Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11451 - 11460
SEAT varázs a Wörthi tónál

SEAT varázs a Wörthi tónál

2012. május 17.
A SEAT is részt vesz a legendás GTI találkozón az osztrák Karintia tartomány- ban ...
Részletek
SeatA SEAT is részt vesz a legendás GTI találkozón az osztrák Karintia tartományban a Wörth-i tónál május 16 és 19 között lezajló eseményen, melyre már 31 éve minden évben sor kerül.

Ez alkalommal a szervezők a rendezvény négy napja alatt 120 000 látogatóval számolnak. A rendezvény központja Reifnitz , ez a város lesz házigazdája hat tüzes Leonnak, Ibizának és első alkalommal a Mii-nek. Az eseményen az Ibiza SC Trophy és a  Leon Super Copa képviselik a márka sportos vonalát, míg a Mii az  FR Line változattal jelenik meg.Ebben az évbe a GTI találkozón- Ibiza Cupra Concept az új csillag A SEAT stand központjában -melyet a márka új vizuális elemeivel összhangban hoztak létre-az Ibiza Cupra Concept , az új generációs SEAT ikon áll. Az autó  világpremierje pár héttel ezelőtt volt a Pekingi Autókiállításon .  

Az új SEAT Ibiza FR  is Reifnizben mutatja be  sportos  külsejét, a  17 “-os fekete és fényezett ezüstre festett kerekeket , piros külső  tükröket , a  féknyergeket  és egy nagyított hátsó légterelőt. A vörös szín a belső térben szintén hangsúlyos szerepet kapott. A LEON Cupra R vizuális hatásának drámaiságáról a fényes fekete szegélyek gondoskodnak, amik a tökéletes fehér festéssel ellentétben állnak. Mint az Ibiza FR-nél  a szem szintén vonzódik a féknyergek a piros színéhez a belső borítás fekete zongora lakkozása elegánsan sportos környezetet kölcsönöz. Ugyancsak most mutatkozik be először sportos külsővel a SEAT Mii. A “Tornádó vörös”  városi autó nagy  feltűnést kelt erőteljes megjelenésével,  fekete motívumokkal a kerékíveken, továbbá a hangsúlyos légterelővel és a 16 ’’-os fekete kerekekkel. A piros és fekete elemek szintén megjelennek a pilótafülkében, míg sportülés integrált fejtámlával, és  jellegzetes piros FR felirattal érkezik majd.

SeatA GTI találkozón számos külsős rendezvényt is szervez a SEAT ami magába folgal egy VIP partyt   a SEAT hajón, amely egy ingajáratként  közlekedik a tavon. A találkozó ideje alatt a SEAT standnál és a SEAT hajón is DJ-k  forrósítják fel a hangulatot zenéikkel.További cikkek


A Chevrolet egy új kis SUV-vel egészíti ki globális választékát
Növelni akarja a termelésben a nők arányát az Audi Hungária
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben
Kulcsszavak:
 
Európában tarolt a Toyota és a Lexus az első félévben Európában tarolt a Toyota és a Lexus az első félévben Csaknem egyharmaddal visszaesett a Skoda autók eladása Csaknem egyharmaddal visszaesett a Skoda autók eladása A Škoda Octavia újabb díjat nyert A Škoda Octavia újabb díjat nyert SEAT varázs a Wörthi tónál A Mitsubishi csúcstechnológiás Hybrid EV-rendszerű Outlander PHEV modelljének világpremiere a 2012-es Párizsi Autószalonon Audi Hungaria: elindult a második műszak Audi Hungaria: elindult a második műszak
 
Elkészült az első Scania Euro 6 kommunális jármű

Elkészült az első Scania Euro 6 kommunális jármű

2012. május 16.
A Scania bemutatta az első Euro 6 motorral szerelt kommunális járművét, egy szennyvíz...
Részletek
ScaniaA Scania bemutatta az első Euro 6 motorral szerelt kommunális járművét, egy szennyvíztisztító gépkocsit. A moduláris gyártási rendszernek köszönhetően bármilyen járműhöz specifikálható a Scania Euro 6 motorja. Ráadásul az Euro 6 motor alkatrészei nem foglalnak el több helyet az alvázon, mint a korábbi motorok.

A négytengelyes Euro 6-os szennyvíztisztító jármű a felépítményezés szempontjából egy igazi műremek: a felépítmény elhelyezésére a tengelyek között rendelkezésre álló helyet használták fel. A Scania helytakarékos Euro 6 megoldásának eredményeképpen a kipufogódob mérete megegyezik az Euro 5-nél használt kipufogóegység méretével, így a felépítménygyártók könnyű helyzetben vannak, mivel nincs szükség a felépítmény átalakítására.

A kompakt méret ellenére a kipufogórendszer minden olyan elemet és részegységet tartalmaz, ami az Euro 6 normának megfelelő utókezelési folyamathoz szükséges. A kipufogógázok először egy oxidációs katalizátoron mennek keresztül, amely előkészíti őket a folyamat következő lépésére, a részecskeszűrőn történő áthaladásra, azaz a szilárd részecskék eltávolítására. A gázok innen a két párhuzamos SCR-katalizátorba jutnak a nitrogén-oxidok eltávolítása végett, majd a folyamat végén az utóoxidációs katalizátorban a kipufogógázban maradt ammónia eltávolítása történik meg. Minderre a kipufogórendszeren belül kerül sor.

„A Scania Euro 6 motorral szerelt alváz ilyen komplex felépítményezése viszonylag egyszerű feladat volt.” – nyilatkozta Brian Stage, a dániai J Hvidtved Larsen A/S felépítménygyártó vállalat ügyvezető igazgatója. „A felépítmény teljes mértékben megegyezik azzal, amit Euro 5 motorú alvázakra szereltünk. Ez nagy előnyt jelent a költségek és átfutási idő szempontjából.”

ScaniaA szennyvíztisztító jármű egy Scania G 480 8x2 alváz dupla kormányzott első tengellyel és egy hidraulikusan kormányzott segédtengellyel a hajtott tengely mögött. A 480 lóerős 13 literes Euro 6 motor nyomatéka 2.500 Nm, amely bőven elegendő a jármű meghajtására valamint a segédberendezések működtetésére.

A Scania egy évvel ezelőtt mutatta be Euro 6 motorjait, lehetővé téve ezáltal az előrelátó üzemeltetőknek, hogy egy magasabb környezetvédelmi normának megfelelő járművet használjanak. Azóta az Euro 6 járműveket számos ügyfél választotta, illetve a nemzetközi szaksajtó is tesztelte. Mindkét részről pozitív visszajelzések érkeztek.

Az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma 2012. december 31-én fog életbe lépni az új jármű modellekre vonatkozóan, majd egy évvel később már minden eladott új járműre érvényben lesz. A törvényi szabályozások elfogadása után a Scania esetében már most lehetőség van Euro 6-osként regisztrálni a járműveket. A hatóságok néhány európai országban már dolgoznak a lehetséges ösztönző-rendszereken, amelyek segítséget nyújtanak az üzemeltetőknek, hogy a jelenleg rendelkezésre álló legtisztább technológiába fektessenek be.

További cikkek

átfogó üzemanyag-hatékonysági tesztek eredményezték 300 Scania tehergépkocsi megrendelését
Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje
A DAF bemutatja az XF105 Exclusive Edition vontatót
Kulcsszavak:
 
Orbán: a Mercedes CLA-hoz hasonló Magyarország kéne Orbán: a Mercedes CLA-hoz hasonló Magyarország kéne A Volvo Cars megkezdte leendő dél-karolinai gyártóüzemének építését A Volvo Cars megkezdte leendő dél-karolinai gyártóüzemének építését Tesla túltengés Tesla túltengés Zajossá kell tenni az elektromos autókat Amerikában Zajossá kell tenni az elektromos autókat Amerikában Önműködő elektromos autót tervez a Tesla Önműködő elektromos autót tervez a Tesla
 
Az Alstom a várakozásoknak megfelelő eredményt ért

Az Alstom a várakozásoknak megfelelő eredményt ért

2012. május 16.
Az Alstom francia ipari csoport a várako- zásoknak megfelelő eredményt ért el a március végén ...
Részletek
AlstomAz Alstom francia ipari csoport a várakozásoknak megfelelő eredményt ért el a március végén záródott pénzügyi évben.

A cégcsoport 21,7 milliárd euró értékű új megrendelést szerzett, ami az előző évihez képest 14 százalékos növekedést jelent. A vállalat a negyedik negyedévben szerzett új megrendelései 6,6 milliárd eurót tettek ki, ami kiugróan jó eredménynek számít. Az árbevétel szintén az utolsó negyedévben mutatott erős fellendülést és 19,9 milliárd eurót tett ki a pénzügyi év során - olvasható az Alstrom Csoportnak az MTI-hez eljutatott közleményében.Az üzemi eredmény 1 406 millió euró volt, ami a várakozásokkal összhangban 7,1 százalékos működési eredményhányadot jelent. A mérleg szerinti eredmény 58 százalékkal 732 millió euróra nőtt a  pénzügyi évben az előző évi 462 millió euróról. Az értékesítési szint különösen a feltörekvő országokban maradt fenn, melyek az összes új megrendelés hozzávetőleg 60 százalékát tették ki.

Az erőmű üzletág komoly megrendeléseket kapott az év során, 14 gázturbinát szállíthat Oroszországba, számos nagy gőzerőművet telepíthet a Közel-Keleten és Délkelet-ázsiában, Malajziában és Kelet-Európában, valamint megszerezte az első nukleáris erőműre vonatkozó megrendelését Oroszországban.  

A megújuló energia üzletág ebben az évben számos kisebb és közepes nagyságú megrendelést kapott, vízi- és szélerőművekre. A jelentősebb megrendelések Latin-Amerikából, ázsiából és észak-Afrikából érkeztek.

AlstomA közlekedés üzletág fontosabb megrendeléseit Kelet-Európából (egyebek között mozdonyok Oroszországban és nagysebességű vonatok Lengyelországban), Nyugat-Európából (nagysebességű vonatok Franciaországban, villamosok az Egyesült Királyságban, jelzőrendszer telepítés Dániában és regionális vonatok Svédországban), valamint Szingapúrból (metrók és jelzőrendszer-korszerűsítés) szerezte.
További cikkek


Több mint 12 millió utast szállított a Wizz Air
A Chevrolet egy új kis SUV-vel egészíti ki globális választékát
A 2011-es pénzügyi évben a Nissan világszinten rekord mennyiségű gépkocsit értékesített
Kulcsszavak:
 
Az Alstom a várakozásoknak megfelelő eredményt ért A berlini légiszalonon járt a magyar Li-2-es Különleges MINI egy különleges alkalomra Különleges MINI egy különleges alkalomra Peugeot 2008 - Nemzetközi színtérre szánt modell Peugeot 2008 - Nemzetközi színtérre szánt modell Az autókban használható okostelefonos alkalmazások szabványosításán dolgozik a Toyota és a Ford Az autókban használható okostelefonos alkalmazások szabványosításán dolgozik a Toyota és a Ford Az Alstom a várakozásoknak megfelelő eredményt ért Az ABB és a kínai BYD globális szövetségre lép az energiatárolási megoldások terén
 
Ismét csökkent az üzemanyagok ára

Ismét csökkent az üzemanyagok ára

2012. május 16.
Csökken- tette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykeres- kedelmi árát...
Részletek
MolCsökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán. A változással a benzin átlagára literenként 426 forintra csökkent, a gázolajé pedig 427 forint lett.

A múlt héten a Mol 10 forinttal csökkentette a benzin és 6 forinttal a gázolaj árát.

A benzin ára az idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forint volt. Egy évvel ezelőtt egy liter benzin 382 forintba került, egy liter gázolaj pedig 362 forintba.
Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

További cikkek

Növelte eredményét az első negyedévben az OMV
Az Infiniti és a Magna teljes körű jármű összeszerelési megállapodást írt alá
A Chevrolet egy új kis SUV-vel egészíti ki globális választékát
Kulcsszavak:
 
Ismét csökkent az üzemanyagok ára Négy sávosra bővítik az M0-ás autóút halásztelki csomópontját Ismét csökkent az üzemanyagok ára A vadonatúj Mazda CX-5 elnyerte az IIHS "Legbiztonságosabb választás" díját A Leon generáció: A spanyol márka hamarosan nagykorú lesz A Leon generáció: A spanyol márka hamarosan nagykorú lesz Ismét csökkent az üzemanyagok ára 2012-es Pekingi Autószalon - Peugeot Urban Crossover Concept Márkaszerviz vagy garázsműhely - Nem mindegy melyiket választjuk! Márkaszerviz vagy garázsműhely - Nem mindegy melyiket választjuk!
 
Növelni akarja a termelésben a nők arányát az Audi Hungária

Növelni akarja a termelésben a nők arányát az Audi Hungária

2012. május 16.
A termelés- ben dolgozó nők arányának jelentős növelése érdekében indított átképzési...
Részletek
AudiMint azt a kiadott közleményben írják: a járműipari cég azt a célt tűzte maga elé, hogy a mostani kettőről az új győri gyárban tíz százalékra növelje a női dolgozók arányát. Ennek érdekében az év végéig mintegy 130 női munkavállalót képeznek át fémipari és jármű specifikus szakmákra.

Kedden 32 fővel megkezdődött az átképzés a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, az Audi Akademie Hungaria, a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium valamint az Audi Hungaria közös projektje keretében.

„Ezzel a Magyarországon egyedülálló programmal szeretnénk a női munkavállalók érdeklődését felkelteni a műszaki szakmák iránt, és biztos munkahelyet, valamint kiváló szakmai fejlődési lehetőséget nyújtani nekik” – idézi Rozman Richárdot, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatóját a közlemény.”

A négyhónapos oktatás alatt a kiválasztott résztvevők elsajátíthatják a járműgyártáshoz kapcsolódó általános és szakmai alapismereteket, valamint megismerhetik az autóiparban használt folyamatokat, anyagokat és szerelési technikákat. Minden képzési modul vizsgával zárul. Azon résztvevők, akik minden vizsgát sikerrel zárnak, a képzést követően munkaszerződést kapnak az Audi Hungariától.

Az Audi emlékeztet arra hogy  2013-ig teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyár épül Győrben présüzemmel, karosszériaüzemmel, lakkozóval és járműösszeszerelő-üzemmel.

További cikkek

Az Infiniti és a Magna teljes körű jármű összeszerelési megállapodást írt alá
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben
Bővíti üzemét Tatabányán az FCI Connectors Hungary
Kulcsszavak:
 
Növelni akarja a termelésben a nők arányát az Audi Hungária Csökkent az üzemanyagok ára Elindítja magyarországi beruházásának harmadik ütemét a Hankook Tire Elindítja magyarországi beruházásának harmadik ütemét a Hankook Tire Továbbra is szeretjük a Fordot Továbbra is szeretjük a Fordot Nagy durranással készül Genfre a Lexus Nagy durranással készül Genfre a Lexus 2016-tól újabb színben rendelhető a BMW S 1000 XR 2016-tól újabb színben rendelhető a BMW S 1000 XR
 
Sikeres próbagyártás Szentgotthárdon

Sikeres próbagyártás Szentgotthárdon

2012. május 16.
Az Opel 500 millió eurós beruhá- zással épülő Flex Motorgy- árában sikeresen lezajlott ...
Részletek
OpelAz Opel 500 millió eurós beruházással épülő Flex Motorgyárában sikeresen lezajlott az első motorok próbagyártása. Az elmúlt hónapok azzal teltek Szentgotthárdon, hogy a gyár és a beszállító cégek munkatársai beüzemelték az érkező gépeket, beállították az eszközöket és mérőgépeket. Május első hetében pedig a próbagyártás is sikeresen lezajlott.

A próbagyártás az 1.6 literes benzinmotor új alkatrészeinek az újonnan beállított gépeken történő megmunkálásával kezdődött, majd a szerelősoron az alkatrészek összeállítása következett. A munkában, mely a projekt egyik fontos állomása, az Opel/Vauxhall Flex Projekten dolgozó mérnökei és a gyár munkatársai közösen vettek részt. A tapasztalatokat felhasználva a mérnökök tovább finomítják a gyártási folyamatokat, hogy az idén decemberre tervezett sorozatgyártás zökkenőmentesen és kiváló minőségű termékkel indulhasson el.

Az első motorokat 4 európai autógyárba szállították, hogy ott járművekbe építve tovább teszteljék őket.
„ A Flex Projekt a terveknek megfelelően halad” – mondta Solt Tamás a szentgotthárdi gyár igazgatója, a Flex Motorgyár projekt vezetője. „A gyár készültsége megfelel a május elejére tervezett állapotnak, amit a sikeres próbagyártás is igazol. Ennek megfelelően nincs akadálya annak, hogy decemberben elindítsuk a tervezett három motorcsalád közül az első – az 1.6 literes benzinmotor sorozatgyártását.”

Szentgotthárdon folyamatosan készülnek a projekt sikeres elindítására. Nemcsak a gyártáshoz, hanem a támogató területekre is folyamatosan veszik fel a szükséges munkaerőt. Tavaly 178 fővel gyarapodott a gyár létszáma, a következő három év során pedig további több mint 600 fő felvételével számol az Opel.

OpelA 2010-ben bejelentett három projekt közül a középkategóriás dízel-motor gyártása jövő év elején, a projekt harmadik része pedig 2014-ben indulhat el, melynek során kis-kategóriás benzines motorok gyártását kezdik meg az Opel Szentgotthárdnál. Ezzel a termékcsaláddal teljesedik ki a gyár rugalmassága. A motorok közös vonása a hatékonyság (kis űrméretből is nagy teljesítmény), a gazdaságosság és az alacsony káros anyag kibocsájtás. Az új motorgeneráció valamennyi tagja már megfelel az Euro 6-os normának.


A rugalmas gyártástechnológiának köszönhetően naprakészen lehet a piaci igényekhez igazítani a termelést.

Az Opel Flex Motorgyár projekjét 2010 szeptemberében jelentette be Orbán Viktor Miniszterelnök úr, és Reinald Hoben az Opel/Vauxhall akkori alelnöke. A gyár alapkőletételére alig egy éve, 2011. márciusában került sor, majd szeptemberben már tető alatt állt az a 30.000 m2-es csarnok, mellyel a meglévő gyártóhelyszínt bővítették ki, helyet adva az új projekthez szükséges gépparknak. A sorozatgyártás idén decemberben indul meg Szentgotthárdon.

További cikkek

Teljesen új 1.6-os benzinmotorral indul az Opel motorok megújulása
A Chevrolet egy új kis SUV-vel egészíti ki globális választékát
A 2011-es pénzügyi évben a Nissan világszinten rekord mennyiségű gépkocsit értékesített
Kulcsszavak:
 
A Scania felavatta klimatizált szélcsatornáját svédországi Technikai Központjában A Scania felavatta klimatizált szélcsatornáját svédországi Technikai Központjában Sikeres próbagyártás Szentgotthárdon Zöld energiával működő járműveiket teszteltek a Hungaroringen KONA - egy igazi SUV progresszív karakterrel a Hyundaitól KONA - egy igazi SUV progresszív karakterrel a Hyundaitól A Volvo Cars semmit nem mutat be a Los Angeles-i Autószalonon A Volvo Cars semmit nem mutat be a Los Angeles-i Autószalonon Átszervezi működését a Renault csoport Átszervezi működését a Renault csoport
 
A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben

A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben

2012. május 16.
A Volkswagen Csoport a flotta- vásárlások terén is erősítette vezető pozícióját...
Részletek
Volkswagen CsoportA Volkswagen Csoport a flottavásárlások terén is erősítette vezető pozícióját Európa öt legnagyobb piacán, azaz Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban: a Dataforce adatai szerint a wolfsburgi székhelyű vállalatcsoport Volkswagen, Audi, SEAT és šKODA márkáiból összesen 155.433 (az előző évben 155.221) új járművet helyeztek forgalomba a flottapiacon 2012 első negyedéve során, ami 0,1 százalékos növekedést jelent.

A Volkswagen 1,3 százalékos bővüléssel, 81.846 forgalomba helyezett autóval összességében a flottavásárlások terén fölényesen vezeti az öt legnagyobb európai piac márkarangsorát. A személygépkocsik mezőnyében az Audi 2,9 százalékkal több, összesen 48.409 járműve forgalomba helyezésével a prémium kategória élén áll.

„A Volkswagen Csoport tovább erősítette európai vezető pozícióját. Globális termelési struktúránk, illetve kiegyensúlyozott és gazdaságos modellpalettánk révén e változó időkben is megbízható partnerként állunk ügyfeleink rendelkezésére“ – jelentette ki Martin Jahn, a Volkswagen Group Fleet International vezetője.

További cikkek


Az Infiniti és a Magna teljes körű jármű összeszerelési megállapodást írt alá
Csökkent a használtautó értékesítések száma az első negyedévben
A Volkswagen Személyautók januárban ismét több mint 400 ezer autót szállított ki
Kulcsszavak:
 
A Volvo Trucks új termékpalettája először mutatkozik be a nagyközönség előtt A Volvo Trucks új termékpalettája először mutatkozik be a nagyközönség előtt A Jaguar Land Rover a fenntarthatóság mellett: Műanyag hulladék felhasználásával készül a jövő luxusjárműveinek utastere A Jaguar Land Rover a fenntarthatóság mellett: Műanyag hulladék felhasználásával készül a jövő luxusjárműveinek utastere A Volkswagen továbbra is élen az európai nagybani értékesítésben Az ország keleti részében beköszöntött a tél A Volkswagen az új évvel bemutatja mobil elektromos töltőállomás rendszerét A Volkswagen az új évvel bemutatja mobil elektromos töltőállomás rendszerét Japán felpörgeti a hidrogén töltőállomások telepítését Japán felpörgeti a hidrogén töltőállomások telepítését
 
Irányjelző Közlekedési Magazin - májusi ajánló

Irányjelző Közlekedési Magazin - májusi ajánló

2012. május 15.
Az Irányjelző Közlekedési Magazin májusi adásában bemutatjuk az Toyota Avensis...
Részletek
Irányjelző Közlekedési Magazin - áprilisi ajánlóAz Irányjelző Közlekedési Magazin májusi adásában bemutatjuk az Toyota Avensis ráncfelvarrott típusát, a Volvo újdonságát a V40-et, és a Renault haszonjárműveit. A Genfi Autószalon befejező részében bemutatjuk a Chevrolet újdonságait.
megnézemTovábbi cikkek

Irányjelző Közlekedési Magazin 2012 Genf második rész
Irányjelző Közlekedési Magazin 2012 Genf első rész
Az Irányjelző Közlekedési Magazin 2012 áprilisi műsora
Kulcsszavak:
 
Kémfotó! Lekapták a kombi Lada Vestát Kémfotó! Lekapták a kombi Lada Vestát Irányjelző Közlekedési Magazin - májusi ajánló Meghozta első eredményeit a PSA Peugeot Citroen “Back in the Race” stratégiai terve Vidéken nőtt, a fővárosban csökkent az autótulajdonosok aránya egy felmérés szerint Vidéken nőtt, a fővárosban csökkent az autótulajdonosok aránya egy felmérés szerint Nem zár be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Nem zár be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Németországban visszahívnak 630 ezer autót Németországban visszahívnak 630 ezer autót
 
Bővíti üzemét Tatabányán az FCI Connectors Hungary

Bővíti üzemét Tatabányán az FCI Connectors Hungary

2012. május 15.
új csarnokkal bővíti üzemét a tatabányai ipari parkban az elektro- nikai csatlakozó- kat...
Részletek
Renaultúj csarnokkal bővíti üzemét a tatabányai ipari parkban az elektronikai csatlakozókat gyártó FCI Connectors Hungary, a 2,6 milliárd forintos beruházás legalább 100 embernek biztosít új munkahelyet - mondta a vállalat vezérigazgatója kedden a 8.000 négyzetméteres létesítmény alapkövének letételénél.

Sebestyén Balázs tájékoztatása szerint az új épületrészbe a légzsák csatlakozók összeszerelő egységei kerülnek és a hibrid autók elektromos töltőkábeleit gyártják majd itt.


Az üzem bővítéséhez a társaság közel 700 millió forint uniós támogatást nyert el az új Széchenyi Terv keretében.

Az FCI Connectors Hungary Kft. 10.000 négyzetméteres üzemcsarnokban termel a tatabányai ipari parkban, a vállalat 2011-es árbevétele 76,5 millió euró volt. Munkatársaik létszáma 904 fő, de a létszám további fejlesztésekkel az 1.400 főt is elérheti 2015-re - mondta el az MTI-nek a vezérigazgató.

A cég autóipari alkalmazásokhoz készít csatlakozóelemeket, légzsák konnektorokat, kábeleket és az autó egyéb elektromos rendszerébe beépülő csatlakozó alkatrészeket. Vevői a világ vezető autóipari és személygépkocsi gyártással foglalkozó konszernjei, mint a Ford, a PSA-Citroen, a Renault, a VW, a Porsche, az Audi, és a GM.

CitroenA világ 30 országban 14.000 főt alkalmazó FCI a 2011-ben elért 1,1 milliárd eurós árbevételével a világ egyik vezető elektronikai csatlakozó gyártója az autóipar, a kommunikáció és az egészségügy területén.További cikkek


Az Infiniti és a Magna teljes körű jármű összeszerelési megállapodást írt alá
Volvo modellek szállítják a díszvendégeket a svéd hercegnő keresztelőjére
A 2011-es pénzügyi évben a Nissan világszinten rekord mennyiségű gépkocsit értékesített
Kulcsszavak:
 
A ŠKODA legjobb negyedévén és legerősebb márciusán van túl A ŠKODA legjobb negyedévén és legerősebb márciusán van túl Rekordévet zárt tavaly a hazai gumiabroncs-piac Rekordévet zárt tavaly a hazai gumiabroncs-piac Átadták a METRO nyereményjáték fődíját Átadták a METRO nyereményjáték fődíját Bővíti üzemét Tatabányán az FCI Connectors Hungary A Scania együttműködési megállapodást írt alá a német emelőhátfal-gyártó vállalattal, a Bär Cargolift-tel Két új modellt mutatott be a Honda a 2013-as Tokiói Autószalonon Két új modellt mutatott be a Honda a 2013-as Tokiói Autószalonon
 
Több mint 12 millió utast szállított a Wizz Air

Több mint 12 millió utast szállított a Wizz Air

2012. május 15.
A Wizz Air több mint 12 millió utast szállított az elmúlt tizenkét hónapban, a március...
Részletek
Több mint 12 millió utast szállított a Wizz AirA Wizz Air több mint 12 millió utast szállított az elmúlt tizenkét hónapban, a március 31-én zárult üzleti évben utasforgalma 15 százalékkal nőtt és rekord nettó profitot ért el - áll a légitársaság MTI-hez eljuttatott közleményében. A légitársaság idei, kilencedik évében a cég újra kétszámjegyű növekedést könyvelhet el, amely egyértelműen felülmúlja az európai légitársaságok 2012-es átlagát - írják.

Korábban a társaság azt közölte, hogy ebben az időszakban a budapesti bázisról szállított utasok száma 1,3 millió volt. A Wizz Air nyári menetrendjében 32 célállomás érhető el Budapestről. A Wizz Air Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, 36 Airbus A320-as repülőgépet üzemeltet 15 bázisán, és 25 ország 70 célállomását köti össze.

További cikkek

A Mercedes munkatársai a Moholy Nagy egyetemen
A 2012-es Infiniti FX - Minden eddiginél jobban FX
Volvo modellek szállítják a díszvendégeket a svéd hercegnő keresztelőjére
Kulcsszavak:
 
PS3-tól a P1-ig: Nemzetközi megmérettetés előtt a GT Academy nyertesei PS3-tól a P1-ig: Nemzetközi megmérettetés előtt a GT Academy nyertesei Több mint 12 millió utast szállított a Wizz Air Csökkenti téli járatainak számát a Cseh Légitársaság Budapestre megérkezett az első CAF-villamos Budapestre megérkezett az első CAF-villamos A Renault volt alelnöke veszi át a Peugeot Citroen vezetését A Renault volt alelnöke veszi át a Peugeot Citroen vezetését A Lexus és a Toyota tarolt a J.D. Power felmérésen A Lexus és a Toyota tarolt a J.D. Power felmérésen
 

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11451 - 11460