Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11421 - 11430
A Splash a műszaki vizsgán is csobb

A Splash a műszaki vizsgán is csobb

2012. május 23.
A brit időszakos műszaki vizsgán az összes Nagy- -Britanniá- ban futó autó közül...
Részletek
Suzuki SplashA brit időszakos műszaki vizsgán az összes Nagy-Britanniában futó autó közül a Suzuki Splasht buktatták meg a legkevesebbszer. A legjobban vizsgázó tíz modell közé a Jimny és a Grand Vitara is bejutott. A műszaki vizsgák eredményeit egy független fogyasztói oldal elemezte – az eredmény a Suzuki számára rendkívül hízelgő.

Az honestjohn.co.uk brit fogyasztói tesztoldal 24,5 millió időszakos műszaki vizsga alapján készült felmérése szerint azok közül az autók közül, amelyekből évente legalább ezer kel el a szigetországban, a Splasht buktatták meg a legritkábban a hároméves kocsik műszaki vizsgálatán: a modell 90 százalékban első nekifutásra teA brit időszakos műszaki vizsgán az összes Nagy-Britanniában futó autó közül a Suzuki Splasht buktatták meg a legkevesebbszer. A legjobban vizsgázó tíz modell közé a Jimny és a Grand Vitara is bejutott. A műszaki vizsgák eredményeit egy független fogyasztói oldal elemezte – az eredmény a Suzuki számára rendkívül hízelgő.ljesítette a követelményeket. A Suzuki két további modellel is jelen van az első tízben: a Jimny és a Grand Vitara 89, illetve 88 százalékos eredményt produkált.

Az honestjohn.co.uk a 2010. október 1-je és 2011. szeptember 30-a közötti időszakot kutatta. A hároméves vizsgát sikerrel abszolválók aránya a Suzuki összes modellje esetében 85 százalékos vagy afeletti volt – újabb bizonyság arra, hogy a nagyfokú megbízhatóság és a mérsékelt üzemeltetési költség a teljes Suzuki modellkínálat sajátja. A csekély számú bukás oka jellemzően egy-egy kiégett körte volt.

Suzuki SplashA felmérés tárgyává tett 24,5 millió műszaki vizsgából 1,7 millió vonatkozott 2008-ban üzembe helyezett járműre. A sikeres vizsgák arányát tekintve a gyártók között a Suzuki összesítésben a második helyet érte el.
A Splash a Suzuki miniegyterűje; egyliteres háromhengeres vagy 1,2 literes négyhengeres benzinmotorral kapható. Mindkét motor rendkívül takarékos: az egyliteres modell fogyasztása 60,1 mérföld/gallon (4,7 liter / 100 km) 109 gramm szén-dioxid-kibocsátással kilométerenként, a 94 lóerős 1,2 literes motorra ugyanezek az értékek 55,4 mérföld/gallon (5,1 liter / 100 km), illetve 119 gramm.

Jóllehet mindössze 3,7 méter hosszú, a Splashben öt felnőtt fér el kényelmesen. A hátsó ülések előredöntésével a csomagtér 573 literesre növelhető, ami nagyobb csomagok szállítására is alkalmassá teszi a kocsit.

További cikkek

Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
A Nissan kétszeresére növelik a szentpétervári gyár kapacitását
Kulcsszavak:
 
A Volvo Cars a világ legfejlettebb futómű-szimulátorát felhasználva fejleszti következő generációs modelljeit A Volvo Cars a világ legfejlettebb futómű-szimulátorát felhasználva fejleszti következő generációs modelljeit Már 10 000 európai előrendelés érkezett az új Nissan LEAF-re két hónap alatt Már 10 000 európai előrendelés érkezett az új Nissan LEAF-re két hónap alatt Az Opel tavaly a leggyorsabban növekvő hazai autómárka volt Az Opel tavaly a leggyorsabban növekvő hazai autómárka volt Új márkakereskedéssel bővült a Ford Új márkakereskedéssel bővült a Ford Az autózás jövője már megérkezett Az autózás jövője már megérkezett
 
Debreceni 2-es villamos - az irányítóhatóság véleménye alapján döntenek a szerződésről

Debreceni 2-es villamos - az irányítóhatóság véleménye alapján döntenek a szerződésről

2012. május 23.
Az uniós program irányító- hatóságával egyeztetve dönt a debreceni város- vezetés...
Részletek
Debreceni 2-es villamosAz uniós program irányítóhatóságával egyeztetve dönt a debreceni városvezetés arról, hogy a 2-es villamos pályájának építésére megkötött szerződést módosítják vagy új közbeszerzési eljárást írnak ki a munka befejezésére - mondta Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) polgármester kedden az MTI-nek.

A módosításra azért lenne szükség, mert a kivitelező nem tudja tartani az eredetileg megszabott május 31-i határidőt. Bár a kivitelező ATK-Debrecen konzorcium korábban jelentős adósságot halmozott fel alvállalkozóival szemben, Kósa Lajos tájékoztatása szerint a csúszást az okozza, hogy a járműtenderen győztes spanyol gyártó még csak most küldi az utolsó adatokat a járműremíz és a pálya paramétereinek véglegesítésére.    

"Sem a város, sem a kivitelező nem tehet arról, hogy csak a hatodik járműtender lett eredményes. Amíg nem volt ismert a gyártó, nem ismerhették a paramétereket sem" - fogalmazott Kósa Lajos. A város előtt két lehetőség van: vagy módosítják a szerződést és új határidőt jelölnek ki, vagy hagyják azt lejárni és új közbeszerzést írnak ki a munkák befejezésére. Kósa Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy utóbbi esetben sokkal többe kerülne a beruházás. Leszögezte azonban, hogy a város sem kötbérről, sem a bankgaranciákról nem mond le.

Ha módosítják a szerződést, a kötbérezést részhatáridőkhöz fogják kötni. Ebben a kérdésben megvárják az irányítóhatóság véleményét, annak az illetékese jelenleg is Brüsszelben tárgyal az ügyről. Az Arcadom Zrt., a Keviép Kft. és a Tóth TD Kft. alkotta konzorcium 2010 őszén kezdte el a 7,54 milliárd forintos beruházást. Ez év márciusára a pénzügyi vezető Arcadom mintegy 900 milliós adósságot halmozott fel partnereivel szemben.

Debreceni 2-es villamosMárciusban a kifizetések elmaradása miatt az alvállalkozók levonultak a munkaterületről és tüntetést is kilátásba helyeztek. Néhány héttel később a városvezetés közleményben arról tájékoztatott, hogy a kivitelező el tudja végezni a szükséges munkákat és a szerződés módosítását kérik. Miklóssy Ferenc, a Keviép Kft. ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: cégüknek még 150 millió forinttal tartozik az Arcadom, ők ennek ellenére minden alvállalkozójukat kifizették.


További cikkek


Elővárosi gyorsvasút tervei Debrecenben
Miskolc egy új BMW-gyár lehetséges helyszínei között
A Honda bemutatja a UNI-CUB névre keresztelt személyi közlekedési eszközt
Kulcsszavak:
 
München további villamosokat rendel a Siemenstől München további villamosokat rendel a Siemenstől E-útdíj - KÜRT Zrt.: nem tárgyal a kormányzat a társasággal E-útdíj - KÜRT Zrt.: nem tárgyal a kormányzat a társasággal Frankfurtban debütál a BMW i Hydrogen NEXT tanulmányautó Frankfurtban debütál a BMW i Hydrogen NEXT tanulmányautó A Volvo Trucks bemutatja Volvo FH 25 Special Edition-t A Volvo Trucks bemutatja Volvo FH 25 Special Edition-t Sebastian Vettel megkapta a saját Infiniti FX Vettel Edition autóját Sebastian Vettel megkapta a saját Infiniti FX Vettel Edition autóját
 
A Peugeot a 13. „Rallyes des Princesses” hivatalos partnere 2012-ben

A Peugeot a 13. „Rallyes des Princesses” hivatalos partnere 2012-ben

2012. május 22.
2012. május 27. és június 1. között, immár 13. alkalommal kerül meg- rendezésre a Párizs ...
Részletek
Peugeot2012. május 27. és június 1. között, immár 13. alkalommal kerül megrendezésre a Párizs Monaco útvonalon a Rallyes des Princesses, azaz a Hercegnők Rali-versenye.

A tavalyi év után idén is a Peugeot a hivatalos partnere az év női autós eseményének, a Hercegnők Rali-versenyének. A ragyogás és az elegancia keveredik a május 27. és június 1. között 13. alkalommal megrendezett futamon. A márka ebből az alkalomból ismét hitet tesz a nők és a női autósport melletti elkötelezettségéről. Idén a 200-as sorozaté a főszerep; a Párizsból Monacóba tartó, hatnapos viadal díszvendége pedig az új 208.

A 208 bevezetése alkalmából a rali hivatalos partnere és szállítója, a Peugeot úgy döntött, hogy ismét közkinccsé teszi a 200-as sorozat emblematikus kabrióit, így a versenyre három nyitható tetejű, gyönyörű autóval nevezett, a 202, a 203 és a 204 kabrióval.

A márka jelenlétét tovább hangsúlyozza, hogy az esemény ideje alatt a szervezőket és a technikai csapatokat kizárólag Peugeot-k szállítják: 807 és 5008 egyterű, RCZ sportkupé, 308 CC kupé-kabrió, valamint az 508 RXH és a 3008 HYbrid4 dízel-hibrid.

A Hercegnők Rali-versenyének támogatásával a Peugeot ismét hitet tesz a nők és a női autósport melletti elkötelezettségéről. Az eseményre érkező résztvevők és látogatók egyúttal a márka új modelljével, a Peugeot 208-al is megismerkedhetnek. Az út során érintett márkakereskedéseknek is remek lehetősége nyílik arra, hogy bemutassák ügyfeleiknek és az érdeklődőknek az új 208-at.

PeugeotAz évente megrendezett „Rallye des Princesses” versenyen kizárólag női párosok indulhatnak, oldtimer, vagy exkluzív autóval.
További cikkek


High-end sporteszköz a Wörthi-tónál
Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai
Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi
Kulcsszavak:
 
A Goodyear bemutatja az EfficientGrip Cargo terméket A Goodyear bemutatja az EfficientGrip Cargo terméket Egy hónapon belül döntenek a Közlekedési Múzeum új épületéről Egy hónapon belül döntenek a Közlekedési Múzeum új épületéről Alfa Romeo Giulietta Collezione a modellcsalád csúcsa Alfa Romeo Giulietta Collezione a modellcsalád csúcsa Szemrevaló lett a Fiat új kompakt szedánja Szemrevaló lett a Fiat új kompakt szedánja Útdíj - Mobilfizetéssel is megvásárolhatók az új autópályamatricák Útdíj - Mobilfizetéssel is megvásárolhatók az új autópályamatricák
 
A Nissan kétszeresére növelik a szentpétervári gyár kapacitását

A Nissan kétszeresére növelik a szentpétervári gyár kapacitását

2012. május 22.
A Nissan jelentős tervekről számolt be, melyek célja a helyi gyártás komoly mértékű ... 
Részletek
NissanA Nissan jelentős tervekről számolt be, melyek célja a helyi gyártás komoly mértékű növelése az orosz piac ellátása érdekében.   

Colin Dodge, a Nissan vezető alelnöke által moszkvai látogatása alkalmával tett bejelentések jelzik a Nissan hosszú távú elkötelezettségét Oroszország iránt, és megerősítik a helyi gyártás növelésével kapcsolatos terveket. A Nissan célja, hogy a gyorsan bővülő orosz piacon 2016-ig 10%-os piaci részesedést érjen el (ez ma 5,9%). Ez úgy valósítható meg, ha a 2011-es évi 160.000-es eladási darabszámot 2016-ra sikerül megháromszorozni.  Ennek elősegítésére a szentpétervári gyár kapacitását a 2014-es pénzügyi évben megkétszerezik, 100.000-re növelik. A múlt évben harmadik műszak bevezetésével 50.000-re növelték a Teana szedán, az X-Trail SUV és a Murano crossover modelleket gyártó üzem termelési kapacitását.

A Nissan most 50.000 m2-es gyártó létesítmény megépítésével - amely a karosszériasajtoló és műanyag-feldolgozó üzemet is tartalmaz - további 167 millió € értékű beruházást végez. Az éves gyártási kapacitás 100.000-re történő növelése mellett a bővítés lehetővé teszi, hogy egyidejűleg akár öt különböző modellt is gyártsanak Szentpéterváron. Ezek közé tartozik majd a Qashqai következő generációja, melyet az orosz piac részére Szentpéterváron gyártanak majd, miközben Sunderlandben tovább folytatódik a népszerű crossover modell gyártása a többi piac számára.  

A Nissan ugyanakkor vizsgálja az oroszországi stratégiai partnerségből adódó egyéb lehetőségeket is. A cég a minap szándéknyilatkozatot írt alá szövetségi partnerével, a Renault-val és az Orosz Ipari Központtal, melynek értelmében a Szövetség 25%-ról 50%-ra növeli tulajdonrészét a legnagyobb orosz autógyárban, az AvtoVAZ-ban.   

NissanEnnek közvetlen eredményeként a Nissan megerősíti azt a hírt, mely szerint a Togliatti-ban működő AvtoVAZ cég komoly szerepet fog játszani a Datsun márka oroszországi gyártásában. Márciusban bejelentették, hogy a Nissan a Datsun márkát először a gyorsan fejlődő piacokon - köztük Oroszországban - vezeti be újra, annak érdekében, hogy izgalmas, helyi fejlesztésű és gyártású modellekkel tudjon megfelelni egy növekvő fogyasztói réteg eddig nem kielégített igényeinek. A márka főszerepet fog játszani a társaságnak az oroszországi üzleti tevékenységre vonatkozó terveiben, melyek során abból indultak ki, hogy a Datsun a Nissan teljes értékesítésének harmadát teszi majd ki.  

Colin Dodge elmondta: "Oroszország a Nissan legnagyobb európai piaca, és középtávon mind méretét, mind fontosságát tekintve növekedni fog, és a Nissan teljes európai értékesítésének kb. egyharmadát fogja adni."

"A Nissan már ma is erőteljesen jelen van, mi vagyunk a legnagyobb japán autógyár Oroszországban, illetve az egyik legnagyobb tengerentúli gyártó, de értékesítési darabszámunkat a háromszorosára, piaci részesedésünket pedig a kétszeresére akarjuk növelni az elkövetkező négy év folyamán."    

"Ennek elérésére továbbra is a vevőket állítjuk tevékenységünk középpontjába, innovatív, fontos modelleket kínálva, melyeket egyre fokozódó arányban, helyben fejlesztünk és gyártunk."

2016-ra a Nissan oroszországi eladásait kitevő gépkocsik akár 80%-a készül helyben, és ez biztosítja, hogy a modellkínálat a minőség, a választék és a szállítási idő tekintetében teljes mértékben megfelel a vevők elvárásainak. A 2011-es pénzügyi évben a Nissan 161.000 gépkocsit értékesített Oroszországban, ami igen komoly, 51%-os növekedést jelentett a 2010-es évhez viszonyítva.

NissanA jövő elejétől kezdve, amikor bevezetik az orosz piacra a teljesen új, négyajtós Almerát, a Nissan első ízben veszi fel a versenyt a legnépszerűbb kategóriában. Ezt az autót, melyet helyben, Togliatti-ban fognak gyártani, külön az orosz piac igényeinek megfelelően fejlesztették ki, s egyedi japán designjával, belső terével, világszínvonalú minőségével olyan kimagasló értéket képvisel, amely ebben a piaci szektorban eddig nem volt elérhető.

További cikkek


Három elektromos autót adott át a SEAT a Barcelonai Városházának
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
Az Infiniti és a Magna teljes körű jármű összeszerelési megállapodást írt alá
Kulcsszavak:
 
Megérkezett Budapestre a világ legmenőbb elektromos autója Megérkezett Budapestre a világ legmenőbb elektromos autója Megújul a 7 személyes Peugeot 5008 SUV Megújul a 7 személyes Peugeot 5008 SUV Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását avatták fel Zalában Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását avatták fel Zalában A Hyundai Santa Fe két évtizede: egy autóipari legenda evolúciója A Hyundai Santa Fe két évtizede: egy autóipari legenda evolúciója A Nissan kétszeresére növelik a szentpétervári gyár kapacitását Megkezdődtek a budai fonódó villamos kivitelezési munkálatai
 
Emelkednek az autópályadíjak Horvátországban

Emelkednek az autópályadíjak Horvátországban

2012. május 22.
Júniustól 15 százalékkal drágul az autópálya- -használat Horvát- országban, de olcsóbb...
Részletek
Emelkednek az autópályadíjak HorvátországbanJúniustól 15 százalékkal drágul az autópálya-használat Horvátországban, de olcsóbb lesz az elektronikus útdíjleolvasók beszerzése - közölte kedden több horvát sajtóorgánum.

A fiumei (Rijeka) kiadású Novi List információja szerint a Zágráb és Fiume közötti - személyautóknak jelenleg 60 kunás (1 kuna 39,34 forint) - útdíj 69 kunára emelkedik. A horvát főváros és Split között a mostani 157 helyett 180 kuna lesz a tarifa. A közlekedési tárcának az érintett útüzemeltetőkkel folytatott tárgyalásain ugyanakkor az is megfogalmazódott, hogy olcsóbbá tennék az elektronikus útdíjleolvasásra használt - horvát rövidítéssel ENC - berendezések beszerzését.

A most még 120 kunáért megvásárolható, és a megfelelő összeggel feltölthető készülék árát nettó 1 kunára tervezik csökkenteni. A mostani elképzelések szerint az ENC használata 25 százalék tarifakedvezményt jelent majd, ha minimálisan 500 kunával töltik fel a használóik. A zágrábi Vecernji List hétvégi számában Drazen Gustin, a horvát állami autópálya-üzemeltető cég (HAC) új igazgatósági elnöke már célzott rá, hogy áremelésre, a szerződések átdolgozására és elbocsátásokra volna szükség a gazdaságos működtetéshez. A HAC elnöke azt is megemlítette, hogy Horvátországban 2004 óta nem változtak az autópályadíjak.

További cikkek

Elégedett magyarországi helyzetével az Audi
Miskolc egy új BMW-gyár lehetséges helyszínei között
MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiac
Kulcsszavak:
 
A széláramlás miatt rekordidő alatt tette meg egy Boeing a New York-London utat A széláramlás miatt rekordidő alatt tette meg egy Boeing a New York-London utat Volkswagen Amarok erőteljes hathengeres motorral Volkswagen Amarok erőteljes hathengeres motorral Bemutatkozott az új Doblò Cargo Bemutatkozott az új Doblò Cargo Kétmilliárd forintos útfelújítási program Székesfehérváron Kétmilliárd forintos útfelújítási program Székesfehérváron Pneumatikai roadshow-t indít az AVENTICS a pályakezdő mérnököknek Pneumatikai roadshow-t indít az AVENTICS a pályakezdő mérnököknek
 
Nem  változik az üzemanyagok ára

Nem változik az üzemanyagok ára

2012. május 22.
A héten nem változtat az üzem- anyagok nagykeres- kedelmi árán a Mol Nyrt...
Részletek
Nem változik az üzemanyagok áraA héten nem változtat az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. - értesült az MTI hétfőn piaci forrásokból.

A Mol egy hete bruttó 5 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát.
A héten a benzin átlagára literenként 426 forint marad, a gázolajé pedig 427 forint. A benzin ára az idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forint volt.Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

További cikkek

Wörthi-tavi GTI találkozó
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben
Ingyen parkolhatnak Győrben az elektromos járművek
Kulcsszavak:
 
Nem  változik az üzemanyagok ára A Chevrolet Malibu amerikai eleganciát visz a világpiacra 1,8 milliárd forintos fejlesztést adtak át az ajkai Bourns autóipari vállalatnál 1,8 milliárd forintos fejlesztést adtak át az ajkai Bourns autóipari vállalatnál Még egy gyárat építene az Egyesült Államokban a BMW Még egy gyárat építene az Egyesült Államokban a BMW Nem  változik az üzemanyagok ára Újabb rekordéve lehet a Bentley Motorsnak Egy johannesburgi iskola rekordnagyságú adományban részesült a Volvo Trucks eBay-es árverése után Egy johannesburgi iskola rekordnagyságú adományban részesült a Volvo Trucks eBay-es árverése után
 
Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai

Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai

2012. május 22.
A Hyundai be- jelentette, hogy több mint 475 millió eurós beru- házással...
Részletek
Hyundai i20A Hyundai bejelentette, hogy több mint 475 millió eurós beruházással 200.000 darabra növeli éves termelőkapacitását a törökországi Hyundai Assan Otomotive Sanayi (HAOS) üzemben.

Nemrég indult az új i20 gyártása a HAOS-nál, és a törökországi bázis hamarosan készen áll évi 120 ezer darabos mennyiség legyártására a Hyundai B-szegmensbeli modelljéből. 2013 végétől itt készül majd először Európában az új i10-es is. Az új befektetéssel további 750 munkahely jön létre az üzemben, amihez várhatóan még 2500 kapcsolódik a gyár helyi beszállítóinál. Jelenleg a HAOS 1500 munkást foglalkoztat közvetlenül. A fejlesztéssel a várakozások szerint 43-ra nőhet az első körös beszállítók száma az izmiri régióban.

Allan Rushforth, a Hyundai alelnöke és egyben a Hyundai Europe ügyvezető igazgatója a bővítéssel kapcsolatban kiemelte: “A kapacitásnövelés újabb bizonyíték európai kötődésünkre és beruházási kedvünkre a régióban. A török üzemünkben előállított autókat is beleszámítva az idén értékesített autóink több mint 70 százalékát adják az Európában készülő modellek, és ez tovább emelkedik majd, amikor már az új i10 is az itteni gyártósorról gördül le.”

2012 áprilisában a csehországi Nošovicében készülő három Hyundai-modellre jutott az összértékesítések 61,4 százaléka, mindhárom típus esetében jelentős emelkedéssel. Az i30-ból 9.565 darab kelt el (plusz 5%), az ix35-ből 8.333 (plusz 28%), míg az ix20-ból 4.184 (plusz 10%). Az európai piacok számára Törökországban készülő új i20 értékesítései 19 százalékos ugrást mutatnak, elérve a 6.060 darabot. Mindeközben az i10 is jól teljesített 3 százalékos javulással, ami összesen 5.381 darabot jelent.

Hyundai i10A HAOS üzemében az új i20 gyártáskezdete alkalmából rendezett mai ünnepségen részt vett a Török Köztársaság gazdasági minisztere, Mehmet Zafer çağlayan úr valamint Nihat Ergün tudományügyi, ipari és technológiai miniszter és a Hyundai több magas rangú vezetője is.
További cikkek


Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
Az Infiniti és a Magna teljes körű jármű összeszerelési megállapodást írt alá
Kulcsszavak:
 
Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai Fiat Panda az olasz kormánypalotában Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai A Mercedes G-osztály gyártásának Kecskemétre helyezéséről tárgyalnak Az LC a Lexus márka leggyorsabb szériamodellje! Az LC a Lexus márka leggyorsabb szériamodellje! Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai Bemutatkozott az új SEAT Leon Cupra Növeli európai gyártókapacitását a Hyundai Új generációs Opel FlexFix, akár négy kerékpárnak
 
Uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárfejlesztéséhez a Hübner-H Kft.

Uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárfejlesztéséhez a Hübner-H Kft.

2012. május 22.
800 millió forint európai uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárának fejlesztésé- hez a ...
Részletek
Uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárfejlesztéséhez a Hübner-H Kft800 millió forint európai uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárának fejlesztéséhez a német Hübner-H Kft. - közölte a projekt kommunikációs cégének, az Optimum-R Kft.-nek a vezetője az MTI-vel.

Szabó Tibor elmondta: a Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. Munkahelyteremtéssel kombinált komplex technológia és infrastruktúra fejlesztése címmel benyújtott pályázata 799,3 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A cég az uniós forrással együtt több mint hárommilliárd forintot költhet nyíregyházi üzemének fejlesztésére, amellyel 50 új munkahelyet hoz létre.    

A beruházás során technológiai korszerűsítést eredményező termelői berendezéseket vásárolnak, amely a kapacitásbővítésen túl új termékek előállítására is lehetőséget teremt majd. Megújítják új számítógépek vásárlásával a termelési informatikai hátteret is.A nyíregyházi gyárban továbbá két üzemcsarnokot bővítenek, illetve építenek egy harmadikat. Az új csarnok két, egyenként 24 méter széles, 138 méter hosszú részből, úgynevezett csarnokhajóból áll majd. Hozzá kapcsolódóan irodát és szociális helyiségeket is kialakítanak.    

A projekt során a Hübner-H Kft. 18 dolgozó részvételével képzést is indít a speciális gumiragasztási technológia elsajátítására. Az 50 új munkahely kialakításával járó fejlesztéssel a német érdekeltségű társaság piacvezető pozícióját tervezi megerősíteni a járműipari csuklórészek gyártásában és forgalmazásában. A nyíregyházi Hübner-gyár fejlesztése a jövő év októberének végére fejeződik be - tette hozzá Szabó Tibor. Az autóbuszokhoz, vonatokhoz, villamosokhoz és metró kocsikhoz gumi csuklórészeket gyártó nyírségi üzemben jelenleg négyszázan dolgoznak. A gyár árbevétele tavaly elérte a 28 millió eurót, 7,4 milliárd forintot. Ez 10 százalékkal volt több a 2010. évinél. A mostani fejlesztéssel a termelési értéket öt éven belül 35 millió euróra szeretnék növelni Nyíregyházán.

Uniós támogatást kapott nyíregyházi gyárfejlesztéséhez a Hübner-H KftA német Hübner cégcsoport a jármű csukló-részek világpiacán 80 százalékos részesedéssel bír. A szabolcsi megyeszékhely mellett Indiában most hoz létre egy gyárat és fejleszti kasseli központi üzemét is. Dél-Afrikában egy volt konkurense üzemét vette át, Franciaországban pedig szintén tárgyal egy gyár tulajdonba vételéről. A cégcsoportnak Oroszországban, Brazíliában, az Amerikai Egyesült államokban és Kínában ugyancsak működik termelőegysége. A családi vállalkozásként működő kisebb multinacionális cég éves forgalma több mint 300 millió euró, világszerte 1.500 embert foglalkoztat.

További cikkek

Megszűnik az Opel Astra gyártása Németországban
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
Elégedett magyarországi helyzetével az Audi
Kulcsszavak:
 
Tavaly is rekordot döntött a szlovák autóipar Tavaly is rekordot döntött a szlovák autóipar SEAT Arona – A spanyol márka új SUV-ja SEAT Arona – A spanyol márka új SUV-ja Megérkezett a Ford Explorer Plug-In Hybrid Magyarországra Megérkezett a Ford Explorer Plug-In Hybrid Magyarországra Május végén leáll a termelés a NABI kaposvári buszgyárában Május végén leáll a termelés a NABI kaposvári buszgyárában A BMW Group müncheni gyára a tisztán elektromos meghajtású jövőre készül A BMW Group müncheni gyára a tisztán elektromos meghajtású jövőre készül
 
Elővárosi gyorsvasút tervei Debrecenben

Elővárosi gyorsvasút tervei Debrecenben

2012. május 22.
Szeretnék bekapcsolni a vasúti közlekedés- be a debreceni repülőteret, de szerepel...
Részletek
tram trainSzeretnék bekapcsolni a vasúti közlekedésbe a debreceni repülőteret, de szerepel az elképzelésekben a hajdú-bihari megyeszékhely és Nagyvárad vasúti összeköttetésének megoldása is - fűzte hozzá az alpolgármester. Elmondta, hogy a jelenlegi Nagyállomás mellett kialakítandó intermodális központ ügye már előrébb tart: a 767 millió forintos beruházás kétfordulós tervpályázatát meghirdették. A központ biztosítja majd az "átjárhatóságot" a vasúti, az autóbusz és a villamos közlekedés között.

A Debrecen és vonzáskörzete kötöttpályás elővárosi gyorsvasúti közlekedési rendszer fejlesztésével kapcsolatos hatástanulmányt a Közlekedés Kft. vezetésével hármas konzorcium készítette el - ismertették a városházán. A közösségi közlekedés fejlesztésére három változatot - minimál, vasútra hangsúlyozott és átjárható közlekedési rendszer - dolgoztak ki, amelyek megvalósítása 2014-es árakon számolva 22,5 milliárd, 28,7 milliárd, illetve 40,25 milliárd forint lenne.

A magas költségek miatt prioritási sort állítottak fel a tervezők a beruházás több szakaszban történő megvalósítására. A tervek között úgynevezett "tram train" megoldások is vannak, ami azt jelenti, hogy vasúti szerelvények is közlekednének belvárosi villamos vonalakon, illetve a villamosok is igénybe vehetnék a vasúti pályákat, ilyen formán összekötve Debrecent a környező településekkel.

További cikkek

Miskolc egy új BMW-gyár lehetséges helyszínei között
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben
Kulcsszavak:
 
Elővárosi gyorsvasút tervei Debrecenben Vezetéstechnikai pályán tréningeztek az ORFK rendőrei Elővárosi gyorsvasút tervei Debrecenben Közel egymilliárd forintos fejlesztés a Veritasnál Dunakilitin Elővárosi gyorsvasút tervei Debrecenben Emelkedik az üzemanyagok ára szerdától Elővárosi gyorsvasút tervei Debrecenben Új gyermekmentő autót adtak át Miskolcon az Országos Mentőszolgálatnak A valaha volt legeredményesebb első 11 hónapját zárta a BMW Group A valaha volt legeredményesebb első 11 hónapját zárta a BMW Group
 
Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitása

Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitása

2012. május 21.
A tervezett- nél csaknem egy évvel később nyitják meg az új berlini nemzetközi repülő- teret...
Részletek
Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitásaA tervezettnél csaknem egy évvel később nyitják meg az új berlini nemzetközi repülőteret, az egykori NDK területén végzett legnagyobb beruházás az idén nyár helyett jövő tavasszal készül el.

Klaus Wowereit berlini főpolgármester csütörtöki bejelentése szerint az észak-európai térség légiközlekedési csomópontjának szánt, évi 27 millió utas fogadására alkalmas repülőtéren 2013. március 17-én indulhat a forgalom. A csúszást az okozza, hogy az illetékes hatóság nem engedélyezi a csaknem 2.000 futballpályányi területet elfoglaló létesítményen kiépített tűzjelző és tűzoltó rendszer üzembe helyezését, amelyen ezért tovább kell dolgozni.

A berlin-brandenburgi Willy Brandt nemzetközi repülőtér (BER) átadását 2012. június 3-ra tervezték. A munkálatok várhatóan már jövő tavasz előtt befejeződnek, de az időjárási kockázatok miatt a téli időszakban nem lehet lebonyolítani a költözést a jelenleg működő két nemzetközi reptérről az új légikikötőre - mondta Wowereit.

A BER az elavult, szűkös és bővítésre alkalmatlan tegeli és a schönefeldi repülőteret váltja majd ki. A légitársaságok - számítva az új reptér révén növekedő kapacitásra - június 3-tól jóval több berlini járatot vettek fel a menetrendbe, emiatt pedig a következő bő háromnegyed évben tovább fokozódhat a zsúfoltság az egyébként is túlterhelt és kényszerűségből tovább működő két régi repülőtéren. A legnagyobb ügyfél, az Air Berlin légitársaság ezért azt szorgalmazza, hogy legyen rövidebb az éjszakai repülési tilalom. Jelenleg 23 és reggel 6 óra között nem közlekedhetnek utasszállító gépek a 3,5 millió lakosú német főváros légterében. Az Air Berlin javaslata szerint az éjfél és hajnali 5 óra közötti időszakra kellene korlátozni a lakosság éjszakai nyugalmát biztosítani hivatott repülési tilalmat.

Csaknem egy évet csúszik az új berlini repülőtér megnyitásaSzakértői számítások szerint a késés mintegy 350 millió euróval emeli a költségeket, amelyek egyébként is szétfeszítik az eredetileg 2,5 milliárdra tervezett keretet, a végösszeg így 3 milliárd euró körül lehet, és ebben még nincs is benne a föld alatti pályaudvar és a közeli autópályához csatlakozó úthálózat kiépítésének költsége. További terheket okozhatnak az esetleges kártérítési perek. Kártérítést követelhetnek például a BER 150 üzlethelységének bérlői, akik a júniusi üzemkezdéssel számolva ütemezték beruházásaikat.

A repülőtér megépítéséről 1996-ban határoztak, a tervezés és az engedélyek beszerzése 10 évig tartott, a kivitelezés 2006-ban kezdődött. Az átadást egyszer már elhalasztották, az első tervek szerint 2011 novemberében indult volna a forgalom.

További cikkek

A Wizz Air-járatok fogadására készülnek a debreceni repülőtéren
Ryanair-járat indult Budapestről a Legogyár központjába, Billundba
Több mint 12 millió utast szállított a Wizz Air
Kulcsszavak:
 
11 új, ingyenes e-töltőt adott át Budapesten és vonzáskörzetében az ALDI 11 új, ingyenes e-töltőt adott át Budapesten és vonzáskörzetében az ALDI A jövőbe mutató Volkswagen I.D. tanulmányautó világpremierje a Párizsi Autószalonon A jövőbe mutató Volkswagen I.D. tanulmányautó világpremierje a Párizsi Autószalonon Londonban üzembe helyezik a Siemens vonatokat Londonban üzembe helyezik a Siemens vonatokat A Daimler húszezer munkahely megszüntetésére készül A Daimler húszezer munkahely megszüntetésére készül Július közepén indulhat el a forgalom az 1-es villamos meghosszabbított szakaszán Budapesten Július közepén indulhat el a forgalom az 1-es villamos meghosszabbított szakaszán Budapesten
 

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11421 - 11430