Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11431 - 11440
Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi

Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi

2012. május 21.
A Mazda leg- népszerűbb modell- családjában egy új, limitált szériás kivitellel...
Részletek
Mazda6 TakumiA Mazda legnépszerűbb modellcsaládjában egy új, limitált szériás kivitellel jelenik meg a piacon, amely Mazda6 Takumi névre hallgat. A kívül-belül stílusos és sportos Mazda6 Takumi remek választás mindazok számára, akik limuzinra vágynak, ugyanakkor nem hajlandóak kompromisszumot kötni a valódi vezetési élmény, a bizonyítottan kiemelkedő megbízhatóság és a sportos és egyedi megjelenés terén.

Sportos megjelenés

A Mazda6 Takumi sportos és igényes külső formatervével hívja fel magára a figyelmet, köszönhetően az olyan, prémium jellegzetességének, mint a sportos hátsó légterelő, a sport hűtőrács, az alumínium pedálok és a 17”-os, 10 küllős, Bright Gunmetal színű keréktárcsák. A modell sötétített üvegeket és fél-bőr üléseket is kapott. A modell a meglévő karosszéria színek mellett kizárólag ezen modell számára választható, egyedi Dolphin Grey karosszéria színben is rendelhető.

Felvillanyozó erőforrások


A Mazda 6 Takumi 2.0i benzines erőforrás teljesítménye elsőkerék-meghajtással és 6-fokozatú manuális váltóval 155 lőerő (114 kW), a dízel kivitel pedig - szintén elsőkerék-meghajtással és 6-fokozatú manuális váltóval - 129 lóerő (95 kW).

Gazdag felszereltség


Az új Mazda6 Takumi kivitel a Mazdákra jellemző kimagasló vezetési élmény mellett egyedülálló funkcionalitást is nyújt. A Takumi kivitelben ugyanis számos elektronikus rendszer szolgálja a nyugodtabb és kényelmesebb autózást. Ilyen például az első és hátsó parkoló radar, a kétzónás klímaberendezés, az ülésfűtés és a ködlámpák. A modell gyárilag szerelt, TomTom® technológián alapuló Mazda Navigációs Rendszerrel, USB/AUX csatlakozóval, valamint CD lejátszóval van ellátva.

Mazda6 TakumiA kényelmi eszközök sokaságát a Bluetooth kihangosító rendszer egészíti ki, amely nemcsak a telefonbeszélgetés kihangosítására alkalmas, hanem az mp3 lejátszón tárolt zenét is lejátszik a BOSE audio-rendszeren keresztül. A Takumi modell Xenon csomaggal is rendelhető, amely a Takumi felszereltségen felül Bi-Xenon lámpákat (AFLS) és sávváltást segítő rendszert (RVM) is magában foglal.

A Takumi árai


A Mazda6 Takumi modell Sport és Sportkombi kivitelben elérhető. A Mazda6 Sport 2.0 Takumi benzines kivitelének ára 7 839 900 Ft, Xenon felszereltséggel 8 154 900 Ft. A Mazda6 Sportkombi 2.0 Takumi benzines változata 7 989 900 Ft-ba kerül, Xenon csomaggal pedig 8 304 900 Ft. A Mazda6 Sport CD129 Takumi dízel verzió ára 8 199 900 Ft, a modell Xenon csomaggal pedig 8 514 900 Ft. A Sportkombi CD 129 Takumi dízel változat ára 8 349 900 Ft, a kivitel Xenon felszereltséggel pedig 8 664 900 Ft-ba kerül.

További cikkek


Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
Megtorpant az autópiac Európában
Növelni akarja a termelésben a nők arányát az Audi Hungária
Kulcsszavak:
 
Régi motorosok, zenei fellépők és vetélkedő az Open Road Fest sajtótájékoztatóján Régi motorosok, zenei fellépők és vetélkedő az Open Road Fest sajtótájékoztatóján Ferenciek tere - Változik a közlekedési rend az átépítés miatt Ferenciek tere - Változik a közlekedési rend az átépítés miatt Legurult a hárommilliomodik MINI az oxfordi gyártósorról Legurult a hárommilliomodik MINI az oxfordi gyártósorról Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi A magyar családok felének nincs autója Luxus új köntösben - Mazda6 Takumi Scania évközi jelentés
 
MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiac

MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiac

2012. május 21.
A következő két évben a járműpiac nagyon lassú fejlődését várja a Magyar Gépjármű- importőrök...
Részletek
MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiacA következő két évben a járműpiac nagyon lassú fejlődését várja a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE), amely azzal számol, hogy évente 5-10 százalékkal nő a piac.

Erdélyi Péter, az egyesület ügyvezető elnöke a kormány hivatalba lépésének közelgő kétéves évfordulója kapcsán adott nyilatkozatában kijelentette: "a kétéves távlaton túl úgy gondolom, hogy legalább további 3-4 év kell ahhoz, hogy a magyar piacon a reális felvevőképességnek megfelelő mennyiségű (100-120 ezer) új gépjármű kerüljön forgalomba". Nagy jelentősége van annak, hogy a gépjárműpark jelentősen eltolódjon a kevésbé környezet szennyező irányba, illetve közlekedés biztonsági szempontból is korszerűbb legyen - tette hozzá.

Az ügyvezető elnök szerint az ágazat mély válságot él át, amely most már nemcsak az új gépjárművek értékesítése, hanem a szolgáltatói szektor visszaesését is jelenti. így a hazai reálisnak gondolt vásárlóerő felének megfelelő új gépjárművet értékesítenek. Az ügyvezető elnök szerint ennek okai a külső válság mellett abban keresendők, hogy a magánvásárlók gyakorlatilag eltűntek a piacról, elsősorban gazdasági helyzetük bizonytalansága és a vevőfinanszírozás jelentős szigorítása miatt. örömmel vennék, ha 2013 végére az új személygépjárművek értékesítése meghaladná a 60 ezer darabot, a kis haszonjárműveké a 15 ezer darabot, a motorkerékpároké a 3 ezret, a nagy haszonjárműveké pedig a 4 ezret - tette hozzá.

Erdélyi Péter szerint az egyre kevesebb garanciaidő alatt futó gépjárműveket egyre inkább a feketegazdaságban javíttatják, ami a legális javítókat szinte megoldhatatlan versenyhelyzetbe hozza, miközben az állam jelentős adó- és járulékbevételtől esik el. Az MGE számára legfontosabb a feketeimport és a feketejavítók megfékezése, ennek megfelelően szeretnék elérni, hogy minden Magyarországra importált használt és új gépjármű után valamennyi törvényes közteher legyen megfizettetve.

MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiacHozzátette: a számlát nem adó, környezet-, és munkavédelmi szabályokat figyelmen kívül hagyó szervizeket be kellene zárni, ami egyfelől a legális szakma versenyképességét állítaná helyre és megszüntetné a motivációt a feketegazdaság felé való kényszerű elmozdulásban, másfelől jogbiztonságot és biztonságosabb közlekedést garantálna a gépjármű tulajdonosoknak, vezetőknek és a többi érintett közlekedőnek. "Nem beszélve persze arról, hogy, a feketegazdaság elleni harc morális oldala mellett, a magyar állam adóbevételei is növekedhetnének ez által" - fogalmazott az ügyvezető elnök.

További fontos területként említette az egységes járműtörténeti adatbázis megteremtését és működtetését, amelynek segítségével piaci oldalról gátolható a feketejavítók működése.

"Gyengének érzem, annak ellenére, hogy a jó szándékot látom, a jogalkotó eltökéltségét és gyorsaságát a feketegazdaság elleni hatékony fellépésben, ami pedig morális és anyagi, adóbevételi szempontból is hatalmas jelentőséggel bír" - fogalmazott Erdélyi Péter. Emellett fontos lépésnek nevezte a regisztrációs adó csökkentését, a cégautó adó környezettudatos irányú átstrukturálását és a nyílt végű finanszírozások díjából az áfa részbeni visszaigényelhetőségét. "úgy gondolom, hogy a helyes irányba megyünk, de sajnos elég lassan. Remélem, hogy a 2012. évben e területen sikerül áttörést elérni. A szándék erre minden félben megvan" - tette hozzá az ügyvezető elnök.

A piac élénkítése szempontjából a legfontosabb ösztönzőnek a magyar gazdaság stabilizálását, a fejlődés beindítását, ezzel az emberek számára a valós és érzett létbiztonság növelését nevezte Erdélyi Péter. Kiemelte a gazdasági szereplők oldaláról a környező és más EU-tagokkal való versenyképesség helyreállítását, vagy megteremtését, valamint a feketegazdaság lehető legnagyobb mértékű felszámolását, ez által a legális gazdaság elszürkülésének megakadályozását, a folyamat visszafordítását.

MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiacErdélyi Péter szerint szükséges a túlzottan megszigorított finanszírozási környezet újra gondolása is, mivel nehezen képzelhető el a gépjármű piac fellendülése valamilyen finanszírozás nélkül. Jelentősen és anyagilag is ösztönözni kellene a korszerű, alacsony káros anyag kibocsátású gépjárművek elterjedését. Erre rengeteg EU-országbeli példa van már - tette hozzá.

Szerinte fokozott figyelmet kell fordítani az utakon közlekedő gépjárművek műszaki, közlekedésbiztonsági alkalmasságára annak érdekében, hogy a balesetek, ezzel az emberi tragédiák száma tovább csökkenhessen. Fontos kialakítani a fenntartható mobilitás szemléletét, amelyben valamennyi közlekedési módnak megvan a megfelelő helye és szerepe - hangsúlyozta Erdélyi Péter.

További cikkek

Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben
Csökkent a használtautó értékesítések száma az első negyedévben
Kulcsszavak:
 
Rajtra kész az új Mazda3 Rajtra kész az új Mazda3 A gépjárműimportőrök további piaci növekedésre számítanak az idén A gépjárműimportőrök további piaci növekedésre számítanak az idén MGE: évente 5-10 százalékkal nőhet a járműpiac Elkezdődött a Volvo FH16 Euro 6 értékesítése Az elektromos korszakba lép a Volkswagen Személyautók márka Az elektromos korszakba lép a Volkswagen Személyautók márka A Volkswagen Haszonjárművek 2014-ben közel 445.000 darab gépjárművet értékesített A Volkswagen Haszonjárművek 2014-ben közel 445.000 darab gépjárművet értékesített
 
Ingyen parkolhatnak Győrben az elektromos járművek

Ingyen parkolhatnak Győrben az elektromos járművek

2012. május 21.
Ingyen parkolhat- nak Győr belvárosá- ban az elektromos meghajtású járművek ...
Részletek
Ingyen parkolhatnak Győrben az elektromos járművekIngyen parkolhatnak Győr belvárosában az elektromos meghajtású járművek, ha a közgyűlés pénteken elfogadja az erről szóló előterjesztést.

A közgyűlés gazdasági és tulajdonosi bizottságának indítványa emlékeztet arra: április közepén átadtak az egyik parkolóházban egy, ezeket a járműveket kiszolgáló, ingyenesen használható töltőállomást, ezzel is ösztönözve az új technológia elterjedését. Győr a környezettudatosságot is szem előtt tartja, ezért támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a fejlődés és a környezetvédelem közös megjelenítői. A villamos járművek nem okoznak további közvetlen levegőszennyezést és további zajterhelést - hívja fel a figyelmet az indítvány.

Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) az e-töltőállomás megnyitásakor jelezte az MTI-nek nyilatkozva: a városvezetés gondolkozik rajta, hogy milyen további kedvezményeket adhatna az elektromos meghajtású járműveknek.

További cikkek

A DS – egyre különlegesebb színfolt a Citroen kínálatában
A Chevrolet egy új kis SUV-vel egészíti ki globális választékát
A 2011-es pénzügyi évben a Nissan világszinten rekord mennyiségű gépkocsit értékesített
Kulcsszavak:
 
A töltőhálózattól és a kedvezményektől függ az elektromos autók jövője a LeasePlan szerint A töltőhálózattól és a kedvezményektől függ az elektromos autók jövője a LeasePlan szerint Ingyen parkolhatnak Győrben az elektromos járművek E-útdíj - 75 milliárd forint felett a bevétel Ingyen parkolhatnak Győrben az elektromos járművek Magyar szakmunkástanuló a Volkswagen konszern legjobb szakmunkástanulói között Az első negyedév során nőtt az érdeklődés a használtautók iránt Az első negyedév során nőtt az érdeklődés a használtautók iránt Ingyen parkolhatnak Győrben az elektromos járművek Jótékonysági aukcióval és országos rajzversennyel indul itthon a MobileKids
 
High-end sporteszköz  a  Wörthi-tónál

High-end sporteszköz a Wörthi-tónál

2012. május 21.
Igazán különleges sport- eszközt mutat be az Audi május 16-ától a karintiai Wörthi-tónál
Részletek
AudiIgazán különleges sporteszközt mutat be az Audi május 16-ától a karintiai Wörthi-tónál tartandó találkozón. Az Audi e-bike Wörthersee az elektromos hajtás és az izomerő harmonikus ötvözetét képviseli. Wolfgang Egger vezető formatervező szerint: „A sport- és freestyle bemutatók céljaira egyaránt alkalmas high-performance E-Bike-ban az Audi - a design, az ’ultra’ könnyűszerkezetes technológia, az Audi e-tron és az ’Audi connect’ területein összegyűjtött - tudása és tapasztalata találkozik.“ Az E-Bike az idei Wörthi-tavi túrán, vagyis az Audi-, VW-, Seat- és Skoda-rajongók immár 31. nagyszabású találkozója alkalmával tartja világpremierjét, ahol Julien Dupont triál-kerékpáros és Petra Bernhard downhill-specialista mutatja be stunt- és streetbike-tudását.

Mindjárt az első pillantásra nyilvánvaló e kétkerekű prototípus kompromisszumot nem tűrő dinamizmusa. „Az Audi e-bike Wörthersee kifejlesztése során a versenysport tervezési módszerei inspiráltak minket“ - magyarázza Hendrik Schaefers, a müncheni Concept Studio formatervezője. „Az E-Bike rendkívül precíz, emellett érzelemdús, mégis szigorúan funkcionális benyomást kelt. A tervezés során pontosan a sporteszköz alapvető funkciója állt a középpontban, minden design-eleme így következetesen valamely műszaki megoldására irányul.“

A vázszerkezet könnyed konstrukciója egyszerre biztosít alacsony tömegközéppontot és csekély sajáttömeget, az E-Bike így a sportos extrém szituációk során is különösen mozgékonynak bizonyul. Lítiumion-akkumulátora a vázba integráltan kapott helyet, s mintegy két és fél óra alatt tölthető fel. A hosszabb triál-túrák során az akku mindössze néhány mozdulattal kiemelhető és egy feltöltött másikkal helyettesíthető.

A vázszerkezet és a hátsó villa anyaga szénszál-erősítésű műanyag (CFK), akárcsak a 26 col peremátmérőjű kerékpántoké. Utóbbiak az újszerű, az erőhatások optimális felvételét célzó „Audi ultra blade“ design szerinti széles és lapos küllőkkel készültek. „Az anyagválasztás során hatásosan igazolhattuk, milyen közel is áll a korszerű formatervezés és az Audi „ultra” könnyűszerkezetes technológiája egymáshoz“ – folytatja Hendrik Schaefers.

AudiA váz konstrukcióját LED-technikájú fénycsövek teszik teljessé, mindjárt az első pillantásra felismerhetővé téve az Audi jellegzetes világítási képét. Az extrém mutatványok idejére a nyereg a vázba süllyeszthető, ahonnan egyszerű gombnyomásra fokozatmentesen emelkedik ki újra, ismét kényelmes üléspozíciót biztosítva a kerékpáros számára.

A választott üzemmód és még számos további funkció a fedélzeti számítógép érintőképernyőjén keresztül szabályozható. A kerékpáros okostelefonja WLAN révén csatlakozhat a számítógépre, induláskor például ily módon kapcsolható ki az immobilizer. A triál-túra vagy éppen egy-egy látványos mutatvány sisakkamerával rögzített videója az okostelefonon keresztül valós időben kerülhetnek fel az internetre, minden sikeres produkció így azonnal pontokkal is jutalmazható. E pontszám emelkedtével a kerékpáros különböző díjakban részesülhet, s egyre magasabb követelményszintre léphet. Az interneten összesített rangsor is felállítható, ahol bárki összemérheti tudását barátaival vagy akár további kerékpárosokkal is, akik pontos helyét az Audi e-bike Wörthersee monitorján megjelenő Facebook státuszjelentésekből ismerheti meg a kerékpározó.

A kerékpáros összesen ötféle üzemmód közül választhat, a puszta izomerejű hajtástól, az elektromos motor támogatta tekerésen át egészen a tisztán elektromos hajtásig. A „Pure“ menetprogramban a hajtáshoz szükséges teljesítményt kizárólag a kerékpáros biztosítja, míg a „Pedelec“ állásban az elektromotor is besegít, s 50-70 kilométer hatótáv illetve akár 80 kilométer/óra csúcssebesség is elérhető. Az „eGrip“ üzemmódban az Audi e-bike Wörthersee tisztán elektromos hajtással közlekedhet, legfeljebb 50 kilométer/órás tempóval. A haladás intenzitása ekkor forgatókarral szabályozható, a rendelkezésre álló teljesítmény a fedélzeti számítógéppel konfigurálható.

A „Wheelie” móduszban a hátsó kerék elektronikus hajtás-szabályzása segíti a különböző mutatványok végrehajtását. Ennek során az okostelefonon keresztül vagy közvetlenül az E-Bike kezelőelemeivel különféle üzemmódok választhatók: a „Power Wheelie“ a kevésbé gyakorlottak számára állatható wheelie-szöget kínál, míg a „Balanced Wheelie“ állás a komolyabb kihívásokat szolgálja. A „Balanced Wheelie“ állásban elektronikus szabályzás segít az egyensúlyt tartani, amint a kerékpáros előre-hátra mozgásait az elektromos motor segítségével egyenlíti ki. A kerékpáros így tömegének a hátsó kerékre áthelyezésével is szabályozhatja a sebességet: amint előrehajol, a kerékpár gyorsul, ha hátradől, lassul. Ha a kerékpáros állandó teljesítménnyel szeretné taposni a pedált, a tréning-üzemmódot választhatja.

Az elektromos motor a vázszerkezet legalacsonyabb pontján kapott helyet s közvetlenül a pedáltengelyt hajtja. A hátsó kerékre érkező maximális forgatónyomaték 250 newtonméter, az elektromos egység legnagyobb teljesítménye pedig – új rekordként az elektromos kerékpárok körében – 2,3 kilowatt. Elektromos komponensei nélkül a teljes jármű saját tömege mindössze 11 kilogramm, s kilowattonként kilenc kilogramm (hét kilogramm/lóerő) teljesítmény-tömeg aránya szintén rekordnak számít.

További cikkek

Wörthi-tavi GTI találkozó
SEAT varázs a Wörthi tónál
Növelni akarja a termelésben a nők arányát az Audi Hungária
Kulcsszavak:
 
High-end sporteszköz  a  Wörthi-tónál Mától forgalomba áll az Ikarus 187V Vezető nélküli metrót avattak Milánóban Vezető nélküli metrót avattak Milánóban Hollandiában is beindul a BMW X1 sorozatgyártása Hollandiában is beindul a BMW X1 sorozatgyártása Elektromos autóbuszokat adtak át Pécsen Elektromos autóbuszokat adtak át Pécsen Elkezdődött a vadonatúj 2017-es Ford GT gyártása Elkezdődött a vadonatúj 2017-es Ford GT gyártása
 
A Honda bemutatja a UNI-CUB névre keresztelt személyi közlekedési eszközt

A Honda bemutatja a UNI-CUB névre keresztelt személyi közlekedési eszközt

2012. május 19.
A Honda leleplezte a UNI-CUB névre keresztelt „személyi közlekedési eszközt”...
Részletek
HondaA Honda Motor Co. Ltd. leleplezte a UNI-CUB névre keresztelt „személyi közlekedési eszközt”, amit úgy terveztek, hogy tökéletes összhangban legyen a felhasználóval. A kompakt építésmód és a rendkívül kényelmes ülés révén a UNI-CUB egyedülálló szabadságot nyújt tulajdonosának, aki éppoly szabadon mozoghat bármely irányba, mintha csak sétálna.

A UNI-CUB tulajdonképpen a 2009-ben bemutatott U3-X személyi közlekedési eszköz továbbfejlesztett változata, mely két nagyszerű technikai újdonságnak köszönheti egyedülálló képességeit. Az egyik a Honda mérnökei által kidolgozott egyensúlyozó-rendszer, a másik pedig a – szintén saját tervezésű - Honda Omni Traction Drive System, azaz a világ első szabadon forgatható hajtott kereke. Ezek a különleges összetevők biztosítják, hogy a felhasználó tökéletesen szabadon mozoghasson – az elinduláshoz, a megálláshoz és a forduláshoz elég csupán áthelyeznie testsúlyát. Tekintve, hogy a pilóta gond nélkül haladhat előre,hátra, oldalirányban, valamint átlósan, a UNI-CUB zsúfolt gyalogosforgalomban is könnyedén használható.

Az alacsony ülésmagasságának köszönhetően a UNI-CUB vezetője könnyedén lerakhatja lábait, egyszersmind az utat is belátja, hiszen a nyeregben ülve a szemmagasság megegyezik a többi gyalogoséval. Ez a kialakítás összhangba hozza a UNI-CUB pilótáját a többi gyalogossal, így a zsúfolt járdákon és épületekben is kényelmesen közlekedhet.

HondaA Honda bemutatótesztjei 2012 júniusában indulnak a Japán Nemzeti Múzeum tudományos és innovációs részlegén. A beltéri próbák során nem csak a járművet vizsgálják majd a kutatók, hanem a különféle felhasználási köröket is, melyekben a UNI-CUB segítséget nyújthat az emberek számára.

A UNI-CUB egyensúlyozó-rendszerét a Honda Robotics dolgozta ki a humanoid robotok fejlesztése során. Többek között ASIMO, a világhírű emberszabású robot is erre technikára épül. A Honda jövőben is folytatja a következő generációs közlekedési eszközök kutatását és fejlesztését, annak érdekében, hogy még többen közlekedhessenek hatékonyan, s megismerhessék a szabad mozgás nyújtotta szabadságot, illetve élményt.

További cikkek

Egy évig biztos lesz munkájuk a NABI kaposvári gyárában dolgozóknak
Miskolc egy új BMW-gyár lehetséges helyszínei között
SEAT varázs a Wörthi tónál
Kulcsszavak:
 
Megkezdődött a visszaszámlálás: a Solar Impulse, felszállásra kész! Megkezdődött a visszaszámlálás: a Solar Impulse, felszállásra kész! A Honda bemutatja a UNI-CUB névre keresztelt személyi közlekedési eszközt Az új Honda CR-V A Honda bemutatja a UNI-CUB névre keresztelt személyi közlekedési eszközt Jövő tavaszra érkezhetnek az új villamosok Budapestre Szabadidős kompakt tanulmány: BMW Concept Active Tourer Outdoor Szabadidős kompakt tanulmány: BMW Concept Active Tourer Outdoor A Honda bemutatja a UNI-CUB névre keresztelt személyi közlekedési eszközt Külső változások a középpontban - Smart fortwo 2012
 
A Wizz Air-járatok fogadására készülnek a debreceni repülőtéren

A Wizz Air-járatok fogadására készülnek a debreceni repülőtéren

2012. május 19.
Eszköz- beszerzések- kel és munka- társaik tovább- képzésével készül az Airport...
Részletek
A Wizz Air-járatok fogadására készülnek a debreceni repülőtérenEszközbeszerzésekkel és munkatársaik továbbképzésével készül az Airport Debrecen Kft. a menetrend szerinti légiközlekedés beindítására - közölte a cég ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-vel.

Meleghegyi Tamás emlékeztetett rá, hogy a Wizz Air diszkont légitársaság június 18-án indítja első menetrend szerinti járatát Debrecen és London-Luton között.

"Az Airport Debrecen Kft. elkezdte dolgozói továbbképzését és megindította az eszközbeszerzéseket annak érdekében, hogy a június 18-án induló menetrend szerinti közlekedés és további repülőjáratok kiszolgálása zavartalan és magas színvonalú legyen" - jelezte az igazgató. Meleghegyi Tamás fontos fejlesztésnek nevezte annak a Németországból rendelt poggyászröntgennek az üzembe helyezését, amely a jelenlegi biztonsági szint megtartása mellett gyorsabb átvizsgálást tesz majd lehetővé.

"Ez a berendezés jelenleg a legkorszerűbbnek számít; az átvilágítás felgyorsításával elkerüljük, hogy a poggyászok feltorlódjanak, vagyis az utasfelvétel (check-in) időtartama jelentősen csökken" - mondta az ügyvezető igazgató.

Hozzátette: a repülőgépek kiszolgálásának javítására is számos fejlesztést hajtanak végre. Egyebek mellett külső áramforrásokat, valamint az álló hajtóművű repülők légkondicionálását biztosító járműveket telepítenek, illetve új utaslépcsőket szereznek be. Június 18-ig lecserélik a számítógépeket és a repülőtér parkolójának a kapacitását a jelenlegi háromszorosára növelik.

A Wizz Air-járatok fogadására készülnek a debreceni repülőtérenA fejlesztések összértéke mintegy 150-200 millió forint, de már megkezdték a téli időszakra is azzal, hogy megrendelték a mintegy 100 millió forintba kerülő jégtelenítő berendezéseket, a hóekéket, a későbbiekben pedig más eszközök is érkeznek a debreceni repülőtérre - fűzte hozzá.

A Wizz Air Debrecen és London-Luton között közlekedő járatának kiszolgálása a dolgozók továbbképzését is szükségessé tette. Az Airport Debrecen Kft. mintegy 20 munkatársa vesz részt egyebek mellett súlypont-számítási-, veszélyes áru kezelési-, valutapénztáros- és utasfelvételi képzéseken, amelyekre összesen mintegy 9 millió forintot fordítanak - ismertette a cég vezetője.

További cikkek

Ryanair-járat indult Budapestről a Legogyár központjába, Billundba
Több mint 12 millió utast szállított a Wizz Air
Egy évig biztos lesz munkájuk a NABI kaposvári gyárában dolgozóknak
Kulcsszavak:
 
Az elektromos autók nem elegendőek: a meghajtási technológiák együttesével kell harcolni a klímaváltozás ellen Az elektromos autók nem elegendőek: a meghajtási technológiák együttesével kell harcolni a klímaváltozás ellen A Wizz Air-járatok fogadására készülnek a debreceni repülőtéren Javított pénzügyi eredményén, de még mindig veszteséges az Air France-KLM csoport Kilenc nagy dobás idén a Teslától Kilenc nagy dobás idén a Teslától A NEXT-E projekt a legnagyobb mobilitással kapcsolatos támogatást kapja A NEXT-E projekt a legnagyobb mobilitással kapcsolatos támogatást kapja A Wizz Air-járatok fogadására készülnek a debreceni repülőtéren Biztonság felár nélkül
 
Három elektromos autót adott át a SEAT a Barcelonai Városházának

Három elektromos autót adott át a SEAT a Barcelonai Városházának

2012. május 19.
A SEAT három elektromos üzemű gépkocsit adott át a Barcelonai Város- háza...
Részletek
SeatA SEAT három elektromos üzemű gépkocsit adott át a Barcelonai Városháza képviselőinek. A két SEAT Leon TwinDrive Ecomotive hálózatról tölthető (plug-in) hibridkonstrukció, míg a SEAT Altea XL Electric Ecomotive tisztán elektromos hajtású, azaz nulla károsanyag-kibocsátású jármű.

A gépkocsikat Ramón Paredes, a SEAT – illetve Spanyolországban a teljes Volkswagen Csoport – kormányzati és intézményi kapcsolatai részlegének alelnöke, valamint Dr. Tino Furhmann, a SEAT elektromos mobilitási tevékenységének felelőse adta át Sònia Recasens polgármester-helyettesnek, egyben gazdasági és foglalkoztatásügyi tanácsosnak és Joan Puigdollers környezetvédelmi tanácsosnak.

A Barcelonai Városháza saját járműflottája keretei között, hathónapos időszak során teszteli a gépkocsikat, amely során a SEAT fontos információkat gyűjthet elektromos modelljei sorozatgyártását megelőzően. Hibrid, illetve tisztán elektromos hajtású járművei formájában a SEAT két alapvetően eltérő hajtástechnológia fejlesztésén dolgozik, optimális pozíciót készítve elő a vállalat számára az aktuális piaci igények kielégítéséhez.

Mint Ramón Paredes hangsúlyozta: „A SEAT az ország jövője szolgálatában ismét egyértelműen kinyilvánította elkötelezettségét az olyan emblematikus projektek iránt, mint az elektromos hajtású gépkocsik fejlesztése”. Paredes továbbá kiemelte: „Mi vagyunk az egyetlen márka Spanyolországban, aki rendelkezik a kellő feltételekkel egy ilyen jármű megtervezéséhez és előállításához”.

SeatDr. Matthias Rabe, a SEAT kutatás-fejlesztési alelnöke így fogalmazott: „Elektromos járműveink intézményi flották rendelkezésére bocsátása immár új fejezetet jelent az elektromos hajtásrendszerekkel kapcsolatos stratégiánk megvalósításában. A SEAT jövője az elektromos mobilitás felé vezet, s célunk az alternatív technológiák megfelelő diverzifikációja a legkülönfélébb közlekedési igények kielégítésére”.

E stratégiája keretében a SEAT az elmúlt hetek során egy-egy e-Altea XL gépkocsit adott át kölcsönbe az Endesa és a Katalán Energiaintézet (ICAEN) részére, akikhez az elkövetkező hetekben egy-egy TwinDrive modell is érkezik majd. A márka jelenleg elektromos modelljei gyakorlati bevezetésének első szakaszában jár, s a következő hónapok során további járművek kihelyezését is tervezi környezetkímélő járműparkok iránt érdeklődő kormányhivatalok, intézmények és magántulajdonú társaságok flottáiba.

Az e-Altea és a Leon TwinDrive, a SEAT első elektromos modelljei

Az Altea XL Electric Ecomotive és a Leon TwinDrive Ecomotive két meglehetősen különböző, ám egymást nagyban kiegészítő technikát hordozó járművek. Az Altea XL Electric Ecomotive sokrétű körülmények között használható autó, s a SEAT első tisztán elektromos hajtású járműve. Hatótávolsága a 135 kilométert is eléri, legnagyobb teljesítménye 115 LE (85 kW), maximális forgatónyomatéka 270 newtonméter, míg csúcssebessége 135 kilométer/óra. Számos műszaki újdonsága közül a két legjelentősebbként hátsó ülése, illetve a csomagtér-padlózat alá helyezett, vagyis az utasteret nem szűkítő akkumulátora, valamint tetején működő, a légkondicionáló berendezést részben kiszolgáló napelemei említhetők.

SeatA Leon TwinDrive Ecomotive a károsanyag-kibocsátás nélküli közlekedés és a hagyományos benzinmotoros autók hatótávjának előnyeit ötvözi. A TwinDrive hajtásrendszer a tisztán elektromos és a hibrid-üzemmódot egyaránt lehetővé teszi, nem igényelve az ügyfelektől autózási szokásaik és életmódjuk megváltoztatását. Tisztán elektromos üzemben 52 kilométernyi hatótávot kínál, maximális sebessége ekkor 120 kilométer/óra. Kombinált, azaz együttes elektromos és belsőégésű üzemmódjában a csúcssebesség már 170 kilométer/óra, üzemanyag-fogyasztása pedig 100 kilométerenként mindössze 1,7 literre adódik, amihez kilométerenként 39 gramm széndioxid-kibocsátása párosul.

A SEAT hosszú távon fenntartható közlekedés, illetve környezetvédelem iránti elkötelezettsége további, már a piacon szereplő modelljei tekintetében is megmutatkozik. A SEAT gazdag hagyományokra tekinthet vissza az alacsony károsanyag-kibocsátású járművek gyártása terén, Spanyolországban kínált SEAT modellek például 70 százalékban már kilométerenként 130 gramm alatti átlagos széndioxid-kibocsátással üzemelnek.
Egyezmény a LIVE projekt megújításáról

A SEAT még elektromos modelljei átadását megelőzően a 2012-es évre szóló megállapodást írt alá a Barcelonai Városházával a LIVE (Logistics for the Implementation of the Electric Vehicle) projekt megújításáról. A 2010-ben indított program e szektorban további meghatározó vállalatok – mint például az Endesa és a Siemens – részvételével zajlik, jelentősen elősegítve az elektromos autók barcelonai elterjedését. A megállapodásban a katalán főváros önkormányzati szolgáltató vállalata, a B:SM is részt vesz.

SeatA SEAT mindezeken túl több más, az elektromos mobilitás spanyolországi terjesztését célzó projektben is részt vesz. Ezek egyike a SEAT vezetésével zajló CENIT VERDE, amely közösségi és privát kezdeményezésként különböző szakterületek cégeit, egyetemeket és kutatóintézeteket tömörít, s a spanyol kormány támogatását is elnyerte. E projekt átfogó megközelítésben kutatja az elektromos autózás sikeres spanyolországi bevezetésének alapvető lehetőségeit.

A SEAT szakterületén az egyetlen olyan vállalat, amely a járművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt teljes körű tevékenységet végez Spanyolországban. A Volkswagen Csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), s teljes termelése mintegy 80 százalékát a világ 75 országába exportálja. A SEAT piacvezető márka Spanyolországban, 2011-es összforgalma mintegy 350 ezer gépkocsi értékesítésével meghaladta az ötmilliárd eurót.

A SEAT három barcelonai gyárában – Zona Franca, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 14 ezer dolgozót foglalkoztat. A márka további modelljei mellett itt készülnek a nagysikerű Ibiza és León sorozatok tagjai is, míg az Alhambra a Volkswagen Csoport palmelai (Portugália) létesítményében, a SEAT Mii pedig Pozsonyban gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat saját „szellemi központtal” rendelkezik, ahol több mint 900 kutató és mérnök alkotja együtt az „R&D+i” területén az innováció folyamatos hajtóerejét Spanyolország első számú ipari befektetője számára. összhangban a környezetvédelem iránt egyértelműen kifejezésre juttatott elkötelezettségével, a SEAT tevékenységét mindenkor alapvetően a hosszú távú fenntarthatóság, vagyis a széndioxid-kibocsátás mérséklése, az energiatakarékosság, valamint az anyagok és erőforrások újrahasznosítása jegyében alakítja.
SeatTovábbi cikkek


SEAT varázs a Wörthi tónál
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
Kulcsszavak:
 
Három elektromos autót adott át a SEAT a Barcelonai Városházának A Nissan jelentősen átdolgozott, úttörő crossover modellje továbbra is orrhossznyival a piac előtt jár Genfi Autószalon – Citroen TECHNOSPACE Genfi Autószalon – Citroen TECHNOSPACE Három elektromos autót adott át a SEAT a Barcelonai Városházának Szemkamera a biztonságosabb vezetés szolgálatában Szaporodnak a zöldrendszámosok, de akadnak még buktatók Szaporodnak a zöldrendszámosok, de akadnak még buktatók Három elektromos autót adott át a SEAT a Barcelonai Városházának Alig nőtt szeptemberben a forgalomba helyezett új autók száma
 
Elégedett magyarországi helyzetével az Audi

Elégedett magyarországi helyzetével az Audi

2012. május 19.
Mindkét fél elégedett azokkal a fejlesztések- kel, amelyeket az Audi német autógyár...
Részletek
AudiMindkét fél elégedett azokkal a fejlesztésekkel, amelyeket az Audi német autógyár jelentett be Magyarországon a múlt héten - számolt be pénteken megjelent riportjában a La Libre Belgique című brüsszeli napilap.

A győri keltezésű cikk szerzője, Dominique Simonet ismertette az Audi magyarországi tevékenységének történetét, illetve azt is, hogy a 900 millió eurós beruházásnak köszönhetően a jövő évtől évente 125 ezer autó készülhet az új gyárban.

Beszámolt arról is, hogy a bokrétaünnepségen jelen volt a cég nyolcezredikként felvett alkalmazottja, és az új gyárnak köszönhetően további több mint kétezer állás jön létre.

Mások mellett Borkai Zsolt polgármester, valamint Ulrich Minke ügyvezető igazgató közlései alapján a cikk felsorolta, melyek a magyarországi termelés előnyei a két fél számára. A helyiek számára kedvező hatások között említette a munkahelyek gyarapodását, az átlagosnál magasabb fizetést, a hosszú távra garantált munkalehetőséget, a korszerű munkakörülményeket, a kedvező szociális feltételeket, illetve a helyi képzési lehetőségeket.

A német cég képviselője egyebek között a nyugati átlagnál alacsonyabb bérezést, a kedvező termelési környezetet, a jól képzett munkatársak jelenlétét, illetve a helyi lakosság igen pozitív hozzáállását említette a vonzerők között. általánosságban Minke úgy fogalmazott, hogy a cégvezetés nagyon elégedett ügyeik magyarországi alakulásával.

További cikkek

škoda design-különlegességek a 31. Wörthi-tavi Volkswagen GTI találkozón
Miskolc egy új BMW-gyár lehetséges helyszínei között
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
Kulcsszavak:
 
Elégedett magyarországi helyzetével az Audi A Mazda Takeri dizájn díjat nyert A hollandok is átállnak a kibocsátásmentes autókra A hollandok is átállnak a kibocsátásmentes autókra Szombaton ismét RallyCafé a Jazzy Streeten Szombaton ismét RallyCafé a Jazzy Streeten 20 éves a SEAT Martorell-i gyára 20 éves a SEAT Martorell-i gyára A Nissan szerint csak lassan fog nőni az elektromos autók eladása A Nissan szerint csak lassan fog nőni az elektromos autók eladása
 
Wörthi-tavi GTI találkozó

Wörthi-tavi GTI találkozó

2012. május 19.
A „GTI találkozó a Wörthi-tónál” immár több mint harminc esztendeje piros betűs ünnep a sportos...
Részletek
VolkswagenA „GTI találkozó a Wörthi-tónál” immár több mint harminc esztendeje piros betűs ünnep a sportos Volkswagenek rajongói körében. Az eseményre az idén is egész Európából érkeznek majd a látogatók Ausztriába, hogy részt vegyenek „a világ legnagyobb GTI találkozóján”. A szuperlatívuszok e látványos show-műsorán a Volkswagen és a Volkswagen Motorsport a Polo R-WRC és a Polo WRC Street különlegességet, illetve két további Golf GTI koncepciómodellt is bemutat.
Golf GTI Cabriolet

A Genfi Autószalonon tartott világpremierjét követően a Wörthi-tó partjára látogató GTI-rajongók testközelből is megtapasztalhatják e wolfsburgi sportkocsi dinamikus stílusát illetve megtekinthetik kifinomult megoldásait és felszereltségét. E különösen dinamikus, vászontetős Golf szíve 2,0 literes, 155 kW/210 LE teljesítményű, ez a motor első alkalommal jelenik meg egy Cabriolet motorterében. Kétféle sebességváltó is rendelkezésre áll, a manuális konstrukció mellett ugyanis a rendkívül gyors működésű kettős tengelykapcsolós váltómű (DSG) is feltűnik a kínálatban, mégpedig szintén hat fokozattal. A Golf GTI Cabriolet sportos menetteljesítményeit élvező ügyfelek számára alapfelszerelés az első kerekek elektronikus differenciálzár-hatású funkciója (XDS), amely egyszerre biztosít hatékony vonóerő-átadást, fokozott mozgékonyságot és kiemelkedő menetstabilitást. A képet 17 col peremátmérőjű „Denver” könnyűfém keréktárcsák (extrafelszerelésként a 18-colos „Detroit” is rendelhető), illetve a krómozott kipufogóvégekkel együtt, új tervezésű hátsó diffúzor-elem teszi teljessé.

VolkswagenPolo WRC Street

A versenypályáról az utcára – így szól a Polo WRC Street koncepciómodell mottója. A Volkswagen a Wörthi-tónál ad elsőként ízelítőt extrém sportos kisszériás modelljeiből, amelyek érkezése 2013 végére várható. Kifejezetten sajátos és egyéni formavilágán túl e modell hátsó légterelője, diffúzor-eleme, sportfutóműve és „R-WRC” feliratai is mély benyomást keltenek. Erőteljes, 162 kW/220 LE teljesítményű, 2,0 literes TSI-aggregátja versenysportba illő menetteljesítményekkel ruházza fel.

Polo R-WRC

új fejlesztésű Polo R WRC modelljével a Volkswagen Motorsport az FIA Rali-világbajnokságra készült versenyautó utcai prototípusát mutatja be. E „minden idők legforróbb Polója” – ahogyan első hivatalos bemutatóján Dr. Ulrich Hackenberg, a Volkswagen fejlesztési igazgatója nevezte –2013-tól indul számos WRC-futamot magában foglaló világkörüli „turnéjára”. A versenyváltozat hajtásáról 1,6 literes, mintegy 220 kW/300 LE teljesítményű TSI aggregát gondoskodik, amellyel a Polo R WRC álló helyzetből igencsak tiszteletet parancsoló, mindössze 4,1 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra.

GTI Black Dynamic

éjfeketén, vörös/fekete színösszeállításával és sportfutóművével jelenik meg a GTI Black Dynamic a Wörthi-tó partján. Tavaly október óta a Volkswagen kilenc tanulója – négy ifjú hölgy és öt fiatalember – dolgozik a „Tanonc Golf GTI 2012” különlegességen, s céljuk, hogy az autó dizájnja, stílusa, motorja és számos részlete az ő klasszikus sportkocsiról alkotott elképzeléseiket tükrözze. Elegáns és egyszerű, ám számos stílusos részletmegoldással: a GTI Black Dynamic valóban mágnesként vonzza a tekinteteket. Felszereltségében egy összesen kilenc hangszóróval működő, 1.800 wattos hangrendszer is szerepel, amely szinte a teljes csomagteret betölti. Az idei Golf GTI Black Dynamic immár az ötödik projektmodell, amely az ausztriai rendezvény rajongói előtt mutatkozik be.

VolkswagenGolf GTI White Concept

A Golf GTI White Concept vonzó megjelenésű dizájn-tanulmányt elsősorban figyelemreméltó „Matt Oryx-fehér” színe avatja különlegessé, míg utasterét a fekete és a vörös izgalmas kontrasztja uralja. Nappabőr-bevonatú sportülésein túl a vörös kontrasztárnyalatú díszvarrás számos további elemén is feltűnik, így kormánykerekén, kézifék-markolatán és az ajtók kartámaszain is. A Golf GTI Concept White egyéni megjelenését „GTI” logóval és matt fehér illetve alumínium felületű, méhsejt-mintázattal díszített küszöblécei teszik teljessé.

További cikkek

SEAT varázs a Wörthi tónál
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben
škoda design-különlegességek a 31. Wörthi-tavi Volkswagen GTI találkozón
Kulcsszavak:
 
Suzuki sport-szabadidő SUV tanulmányautó a Frankfurti Autószalonon Suzuki sport-szabadidő SUV tanulmányautó a Frankfurti Autószalonon Wörthi-tavi GTI találkozó Emelkedett az üzemanyagok ára Felpörög a Formula Ford Felpörög a Formula Ford Túljutott a mélyponton az európai autópiac Túljutott a mélyponton az európai autópiac Tovább halad sikerpályáján a Volkswagen Tovább halad sikerpályáján a Volkswagen
 
Miskolc egy új BMW-gyár lehetséges helyszínei között

Miskolc egy új BMW-gyár lehetséges helyszínei között

2012. május 18.
Miskolc polgá- rmestere szerint a borsodi megyeszék- helyen minden feltétel ...
Részletek
BMWMiskolc polgármestere szerint a borsodi megyeszékhelyen minden feltétel adott egy olyan jelentős beruházáshoz, mint amilyen egy autógyár. Kriza ákos (Fidesz-KDNP) a Handelsblatt pénteki cikkére reagált, miszerint új autógyárak építését tervezi a BMW, amely Kelet-Európában is vizsgálja a lehetséges helyszíneket, közöttük Miskolc neve is felmerült.

A német üzleti lap szerint a magyar és a szlovák vezetés is igyekszik megnyerni a BMW-t, és egyaránt azt szorgalmazzák, hogy az ország elmaradott keleti térségében hajtsák végre a munkahelyeket teremtő és csúcstechnológiát meghonosító beruházást. Szlovákiából Kassa, Magyarországról Miskolc szerepel a lehetséges helyszínek között.

Kriza ákos közölte, a város folyamatosan dolgozik azon, hogy ilyen jelentős beruházás a borsodi megyeszékhelyen valósuljon meg, ahol ehhez jószerivel minden feltétel adott. A BMW tervezett beruházásához mind terület, mind szakképzett munkaerő, mind szakképzés lenne, "mindazon kritériumok, amelyek a befektetőnek szükségesek, itt adottak" - mondta az MTI-nek a polgármester.

Miskolccal közvetlenül még nem vette fel a kapcsolatot a bajor autógyár - jelezte Kriza ákos, hozzáfűzve: egy ilyen cég Magyarországra jövetele nemzetstratégiai kérdés.

A BMW az eladott kocsik számát a tavalyi 1,67 millióról 2016-ra 2 millióra kívánja emelni, e cél elérését szolgálja a gyártókapacitás bővítése. A beruházás vagy beruházások helyszínéről idén ősszel dönthetnek.    A cég egyszer már - 2001-ben - foglalkozott a gondolattal, hogy Szlovákiában épít gyárat, de végül a volt NDK-ban fekvő Lipcsét választotta.
BMWTovábbi cikkek


SEAT varázs a Wörthi tónál
Jelentős támogatást kapott a Mercedes a kecskeméti gyár felépítéséhez
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben
Kulcsszavak:
 
Rekord globális eladási eredmények 2013 első félében Rekord globális eladási eredmények 2013 első félében Miskolc egy új BMW-gyár lehetséges helyszínei között Robosztus hókotró szerelvény az új Ford F-150-hez Nissan tanulmányautó Detroitban Nissan tanulmányautó Detroitban A Suzuki Baleno bemutatkozott Frankfurtban A Suzuki Baleno bemutatkozott Frankfurtban Szaúdi befektetéssel vezetné ki a tőzsdéről a Teslát Elon Musk Szaúdi befektetéssel vezetné ki a tőzsdéről a Teslát Elon Musk
 

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11431 - 11440