Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11201 Megjelenítve: 11071 - 11080
Légitársaságok csatasorban a Malév helyére

Légitársaságok csatasorban a Malév helyére

2012. február 03.
A Wizz Air fapados társaság speciális, csökkentett árú jegyeket ajánl fel 14 járatára, ...
Részletek
Légitársaságok csatasorban a Malév helyéreA Wizz Air fapados társaság speciális, csökkentett árú jegyeket ajánl fel 14 járatára, azoknak az utasoknak, akik a Malév működésének felfüggesztése miatt nem tudnak utazni.

A német Lufthansa vizsgálja annak lehetőségét, hogy nagyobb gépeket küld müncheni és frankfurti járataira. Az Austrian Airlines (AUA) légitársaság nagyobb repülőgépeket állít forgalomba egyes járatain, ha erre a Malév-járatok kiesése miatt megfelelő igény jelentkezik. A kínai Hainan légitársaság azt közölte, hogy a Malévvel közös pénteki pekingi járatát nem érinti a Malév bejelentése.

A Wizz Air közleményben tájékoztatott: azok az utasok, akik a 2012. február 3. és március 24. közötti időszakra érvényes Malév-jeggyel rendelkeznek, kedvezményes egységáron vásárolhatnak repülőjegyet a Wizz Air ügyfélszolgálatán. A társaság hozzátette: a jegyeket a rendelkezésre álló helyek függvényében tudja biztosítani a légitársaság.

A Wizz Air közleménye szerint a telefonközpontot hívó utasnak rendelkeznie kell a már megvásárolt, Malév elektronikus jegy számával ahhoz, hogy átfoglalhassa a jegyét. A repülés napján, az utasfelvételnél pedig be kell mutatnia a kinyomtatott elektronikus Malév jegyet és a Wizz Air kinyomtatott visszaigazolását.
A Lufthansa budapesti irodája pénteken megerősítette az MTI-nek, hogy vizsgálják a helyzetet, és szükség esetén nagyobb kapacitású gépeket indítanak már Münchenből és Frankfurtból, így a Budapestről induló járatok is nagyobb kapacitással állnak az utasok rendelkezésére.

Légitársaságok csatasorban a Malév helyéreAz AUA már pénteken este az eddigi 70 férőhelyes helyett több mint száz férőhelyes gépet közlekedtet Bécs és Budapest között - mondta el Michael Braun szóvivő. Közölte: egyelőre felmérik az igényeket és ha azt látják, hogy valamelyik járaton elég nagy a kereslet, akkor oda az eddigieknél nagyobb gépet indítanak. Ez a Budapest-Bécs viszonylatra és a bécsi (schwechati) repülőtérről közlekedő járatokra is érvényes - tette hozzá az MTI kérdésére.

Járatsűrítést vagy új járatok indítását nem tervezi az AUA. Michael Braun az MTI kérdésére kifejtette, hogy az utazási irodák visszajelzései és a közvetlenül a légitársaságnál való foglalások száma alapján mérik fel, hogy érdemes-e nagyobb repülőgépet indítaniuk. A döntésnél a gazdaságosságot is figyelembe veszik. Egy több férőhelyes repülőgép természetesen több bevételt, ugyanakkor több kiadást is jelent - mondta a szóvivő.

Az átállást viszonylag gyorsan végre tudja hajtani az AUA, és megfelelő kihasználtság esetén több hónapon keresztül is fenn tudja tartani - közölte a szóvivő. Tájékoztatása szerint a német Lufthansa tulajdonában lévő osztrák légitársaság 82 gépből álló flottával rendelkezik és 130 célállomásra közlekedtet járatokat.

További cikkek

Leállt a Malév
A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malévhez
Malév - A menedzsment azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljen
Kulcsszavak:
 
Légitársaságok csatasorban a Malév helyére Vezeték nélküli töltés - Infiniti LE Koncepció ŠKODA KODIAQ vezette át a Tour de France mezőnyét a célvonalon ŠKODA KODIAQ vezette át a Tour de France mezőnyét a célvonalon Környezetvédelmi offenzívát indít Kínában a Volkswagen Csoport Környezetvédelmi offenzívát indít Kínában a Volkswagen Csoport Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását avatták fel Zalában Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását avatták fel Zalában Volkswagen Innovaturné az országos márkakereskedői hálózatban Volkswagen Innovaturné az országos márkakereskedői hálózatban
 
Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat

Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat

2012. február 03.
A Fiat SpA szerdán a Chrysler konszolidálásá- nak köszönhetően negyedik negyedévi ...
Részletek
FiatA Fiat SpA szerdán a Chrysler konszolidálásának köszönhetően negyedik negyedévi nyereségének piaci várakozásokat felülmúló 73 százalékos növekedéséről és értékesítési árbevételének megduplázásáról számolt be. A Fiat SpA 2011 negyedik negyedévében 265 millió euró nettó nyereséget ért el 19,6 milliárd euró értékesítési árbevétel mellett.

A Fiat az 58,5 százalékos többségi tulajdonában lévő amerikai Chrysler hozzájárulásának köszönhetően 2011-es eredmény mutatóiban kétszámjegyű százalékos növekedést ért el. értékesítési árbevétele 59,6 milliárd euró, nettó nyeresége pedig 1,7 milliárd euró lett. Elemzők 202 millió euró negyedik negyedévi nettó nyereséget és 1,49 milliárd euró éves nyereséget vártak. A 2012-es évre a Fiat 3,8-4,5 milliárd euró nettó nyereséget és 75 milliárd euró értékesítési árbevételt vár.

A Chrysler eredményét 2011 júniusától konszolidálja mérlegében a Fiat. A 2011-es az első mérleg, ami nem tartalmazza Fiat Industrial SpA vállalatba kiszervezett haszongépjármű gyártás eredményét. A Fiat Industrial 2011-ben 701 millió euróra közel megduplázta nettó nyereségét a 2010-es 378 millió euróról, értékesítési árbevétele pedig 13,8 százalékkal 24,3 milliárd euróra nőtt. önálló tőzsdei létének első évében az Iveco és CNH haszongépjárműveket gyártó Fiat Industrial eredményei minden elemzői előrejelzést felülmúltak. Az idén a Fiat Industrial 25 milliárd euró értékesítési árbevétel tervez.
Fiat

További cikkek


Fiat 500L: világpremier a Genfi Autószalonon
Az auto motor und sport olvasói a Jaguar XF-et választották
új Honda Civic – Coming Soon
Kulcsszavak:
 
Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat A Jazzy Street július 28.-i adásának tartalmából Volvo V60 Cross Country -  Robosztus stílusjegyeivel a Volvo Cross Country modellcsalád méltó tagja Volvo V60 Cross Country - Robosztus stílusjegyeivel a Volvo Cross Country modellcsalád méltó tagja Hyundai i20 - Kifinomult formaterv kívül-belül Hyundai i20 - Kifinomult formaterv kívül-belül SEAT Ibiza Cupster a Wörthersee-i találkozón SEAT Ibiza Cupster a Wörthersee-i találkozón Várakozások feletti nyereséggel zárta 2011-et a Fiat A BKK emeli a tarifákat januártól
 
Leállt a Malév

Leállt a Malév

2012. február 03.
A Malév vezetősége, bár felkészült a cég esetleges leállására, mégis hirtelen ...
Részletek
MalévA Malév vezetősége, bár felkészült a cég esetleges leállására, mégis hirtelen vészhelyzetnek nevezte, hogy a tel-avivi reptéren már nem szolgálták ki a Malév-gépet, így a rendkívüli igazgatósági ülésen az azonnali leállás mellett döntöttek. Csoportos létszámleépítés lesz a cégnél, a leányvállalatok azonban tovább üzemelnek.

Berényi János, a Malév igazgatóságának elnöke, és Limburger Lóránt megbízott vezérigazgató a cég mellé kirendelt rendkívüli vagyonfelügyelőkkel közösen tartott pénteki sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy összesen 7.200 pénteki utast érint a leállás. Több mint 3.700-zan várakoznak külföldön és 3.500-zan Budapesten. A Malév felvette már a kapcsolatot más légitársaságokkal, hogy segítséget nyújtson az utasok elszállításában. Tárgyalnak a repülőgépek lízingcégével, és a lehető legrövidebb időn belül visszaadják azokat.
Az igazgatóság elnöke hajnalban kapta a vészjelzést arról, hogy a Tel Aviv-i járat már nem tudott visszaindulni, ekkor hívták össze az igazgatósági ülést és döntöttek a leállásról. Ez azonban nem vonatkozik a leánycégekre, azok tovább üzemelnek. A gépek egy kivételével Budapesten vannak.

Berényi János arról számolt be, hogy a Tel Aviv-i gépet nem akarták kiszolgálni, csak tetemes összeg fejében. Ha ezt a cég kifizeti precedenst teremtett volna, erre pedig nincs megfelelő likviditása - tette hozzá.

A légitársaság utasait az ügyfélszolgálaton Magyarországról: 06-40-21-21-21, külföldről: +361-802-11-11  számon hívhatják. Azok, akik külföldről szeretnének hazajutni, más légitársaságnál kell hogy jegyet vásároljanak, hivatkozva a Malév leállására, a számlát pedig a Malévhoz kell benyújtani.

MalévLimburger Lóránt szerint ilyen helyzetekben a légitársaságok kedvezményes áron kínálják a jegyeket.     Azoknak is a Malévhez kell fordulniuk, akiknek a következő hónapokra van jegyük, de ezek sorsa egyelőre bizonytalan. A bankkártyával vásárolt jegyek tulajdonosainak a bankhoz kell fordulniuk. Arra a kérdésre, hogy miért lehetett még csütörtökön délután is Malév jegyet vásárolni azt válaszolta: felelősen jártak el, "addig amíg van remény a működésre el kell adni a jegyeket, a helyzet azonban éjszaka változott jelentősen.A Malév rendkívüli vagyonfelügyelője hamarosan bejelenti a csoportos létszámleépítést, csak az operatív működéshez szükséges létszámot tartják meg, a többieket elbocsátják, a létszám azonban ma még nem ismert. Az elbocsátás nem érinti  a leánycégeket. A vállalat  munkavállalói a januári béreket megkapják.

További cikkek

A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malévhez
Malév - A menedzsment azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljen
A tervezett budapesti útdíj "sima útonállás”

    
 
Kulcsszavak:
 
Hétfőtől ismét teljes vonalon jár a szentendrei HÉV Hétfőtől ismét teljes vonalon jár a szentendrei HÉV A Siemens teljesen automatizált utasszállító rendszert készít a frankfurti repülőtér számára A Siemens teljesen automatizált utasszállító rendszert készít a frankfurti repülőtér számára Egy exkluzív BMW M6 Cabrio a MotoGP™ idei BMW M Különdíja Egy exkluzív BMW M6 Cabrio a MotoGP™ idei BMW M Különdíja Folyamatosan takarítják a budapesti főutakat az FKF munkagépei Folyamatosan takarítják a budapesti főutakat az FKF munkagépei A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. eddigi legsikeresebb üzleti évét zárta 2014-ben A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. eddigi legsikeresebb üzleti évét zárta 2014-ben
 
Ökológiailag fenntartható Iveco márkakereskedés nyílt Brazíliában

Ökológiailag fenntartható Iveco márkakereskedés nyílt Brazíliában

2012. február 03.
Az Iveco megnyitotta az első ökológiailag fenntartható, egyben jubileumi 100. brazil ...
Részletek
IvecoAz Iveco megnyitotta az első ökológiailag fenntartható, egyben jubileumi 100. brazil márkakereskedését.

Ez az első haszongépjárművekkel foglalkozó, fenntartható márkakereskedés egész Brazíliában, amely világszinten is a leginkább környezetbarát létesítmények közé tartozik. Az épületet úgy tervezték, hogy az Iveco modellekhez hasonlóan figyeljen környezetére, így a környezetvédelmi megoldások mellett teljes mértékben akadálymentesítették is.


A december elején megnyitott „Jundiaí Mercalf” nevű márkakereskedés Sao Paulótól körülbelül 80 km-re található. Földrajzi fekvésének köszönhetően kihasználhatja a nap nagy részében rendelkezésre álló napenergiát. Az épület füvesített zöldtetővel is rendelkezik, amelyen a gyepet több rétegnyi újrahasznosított anyagra és egy réteg aszfaltra helyezték el. Ennek köszönhetően akár 6 Celsius fokkal csökkenhet a belső hőmérséklet, így kisebb mértékű légkondicionálás is elegendő. A tetőt egy különleges csővezetékkel is felszerelték, amely egy 15.000 literes kapacitású tartályba vezeti el az esővizet. A 18.000 négyzetméteres területet emellett speciális betontéglák borítják, amelyek szintén elnyelik az esővizet.

Az épület tervezése során kezdettől fogva fontos szempont volt a hulladék mennyiségének lehető legnagyobb mértékű csökkentése és az anyagok újrahasznosításának lehetősége is.

További cikkek

Hibrid kukásautóval szállítják el a háztartási hulladékot Mulhouse-ban és környékén
A Renault Trucks járművei felkerültek a Suez Environnement beszerzési listájára
Fiat Professional Magyarország piacvezető kishaszongépjármű márkája
Kulcsszavak:
 
Jöhetnek a zöld rendszámok? Jöhetnek a zöld rendszámok? A Tesla bemutatta a teherautóját, és egy meglepetést is tartogattak A Tesla bemutatta a teherautóját, és egy meglepetést is tartogattak „Nemzetközi Év Motorja” díj: Az Audi 2,5 literes TFSI motorja ismét a kategória legjobbja „Nemzetközi Év Motorja” díj: Az Audi 2,5 literes TFSI motorja ismét a kategória legjobbja Jönnek az új BMW X5 modellhez elérhető BMW M Performance alkatrészek Jönnek az új BMW X5 modellhez elérhető BMW M Performance alkatrészek Jelentős növekedéssel zárta 2013-at Magyarországon a SEAT Jelentős növekedéssel zárta 2013-at Magyarországon a SEAT
 
Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában

Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában

2012. február 03.
2015-re a tervek szerint meg- közelítőleg 1200 Transporter és Multivan gördül le a gyártó ...
Részletek
Volkswagen2015-re a tervek szerint megközelítőleg 1200 Transporter és Multivan gördül le a gyártósorról Indonézia fővárosában, Jakartában. A Volkswagen Haszonjárművek mostantól megkezdi Indonéziában a helyi piacra szánt T5 modellek SKD összeszerelését az indonéz importőrrel, a Garuda Mataram Motorral együttműködve. 

Az Indomobil/Garuda Mataram Motor már évek óta együttműködik a Volkswagennel és az Audival. „Rendkívüli örömmel tölt el minket, hogy ezen sikeres és megbízható partnerünk immár autóink összeszerelését is végzi ezen a fejlődés-orientált piacon” – mondja Jens Ocksen, a Volkswagen Haszonjárművek gyártásért felelős vezetőségi tagja. „Ez biztosítja azt a termékminőséget, amelyet már megszoktak és elvárnak a Volkswagen vásárlói egy olyan prémium terméktől, mint a T5.” Kezdetben megközelítőleg 220 T5 összeszerelését tervezik 2012-ben. Az első járműveket februárban adják át.

Az értékesítési feladatokat szintén a Garuda Mataram Motor végzi. A járműveket hat különleges Volkswagen személyautó-kereskedés értékesíti Indonéziában. Emellett a T5-öket olyan potenciális megrendelőknek is bemutatják, mint a különböző hatóságok, bankok, biztosítótársaságok és az európai vállalatok kirendeltségei. A T5 az Indonéziai Autókiállításon is látható lesz.

„Kihasználjuk a járműveink számára adódó lehetőségeket ezen a fejlődés-orientált piacon. A Multivant prémium limuzinként, míg a Transportert megbízható haszonjárműként mutatjuk be” – hangsúlyozza Harald Schomburg, a Volkswagen Haszonjárművek értékesítési és marketing márkaigazgató tanácsának tagja. „Az SKD gyártás megnyitja előttünk a kaput, és lehetőséget nyújt piaci részesedésünk növelésére. Rendkívül előnyösnek ítéljük kompetitív lehetőségeinket.”

VolkswagenAz SKD rövidítés jelentése „Semi Knocked Down”, amely részben szétszerelt járművekre utal. Az indonéz piacra szánt T5-ök esetében ez azt jelenti, hogy a Transportereket és Multivaneket a hannoveri központi gyárból teherautóval a mintegy 16 kilométernyire lévő Bissendorf / Wedemarkban található CKD/SKD központba szállítják, ahol részben szétszerelik őket. Az SKD kiteket ezután teherhajón szállítják el Hamburgon keresztül Jakartába. A Volkswagen Haszonjárművek helyi partnere, az Indomobil/Garuda Mataram Motor ezután elvégzi az importőri és illetékfizetési feladatokat a Transporter és Multivan kitekkel kapcsolatosan, mielőtt megkezdené azok helyszíni összeszerelését.

További cikkek

Eredményes tavalyi év a Volkswagennél
A világ számos országában elindult a Subaru gyár szerviz visszahívási akciója
új Honda Civic – Coming Soon
Kulcsszavak:
 
Jól vizsgázott a gyakorlatban a Debreceni Egyetemen készült elektromos kukásautó Jól vizsgázott a gyakorlatban a Debreceni Egyetemen készült elektromos kukásautó A Lufthansa biztosítói 300 millió dollárt különítettek el a katasztrófa költségeire A Lufthansa biztosítói 300 millió dollárt különítettek el a katasztrófa költségeire Fél év alatt 400 ezer elektromos-hibrid autót értékesítettek Nyugat-Európában Fél év alatt 400 ezer elektromos-hibrid autót értékesítettek Nyugat-Európában Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában Új csúcsra emelkednek az üzemanyagárak Megkezdődik a T5 összeszerelése Indonéziában Szeptember közepén indul a második műszak a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában
 
Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással

Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással

2012. február 03.
A Volvo Car Corporation máris vezető szerepet tölt be az európai autógyártók között a széndioxid- ...
Részletek
VolvoA Volvo Car Corporation máris vezető szerepet tölt be az európai autógyártók között a széndioxid-kibocsátás csökkentésében, és a fejlődés két további lépéssel folytatódik.

Az 1,6 literes dízelmotor a Powershift automata sebességváltóval kombinálva már hasonlóan alacsony üzemanyag-fogyasztásra és széndioxid-kibocsátásra képes, mint a kézi váltóval ellátott DRIVe változatok.
Mindeközben a turbófeltöltéses 1,6 literes T3 benzines, manuális váltós motorok széndioxid-kibocsátása 135 g/km-re csökkent.

Az új lehetőség, a négyhengeres, 1,6 literes (115 LE) dízelmotor és a hatsebességes Powershift sebességváltó ötvözése a Volvo S60, V60, V70 és S80 modelleknél érhető el.

„Most először sikerült lecsökkenteni az automata sebességváltós változatok üzemanyag-fogyasztását a manuális változatok szintjére. Ez figyelemreméltó eredmény az erőátvitellel foglalkozó szakembereink részéről” – mondta Peter Mertens, a Volvo Car Corporation kutatási és fejlesztési részlegének alelnöke.

Az 1.6D motoros, Powershift váltós Volvo S60 üzemanyag-fogyasztása 4,3 l/100 km, széndioxid-kibocsátása 114 g/km. Az ugyanilyen motorral és váltóval szerelt Volvo V60, V70 és S80 fogyasztása 4,5 l/100 km, széndioxid-kibocsátásuk pedig 119 g/km. Az alacsony fogyasztási és kibocsátási szint számos technológiai fejlesztés eredménye. A Volvo mérnökei:

- csökkentették a sebességváltó alkatrészei közti súrlódást,
- módosították a motort és a váltót vezérlő szoftvereket, illetve
- minden elektromos rendszert alacsonyabb energiaigényre optimalizáltak.
- A Start/Stop rendszer pedig már gurulás közben leállítja a dízelmotort (5 km/óra alatt).

VolvoBenzines T3 140 g/km alatt

A Volvo „DRIVe – cél a zéró kibocsátás” programja a benzinmotorokat érintő fejlesztéseket is magában foglalja. A Volvo S60 és V60 modellekben elérhető négyhengeres, 1,6 literes T3 motor (150 LE) optimalizálásával a motorszakértők sikeresen csökkentették az S60-as modell üzemanyag-fogyasztást 5,8 l/100 km-re, ez az adat pedig 135 g/km széndioxid-kibocsátásnak felel meg.
A közvetlen befecskendezéses, Powershift automata váltóval kombinált T3 motor adatai a Volvo S60 esetén 7,1 l/100 km és 164 g/km.

„A széndioxid-kibocsátás 140 gramm alatt tartása fontos, mivel ez a legtöbb flottavásárló által elvárt szint. Ezt sikerült is megoldanunk a T3 változatban számos apró, de fontos fejlesztéssel. Optimalizáltuk a sebességváltó csapágyazását is a maximális üzemanyag-hatékonyság érdekében, mindezt a motorjellemzők gyengítése nélkül” – mondta Peter Mertens.

Európában vezető a széndioxid-kibocsátás csökkentése terén

A Volvo Car Corporation az európai autógyártók között a széndioxid-kibocsátás csökkentésében betöltött vezető szerepét az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség (European Federation for Transport and Environment, T&E) éves felmérése igazolja. A Volvo 2010-ben túlszárnyalta Európa nyolc legnagyobb autógyártóját a széndioxid-kibocsátás nem kevesebb, mint 9 százalékos csökkentésével.

„Ez a kiváló eredmény a „DRIVe – cél a zéró kibocsátás” program égisze alatt meghirdetett elkötelezett környezetvédelmi törekvéseink eredménye. Kutatási költségvetésünk egyharmadát a széndioxid-kibocsátás csökkentésére különítettük el. Az új, hamarosan megjelenő, és kizárólag négyhengeres motorokat tartalmazó Volvo Environmental Architecture (VEA) motorcsalád biztosítja majd, hogy az üzemanyag-takarékosság terén le tudjuk győzni a legelszántabb kihívóinkat is” – mondta Peter Mertens.
VolvoTovábbi cikkek


Eredményes tavalyi év a Volkswagennél
Volvo Autó Hungária 2011 – Töretlen lendületben
8,8 milliárd dolláros profittal zárta a 2011-et a Ford
Kulcsszavak:
 
Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással Világszínvonalú gyár épül Győrben Európában is épülhet Tesla gyár, ha lesz elég kereslet Európában is épülhet Tesla gyár, ha lesz elég kereslet Az Audi Hungaria a növekedés útján - Rekord a motorgyártásban Az Audi Hungaria a növekedés útján - Rekord a motorgyártásban Volvo DRIVe Powershift sebességváltós dízelmotorok a manuális változatokkal megegyező üzemanyag-fogyasztással Bemutatkozott az új SEAT Toledo A Nissan rekordszámú eladást jelentett be Európában A Nissan rekordszámú eladást jelentett be Európában
 
2012-ben is élen a Ford – Ismét tarolt a Fiesta

2012-ben is élen a Ford – Ismét tarolt a Fiesta

2012. február 03.
A hazai személy- és haszon- gépjármű piacon immár sorozatban harmadik egymást ...
Részletek
Ford FiestaA hazai személy- és haszongépjármű piacon immár sorozatban harmadik egymást követő évben a dobogó legfelső fokán végző Ford 2012-ben is jól rajtolt Magyarországon: januárban is sikerült megszereznie az első helyet.

A Ford januárban 798 új autó regisztrációjával, 13,4%-os piaci részesedéssel végzett első helyen a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon. A két piacot külön-külön vizsgálva a vállalat az előbbin 719 új autó értékesítésével kimagasló, 14,6%-os piaci részesedéssel végzett az első helyen, míg utóbbin 76 gépjármű értékesítésével, 7,6%-os piaci részesedést elérve az ötödik helyet szerezte meg.

Az év első hónapjában a legnépszerűbb Ford modellnek a Fiesta bizonyult, amely a vállalat értékesítésének 41,5%-át tette ki, ezt követte a Mondeo (20,8%), a Focus (18%), valamint a Transit (9,8%). Januárban a vállalat értékesítésének 90%-át tették ki a személyautók és 10%-át a haszongépjárművek.

A fentieknek köszönhetően három Ford modell is a TOP10 legnépszerűbb Magyarországon értékesített személyautó között végzett: a múlt hónapban a Ford Fiesta hazánk legnépszerűbb új autójának bizonyult, a szegmensében első helyet megszerző Mondeo az ötödik, míg a kategóriában az akítv biztonsági rendszerek egyedülállóan széles tárházát kínáló Focus a hatodik helyen végzett.
Ford Fiesta

További cikkek


Eredményes tavalyi év a Volkswagennél
A világ számos országában elindult a Subaru gyár szerviz visszahívási akciója
A Ford az iparágban legkedvezőbb, 12 éves garanciát kínál a Transitra
Kulcsszavak:
 
Másfélszeresére nőtt az elektromos autók száma tavaly a világon Másfélszeresére nőtt az elektromos autók száma tavaly a világon 2012-ben is élen a Ford – Ismét tarolt a Fiesta A Nissan hatodik helyen zárt a márkák rangsorában a hazai piacon A Scania bemutatja a fenntartható városi áruszállításra kínált megoldásainak új választékát A Scania bemutatja a fenntartható városi áruszállításra kínált megoldásainak új választékát Rekordot döntöttek a Nissan Europe flottás elektromosautó-eladásai Rekordot döntöttek a Nissan Europe flottás elektromosautó-eladásai Így fog kinézni Dél-Budát és Csepelt összekötő új budapesti Duna-híd Így fog kinézni Dél-Budát és Csepelt összekötő új budapesti Duna-híd
 
Opel Minőségi Márkakereskedői Program

Opel Minőségi Márkakereskedői Program

2012. február 02.
Az Opel Magyar- ország stratégiájának mindig is fontos eleme volt, hogy ne csak ...
Részletek
OpelAz Opel Magyarország stratégiájának mindig is fontos eleme volt, hogy ne csak autóban, hanem a kapcsolódó szolgáltatásokban – legyen az értékesítés vagy szerviz – a lehető legmagasabb minőséget nyújtsa ügyfeleinek. Ezek a minőségi elvárások határozzák meg eleve, hogy mely partnerekkel köt a cég márkakereskedői szerződést és a minőség megtartása, magasabb szintre emelése érdekében folyamatos a kapcsolattartás az Opel Magyarország és a márkakereskedők között, mint ahogy folyamatos a továbbképzés is. Mindennek eredményeként – nemzetközi összehasonlításban is – a magyar Opel hálózat igen előkelő helyet foglal el ügyfél elégedettségi szempontból.

Kovács Tamás, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója szerint azonban „aki hátradől és megelégszik az elért eredményekkel az pillanatok alatt hátrányba kerül. Az Opel, amely tavaly az első helyen végzett a magyarországi személyautó eladásokban, nem akarja elkövetni ezt a hibát, ezért még magasabbra teszi a mércét!”

Az Opel Minőségi Márkakereskedői Programjának a lényege az elnevezésből is kiolvasható: a mai igen nehéz gazdasági és autópiaci körülmények között az Opel Magyarország még nagyobb hangsúlyt helyez a minőségre, és erre ösztönzi márkakereskedőit. Ha úgy tetszik, ez egy háziverseny, amelyben a hálózat valamennyi tagja részt vesz.

OpelAz egész évben tartó versengésben az Opel Magyarország folyamatosan figyelemmel kísérte a márkakereskedések minőségi mutatóit, az év végén pedig tíz győztest hirdetett ki. Ezek a kereskedések pénzbeli jutalom mellett megkapták az Opel minőségi Márkakereskedője címet (az ezt igazoló oklevél kíséretében), a legjobb, a minőségi elvárásokat legmagasabban teljesítő magyar Opel kereskedés pedig európai elismerésben is részesült.

A verseny az idén is folytatódik, megint lesznek győztes márkakereskedések, de az igazi nyertese ennek a versengésnek a vásárló illetve az Opel márka, amelynek pozitív megítéléséhez és kiemelkedő értékesítési eredményeihez nagyban hozzájárul a Minőségi Márkakereskedői Program.

További cikkek

A világ számos országában elindult a Subaru gyár szerviz visszahívási akciója
Kortalan - 60 éves a Mercedes-Benz SL
A Ford az iparágban legkedvezőbb, 12 éves garanciát kínál a Transitra
Kulcsszavak:
 
Újra egy hónappal a konkurencia előtt a Ford Újra egy hónappal a konkurencia előtt a Ford Diáklányok próbálhatták ki először az evopro csoport elektromos buszát Diáklányok próbálhatták ki először az evopro csoport elektromos buszát A Volkswagen újabb elektromos autóval felállított rekordot vett célba, ezúttal a Nürburgring Nordschleife pályáján A Volkswagen újabb elektromos autóval felállított rekordot vett célba, ezúttal a Nürburgring Nordschleife pályáján Opel Minőségi Márkakereskedői Program Ideiglenesen korlátozták a metrók sebességét Ismét rekordévet zárt 2014-ben a szlovák Kia Ismét rekordévet zárt 2014-ben a szlovák Kia
 
Fiat 500L: világpremier a Genfi Autószalonon

Fiat 500L: világpremier a Genfi Autószalonon

2012. február 02.
A Fiat közzétette az 500-as modellcsalád új tagjának, az érdeklődők előtt az idei Genfi Autó ...
Részletek
Fiat 500LA Fiat közzétette az 500-as modellcsalád új tagjának, az érdeklődők előtt az idei Genfi Autószalonon, március 6-án bemutatkozó 500L-nek az első, hivatalos fotóit.

Az 500L (L, mint ’large’, azaz ’nagy’) az 500-as modellcsalád legújabb tagja, amely az Abarth és az 500C modellváltozatok után még tovább erősíti a márka azon stratégiáját, hogy az eltérő vásárlótípusok elvárásait kielégítő modellekkel bővítse kínálatát. Az egyterűeket idéző helykínálat, a kompakt szabadidőjárművekre jellemző vezethetőség és a városi kisautók apró méreteit és takarékos üzemét egyesítő, új Fiat modell dacol a hagyományos kategorizálással, és eltérő szegmensek jellemző tulajdonságait ötvözve kínál markáns alternatívát a tradicionális kisautók és kompaktok vásárlóinak.

Az 500L bemutatásával a Fiat ismét megcsillogtatja kreatív vénáját: a funkcionalitás és az érzelmek párosításával egy olyan ötszemélyes, egyterű konstrukciót állított négy kerékre, amely 414 cm hosszú, 178 cm széles és 166 cm magas. A jármű továbbgondolja azt a ’cab forward’ (előretolt utascella) koncepciót, amelyet a Fiat annak idején a modern kompakt utazógépek elődje: a 600 Multipla révén ismertetett meg a világgal.

Fiat 500LA Fiat szerbiai Kragujevácban működő üzemében készülő 500L mindazon vásárlók első számú autója lehet, akik ragaszkodnak az olasz stílushoz, a funkcionális kialakításból fakadó sokoldalúsághoz, és a mértékadóan takarékos motortechnológiákhoz. A Fiat 500L európai forgalmazása 2012 utolsó negyedévében veszi kezdetét. A bevezetéskori motorkínálat két benzinmotorból (TwinAir és 1,4 literes) és egy turbódízel erőforrásból (1.3 MultiJet II) áll majd; a modell a Fiat Group Automobiles legfejlettebb, legmodernebb technológiáit hasznosítja.További cikkek


Eredményes tavalyi év a Volkswagennél
Az Alfa Romeo TCT automata sebességváltó éllovasnak számít a kategóriájában
Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107
Kulcsszavak:
 
Fiat 500L: világpremier a Genfi Autószalonon Megkezdődik a Kamaraerdei út felújítása, hétfőtől forgalomkorlátozás A SEAT a városi mobilitás jövőjébe pillant be a Minimó koncepcióautó bemutatásával A SEAT a városi mobilitás jövőjébe pillant be a Minimó koncepcióautó bemutatásával A Lexusnál beköszönt a sporthibridek kora A Lexusnál beköszönt a sporthibridek kora Félmillió V8-asnál tart a magyar Audi Félmillió V8-asnál tart a magyar Audi A Top Gear rendezője készíti az új Lexus NX 300h reklámfilmjét A Top Gear rendezője készíti az új Lexus NX 300h reklámfilmjét
 
A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malévhez

A bíróság rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malévhez

2012. február 02.
Rendkívüli moratóriumot rendelt el és rendkívüli vagyon- felügyelőt rendelt ki a Malév Zrt. mellé ...
Részletek
MalévRendkívüli moratóriumot rendelt el és rendkívüli vagyonfelügyelőt rendelt ki a Malév Zrt. mellé a Fővárosi Bíróság csütörtöki végzésében - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A minisztérium közleménye szerint a jogszabályi előírások szerint a rendkívüli vagyonfelügyelő kizárólag az állami tulajdonú Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. lehet. Hozzájárulása nélkül a Malév Zrt. a továbbiakban kifizetéseket nem teljesíthet. A vagyonfelügyelő jóváhagyását attól teszi függővé, hogy a légitársaság kiemelt tevékenységének folytatásához, üzemszerű működéséhez szükség van-e az adott kifizetésre.

A rendkívüli moratórium alapján a légitársaság a csődvédelemhez hasonló védelmet élvez, a vele szembeni pénzkövetelések behajtása céljából indított végrehajtások szünetelnek, a jogszabály szerint biztosítékok nem érvényesíthetők. A Malévval korábban kötött szerződéseket a partnerek nem bonthatják fel, azoktól nem állhatnak el. A légitársaság hatósági engedélyeinek hatálya automatikusan meghosszabbodik.

További cikkek


Malév - A menedzsment azon dolgozik, hogy a légitársaság tovább üzemeljen
A világ számos országában elindult a Subaru gyár szerviz visszahívási akciója
Az Alfa Romeo TCT automata sebességváltó éllovasnak számít a kategóriájában
Kulcsszavak:
 
Németországban építené újabb gyárát a Tesla Németországban építené újabb gyárát a Tesla Innovatív kombináció a vezetés gazdaságos élvezete szolgálatában: BMW Concept X5 eDrive Innovatív kombináció a vezetés gazdaságos élvezete szolgálatában: BMW Concept X5 eDrive Torlódás a Szent István körúton Budapesten Torlódás a Szent István körúton Budapesten A vadonatúj LEAF megtestesíti a Nissan Intelligent Mobility jövőképét A vadonatúj LEAF megtestesíti a Nissan Intelligent Mobility jövőképét Ismét környezetbarát autó lett a Lexus CT 200h Ismét környezetbarát autó lett a Lexus CT 200h
 

Találatok száma: 11201 Megjelenítve: 11071 - 11080