Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11101 - 11110
Csökkenhetnek a közlekedési bírságok, betilthatják a lézerblokkolót

Csökkenhetnek a közlekedési bírságok, betilthatják a lézerblokkolót

2012. július 17.
Csökkente- né a közlekedési bírságok összegeit és betiltaná a lézer- blokkolót ...
Részletek
Csökkenhetnek a közlekedési bírságok, betilthatják a lézerblokkolótCsökkentené a közlekedési bírságok összegeit és betiltaná a lézerblokkolót is az a kormányrendelet-tervezet, amelyet következő ülésén tárgyal a kabinet - a várható változásokról Bíró Márk, a Fidesz-frakció közlekedési szabályok és szankciók átalakításáért felelős politikusa és Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi képviselője számolt be kedden Budapesten.

Bíró Márk és Kovács Kázmér az autóklub vezetéstechnikai pályája mellett tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a rendelet-tervezetben szétválasztották a közlekedő társadalomra veszélyes, illetve arra veszélytelen szabálysértéseket, és ez utóbbiak esetében alacsonyabb bírságokat állapítottak meg. így a várakozási és megállási tilalom megszegéséért eddig kiszabott fix összegű, 30 ezer forintos bírság, egy senkit nem veszélytető tiltott parkolás esetén 10 ezer forintra fog mérséklődni, viszont ha valaki zebrán áll meg, annak már 25 ezer forintot kell fizetnie, míg az egyik legsúlyosabb büntetést, 50 ezer forintos bírságot kap az, aki mozgássérülteknek fenntartott helyen parkol - hangzott el.        

Bíró Márk közölte azt is: betiltják a lézerblokkolót, de a radardetektort nem. A fideszes képviselő a változások között említette azt is, hogy a vasúti átjárón való tiltott áthajtás esetében az eddigi 300 ezer forintos bírságot 60 ezer forintra mérsékelik, és azt is meghatározzák, hogy ez a szabálysértés csak ott büntethető, ahol valóban jár vasút. Hozzátette: emellett nem lesz büntethető az egészségügyi doboz hiánya, csak akkor, ha szükség lenne rá, de nincs. így a rendőr csak azért nem állíthatná meg az autóst, hogy kifejezetten az egészségügyi dobozt vagy a láthatósági mellényt ellenőrizze - tette hozzá. Kovács Kázmér a változások közül azt emelte ki, hogy az eddigiektől eltérően nem lesz büntethető az, aki saját garázsa előtt parkol. Emellett - folytatta - bíróság előtt vitathatja felelősségét az, aki "végszükségszerű ok" miatt parkol szabálytalanul, mert például egy vajúdó kismamát visz kórházba.    

Csökkenhetnek a közlekedési bírságok, betilthatják a lézerblokkolótAz autóklub jogi képviselője azt is elmondta: a kerékpárosok tekintetében a véralkoholszinttől függően differenciálják a bírságolást, és a jövőben a 0,5 és 0,8 ezrelék közötti véralkoholszint csak akkor lesz büntethető, ha a kerékpáros veszélyhelyzetet teremt, vagy ha főúton közlekedik. Jelenleg ugyanis az is több tízezer forintos bírságot kaphat, aki egyik tanyáról a másikra egy földúton közlekedik egy-két pohár sör után - jegyezte meg.    

Bíró Márk szerint csütörtökön kerül kormány elé rendelet-tervezet, a változások augusztus 1-én, illetve szeptember 1-én léphetnek hatályba. Kovács Kázmér emlékeztetett arra, hogy kormányrendelet-tervezet előzménye az a jogszabályváltozás volt, amelynek alapján a közigazgatási bírság helyett a jövőben szabálysértésnek minősül a várakozási és megállási tilalom megszegése. A kormányrendelettel kapcsolatban utalt arra, hogy ősszel egyes részletszabályokat tovább finomíthatnak, szóba kerülhet egyes bírságösszegek csökkentése, arányosítása, esetleg súlyosbítása.    

Bíró Márk emlékeztetett arra, hogy májusban munkacsoportot hoztak létre a Fidesz szakpolitikusai, az illetékes minisztériumok és a társadalmi szereplők a KRESZ módosítása és a közlekedési szabálysértésekért járó büntetések "életszerűvé szabása" érdekében. A fideszes képviselő szerint azóta már 300 észrevétel érkezett kreszmodositas@gmail.com e-mail címre, ahová továbbra is várják a KRESZ-szel kapcsolatos észrevételeket, építő jellegű javaslatokat.

További cikkek

Továbbra is az Opel vezeti a személyautó eladásokat Magyarországon
óriási összeget költ a Daimler a német Mercedes-gyárra
A nyár szenzációja! új autót kuponnal, kevesebb mint fél áron!
Kulcsszavak:
 
A Duna Autó az év márkakereskedője A Duna Autó az év márkakereskedője A Deutsche Bahn és a Siemens kísérleti projektet indít prediktív karbantartás céljából A Deutsche Bahn és a Siemens kísérleti projektet indít prediktív karbantartás céljából Csökkenhetnek a közlekedési bírságok, betilthatják a lézerblokkolót Tarolnak majd az egyedi Mustangok a 2014-es Las Vegasi SEMA kiállításon Csökkenhetnek a közlekedési bírságok, betilthatják a lézerblokkolót Tatabányán vonattal ütközött egy menetrend szerinti autóbusz BMW Motorrad Roadshow - 2013 BMW Motorrad Roadshow - 2013
 
Rekordszámú gépkocsit értékesített a Skoda az első félévben

Rekordszámú gépkocsit értékesített a Skoda az első félévben

2012. július 17.
Rekord- számú, 493 ezer személy- gépkocsit értékesített a piacon az idén ...
Részletek
SkodaRekordszámú, 493 ezer személygépkocsit értékesített a piacon az idén az első félévben a német Volkswagen konszern kezében lévő Skoda Auto Mladá Boleslav cseh autógyár.

A cég közlése szerint az értékesítés éves szinten 8,4 százalékkal bővült. A legkeresettebb modell továbbra is az Octavia, amelyből a hat hónap alatt 219.600 darabot adtak el, 9,7 százalékkal többet, mint egy éve.

A Skoda tájékoztatása szerint a cég autói iránt Nyugat-Európa kivételével minden fontos piacon megnőtt az érdeklődés. Nyugat-Európában azonban az első félévben 195.400 Skoda talált gazdára, ami éves szinten 0,7 százalékos visszaesés.

Kínában 120.700 Skodát adtak el, 7,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az indiai piacon 40,1 százalékkal több Skoda - összesen 20 500 darab - kelt el. Az eladott gépkocsik kétharmadát az új limuzin, a Rapid tette ki.

"Gyakorlatilag minden piac jól ment, de arra számítunk, hogy a második félév nagyon nehéz lesz" - mondta újságíróknak Winfried Valhalnd, a Skoda igazgatótanácsának elnöke.

Nagy az érdeklődés a Yeti terepjáró iránt, amelyből 28,6 százalékkal adtak el többet, mint 2011 első felében. Keresett típus a Roomster is, amelynek eladása 13,1 százalékkal emelkedett. Csökkent ugyanakkor a Fabia és a Superb modellek iránti érdeklődés. A kiskocsi eladása 3,2 százalékkal, míg a luxusautóé 10,2 százalékkal csökkent.

További cikkek

A nyár szenzációja! új autót kuponnal, kevesebb mint fél áron!
Gyártási rekord a Kia szlovákiai üzemében
Az új SEAT Leon – Ahol az igényes dizájn és technika találkozik
Kulcsszavak:
 
Rekordszámú gépkocsit értékesített a Skoda az első félévben Az Outlander Plug-in Hybrid EV világpremiere a 2012-es Párizsi Autószalonon Továbbra is szeretjük a Fordot Továbbra is szeretjük a Fordot Hetvenöt éves a Budapest-Varsó légi járat Hetvenöt éves a Budapest-Varsó légi járat Ideális társ minden menethelyzetben – Az új Audi A4 allroad quattro Ideális társ minden menethelyzetben – Az új Audi A4 allroad quattro Rekordszámú motorossal indul az Open Road Fest! Rekordszámú motorossal indul az Open Road Fest!
 
Német környezetvédelmi díj a Scania intelligens sebességtartó automatikájának

Német környezetvédelmi díj a Scania intelligens sebességtartó automatikájának

2012. július 17.
A német Automobil Kraftfahre -Schutz (KS) autós szervezet a Scaniát tüntette ki...
Részletek
ScaniaA német Automobil Kraftfahre-Schutz (KS) autós szervezet a Scaniát tüntette ki 2012-ben Energetikai és Környezetvédelmi Díjával. A Scania a rangos díjat intelligens sebességtartó rendszerének, a Scania Active Prediction-nak köszönhetően kapta. A rendszer GPS használatával meghatározza a jármű helyzetét és megbecsüli az előtte található út topográfiáját, így képes akár három százalékos üzemanyag-megtakarítás elérésére hegyes-dombos útvonalon.

Az Active Prediction (CCAP) rendszer csak egy példa a Scania fejlesztései közül, amelyek középpontjában a járművezetők, illetve a számukra nyújtható támogatások állnak, amelyekkel üzemanyag takarítható meg, valamint csökkenthető a járművek környezetre gyakorolt hatása. A rendszer az út topográfiájához igazítja a vezetési stílust, csakúgy, mint a magasan képzett gépjárművezetők tennék. A CCAP a tapasztalt sofőröknek is segítséget jelent ismeretlen utakon, éjszaka vagy kedvezőtlen időjárási körülmények között.

A Scania Active Prediction rendszere a normál sebességtartó automatikával felszerelt járművekhez képest autópályán vagy országúton történő haladásnál akár három százalék üzemanyagot is képes megtakarítani elhanyagolható időveszteség mellett. Az automatika hegyes-völgyes, emelkedőkkel tűzdelt útvonalon a leghatékonyabb.

Negyven tonnás, 180.000 kilométer éves futásteljesítményű szerelvénnyel számolva, három százalék üzemanyag-megtakarítást feltételezve a jármű üzemanyag-költsége nagyjából 2.300 euróval mérsékelhető. Másrészről a kevesebb üzemanyag-fogyasztás 4 tonnával csökkenti a légkörbe kerülő szén-dioxid mennyiségét.

További cikkek

Az Iveco bemutatta az új Stralis Hi-Way modellt
Hibrid hajtású városi buszokat tesztelnek Kecskeméten
Gyártási rekord a Kia szlovákiai üzemében
Kulcsszavak:
 
Német környezetvédelmi díj a Scania intelligens sebességtartó automatikájának Az elmúlt évek hatékonysági fejlesztéseit díjazta a Siemens Innovatív világítási és design installációval kápráztat el a Ford Innovatív világítási és design installációval kápráztat el a Ford Átépíti a BKK a Lánchíd budai hídfőjének villamosalagútját Átépíti a BKK a Lánchíd budai hídfőjének villamosalagútját 50-esfaktor az orrára, 500-as a Nissanjára 50-esfaktor az orrára, 500-as a Nissanjára Német környezetvédelmi díj a Scania intelligens sebességtartó automatikájának A Jaguar Land Rover a Párizsi Autószalonon ünnepli James Bond 50. születésnapját
 
Emelkedik az üzemanyagok ára szerdától

Emelkedik az üzemanyagok ára szerdától

2012. július 17.
Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykeres- kedelmi ...
Részletek
MOLEmeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Egy hete a Mol 8 forinttal emelte a benzin és 7 forinttal a gázolaj literenkénti árát.

A héten a benzin átlagára 421 forintra, a gázolajé pedig 423 forintra emelkedik.

A benzin ára az idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forint volt.
Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

További cikkek

Think Blue - A Volkswagent Németország legzöldebb márkájaként tüntették ki
A nyár szenzációja! új autót kuponnal, kevesebb mint fél áron!
Idén ősszel érkezik Európába a frissített Mazda MX-5 roadster
Kulcsszavak:
 
BMW X1 - Sokoldalú nagyvárosi tehetség a vezetés határtalan élménye szolgálatában BMW X1 - Sokoldalú nagyvárosi tehetség a vezetés határtalan élménye szolgálatában A vadonatúj Lexus LC 500 és LC 500 hybrid bemutatkozott New Yorknak A vadonatúj Lexus LC 500 és LC 500 hybrid bemutatkozott New Yorknak Az új generációs tehergépkocsi-család: a Scania bemutatja az Apple CarPlay technikát Az új generációs tehergépkocsi-család: a Scania bemutatja az Apple CarPlay technikát Emelkedik az üzemanyagok ára szerdától Hetente kétszer tömegközlekedniük kell a "moszkvai BKV" vezetőinek A Hungaroring Rescue Team-nél debütál az új SsangYong Rexton és Musso Grand Pick-Up A Hungaroring Rescue Team-nél debütál az új SsangYong Rexton és Musso Grand Pick-Up
 
Óriási összeget költ a Daimler a német Mercedes-gyárra

Óriási összeget költ a Daimler a német Mercedes-gyárra

2012. július 17.
A jövő év végéig további 600 millió eurót fordít a Daimler a német- országi...
Részletek
Mercedes-BenzA jövő év végéig további 600 millió eurót fordít a Daimler a németországi Rastattban lévő üzemének bővítésére, és még egy harmadik műszakot is beiktatnak, hogy eleget tudjanak tenni az új A és B osztályú kocsik iránti növekvő keresletnek.

Több mint 40 ezer megrendelést kaptak az A osztályra azóta, hogy június közepén elkezdődött az értékesítés. A B osztályból - amelynek gyártása Magyarországon is zajlik - a tavaly novemberi bevezetés óta 70 ezret szállítottak ki - közölte a társaság vezérigazgatója, Dieter Zetsche hétfőn.

A vezérigazgató elmondása szerint a fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy legkésőbb 2020-ban az eladásokat tekintve a Mercedes-Benz legyen az első a prémium kategóriában.

További cikkek

Németországban tervezték és gyártják az Opel első elegáns városi kisautóját
Toyota Plug-in Hybrid járművek - kedvező üzemeltetési tapasztalatok
Think Blue - A Volkswagent Németország legzöldebb márkájaként tüntették ki
Kulcsszavak:
 
Magyarországon az elektromos autók piaca 2013-hoz képest az ötszörösére nőtt Magyarországon az elektromos autók piaca 2013-hoz képest az ötszörösére nőtt A SEAT megdöntötte első negyedéves értékesítési rekordját A SEAT megdöntötte első negyedéves értékesítési rekordját Íme az új BMW M240i M Performance Edition Íme az új BMW M240i M Performance Edition Megállt a casco-díjak csökkenése Megállt a casco-díjak csökkenése Véletlen hírbomba: 400 km a hatósugara az új Nissan LEAF-nek Véletlen hírbomba: 400 km a hatósugara az új Nissan LEAF-nek
 
Az új SEAT Leon – Ahol az igényes dizájn és technika találkozik

Az új SEAT Leon – Ahol az igényes dizájn és technika találkozik

2012. július 16.
Az új SEAT Leon erőteljes és érzelmek- ben gazdag és egyben sokoldalú, praktikus autó ...
Részletek
Seat LeonAz új SEAT Leon erőteljes és érzelmekben gazdag és egyben sokoldalú, praktikus autó – a maga legszebb formájában. A teljes egészében új fejlesztésű Leon infotainment technikája vezetői segéd-rendszerei, futóműve és hajtásrendszere egyaránt high-end technikák sokaságát rejti. Motorjai az erőteljes dinamika és a példamutató gazdaságosság igényes kombinációival épültek. A SEAT úttörő az extrafelszerelésként rendelhető teljes LED-technikájú fényszóróival, és ebben a piaci kategóriában elsőként kínálja e fejlett megoldást. A LED-fényszórók az egyéni és dinamikus dizájn, illetve a kiváló fényerő színvonalas ötvözetét adják.

„A Leon mindeddig sohasem látott módon egyesíti magában a SEAT márka alapvető erényeit. Sportos karakterű és sokoldalú előnyök jellemezte autó, amely a felsőkategória minőségi és műszaki színvonalát hozza el az alsó-középkategóriába. Az új Leon döntő lépés a SEAT márka- és növekedési stratégiája megvalósításának útján, ötajtós kivitele az idén ősszel érkezik, de a Leon család a későbbiekben további változatokkal is bővül majd“ – hangsúlyozta James Muir, a SEAT S.A. igazgatótanácsának elnöke.

Az új Leon mindezeken túl használati értékével is igen meggyőző. A korábbiaknál kompaktabb külső méretek mellett tágasabb belső térrel jelenik meg, miközben az igényes anyagválasztás és színvonalas kidolgozás egyértelműen kategóriája élvonalába emeli. Gazdaságosságával és károsanyag-kibocsátásával a Leon minden egyes erőforrása kategóriája legjobbjai között szerepel. Igazi különlegesség az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System) rendszerével ellátott Leon 1.6 TDI, amelynek a vonatkozó szabvány szerinti átlagos üzemanyag-fogyasztása 100 kilométerenként mindössze 3,7 liter, széndioxid-kibocsátása pedig kilométerenként csupán 99 gramm.

Seat Leon„A Leon teljes egészében új fejlesztés, amely a SEAT új, dinamikus formai nyelvezetét a legkorszerűbb technikákkal ötvözve új fejezetet nyit a márka történetében. Kifinomult részletmegoldások és precíz tervezés – különösen az utastérben – igazolja látványosan az új Leon kiemelkedő minőségi színvonalát“ – fejtette ki Dr. Matthias Rabe, a SEAT S.A. igazgatótanácsának a kutatás-fejlesztés területéért felelős tagja.

„A Leon a Volkswagen Csoport MQB-architektúrájára épül, nagyban profitálva annak fejlett könnyűszerkezetes konstrukciójából. A Leon így meggyőző menetdinamikai képességekkel és kedvező üzemanyag-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási mutatókkal rendelkezik. összességében a Leon a vezetés érzelmekben gazdag élménye, a kiemelkedő gazdaságosság, az egyedi dizájn és a magas használati érték egyidejű megtestesítője.

További cikkek

Toyota Plug-in Hybrid járművek - kedvező üzemeltetési tapasztalatok
Továbbra is az Opel vezeti a személyautó eladásokat Magyarországon
A Volkswagen Személyautók márka 2,79 millió járművet szállított ki június végéig
Kulcsszavak:
 
Az új SEAT Leon – Ahol az igényes dizájn és technika találkozik Adam után jön a Karl Az új SEAT Leon – Ahol az igényes dizájn és technika találkozik A Harley-Davidson új irányzata a Hard Candy Custom Tizenkilenc terméktervezési díjjal ismerték el a BMW Group járműveinek megnyerő formáját és kifejező koncepcióit Tizenkilenc terméktervezési díjjal ismerték el a BMW Group járműveinek megnyerő formáját és kifejező koncepcióit Növekvő árbevétellel zárta a 2018-as évet az AutoWallis Növekvő árbevétellel zárta a 2018-as évet az AutoWallis Befejeződött a Kelenföld-Székesfehérvár vasúti vonalszakasz felújításának első üteme Befejeződött a Kelenföld-Székesfehérvár vasúti vonalszakasz felújításának első üteme
 
Megkezdődött az új Lada Largus értékesítése

Megkezdődött az új Lada Largus értékesítése

2012. július 16.
Az Avtovaz orosz autógyár hétfőn megkezdte új autótípusa, a Lada Largus ...
Részletek
Lada LargusAz Avtovaz orosz autógyár hétfőn megkezdte új autótípusa, a Lada Largus kiskereskedelmi értékesítését.

Az autókereskedésekbe mintegy kétezer darab Largus érkezett az első napon. Egyelőre az öt- és hétszemélyes
változatban kapható, az ára 380 ezer rubelnél, azaz körülbelül 2,75 millió forintnál kezdődik.

A Lada Largus az Avtovaz és a Renault-Nissan csoport első közös nagy projektje. A modell háromféle változatban készül: öt és hétszemélyest, valamint teherfurgont gyártanak belőle.  A Lada Largus szériagyártását április 4-én kezdték meg. A tervek szerint ebből a típusból évente 70 ezret gyártanak, amelyet az orosz piacon és a FáK-országokban készülnek értékesíteni. Az év végéig várhatóan 27 ezer darabot bocsátanak ki a gyárból.

Artyom Fedoszov, az Avtovaz értékesítési és marketing ügyekért felelős alelnöke az ITAR-Taszsz hírügynökségnek kijelentette, hogy várhatóan nagy lesz a kereslet az új autótípus iránt, és idén nem is készül el annyi belőle, amennyire igény lenne.

További cikkek

A Volkswagen Személyautók márka 2,79 millió járművet szállított ki június végéig
Németországban tervezték és gyártják az Opel első elegáns városi kisautóját
Gyártási rekord a Kia szlovákiai üzemében
Kulcsszavak:
 
Megkezdődött az új Lada Largus értékesítése A Ford B-MAX ajtót nyit a világra Magyarország hangja számára Megkezdődött az új Lada Largus értékesítése Több dél-dunántúli megyében riasztást adtak ki a várható hófúvás miatt A Volvo Cars díjnyertes modellkínálata a bizonyíték arra, hogy három vezető formatervező jobb, mint egy A Volvo Cars díjnyertes modellkínálata a bizonyíték arra, hogy három vezető formatervező jobb, mint egy Akár 15 százalékkal több motoros kaland: a Dunlop bemutatja az új Trailmax Meridiant Akár 15 százalékkal több motoros kaland: a Dunlop bemutatja az új Trailmax Meridiant Megkezdődik a LEAF gyártása a Nissan sunderlandi üzemében Megkezdődik a LEAF gyártása a Nissan sunderlandi üzemében
 
Leépítés és gyárbezárás a Peugeot-nál

Leépítés és gyárbezárás a Peugeot-nál

2012. július 16.
A növekvő veszteségek ellen- súlyozására nyolcezer munka- helyet meg- szüntet...
Részletek
Leépítés és gyárbezárás a Peugeot-nál A növekvő veszteségek ellensúlyozására nyolcezer munkahelyet megszüntet, illetve bezár egy gyárat a franciaországi Aulnay-ban a PSA Peugeot Citroen.

Noha a kormány számított rá, a bejelentés Jean-Marc Ayrault miniszterelnök szerint "valóságos sokkot" jelent az ország számára. Az Európai Bizottság pedig azt közölte, hogy készen áll megvizsgálni a francia hatóságokkal, hogyan tudnak munkahelyteremtésre támogatásokat folyósítani.  

A kormányfő közleményében a leépítés "példa nélküli mértékét" emelte ki, és arra a kérte a PSA vezetőit, hogy haladék nélkül kezdjék meg az egyeztetéseket a dolgozók jövőjét illetően. Az ipari munkahelyek megmentésével megbízott kormánytagot, Arnaud Montebourg-ot pedig arra utasította a miniszterelnök, hogy július 25-ig készítsen elő támogatási tervet az autóipar számára, amely a francia munkavállalók tíz százalékát foglalkoztatja.  

A kormány arra is emlékeztetett, hogy a PSA 4 milliárd eurós állami támogatást kapott az elmúlt években, a válság idején a munkahelyek megtartására. Jean-Francois Copé, a jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) főtitkára jelezte, hogy az ellenzék a kormány mellett áll, amennyiben "bátor döntéseket hoz a versenyképesség és a munkahelyek megszervezése érdekében".

Pierre Laurent, a Francia Kommunista Párt Főtitkára úgy vélte, hogy a kormány hibát követett el, amikor nem reagált előbb az aggasztó hírekre. A kommunisták ugyanis előzetes moratórium kihirdetését kérték a leépítési terv ellen. Pascal Durand, a Zöldek részéről azt hangoztatta: tévedés azt képzelni, hogy egy-egy alkalmi, sürgős állami segítséggel meg lehet menteni munkahelyeket. "Mindig minden gyorsan, elkésve, nem előre megtervezetten történik" - mondta.

Leépítés és gyárbezárás a Peugeot-nál Marine Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke szerint a francia ipari szektor összeomlását csak a határok visszaállításával és a "gazdasági patriotizmus" bevezetésével lehet megakadályozni, a nemzeti protekcionizmus minden formáját azonban jelenleg tiltják az uniós szabályok.     

A PSA Peugeot Citroen csütörtöki közlése szerint az euróövezeti válság elmélyülése késztette a cégvezetést az átszervezésre, miután a válság leginkább a cég fő piacait, Franciaországot, Spanyolországot és Olaszországot érinti.

Tavaly novemberben még csak hatezres elbocsátásról volt szó. A PSA Peugeot Citroen 1,62 millió személygépkocsit és kisteherautót adott el az első félévben, 13 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Európában 15 százalékkal esett vissza az értékesítés, Olaszországban 21 százalékot meghaladó mértékű volt a csökkenés, és kétszámjegyű visszaesést regisztráltak a márkakereskedők Franciaországban és Spanyolországban is. Németországban és Nagy-Britanniában viszont valamelyest nőttek az eladások.

Franciaország legnagyobb autógyára az első félévet illetően 700 millió euró veszteségre számít.

További cikkek

Továbbra is az Opel vezeti a személyautó eladásokat Magyarországon
Leállította a Suzuki az SX4 Sedan forgalmazását Oroszországban
A Volvo új biztonsági rendszerekkel reagál a megváltozott vezetési szokásokra
Kulcsszavak:
 
A Suzuki Baleno bemutatkozott Frankfurtban A Suzuki Baleno bemutatkozott Frankfurtban Több megyére és már hófúvás miatt is adtak ki figyelmeztetést Több megyére és már hófúvás miatt is adtak ki figyelmeztetést Leépítés és gyárbezárás a Peugeot-nál Új Astra BiTurbo: minden idők legerősebb dízel-Astrája Megállapodás az illegális autójavítók ellen Megállapodás az illegális autójavítók ellen 2013-ban is növekedésre törekszik a Hyundai 2013-ban is növekedésre törekszik a Hyundai
 
Negyedmilliós nyomravezetői díj a megtámadott villamosvezető ügyében

Negyedmilliós nyomravezetői díj a megtámadott villamosvezető ügyében

2012. július 16.
Negyed- millió forint nyomra- vezetői díjat ajánlott fel a Budapesti Közlekedési Központ...
Részletek
Negyedmilliós nyomravezetői díj a megtámadott villamosvezető ügyébenNegyedmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. vezérigazgatója az 51-es villamos vezetőjének súlyos bántalmazása ügyében - közölte a két társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a jármű Mester utcai végállomásán szombat délután öt órakor egy férfi és egy nő bántalmazta a villamos vezetőjét. A támadók elmenekültek, a járművezetőt a mentő kórházba szállította. A két cégvezető hangsúlyozta, hogy munkatársuk éppen "a magukat veszélyben érző utasok kérésére és érdekében szólította fel a két személyt a szabályok betartására".

A BKK az eset napján kiadott közleményében azt közölte az MTI-vel, hogy a villamos vezetője a jármű IX. kerületi végállomásán felszálló két utasnak (akkor két férfit említettek) azt jelezte, hogy a velük lévő nagytestű kutyára tegyenek szájkosarat, mert az eb anélkül nem szállítható. A szabályokat betartató járművezetőt a támadók többször arcon ütötték, majd elmenekültek - írta a BKK.

Vitézy Dávid, a BKK, illetve Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója közös közleményében azt kéri, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével vagy az esettel kapcsolatban, amely segítheti a nyomozást, hívja az Országos Rendőr-főkapitányság 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámát, vagy jelezze a BKK Zrt. ügyfélszolgálatának bkk@bkk.hu e-mail címén.
Az ügyben a IX. kerületi rendőrkapitányság nyomoz.

További cikkek

Mától forgalomba áll az Ikarus 187V
Hibrid hajtású városi buszokat tesztelnek Kecskeméten
átadták az első Alstom-szerelvényt Budapestnek
Kulcsszavak:
 
Drágultak az üzemanyagok Drágultak az üzemanyagok Citroen DS3 Cabrio a Tuning Show-n Citroen DS3 Cabrio a Tuning Show-n Álcázva mutatta meg magát az új Opel Insignia Grand Sport! Álcázva mutatta meg magát az új Opel Insignia Grand Sport! Negyedmilliós nyomravezetői díj a megtámadott villamosvezető ügyében Most már Zalaegerszegen is tölthetjük elektromos autónkat Negyedmilliós nyomravezetői díj a megtámadott villamosvezető ügyében A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
 
Továbbra is az Opel vezeti a személyautó eladásokat Magyarországon

Továbbra is az Opel vezeti a személyautó eladásokat Magyarországon

2012. július 16.
Tartja vezető pozícióját az Opel Magyar- országon a személy- autó ...
Részletek
Opel AmperaTartja vezető pozícióját az Opel Magyarországon a személyautó eladásokban – azaz a helyzet változatlan immár másfél éve. A közel húsz százalékkal nagyobb piacon ugyanilyen mértékben nőttek az Opel eladások, ami azt is jelenti, hogy személyautóban a márka piaci részesedése változatlanul 11.5%. Ez a tavalyi első félévhez képest 520-al több Opel eladást jelent. Az összesített „tabellán” (személy- és kishaszon gépjárművek) az Opel a második.

„örülünk az eredményeinknek és ilyen pozícióban szeretnénk zárni majd a második félévet is” – mondta Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója. „A piac növekedését többek között a lecsökkentett regisztrációs adó segítette, bár nem mindig olyan módon, ahogy gondolnánk. Jó pár itthon regisztrált autó ugyanis külföldön talál gazdára és ez az export valamelyest torzítja a valós hazai piaci képet.”
Az Opel személygépkocsi eladásokban kiemelt szerepet játszik az Astra – illetve helyesebben az Astrák: az új és a Classic – amely az alsó-közép kategóriában vezeti az eladásokat. Fontos, hogy az új Astra szegmensen belüli pozíciója 3 százalékkal növekedett. Első helyre futott be szegmensében az Insignia is, ugyanez áll a Merivára és a Zafira a Zafira Tourerrel együtt szintén első.

„A jó modellek és a megbízható márkakereskedői- és szerviz háttér mellett az Opel sikeréhez nagyban hozzájárul a márka töretlen hazai népszerűsége, egyre jobb megítélése” – mondta Koncz Gábor. „ Ebben a márkaépítésben az idén is nagyon sikeres volt az Opel Családi nap a Hungaroringen, amelyre 35 ezren látogattak ki. Magyarországon ezen a napon indult hivatalosan az Ampera értékesítése, néhány már gazdára is talált belőle, bár nagyobb eladási sikerekre azokban az országokban lehet számítani, ahol hivatalosan támogatják az elektromos és alternatív hajtású gépkocsik értékesítését.”

Opel AstraAz év második felében két fontos újdonsággal jelentkezik az Opel: ősszel kerül a kereskedésekbe  az új Astra lépcsőshátú változata illetve a márka kompakt szabadidő autója, a Mokka. Jövő év elején pedig az új exkluzív kisautó, az Adam bővíti az Opel modellek sorát.

Az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója, Koncz Gábor lassú növekedésre és hetvenezer körüli autópiacra számít: „Számunkra a legfontosabb feladat pozícióink megőrzése, a személyautó eladásokban az első hely megerősítése és a márka további népszerűsítése. Ez utóbbihoz jelentősen hozzájárul, hogy az Opel nem csak értékesít, hanem gyárt is Magyarországon. Szentgotthárdon befejezéséhez közeledik az Opel legújabb motorgyári beruházása, a tervek szerint ősszel avatják fel a félmilliárd euróból készült, évi félmillió motor előállítására alkalmas üzemet. A jövő évtől egyre több új Opelben dobog majd magyar szív!”

További cikkek

Váratlanul lemondott az Opel vezérigazgatója
Leállította a Suzuki az SX4 Sedan forgalmazását Oroszországban
Volkswagen Amarok "Hunter”
Kulcsszavak:
 
Továbbra is az Opel vezeti a személyautó eladásokat Magyarországon Márciusban 7 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Világpremier az új BMW 7-es sorozatban: Távirányítású parkolás Világpremier az új BMW 7-es sorozatban: Távirányítású parkolás Továbbra is az Opel vezeti a személyautó eladásokat Magyarországon Tíz bosszúság, amit örökre elfelejthet az autójában Itt a tavasz, felbőgtek a motorok! Itt a tavasz, felbőgtek a motorok! Továbbra is az Opel vezeti a személyautó eladásokat Magyarországon Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitása
 

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11101 - 11110