellett az egyéb közutak és a vasutak is részesednek ebből az összegből.
Javulhat az autópályák közlekedésbiztonsága


További cikkek


Hatékony, tiszta, erős - Mercedes-Benz GLK 2012
Az Opel forradalmasítja az autó világítástechnikáját
Az Infiniti M35h CO2-kibocsátása 160 g/km alá csökkent
Kulcsszavak:
 
Az airberlin májustól naponta két Budapest-Berlin járatot indít Az airberlin májustól naponta két Budapest-Berlin járatot indít Javulhat az autópályák közlekedésbiztonsága Renault Sherpa – az extrém teherautó A vadonatúj Hyundai NEXO és Hyundai Kona megkapta a nagy presztízsű Red Dot díjat A vadonatúj Hyundai NEXO és Hyundai Kona megkapta a nagy presztízsű Red Dot díjat A Ford már fogadja a vadonatúj Ford GT szupersportkocsi vásárlóinak jelentkezését A Ford már fogadja a vadonatúj Ford GT szupersportkocsi vásárlóinak jelentkezését Gázos Van Hool buszokat vesz a BKV Gázos Van Hool buszokat vesz a BKV
 
Leszállt a Jet2.com leedsi járata a magyar fővárosban

Leszállt a Jet2.com leedsi járata a magyar fővárosban

2012. március 30.
új járatot indított a Jet2.com diszkont légitársaság Budapest és az angliai Leeds város között...
Részletek
Leszállt a Jet2.com leedsi járata a magyar fővárosbanúj járatot indított a Jet2.com diszkont légitársaság Budapest és az angliai Leeds város között, a "Budapest" nevű Boeing 737-300 típusú repülőgép csütörtökön szállt le a Liszt Ferenc repülőtéren - tájékoztatta a Budapest Airport Zrt. az MTI-t.

A közlemény ismerteti: a Jet2.com gépei ezentúl heti kétszer, csütörtökön és vasárnap fordulnak meg Budapest és Nyugat-Yorkshire legjelentősebb városa között.

A közlemény emlékeztet: a leeds-i székhelyű Jet2.com diszkont légitársaság 2004-ben indította első járatát a magyar főváros és Manchester között, eredetileg hetente három járattal. 2010 nyár óta már heti ötre emelkedett a járatok száma, tavaly tavasz óta pedig Edinburgh városával bővült a budapesti hálózat.

A Budapest Airport és a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai együttműködésével beinduló Leeds-Budapest járat a tervek szerint egész évben közlekedik, és legalább 25 ezer új vendégéjszakát hozhat a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek számára.

A mintegy 800 ezres lakosú Leeds Anglia egyik regionális központja, London után Nagy-Britannia második legfontosabb pénzügyi és üzleti központjaként tartják számon. Emellett jelentős a helyi idegenforgalma is: Leeds-et évente mintegy másfél millió turista keresi fel.

További cikkek

A Lufthansa rekord utasszámot ért el Magyarországon
Veszteséggel zárta az évet a lengyel légitársaság
Bizonytalan a lengyel légitársaság jövője
Kulcsszavak:
 
Varga: nemzeti cselekvési program készül a magyar autóbuszgyártás megújítására Varga: nemzeti cselekvési program készül a magyar autóbuszgyártás megújítására Csökkent a cseh légitársaságok utasszáma Csökkent a cseh légitársaságok utasszáma Fennállása eddigi legeredményesebb márciusát zárta a BMW Group Fennállása eddigi legeredményesebb márciusát zárta a BMW Group Leszállt a Jet2.com leedsi járata a magyar fővárosban Változik a világ – változzon a gondolkodásunk is! Leszállt a Jet2.com leedsi járata a magyar fővárosban A klasszikus Mini 1077 darabban: exkluzív Mini Cooper LEGO® szett
 
A vadonatúj Mazda CX-5 elnyerte az IIHS "Legbiztonságosabb választás" díját

A vadonatúj Mazda CX-5 elnyerte az IIHS "Legbiztonságosabb választás" díját

2012. március 30.
A Mazda bejelentette, hogy a vadonatúj Mazda CX-5 2012-ben megkapta ...
Részletek
Mazda CX-5A Mazda bejelentette, hogy a vadonatúj Mazda CX-5 2012-ben megkapta a "Legbiztonságosabb választás„ (Top Safety Pick 2012") besorolást, amely az amerikai Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) létező legmagasabb fokú biztonsági besorolása az autóbiztonsági törésteszteket illetően.

Az IIHS értékelési módszere az alábbiakat foglalja magában: frontális ütközési teszt 40 mérföld/h sebességnél (kb. 64km/h), oldalirányú ütközési teszt 31mérföld/h sebességnél (50km/h), hátulról bekövetkező ráfutásos ütközés 20 mérföld/h sebességnél (32km/h), valamint borulásvédelmi teszt az autó teteje erősségének tesztelésére. Ezen tesztek alapján határozzák meg a jármű biztonsági szintjét az alábbiak szerint: "Jó", "Megfelelő", "Határeset" vagy "Gyenge", mindezt a jármű deformálódására és biztonsági berendezések teljesítménye alapján. A gépjármű abban az esetben kapja meg a „Legbiztonságosabb választás” díjat, ha valamennyi teszt során „Jó” minősítést szerez.

A vadonatúj Mazda CX-5 az első a Mazda újgenerációs modelljei sorában, amely teljes mértékben magában hordozza japán márka áttörést jelentő SKYACTIV technológiáját, új hajtásláncokkal, karosszériával, futóművel, valamint az új ´KODO – „A Mozgás Lelke” dizájn formanyelvét. A CX-5 modellel kezdődően a Mazda gépjárművek magukban foglalják az új könnyűsúlyú, nagy szakítószilárdságú SKYACTIV-karosszériát, amely egy teljesen új vázszerkezeten, új anyagokon és új gyártási folyamatokon alapul.

Mazda CX-5A CX-5 az első sorozatgyártású gépjármű, amelyben 1.800 MPa ultra-nagy szakítószilárdságú acélt alkalmaznak a lökhárító-merevítők gyártásánál mind az első, mind a hátsó lökhárítók belső kialakításához. A CX-5 SKYACTIV-karosszéria 61 százalékban magas szakítószilárdságú acélból készült, ezáltal vázszerkezete könnyebb, ugyanakkor erősebb lett.

Amióta a CX-5 értékesítése 2012. februárjában kezdetét vette az Egyesült államokban, több ízben dicsérték a szabadidő-autók között kiemelkedő vezetési tulajdonságait, üzemanyag-gazdaságosságát, egyedi formatervét, valamint komfortos utasterét. A Mazda a lehető legmagasabb szintű biztonsági teljesítmény elérése érdekében a jövőben is jelentősen összpontosít a biztonságtechnikai kutatási és fejlesztési tevékenységére. Mindezt teszi annak érdekében, hogy valamennyi ügyfele számára a már megszokott vezetési élményt, kiemelkedő környezetkímélő és gazdaságossági, valamint biztonsági teljesítményt nyújtsa.

További cikkek

A Mazda “Szemben a konvenciókkal” reklámja TED Díjat nyert
Szentpéterváron gyárat épít a Fiat-Chrysler
Kéttagú modellcsalád - Lexus GS 450h és GS 250
Kulcsszavak:
 
A hazai nagyközönség előtt is debütáltak a legújabb MINI modellek A hazai nagyközönség előtt is debütáltak a legújabb MINI modellek Százezrek követelik vissza a Top Geart és Clarksont Nagy-Britanniában Százezrek követelik vissza a Top Geart és Clarksont Nagy-Britanniában Nagyteljesítményű Kia Optima GT készül kifejezetten az európai piacra Nagyteljesítményű Kia Optima GT készül kifejezetten az európai piacra A Nissan bemutatja az autózás jövőképét a 2017-es Genfi Autószalonon A Nissan bemutatja az autózás jövőképét a 2017-es Genfi Autószalonon A vadonatúj Mazda CX-5 elnyerte az IIHS "Legbiztonságosabb választás" díját Az Opel 14 év után először növelni tudta piaci részesedését Európában
 
Az Infiniti M35h CO2-kibocsátása 160 g/km alá csökkent

Az Infiniti M35h CO2-kibocsátása 160 g/km alá csökkent

2012. március 30.
Az Infiniti japán prémium autómárka meg- erősítette, hogy a 2012-es Infiniti ...
Részletek
Infiniti M35hAz Infiniti japán prémium autómárka megerősítette, hogy a 2012-es Infiniti M35h CO2-kibocsátását 159 g/km-re csökkentették. A módosításnak köszönhetően hibrid szedán CO2-kibocsátása a széles körben alkalmazott adózási küszöbérték alá esett, így a példás sebességéről és üzemanyag-takarékosságáról ismert modell mostantól még vonzóbb alternatívát jelent az európai flottaüzemeltetők számára.

A felszereltséggel való trükközés (például alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok alkalmazása) helyett az Infiniti mérnökei a technológiában találtak rá a CO2-kibocsátás csökkentésének lehetőségére. A villanymotor pontosságával és az akkumulátor töltésével kapcsolatos, fontosabb módosításoknak köszönhetően az Infiniti M35h a hidegindítást követően hosszabb ideig használható csendes, elektromos üzemmódban, és ez az előny nem csak az alacsonyabb üzemeltetési költségekben mutatkozik meg.

A CO2-kibocsátás csökkentésén kívül a módosítások az M35h már eddig is alacsony üzemanyag-fogyasztásának további csökkenését eredményezték.  A 364 LE-s teljesítményű benzinmotor/villanymotor vegyes fogyasztása 7,0-ről 6,9 l/100 km-re, országúti fogyasztása 5,7-ről 5,6 l/100 km-re csökkent, míg városban 0,2 literrel kevesebbet, azaz 100 km-enként 9,0 litert fogyaszt az Infiniti M35h.

„Az Infiniti M35h már eddig is népszerű volt a teljesítmény és üzemanyag-fogyasztás terén kompromisszumok nélküli luxus szedánt kereső vállalatok körében” – mondta Guillaume Pelletreau, az Infiniti európai kereskedelmi igazgatója.

Infiniti M35h„Most, hogy a 2012-es M35h megvásárlásával az üzemeltetési költségek terén sem kell kompromisszumot kötni, úgy véljük, autónk legalább annyira csábító ajánlatot jelent a vevők számára, mint amilyen érzéki a megjelenése – biztosak vagyunk benne, hogy vásárlóink nagyra értékelik ezt a változást.”

A 0-ról 100 km/h-ra mindössze 5,5 másodperc alatt gyorsuló (ezzel a Porsche és BMW hibrid modelljeinél gyorsabb) M35h teljesítménybajnoki helyezését hivatalosan is elismerték, hiszen a modell 2011-ben a világ legjobb gyorsulású hibrid autójaként vonult be a Guinness-rekordok közé.

Az innovatív Infiniti mindennapos üzemanyag-fogyasztását független ellenőrzések támasztják alá. Egy 2011-es brit fogyasztási teszt során az M35h átlagosan 6,49 l/100 km (vagyis a hivatalosan megadott vegyes fogyasztási értéknél 6%-kal kedvezőbb) fogyasztást ért el, míg a vizsgálatban részt vevő többi hibrid nem tudta reprodukálni a hivatalos értéket – volt olyan modell, amelyik 18%-kal fogyasztott többet az előírt értéknél. Ugyancsak rendkívül kedvező volt, hogy a teszt során az Infiniti M35h az 596 km-es távolság csaknem felét csendes, villanymotorral hajtott üzemmódban tette meg.

További cikkek

Indul a Mercedes-Benz új gyára Magyarországon
Az autókban is átveszi az uralmat az okostelefon
Renault Mégan Colleltion 2012 – Az „Energy” hatalma
Kulcsszavak:
 
Szingapúr is beszáll a sofőr nélküli taxizásba Szingapúr is beszáll a sofőr nélküli taxizásba Kifinomult formatervet kapott az új Ford Galaxy Kifinomult formatervet kapott az új Ford Galaxy Szeretne 3 milliós támogatással Teslát venni? Szeretne 3 milliós támogatással Teslát venni? Az Infiniti M35h CO2-kibocsátása 160 g/km alá csökkent A BMW X modellek 15 éve az utakon Az Infiniti M35h CO2-kibocsátása 160 g/km alá csökkent A Jaguar második lett a J.D. Power 2014-es felmérésén
 
Megduplázta tavaly nyereségét a cseh AAA Auto

Megduplázta tavaly nyereségét a cseh AAA Auto

2012. március 29.
Megduplázta adózott nyereségét a használt autók értékesí- téével foglalkozó leg ...
Részletek
AAA AutoMegduplázta adózott nyereségét a használt autók értékesítésével foglalkozó legnagyobb közép-európai cég, a cseh AAA Auto.

A társaság honlapján csütörtökön közzétett nem hivatalos kimutatás szerint az AAA Auto tavalyi nyeresége 10,3 millió euróra emelkedett, ami a cég történetében az eddigi legjobb eredmény. A forgalom értéke egyharmaddal emelkedett és meghaladta a 276,7 millió eurót. A hivatalos, ellenőrzött eredményeket az AAA Auto április 30-án hozza nyilvánosságra.

Tavaly a cég 44.828 gépkocsit adott el, ami éves szinten 13 százalékos növekedés. Az eladott kocsit átlagára 5.131 euró volt, ami szintén éves összehasonlításban, 16,3 százalékos emelkedés.

"A nettó nyereség szempontjából a 2011-es év rendkívüli volt az AAA Auto számára. Teljes mértékben megmutatkozott azon intézkedések hatása, amelyeket a válságra való reagáláskor vezettünk be. Ennek következtében a csoport most hatékonyabb és nyereségesebb. Ennek bizonyítéka, hogy tavaly megduplázódott az üzemi nyereségünk és a nettó nyereségünk is, miközben fele annyi kocsit adtunk el, mint a válság előtti időszakban" - jelentette ki Anthony Denny, az AAA Auto vezérigazgatója prágai sajtóértekezletén.Denny elmondta, a társaság az idén 20 százalékos nyereségnövekedést tervez, s legalább öt százalékos forgalom emelkedést.

"A használt kocsik piacán az idén nem várunk visszaesést, míg jövőre mérsékelt növekedést remélünk. Az eladás növelését új értékesítő helyek nyitásával tervezzük elérni" - fejtette ki a vezérigazgató.

AAA AutoNégy év kivárás után az AAA Auto tavaly újra bővítette elárusító helyeit, Csehországban egy új telephelyet nyitott, majd az idén februárban egyet-egyet Csehországban és Szlovákiában. Tavaly belépett az orosz piacra is, s most új elárusítóhely megnyitását tervezi. A következő két évben a cég három csehországi és három szlovákiai telephely megnyitását vette tervbe.


További cikkek


Megérkezett a valaha gyártott legtakarékosabb Ford
Az üzemanyagárak emelkedése segíti az elektromos autók terjedését
útnak indult a Chevrolet Volt első európai tulajdonosa
Kulcsszavak:
 
Bemutatkozik a Volvo Cars háromhengeres motorja az új XC40 kompakt szabadidőautóban Bemutatkozik a Volvo Cars háromhengeres motorja az új XC40 kompakt szabadidőautóban Újra lehet pályázni az elektromos autók vásárlásának támogatására Újra lehet pályázni az elektromos autók vásárlásának támogatására Hankook új négyévszakos teherabroncs választéka különféle útviszonyokhoz Hankook új négyévszakos teherabroncs választéka különféle útviszonyokhoz A Qashqai a Nissan legnagyobb darabszámban gyártott modellje Európában A Qashqai a Nissan legnagyobb darabszámban gyártott modellje Európában Toyota: Verhetetlen értéktartás a családi autók között Toyota: Verhetetlen értéktartás a családi autók között
 

Találatok száma: 11491 Megjelenítve: 11041 - 11050