Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11181 - 11190
Az Opel Ampera Európa legnépszerűbb elektromos autója

Az Opel Ampera Európa legnépszerűbb elektromos autója

2012. június 27.
Az Opel forradalmi elektromos autója a májusi eladási adatok alapján Európa ...
Részletek
 Opel AmperaAz Opel forradalmi elektromos autója a májusi eladási adatok alapján Európa első számú elektromos személyautója. Húsz százalékos piaci részesedésével a több nemzetközi elismerést kiérdemlő Ampera jócskán megelőzi vetélytársait.

“Büszkék vagyunk, hogy elsők lettünk Európában. Az eladási adatok és a vevők visszajelzései alapján jó nyomon haladunk az Amperával.” – mondta Enno Fuchs, az Opel e-mobilitásáért felelős igazgatója. “Azokon a piacokon, ahol a kormányzat támogatja az elektromos autó vásárlását, mint például Hollandiában, különösen jól teljesítettünk."

Hollandiában az Ampera több mint 77 %-os piaci részesedést ért el májusban, így magasan vezeti az eladásokat. éves szinten is 50 százalék feletti részt hasít ki Hollandiában az elektromos autók piacán az Ampera - ezek az adatok jelzik az autó töretlen népszerűségét.  A legfrissebb statisztikák alapján az Ampera a legnépszerűbb elektromos autó Németországban közel 35 százalékos, illetve Svájcban 44 százalékos piaci részesedéssel.

Az Ampera eddig már több mint 50 nemzetközi díjat és elismerést nyert el, többek között az “év Autója 2012” vagy az “év Zöld Autója 2011” díját. A biztonság terén is a maximális öt csillagot kapta meg az Euro NCAP szervezettől.

 Opel AmperaAz Ampera az első kiterjesztett hatótávú elektromos autó. Kerekeit mindig villanymotor hajtja: a 16 kWh kapacitású lítium-ion akkuval táplált 111 kW/150 lóerős hajtómű 40-80 km hatótávot tesz lehetővé zéró emisszióval – ez a tereptől, a vezetési technikától és a hőmérséklettől függ.  Kiterjesztett hatótávú módban, amely automatikusan aktiválódik, ha egy bizonyos érték alá csökken az akku feszültsége, finoman belép a generátor, és áramot fejleszt a hajtómotornak. Ennek segítségével akár 500 kilométert is megtehetünk egy töltéssel.

További cikkek

Európában, a 2012. évi Zero Rally keretében tesztelik a Hyundai ix35 üzemanyag-cellás járműveket
Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban
Az Outlander Plug-in Hybrid EV világpremiere a 2012-es Párizsi Autószalonon
Kulcsszavak:
 
Az Opel Ampera Európa legnépszerűbb elektromos autója Életet menthet majd a Ford B-MAX Újabb 560 lóerő gurul be a világbajnok garázsába Újabb 560 lóerő gurul be a világbajnok garázsába A Jaguar 2021 márciusában ünnepli az emblematikus E-type megszületésének 60. jubileumát A Jaguar 2021 márciusában ünnepli az emblematikus E-type megszületésének 60. jubileumát Az Opel Ampera Európa legnépszerűbb elektromos autója A Bridgestone háromszorosára bővíti tatabányai gyárának kapacitását Jövő hétfőn elkezdődik a Széll Kálmán tér felújítása Jövő hétfőn elkezdődik a Széll Kálmán tér felújítása
 
Vissza az alapokhoz – Az új Seat Toledo

Vissza az alapokhoz – Az új Seat Toledo

2012. június 26.
Bemutat- kozott a Seat legújabb modellje a Toledo. A Seat új kompakt szedánja ...
Részletek
Seat ToledoBemutatkozott a Seat legújabb modellje a Toledo. A Seat új kompakt szedánja az 1991-ben bemutatott, majd modellfrissítésen átesett, és egészen 1999-ig gyártott szériát követi.

Az új Toledo méretei, motorkínálata, és felszereltsége azonos a testvérmodellel, a Skoda Rapiddal. Műszaki alapjaik közösek, a Seat is az 1,2 és 1,4 literes TSI turbós benzinmotorokkal és az 1,6 literes TDI turbódízellel lesz kapható.
A benzinmotorok teljesítménye 75 és 122 lóerő közötti, míg a dízel 105 lóerős, és 2013-tól a 90 lóerős is elérhető lesz. Az új Toledo hossza 4480 mm, a tengelytáv 2600 mm. Az ötszáz literesnél is nagyobb csomagtartó a családos vevők körében arathat nagy sikert. Az alapfelszereltség része lesz a az elektromos ablakemelő, a hat légzsák és a központi zár. Európában 2013-tól lesz kapható.

Seat Toledo
További cikkek


Megkezdődött az új Ford B-MAX gyártása
Citroën C-Elysée – Modern, tágas robosztus
A tiszta autók francia toplistája
Kulcsszavak:
 
A BMW i8 a 2016-os Év Motorja díjat is elnyerte A BMW i8 a 2016-os Év Motorja díjat is elnyerte Bemutatkozik a megújult Ford Mondeo és a különleges, új hibrid hajtású kombi változat Bemutatkozik a megújult Ford Mondeo és a különleges, új hibrid hajtású kombi változat Két modellt kínál a nagycsaládosoknak akciósan a SEAT Két modellt kínál a nagycsaládosoknak akciósan a SEAT A vadonatúj Hyundai NEXO és Hyundai Kona megkapta a nagy presztízsű Red Dot díjat A vadonatúj Hyundai NEXO és Hyundai Kona megkapta a nagy presztízsű Red Dot díjat Vissza az alapokhoz – Az új Seat Toledo Az új Stralis Hi-Way nyerte el „Az év haszongépjárműve 2013” címet
 
Ősszel tárgyal a kormány a repülőtéri gyorsvasútról

Ősszel tárgyal a kormány a repülőtéri gyorsvasútról

2012. június 26.
Ősszel kerülhet a kormány elé a főváros központ- jából a Liszt Ferenc Nemzet- közi ...
Részletek
Ősszel tárgyal a kormány a repülőtéri gyorsvasútrólŐsszel kerülhet a kormány elé a főváros központjából a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre közlekedő gyorsvasútról szóló előterjesztés. Két elképzelést is kidolgoznak részletesen az elő-megvalósíthatósági tanulmányon, amelyen a China Railway Construction Corporation (CRCC) építőipari cég mérnökei dolgoznak, a beruházás 40-80 milliárd forintba kerülhet -  közölte a MáV Zrt. az MTI érdeklődésére. A MáV számítása szerint a kormány-döntést követően a tervezés várhatóan egy évet vehet igénybe.

Az egyik elképzelés szerint a meglévő nyomvonalak felhasználásával, a szükséges reptéri leágazások kiépítésével, valamint a repülőtér 1-es és 2-es terminál közötti új vágányok kialakításával, mintegy 40 milliárd forintos beruházással épülhetne meg a budapesti centrum és a repülőtér gyorsvasúti összeköttetése. Az egy nyomvonalú pálya és a Kőbánya-Kispestnél kialakítandó vonatkeresztezés miatt 30 perces követési távolsággal indulhatnának a járatok. A Keleti pályaudvarról mintegy 18,5 kilométer, a Nyugatiból 22 kilométer lenne a teljes pályaszakasz. A Nyugati pályaudvarral történő összekötésnél azonban alagutat kellene fúrni a repülőtér alatt, amely jelentősen drágítaná a beruházást - közölte a MáV Zrt.

Egy másik - a MáV szerint XXI. századi -, és a preferáltabb megoldás szerint a Keleti pályaudvarról a jelenlegi pályaszakaszoktól elválasztott, külön két vágányon újat építenének Kőbánya-Kispest, 1-es terminál, 2-es terminál megállókkal. A kétvágányú pálya 15-20 perces követési időt tesz lehetővé, amely jobban megfelel a nemzetközi gyakorlatnak. A teljes menetidő 20 perc lenne fővároson belüli 80 km/órás, városhatáron kívül 120 km/órás sebességgel számolva.

China Railway Construction CorporationEzzel a konstrukcióval három metrómegállóhoz lenne közvetlen csatlakozása a gyorsvasútnak. A 2-es és az épülő 4-es metróra a Keleti pályaudvarnál, míg a 3-as metróra Kőbánya-Kispesten lehetne átszállni. Az új nyomvonalak jelenleg állami tulajdonú, MáV kezelésben álló területéken épülnének ki, ezért nem járna időveszteséget okozó kisajátításokkal. Az utóbbi konstrukció, amely hosszú távra oldaná meg a gyorsvasúti összeköttetést, mintegy kétszer akkora összegből lenne megvalósítható, mint a meglévő pályaszakaszok felhasználásával is kalkulált verzió - tájékoztatott a MáV Zrt.

A vasúttársaság azzal számol, hogy az 1-es terminál bezárása hatással lehet a projekt megtérülésére, mivel a működtetés során az egyik legfontosabb kritérium az utasszám. A beruházás legalább 30-40 évre szól, és hosszabb távon a bezárás hatása mérséklődik, mivel a prognózisok alapján az utasok száma a jelenlegi szintről növekedhet - közölte a MáV Zrt.

További cikkek

Jelentős megrendelést kapott a Bombardier MáV Kft. a nemzeti vasúttársaságtól
Európai érdeklődés a NABI Sirius iránt
Több mint tíz százalékos leépítés az Air France-nál
Kulcsszavak:
 
Ősszel tárgyal a kormány a repülőtéri gyorsvasútról Megnyitotta haszongépjármű próbapályáját Szentgotthárdon az Allison Közel 10%-os növekedést ért el a magyar gumiabroncs piac az első félévben Közel 10%-os növekedést ért el a magyar gumiabroncs piac az első félévben Ősszel tárgyal a kormány a repülőtéri gyorsvasútról A C4 Cactus lett az év autója Dániában A Volvo Cars minden autóján bevezeti a biztonságos autómegosztást lehetővé tevő Care Key-t A Volvo Cars minden autóján bevezeti a biztonságos autómegosztást lehetővé tevő Care Key-t Az Opelnek köszönhetően növelte eladásait tavaly a PSA Az Opelnek köszönhetően növelte eladásait tavaly a PSA
 
Európában, a 2012. évi Zero Rally keretében tesztelik a Hyundai ix35 üzemanyag-cellás járműveket

Európában, a 2012. évi Zero Rally keretében tesztelik a Hyundai ix35 üzemanyag-cellás járműveket

2012. június 26.
A Hyundai harmadik generációs hidrogén üzemanyag -cellás járműve, az ix35 FCEV...
Részletek
Hyundai ix35 FCEVA Hyundai harmadik generációs hidrogén üzemanyag-cellás járműve, az ix35 FCEV részt vett a Svédországban és Norvégiában megrendezett Zero Rally csekély károsanyag-kibocsátási versenyen, és ezzel igazolta, hogy valós körülmények között is megállja a helyét.

A Hyundai munkatársaiból és újságírókból álló csapat sikeresen teljesítette a 314 kilométeres átlagtartó ralit. Autójuk a hidrogén-üzemű járművek kategóriájában a negyedik helyen ért célba, megelőzve számos sorozatgyártású elektromos, hálózatról tölthető hibrid és bio-üzemanyaggal hajtott járművet.

„A Hyundai elkötelezetten végez kutatásokat számos alternatív energiaforrással, és ezen tevékenységének központi oszlopa a hidrogén-üzemű üzemanyag-cellás járművekkel folytatott kutató- és fejlesztőmunka. Az, hogy sikeresen teljesítettük a Zero Rally-t, újabb igazolása a Hyundai ix35 FCEV, és általában a hidrogén üzemű járművek életképességének, mint a belső égésű motorok alternatívájának Európában és világszerte” – nyilatkozta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.

„A Hyundai jelentős lépéseket tesz annak érdekében, hogy fenntartható jövőt biztosítson az autóipar számára. Az Európában végzett, további közúti tesztek mind közelebb hozzák az ix35 FCEV sikeres bevezetését, míg az infrastrukturális feltételek megteremtésének és bővítésének támogatása révén a nagyközönség is egyre inkább el fogja tudni fogadni a hidrogént, mint „a jövő üzemanyagát” – tette hozzá Allan Rushforth.

Az idén negyedik évében járó Zero Rally egy évente megrendezett verseny nulla vagy csekély károsanyag-kibocsátású járművek számára. A 2012-es Zero Rally 314 kilométeres útvonalát a világ leghosszabb „tiszta” autópályáján, a svédországi Sundsvall és a norvégiai Trondheim között húzódó Zöld Autópályán jelölték ki a szervezők.

Hyundai ix35 FCEVAz ix35 FCEV két darab fedélzeti üzemanyag-tartályában összesen 5,64 kg hidrogént képes szállítani, ami 525 kilométer megtételére elegendő (NEDC norma szerint), így a Hyundai járműve egyetlen feltöltéssel, tankolás nélkül képes volt megtenni a versenytávot, miközben kizárólag tiszta vizet bocsátott ki. Az ix35 FCEV üzemanyag-cellakötegének teljesítménye 100 kW, a jármű legnagyobb sebessége 160 km/óra. Az ix35 FCEV műszaki alapját a díjnyertes ix35 kompakt szabadidőjármű adja, amelyet a Hyundai európai létesítményeiben, kifejezetten európai vásárlók számára terveztek, fejlesztettek és gyártanak.

A Zero Rally hivatalos hidrogén-szállítója a H2 Logic. A vállalattal a Hyundai 2011 májusában szándéknyilatkozatot írt alá, hogy közösen támogassák és szorgalmazzák a hidrogén- és üzemanyag-cella alapú, elektromos közlekedést Dániában és Norvégiában. A Hyundai 2011 novemberében a H2moves Scandinaviával (így a projekt-partner H2 Logic-kal) közösen leplezte le azt az élvonalbeli hidrogén-töltő állomást a norvégiai Oslóban, amelyet a későbbiekben továbbiak követnek majd. A H2moves Scandinavia projekt elsődleges célja, hogy ráébressze a közönséget az üzemanyag-cellás technológia létezésére, és hogy kiépítse az üzemanyag-cellás járművek értékesítését támogató infrastruktúrát.

További cikkek

Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban
Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH
Az Outlander Plug-in Hybrid EV világpremiere a 2012-es Párizsi Autószalonon
Kulcsszavak:
 
Európában, a 2012. évi Zero Rally keretében tesztelik a Hyundai ix35 üzemanyag-cellás járműveket Irányjelző Közlekedési Magazin - februári ajánló A Volvo Trucks autonóm közlekedési megoldást kínál a Brønnøy Kalk AS vállalatnak A Volvo Trucks autonóm közlekedési megoldást kínál a Brønnøy Kalk AS vállalatnak A hétvégén ötvenedik születésnapját ünnepli a Toyota Corolla A hétvégén ötvenedik születésnapját ünnepli a Toyota Corolla Európában, a 2012. évi Zero Rally keretében tesztelik a Hyundai ix35 üzemanyag-cellás járműveket A függetlenség legszebb formája Seat Ibiza - összekapcsolhatóság, formatervezés és dinamizmus a fiatalos életstílushoz Seat Ibiza - összekapcsolhatóság, formatervezés és dinamizmus a fiatalos életstílushoz
 
A Hankook a Daimler beszállítója és az UEFA partnere lesz

A Hankook a Daimler beszállítója és az UEFA partnere lesz

2012. június 26.
A BMW és a Volkswagen után a Daimlernek is szállít gumi- abroncsokat a Hankook...
Részletek
HankookA BMW és a Volkswagen után a Daimlernek is szállít gumiabroncsokat a Hankook, és hamarosan szponzori szerződést köt az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) - írta hétfőn a Handelsblatt.

A német üzleti lap szerint a Magyarországon gyárat működtető dél-koreai társaság "agresszív stratégiát" követ, és mindenekelőtt az európai piacvezetőnek, a német Continentalnak támaszt versenyt. Az autógyártó cégek általában több beszállítótól rendelnek abroncsokat, és azzal, hogy a Hankookot is bekapcsolják a láncba, árcsökkenést érhetnek el.    

A Hankook a bevétel alapján jelenleg globálisan a hetedik, Európában pedig a hatodik számú gumiabroncsgyártó. A társaság az első öt közé kíván bekerülni. Ehhez az ismertség növelésére és arculatváltásra van szükség, az olcsó abroncsokat gyártó távol-keleti cég szerepköréből a prémium kategóriás márkákkal együttműködő vállalat képét kell kialakítani. A Hankook ezért nem csupán rangos autógyártókkal igyekszik kapcsolatot építeni, hanem szponzori tevékenységét is erősíti - írta a Handelsblatt.    

A társaság a Bundesligában - a német labdarúgó-bajnokság első osztályában - a bajnok Borussia Dortmundot támogatja, és hamarosan az UEFA szponzoraként is megjelenik. A szerződést a labdarúgó Európa-bajnokság után jelentik be, a cég várhatóan a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát támogatja majd - írta a Handelsblatt.    

A Hankook a Daimler beszállítója és az UEFA partnere leszA Hankook eddig 550 millió eurót fektetett be Magyarországon. Rácalmási üzemében 2007-ben indult a termelés. A kétezer főt foglalkoztató gyár kapacitása évi 12 millió darab gumiabroncs.


További cikkek


Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon
Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban
Európai érdeklődés a NABI Sirius iránt
Kulcsszavak:
 
A Hankook a Daimler beszállítója és az UEFA partnere lesz Tarlós: a 4-es metró elindítása után sem ritkítják egy ideig a felszíni járatokat Az Audi új utas-szórakoztató technológiákat mutat be a CES-en Az Audi új utas-szórakoztató technológiákat mutat be a CES-en A Hankook a Daimler beszállítója és az UEFA partnere lesz BMW „Concept Roadster” – Forradalmi BMW Roadster Hamisítatlan Harley-Davidson cruiser élmény, letisztult formavilág – bemutatkozik az új Softail Standard motorkerékpár Hamisítatlan Harley-Davidson cruiser élmény, letisztult formavilág – bemutatkozik az új Softail Standard motorkerékpár A Hankook a Daimler beszállítója és az UEFA partnere lesz 82. Genfi Autószalon - SEAT Toledo Concept
 
10-10 forinttal csökken a benzin és a gázolaj ára

10-10 forinttal csökken a benzin és a gázolaj ára

2012. június 26.
Csökkenti bruttó 10-10 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykeres- kedelmi ...
Részletek
MOLCsökkenti bruttó 10-10 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

A Mol egy hete bruttó 5 és 6 forinttal mérsékelte a benzin és a gázolaj árát. A héten a 95-ös benzin átlagára 407 forintra, a gázolajé 408 forintra csökken.

A benzin ára az idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került.


A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forint volt.

Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

További cikkek

Megnyitották az M0-ás ideiglenes halásztelki csomópontját
Jelentős megrendelést kapott a Bombardier MáV Kft. a nemzeti vasúttársaságtól
Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban
Kulcsszavak:
 
Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a 200 lóerős Opel Cascada Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a 200 lóerős Opel Cascada 10-10 forinttal csökken a benzin és a gázolaj ára Már megvásárolható a Mazda MX-5 GT4 – ám közúton nem használható! 10-10 forinttal csökken a benzin és a gázolaj ára Munkálatok miatt több autópályán is torlódásra kell számítani Mobil hidrogéntöltőállomást fejlesztett és állított üzembe a Toyota Mobil hidrogéntöltőállomást fejlesztett és állított üzembe a Toyota 10-10 forinttal csökken a benzin és a gázolaj ára A Scania együttműködési megállapodást írt alá a német emelőhátfal-gyártó vállalattal, a Bär Cargolift-tel
 
Legördült a félmillomodik Superb a szerelőszalagról

Legördült a félmillomodik Superb a szerelőszalagról

2012. június 26.
újabb fejezettel bővül a škoda Superb siker- története: 500 ezer...
Részletek
Škoda Superbújabb fejezettel bővül a škoda Superb sikertörténete: 500 ezer legyártott példánnyal rekordot állított fel a cseh márka csúcsmodellje. A jubileumi darab, egy fehér Superb Combi Laurin & Klement, június 22-én gördült le a škoda kvasiny-i üzemének szerelőszalagjáról.

„A félmilliomodik škoda Superb – e számra igazán büszkék lehetünk“ – emelte ki Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, a škoda igazgatótanácsának elnöke. „A škoda Superb márkánk zászlóshajója, amely jól mutatva a škoda teljes csapatának kiemelkedő képességeit, minden más modellünknél hűebben szimbolizálja vállalatunk rendkívüli fejlődését. Mióta 11 esztendővel ezelőtt bevezettük e modellsorozatot, közel kétszeresére bővítettük termékpalettánkat“ – folytatta Vahland.

A škoda Superb a világ 85 országában szerepel a márka kínálatában, s 2011-ben – mintegy 117 ezer darab – első ízben kelt el több mint 100 ezer példány belőle. 2009 óta a škoda csúcsmodellje immár Kínában is kapható, ahol három évvel piaci bevezetését követően a Superb kategóriája egyik legnépszerűbb ajánlatának számít. 2011 során a világszerte kiszállított volumen több mint 40 százaléka Kínában talált gazdára, ahol a škoda Superb 1.4 TSI DSG 2011 végén meggyőző rekorddal is szolgált: első alkalommal sikerült egyetlen tanknyi üzemanyaggal megtenni a Sanghaj és Peking közötti bő 1.200 kilométert.

A škoda Superb 2001-ben a márka akkori negyedik modellsorozataként tartotta premierjét. Első generációja Limousine változatban hét esztendő alatt 136.068 példányban gördült le a szerelőszalagról. A škoda Superb második nemzedéke 2008 óta szintén Limousine, majd 2009-tól Kombi kivitelben is nagy sikert aratott a világ piacain, s máig 363.932 talált belőle gazdára.

Škoda SuperbKompromisszumot nem tűrő minőség, bőséges térkínálat, precíz kidolgozás és verhetetlen ár-érték arány – ez a škoda Superb egyszerű, ám annál hatékonyabb sikerreceptje. A Superb mindemellett kategóriája legtágasabb limuzinja. A Kombi kivitelt szintén csúcsértékek jellemzik, s a hátsó üléseik térkínálatával minkét karosszériaváltozat egyértelműen felülmúlja vetélytársait.

További cikkek


Megkezdődött az új Ford B-MAX gyártása
Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH
A Mercedes-Benz Concept Style Coupé Európa-premierje az Auto Mobil International kiállításon
Kulcsszavak:
 
Visszaesett a Skoda Auto üzemi nyeresége az első kilenc hónapban Visszaesett a Skoda Auto üzemi nyeresége az első kilenc hónapban A Ford bemutatja az új F-150 pickupot A Ford bemutatja az új F-150 pickupot A BMW Group újabb értékesítési rekordot ért el Magyarországon 2014-ben A BMW Group újabb értékesítési rekordot ért el Magyarországon 2014-ben Már tényező a villanyautó a világ gépkocsi piacán Már tényező a villanyautó a világ gépkocsi piacán A Hyundai Motor Company a 2013-as brazíliai FIFA Konföderációs Kupa hivatalos szállítója A Hyundai Motor Company a 2013-as brazíliai FIFA Konföderációs Kupa hivatalos szállítója
 
Megkezdődött az új Ford B-MAX gyártása

Megkezdődött az új Ford B-MAX gyártása

2012. június 25.
Az új B-MAX modell a “méret -optimali- zálás” trendjének megfelelően prémium...
Részletek
Ford B-MAXAz új B-MAX modell a “méret-optimalizálás” trendjének megfelelően prémium szolgáltatásokat kínál egy kompakt autó karosszériájában: a vadonatúj MAV gyártása ma kezdődik a Ford világszínvonalú romániai gyárában, Krajovában. A B-MAX a kisméretű MAV-ok gyorsan növekvő szegmensét célozza meg. Az előrejelzések szerint e kategória 17 százalékkal erősödik 2018-ig, mivel az európai nagyautó-tulajdonosok mintegy 40 százaléka kisebb modellre vált majd. Bár a Ford újdonsága mindössze 4,1 méter hosszú, rakterében akár 2,3 méteres tárgyak is elférnek, az innovatív Egyszerű Bejutást Biztosító Ajtórendszernek köszönhetően pedig az oldalsó ajtónyílás 1,5 méter széles.

Az Európában mind erősebb “méret-optimalizálási” trendre a Ford válasza a leleményes kialakítású B-MAX, amelynek gyártása ma kezdődik a Ford világszínvonalú román gyárában, Krajovában. Az európai nagyautó-tulajdonosok közel 40 százaléka hamarosan kisebb és takarékosabb modellek vásárlását fontolgatja majd, míg a kiskocsik gazdáinak 20 százaléka egyre nagyobb térre vágyik – vagyis olyan autót keresnek majd, mint a kisméretű MAV-ok piacán most megjelenő új B-MAX.

Az előrejelzések szerint ez a kategória 2018-ig mintegy 17 százalékkal erősödik majd. Az első kompakt MAV 2000-ben jelent meg, s a járműosztály piaci részesedése azóta gyors ütemben növekedik: 2003-ban mindössze öt modell volt jelen e kategóriában, 2008-ban azonban már tíz ilyen autó versengett a vásárlók kegyeiért, s ez a szám az idei év végére várhatóan tizenkettőre nő.

“Sok európai autóvásárló szembesül mostanában anyagi realitásokkal, így háttérbe szorul a legdrágább, legnagyobb vagy leggyorsabb autó képében felmutatható státusszimbólum iránti vágy, s helyét a higgadt és környezettudatos vásárlói gondolkodásmód veszi át.” – avat be Henry Mason, a www.trendwatching.com globális trendszakértője.

Ford B-MAX“Az európai vevők érettek, urbánusak és kifinomult ízlésűek. Ezek a vásárlók olyan autót keresnek, amely mindig hozzáigazítható folyton változó, dinamikus életritmusukhoz.”

A kompakt méretű B-MAX könnyedén halad a sűrű városi forgalomban, ugyanakkor akár 2,3 méter hosszú tárgyakat is szállíthatunk benne, az Egyszerű Bejutást Biztosító Ajtórendszernek köszönhetően pedig az autó oldalsó ajtónyílása 1,5 méter széles. A kompakt MAV-ok vásárlóinak ugyanakkor időnként kompromisszumokat kell kötniük a stílus vagy a felszereltség terén. Az autóipari trendeket feldolgozó angol Trend Trucker jelentésében az áll, hogy a tömegmodellek vásárlóinak többsége “takarékos és praktikus” autót keres, míg a prémium modellek vevői számára “az esztétika fontosabb szempont, mint a fogyasztás”. Az új B-MAX visszalépés nélkül kínál méretcsökkentést. Az autó a kategória legjobb üzemanyag-takarékos motorjai mellett a Ford ECOnetic Technology innovációit kínálja, valamint a Ford prémium SYNC hangvezérléses rendszerét a mobiltelefonok és a zenelejátszó eszközök fejlett integrációjához. A lágy tapintású műszerfal, a kifinomult kabinvilágítás, a prémium szövetkárpitok és a még inkább prémium bőrkárpitok minőségi autóról árulkodnak.

A Ford több mint 675 millió eurót fektet be az új krajovai üzembe, ahol a vadonatúj B-MAX és a díjnyertes 1,0 literes EcoBoost motor készül. A Ford krajovai üzeme a kifinomult, modern gyártási technológiák új szintjét honosítja meg Romániában.

“A B-MAX pontosan azt nyújtja, amit az ilyen méretű autók vevői keresnek: ez a modell jól példázza a Ford törekvését, hogy széles modellkínálata révén valódi választási lehetőséget adjon európai vásárlóinak.” – fejti ki a Ford B-MAX projektjének felelős vezetője, Klaus-Peter Tamm.

“Ez a kisméretű, takarékos, ugyanakkor stílusos és gazdagon felszerelt modell tökéletes választás mindazok számára, akik lecserélni készülnek nagyméretű autóikat. A B-MAX igazán egyedi ajánlat a kategóriában: olyan autó, amelyben mindenki megtalálja az örömöt, és amely megfelel bármelyik ember hétköznapi igényeinek.”
Az új B-MAX várhatóan még az idei év őszén megérkezik a hazai márkakereskedésekbe is.

További cikkek

Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH
Citroën C-Elysée – Modern, tágas robosztus
Az Outlander Plug-in Hybrid EV világpremiere a 2012-es Párizsi Autószalonon
Kulcsszavak:
 
Megkezdődött az új Ford B-MAX gyártása Szárnyal a Mazda Európában Bemutatkozott a második generációs Nissan Qashqai Bemutatkozott a második generációs Nissan Qashqai Magyarországon is zajlik a hibrid forradalom Magyarországon is zajlik a hibrid forradalom Az új Citroën Berlingo nyerte el az Autobest  "Best Buy Car of Europe" 2019 díjat Az új Citroën Berlingo nyerte el az Autobest "Best Buy Car of Europe" 2019 díjat Kartellgyanú merült fel az M4-es autópálya építése során Kartellgyanú merült fel az M4-es autópálya építése során
 
Nem érinti Magyarországot a Cruze-visszahívás

Nem érinti Magyarországot a Cruze-visszahívás

2012. június 25.
A General Motors pénteki közleménye szerint Chevrolet Cruze modelle- ket...
Részletek
Chevrolet CruzeA General Motors pénteki közleménye szerint Chevrolet Cruze modelleket hív vissza javításra motorolaj és hidraulikus folyadék szivárgása által okozott tűzveszély miatt.

A visszahívás a 2010 szeptembere és 2012 májusa között gyártott és az Egyesült államokban, Kanadában és Izraelben értékesített modellekre vonatkozik, összesen 475 ezer darabra.

A tűzveszélyt a motorházban az olajcserénél kifolyt olaj, vagy a kézi sebességváltós modelleknél a megsérült tengelykapcsolóházból kispriccelő folyadék okozhatja. A visszahívás során megvizsgálják az utastér hátsó részének hegesztését is, mert 249 autó esetében ezen a téren hiányosságok mutatkozhatnak.

A visszahívást a GM azután rendelte el, hogy az autópálya-biztonsági felügyelet (NHTSA) vizsgálatot indított két Chevrolet Cruze motorházának tavaly történt kigyulladása miatt.

További cikkek

Több mint 400 ezer Cruze-t hív vissza a Chevrolet
Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH
A Volkswagen Haszonjárművek május végéig 3,5 százalékkal növelte idei kiszállításait
Kulcsszavak:
 
Elkészült a Hungaroringen az újraaszfaltozás Elkészült a Hungaroringen az újraaszfaltozás Nem érinti Magyarországot a Cruze-visszahívás A hatékonyság, a stílus és a kényelem tökéletes kombinációja az új Nissan NP300 Navara Nem érinti Magyarországot a Cruze-visszahívás A Jazzy Street július 28.-i adásának tartalmából Százmillió forinttal nőtt a GYSEV adózás előtti eredménye Százmillió forinttal nőtt a GYSEV adózás előtti eredménye Új PEUGEOT 508 - A formabontó limuzin Új PEUGEOT 508 - A formabontó limuzin
 
Jelentős megrendelést kapott a Bombardier MÁV Kft. a nemzeti vasúttársaságtól

Jelentős megrendelést kapott a Bombardier MÁV Kft. a nemzeti vasúttársaságtól

2012. június 25.
A Bombardier MáV Kft. 157 vasúti kocsi fővizsgáját végzi el 1,7 milliárd ...
Részletek
Jelentős megrendelést kapott a Bombardier MÁV Kft. a nemzeti vasúttársaságtólA Bombardier MáV Kft. 157 vasúti kocsi fővizsgáját végzi el 1,7 milliárd forint értékben a MáV-Gépészet Zrt. megrendelésére - közölte Orbán Péter, a Bombardier MáV Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta: a 157 vasúti kocsi fővizsgáját ez év július 1. és jövő év március vége között végzik el - mondta Orbán Péter. Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a jövőben több innovatív projektet közösen hajtanak végre a MáV-Gépészettel.

Többek között együtt akarják elvégezni a Görlitz V típusú forgóvázak átalakítását. Ennek során a régi forgóvázakat úgy újítják fel, hogy korszerű követelményeknek megfelelő új terméket állítanak elő, amely a karbantartási költséget is csökkenti - fejtette ki Orbán Péter. A tervek szerint együttműködnek a MáV-Gépészettel a vasúti kocsikban a vezeték nélküli internet biztosításához szükséges felszerelés kiépítésében, a képernyős információs rendszer kialakításában. A kft. nyitott az együttműködésre a MáV-Gépészet égisze alatt készülő IC+ kocsik prototípusainak fejlesztésében is - mondta Orbán Péter.

Az ügyvezető emlékeztetett arra, hogy Dunakeszin nagy múltja van a vasúti járműgyártásnak, többek között itt készült az az aranykocsi, amely 1938-ban a Szent Jobbot vitte országjáró körútján. Az  ügyvezető igazgató elmondta: a közelmúltban a Svájci Vasút megrendelésére alakítottak ki újszerű vasúti kocsiszekrényt. Ennek a gyártása jelentős részben Dunakeszin történik. A fejlesztés lehetőséget ad arra, hogy a szerelvénybe alacsonypadlós egységet is beépítsenek a régi, meredek lépcsőkkel közlekedő vasúti kocsik közé. Ez a megoldás a MáV-nak is kedvező lehetne, és ha a vasúttársaság rászánja magát egy ilyen tenderkiírásra, akkor a Bombardier MáV Kft. indulhatna a megbízásért  - mondta az ügyvezető igazgató.

Jelentős megrendelést kapott a Bombardier MÁV Kft. a nemzeti vasúttársaságtólA tavaly 8,7 milliárd forint árbevételt elért Bombardier MáV Kft. nemrégiben elnyerte a Business Superbrands díjat, amelyet a vállalkozásokat, szervezeteket kiszolgáló üzleti szektor legkiválóbbjainak ítélnek oda. Ezzel lehetőség van a Bombardier MáV nevet külföldön is népszerűsíteni, megrendeléseket szerezni - vélekedett Orbán Péter.

A dunakeszi vasúti járműgyártó, a Bombardier MáV Kft. 65 százalékban a Bombardier Transportation, 25 százalékban a MáV és 10 százalékban a munkavállalók tulajdonában van. Jelentősebb megrendeléseik a Norvég Vasút számára átalakított ülőhelyes, bisztrókocsit és gyermekjátszóteret is magában foglaló családi kocsik, az Olasz Vasút Z1-es vasúti kocsijainak fővizsgája, a Cseh Vasút Görlitz V típusú forgóvázainak átalakítása, valamint kocsiszekrény- illetve alvázgyártás svájci és belga megrendelők részére. Hazai piacon a cég legújabb termékei a MáV részére átépített harmadik generációs Intercity kocsik.

További cikkek

Kirúgta a BKV a "vicces" buszsofőrt
Megkezdődik az Egert az M3-assal összekötő út építése
Európai érdeklődés a NABI Sirius iránt
Kulcsszavak:
 
Jelentős megrendelést kapott a Bombardier MÁV Kft. a nemzeti vasúttársaságtól KIA legjobb játékos!?- tesztelje magát és az új KIA modelleket Jelentős megrendelést kapott a Bombardier MÁV Kft. a nemzeti vasúttársaságtól Kínában kevesebb autót vettek júliusban Felsőkategóriás vitorlás a Peugeot Design Lab-től Felsőkategóriás vitorlás a Peugeot Design Lab-től Karcsúbb formával, fejlettebb technológiákkal és magasabb teljesítménnyel debütált az új Ford Mustang kabrió Karcsúbb formával, fejlettebb technológiákkal és magasabb teljesítménnyel debütált az új Ford Mustang kabrió Pickup-háború a láthatáron Pickup-háború a láthatáron
 

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11181 - 11190