Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11471 - 11480
Június végéig 23 új mentőautót állítanak szolgálatba

Június végéig 23 új mentőautót állítanak szolgálatba

2012. május 13.
Folytatódik az Országos Mentő- szolgálat (OMSZ) jármű- parkjának fejlesztése...
Részletek
Június végéig 23 új mentőautót állítanak szolgálatbaFolytatódik az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) járműparkjának fejlesztése, június végéig ismét 23 új, sárga mentőautót állítanak szolgálatba - jelentette a mentőszolgálat főigazgatója szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Mártai István elmondta: már folyamatban van egy másik, 1 milliárd 450 millió forint értékben kiírt közbeszerzés is, amelynek révén ez év végéig további hatvan új esetkocsi érkezhet az Országos Mentőszolgálathoz. A főigazgató szerint "még ez sem elegendő", de már el lehet mondani, hogy a járműpark fejlesztésében jelentős előrelépés történt.    

A sárga mentőautók első darabjait tavaly december végén mutatták be. Az Országos Mentőszolgálat májusban rendezvénysorozattal ünnepli a magyarországi szervezett mentés létrejöttének 125. évfordulóját. Egy ennek keretében megtartott szombati kongresszus szünetében mutatták be az új esetkocsit is. Mártai István kiemelte, a tavaly év végén érkezett új autókhoz hasonlóan a mostaniak is rendelkeznek minden olyan gépjármű-technikai felszereléssel, illetve berendezéssel, amely a biztonságos mentéshez, sürgősségi betegellátáshoz szükséges. A mostaniakba - újabb fejlesztésként - rámpát is szereltek, amelynek segítségével az ülőszékes beteget jóval könnyebben tehetik be az autóba a mentődolgozók - tette hozzá a főigazgató.    

Mártai Isván szólt arról is, hogy folyamatban van egy másik, a mentés irányításának fejlesztését célzó közbeszerzés is. Ennek célja, hogy a mentőszolgálat egységei egy digitális rendszer segítségével még biztonságosabban és hamarabb érkezhessenek a helyszínre. Május elseje óta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) irányítja az összes magyarországi betegszállítást, így azóta a betegszállítás elrendelésére jogosult szakembereknek az 1820-as számot kell tárcsázniuk, ha egyszerű betegszállításra van szükség. Csütörtökön több sajtóorgánum arról számolt be, hogy a mentőszolgálat irányítása alatt még mindig akadozik a betegszállítás.    

Június végéig 23 új mentőautót állítanak szolgálatbaBeneda Attila, az egészségügyi államtitkárság kabinetfőnöke az MTI-vel azt közölte: egyetlen egészségügyi szolgáltatótól vagy háziorvostól sem érkezett jelzés, hogy problémák lennének a betegszállítással. A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete (MBOE) másnap visszautasította "a zavarkeltés vádjait". Hozzátette: céljuk nem a zavarkeltés volt, hanem az, hogy felhívják a figyelmet azokra a problémákra, amelyek következtében jelentős késések vannak a betegszállításban. Mártai István ennek kapcsán azt mondta: az OMSZ megyei szintű vezetései az irányítás átvétele óta minden nap egyeztetnek, s ha valami gonddal szembesülnek, azonnal felveszik a kapcsolatot az érintett betegszállító szervezettel. Hozzátette: "közös ügyük", hogy megoldják a problémát", ezért jövő hétfőn az MBOE elnökével megbeszélést tartanak.

További cikkek

A vadonatúj Kia cee’d
A Lexus CT 200h a legmagasabb értékelést kapta az általános biztonsági szintet vizsgáló új japán felmérésen
A 2011-es pénzügyi évben a Nissan világszinten rekord mennyiségű gépkocsit értékesített
Kulcsszavak:
 
A Sorento új kijelzője eltünteti a holtteret A Sorento új kijelzője eltünteti a holtteret Június végéig 23 új mentőautót állítanak szolgálatba Nőttek a Porsche eladásai áprilisban Új csúcsmodell érkezik a BMW M5 modellpalettájának élére Új csúcsmodell érkezik a BMW M5 modellpalettájának élére Már csaknem 250 cég jelentkezett a Rába-Volvo beszállítói programba Már csaknem 250 cég jelentkezett a Rába-Volvo beszállítói programba A Lexus eladta egymilliomodik hibrid modelljét A Lexus eladta egymilliomodik hibrid modelljét
 
Új regionális központot nyitott Szegeden a Bárdi Autó Zrt.

Új regionális központot nyitott Szegeden a Bárdi Autó Zrt.

2012. május 12.
2012. május 7-én újabb regionális központtal bővült a Bárdi Autó hálózata...
Részletek
Új regionális központot nyitott Szegeden a Bárdi Autó Zrt.2012. május 7-én újabb regionális központtal bővült a Bárdi Autó hálózata, az ország vezető gépjármű-alkatrész kereskedője ezentúl Szegeden, a Dorozsmai út 6. szám alatt is várja a vásárlókat. Az új üzletben több mint 20.000 alkatrészből vásárolhatnak az érdeklődők, mivel az épülethez egy 700 m2-es raktár is tartozik. Magyarországon - a Bárdi Autó központi raktára után- a második legnagyobb autóalkatrész raktár a most megnyíló szegedi központban található. Több mint 50 tonnányi autóalkatrész, autó felszerelési cikk és motorolaj várja Szegeden a vásárlókat.

A szegedi kirendeltségre napi három alkalommal érkezik áru a 35.000m2-es központi raktárból, így a vásárlókhoz és a viszonteladókhoz a lehető leghamarabb jutnak el a Bárdi Autó központjában tárolt alkatrészek is. A szegedi központ raktárából 10 keresett alkatrész közül 8-at készletről biztosítanak a vásárlóknak, illetve Magyarországon egyedülálló módon az egyedi megrendeléseket is néhány órán belül teljesíti a cég.

A régióban a legnagyobb személyzettel bíró Bárdi Autó központ 10 szállító autóval teríti az alkatrészeket Csongrád megyében és 20 új munkahelyet teremt Szegeden.

Bárdi Viktor, a vállalat kereskedelmi igazgatója a mindenki számára elérhető és megfizethető árak fontosságát hangsúlyozta : „A Bárdi Autó kirendeltségein a lehető legkedvezőbb árakon jutnak alkatrészhez a vásárlók, mivel a cég közvetlenül biztosítja a nagybani beszerzés előnyeit. Az országban található 38 kirendeltségnek köszönhetően bárki számára megközelíthető és elérhető Magyarország egyik legnagyobb autóalkatrész készlete.” – mondta el az igazgató.

A Bárdi Autó hálózata már összesen 66 saját tulajdonú kirendeltséget tömörít Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. A szegedi üzlet hétfőtől péntekig, 7:30 és 17:30 között, szombaton pedig 8:00-tól 13:00-ig várja az érdeklődőket.

További cikkek

Világszínvonalú gyár épül Győrben
A Jazzy Street május 12.-i adásának tartalmából
Csökkent a használtautó értékesítések száma az első negyedévben
Kulcsszavak:
 
Scania Citywide autóbuszokkal újult meg Szeged közösségi közlekedése Scania Citywide autóbuszokkal újult meg Szeged közösségi közlekedése Új regionális központot nyitott Szegeden a Bárdi Autó Zrt. Ügyfelek tesztelhetik az ultra kompakt ‘i-Road” elektromos járművet Tokióban Új regionális központot nyitott Szegeden a Bárdi Autó Zrt. A Született feleségek sztárja is az elektromos autókra esküszik Második WRC évadára készülve új csapattagokkal erősít a Hyundai Motorsport Második WRC évadára készülve új csapattagokkal erősít a Hyundai Motorsport Új regionális központot nyitott Szegeden a Bárdi Autó Zrt. Kis crossover a Suzukitól
 
A Mercedes munkatársai a Moholy Nagy egyetemen

A Mercedes munkatársai a Moholy Nagy egyetemen

2012. május 12.
Hogya Péter hallgató a Smart autó modell- jénél.  2001 óta folyamatos együtt- működés ...
Részletek
A Mercedes munkatársai a Moholy Nagy egyetemenHogya Péter hallgató a Smart autó modelljénél.  2001 óta folyamatos együttműködés alakult ki a Daimler AG és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező Tanszéke között.

A legutóbbi téma Smart kategória továbbfejlesztése - egy új roadster modell megformálása. A tervezés célja a Smart jellegzetes formai elemeit továbbfejlesztve átültetni egy sportkocsi tipikus karakterébe. A meghajtás hibryd vagy elektromos lehet, környezetbarát jellemzőkkel.A bemutatott 8 terv elismerést aratott és a cég képviselői kilátásba helyezték a modellek tovább fejlesztését és egy életnagyságú modell elkészítését.

További cikkek

A 2012-es Infiniti FX - Minden eddiginél jobban FX
Kecses és kifinomult - A vadonatúj Kia cee’d
Szlovákiában emelkedett regisztrált személyautók száma
Kulcsszavak:
 
Szakértő: nincs meg a technológia az emissziós értékek eléréséhez Szakértő: nincs meg a technológia az emissziós értékek eléréséhez A Mercedes munkatársai a Moholy Nagy egyetemen Egyesületet alapítottak a villanyautósok Halk utastér – kisimult autósok Halk utastér – kisimult autósok A Mercedes munkatársai a Moholy Nagy egyetemen Új Skoda Fabia teljesen új motorkínálattal Tengeren hajózó üzemekkel elkerülhető az importvám megfizetése Tengeren hajózó üzemekkel elkerülhető az importvám megfizetése
 
A 2011-es pénzügyi évben a Nissan világszinten rekord mennyiségű gépkocsit értékesített

A 2011-es pénzügyi évben a Nissan világszinten rekord mennyiségű gépkocsit értékesített

2012. május 12.
A 2011-es pénzügyi évben a Nissan világ- szinten rekord mennyiségű, 4,845 millió gépkocsit ...
Részletek
NissanA 2011-es pénzügyi évben a Nissan világszinten rekord mennyiségű, 4,845 millió gépkocsit értékesített, mert az általa gyártott járművek iránti kereslet növekedése meghaladta a teljes autóiparét. A Nissan által értékesített darabszám 15,8%-kal szárnyalta túl az elmúlt évi 4,185 millió darabot, míg a teljes autóipar növekedése 4,2%-os volt, a 2010-es 72,6 milliós darabszám 2011-ben 75,7 millióra növekedett. A Nissan világpiaci részesedése 0,6%-kal, 6,4%-ra nőtt.

Carlos Ghosn, a Nissan elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: „A Nissan jelentős üzemi eredményt és rekord nagyságú értékesítést produkált,  miközben modelljeink, márkáin és technológiáink iránt szerte a világon nőtt a kereslet. Ez a teljesítmény különösen biztató, ha figyelembe vesszük, hogy a természeti katasztrófák, a túlértékelt jen és a bizonytalan globális gazdasági tényezők milyen akadályozó szerepet játszottak."

A Nissan gyorsan helyreállította működését a 2011 márciusában Kelet-Japánt ért hatalmas földrengés kárai által okozott nehéz helyzetből, betartotta az új termékek bemutatására és a piaci terjeszkedésre vonatkozó terveket. A 2011-es pénzügyi évben világszerte öt új modellt vezetett be a piacra: Kínában a Tiida-t, Japánban a Lafesta Highway Star-t, Európában az NV400 haszonjármű első- és hátsókerék-hajtású változatát, valamint az Egyesült államokban az Infiniti JX-et.

Az eltelt időszakban további mérföldkövet jelentő események következtek be, így a Nissan LEAF a világ legsikeresebb elektromos autójává vált, és kibővült a partneri együttműködés más autógyárakkal, pl. a Daimlerrel és a Mitsubishivel.

NissanA világ egyes piacain a cég jelentős növekedést könyvelhetett el. A Nissan legnagyobb piacán, Kínában 21,9%-kal nőtt az értékesített darabszám, amely így elérte az 1.247.000 darabot. Az Egyesült államokban 11,8%-kal, 1.080.000 darabra nőtt az értékesítés. Európában (Oroszországot is ideértve) 713.000  Nissan gépkocsit adtak el, ami 17,5%-os növekedést jelent. Japánban 9,2%-kal nőtt az értékesítést, amely így 655.000-es darabszámot ért el. Az egyéb piacokon összesen 826.000 gépkocsi talált gazdára (16,4%-os növekedés).

"Megkezdtük az elmúlt évben indított, átfogó Nissan Power 88 elnevezésű terv végrehajtását."- tette hozzá Ghosn. "Az elmúlt 12 hónap során mutatott pénzügyi teljesítményünk, új modellbemutatóink és piacnyerésünk jelzik: jól haladunk abba az irányba, hogy elérjük a 8%-os üzemi nyereséghányadot  és a világszinten 8%-os piaci részesedést."

Előrejelzés a 2012-es pénzügyi évre vonatkozóan

A 2012-es pénzügyi évre világszinten 5,35 millió gépkocsi értékesítését tervezik, ami 10,4%-os növekedést, és egyben újabb éves rekordot jelent. A Nissan 10 új modellel jelenik meg a világpiacon, köztük lesz az Altima, a Pathfinder, a Sylphy/Sentra, az NV350 Caravan és az Infiniti M hibrid szedan hosszú tengelytávú változata.

További cikkek

Szlovákiában emelkedett regisztrált személyautók száma
Rontotta az Opel a GM eredményét
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el
Kulcsszavak:
 
A Continental újrahasznosított ipari kormot fog használni gumiabroncsaihoz A Continental újrahasznosított ipari kormot fog használni gumiabroncsaihoz Érdemes a környezetbarát technológiák felé nyitni a közösségi közlekedésben Érdemes a környezetbarát technológiák felé nyitni a közösségi közlekedésben Bemutatkoztak a Ford exkluzív felszereltségű városi terepjárói Bemutatkoztak a Ford exkluzív felszereltségű városi terepjárói A 2011-es pénzügyi évben a Nissan világszinten rekord mennyiségű gépkocsit értékesített A párizsi sikk két ikonjának találkozása A Suzuki közzétette a 2012-es pénzügyi eredményeit A Suzuki közzétette a 2012-es pénzügyi eredményeit
 
Világszínvonalú gyár épül Győrben

Világszínvonalú gyár épül Győrben

2012. május 11.
Magyar- ország keleti nyitást hajt végre kül- gazdaság- -politikájá- ban, aminek...
Részletek
AudiMagyarország keleti nyitást hajt végre külgazdaság-politikájában, aminek legfontosabb szereplője paradox módon Németország, mert gyakran német termékekben integrálódva jut el a magyar teljesítmény a keleti országokba - mondta az új győri Audi-gyár pénteki bokrétaünnepségén Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Az Audi-bővítéssel eldőlt, hogy Magyarország, Győr és a magyar autógyártás a jövőhöz tartozik. Németország újból megtalált közép-európai helye szintén a jövő záloga - jelentette ki a miniszter. Megjegyezte: 2008 után eldőlt, hogy mindenki veszít, aki elveszti az iparát, és mindenki nyer, akinél az ipar épül. Az Audi győri gyárbővítésének sikerét az biztosítja, hogy "egyértelműen a világszínvonal csúcsát képviselő" üzem épül itt - hangoztatta a beruházás pénteki bokrétaünnepségén Frank Dreves, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja.

"A minőség, a bizakodás és a szigorú következetesség nélkül, amit itt, Győrben biztosítanak, nem lenne elképzelhető" mindez - tette hozzá.

Megjegyezte: más üzemekkel együtt a gyárra jelentős szerep hárul az Audi 2020-ra kitűzött céljainak megvalósításában. Az építési munkálatok kiváló ütemben haladnak. Meg vagyunk róla győződve, hogy a járműgyárat a tervek szerint határidőre felépítjük – mondta az eseményen Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

AudiHangsúlyozta: teljesítményük öt pillére a tisztelet minden munkás teljesítménye iránt, a döntéshozatalokban megmutatkozó bátorság, a csapatjáték, a döntések melletti elkötelezettség, valamint a munka és a termékek iránti szenvedély. Ulrich Minke, a társaság járműgyártásért felelős ügyvezetője egyebek mellett arról beszélt: a munkálatok 75 százalékát magyar cégek végezték, ami jól mutatja, hogy az itteni építőipar versenyképes, az Audi pedig bízik a magyar gazdaságban.

Szólt arról is: tavaly óta veszik fel az embereket a 2100 fős létszámbővítés keretében; eddig 9 millió eurót "fektetett munkatársakba" a bővítés során a cég, amely saját képzési központjában ezer embernek mintegy 100 ezer órányi oktatást tartottak.  

További cikkek

A 2012-es Infiniti FX - Minden eddiginél jobban FX
Kecses és kifinomult - A vadonatúj Kia cee’d
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el
Kulcsszavak:
 
Világszínvonalú gyár épül Győrben Legördült a 250.000. Mercedes-Benz modell a gyártósorról „Arany Kormánykerék” az Audi A3 Limousine számára „Arany Kormánykerék” az Audi A3 Limousine számára Design együttműködés a smart és a BoConcept között Design együttműködés a smart és a BoConcept között DS5 ’Commandes Spéciales’: Testreszabott elegancia DS5 ’Commandes Spéciales’: Testreszabott elegancia Autómegosztó szolgáltatást indított a Mol Autómegosztó szolgáltatást indított a Mol
 
Szlovákiában emelkedett regisztrált személyautók száma

Szlovákiában emelkedett regisztrált személyautók száma

2012. május 11.
Szlová- kiában közel öt százalékkal emel- kedett a regisztrált új személy- autók...
Részletek
Szlovákiában emelkedett regisztrált személyautók számaSzlovákiában közel öt százalékkal emelkedett a regisztrált új személyautók száma 2012 első négy hónapjában az előző év hasonló időszakához képest - adta hírül az Autóipari Szövetség adataira hivatkozva a SITA szlovák hírügynökség csütörtökön.

Az idén 2012 április végéig 22.392 új személygépkocsit jegyeztek be. áprilisban a Szlovákiában regisztrált személyautók száma 5794 volt, 2,1 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakában jegyzett eredményt.

Az újonnan bejegyzett személygépkocsik - egyes márkák szerinti - eladási és regisztrációs listáját az idei év első négy hónapjában is a Skoda vezeti, amely a piac több mint 25 százalékát birtokolja. A második helyen a Volkswagen végzett, a piaci részesedés 9,37 százalékát megszerezve, a harmadik helyen pedig a Kia áll a regisztrált személyautók 7,37 százalékával.

A regisztrált új személyautók nagyobb része (52,96 százaléka) továbbra is benzinmotoros volt, a gázolaj üzemanyagú személygépkocsik aránya pedig 47,03 százalék.

További cikkek

Jelentős előrelépést várnak a felhasználók az autó-okostelefon integráció területén
Rontotta az Opel a GM eredményét
A magyar autóspiac beindulni látszik!
Kulcsszavak:
 
A SEAT 2010 óta 34 százalékkal csökkentette környezeti hatását A SEAT 2010 óta 34 százalékkal csökkentette környezeti hatását 1800 lóerős hibriddel sokkolt a Koenigsegg 1800 lóerős hibriddel sokkolt a Koenigsegg Szlovénia 2030 után betiltaná a hagyományos meghajtású járművek értékesítését Szlovénia 2030 után betiltaná a hagyományos meghajtású járművek értékesítését Jönnek az okosabroncsok - Tesla fél-önvezető autókkal tesztel a Goodyear Jönnek az okosabroncsok - Tesla fél-önvezető autókkal tesztel a Goodyear Már rendelhető az új Fiat 500 Anniversario Már rendelhető az új Fiat 500 Anniversario
 
A Jazzy Street május 12.-i adásának tartalmából

A Jazzy Street május 12.-i adásának tartalmából

2012. május 11.
Egy rövid menet- próbának vetettük alá a Fiat platós áruszállítóját, a Doblo Cargo 1.6 literes Multijet dízellel szerelt Work Up ...
Részletek
A Jazzy Street május 12.i adásának tartalmábólEgy rövid menetpróbának vetettük alá a Fiat platós áruszállítóját, a Doblo Cargo 1.6 literes Multijet dízellel szerelt Work Up változatát. Jó futómű, kényelmes vezethetőség, gazdaságos üzem, ötletes megoldások, az elvárásokat bőven meghaladó terhelhetőség jellemzi, a kategória nagyjából egyetlen versenyzőjét. Kisebbek és nagyobbak vannak, de tesztautónk paramétereit és tudását figyelembe véve, esetleg saját magával mérkőzhet meg… Persze azért semmi sem tökéletes… így azután jó ha tudjuk, hogy az autó fékrendszerét felügyelő ABS könnyen nehéz helyzetbe hozhat minket….

Kezünkbe került a Continental felmérése, amiben azt próbálták kideríteni, hogy a gyerekeknek, mi a véleménye a szüleik vezetési stílusáról, mennyire vagyunk agresszívek, jól vagy rosszul vezetünk, anyu vagy apu az ügyesebb, ki az agresszívebb, ki karistolja össze többször a könnyűfém felnit a járdaszegéllyel, de még sok másra is rávilágít a kutatás eredménye. Többek között arra is, ha sokszor hágjuk át a szabályokat, a gyerekek is ezt a példát követik majd…. Ebben az elemzésben lesz segítségünkre Tokaji Vilmos úr, a Continental Hungária személygépkocsi gumi üzletágának kereskedelmi igazgatója.

Ezt követően a hétvégi Spanyol Nagydíj apropóján Kochan Krisztinával, az Eco tv sportosztályának szerkesztőjével beszélgetünk néhány F1-es háttér információról és az esélyekről. illetve, félhivatalosan bejelentettük, az F1 atyjának is tekinthető, és már 81. évében járó Berni Ecleston esküvőjét is…

Tényleg már a spájzban vannak a kínaiak? A kínai autók európai illetve világhódító terveiről beszélgetünk Lenkey Balázs úrral, a Sakura Csoport, Great Wall üzletágának termékfelelősével, többek között a bulgáriai Lovecsben készülő, és a már európai elvárásokat is teljesíteni képes modellekről.

Egy rémálom lehet, ha egy véletlen folytán elnézünk egy közlekedési szituációt, és halálos, vagy súlyos sérüléssel járó balesetet okozunk, amiről kiderül, ha a vétlen jármű utasai be lettek volna kötve, talán sérülés nélkül megúszták volna az ütközést. A bíróság elmarasztal-e minket halált, vagy súlyos sérülést okozó baleset előidézése miatt vagy sem? Megbüntethetik-e a vétlen autó vezetőjét és utasait, és elveszíthetik-e a biztosítási összeget és a kártérítéshez való jogukat. A konklúzió mindenképpen az, hogy a biztonsági övet minden körülmények között be kell kapcsolni…. és nem csak azért, mert ezt írja elő a szabály!

További cikkek

A Continental ötezerrel növelné alkalmazottai számát Kínában
Biztosítási útvesztő
Jelentős előrelépést várnak a felhasználók az autó-okostelefon integráció területén

Kulcsszavak:
 
Kia Motors szlovákiai üzemei a motor- és az autó-gyártásban is rekordot értek el 2012-ben Kia Motors szlovákiai üzemei a motor- és az autó-gyártásban is rekordot értek el 2012-ben A Škoda legyártotta 18 milliomodik autóját A Škoda legyártotta 18 milliomodik autóját A SEAT egy új európai projektben vállal szerepet, mely biometánt állít elő hulladékból A SEAT egy új európai projektben vállal szerepet, mely biometánt állít elő hulladékból A Jazzy Street május 12.-i adásának tartalmából Őrizetbe vették a Budapest Airport volt jogi igazgatóját és a Zóna Taxi egykori vezetőjét Audi nanuk quattro tanulmányautó Frankfurtban Audi nanuk quattro tanulmányautó Frankfurtban
 
Őszre megújul a Bosnyák tér

Őszre megújul a Bosnyák tér

2012. május 11.
Megújul Zugló leg- nagyobb csomó- pontja, a Bosnyák tér, és az eredeti tervek szerint...
Részletek
Őszre megújul a Bosnyák térMegújul Zugló legnagyobb csomópontja, a Bosnyák tér, és az eredeti tervek szerint felépítik az ott álló Páduai Szent Antal Plébániatemplom tornyát is - mondta Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) XIV. kerületi polgármester kedden az MTI-nek. A kerületvezető óriási mulasztásnak nevezte, hogy a városrész korábban nem vett részt uniós városrehabilitációs projektekben, miközben indokoltnak tartja a környezet rendezését. Megjegyezte: a válság a városrészt is érintette, emellett pedig a pályázati források is beszűkültek, ugyanakkor el kellett indítani a megújulás folyamatát.

A felújításnak idén négy eleme van. A Róna utca és a Thököly utca sarkán lévő, korábban használaton kívüli közterületet már rendbe tették, és nemrég ott helyezték el Tisza István szobrát is, a teret pedig a volt miniszterelnökről neveznék el - ismertette Papcsák Ferenc, hozzátéve, hogy még az idén megújul a Nagy Lajos király úti Posta környéke és a Kövér Lajos tér.

A legnagyobb beruházásnak a Bosnyák tér komplex átépítését nevezte, amely szavai szerint Zugló főtere, a városrész mértani közepe. Az első fázis a római katolikus templomot és annak környékét érinti, "frissítésre szorul" az épület, az azt körülvevő "aszfalttenger" pedig "értékelhetetlen". A polgármester elmondta, hogy a tér tervezése most kezdődik, a kivitelezés a nyár közepén indul, az ősszel pedig már birtokba vehetik a lakosok. Az 1941 és 1946 között épült plébániatemplom megálmodói részben a háború, részben forráshiány miatt nem tudták megépíteni a tervezett tornyot; a kerület most közadakozásból, illetve önkormányzati forrásból befejezi.

A kerület vezetője kitért arra is, hogy a teret úgy újítják fel, hogy ne okozzon gondot, ha mégis megépítik a 4-es metró ottani szakaszát. úgy véli, a felújítást nem lehet elodázni, a kötöttpályás közlekedést pedig másként is meg lehet valósítani. Mint mondta, már felvette a kapcsolatot a Budapesti Közlekedési Központtal, hogy a meglévő villamossíneken hogyan lehetne újraindítani közlekedést.

Őszre megújul a Bosnyák térPapcsák Ferenc azt is fontosnak tartaná, hogy a fővárosi önkormányzat a kerület érdekkörébe adja a Bosnyák téri piacot, és a "drámaian lepusztult" területet európai színvonalú vásárközponttá alakíthatnák. Szólt arról is, hogy hamarosan elkezdődik a Lantos Mihály sporttelepen kialakítandó sport- és szabadidőközpont tervezése, jövőre pedig megkezdődhet a Füredi úti lakótelepen lévő sétány rendbetétele.

Kiemelte, hogy a fejlesztések fedezete részben az idén bevezetett kommunális adó lenne, ebből évi 400-450 millió forint bevételre számítanak. Megjegyezte, hogy az adófajta bevezetése miatt sokan támadták, de a bevétel elkülönített számlára megy, abból működésre egy forintot sem használnak, csak fejlesztésekre. A polgármester jelezte: a Bosnyák téri projekt 100-120 millió forintba kerül, a többi térfelújítás ennél jóval kevesebbe.

További cikkek

Már gyorsabban mehet a metró a 3-as vonalon
áprilisban 15,8 százalékkal nőtt az forgalomba helyezett új autók száma
Rekord megrendelés az Iveco hibrid autóbuszaira
Kulcsszavak:
 
Idén a Nissan GT-R adja meg a Goodwood Festival of Speed alaphangját Idén a Nissan GT-R adja meg a Goodwood Festival of Speed alaphangját Nissan NP300 Navara - A stílus és teljesítmény új etalonja a pick-upok piacán Nissan NP300 Navara - A stílus és teljesítmény új etalonja a pick-upok piacán Kia XCeed: a hagyományos SUV-ok sportos alternatívája Kia XCeed: a hagyományos SUV-ok sportos alternatívája Őszre megújul a Bosnyák tér Kgfb - Az alkuszok szerint kevesebben váltanak biztosítót az idén A Hyundai Motor rekord magas első negyedéves eredményt ért el Európában A Hyundai Motor rekord magas első negyedéves eredményt ért el Európában
 
Május végétől valamennyi légitársaság a 2-es terminálról közlekedik

Május végétől valamennyi légitársaság a 2-es terminálról közlekedik

2012. május 11.
Május végétől valamennyi Buda- pestről üzemelő légitársaság a reptér 2-es terminál- járól...
Részletek
Május végétől valamennyi légitársaság a 2-es terminálról közlekedikMájus végétől valamennyi Budapestről üzemelő légitársaság a reptér 2-es termináljáról közlekedik. A Budapest Airport a MáV-val és a BKK-val is tárgyal a két terminál közötti tömegközlekedés biztosításáról; az első két hétben a Főtaxi és a Minibusz közlekedtet majd terminálok közötti járatokat - derül ki a Budapest Airport csütörtöki közleményéből.

A Budapest Airport a május 29-ről 30-ra virradó éjszaka valamennyi, a repülőtér 1-es termináljáról közlekedő légitársaságot átköltözteti a 2-es terminálra. Május 30-tól az easyJet, a Germanwings, a Jet2.com, a Norwegian és a Wizz Air utasai egyaránt a repülőtér 2B termináljáról indulhatnak. Az érkezési terminál továbbra is a kiindulás helyétől függ: a schengeni övezet országaiból a 2A, a nem-schengeni zónából pedig a 2B terminálra érkezik valamennyi utas.

A Budapest Airport már korábban bejelentette, hogy ideiglenesen bezárja az 1-es terminált. A Malév összeomlása nyomán keletkezett forgalomveszteség, illetve a vállalat adóterheinek további növekedése miatt a repülőtér üzemeltetője számára nem maradt más lehetőség, mint az üzemelés költségeit a két utasforgalmi terület összevonásával csökkenteni - áll  a közleményben. Megjegyzik: a lépéssel javítható az egyébként jóval modernebb infrastruktúrával rendelkező 2-es terminál kihasználtsága is.

A Budapest Airport jelenleg is tárgyalásokat folytat a MáV (Magyar államvasutak) és a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) szakembereivel az 1-es terminál melletti vasútállomás és a 2-es terminál közötti zökkenőmentes tömegközlekedési kapcsolatok kialakítása érdekében. A költözést követő első két hétben a Budapest Airport szerződéses földi személyszállító partnerei, a Főtaxi és az AirportShuttle-Minibusz külön szolgáltatás keretében közlekedik a két terminál között. A következő hetekben az utasok számára minden fontos információ megtalálható lesz a Budapest Airport weboldalán. (www.bud.hu)

Május végétől valamennyi légitársaság a 2-es terminálról közlekedik2012. május 30-tól az 1-es terminál, illetve a környezetében található nyilvános parkolókat a repülőtér lezárja a közforgalom elől. A Budapest Airport irodái az 1-es terminál épületében maradnak, és kizárólag a "B" portán keresztül lesznek megközelíthetőek.

A kisgépes és a légiáru forgalom az eddigi helyszíneken működik tovább, az 1-es terminál forgalmi előterén.További cikkek


Próbarepülés közben eltűnt egy repülőgép
Rekord mértékű, 1,1521 milliárd euró eredménnyel zárta a Hankook Tire 2012 első negyedévét
Adam Opel, a nevét viselő autógyár alapítója 175 éve született
Kulcsszavak:
 
Május végétől valamennyi légitársaság a 2-es terminálról közlekedik Járatmegosztási megállapodást kötött az American Airlines és a US Airways Május végétől valamennyi légitársaság a 2-es terminálról közlekedik A gyerekek gyakran látják szüleiket beszélni, dühöngeni, kiabálni és veszekedni a volán mögött Május végétől valamennyi légitársaság a 2-es terminálról közlekedik Elkészült a 10 milliomodik SYNC hangvezérléssel szerelt Ford Negyedik egymást követő évben zárt rekord világszintű eredménnyel a Lexus Negyedik egymást követő évben zárt rekord világszintű eredménnyel a Lexus Nő a cégek érdeklődése a tartós bérleti konstrukció iránt egy felmérés szerint Nő a cégek érdeklődése a tartós bérleti konstrukció iránt egy felmérés szerint
 
Toyota elismerés

Toyota elismerés

2012. május 10.
Idén a budapesti Parlament épülete adott otthont a Toyota ‘Ichiban’ Európai ügyfél ...
Részletek
ToyotaIdén a budapesti Parlament épülete adott otthont a Toyota ‘Ichiban’ Európai ügyfélelégedettségi Díjátadó ünnepségének, ahol egy magyar márkakereskedő is átvehette ezt a kitüntetést.

Ezzel a díjjal méltatta a Toyota tegnap este a kaposvári és nagykanizsai márkakereskedéssel rendelkező KOTO Autóház Kft. kimagasló ügyfélelégedettségi eredményeit, mind az értékesítés, mind a szerviz tevékenység területén. A kitüntetést Didier Leroy, a Toyota Motor Europe (TME) elnök-vezérigazgatója adta át Tóth László és Sándor Zoltán tulajdonosoknak.

Körülbelül 2 600 európai márkakereskedőt értékeltek folyamatosan a vállalat működési szabványai közé tartozó felmérés során. Európa 32 országából komoly követelmény rendszer alapján választották ki a 42 győztes márkakereskedőt, akik célul tűzték, hogy mindennapi tevékenységükben ügyfeleik elvárásai felett teljesítsenek.
A díjátadó ünnepségen Didier Leroy, a TME elnök-vezérigazgatója kijelentette: ‘Termékeinkkel és a vevőkapcsolatok minden pontján meg kell, hogy haladjuk az ügyfelek elvárásait. Amikor egy ügyfél megvásárol egy Toyotát, az az ő döntése és nekünk biztosítani kell számára, hogy ezzel a döntéssel elégedett maradjon!

ToyotaAz ‘Ichiban’ az ‘Okyakusama Ichiban’ (az ügyfél az első) kifejezésből származó japán szó, amely elsőt vagy egyes számút jelent. Amióta a TME 2007-től kezdve évente kiosztja az Ichiban Díjakat, a Toyota márkakereskedőinek ügyfélelégedettségi teljesítménye 24 százalékkal javult az értékesítés és 17 százalékkal a vevőszolgálat terén.
További cikkek


Kecses és kifinomult - A vadonatúj Kia cee’d
A Nissan elindítja az izgalmas JUKE-R korlátozott darabszámú gyártását
A škoda új kompakt limuzinja a Rapid nevet kapta

Kulcsszavak:
 
IKEA-hálózat az elektromos autóknak IKEA-hálózat az elektromos autóknak A Peugeot elektromos rollert mutatott be A Peugeot elektromos rollert mutatott be Immáron hatékony, kilencfokozatú automata váltóval is megrendelhető a Honda Civic i-DTEC Immáron hatékony, kilencfokozatú automata váltóval is megrendelhető a Honda Civic i-DTEC Európai töltési szabvány lett a CHAdeMO DC villámtöltő rendszer Európai töltési szabvány lett a CHAdeMO DC villámtöltő rendszer Toyota elismerés Két új motorral bővül az új Iveco Daily kínálata
 

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11471 - 11480