Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11051 - 11060
Átvette Nissan Juke nyereményautóját a Morning Show kvízjátékának két szerencsés nyertese

Átvette Nissan Juke nyereményautóját a Morning Show kvízjátékának két szerencsés nyertese

2012. július 30.
Ma reggel átvette nyeremény- autóját Zsuzsanna és Imre, a Morning Show ...
Részletek
Nissan JukeMa reggel átvette nyereményautóját Zsuzsanna és Imre, a Morning Show „Nagy Párbaj" kvízjátékának két szerencsés nyertese.

A nagyszabású vetélkedő május közepén indult útjára és a június 2-i a Carl Lutz (régi nevén újpesti-) alsórakparton megrendezett nagysikerű JUKE-R napon egy élő párbajjal ért véget. Az első nyertes, Zsuzsanna, ebben az élő kvíz párbajban nyerte meg a Nissan Juke-ot, míg a második autót június 4-én hétfőn sorsolták ki a helyes válaszokat beküldő közel 50 000 hallgató között.

Az autók átadására a Class FM stúdiójában, illetve annak udvarán került sor. A két új boldog tulajdonosnak a Morning Show műsorvezetői személyesen nyújtották át a kulcsokat.

További cikkek

újra csobban a Suzuki Splash a nyáron
A Nissan közzétette a 2012-es pénzügyi év első negyedévének üzleti eredményét
Moszkvában tartja világpremierjét az új Mazda6 Sedan
Kulcsszavak:
 
A vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért kampányt indít az ORFK és a Aegon A vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért kampányt indít az ORFK és a Aegon Az új Bosch iBooster- Az elektromos mobilitás és a vezetőtámogató rendszerek technikája Az új Bosch iBooster- Az elektromos mobilitás és a vezetőtámogató rendszerek technikája Luxusautók százait hívják vissza Kínában Luxusautók százait hívják vissza Kínában Átvette Nissan Juke nyereményautóját a Morning Show kvízjátékának két szerencsés nyertese Növelte forgalmát és nyereségét a Mitsubishi 11 új, ingyenes e-töltőt adott át Budapesten és vonzáskörzetében az ALDI 11 új, ingyenes e-töltőt adott át Budapesten és vonzáskörzetében az ALDI
 
Átadták az Audi új kísérleti központjának épületét

Átadták az Audi új kísérleti központjának épületét

2012. július 30.
Felavatták az Audi Hungaria kísérleti motor- gyártó központ- jának új épületét ...
Részletek
AudiFelavatták az Audi Hungaria kísérleti motorgyártó központjának új épületét – áll a járműgyár pénteki közleményében.

A több mint 2,8 milliárd forint értékű beruházás – amelynek célja a hatékonyság növelése és a folyamatok-optimalizálása - mintegy 30 új munkahelyet teremt a meglévő 90 mellé az év végéig.

Az új kísérleti motorgyártó központ "optimális feltételeket teremt a fejlesztés és termelés hatékony együttműködéséhez. Ez különösen fontos új, hatékony motorjaink bevezetésénél" - idézi a közlemény
Achim Heinflinget, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatóját.

A közlemény szerint az új központban a munkatársak az új motorok sorozatgyártásra alkalmas fejlesztésével és a termelési folyamatok optimalizálásával foglalkoznak, kísérleti motorok építése, vizsgálata és sorozatgyártáshoz szükséges előkészítése folyik majd itt. Az új, mintegy 7300 négyzetméteres épület a műszaki fejlesztés és gyártástervezés területeinek közvetlen szomszédságában épült. A kísérleti motorgyártó központ munkatársai nemcsak az Audi Hungaria és Audi AG projektjein dolgoznak, hanem a Volkswagen-konszerntől is kapnak megbízásokat.

További cikkek


Az új Honda CR-V
Megkezdődött a Fiat 500L sorozatgyártása
Egy új generáció ritmusa - a Mercedes-Benz A-osztály
Kulcsszavak:
 
A BMW Vision M NEXT tanulmányautó:  a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést A BMW Vision M NEXT tanulmányautó: a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést A fantázia szülötte: ötajtós Lexus LC tanulmány A fantázia szülötte: ötajtós Lexus LC tanulmány A Ford elkötelezett a jövőkutatás iránt A Ford elkötelezett a jövőkutatás iránt A SEAT Alhambrát kategóriája legnépszerűbb autójává választották A SEAT Alhambrát kategóriája legnépszerűbb autójává választották Átadták az Audi új kísérleti központjának épületét A nyáron indul egy új Suzuki-modell gyártása Esztergomban
 
Nico Rosberg az új Mercedes-Benz A-osztállyal érkezett

Nico Rosberg az új Mercedes-Benz A-osztállyal érkezett

2012. július 30.
A Mercedes AMG Petronas pilótája jelenlegi kedvenc autójával, egy vadonatúj...
Részletek
Nico Rosberg az új Mercedes-Benz A-osztállyal érkezettA Mercedes AMG Petronas pilótája jelenlegi kedvenc autójával, egy vadonatúj A-osztállyal gördült be a színpadra. Az új A-osztállyal friss fejezetet nyit a Mercedes-Benz a kompakt szegmensben: formabontó design, fiatalos, sportos külső, csúcsminőségű belsőtér jellemzi az új modellt, amely az A-osztály tanulmányautó progresszív formavilágát tükrözi vissza.

A színpadon Istenes Bence interjút készített Nico Rosberggel, melyből kiderült, a pilóta örül annak, hogy a Mercedes-Benz egy ilyen fiatalos, dinamikus és trendi autóval jelent meg a piacon, amit nem csak élmény vezetni, de a kidolgozás minősége a magasabb kategóriákban is megállja a helyét.

Megtudhattuk róla, hogy szereti a mai zenéket, egyik kedvence a Coldplay, szívesen bulizik Budapesten, különösen a szép magyar lányok társaságában. Szereti a divatot, de a vásárlást inkább a barátnőjére bízza. A futamok előtti órákban kikapcsolódásként szívesen futballozik.

A szerencséseknek közös fotózásra is lehetőség nyílt kedvencükkel.  Az este fő programja a MOME textiltervezőinek látványos divatshowja volt, majd DJ Goldhand zenéjére vette fel a közönség az új generáció ritmusát.

További cikkek

Az új Honda CR-V
A Kia, a Párizsi Autószalonon mutatja be az új Carens-t
újra csobban a Suzuki Splash a nyáron
Kulcsszavak:
 
Az új Ghibli: a Maserati első prémium E kategóriájú limuzinja Az új Ghibli: a Maserati első prémium E kategóriájú limuzinja Nico Rosberg az új Mercedes-Benz A-osztállyal érkezett Változnak a trendek a gépjármű márkaszervizek ajánlataiban 6 százalékkal több új személyautót helyeztek forgalomba márciusban 6 százalékkal több új személyautót helyeztek forgalomba márciusban Nagycsaládos csomaggal felszerelt KODIAQ állami támogatással Nagycsaládos csomaggal felszerelt KODIAQ állami támogatással A Ford Focus a világ legnépszerűbb autója A Ford Focus a világ legnépszerűbb autója
 
Új Ferrari Szalon a Bank Centerben

Új Ferrari Szalon a Bank Centerben

2012. július 27.
A Ferrari hivatalos magyar- országi márka- képviselete, a Warm Up Kft. a ...
Részletek
Új Ferrari Szalon a Bank CenterbenA Ferrari hivatalos magyarországi márkaképviselete, a Warm Up Kft. a Szabadság téren található Bank Center irodakomplexum földszintjére költözött Ferrari Budapest néven.

A bemutatóterem a Ferrari S.p.A. új kereskedelmi és marketing stratégiai elvárásai alapján került kialakításra. Az impozáns enteriőr méltán képviseli a Ferrari márka értékeit, új egyedülálló környezetben mutatva be a Ferrari Világát.„Az új szalon megvalósítása fontos lépés volt a Warm Up Kft. részéről, amelynek alapítása óta 10 év telt el. Fennállásunk kezdetétől igyekszünk konszolidálni piaci pozíciónkat, mindenekelőtt figyelemmel kísérve „Ferraristi” ügyfélkörünk elégedettségét, maximális kiszolgálását”- mondta Alessandro Lippi, tulajdonos és ügyvezető igazgató.

Az új szalon megnyitójával azonos időben a Váci úton lévő bemutatóterem megszűnik, a Ferrari Budapest értékesítői ezután már az új helyszínen várják az ügyfeleket, érdeklődőket. Az after-sales és szerviztevékenység a Váci út 175. szám alatt marad megújult ügyfélváróval. A Ferrari Budapest a Bank Center Szabadság térre néző oldalán 250 négyzetméteres alapterülettel rendelkezik, amely területhez további irodarész kapcsolódik a CITI torony 5. emeletén.

Új Ferrari Szalon a Bank Centerben„Az új Ferrari enteriőrt a római székhelyű Fortebis Group tervezőiroda álmodta meg, annak bizonyos részleteit a budapesti építész Finta Stúdióval karöltve. A generálkivitelező DVM Group pedig hírnevéhez hűen kiváló munkát végzett annak érdekében, hogy a Ferrari Szalon a lehető legelegánsabb módon kerüljön új környezetében kialakításra”- hangsúlyozta Emanuele Lippi, tulajdonos és ügyvezető igazgató.Az ünnepélyes megnyitóra a kora esti órákban került sor. Őexc. Maria Assunta Accili, Olaszország magyarországi nagykövetének fővédnöksége mellett Enrico Galliera, a Ferrari S.p.A. Sales és Marketing Senior Alelnöke, és Magyarország diplomáciai elitje is képviseltették magukat a jeles eseményen. Felipe Massa és Stefano Dominicali szintén ellátogattak az est folyamán az új szalonba.

További cikkek

Az új Honda CR-V
Moszkvában tartja világpremierjét az új Mazda6 Sedan
A Nissan közzétette a 2012-es pénzügyi év első negyedévének üzleti eredményét
Kulcsszavak:
 
Új Ferrari Szalon a Bank Centerben Az új C4 Picasso az „Év Autója” választás döntőjében Beindította marosvásárhelyi járatait a Ryanair Beindította marosvásárhelyi járatait a Ryanair London utcáin a Jaguar első elektromos autója London utcáin a Jaguar első elektromos autója Új Ferrari Szalon a Bank Centerben Útmágneseket tesztel a Volvo Az Audi most először tervez koncepcióautót egy animációs filmhez Az Audi most először tervez koncepcióautót egy animációs filmhez
 
A Jazzy Street július 28.-i adásának tartalmából

A Jazzy Street július 28.-i adásának tartalmából

2012. július 27.
Műsorunkat, a 90.9 Jazzy rádióban hallhatják szombaton délelőtt 09 és 10 óra között, illetve ha lemaradtak volna róla...
Részletek
Jazzy StreetMűsorunkat, a 90.9 Jazzy rádióban hallhatják szombaton délelőtt 09 és 10 óra között, illetve ha lemaradtak volna róla, hétfőn este 20 és 21 óra között várja önöket az ismétlés.

A mostani műsorban tesztözönnel várjuk a hallgatókat. Elsőként, a Mazda CX5-ös, 2 literes benzines változatát ismerhetik meg. A hatsebességes automatával felszerelt modell már az új Skyactive autóépítési filozófia szerint készült. A Skyactive technológia célja, egyre takarékosabb és tisztább üzemeltetésű autók fejlesztése és építése. A gyár szakított az eddigi autóépítési hagyományokkal, komolyan szembe mennek minden eddig elfogadott megoldással, de rámentek a súlycsökkentésre, a motorok hatásfokának javítására, a forgó mozgó alkatrészek belső veszteségeinek csökkentésére. …és hogy mennyire lett jó autó a CX5-ös? A tesztből ezt is megtudhatják, ne meg azt is, hogy még a tökéleteshez való közelítés közben is kiderülhetnek dolgok….

Meglehetősen sokat gurultunk a Peugeot még aránylag újnak számító modelljével, a 208-as 1.6 VTi-vel is. A 120 lóerős motor 9.9 másodperc alatt repíti az autót  a százas tempóra, de a sokat sejtető betűhalmaz ellenére sem ez a széria legerősebb tagja. A Peugeot kiskategóriás prémium autója, valóban mindent megtesz azért, hogy szépségével, és különleges formai megoldásaival, minőségi anyagaival és kidolgozásával elkápráztassa azokat, akik a közelébe kerülnek. Ennek ellenére, mi a szenzációs futóműbe szerettünk bele, amivel lazán lehetünk a szerpentinek királyai, miközben a kategória lehetőségeihez képest maximális kényelemben utazhatunk vele. Az autó étvágya sem fog minket a szegényházba juttatni, hiszen kellő önmérséklet esetén, országúton 5.7 liter körül elgurulhatunk vele bárhová, és városban se nagyon kér többet a jóféle 95-ösből, mint 6-6.5 litert. Persze, ha toljuk neki… !?

Mazda CX-5Teszteltük a Citroen C1-est, az 1 literes, 68 lóerős háromhengeres a Toyotától érkezett a kis francia pirinyó motorterébe. A jellegzetesen brummogós hangú, kevéssel az alapjárat fölött kicsit furán járó motorról azonban kiderült, hogy hihetetlenül takarékos, és akár élvezetesen dinamikusnak is nevezhető. Bár a rossz becsípődések miatt női autónak kikiáltott (esetemben a helyzetet tovább rontó – egyébként szép – piros) C1-esben eleinte kicsit feszengve ültem, aztán rájöttem, hogy az élmény, és az autóban rejlő lehetőségek, a tágas utastér igazi örömautózássá alakítja a teszt időszakát. A csomagtér mérete szinte jelképes, de ha ketten, hárman használjuk, marad bőven hely a lehajtható üléstámlák jóvoltából. A megújult orrészre rágyurmázott plecsni, és a beleragasztott Citroen embléma miatt a tervezőt örökre kitiltanám a gyárból, de ez persze csak az én szubjektív véleményem, de szerintem ez lett a 2005 óta létező modell legbugyutább arckifejezése. Ez persze nem csökkenti az autó érdemeit. Sőt, ha feketében, sötétített üvegekkel, könnyűfém felnikkel megvadítva állna előttem, gondolkodás nélkül törölném a csak nőknek feliratot. A rendesen hajszolt stílusban lefutott 478 kilométeres menetpróba utáni 4.2 literes fogyasztás jelentette a kegyelemdöfést, és megszülte a kérdést: „tényleg vissza kell adnom!?....

Kökény Rolanddal a Cabrio és a Luxury magazinok főszerkesztőjével benézünk a nagy autógyárak design műhelyibe, és belefogunk egy autós lakberendezési tanácsadásba. Kanapét a Mercedestől, széket és asztalt a SEAT-tól, konyhabútort a Porsche-tól …és még sorolhatnám…sőt soroljuk is! Persze a Jazzy Streten, szombaton reggel kilenc órától.

Záró blokkunk, már hagyományosan a jogvédelemmel foglalkozik. Dr. Vizi Andrást, a DAS szakjogászát arról faggattuk, vajon miért kell elviselnünk, hogy az autópálya matricák megváltásakor, (ha azt nem a nulla órai indulásnál ejtjük meg) az üzemeltető, évek óta órákat lophat el tőlünk, az amúgy is drága szolgáltatás mellett. A legszomorúbb, hogy mindezt egy olyan jogi szabályozás biztosítja számára, amely a polgári jog szerint tisztességtelen és egyoldalúan jogsértő. Arról is szót ejtünk, hogy az állam, miért viselkedhet tisztességtelenül az állampolgáraival, és mit tudunk tenni ez ellen… Mert mint kiderült, ha összefogunk talán még az erkölcstelenül megalkotott törvényi hátteret is meg tudjuk változtatni. …persze ha összefogunk..??!  …vagy ha valakit érdekel, hogy az ilyen dolgok miatt rossz a közérzetünk, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen mondják, el innen. Bárhová, csak el.

További cikkek

Toyota színekben a Peugeot Expert és Citroën Jumpy
Egy új generáció ritmusa - a Mercedes-Benz A-osztály
A Kia, a Párizsi Autószalonon mutatja be az új Carens-t
Kulcsszavak:
 
A Siemens vasútvonalat korszerűsít Törökországban A Siemens vasútvonalat korszerűsít Törökországban A Jazzy Street július 28.-i adásának tartalmából Bemutatkozik a vadonatúj V40, a Volvo exkluzív ötajtós kompakt modellje Elkészült az Audi Q3 legsportosabb kivitele Elkészült az Audi Q3 legsportosabb kivitele A Jazzy Street július 28.-i adásának tartalmából Kábítószert fogyaszthatott az osztrák gázoló Nagyteljesítményű variánsok készülnek a Toyota Suprából Nagyteljesítményű variánsok készülnek a Toyota Suprából
 
A Fiat Pomigliano d‘Arco-ban működő gyártóüzeme elnyerte a nagy presztízsű „Automotive Lean Production 2012” díjat

A Fiat Pomigliano d‘Arco-ban működő gyártóüzeme elnyerte a nagy presztízsű „Automotive Lean Production 2012” díjat

2012. július 27.
A német „Automobil Produktion” szakfolyóirat és az Agamus Consult tanácsadó szervezet...
Részletek
FiatA német „Automobil Produktion” szakfolyóirat és az Agamus Consult tanácsadó szervezet által kiválasztott szakértőkből álló döntőbizottság a jelöltek részletes elemzése és kiértékelése után a gyári beszállítók (OEM) kategóriájában a Fiat Pomigliano d‘Arco-ban működő gyártóüzemének adományozta a nagy presztízsű, nemzetközi „Automotive Lean Production 2012” (az energiatakarékos, gazdaságos és tiszta autóipari gyártásért járó) díjat.

2006. óta 15 ország (többek között Németország, Franciaország, Spanyolország, a Benelux-államok és Olaszország) több mint 700 gyártóüzeme vett részt azon a válogatáson, amelynek végén a legjobbak átvehetik az európai autóipar egyik legjelentősebb kitüntetését.

A díj folyamata minden évben a gyárak által kitöltött és beküldött kérdőívek kielemzésével veszi kezdetét. Ezt követően a zsűri az öt, különböző kategóriában kiválasztja a jelölteket. A válogatási folyamat során meglátogatják a gyárakat, valamint beszélgetéseken és értekezleteken vesznek részt, hogy ellenőrizzék és megerősítsék a kérdőíveken feltüntetett adatokat és értékeket.

A folyamat során a gyártási rendszert, valamint annak üzemen belüli alkalmazását elemzik, ellenőrizve, hogy a gyártás alapelvei (különös tekintettel a minőségre, a karbantartásra, a logisztikára és a munkaerő képzésére vonatkozó követelményekre) következetesen és folytonosan érvényesülnek-e, és hogy ezek nyomán olyan munkahely jön-e létre, amely strukturált és hatékony módon támogatja a folytonos fejlődés folyamatát, a selejt és hulladék keletkezésének szisztematikus kiküszöbölését. A rendkívül szigorú értékelési folyamatot követően az Agamus Consult munkatársaiból álló zsűri választja ki a győzteseket.

Fiat„Rendkívül megtisztelő és hatalmas jelentőségű ez az eredmény; méltó elismerése mindazon munkatársaink erőfeszítéseinek, akik az elmúlt évek során hozzájárultak a Pomigliano-i gyár megújulásához, végig kísérve az üzemet azon a történelmi úton, amely nélkül a gyár termelésre vonatkozó célkitűzései nem valósulhattak volna meg. A Fiat és a Chrysler üzemeiben alkalmazott ’Világszínvonalú gyártás’ filozófia révén a létező legkifinomultabb, legmodernebb gyártási szabványokat alkalmazhattuk Pomiglianóban, amelyek immár követendő példaként szolgálnak a Csoport többi gyártóüzeme számára is. Büszkék vagyunk arra, hogy eredményeinket most egy ilyen nemzetközi szakemberekből álló, neves testület is elismerte.”  – mondta Stefan Ketter, a Fiat S.p.A. gyártásért felelős igazgatója.

A díjátadó ünnepségre november 7-én Lipcsében, az „Automobil Produktion” és az Agamus Consult 7. Kongresszusán kerül majd sor.

További cikkek


Toyota színekben a Peugeot Expert és Citroën Jumpy
Németországban tervezték és gyártják az Opel első elegáns városi kisautóját
A Kia, a Párizsi Autószalonon mutatja be az új Carens-t
Kulcsszavak:
 
Több elektromos Hyundai is fog érkezni Több elektromos Hyundai is fog érkezni 2023 körül kezdődhet a termelés a BMW debreceni gyárában 2023 körül kezdődhet a termelés a BMW debreceni gyárában A Fiat Pomigliano d‘Arco-ban működő gyártóüzeme elnyerte a nagy presztízsű „Automotive Lean Production 2012” díjat Emissziómentesen Németországban A Fiat Pomigliano d‘Arco-ban működő gyártóüzeme elnyerte a nagy presztízsű „Automotive Lean Production 2012” díjat Az autójavítás anyagköltségében lévő áfa teljes visszaigényelhetőségét javasolja két szakmai szervezet A Fiat Pomigliano d‘Arco-ban működő gyártóüzeme elnyerte a nagy presztízsű „Automotive Lean Production 2012” díjat A Ford bemutatta az új C-MAX és Grand C-MAX modelleket
 
Lebukott az új Toyota

Lebukott az új Toyota

2012. július 27.
Egy fotózáson bukott le az új Auris. A formája már nem unalmas hétköz- napi...
Részletek
Toyota AurisEgy fotózáson bukott le az új Auris. A formája már nem unalmas hétköznapi, hanem némi izgalmat csempész az életünkbe.

A Corolla jól bevált márkanevének leváltása nem bizonyult jó ötletnek a Toyota-nál. Az elmúlt évek bebizonyítottá, hogy az Auris messze nem hozza az eladási elvárásokat. érdekes módon a hibrid verzió bemutatása majdnem segített a típuson, hiszen az eladások 20-25%-át ez a verzió adta. Egy kicsit talán erőltetett azt állítani, hogy szimplán a névváltásnak köszönhető a modell nem túl jó szereplése, hiszen a formaterve volt az ami a piacok többségén, hogy úgy mondjuk túl konzervatívnak bizonyult. Az év végén, illetve egyes piacokon a jövő év elején érkezik az új Auris. Az új modell formaterve már mindennek nevezhető, de konzervatívnak semmiképpen.

Az orr része kifejezetten sportos, szinte agresszív vonalakat kapott. így már a fiatalabb nemzedékek számára is vonzó választás lehet. Oldalról kicsit magasnak tűnik az autó övvonala, és emiatt elég keskenyek a hátsó ablakok. Hátulról egy kicsit emlékeztet a Hyundai i30-ra az Auris, de ez csak az előnyére válhat. A fotózáson az is kiderült, hogy marad a hibrid verzió is. Emellett az 1.33-as és az 1.6-os benzinest választhatjuk, valamint a dízel frontot erősíti majd az 1.4 és a 2 literes D4D motor. A napokban bejelentett Toyota-BMW együttműködés eredményeként talán az 1.6 literes turbós és a 2 literes benzines BMW erőforrás is bekerülhet az Auris-ba. Bemutató Párizsba, hazai forgalmazás talán jövő tavasszal.

Toyota Auris

További cikkek


A Nissan közzétette a 2012-es pénzügyi év első negyedévének üzleti eredményét
A Kia, a Párizsi Autószalonon mutatja be az új Carens-t
Moszkvában tartja világpremierjét az új Mazda6 Sedan
Kulcsszavak:
 
Juke-R: a Juke Nismo útjának megalapozása Juke-R: a Juke Nismo útjának megalapozása Lebukott az új Toyota A Mazda CX-5 nyerte meg a 2012-es Európai AUTO BILD Dizájn Díjat 2,41 millió Volkswagen Személyautót szállítottak ki május végéig 2,41 millió Volkswagen Személyautót szállítottak ki május végéig Nincs valós alapja a dízelekkel szembeni bizalmatlanságnak Nincs valós alapja a dízelekkel szembeni bizalmatlanságnak Bombafenyegetés egy Germanwings utasszállító gép ellen Bombafenyegetés egy Germanwings utasszállító gép ellen
 
A BKK megkezdte a külső Bécsi úti villamos előkészítését

A BKK megkezdte a külső Bécsi úti villamos előkészítését

2012. július 27.
A Főváros vezetése és a Budapesti Közlekedési Központ számára kiemelten fontos ...
Részletek
A BKK megkezdte a külső Bécsi úti villamos előkészítésétA Főváros vezetése és a Budapesti Közlekedési Központ számára kiemelten fontos cél a fővárosi kötöttpályás közlekedési hálózat fejlesztése és az erre irányuló, életképes projektek előkészítése, melyekkel uniós forrásokat állíthatunk Budapest szolgálatába.

A BKK létrejötte óta több mint 50 milliárd forint értékben kötött meg új európai uniós támogatási szerződéseket az új Széchenyi Terv keretében, melyek a közösségi közlekedés infrastruktúrájának fejlesztését szolgálják. Ezen programok részeként kezdjük meg az óbudai térség új villamos-gerincvonalának előkészítését, mely a térség feltárásán és jobb kiszolgálásán túl a Budapest–Esztergom vasútvonal fejlesztéséhez is kapcsolódik. A Bécsi úti villamosvonal kiépítésével a vasútvonal mentén új villamosvégállomás létesülhet és így nem csak a Bécsi út térségében élők, de az esztergomi vasútvonalon érkező utasok is számos közvetlen, gyors kapcsolatot érhetnek el villamossal.

A Bécsi úton ma a Vörösvári úti csomópontig közlekedik a 17-es villamos, a Bécsi út külső szakaszán – az elmúlt évek fejlesztései és a sűrű beépítés ellenére – nincs kötöttpályás közlekedés. A Bécsi úton az 1-es és a 17-es villamos továbbvezetése is elképzelhető, arról, hogy melyik jár több haszonnal az utasok számára, a most kezdődő előkészítési munka ad majd választ, az infrastruktúra mindkét vonal továbbvezetésére lehetőséget ad majd. Az új villamosszakasz a Bécsi úton, a Vörösvári útnál meglévő villamosvégállomás és az esztergomi MáV-vonal kereszteződése között épülne ki, kapcsolódva a környéken végbement lakóterületi fejlesztésekhez és a felújítás előtt álló vasútvonalhoz is. Az új végállomás intermodális csomópontként kerül kialakításra, P+R és B+R parkolóval, helyközi autóbusz megállóhellyel, illeszkedve a Budapest–Esztergom vasútvonal korszerűsítése során megépülő Aranyvölgy vasúti megállóhelyhez. A beruházás a Budai Fonódó villamoshálózat bel-budai fejlesztéseit követő üteme lehet, összhangban a bel-budai fejlesztések kapcsán a II. kerület korábbi felvetéseivel, melyek a villamoshálózat városhatár felé történő továbbépítését szorgalmazták.

A BKK megkezdte a külső Bécsi úti villamos előkészítésétA projekt kiemelten szolgálja majd a Bécsi út érintett térségéből (Csúcshegy, Testvérhegy, Törökkő) érkező óbudai lakosok, valamint az agglomerációs, elsősorban elővárosi autóbusszal kiszolgált településekről érkezők igényeit oly módon, hogy számukra új, környezetbarát és gyors közösségi közlekedési alternatívát kínál Budapest belterületeinek elérésére.

A fejlesztés megvalósulásához a részletes tervek és a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése szükséges, az előkészítési munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárást a BKK néhány nappal ezelőtt kiírta. Az előkészítési munkák során az érintett szervezetekkel, különös tekintettel óbuda-Békásmegyer önkormányzatával folyamatosan egyeztetni kívánunk, hogy a helyben élők számára optimális műszaki megoldás valósulhasson meg. Ennek érdekében a BKK folyamatos egyeztetésre törekszik óbuda polgármesterével. A fejlesztés eredményeként a projekt 2014-re juthat olyan fázisba, hogy a következő hét éves uniós fejlesztési forrásokra a projekt benyújtható legyen, így az építési engedélyezés és a közbeszerzési eljárások időigényét is figyelembe véve 2016-ban valósulhat meg optimális esetben az új villamosszakasz kiépítése.

A BKK a külső Bécsi úti villamosvonal előkészítését az új Széchenyi Terv forrásaiból, vissza nem térítendő uniós forrásokból végzi és célunk az, hogy a fejlesztés is képes legyen uniós források sikeres lehívására.

A BKK a budapesti villamoshálózat fejlesztését kiemelt célnak tekinti, ennek jegyében 2013-ban indul az 1-es villamos teljes felújítása és Rákóczi hídon át történő meghosszabbítása, illetve a 3-as villamos felújítása. Szintén jövőre kezdődhet a kivitelezése a Budai Fonódó villamoshálózat első ütemének, így a Széll Kálmán téri villamoskapcsolat kiépítésének, melyet a tér teljes átépítése és a Duna-menti villamoskapcsolatok fejlesztése követhet majd. A BKK mindezeken túl további villamosfejlesztések előkészítésén, így a 42-es villamos Havanna-lakótelepre történő meghosszabbításán is dolgozik, mivel meggyőződésünk, hogy Budapest villamoshálózata a rossz állapotú pályák felújításával és a hiányzó hálózati kapcsolatok pótlásával még a mainál is kiemelkedőbb jelentőségű gerinchálózata lehet Budapest közlekedési rendszerének.

További cikkek

Három sávot használhatnak a járművek az M0-s körgyűrű M7-es és M6-os autópálya közötti szakaszán
Ipartelepítés egymilliárdos támogatással Szombathelyen
Magyar Nagydíj - Hosszabb szerelvényekkel, egyedi díjszabással jár a gödöllői HéV
Kulcsszavak:
 
Sci-fi szemüveg segíti a munkát a Peugeot gyártóüzemeiben Sci-fi szemüveg segíti a munkát a Peugeot gyártóüzemeiben Megszűnt a Chrysler cégnév Megszűnt a Chrysler cégnév A BKK megkezdte a külső Bécsi úti villamos előkészítését A Nissan megalkotta a „A jövő illatát” A BKK megkezdte a külső Bécsi úti villamos előkészítését Elektromos autó Ázsiából A Toyota és a Suzuki hibrid és más modellekkel látja el egymást az indiai piacon A Toyota és a Suzuki hibrid és más modellekkel látja el egymást az indiai piacon
 
A Nissan közzétette a 2012-es pénzügyi év első negyedévének üzleti eredményét

A Nissan közzétette a 2012-es pénzügyi év első negyedévének üzleti eredményét

2012. július 27.
A Nissan bejelen- tette a 2012-es pénzügyi év első 3 hónapjának pénzügyi...
Részletek
Nissan AltimaA Nissan Motor Co., Ltd.,  bejelentette a 2012-es pénzügyi év első 3 hónapjának pénzügyi eredményét, ami 120,7 milliárd jen (1,5 milliárd USD, 1,17 milliárd EUR).

A tavalyi év azonos időszakához képest az üzleti eredmény 20%-al csökkent a kedvezőtlen deviza árfolyamok, főként az erős jen miatt, továbbá a tavalyi szintnél magasabb értékesítési költségekből kifolyólag, melyek az észak-Amerikai piacon zajló modellváltások miatt voltak szükségesek. A gépjárművek árazási környezete is negatívan változott, mert 2011-ben a márciusi japán földrengés és szökőár okozta ellátási problémák befolyásolták a gépjármű árakat.

A Nissan összesen 1,210,000 darab gépjárművet értékesített az első negyedévben, mely 14,6%-os bővülést jelent az előző év azonos periódusához képest. A globális piaci részesedés 0,4 százalékponttal növekedett és elérte az 5,9%-ot.

"A Nissan egy meglehetősen erős eredményt ért el az üzleti év első negyedévében, a makrokönyezeti nehézségek ellenére" mondta a Nissan elnök-vezérigazgatója, Carlos Ghosn. "A mi innovatív modelljeink iránt még mindig magas a kereslet, ráadásul további izgalmas autókkal bővítjük palettánkat. Ezáltal a jó úton haladunk az idei évre kitűzött terv teljesítéséhez."

A nettó árbevétel 2,6%-al növekedett, 2126,4 milliárd jen-re (26,64 milliárd USD, 20,78 milliárd EUR), míg a szokásos vállalati eredmény elérte a 11,5 milliárd jen-t (1,39 milliárd USD, 1,08 milliárd EUR). Az adózott üzleti eredmény pedig 72,3 milliárd jen volt az első 3 hónapban (900 millió USD, 700 millió EUR).

Infiniti FX35Az áprilistól júniusig tartó időszakban a Nissan továbbra is folytatja a Power 88 nevű középtávú tervének megvalósítását, melynek legfőbb céljai a termékkínálat bővítése, a márkanév erősítése és a globális értékesítési lefedettség növelése. Az első negyedévben 2 új modellt is piacra vezetett a japán márka, az Egyesült államokban az új Nissan Altima-t, Japánban pedig az NV350 Caravan-t.

Az új termékek megjelenésének üteme az idő előrehaladtával egyre gyorsuló ütemet mutat, és a Nissan, az Infiniti és a Venucia márkák legfőbb modelljeinek megújítását hozza. Emellett, a Nissan a „WHAT IF_" globális média kampányon keresztül a márkanév megerősítésén is dolgozik. Ezek az új termékek és márkanév erősítő kampányok a tervek szerint tovább fokozzák az eladásokat a 2012-es üzleti év további részében.

További cikkek

A Kia, a Párizsi Autószalonon mutatja be az új Carens-t
Moszkvában tartja világpremierjét az új Mazda6 Sedan
Egy új generáció ritmusa - a Mercedes-Benz A-osztály
Kulcsszavak:
 
A Duna Autónak köszönhetően tovább zöldül Óbuda A Duna Autónak köszönhetően tovább zöldül Óbuda Dízelbotrány - Egy Daimlernél és egy BMW-nél is feltűnő kibocsátási értékeket rögzített egy vizsgálat Dízelbotrány - Egy Daimlernél és egy BMW-nél is feltűnő kibocsátási értékeket rögzített egy vizsgálat Az új autók értékesítésének korlátozására kényszerült a Porsche Az új autók értékesítésének korlátozására kényszerült a Porsche Akár diktafonként is használhatjuk az új BMW 4-es Coupé-t Akár diktafonként is használhatjuk az új BMW 4-es Coupé-t A Travel Service lett a korábbi állami cseh légitársaság tulajdonosa A Travel Service lett a korábbi állami cseh légitársaság tulajdonosa
 
Az NNG és a Vodafone együttműködési megállapodás kötött

Az NNG és a Vodafone együttműködési megállapodás kötött

2012. július 27.
A ma bejelentett Vodafone -megálla- podás lehetővé teszi az NNG számára, hogy a ...
Részletek
Az NNG és a Vodafone együttműködési megállapodás kötött A ma bejelentett Vodafone-megállapodás lehetővé teszi az NNG számára, hogy a szoftvertermékekkel egy csomagban szállított Vodafone M2M SIM-kártyák révén immár hiánytalan internetes navigációs megoldásokkal szolgálja ki partnereit. A megoldás az alábbi elemekből épül fel: szoftver, tartalom, szolgáltatások és globális helymeghatározás.

A hálózati szolgáltatók közül a Vodafone az egyik legnagyobb lefedettséggel rendelkező vállalat, amely hozzájárul ahhoz, hogy az NNG több mint 100 országban nyújtson műszerfalba épített, internetes navigációs megoldásokat. Az NNG a korábbinál szélesebb portfoliója segítségével a világ számos pontján működő gyártók immár olyan internetes szolgáltatásokat is felvehetnek a vásárlóknak nyújtott alapcsomagok elemei közé, mint az online közlekedési információk, az online riasztási pontok és a helyi keresés. Az új autótulajdonosok az internetkapcsolatra szóló előfizetésüket a Naviextras® honlapon (www.naviextras.com), az NNG márkafüggetlen internetes portálján aktiválhatják vagy hosszabbíthatják meg. Ma már nem csupán az NNG iGO Navigációs szoftvere, hanem maga a portál is az egyes OEM-partnerek márkáinak és követelményeinek megfelelően alakítható.

Az NNG internetkapcsolattal bővített szolgáltatásai olyan időben jelennek meg, amikor a járműipar maga is működőképes, internetkapcsolattal rendelkező modellekkel kísérletezik, azaz a szoftverfejlesztő vállalat továbbra is innovatív, a piac igényeinek megfelelő internetes, különösen az OEM-környezet élettartamához igazodó alkalmazásokkal tudja kiszolgálni partnereit. Az internetes funkciók és szolgáltatások listájának bővítésére vonatkozó terveivel összhangban a vállalat nemrégiben jelentősen erősítette az internetes szolgáltatásokért felelős csapatát. Az NNG számos közvetlen beszállítóval és OEM-partnerével folytat tárgyalásokat a mindent átfogó internetes navigációs szolgáltatásokról.

A Vodafone M2M internetkapcsolatot és egyedülálló élményt biztosító megoldására támaszkodva az NNG iGO Navigációs csomagja magasabb szintű szolgáltatást nyújt az üzleti partnerek számára, és a navigációs élmény egy újabb generációjával örvendezteti meg a végfelhasználókat azáltal, hogy a PND-k és az okostelefonok népszerű internetes funkcióit a műszerfalba épített funkciókkal ötvözi.

Az NNG és a Vodafone együttműködési megállapodás kötött „Az iparágban megmutatkozó tendencia azt vetíti előre, hogy az internetes szolgáltatásokkal kompatibilis autók egyre nagyobb szerepet kapnak majd az elkövetkező években. Előfordulhat, hogy egyes országok olyan új szabályokat vezetnek be, amelyek megkövetelik az internetes szolgáltatások, mint például a segélyhívó meglétét. Míg az oly nagyon dicsért mobiltelefonos internetkapcsolat egyes földrajzi területeken komoly korlátokat szab, az M2M SIM-kártya valódi alternatívát kínál járműipari partnereink számára, hiszen moduláris jellegének köszönhetően különösen képes a járműipari és az internetes iparágak életciklusának összehangolására” – mondta Simon Attila, az NNG Kft. az internetes szolgáltatásokért felelős egységének vezetője.

„Az egyedülálló, függő szabadalmas funkciója révén a Vodafone M2M globális szolgáltatásplatformja felügyelt internetkapcsolatot biztosít az NNG internetes megoldásai számára. Az NNG mostantól központilag felügyelheti és irányíthatja a számos országban számtalan ügyfélnek nyújtott internetes szolgáltatások megjelenésének folyamatát, így jelentősen fokozhatja a kivitelezés sebességét és csökkentheti az ilyen projektek megvalósításához hagyományosan kapcsolódó költségeket és kockázatot, valamint az összetettség mértékét” – mondta Piller Gábor, a Vodafone vállalati szolgáltatások üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

További cikkek

Megkezdődött a Fiat 500L sorozatgyártása
Vadonatúj, fekete megjelenést kap, sportos hangulattal gazdagodik a Jeep márka kompakt szabadidőjárműve
Az új Peugeot 301 - Kívül erős, belül tágas
Kulcsszavak:
 
Genfi használt csuklós Volvo buszok állnak forgalomba Budapesten Genfi használt csuklós Volvo buszok állnak forgalomba Budapesten A koronavírus miatt rendkívüli intézkedéseket hozott az Airbus, amely újranyitotta gyárait A koronavírus miatt rendkívüli intézkedéseket hozott az Airbus, amely újranyitotta gyárait Elektromos és energikus: az új Tiguan világpremierje Elektromos és energikus: az új Tiguan világpremierje Az NNG és a Vodafone együttműködési megállapodás kötött Zsugorodik a német autópiac Az NNG és a Vodafone együttműködési megállapodás kötött Avantgárd szellemiség a Párizsi autószalonon
 

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11051 - 11060