Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11191 - 11200
Több mint tíz százalékos leépítés az Air France-nál

Több mint tíz százalékos leépítés az Air France-nál

2012. június 25.
Két év alatt több mint tíz százalékos leépítést tervez az Air France: a francia légitársa- ságáná...
Részletek
Több mint tíz százalékos leépítés az Air France-nálKét év alatt több mint tíz százalékos leépítést tervez az Air France: a francia légitársaságánál 2013 végéig megszűnő 5.122 állás egyharmada a nyugdíjba vonulókat érinti, kétharmadára pedig önként távozók jelentkezését várják - erősítette meg a vezetőség az üzemi tanács csütörtöki ülésén a hetek óta keringő számokat.

Az intézkedést azzal indokolták, hogy a cég terveiben szerepel, hogy 2014 végéig húsz százalékkal növelik a gazdasági hatékonyságot. Ennek keretében 2011 decembere és 2013 decembere között 5.122 munkahelyet megszüntetnek a 49.301-ből. Az Air France szerint a leépítés 1.712 olyan munkahelyet érint, amelyikből nyugdíjba vonul valaki, és a helyét nem töltik be. A további 3.410 megszűnő állásból 2.056 a földi személyzetre vonatkozik.

A 15 százalékban állami érdekeltségű légi közlekedési vállalat jelezte: amennyiben sikerül a leépítés menetéről megegyezni a szakszervezetekkel, nem lesz 2013 végig - az önkéntes távozókon kívül - elbocsátás, s amennyiben a húsz százalékos javulást eléri a cég, 2014-től már önkéntes távozásokra sem kell számítani.

A leépítések a mintegy 30 ezer fős földi személyzet körében kezdődnek el, de később érinteni fog 904 légi kísérőt és 405 pilótát is, nekik elsősorban részállásokat fognak ajánlani - hangsúlyozta az Air France. Az üzemanyagár emelkedésével és a légitársaságok között egyre erősödő versenyben az Air France-KLM csoport különösen nehéz helyzetbe került: a tavalyi évet 800 millió eurós veszteséggel és 6,5 milliárd eurós adóssággal zárta.

Több mint tíz százalékos leépítés az Air France-nálA legjelentősebb európai légi közlekedési csoportnál januárban elindított felzárkózási program a leépítéseken kívül 2 milliárd eurós megtakarítást irányoz elő 2015-ig, befagyasztja a munkafelvételt, és az Air France fapados leányvállalata, a Transavia megerősítését írja elő. A vezetőség és a szakszervezetek között még egy hétig tartanak az egyeztetések, a véglegesített programot június 28-án írják alá a felek. Megegyezés hiányában a vezetőség a jelenlegi szerződési kereteket felmondaná és 15 hónap állna a rendelkezésre az új kollektív szerződés kialakításához. Legkevésbé a pilóták hajlandók elfogadni a feltételeket, már több szakszervezetük is jelezte: sztrájkra készülnek.

Az elmúlt húsz évben az Air France leépítés nélkül oldott meg minden átszervezést és takarékossági programot, ez az első alkalom, hogy a munkahelyek tömeges megszüntetéséhez folyamodik. A párizsi CAC-40 kedvezően fogadta a csütörtöki bejelentést, az Air France-KLM indexe 7,65 százalékkal 3,40 euróra emelkedett, miközben a tőzsde mutatója 0,40 százalékkal csökkent.

További cikkek

škoda Rapid – A škoda új kategóriája
Egy millióan „kattantak rá” a Nissan LEAF-re
A Mercedes-Benz Concept Style Coupé Európa-premierje az Auto Mobil International kiállításon
Kulcsszavak:
 
Bejelentették mely területeken dolgozik majd együtt a Toyota és a Suzuki Bejelentették mely területeken dolgozik majd együtt a Toyota és a Suzuki Több mint tíz százalékos leépítés az Air France-nál Citroen C1 Swiss&Me tanulmányautó Genfben A BMW Group átadta idei százezredik hálózatról tölthető modelljét A BMW Group átadta idei százezredik hálózatról tölthető modelljét Az E.ON a Ford Rangert választotta Az E.ON a Ford Rangert választotta A Tesla Model S minden idők legbiztonságosabb autója A Tesla Model S minden idők legbiztonságosabb autója
 
A Volkswagen Haszonjárművek május végéig 3,5 százalékkal növelte idei kiszállításait

A Volkswagen Haszonjárművek május végéig 3,5 százalékkal növelte idei kiszállításait

2012. június 25.
A Volkswagen Haszon- járművek, a könnyű haszon- járművek, az egyterűek...
Részletek
Volkswagen HaszonjárművekA Volkswagen Haszonjárművek, a könnyű haszonjárművek, az egyterűek (MPV) és a szabadidő-autók kategóriájának európai piacát vezető autógyártója világszerte összesen 220.500 járművet szállított ki az idei év első öt hónapja során, ami 3,5 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva (2011. január - május: 213.000 darab).

Az Amarok kiszállításai világszinten 31,7 százalékkal, 30.500 darabra emelkedtek (2011. január - május: 23.100), míg a Crafter sorozat tagjaiból 37,0 százalékkal több, összesen 19.800 (2011. január - május: 14.400) talált gazdára, a T5 sorozat eladásai pedig 0,4 százalékkal, 66.300 darabra bővültek (2011. január - május: 66,100). A Caddy modellekből világszerte 3,1 százalékkal kevesebb, 63.200 példány (2011. január - május: 65.200) talált gazdára ezen időszak során.

A márka nyugat-európai,  2012. január és május közötti összesen 117.900 darabos kiszállításai 1,3 százalékkal haladták meg az előző év eredményét (2011. január - május: 116.400), míg az idei kelet-európai eladások május végéig 32,7 százalékkal, 17.400 járműre emelkedtek (2011. január - május: 13.100) az előző év megfelelő időszakához képest. A Volkswagen Haszonjárművek legnagyobb piacának Németország bizonyult 2012 első öt hónapja során, ahol 5,3 százalékkal több, összesen 50.800 gépkocsija kelt el (2011. január - május: 48.200).

Volkswagen Haszonjárművek„Míg a városi kisáruszállítók, a zárt kisteherautók és a pick up modellek kategóriáiban bizonyos piacokon valamelyest csökkenés vagy épp stagnálás volt érzékelhető, ezt járműveink növekvő piaci részesedése ellensúlyozzák, így márkánk élesen elkülönül vetélytársaitól, illetve a piac egészét jellemző folyamatoktól. Mindemellett szorosan figyelemmel kísérjük az egyes piacokon kialakult nehéz helyzetet, s kellő óvatossággal cselekszünk” – hangsúlyozta Bram Schot, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja.

A Volkswagen Haszonjárművek legélénkebb Európán kívüli piacának ismét a dél-amerikai régió bizonyult, ahol 55.700, azaz 2,3 százalékkal kevesebb járművet adtak át az ügyfeleknek (2011. január - május: 57.000). A Saveiro sorozat eladásai 10,3 százalékkal, 30.400 darabra mérséklődtek (2011. január - május: 33.800), míg a T2-eseké 0,4 százalékkal többre, összesen 10.400 járműre emelkedett (2011. január - május: 10.350).

További cikkek

Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon
Kína és az USA felturbózza a Volkswagen eladásait
A Mazda bemutatja a CX-5 modellben debütáló Smart City Brake Support elnevezésű biztonságtechnológiai rendszert
Kulcsszavak:
 
30 éves a Ford Sierra 30 éves a Ford Sierra Világkörüli úton a hőlégballonos Fedor Konjuhov – és a Toyota Hilux Világkörüli úton a hőlégballonos Fedor Konjuhov – és a Toyota Hilux Kínában felgyorsultak a metróépítések a szmog miatt Kínában felgyorsultak a metróépítések a szmog miatt Íme az új Ford Puma crossover: csábító dizájn, kategóriaelső csomagtér és takarékos mild hybrid hajtás Íme az új Ford Puma crossover: csábító dizájn, kategóriaelső csomagtér és takarékos mild hybrid hajtás Az Infiniti a 2014-es modellévtől bevezeti a Q és QX előtagokat Az Infiniti a 2014-es modellévtől bevezeti a Q és QX előtagokat
 
Több mint 400 ezer Cruze-t hív vissza a Chevrolet

Több mint 400 ezer Cruze-t hív vissza a Chevrolet

2012. június 24.
A General Motors 413.418 darab Chevrolet Cruze kisautót hív vissza, hogy...
Részletek
Chevrolet CruzeA General Motors 413.418 darab Chevrolet Cruze kisautót hív vissza, hogy módosítson egy motorpajzslemezt, amelyben összegyűlhet és tűzveszélyt okozhat a kifolyt olaj vagy a hidraulikus kuplungfolyadék.

A tűzveszélyt a motorházban az olajcserénél kifolyt olaj, vagy a kézi sebességváltós modelleknél a megsérült tengelykapcsolóházból kispriccelő folyadék okozhatja. A visszahívás során megvizsgálják az utastér hátsó részének hegesztését is, mert 249 autó esetében ezen a téren hiányosságok mutatkozhatnak.

A visszahívást a GM azután rendelte el, hogy az autópálya-biztonsági felügyelet (NHTSA) vizsgálatot indított, két Chevrolet Cruze motorházának tavaly történt kigyulladása miatt. A gyártó pénteken kiadott közleménye szerint a lecserélendő lemez közlekedési balesetet vagy sérülést nem okozott. A GM szerint a lemezcsere fél órát, a hegesztési varratok javítása pedig hármat vehet igénybe. A gépkocsi-tulajdonosok július 11-től kapják majd kézhez a visszahívásról szóló értesítést.

További cikkek

Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH
A Mercedes-Benz Concept Style Coupé Európa-premierje az Auto Mobil International kiállításon
A Mazda bemutatja a CX-5 modellben debütáló Smart City Brake Support elnevezésű biztonságtechnológiai rendszert
Kulcsszavak:
 
Több mint 400 ezer Cruze-t hív vissza a Chevrolet Indul a szerszámkészítés a kecskeméti Mercedes Benz gyárban A Ford elkezdi gyártani a Deutsche Post StreetScooter WORK XL elektromos hajtású áruszállítót A Ford elkezdi gyártani a Deutsche Post StreetScooter WORK XL elektromos hajtású áruszállítót Lezárult a Chevrolet kivonulása Magyarországról Lezárult a Chevrolet kivonulása Magyarországról Jön a Malév utódja? Jön a Malév utódja? Az autósok tájékozatlanok a kötelező biztosításról Az autósok tájékozatlanok a kötelező biztosításról
 
Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH

Megérkezett hazánkba is a Peugeot 508 RXH

2012. június 24.
Dízel -elektromos hibrid, egyéni vonzerővel. A Peugeot töretlenül emeli választéka...
Részletek
Peugeot 508 RXHDízel-elektromos hibrid, egyéni vonzerővel - A Peugeot töretlenül emeli választéka exkluzivitását.

Dízel-elektromos hibridhajtás és nívós igényesség egy fokozott vezetési élvezetet ígérő összkerékhajtású autótól: itt az új Peugeot 508 RXH, amely megtestesíti a Peugeot modernségét és igényességét. Az 508 RXH stílusa és innovatív HYbrid4 hajtáslánca a szegmensben eddig nem ismert új szintre emeli az autózás szabadságát és örömét.
Dízel-elektromos hibrid és a nívós megjelenés, kombinálva az összkerékhajtású autók fokozottan élvezetes vezetésével: ez az új Peugeot 508 RXH.

A stílusos eleganciájáért, magabiztos kiállásáért, kiváló gyártási minőségéért és részletekbe menően gondos kidolgozásáért sokat magasztalt 508 limuzin és SW 2011 tavaszi megjelenését követően az 508 RXH emeli tovább a Peugeot márka rangját és erősíti műszaki, környezetvédelmi vezető szerepét.

Kiállása és sajátos stílusa azonnal a szabadidő-autók élvonalába emeli az 508 RXH-t. Egyéni, kifinomult, magas és széles, jól felismerhető, éjjel-nappal látható fénydiódás menetfénnyel és a „lebegő” hűtőmaszk mellett három-három függőlegesen álló „oroszlánkörömmel” igazán szembeötlő jelenség! Exkluzív jellegét erősíti prémium-minőségű utasterének egyedi színvilága, fényűző anyagválasztása és kárpitozása.

Különleges színvonalú kidolgozása és felszereltsége összhangban áll csúcsmodell-jellegével és műszaki színvonalával. Alapfelszerelése gazdag (kulcs nélküli nyitás és indítás, elektromos első ülések, vetített kijelzés, 18 colos kerekek, panoráma-üvegtető, színezett, hangszigetelő, ragasztott oldalablakok, legújabb generációs audioberendezés és navigáció), utasait kifinomult, első rangú komforttal várja.

Peugeot 508 RXHA 3008 HYbrid4-ben világújdonságként bemutatott 2.0 l HDi FAP HYbrid4 motorra épülő dízel-elektromos hibridhajtás nagy hatótávot és mindenféle úton örömteli autózást eredményez. 147 kW (200 LE) csúcsteljesítményével, 450 Nm nyomatékával és összkerékhajtásával az 508 RXH bármilyen használatra és körülményekre megfelel, sőt új perspektívát nyit meg a szegmensben, hiszen teljesen elektromos hajtással, zéró emisszióval közlekedhet városban, a kombinált ciklus szerinti fogyasztást 4.1 l/100 km alá szorítja le, miközben a CO2 emisszió csupán 107 g/km.

A 3008 HYbrid4 után a Peugeot folytatja innovatív stratégiáját, egyre több modellre terjeszti ki a  HYbrid4 technikát, a vezetési élmény és a környezetkímélet kombinációját nyújtva.

További cikkek

Citroën C-Elysée – Modern, tágas robosztus
Az Outlander Plug-in Hybrid EV világpremiere a 2012-es Párizsi Autószalonon
A Mercedes-Benz Concept Style Coupé Európa-premierje az Auto Mobil International kiállításon
Kulcsszavak:
 
Az új Volvo XC60 automatikusan kitér, ha veszélyt észlel Az új Volvo XC60 automatikusan kitér, ha veszélyt észlel Scania a jégkorong-világbajnokságon Scania a jégkorong-világbajnokságon Zöld utat kapott a kisautók kategóriájának élsportolója az új MINI John Cooper Works Zöld utat kapott a kisautók kategóriájának élsportolója az új MINI John Cooper Works A főpolgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát A főpolgármester elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Opel flottával indul Magyarország első CarSharing, azaz közösségi autózási programja Opel flottával indul Magyarország első CarSharing, azaz közösségi autózási programja
 
A Jazzy Street június 23.-i adásának tartalmából

A Jazzy Street június 23.-i adásának tartalmából

2012. június 22.
Az újra, a saját útját járó Mazda Skyactiv technoló- giája forradalma- síthatja az autó- gyártást. Nem csak részletei- ben...
Részletek
A Jazzy Street június 23.-i adásának tartalmábólAz újra, a saját útját járó Mazda Skyactiv technológiája forradalmasíthatja az autógyártást. Nem csak részleteiben, hanem egészében dobták el a Mazda mérnökei a lassan évszázados autóépítési és fejlesztési elveket, és egy teljesen új filozófia mentén kezdtek autókat építeni. A  cél, a minél gazdaságosabb és tisztább üzem elérése. A benzines és a dízel erőforrásokat is teljesen más elvek alapján tervezik, ezzel új motorgyártási platformot nyitva, a nem egyértelműen sikeres kis köbcentis, nagy teljesítményű turbós motorokat erőltető versenytársakkal szemben. Például a Mazda új dízel erőforrása, a drasztikusan lecsökkentett kompressziónak köszönhetően, elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik. Az új Skyactiv dízel már biztos, hogy ott lesz a Mazda versenyautójában, amellyel a 24 órás Le Mans-i versenyen indulnak majd. Az új dízel erőforrás, egyébként mindenféle extra kütyü és adalék nélkül is könnyedén hozza az Euro6-os előírásokat..

Teszteltük a Lancia Y 1.3 literes dízel motorral szerelt változatát, amibe azért eleinte kicsit feszengve ültünk be, hiszen ebben a modellben általában hölgyeket látunk a volán mögött.  A női autónak kikiáltott arisztokratikus megjelenésű miniről azonban kiderült, hogy a férfias elvárásoknak is megfelel, és a kategória egyik (ha nem éppen a) legjobb autója. Bár a start-stop rendszer rapszodikus működése rontott az osztályzaton, a kis olasz kiválóan teljesített! Ez volt az első olyan tesztautó, amivel országúton – minden különösebb erőlködés nélkül - 80 körüli tempót tartva -  FIGYELEM!!! 2.3 literes fogyasztással lehetett megtenni 100 kilométert. Bármilyen hihetetlen, 90 körül is 3 liter alatt lehetett tartani a fogyasztást, és a budapesti forgalomban is 4.4 literes átlaggal lehetett közlekedni vele. Szép és igényes belső tér, különleges anyagok, rezzenetlen csend, kényelem és gondos összeszerelési minőség jellemzi a kis Lancia-t. A szokványostól erősen eltérő, retrós formajegyektől sem mentes „csomagolás”, első sorban a hölgyek szívét képes megérinti. A vezetési élmény és a gördülési komfort is bőven túlteljesítette a vágyainkat, miközben ez a hihetetlenül gazdaságos, tágas belsőterű autó városban, és országúton is szerethető útitárs volt.  Női autó ide vagy oda, minden vele töltött percet élveztem, és az egy hetes teszt után nehéz szívvel váltam meg tőle!  …és, hogy mitől női? …mert annak lett elkönyvelve! Sürgősen koedukált közlekedési eszközzé kellene nyilvánítani, hogy ebből a jóból a sztereotípiák miatt, mi férfiak se maradjunk ki.

Opel Zafira ToureAz Opel Zafira Tourer 1.4 literes turbó

Másik tesztautónk, a Zafira régi változata mellett megjelent prémium egyterű volt. A hatalmas méret és a minden igényt kielégítő belső tér, a futómű és az autó utazási kényelme, nem hagy kívánnivalót maga után. Az 1.4 literes motor egész dinamikusan mozgatja az autót, bár a majd 10 literes fogyasztása (lopakodva is minimum 9.6 liter városban) rontott az élményen. Országúton sem tűnt túl gazdaságosnak, hiszen ott is inkább a kilenchez volt közelebb az elfogyasztott benzin mennyisége, mint a nyolchoz. A kimondottan elegáns belső tér csendjét, csak a harmadik üléssor szint állandó zörgése, vagy nyaszatolása törte meg. Kár érte! Amennyiben motort kellene választanunk, nem okvetlenül ezt az 1.4-es turbósat kérnénk hozzá...
….mindent egybevéve, azok számára, akik egy az átlagot messze meghaladó luxust kínáló, átgondolt, jól megépített és kényelmes egyterűre vágynak, jó választás lehet az Opel luxus kapszulája.

Ebben a műsorban úgy tűnik, hogy a prémium kategória dominál, hiszen a Lexus új GS változatával is megismerkedhetnek hallgatóink. Higgyék el, hogy érdemes odafigyelni a Lexus GS bemutatásában segédkező Krajcsovics Sándor úr szavaira, aki sok érdekességgel szolgál, erről a különleges autóról..

Jogi rovatunkban dr. Vizi Andrást, a DAS szakjogászát faggatjuk a külföldön történő balesetek vagy szabálysértések körüli problémás helyzetek ügyében.  Vele együtt próbálunk megoldásokat ajánlani, és mint általában, ezt is érdemes meghallgatni, hiszen jó, ha néhány dolgot az eszünkbe vésünk, hogy a későbbi kellemetlenségeknek elejét vegyük. Másrészt az is kiderül a beszélgetésből, hogy a kinti rendőrök sem angyalok, és nem ritkán, felturbósított büntetési tételekkel „ajándékozzák” meg a gyanútlan külföldieket, ami ellen azért utólag,  - ha nem is mindig -  lépéseket tehetünk, feltéve, ha kellő körültekintéssel kezeljük a helyzetet. …na meg, hogy a szabályok betartása, és a helyi szokásokról való előzetes tájékozódás segíthet abban, hogy egy nem várt rendőri intézkedés, vagy baleset miatt ne menjen tönkre a várva-várt nyaralás.

További cikkek

GfK: az autógumik 37 százalékát az év utolsó két hónapjában adják el
A Mazda bemutatta a 2013. évi Le Mans-i 24 órás versenyre szánt SKYACTIV-D CLEAN DIESEL dízelmotort
Biztonság felár nélkül
Kulcsszavak:
 
A Jazzy Street június 23.-i adásának tartalmából Citroën C4 L – Tovább él a pozitív energia A Jazzy Street június 23.-i adásának tartalmából Elindult a Dekorobogó nyereményjáték Látványos formatervvel érkezik az új Audi e-tron FE06 Látványos formatervvel érkezik az új Audi e-tron FE06 Bemutatkoztak az új Renault Trucks tűzoltóautók Bemutatkoztak az új Renault Trucks tűzoltóautók BA: elégedettebbek az utasok a budapesti reptérrel BA: elégedettebbek az utasok a budapesti reptérrel
 
Egy millióan „kattantak rá” a Nissan LEAF-re

Egy millióan „kattantak rá” a Nissan LEAF-re

2012. június 22.
A Nagy Rákattintás - a Nissan ambiciózus kampánya, amely azt a célt tűzte ki, hogy egymillió ...
Részletek
Nissan LEAFA Nagy Rákattintás - a Nissan ambiciózus kampánya, amely azt a célt tűzte ki, hogy egymillió embert állítson az elektromos autók ügye mellé - a tervezettnél előbb elérte a célját.

Az eredeti terv szerint az egymilliós kattintás-számot 100 nap alatt akarták elérni, a kampány azonban annyira magával ragadta a közvéleményt, hogy már ma, június 22-én, 14 nappal a tervezett időszak lejárta előtt elérte az 1 milliós mérföldkövet.

"Boldogok vagyunk, hogy a határidő előtt elértük az egymillió ´rákattanást´ - mondta Paul Wilcox, a Nissan európai értékesítésért és marketingért felelős vezető alelnöke. "Ez jelzi, hogy egyre többen felismerik: az igazi alternatívát az olyan autók jelentik, mint a Nissan LEAF. Bár a Nissan korábban elérte a kitűzött célt, a Nagy Rákattanás folytatódik, hogy továbbra is beszédtéma lehessen a 100%-ban elektromos hajtású LEAF."

A kampány - amellett, hogy arra ösztönzi a francia, német holland és brit autósokat, hogy ismerjék fel a zéró-emissziós autózás előnyeit - azt is megmutatja, hogy a Nissan LEAF rendkívül biztonságos, környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető, és az akkumulátor-feltöltések között megtehető távolság elegendő a napi utak többségének megtételére.

A kampány befejeztével az a város, ahol a legtöbb autós szavazott az elektromos autókra, 30 darab Nissan gyorstöltő berendezést kap ajándékba, az a személy pedig, aki a legtöbb embert győzi meg, hogy szavazzon, egy Nissan LEAF-et nyer.  

Nissan LEAFAz említett CHAdeMO szabványú gyorstöltők annak a 400 darabból álló csomagnak a részét képezik, melyet a Nissan a tervek szerint európai városoknak fog adományozni a 2012-es pénzügyi év végéig, hogy felgyorsítsa az infrastruktúra kiépülését. Ezekkel, a Nissan LEAF vagy a hozzá hasonló elektromos autók akkumulátorai 30 perc alatt 80%-ig feltölthetők, s ezzel jelentősen segítik a hosszabb utak megtételét. Az első Nissan gyorstöltőket már üzembe állították Hollandiában és Franciaországban.

További cikkek

Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban
škoda Rapid – A škoda új kategóriája
A Mercedes-Benz Concept Style Coupé Európa-premierje az Auto Mobil International kiállításon
Kulcsszavak:
 
Egy millióan „kattantak rá” a Nissan LEAF-re A Dunlop piacra dobja a StreetResponse2 abroncsot DasWeltauto: sok korszerűtlen használt jármű érkezik importból DasWeltauto: sok korszerűtlen használt jármű érkezik importból A GE mérnökei új típusú akkumulátor kifejlesztésén dolgoznak A GE mérnökei új típusú akkumulátor kifejlesztésén dolgoznak Obama milliárdos kutatási alapot hoz létre a nem olajalapú járművek fejlesztésére Obama milliárdos kutatási alapot hoz létre a nem olajalapú járművek fejlesztésére Kilenc név a SEAT új szabadidő autója név-választó programjának középdöntőjében Kilenc név a SEAT új szabadidő autója név-választó programjának középdöntőjében
 
Biztonság felár nélkül

Biztonság felár nélkül

2012. június 22.
Október 31-ig térítés- mentes extrákkal érhetők el a BMW Motorrad R sorozatú modelljei.
Részletek
BMW R 1200Október 31-ig térítésmentes extrákkal érhetők el a BMW Motorrad R sorozatú modelljei.
2012. június végétől jelentős kedvezményeket kínál a BMW Motorrad Magyarország. A bajor márka hazai képviselete modelltől függően a biztonsági csomagot vagy a túracsomag 3-at adja ajándékba a népszerű R sorozatú motorkerékpárok vásárlóinak.

Az R 1200 R roadsterhez, valamint az R 1200 GS és GS Adventure enduro modellekhez felár nélkül jár a biztonsági csomag, amely az R 1200 R esetében Integral ABS-t és kipörgésgátlót (ASC), a másik két modellnél pedig keréknyomás-ellenőrzőt (RDC), Enduro kipörgésgátlót, valamint Integral ABS-t foglal magában.

Az R 1200 RT vásárlói az értékes túracsomag 3-at kapják ajándékba, amely az elektronikus futóműállítást (ESA), a markolatfűtést, az ülésfűtést, a sebességtartó automatikát, a fedélzeti számítógépet, az elektromos csatlakozót és a krómozott kipufogót tartalmazza.

Az akció 2012. október 31-ig a raktárkészleten lévő motorkerékpárokra, a készletek erejéig érvényes. További részletekkel kapcsolatban a BMW Motorrad márkakereskedésekben tudnak felvilágosítást adni.

Az akciós modellek:

R 1200 R – biztonsági csomag felár nélkül (listaára: 218 200 Ft)
A biztonsági csomag tartalma: Integral ABS, ASC (kipörgésgátló)

BMW R 1200R 1200 GS – biztonsági csomag felár nélkül (listaára: 444 200 Ft)
A biztonsági csomag tartalma: RDC (gumiabroncs levegőnyomás ellenőrző), Integral ABS,Enduro ASC (kipörgésgátló)

R 1200 GS Adventure – biztonsági csomag felár nélkül (listaára: 444 200 Ft)
A biztonsági csomag tartalma: RDC (gumiabroncs levegőnyomás ellenőrző), Integral ABS, Enduro ASC (kipörgésgátló)

R  1200 RT – túra csomag 3 felár nélkül (listaára: 465 800 Ft)
A túra csomag 3 tartalma:ESA (elektronikus futóműállítás), ülésfűtés, markolatfűtés, sebességtartó automatika, fedélzeti számítógép, elektromos csatlakozó, krómozott kipufogó

További cikkek

A Porsche a 2012-es sport auto-AWARD nagy győztese
Megnyitották az M0-ás ideiglenes halásztelki csomópontját
Kirúgta a BKV a "vicces" buszsofőrt
Kulcsszavak:
 
Visszavonták a taxirendelet módosítását Visszavonták a taxirendelet módosítását Az új PEUGEOT Partner nem ismer lehetetlent Az új PEUGEOT Partner nem ismer lehetetlent A Wörthi-tónál mutatkozott be az új Golf GTI TCR Concept A Wörthi-tónál mutatkozott be az új Golf GTI TCR Concept BMW i3, mint otthoni energiatároló BMW i3, mint otthoni energiatároló Sikeres évet zárt a Nissan a magyar elektromosautó-piacon Sikeres évet zárt a Nissan a magyar elektromosautó-piacon
 
Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban

Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban

2012. június 22.
A Törökbálinti önkormány- zat anyagi és technikai támoga- tásával és a Levegő ...
Részletek
Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városbanA Törökbálinti önkormányzat anyagi és technikai támogatásával és a Levegő Munkacsoport közreműködésével hat hetes próbaüzemre Magyarországra érkezett egy elektromos meghajtású busz (eBUS-12). A jármű Budapesten és környékén, valamint Szegeden és Székesfehérváron fog járni, és július 2-ától kezdve utasok is igénybe vehetik majd a BKV különböző vonalain.

A közlekedés, fűtés és egyéb emberi tevékenységek következtében a levegőbe kerülő apró részecskék Magyarországon évente mintegy 16 ezer ember idő előtti halálát okozzák, és ezek az emberek átlagosan több mint 10 évet veszítenek az életükből. A veszélyes részecskék egyik legnagyobb kibocsátói a dízelmotorok.

Számos bevált módszerrel csökkenthető e szennyezés: ilyen a dízelmotorok felszerelése részecskeszűrőkkel vagy az úgynevezett nulla emissziós járművek forgalomba állítása. Ez utóbbiak közé tartoznak a villanymeghajtású autóbuszok, amelyek – a trolibusztól eltérően – menet közben nem áramszedőn keresztül, hanem akkumulátorokból kapják az áramot. Ilyen buszokat ma sorozatban csak a kínai BYD cég gyárt. A 9 millió lakosú Sencsen városban már 500 közlekedik belőlük, és további 1500-at rendeltek meg 2012–2013. évi szállításra. A BYD nyerte meg ez év júniusában az első, tisztán villamos hajtásra kiírt EU-s közbeszerzést, és így hamarosan hat eBUS-12 típusú járműve fog közlekedni a hollandiai Schiermonnikoog-szigeten.

A Törökbálinti önkormányzat anyagi és technikai támogatásával és a Levegő Munkacsoport közreműködésével a BYD a tegnapi nappal kezdődően hat hetes próbaüzemre Magyarországra hozott egy eBUS-12-t. A jármű Budapesten és környékén, valamint Szegeden és Székesfehérváron fog járni, és július 2-ától kezdve utasok is igénybe vehetik majd a BKV különböző vonalain. Hat héten keresztül járja útjainkat ez az elektromos busz.

Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városbanA jármű 12 méter hosszú, tehát nagyjából akkora, mint egy Ikarus szóló busz. Hatótávolsága az akkumulátorok egyszeri feltöltésével 250 kilométer, legnagyobb sebessége óránként 70 kilométer. ülőhelyeinek száma 25, az állóhelyeké 55. A legkorszerűbb típusú, lítium-vasfoszfát akkumulátorait négy óra alatt lehet feltölteni. Hatékony energiafelhasználását áram-visszatápláló fékrendszer is segíti.

Egy villamos hajtású jármű káros anyagot nem bocsát ki ott, ahol közlekedik, ami már önmagában is óriási előny. Az eBUS-12 energiahatékonysága is kiváló: az áramot előállító erőművek veszteségét is figyelembe véve, fele annyi energiát fogyaszt, mint egy hasonló méretű dízel busz.

További cikkek

Kirúgta a BKV a "vicces" buszsofőrt
Forgalomba állt az első felújított MAN trolibusz Budapesten
Európai érdeklődés a NABI Sirius iránt
Kulcsszavak:
 
2012-ben is a Toyota lett az Auto Bild Minőségi Felmérésének győztese 2012-ben is a Toyota lett az Auto Bild Minőségi Felmérésének győztese Környezetkímélő kukásautókkal bővíti gépparkját az FKF Környezetkímélő kukásautókkal bővíti gépparkját az FKF Az új autók eladása 11,6 százalékkal nőtt júniusban Az új autók eladása 11,6 százalékkal nőtt júniusban Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban Élénkül a használtautó-piac Környezetkímélő elektromos busz próbaüzeme három városban Rekordévet zárt tavaly a PSA szlovákiai üzeme
 
Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon

Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon

2012. június 22.
Drasztikusan megnőtt az adóelkerülés a magyar- országi gépjármű-értékesítési piacon ...
Részletek
Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piaconDrasztikusan megnőtt az adóelkerülés a magyarországi gépjármű-értékesítési piacon a Gépjármű-Márkakereskedők Országos Szövetsége (GéMOSZ) szerint, s ez versenyhátrányba hozza a legális autókereskedőket.

Gablini Gábor, a GéMOSZ elnöke csütörtökön Budaörsön sajtótájékoztatón elmondta, a használt autók importját megkönnyítő regisztrációs adó csökkentése az illegális kereskedelem lehetőségeit bővítette.
Az ágazatban kialakult anomáliák kezelésére a GéMOSZ javaslatokat fogalmazott meg, amelyeket eljutatott a gazdasági kormányzatnak.

A Carinfo adatai szerint Magyarországon az idén az első öt hónapban 22.829 személygépjárművet helyeztek forgalomba, ami 20,4 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Gablini Gábor szerint azonban ez a statisztika hamis képet ad a magyar piacról, mert a forgalomba helyezés 15-20 százaléka virtuális, vagyis valójában reexport, amelynek során rövid időn belül ki is vonják a forgalomból a járművet és külföldön eladják.

Az elnök jelezte: a manipulált adatok hatására a gyártók megemelhetik a ma még kedvező magyarországi áraikat, ami rontja a vevők pozícióját. A GéMOSZ ezért azt javasolja, hogy a reális statisztika érdekében a kivonásokkal korrigálják az adatokat. A szövetség javaslatot tett arra is, hogy csak regisztrált és bankgaranciával rendelkező vállalkozások importálhassanak használt autókat. A magánszemélyként importáló nepperek ugyanis nem fizetnek semmilyen adót a tevékenységük után, holott egy átlagos nepper 80-100 autót is behoz egy év alatt - mondta Gablini Gábor.

Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piaconA GéMOSZ szerint a közlekedés biztonságát is veszélyezteti, hogy minősítetlen, gyenge minőségű alkatrészek özönlenek az országba. Ennek megakadályozására a rendszeres hatósági ellenőrzés visszaállítását, az engedély nélkül javítók kiszűrését szorgalmazzák. Súlyos problémának látja a szervezet a "nagyüzemi" olajhamisítást, ami az olajcégek adatai szerint Magyarországon már a piac 50 százalékát jelenti. A GéMOSZ javasolja, hogy csak engedéllyel, hatóság által nyilvántartásba vett, fáradtolaj-tárolóval rendelkező szerviz forgalmazhasson kenőanyagot, benzinkúton pedig csak helyszíni utántöltésre lehessen olajat vásárolni.

A szövetség javaslatai között szerepel az is, hogy a közbeszerzéseknél, a hazai kis- és középvállalkozások támogatása érdekében, a gépkocsi beszerzést és szervizt magyar márkakereskedők végezhessék. A GéMOSZ javasolja továbbá, hogy csak az a vállalkozás kereskedhessen, szolgáltathasson termékdíjas terméket és kezelhessen veszélyes hulladékot, amelynek telephely engedélye van.

További cikkek

A Mercedes-Benz Concept Style Coupé Európa-premierje az Auto Mobil International kiállításon
Az Outlander Plug-in Hybrid EV világpremiere a 2012-es Párizsi Autószalonon
A Mazda bemutatja a CX-5 modellben debütáló Smart City Brake Support elnevezésű biztonságtechnológiai rendszert
Kulcsszavak:
 
Trendi, egyszerű, modern és kicsit szemtelen a Citroen E-MEHARI Trendi, egyszerű, modern és kicsit szemtelen a Citroen E-MEHARI Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon Kilencven éves a BMW Motorrad Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon Egyénre szabott tárolási lehetőségek a BMW új nagyrobogóin Megnőtt az adóelkerülés a gépjármű-értékesítési piacon Kisgyermekek betegszállítását támogatja a Ford Ivanics A hétvégén változik a közlekedési rend a Széll Kálmán téren A hétvégén változik a közlekedési rend a Széll Kálmán téren
 
Megnyitották az M0-ás ideiglenes halásztelki csomópontját

Megnyitották az M0-ás ideiglenes halásztelki csomópontját

2012. június 22.
Meg- nyitották csütörtökön az M0-ás útgyűrű ideiglenes halásztelki csomó- pontját ...
Részletek
Megnyitották az M0-ás ideiglenes halásztelki csomópontjátMegnyitották csütörtökön az M0-ás útgyűrű ideiglenes halásztelki csomópontját - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A cég emlékeztet arra, hogy az M0-ás autóút jobb pálya halásztelki csomóponti ágát az idén áprilisban zárták le, egy új, négysávos híd kialakítása miatt. Az M0-ás autóút M5-ös autópálya felé tartó oldalán a halásztelki csomópontban a kivitelező kialakította az ideiglenes lassító és gyorsító sávokat, és a le- és felhajtó ágat.

A csomóponti kapcsolat biztosítása érdekében ideiglenes lassító és gyorsító sáv épült sárga burkolati jelekkel jelölve. Az új lassító sávot a régi (továbbra is lezárva maradó) lassító sávtól körülbelül 300 méterre az M5-ös autópálya felé eltolva alakították ki.

A NIF közleménye szerint a II. Rákóczi Ferenc út és a lassító-, gyorsító sávok között a forgalom a leendő felhajtó ágon két irányban közlekedhet egymástól dupla záróvonallal és burkolati jelzőtestekkel elválasztva.

További cikkek

Megkezdődik az Egert az M3-assal összekötő út építése
Folytatják a BAH-csomópont felújítását
Négyszázmilliós útfelújítás Sopronnál

Kulcsszavak:
 
A nehézgépjárművek is kibocsátásmentesen működhetnek az ABB elektromos hajtásláncával A nehézgépjárművek is kibocsátásmentesen működhetnek az ABB elektromos hajtásláncával Megnyitották az M0-ás ideiglenes halásztelki csomópontját Nyereséggel zárta a tavalyi évet a cseh vasút A Kia az első tízben végzett a J.D. Power autóipari minőségi (IQS) kutatásában A Kia az első tízben végzett a J.D. Power autóipari minőségi (IQS) kutatásában Megnyitották az M0-ás ideiglenes halásztelki csomópontját Különleges Astra OPC utcára és versenypályára A közeljövőbe enged betekintést a Toyota a Párizsi Autószalonon A közeljövőbe enged betekintést a Toyota a Párizsi Autószalonon
 

Találatok száma: 12041 Megjelenítve: 11191 - 11200