Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11091 - 11100
Kína új piacokra exportálja vonatait, mozdonyait

Kína új piacokra exportálja vonatait, mozdonyait

2012. július 19.
Kína villamos- mozdony -gyártója elektromos gyors- vonatokat szállított Grúziába ...
Részletek
Kína új piacokra exportálja vonatait, mozdonyaitKína villamosmozdony-gyártója elektromos gyorsvonatokat szállított Grúziába, amit a cég a közép-ázsiai piacra jutás szempontjából áttörésként értékel - jelentették be kedden.

A 140 kilométeres óránkénti sebességre hitelesített járművek az ország legnagyobb vonatgyártója, a CSR leányvállalatának üzemeiben készültek, és a CSR vontatási rendszerével, hálózati vezérlőrendszerével és vontatómotorjaival vannak ellátva.

A cég alelnöke, Csang Csün (Zhang Jun) az export további térségbeli bővítésére számít, elsősorban Ukrajna és Azerbajdzsán területén, mivel ezek az országok azonos szabványokat alkalmaznak a vasútvonalaikon. A CSR eddig már Indiában, Malajziában, Guineában, Argentínában, Tunéziában és észak-Koreában jelent meg termékeivel.

A kínai média kedden arról is beszámolt, hogy az ország második legnagyobb vonatgyárának, a CNR-nek a talieni (Dalian) székhelyű leányvállalata öt dízelmozdonyt értékesített Angolába. Ez volt Kína első mozdonyeladása az afrikai országba, amely korábban az Egyesült államoktól vásárolta mozdonyait. 2011-ben a CNR Dalian összesen 15 dízelmozdony szállítására szerződött. A cég kiemelte, a kivitelezéskor figyelembe vették a helyi környezeti és éghajlati adottságokat.

További cikkek

Lenne lehetőség a 3-as metró szerelvényeinek cseréjére
Rekordszámú gépkocsit értékesített a Skoda az első félévben
új Volvo motor az Euro 6-hoz
Kulcsszavak:
 
A  jövő nagyteljesítményű sportkocsija - BMW Concept M4 Coupé A jövő nagyteljesítményű sportkocsija - BMW Concept M4 Coupé Az év abroncsa lett Spanyolországban a Goodyear FUELMAX tehergépkocsi-abroncs Az év abroncsa lett Spanyolországban a Goodyear FUELMAX tehergépkocsi-abroncs A Bosch innovációi a 2018-as IAA haszongépjármű-kiállításon A Bosch innovációi a 2018-as IAA haszongépjármű-kiállításon Egyetlen villanyautó-töltőpont sem épült még meg Egyetlen villanyautó-töltőpont sem épült még meg A közútkezelő veszi át az autópálya-kezelő feladatainak egy részét A közútkezelő veszi át az autópálya-kezelő feladatainak egy részét
 
Ezerötszáz autót visszahív a Porsche

Ezerötszáz autót visszahív a Porsche

2012. július 19.
Magyar- országon mindössze két gépkocsi érintett a Porsche által be- jelentett vissza- hívásban...
Részletek
Porsche PanameraMagyarországon mindössze két gépkocsi érintett a Porsche által bejelentett visszahívásban, az ellenőrzésre visszarendelt teljesítménynövelt kivitelű Porsche ugyanis igen ritka - közölte a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. az MTI megkeresésére szerdán.

A Porsche szerdán közölte, hogy világszerte ezerötszáz autót hív vissza a szervizekbe a turbófeltöltő lehetséges meghibásodása miatt. Az ellenőrzés a 2011-ben és 2012-ben gyártott Panamera és Cayenne modellekre vonatkozik.

A Porsche Hungária tájékoztatása szerint a gyártó a teljesítménynövelt kivitelben készült Porsche Panamera Turbo S és Porsche Cayenne Turbo gépkocsik feltöltő berendezéseit ellenőrzi, és szükség szerint az esetleges problémák elkerülése érdekében térítésmentesen kicseréli azokat. Az esetleges meghibásodás a motor teljesítményének csökkenéséhez vezethetne.

További cikkek

óriási összeget költ a Daimler a német Mercedes-gyárra
Toyota Plug-in Hybrid járművek - kedvező üzemeltetési tapasztalatok
Erősen kezdett az új GS az európai piacokon
Kulcsszavak:
 
Európa legnépszerűbb crossovere most már ProPILOT korszerű vezetéstámogató technológiáv Európa legnépszerűbb crossovere most már ProPILOT korszerű vezetéstámogató technológiáv Ezerötszáz autót visszahív a Porsche Citroën C-Elysée – Modern, tágas robosztus Fiat Freemont Cross - a saját útját járja Fiat Freemont Cross - a saját útját járja Január 31-ig érvényesek a tavalyi éves autópálya-matricák Január 31-ig érvényesek a tavalyi éves autópálya-matricák Visszaesett a német autópiac tavaly Visszaesett a német autópiac tavaly
 
Lenne lehetőség a 3-as metró szerelvényeinek cseréjére

Lenne lehetőség a 3-as metró szerelvényeinek cseréjére

2012. július 19.
További metró- szerel- vényeket adna a francia Alstom cég Budapest- nek ...
Részletek
Lenne lehetőség a 3-as metró szerelvényeinek cseréjéreTovábbi metrószerelvényeket adna a francia Alstom cég Budapestnek a késedelmes szállítás miatti követelések fejében, a kocsik a 3-as vonalon futhatnának.

Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában szerda este a 2-es metró vonalára megrendelt szerelvények kapcsán azt mondta: az előző vezetés által kötött rossz szerződésből adódóan van egy súlyos, négyéves késedelem és egy választott bírósági vita. Utóbbinál a főváros jól áll, de az eljárást a felek kölcsönösen felfüggesztették, és az Alstom hajlandó arra, hogy a főváros követelései fejében további szerelvényeket szállítson - tette hozzá. Közlése szerint a további szerelvényekre a 2-es és a majdani 4-es metró vonalán nincs szükség, ellenben jól hasznosulnának a "már-már veszélyes 3-as vonalon". A kompenzáció valószínűleg hét szerelvényt, azaz 42 kocsit jelentene.   

Ehhez arra is szükség van, hogy a 2-es vonal járműcseréjének az Európai Beruházási Bank (EIB) általi finanszírozását megszüntessék, a projekt átkerüljön a Közlekedési Operatív Programba, s így a kompenzációból és a felszabaduló hitelből le lehetne cserélni a 3-as vonalon futó 40 éves szerelvényeket is - mondta a városvezető.

További cikkek

átadták az első Alstom-szerelvényt Budapestnek
Elektromos buszt tesztel a BKV
Német környezetvédelmi díj a Scania intelligens sebességtartó automatikájának
Kulcsszavak:
 
Megkezdődött a BMW M8 Gran Coupé sorozatgyártása Megkezdődött a BMW M8 Gran Coupé sorozatgyártása Gyorshajtás vagy munka? Gyorshajtás vagy munka? Lenne lehetőség a 3-as metró szerelvényeinek cseréjére Forgalomba állt a Routemaster utódja A Fiat dízelmotorjait vizsgálja a német felügyelet A Fiat dízelmotorjait vizsgálja a német felügyelet Lenne lehetőség a 3-as metró szerelvényeinek cseréjére Egyszerűbb vezetés a Driver Times Support használatával
 
Jelentős érdeklődés mutatkozik külföldről a magyar használtautók iránt

Jelentős érdeklődés mutatkozik külföldről a magyar használtautók iránt

2012. július 19.
Nagy- mennyiségű használt- autót vásároltak külföldről Magyar- országon az elmúlt ...
Részletek
Jelentős érdeklődés mutatkozik külföldről a magyar használtautók irántNagymennyiségű használtautót vásároltak külföldről Magyarországon az elmúlt időszakban a határon túlról érkező autókereskedők – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. A tavalyi év során közel tízezer gépkocsit vittek külhonba a vevők, amely összességében 7,9 milliárd forint bevételt jelentett az eladóknak. A legtöbb autót Szerbia és Németországba vitték hazánkból.

A korábbi években megfigyelhető volt, hogy a hazai használtautó kínálat szűkülő lehetőségei miatt egyre több autót hoznak be külföldről a magyarországi kereskedők és a magánszemélyek egyaránt. Az elmúlt évben összesen 31.313 gépkocsit importáltak hazánkba, amely azért jelentős, mert ez a mennyiség megközelítette az újautók forgalomba helyezési számát.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján az autók behozatala mellett 2011-ben jelentős mennyiségű használt gépkocsi hagyta el országot. A hivatalosan bejelentett eladások összesítései azt mutatják, hogy a tavalyi év során 9.851 kocsit vittek határon túlra a kereskedők, összességében 7,9 milliárd, átlagosan 882.391 forint értékben. A magyar használtautók legnagyobb felvásárlójának Szerbia és Németország mutatkozott. Az előbbi ország kereskedői inkább az olcsóbb, és korosabb gépkocsikat preferálták, átlagosan a 3-500.000 forintos autókat vittek a délnyugati szomszédunkhoz. Németországból a 2 millió forint feletti kocsikat vásárolták, de előfordult 10 millió forint fölötti tranzakció is.

„A korábbi évek tapasztalataival megegyezően a nagyobb értékű, fiatal használtautókat továbbra is Nyugat-Európába viszik a külföldi vásárlók. Mint látható, a legnagyobb kereslet Németországban mutatkozik ezekre a gépjárművekre, ahová a határon túli kereskedők egy körben akár kamionnyi autót is szállítanak” – mondta el Horváth Zoltán, a Weltauto márkaigazgatója. „Az ilyen típusú gépkocsikra egyébként itthon is lenne érdeklődő, azonban a nyugati piacokról érkező vásárlók – biztosabb anyagi lehetőségeik miatt – gyorsabban hozzájutnak e modellekhez” – tette hozzá a márkaigazgató.

Jelentős érdeklődés mutatkozik külföldről a magyar használtautók irántAz elmúlt esztendőben a legnagyobb kereslet összességében az 1500-2500 cm3-es dízel autókra volt, e kategóriában vitték a legtöbb modellt (5.401 db) külföldre. Kedveltnek számítottak a 1000-1500 cm3-es benzin, illetve benzingáz üzemű motorral szerelt kocsik is, amelyből 2.075 db hagyta el az országot. Az értékesítések során több távoli országba is volt regisztrált eladás, vásároltak Afganisztánból, Líbiából, Paraguayból, Malajziából, Angolából, vagy akár még Nigériából is. A legolcsóbb autókat ez utóbbi országból vásárolták (megközelítőleg, átlagosan 40.000 forint értékben), míg a legdrágábbnak számító, 30 millió forint értéket is meghaladó gépkocsikat Svájcban, és Luxemburgban helyezték újból forgalomba.

„Országszerte megfigyelhető, hogy növekszik az érdeklődés külföldről a használtautók iránt, mivel hazánkban kedvező áron szerezhetőek be az alacsonyabb, illetve magasabb kategóriájú autók egyaránt. Ennek ellenére az országos hálózatunkban kevés az ilyen üzletkötés, mindössze egy-két márkakereskedésünk van, ahol nagyobb forgalmat bonyolítunk külhonba. A magyarországi Weltauto hálózat a 6.000-nél több, tavaly eladott autóból 100-nál kevesebbet értékesített külföldre” – tájékoztatott Horváth Zoltán.

További cikkek

Megkezdődött az új Lada Largus értékesítése
A Volkswagen Személyautók márka 2,79 millió járművet szállított ki június végéig
Németországban tervezték és gyártják az Opel első elegáns városi kisautóját
Kulcsszavak:
 
Jelentős érdeklődés mutatkozik külföldről a magyar használtautók iránt Peugeot 4008 – erőt és stílust ötvöző 4x4 SUV Jelentős érdeklődés mutatkozik külföldről a magyar használtautók iránt Tovább menetel az élen a Ford A dupla kuplungos automata sebességváltóval szerelt Fiat 500X premierje Genfben A dupla kuplungos automata sebességváltóval szerelt Fiat 500X premierje Genfben Jelentős érdeklődés mutatkozik külföldről a magyar használtautók iránt Több száz taxiengedélyt vonatott vissza a BKK szeptember óta Jelentős érdeklődés mutatkozik külföldről a magyar használtautók iránt A Városi közlekedés napos oldala – Az új Citroen C1
 
Ideiglenesen új vezetőt neveztek ki az Opel élére

Ideiglenesen új vezetőt neveztek ki az Opel élére

2012. július 18.
Az Opel autógyártó társaságot új vezér- igazgató kineve- zéséig Thomas Sedran...
Részletek
OpelAz Opel/Vauxhall autógyártó társaságot új vezérigazgató kinevezéséig Thomas Sedran, a cég eddigi stratégiai igazgatója irányítja - döntött kedden a vállalat felügyelőbizottsága.

Az előző vezérigazgató, Karl-Friedrich Stracke az előző héten távozott. Lemondását nem indokolta.
Thomas Sedran április óta dolgozik a társaságnál, de jól ismeri az Opelt, mert az AlixPartners vállalati tanácsadó cég szakértőjeként részt vett az előző szanálási program kidolgozásában. Az Adam Opel AG utoljára a 2006-os üzleti évben volt nyereséges. A tulajdonos amerikai General Motors (GM) 2008-2009-ben, a világgazdasági válság kiteljesedése idején fontolgatta, hogy eladja az európai leányvállalatot, végül azonban úgy döntött, hogy mégis megtartja és átalakítja. Ennek során megszüntettek 8 ezer munkahelyet az összesen 48 ezerből, és felszámolták az antwerpeni gyárat. Ennek a programnak a kidolgozásában vett részt Thomas Sedran. ágazati szakértők szerint elképzelhető, hogy ismét elbocsátások és gyárbezárások következnek.

Karl-Friedrich Stracke 15 hónapig vezette a vállalatot, stratégiáját a modellkínálat szélesítésére alapozta, és a leépítések elkerülésére törekedett. Szakértők szerint a fő probléma az, hogy a GM Európára korlátozza a márkát, attól tartva, hogy a nagy feltörekvő piacokon a csoporthoz tartozó más márkák rovására nyerne teret. Az európai piac azonban gyenge, és az Opel részesedése csökken. Az európai autógyártók szövetsége (ACEA) kedden közzétett kimutatása szerint az Opel részesedése az európai piacon 2012 első félévében 6,9 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 7,6 százalékról, az értékesített kocsik száma pedig 15 százalékkal visszaesett, 458 ezerre csökkent az egy évvel korábbi 538 ezerről.

További cikkek

Leépítés és gyárbezárás a Peugeot-nál
Leállította a Suzuki az SX4 Sedan forgalmazását Oroszországban
Váratlanul lemondott az Opel vezérigazgatója
Kulcsszavak:
 
Ultrakönnyű elektromos versenyautóval készül a Volkswagen a Pikes Peakre Ultrakönnyű elektromos versenyautóval készül a Volkswagen a Pikes Peakre A  jövő nagyteljesítményű sportkocsija - BMW Concept M4 Coupé A jövő nagyteljesítményű sportkocsija - BMW Concept M4 Coupé Mercedes-Benz GLC - Agilitás, dinamizmus és kényelem, à la carte Mercedes-Benz GLC - Agilitás, dinamizmus és kényelem, à la carte A Kia Motors a Genfi Autószalonon mutatja be a vadonatúj Stingert, a Picantót, és két új plug-in hibrid modelljét A Kia Motors a Genfi Autószalonon mutatja be a vadonatúj Stingert, a Picantót, és két új plug-in hibrid modelljét Csodálatos jövő áll a Scania V8 előtt Csodálatos jövő áll a Scania V8 előtt
 
Erősen kezdett az új GS az európai piacokon

Erősen kezdett az új GS az európai piacokon

2012. július 18.
Az európai vásárlók lelkesen fogadták a vadonatúj GS modellt. Az előzetes megrende- lések ...
Részletek
Lexus GS 450hAz európai vásárlók lelkesen fogadták a vadonatúj GS modellt. Az előzetes megrendelések már a forgalmazás kezdete előtt is 43 százalékkal haladták meg az előrejelzések adatait, s az első értékesítési eredmények egyértelműen igazolják a pozitív várakozásokat.

A benzinmotoros GS modellekből – köztük az orosz és néhány keleti piacon forgalmazott GS 350 AWD-ből, valamint a bizonyos európai országokban bevezetett GS 250-ből – 964 darab talált gazdára a forgalmazás 2012 márciusi kezdete óta (+ 490% a 2011. március-júniusi időszakhoz képest).

Az európai piacon 2012 május-júniusában bemutatott GS 450h még meggyőzőbb eredményeket produkált, hiszen a modell összesített május-júniusi eladása elérte a 729 darabot. A júniusban eladott 413 darabbal a GS 450h minden idők legjobb havi értékesítési eredményét érte el. Az új GS 450h legerősebb piaca az Egyesült Királyság (134 értékesítés május-júniusban); ezt követi Németország 121 eladott darabbal. A benzinmotoros GS modellek Oroszországban a legnépszerűbbek, ahol március és június között 273 ilyen autó talált gazdára (a GS 250 és a GS 350AWD együttes értékesítési eredménye), de a benzinmotoros változat az Egyesült Királyságban is rendkívül népszerű (107 darab eladott GS 250). Az új GS együttes értékesítési eredménye Európában 1.675 darab.

A bemutatótermek nagy forgalma – eddig több mint 20.000 ember látogatott el a márkakereskedésekbe – biztatónak tűnik a következő hónapok tekintetében. A Lexus bizonyos abban, hogy 2013-ban, a forgalmazás első teljes évében a GS összesített értékesítése eléri majd a 6 ezres darabszámot.

Lexus GS 450h
További cikkek


óriási összeget költ a Daimler a német Mercedes-gyárra
Toyota Plug-in Hybrid járművek - kedvező üzemeltetési tapasztalatok
Opel Insignia mostantól gázüzemmel is
Kulcsszavak:
 
Az Audi nagyméretű kombi modellje most hálózatról tölthető hibridként is elérhető Az Audi nagyméretű kombi modellje most hálózatról tölthető hibridként is elérhető Emelkedtek az üzemanyagárak Emelkedtek az üzemanyagárak Az Audi szén-dioxid programjának egy éve: járművenként potenciálisan 1,2 tonnával csökkenthető a szén-dioxid kibocsátás Az Audi szén-dioxid programjának egy éve: járművenként potenciálisan 1,2 tonnával csökkenthető a szén-dioxid kibocsátás Záró rendezvényét tartja a Közlekedési Múzeum szombaton Záró rendezvényét tartja a Közlekedési Múzeum szombaton Erősen kezdett az új GS az európai piacokon Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje
 
Egyirányúsították a budai alsó rakpartot a hónap végéig

Egyirányúsították a budai alsó rakpartot a hónap végéig

2012. július 18.
Forgalom- korlátozásra kell számítani a budai alsó rakparton a hónap végéig ...
Részletek
Egyirányúsították a budai alsó rakpartot a hónap végéigForgalomkorlátozásra kell számítani a budai alsó rakparton a hónap végéig gázvezeték-építés miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az alsó rakparton a Halász utca és a Rákóczi híd között csak a déli irányban lehet haladni, és korlátozták a sebességet is. Az észak felé tartó forgalom ebben az időszakban a felső rakparton kerülheti el a lezárt területet. A Halász utcai lehajtó északi ágában az északi irányba tartó gépjárművek számára a lehajtást az alsó rakparton ideiglenesen létesített jelzőlámpa segíti - fűzték hozzá.

Az alsó rakparti lehajtókat északi irányban lezárják a Neumann János utca (Rákóczi hídi északi oldala), illetve a Egry József utca (Petőfi hídi északi oldala) vonalában július 18. és 30. között. Az alsó rakpartra északi irányban a Halász utcánál vagy a Margit hídi lehajtón keresztül lehet visszatérni - tették hozzá.

További cikkek

Leépítés és gyárbezárás a Peugeot-nál
Toyota Plug-in Hybrid járművek - kedvező üzemeltetési tapasztalatok
Az új SEAT Leon – Ahol az igényes dizájn és technika találkozik
Kulcsszavak:
 
Napsütés,...18 fok... és egy újabb novemberi hétvége a Jazzy Streeten Napsütés,...18 fok... és egy újabb novemberi hétvége a Jazzy Streeten Öt tipp a biztonságos téli autóvezetéshez Öt tipp a biztonságos téli autóvezetéshez A Mercedes kecskeméti gyára a következő években is teljes kapacitással dolgozik A Mercedes kecskeméti gyára a következő években is teljes kapacitással dolgozik A BMW Group a koronavírus-járvány ellenére is növelni tudta hálózatról tölthető modelljei értékesítését A BMW Group a koronavírus-járvány ellenére is növelni tudta hálózatról tölthető modelljei értékesítését Százezrek követelik vissza a Top Geart és Clarksont Nagy-Britanniában Százezrek követelik vissza a Top Geart és Clarksont Nagy-Britanniában
 
Új Volvo motor az Euro 6-hoz

Új Volvo motor az Euro 6-hoz

2012. július 18.
A Volvo Trucks bemutat egy motort, amelyet a szigorú Euro 6-os környezet- védelmi...
Részletek
Volvo TrucksA Volvo Trucks bemutat egy motort, amelyet a szigorú Euro 6-os környezetvédelmi szabványnak megfelelően alakítottak ki. A nitrogénoxid-kibocsátás 77 százalékkal csökkent, a részecskék kibocsátása pedig megfeleződött. A kiindulási alap a Volvo D13-as, 460 lóerős motorja, amely jelenleg a Volvo teherautók több mint egyharmadában szolgál.

"A Volvo FH egy új, 460 lóerős, Euro 6-os motort kap, amelyet jó utakon történő, gyors és üzemanyag-hatékony szállításra optimalizáltak. "Az első új motorral szerelt teherautókat 2013 tavaszán adják át" - mondja Mats Franzén, a Volvo Trucks motorstratégiai és -tervezési részlegének vezetője.

Az ügyfelek Euro 6-os teherautók iránti igénye még alacsony szinten van. 2012 februárja óta minősíthetők a járművek az új előírásnak megfelelően, de a követelmények csak további két év múlva válnak kötelezővé valamennyi új teherautóra nézve. A szigorú károsanyag-kibocsátási szabványok fejlett motormegoldásokat követelnek meg, számos olyan új alkotóelemmel, amelyek végeredményben nagyobb költségeket jelentenek az ügyfelek számára. A megnövekedett költségek azonban részben ellensúlyozhatók különféle finanszírozási támogatásokkal és ösztönző csomagokkal, elsősorban az európai távolsági, illetve regionális alkalmazásokban.

"Jelenleg nehéz meghatározni, hogy mekkora lesz a kereslet. Azzal, hogy legnépszerűbb motorunkat Euro 6-os kiépítésben is kínáljuk, ügyfeleink jelentős részének igényeit teljesítjük. Az Euro 6-os motorkínálat fennmaradó része is bemutatkozik még jóval a szabvány 2014. január 1-jén esedékes kötelezővé válása előtt" - magyarázza Mats Franzén.

Volvo TrucksJól bevált technológia

Az Euro 6-os Volvo D13 motor a Volvo jól bevált Euro 5-ös motorjára épül. Az új egység elődjéhez hasonlóan egy soros, hathengeres motor befecskendező-egységekkel és katalitikus kipufogógáz-utánkezeléssel (SCR). Az új károsanyag-kibocsátási követelmények teljesítése érdekében kipufogógáz-visszavezetést (EGR), illetve részecskeszűrőt (DPF) is alkalmaztak - olyan rendszereket, amelyeket már hosszú évek óta használ a Volvo az Egyesült államokban és Japánban. Az Euro 5-höz képest 77 százalékkal csökkentették a nitrogénoxid-kibocsátás szintjét, míg a részecskekibocsátás a felére csökkent.

Középpontban az üzemanyag-fogyasztás és a rugalmasság

A kipufogógázban lévő nitrogén-oxidot ártalmatlan nitrogénné és vízgőzzé alakító SCR rendszer a részecskeszűrővel együtt egy kompakt egységet alkot, amely a lehető legkisebb helyet foglalja el. A részecskeszűrő, amely felfogja és elégeti a kipufogógázban található mikroszkopikus részecskéket, használat közben automatikusan regenerálódik. Az EGR elsősorban a kipufogógáz hőmérsékletének emelésére szolgál akkor, ha a motor nem eléggé meleg ahhoz, hogy felmelegítse a kipufogógázt, amelynek legalább 250° C-os hőmérsékletet kell elérnie az SCR rendszer optimális működéséhez. A hagyományos EGR rendszerekkel ellentétben, amelyek lehűtik a visszavezetett kipufogógázt, hogy ezzel csökkentsék a motor hőmérsékletét és ezáltal a nitrogénoxid-kibocsátást, az Euro 6-os motor EGR rendszere autópályás haladás közben gyakorlatilag tétlen, így ilyen körülmények között nem befolyásolja az üzemanyag-fogyasztást.

"Kifejlesztettünk egy megbízható megoldást, amely nemcsak a károsanyag-kibocsátási követelményeket teljesíti, hanem a kedvező üzemanyag-fogyasztás és a gondtalan üzemeltetés révén további előnyöket is biztosít ügyfeleinknek" - mondja Mats Franzén.

További cikkek

Német környezetvédelmi díj a Scania intelligens sebességtartó automatikájának
Az Iveco bemutatta az új Stralis Hi-Way modellt
Hibrid hajtású városi buszokat tesztelnek Kecskeméten
Kulcsszavak:
 
Luxemburgban nem kell fizetni a buszokon, villamosokon Luxemburgban nem kell fizetni a buszokon, villamosokon Négykarikás csúcsmodell Négykarikás csúcsmodell DS5 ’Commandes Spéciales’: Testreszabott elegancia DS5 ’Commandes Spéciales’: Testreszabott elegancia Új Volvo motor az Euro 6-hoz Újabb első szerelői megállapodást hozott tető alá a Hankook Halkan duruzsol az Opel Mokka és Insignia új generációs dízelmotorjai Halkan duruzsol az Opel Mokka és Insignia új generációs dízelmotorjai
 
A Volkswagen Haszonjárművek világszerte 3,7 százalékkal növelte kiszállításait 2012 első félévében

A Volkswagen Haszonjárművek világszerte 3,7 százalékkal növelte kiszállításait 2012 első félévében

2012. július 18.
Az idei év első felében tovább nőttek a Volkswagen Haszon- járművek kiszállítási mutatói.
Részletek
Volkswagen HaszonjárművekAz idei év első felében tovább nőttek a Volkswagen Haszonjárművek kiszállítási mutatói. Európa vezető kishaszonjármű gyártója 270 ezer gépkocsit adott át ügyfeleinek világszerte június végéig. Az elmúlt év ugyanezen időszakához képest (2011. január-június: 260 300 jármű) ez 3,7 százalékos növekedést jelent.

Volkswagen Amarokból világszerte 24,8 százalékkal több, azaz 36 400 példányt adtak át az ügyfeleknek (2011. január-június: 29 100), a Crafter kiszállítás 38,7 százalékkal 23 900 járműre nőtt (2011. január-június: 17 200), a T5 különböző típusból 1,3 százalékkal többet, vagyis 81 500-at adtak át (2011. január-június: 80 500), a piacra került Caddy-k száma 2,5 százalékkal 78 100 járműre csökkent (2011. január-június: 80 100).

Nyugat-Európában a márka kiszállításai 2012 januárjától június végéig 1,9 százalékkal, azaz 144 800 járműre nőttek (2011. január-június: 142 100). Kelet-Európában június végéig 29,2 százalékkal 21 000 járműre gyarapodtak az eladások (2011. január-június: 16 300), Európa egészét tekintve pedig 4,7 százalékkal több, azaz 165 800 járművet adott át a márka (2011. január-június: 158 400).

2012 első felében Németország számított a Volkswagen Haszonjárművek legnagyobb európai piacának, ahol 5,5 százalékos bővülés mellett 63 000 gépkocsit adtak át az ügyfeleknek (2011. január-június: 59 700).
Dél-Amerikában a márka 1,8 százalékkal kevesebb, azaz 67 700 járművet adott át ügyfeleinek (2011. január-június: 68 900). A Saveiro típus értékesítése 8,6 százalékkal 37 300-ra csökkent (2011. január-június: 40 800), miközben a T2 típus 12 800 jármű átadásával 2,2 százalékos növekedést mutatott (2011. január-június: 12 550).

Volkswagen Haszonjárművek„A tavalyinál borúsabb piaci körülmények ellenére a Volkswagen Haszonjárművek továbbra is jó értékesítési eredményeket és pozitív növekedési mutatókat ér el márkakereskedőink és importőreink együttműködésével.” – hangsúlyozta ki Bram Schot, a Volkswagen Haszonjárművek értékesítési- és marketing igazgatója.További cikkek


Megkezdődött az új Lada Largus értékesítése
Gyártási rekord a Kia szlovákiai üzemében
A nyár szenzációja! új autót kuponnal, kevesebb mint fél áron!
Kulcsszavak:
 
A Mokka X és a Crossland X után az Opel-X-család harmadik tagja A Mokka X és a Crossland X után az Opel-X-család harmadik tagja A Dunlop létrehoz egy új tabellát a Moto2TM és a Moto3TM legjobb előzéseit bemutató versenyzők számára A Dunlop létrehoz egy új tabellát a Moto2TM és a Moto3TM legjobb előzéseit bemutató versenyzők számára A Suzuki számos újdonságot mutat be a Tokiói Autószalonon A Suzuki számos újdonságot mutat be a Tokiói Autószalonon A Volkswagen Haszonjárművek világszerte 3,7 százalékkal növelte kiszállításait 2012 első félévében Túl az ezredik bevetésen – beváltak az új mentőautók A Volkswagen Haszonjárművek világszerte 3,7 százalékkal növelte kiszállításait 2012 első félévében 18 fura dolog, ami a Ford Transittal megtörtént
 
Opel Insignia mostantól gázüzemmel is

Opel Insignia mostantól gázüzemmel is

2012. július 18.
Mostantól kapható az Opel Insignia cseppfolyós gázra optimalizált 1.4 Turbo LPG...
Részletek
Opel Insignia Mostantól kapható az Opel Insignia cseppfolyós gázra (LPG = Liquefied Petroleum Gas) optimalizált 1.4 Turbo LPG ecoFLEX kivitelben is. A márka többszörösen kitüntetett zászlóshajójának mind a három karosszéria-változatát – négyajtós, ötajtós és Sports Tourer – meg lehet rendelni gázautóként. Az Insignia 1.4 Turbo LPG ecoFLEX teljesítménye 103 kW/140 LE, fogyasztása csak 7,6 liter 100 kilométeren (CO2 -emisszió 124 g/km). Az 1.4-es benzines turbó limuzinnal összehasonlítva az LPG-változat üzemanyag-költsége kerek 40 százalékkal kedvezőbb.

Az LPG-kivitel részére megerősítették a szelepeket és szelepfészkeket, illetve megfelelően programozták a motorelektronikát. Az Insignia valamennyi karosszéria-változata hatfokozatú manuális sebességváltót kap. Azáltal, hogy a 42 liter hasznos térfogatú gáztartályt helytakarékosan, a pótkerék mélyedésében helyezik el, megmarad a teljes poggyásztér, és az Insignia nagyfokú variálhatósága. Az egy tankolással elérhető hatótáv 500 kilométer, de a benzintartályt is kihasználva 1.700 kilométer érhető el (a négy és ötajtós limuzinnal). A cseppfolyós gáz betöltő csonkja közvetlenül a benziné mellett van, az Európa-szerte használható adaptert tartozékként adják a kocsihoz.

Benzinről LPG-üzemre teljesen egyszerűen lehet átváltani a műszerfali kapcsolóval; a benne elhelyezett fénydióda mutatja, hogy gázüzemben vagyunk, és azonnal kialszik, mihelyt benzinüzemre térünk át. érthető a tartályokban levő mennyiséget mutató műszer is, amely mindkettőt mutatja.

Opel Insignia Gyári beszerelés: helytakarékos, biztonságos, garanciális

Eddig a következő modellek voltak gázüzemmel kaphatók: Corsa (három- és ötajtós), Meriva és Astra (ötajtós és Sports Tourer). Az Insignia három karosszéria-változata most tovább bővíti a kínálatot. A gyárilag beépített gázberendezés több előnyt hoz magával az utólag beszereltekkel szemben. Először is már a kifejlesztésekor elsődleges szempont volt a biztonság. Az Opel például külön törésteszteket hajtott végre a gáztartállyal és egyéb szerkezeti elemekkel. Azokat, amelyek karambolnak kitett területeken vannak elhelyezve, optimálisan integrálták a karosszéria-struktúrába.

Mivel a gáztartály a pótkerék mélyedésébe került, ugyanannyit lehet pakolni az autóba. A kapcsolót és a kijelzőt takarékosan belefoglalták a műszerfalba. így a korszerű autógáz-technikát az Opelre jellemző minőségben, közvetlenül a gyártól kapja a vevő – akárcsak a többi Opel LPG-modell esetében – a külön szériákra és járműmódosításokra szakosodott Opel Special Vehicles GmbH (OSV) leányvállalattól. Az OSV székhelye közvetlenül az Opel törzsüzeme mellett van, Rüsselsheimben.

Autógáz: környezetbarát, jutányos és mindenütt kapható

Számos előnye miatt egész Európában kedvelt a gázautózás – nem is csoda, hiszen üzemanyaga felébe kerül a szuperbenzinnek. ám nemcsak a pénztárca javára válik, hanem a környezetének is: a gázautók mintegy 15 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki, mint a hagyományos hajtásúak. Európában több mint 35.000 benzinkútnál kapható autógáz.

További cikkek

Továbbra is az Opel vezeti a személyautó eladásokat Magyarországon
óriási összeget költ a Daimler a német Mercedes-gyárra
Toyota Plug-in Hybrid járművek - kedvező üzemeltetési tapasztalatok
Kulcsszavak:
 
Az új Jeep® Wrangler Polar különkiadás a 2013-as Frankfurti Autószalonon ünnepli világpremierjét Az új Jeep® Wrangler Polar különkiadás a 2013-as Frankfurti Autószalonon ünnepli világpremierjét Itt az első Bentley Bentayga Itt az első Bentley Bentayga A Mercedes új CLA modellje lehet Magyarország legmenőbb exportcikke A Mercedes új CLA modellje lehet Magyarország legmenőbb exportcikke Bemutatkozik a sorozatgyártásra kész Ford Kuga Vignale Bemutatkozik a sorozatgyártásra kész Ford Kuga Vignale Opel Insignia mostantól gázüzemmel is Öt csillagos töréstesztet ért el a vadonatúj Ford B-MAX
 

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11091 - 11100