Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11491 - 11500
Adam Opel, a nevét viselő autógyár alapítója 175 éve született

Adam Opel, a nevét viselő autógyár alapítója 175 éve született

2012. május 08.
Száz- hetvenöt éve, 1837. május 9-én született Adam Opel, akinek nevét ma az egyik legismertebb autó ...
Részletek
Adam OpelSzázhetvenöt éve, 1837. május 9-én született Adam Opel, akinek nevét ma az egyik legismertebb autómárka viseli. érdekesség, hogy maga Opel soha nem látott olyan gépkocsit, amely az ő üzemében készült volna, sőt arról sem lehetett fogalma, hogy vállalkozása óriáscéggé fejlődik. Őt ugyanis egészen más jármű nyűgözte le: a kerékpár fejlesztésében és gyártásában szerzett múlhatatlan érdemeket.

Opel a németországi Rüsselheimben egy lakatosmester fiaként látta meg a napvilágot. Az apja műhelyében töltött inasévek után húszévesen európai vándorútra indult, hogy ismereteit gyarapítsa. Tapasztalataiból azt a következtetést szűrte le, hogy az embereknek két dologra lesz mindig szükségük: ételre és ruhára. Szakmájához a második állt közelebb, így érett megfontolás után úgy döntött, hogy az akkoriban újdonságnak számító varrógépekkel fog foglalkozni. Párizsba ment hát, ahol pékinasként kezdte, de kitartásának köszönhetően idővel egy varrógépgyárban jutott munkához, sőt George öccsét is sikerült itt elhelyeznie. Két év alatt kitanulta a gyártás folyamatát, sőt jónéhány újítás terve is megérlelődött benne.

1862-ben visszatért Rüsselheimbe, ahol az atyai műhely már kicsinek bizonyult. Adam egy rokonuktól bérelt istállóban kezdett dolgozni, 1863-tól már öccse társaságában. Fél év után készen is állt az első, saját tervezésű Opel-varrógép, amelynek alkatrészeit is ők készítették. A masina elkészítése azonban könnyebbnek bizonyult, mint eladása: a portékáját szállító Opelt a munkájukat féltő legények megdobálták, így az első néhány megrendelést nem is tudták teljesíteni.

OpelAz üzlet lassan mégis beindult, 1867-ben Opel telkén már kétszintes gyárépület állt, amelyben negyven munkás dolgozott. Opel egy évvel később elvette egy francia gyáros lányát, s a hozományból tovább bővítette az üzemet. Amire szükség is volt: az 1870-es porosz-francia háború kitörése megnövelte a keresletet, a vevők különösen a gyáros feleségéről elnevezett Sophia márkájú szerkezetet keresték. Az Opel gyár 1899-ben adta el a félmilliomodik, 1911-ben pedig az egymilliomodik varrógépet.

Az üzlet virágzott, így Opel új termékeken kezdte törni a fejét. Amikor Párizsban meglátott az utcán egy nagykerekű járművet, a velocipédet (a mai bicikli elődjét), rögvest rendelt egyet Londonból. A darabokban érkezett járművet összerakni még sikerült, de sem Opel, sem öt fia nem tudott rajta úrrá lenni. Opel úgy döntött, eladja a "csonttörő" szerkezetet, s ekkor érte a meglepetés: majdnem kétszer annyit kapott érte, mint amennyibe neki került.

Hamarosan elkészült az első Opel-kerékpár is, nem sokkal később piacra dobták a kiskerekű, biztonságosabb és a háromkerekű triciklit is. Az új közlekedési eszköz elbűvölte a közönséget, így az üzemben hamarosan kerékpárgyártó részleget hoztak létre. Opel fiai maguk is népszerűsítették a gyár termékeit, mindannyian több díjat nyertek kerékpárversenyeken. Az 1920-as években napi 4000 kerékpár készült a gyárban, amelyet a harmincas években adtak el az NSU cégnek - igaz, akkor az Opel már Európa legnagyobb autógyára volt.

Adam Opel maga nem érte meg, hogy az általa alapított gyár autók gyártásával is foglalkozni kezdjen, 1895. szeptember 8-án tífuszban meghalt. Bár lehet, hogy nem is engedte volna a profilváltást: a kocsikat "bűzszekereknek", milliomosok játékszerének tartotta.

Adam Opelözvegye és minden új iránt lelkesedő fiai azonban más véleményen voltak. Először 1898-ban próbálkoztak autó gyártásával, de a Fritz Lutzmanntól megvásárolt, már akkor elavult konstrukció csak veszteséget termelt. 1900-ban a párizsi autószalonon egy korszerű modell gyártási jogait, sőt hozzá a cég egyik technikusát is megszerezték.
Az első "igazi" Opel személyautót 1902-ben mutatták be, 1904-ben már saját tervezésű kocsikkal is előrukkoltak.

A varrógépgyártást fokozatosan leépítették, s bár kísérleteztek a régi termékvonal megújításával, motorkerékpár gyártásával, végül teljesen a gépkocsik mellett kötelezték el magukat. Az amerikai General Motors 1929-ben megvásárolta a gyárat, de az Opel név és embléma - a körbe zárt villám - a mai napig fennmaradt.

Az Opel egyike a legnagyobb német cégeknek, amelynek több közép- és kelet-európai országban vannak érdekeltségei, a magyarországi üzem húsz éve, 1992-ben nyílt meg Szentgotthárdon. A gazdasági válság és a tulajdonos amerikai GM nehézségei miatt az elmúlt években az Opel is gyengélkedett, sőt a csőd közelébe került. A kilábalás végül drasztikus megtakarításokkal, elbocsátásokkal, ugyanakkor korszerűsítéssel sikerült, így tavaly Szentgotthárdon új motorgyár létesült.

Opel


További cikkek


A Lexus CT 200h a legmagasabb értékelést kapta az általános biztonsági szintet vizsgáló új japán felmérésen
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el
áprilisban 15,8 százalékkal nőtt az forgalomba helyezett új autók száma
Kulcsszavak:
 
A Wizz Air tavaly 12 százalékkal több utast szállított A Wizz Air tavaly 12 százalékkal több utast szállított Már csaknem 250 cég jelentkezett a Rába-Volvo beszállítói programba Már csaknem 250 cég jelentkezett a Rába-Volvo beszállítói programba Százezernél több autó érkezett 2014-ben külföldről hazánkba Százezernél több autó érkezett 2014-ben külföldről hazánkba A Hertz Autókölcsönző 100 éves születésnapja előtt tisztelgett a Ford A Hertz Autókölcsönző 100 éves születésnapja előtt tisztelgett a Ford A vadonatúj Honda e-platformot úgy tervezték, hogy városi környezetben is kivételes vezetési élményt nyújtson A vadonatúj Honda e-platformot úgy tervezték, hogy városi környezetben is kivételes vezetési élményt nyújtson
 
Biztosítási útvesztő

Biztosítási útvesztő

2012. május 08.
Egyre több biztosító és egyre több biztosítási lehetőség létezik már autókra.
Részletek
Biztosítási útvesztőEgyre több biztosító és egyre több biztosítási lehetőség létezik már autókra. Emiatt lassan már az egész rendszer egy útvesztőnek tűnik.

Mi is az a biztosítás? A biztosítás az előre nem látható, de véletlenszerűen bekövetkezhető események anyagi követelményei (kárai) elleni védelem. Egy biztosításnak több fajtája lehet: kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, CASCO, és a GAP.A kötelező felelősségbiztosítás, mint a nevében is benne van kötelező. Enélkül senki nem mehet ki a magyar közutakra. A biztosított jogosult, hogy a biztosító a szerződésben megállapított mértékben mentesítse őt olyan kár megtérítése alól, amelyért jogszabály szerint felelős és amelyet neki kellene megtéríteni a károsult részére.

A CASCO már egy bővebb halmaz, itt a gépjárművek sajáthibás kárainak fedezetére szolgáló biztosításról beszélünk. Az alapbiztosítás a töréskár, amely általában kiegészül az elemi károk és a lopás, az üvegtörés, illetőleg a rongálás kockázataira.

A biztosító nem vizsgálja a felelősséget, hanem ennek bírálata nélkül fizet. (az is lehet, hogy utána kgfb.-re lesz rendezve a kár, de a megállapításig sem kell várnia az ügyfélnek). A CASCO esetében van önrész. A GAP biztosítás a gépjármű totálkár, baleset, lopás vagy elemi károsodás esetén kártérítést fizet a biztosított részére. A kifizetett összeg nagysága a GAP biztosítás típusától függ. Pénzügyi veszteség esetén a GAP kártérítés az előzetes pénzügyi megállapodásban feltüntetett összeg és a gépjármű biztosító által kifizetett összegének különbözetét fizeti meg.

Biztosítási útvesztőA Duna Autó Zrt.-nél mind a három biztosítási forma megkötésére van mód. Májusban a GAP 10% kedvezménnyel köthető. Bővebb információk a www.dunaauto.hu weboldalon.

További cikkek

Online e-matrica vásárlás és elektronikus pótdíjfizetés
A Levegő Munkacsoport egy-egy sávot elvenne az autósoktól a budapesti Rákóczi úton
A Volvo nyereséggel zárta a teljes 2011-es évet

Kulcsszavak:
 
„Gyermekbetegségek” az Alstom kocsikban „Gyermekbetegségek” az Alstom kocsikban A Tesla a VW-botrány legnagyobb nyertese A Tesla a VW-botrány legnagyobb nyertese Irányjelző Közlekedési Magazin - januári ajánló Irányjelző Közlekedési Magazin - januári ajánló Biztosítási útvesztő A Spanyol király látogatása a SEAT gyárban Már rendelhető az új Fiat 500 1.3 Multijet II 95 Már rendelhető az új Fiat 500 1.3 Multijet II 95
 
A Continental ötezerrel növelné alkalmazottai számát Kínában

A Continental ötezerrel növelné alkalmazottai számát Kínában

2012. május 08.
Magyar- országon is érdekelt Continental autóipari beszállító az év végéig ötezerrel akarja bővíteni...
Részletek
A Continental ötezerrel növelné alkalmazottai számát KínábanMagyarországon is érdekelt Continental autóipari beszállító az év végéig ötezerrel akarja bővíteni alkalmazotti létszámát Kínában, ezzel 20 ezernél is többen dolgoznak majd a cég kínai üzemeiben és kutatási központjaiban. A Continental 46 országban világszerte 167 ezer alkalmazottat foglalkoztat, tavalyi forgalma 30,5 milliárd euró volt.

A cég kínai alkalmazottainak száma gyorsan bővült az elmúlt években: 2009-ben még csupán 9 ezer volt. A Continental AG Magyarországon jelenleg öt vállalattal, hét telephelyen képviselteti magát, és közel 6.300 munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott és Nyíregyházán.

A cég gumiabroncs üzletága 1991. óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

További cikkek

Rekord mértékű, 1,1521 milliárd euró eredménnyel zárta a Hankook Tire 2012 első negyedévét
Budapest szomszédságában nyílt Közép-Európa legnagyobb KIA szalonja
Megkezdődik az Amarok összeszerelése a Volkswagen hannoveri gyárában
Kulcsszavak:
 
A Continental ötezerrel növelné alkalmazottai számát Kínában A Chevrolet Malibu ikonszerű amerikai designt visz a világpiacra A Continental ötezerrel növelné alkalmazottai számát Kínában Hogyan felezzük a fogyasztásunkat? Dízelbotrány - Közel egymillió jármű érintett Franciaországban Dízelbotrány - Közel egymillió jármű érintett Franciaországban A Continental ötezerrel növelné alkalmazottai számát Kínában A Skoda idén újra útra kell legújabb modelljeivel A Toyota Research Institute az elsők között vonja be a mesterséges intelligenciát az új anyagok kutatásába A Toyota Research Institute az elsők között vonja be a mesterséges intelligenciát az új anyagok kutatásába
 
Uniós és önkormányzati pénzből újul meg Miskolc egyik közúti csomópontja

Uniós és önkormányzati pénzből újul meg Miskolc egyik közúti csomópontja

2012. május 08.
Uniós és önkormány- zati pénzből újul meg Miskolc egyik közúti csomó- pontja, a ...
Részletek
Uniós és önkormányzati pénzből újul meg Miskolc egyik közúti csomópontjaUniós és önkormányzati pénzből újul meg Miskolc egyik közúti csomópontja, a Vörösmarty és a Soltész Nagy Kálmán utca kereszteződését több mint 111 millió forintból teszik biztonságosabbá, az autósoknak gyorsabbá; a kivitelezés hétfőn kezdődött el.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a helyszínen hétfőn tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a város egyik legfrekventáltabb közúti csomópontja újul meg. A projektre az észak-magyarországi Operatív Program pályázatán nyert csaknem 84 millió forintot Miskolc, az önkormányzat ehhez 27 millió forintot tett hozzá.

A csomópont szélesedik, újabb sávokat építenek, új aszfaltszőnyeget terítenek a burkolatra, a forgalom mindezeknek köszönhetően jelentősen meggyorsulhat. A kivitelezést egy miskolci cég nyerte meg közbeszerzésen, a munkával várhatóan július végére végeznek.

További cikkek

Megkapta az uniós támogatást 1-es és 3-as villamosvonal felújításának projektje
Május végén újra kezdődhet a gyorsforgalmi út építése Szombathely és Vát között
Online e-matrica vásárlás és elektronikus pótdíjfizetés
Kulcsszavak:
 
Uniós és önkormányzati pénzből újul meg Miskolc egyik közúti csomópontja A Tesla egy új típussal üzenne hadat a nagy német gyártóknak Havazás - Jól járhatók a főutak, rendben elindult a közösségi közlekedés Havazás - Jól járhatók a főutak, rendben elindult a közösségi közlekedés Datahouse: 15,6 százalékkal nőtt tavaly az új autók eladása Datahouse: 15,6 százalékkal nőtt tavaly az új autók eladása Elektromos terepjárók mindenhol - A Tesla pedig röhög a markában! Elektromos terepjárók mindenhol - A Tesla pedig röhög a markában! A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium stratégiai partnere lett az Autós Nagykoalíció A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium stratégiai partnere lett az Autós Nagykoalíció
 
Budapest szomszédságában nyílt Közép-Európa legnagyobb KIA szalonja

Budapest szomszédságában nyílt Közép-Európa legnagyobb KIA szalonja

2012. május 08.
1000 négyzet- méter, tágas terek, teljes modell- paletta, szemet gyönyör- ködtető ...
Részletek
Kia Ceed1000 négyzetméter, tágas terek, teljes modellpaletta, szemet gyönyörködtető autók. Ezt kínálja a Jász-Plasztik Autócentrum új KIA bemutatóterme Budapesten az M0-M3 csomópontnál, amely Közép-Európában egyedülálló, hiszen a legnagyobb alapterülettel rendelkezik az érdeklődők fogadásához. A különleges bemutatóteremhez különleges akciók is társulnak. A nyitás hetén, május 9-13. között egyedi ajánlatok lesznek elérhetőek. 50 óra, 50 autó, 25 millió forint kedvezmény.

A Jász-Plasztik Autócentrum Kft. 2005 óta forgalmazza a KIA gépjárműveket. Kezdetben egyetlen értékesítési ponton, Jászberényben, majd bővült Nyíregyházán, Budapesten és Veszprémben is újabb bemutatóteremmel. A KIA márka értékesítésében évről-évre növekvő eredményt ért el a JP Auto, ezért a cégvezetés úgy döntött, Budapesten jelentős beruházást valósít meg több százmillió forint értékben. Ennek köszönhetően épült fel Budapesten, az M0-M3 csomópontnál Közép-Európa legnagyobb KIA bemutatóterme, melyben tágas, modern környezetben kerül bemutatásra a teljes modell paletta.

„Nagyon örülünk, hogy a KIA márkával 2005 óta egyre jobb eredményeket érünk el. 2006-ban 137 db autót értékesítettünk, míg ez a szám 2011-ben 387 db-ra nőtt. 2012 első négy hónapjában pedig már több mint 200 eladott gépjárműnél járunk. Kiváló minőség és megbízhatóság - ezt tükrözi a 7 év garancia is, mely minden KIA modellünk mellé jár. Célunk volt mindig is, hogy ügyfeleinknek magas szintű szolgáltatást nyújtsunk, az autóvásárlás egy különleges élmény lehessen.

Kia CeedBüszkék vagyunk rá, hogy 2008-ban és 2011-ben is elnyertük a KIA Platinum díjat, mely jól mutatja a márka iránti elkötelezettségünket. Bízunk benne, hogy a jövőben, az új szalonunkban még több elégedett ügyfelet szolgálhatunk ki." - nyilatkozta Nagypál Csaba, a Jász-Plasztik Autócentrum KIA kereskedelmi igazgatója.

A különleges bemutatóteremhez különleges akciók is társulnak. A nyitás hetén, május 9-13. között egyedi ajánlatok lesznek elérhetőek. 50 óra, 50 autó, 25 millió forint kedvezmény. Emellett az érdeklődők már megnézhetik és ki is próbálhatják a KIA újdonságait, a vadonatúj 5 ajtós cee´d modellt, mely 2006 év végén úttörőként vezette be a márkánál a 7 év garanciát és méltán büszkélkedhet magyar tervezőjével, valamint az Optima modellt, mellyel a KIA egy új piaci szegmensbe tör be.

További cikkek

Megkezdődik az Amarok összeszerelése a Volkswagen hannoveri gyárában
A Volvo nyereséggel zárta a teljes 2011-es évet
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el
Kulcsszavak:
 
Története legeredményesebb évkezdését produkálta idén a BMW Motorrad Története legeredményesebb évkezdését produkálta idén a BMW Motorrad Elkészült a 4-es út Debrecent elkerülő szakasza Elkészült a 4-es út Debrecent elkerülő szakasza Az AI jelenti a megoldást az ultra gyorsan tölthető akkumulátorokhoz Az AI jelenti a megoldást az ultra gyorsan tölthető akkumulátorokhoz Bemutatták az Inter Traction Electrics Kft. autóbusz-termékcsaládjának első típusát Debrecenben Bemutatták az Inter Traction Electrics Kft. autóbusz-termékcsaládjának első típusát Debrecenben Legurult a hárommilliomodik MINI az oxfordi gyártósorról Legurult a hárommilliomodik MINI az oxfordi gyártósorról
 
Rekord mértékű, 1,1521 milliárd euró eredménnyel zárta a Hankook Tire 2012 első negyedévét

Rekord mértékű, 1,1521 milliárd euró eredménnyel zárta a Hankook Tire 2012 első negyedévét

2012. május 07.
A Hankook Tire, a világ hetedik leg- nagyobb és egyik leg- dinami- kusabban fejlődő ...
Részletek
Hankook TireA Hankook Tire, a világ hetedik legnagyobb és egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncs-gyártója 2012 első negyedévében ismételten erőteljes növekedésről számolt be a globális értékesítésben: a vállalat globális forgalma 17,1 százalékos növekedéssel elérte az 1709 milliárd koreai wont (1,1521 milliárd euró).

A nyersanyagok árának emelkedése miatt fellépő gazdasági visszaesés és hanyatló jövedelmezőség ellenére a Hankook Tire első negyedéves eredménye jelentős növekedést mutat: az üzemi eredmény az előző negyedévi eredményhez képest 21,5 százalékkal, 235 milliárd wonra (158 millió euró) emelkedett.

A Hankook Tire kiemelkedő globális üzleti eredménye az első negyedévben elsősorban a dinamikus és felgyorsult értékesítési növekedésnek köszönhető, amely a vállalat főbb piacain ment végbe, úgymint Európában, észak-Amerikában és fejlődő régiókban. A Hankook árbevételének 26,7 illetve 19,8 százalékát kitevő Európában és észak-Amerikában 37 és 31 százalékkal nőtt a bevétel, a legnagyobb mértékben azóta, hogy a dél-koreai vállalat megjelent ezeken a piacokon. Az értékesítés ugyancsak megugrott a fejlődő piacokon, így Dél-Amerikában és Délkelet-ázsiában: a 32,8 százalékos emelkedés a Hankook Tire ütemesen növekvő piaci jelenlétének bizonyítéka.

Az egészséges növekedés elérésében kulcsfontosságú szerepe volt a Hankook Tire prémium abroncsgyártóként megnövekedett márkaértékének. A vállalat innovatív technológiája és termékminőségi, valamint teljesítményi fölénye folyamatosan igazolást nyer a prémium abroncs kategóriában, amit a nagyteljesítményű (UHP) abroncsok és a gyári felszerelésű (OE) abroncsok eladásának növekedése is alátámaszt.

MINIA piacokat a számos prémium autógyártónak otthont adó Európa és észak-Amerika vezette a nagyteljesítményű (UHP) abroncsok összesített eladásának 45,2% illetve 33,9% növekedésével. A fejlődő gazdaságokban a nagyteljesítményű abroncsok iránti kereslet az autópiac ütemes fejlődésével párhuzamosan továbbra is jelentős mértékben emelkedett. A Hankook mindeközben tovább bővítette gyári felszerelésű (OE) abroncsainak kínálatát azáltal, hogy újabb prémium autógyártó beszállítója lett – a MINI és az új 1-es széria után a vadonatúj BMW 3-as szériát is Hankook gumival látják el gyári felszerelésként.

- A Hankook Tire ismételten kétszámjegyű növekedést ért el globális forgalmában az első negyedévben. Abroncsaink minőségének következetes fejlesztése és a márkaérték erősítésének köszönhetően a folyamatos gazdasági visszaesés ellenére is képesek voltunk a globális forgalom és az üzemi eredmény növelésére. - nyilatkozta Seung Hwa Suh, a Hankook Tire globális vezérigazgatója és igazgatótanácsának alelnöke, majd hozzátette:- A növekedésre alapozva, intenzív marketing és kommunikációs tevékenységünk segítségével a világ egyik vezető gumiabroncs-gyártójaként tovább folytatjuk márkánk értékének erősítését és vásárlóink igényeinek kielégítését.

További cikkek

Megkezdődik az Amarok összeszerelése a Volkswagen hannoveri gyárában
A Volvo nyereséggel zárta a teljes 2011-es évet
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el
Kulcsszavak:
 
Rekord mértékű, 1,1521 milliárd euró eredménnyel zárta a Hankook Tire 2012 első negyedévét Hatalmas napelem beruházás a Fordnál Rekord mértékű, 1,1521 milliárd euró eredménnyel zárta a Hankook Tire 2012 első negyedévét Még ellenállhatatlanabbak lettek az DS3 modellek Öt ok, hogy miért teszteld le az „igazit” Öt ok, hogy miért teszteld le az „igazit” Rekord mértékű, 1,1521 milliárd euró eredménnyel zárta a Hankook Tire 2012 első negyedévét Elkezdődtek a próbajáratok az 1-es villamosvonal Puskás Ferenc Stadion és Közvágóhíd közötti szakaszán Plusz egy üléssort kaphat a Lexus RX, mely az idei Tokiói Autószalon mutatkozhat be Plusz egy üléssort kaphat a Lexus RX, mely az idei Tokiói Autószalon mutatkozhat be
 
Megkapta az uniós támogatást 1-es és 3-as villamosvonal felújításának projektje

Megkapta az uniós támogatást 1-es és 3-as villamosvonal felújításának projektje

2012. május 07.
Megkapta az Európai Bizottság jóvá- hagyását, így uniós forráshoz jut a buda- pesti...
Részletek
Megkapta az uniós támogatást 1-es és 3-as villamosvonal felújításának projektjeMegkapta az Európai Bizottság jóváhagyását, így uniós forráshoz jut a budapesti 1-es és 3-as villamosvonalak felújítását, valamint az 1-es meghosszabbítását célzó projekt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

A 41 milliárd forint összértékű beruházás így 94 százalékos uniós támogatásban részesül. A projektnek nem része az új villamosok beszerzése, azokat egy külön pályázat keretében vásárolná meg a BKK szintén uniós forrásból. A tervek támogató levelét múlt héten bocsátotta ki a Nemzetgazdasági Minisztérium. A 2013 és 2015 közötti beruházás részeként felújítják az 1-es villamos Bécsi út és Puskás Ferenc Stadion közötti szakaszát, valamint a 3-as villamos leromlott szakaszait az áramellátási berendezésekkel együtt. Az 1-es villamost átvezetik az 1995 októberében átadott Rákóczi hídon, így a Szerémi út és a Hengermalom út érintésével a Fehérvári útig járnak majd a szerelvények, csúcsidőben 3-4 percenként. A 3-as vonalon a Kőbánya központján átvezető részen lesz műfüves vágány.    

A vonalakon új váltók is lesznek, így forgalmi akadályok, zavarok esetén rövidebb szakaszon kell buszokkal pótolni a villamosokat. A nagyobb közúti csomópontok is megújulnak, villamosok érzékelésére alkalmas jelzőlámparendszerek épülnek. A megállóhelyi peronok akadálymentesek lesznek liftek beépítésével, gyalogos-átkelőhelyek kialakításával. új perontetők is épülnek, és a peronok magasságának megemelésével könnyebbé válik a le- és felszállás.    

A projekt jelenleg a kiviteli tervek készítésének fázisában tart, a kivitelezők kiválasztására irányuló közbeszerzési kiírás még az idén megjelenik, az első munkák 2013-ban kezdődnek az 1-es kritikus, óbuda és Puskás Ferenc Stadion közötti szakaszának felújításával.

Megkapta az uniós támogatást 1-es és 3-as villamosvonal felújításának projektjeA BKK tájékoztatása szerint az építésekor gyorsvillamosnak tervezett Hungária körúti 1-es vonalán és a Zuglótól Kőbányán át Dél-Pestig több fontos csomópontot összekötő 3-as vonalán a rossz pályaállapotok miatt jelentősen megnőtt a menetidő, több helyen is 10-20 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben. Emiatt nemcsak az autósokkal, hanem a kerülőnek számító közösségi közlekedési járatokkal szemben is hátrányba került mindkét vonal.    

A felújítás régóta szükséges volt, de a BKV nem tudott uniós forrást szerezni, a BKK 2011-ben vette át a menedzselést.További cikkek


Megkapta a támogató levelet a BKK villamosbeszerzési projektje
Nosztalgia-buszjárat közlekedik minden hétvégén Budapesten
Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje
Kulcsszavak:
 
Megkapta az uniós támogatást 1-es és 3-as villamosvonal felújításának projektje Az Infiniti Q50 Eau Rouge erejét 568 lóerős, biturbó V6-os adja Hosszú távon csekély hatása lesz a koronavírusnak a hazai használt autó piacra Hosszú távon csekély hatása lesz a koronavírusnak a hazai használt autó piacra Csökken a dízelautók részaránya az újonnan forgalomba helyezett járművek között az EU-ban Csökken a dízelautók részaránya az újonnan forgalomba helyezett járművek között az EU-ban Megkapta az uniós támogatást 1-es és 3-as villamosvonal felújításának projektje Gépjármű márkakereskedők: stagnál az értékesítés Sportosabb változatban a Fiat 500 Sportosabb változatban a Fiat 500
 
Ismét csökken az üzemanyagok ára

Ismét csökken az üzemanyagok ára

2012. május 07.
Csökkenti bruttó 10 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykeres- kedelmi...
Részletek
MOLCsökkenti bruttó 10 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásokból.

A mostani változással a benzin ára 431 forintra csökken, a gázolajé pedig 430 forint lesz.

A Mol a múlt héten szintén 10 forinttal csökkentette a benzin árát, a gázolajét pedig 5 forinttal.
Egy évvel ezelőtt egy liter benzin 382 forintba került, egy liter gázolaj pedig 362 forintba.Az idén január végén a gázolaj átlagára 436 forint, a benziné pedig 423 forint volt. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

További cikkek

Autókereskedők új részekkel csak a Discovery Channel műsorán
A Volvo nyereséggel zárta a teljes 2011-es évet
Rontotta az Opel a GM eredményét
Kulcsszavak:
 
Virtuális sofőrképző: a Continental mesterséges intelligenciája emberi erővel ruházza fel a járműveket Virtuális sofőrképző: a Continental mesterséges intelligenciája emberi erővel ruházza fel a járműveket Ismét csökken az üzemanyagok ára Egymárkás sorozatként indítja a SEAT 2014-ben Leon Eurocup szériáját Ismét csökken az üzemanyagok ára Fokozatosan bezárhat a budapesti repülőtér 1-es terminálja Több autópályán korlátozzák a kamionforgalmat Több autópályán korlátozzák a kamionforgalmat A Daimler felavatta új romániai üzemét A Daimler felavatta új romániai üzemét
 
A Volvo nyereséggel zárta a teljes 2011-es évet

A Volvo nyereséggel zárta a teljes 2011-es évet

2012. május 07.
A Volvo közzé- tette a teljes 2011-es év pénzügyi jelentését. A be- számoló...
Részletek
VolvoA Volvo közzétette a teljes 2011-es év pénzügyi jelentését. A beszámoló szerint a vállalat tavalyi üzemi eredménye 1636 millió svéd korona volt, az értékesített mennyiség pedig 20,3 százalékkal, 449.255 darabra nőtt.

„Elégedett vagyok a tavalyi eredményeinkkel. Az értékesítési helyzetünk pozitív, és vállalatunk elindult a sikeres prémiumautó-márkává válás útján. Emellett azonban még mindig bizonyos külső tényezőknek vagyunk kitéve, ezért továbbra is terveink kivitelezésére kell koncentrálnunk, hogy biztosíthassuk a fenntartható nyereségességet a jövőben” – mondta Stefan Jacoby elnök-vezérigazgató.

2011-es pénzügyi jelentés

A Volvo célja, hogy üzleti eredményei nyíltak és átláthatóak legyenek. A pénzügyi adatokat és a vállalat üzleti teljesítményét a jövőben egy éves és egy évközi pénzügyi jelentésben teszi közzé a Volvo. Ezek a vezérigazgató megjegyzéseit, az üzleti és piaci helyzet összefoglalását, valamint az egész évi, illetve a féléves pénzügyi kimutatásokat tartalmazzák majd.

A teljes tavalyi év eredményei

Az erős termékek és a hatékony marketing aktivitások 2011-ben 125,5 milliárd svéd korona bevételt és 1636 millió svéd korona üzemi eredményt hoztak. A jövedelmezőséget leginkább a megnövekedett kutatási és fejlesztési költségek, a terjeszkedési tervek támogatásához szükséges ipari kapacitás, valamint az új termékstratégiák befolyásolták, főleg az év második felében. Továbbá a kedvezőtlen árfolyamok és a magasabb nyersanyagárak is negatívan befolyásolták az eredményeket.

Volvo2011-ben az értékesített autók száma 20,3 százalékkal, 449.255 darabra emelkedett. Jelentős növekedés volt tapasztalható valamennyi értékesítési régióban, főként Kínában, ahol a 2010-es évhez képest 54,4 százalékkal javultak az eredmények. Az Egyesült államokban 24,7 százalékos, Svédországban 10,5 százalékos, Európában pedig 10 százalékos növekedést tapasztaltak a 2010-es évhez képest. A piaci részesedés mindegyik jelentősebb piacon meghaladta az előző évit.
További cikkek


Autókereskedők új részekkel csak a Discovery Channel műsorán
Rontotta az Opel a GM eredményét
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el
Kulcsszavak:
 
Hármas Audi győzelem az ADAC ügyfél-elégedettségi felmérésen Hármas Audi győzelem az ADAC ügyfél-elégedettségi felmérésen Rekordmértékben csökkent a forgalomba helyezett új személyautók száma az EU-ban márciusban Rekordmértékben csökkent a forgalomba helyezett új személyautók száma az EU-ban márciusban Kész a 2018-as szezonra a Toyota Yaris WRC Kész a 2018-as szezonra a Toyota Yaris WRC Indulhat a Volkswagen Truck & Bus és a Navistar stratégiai szövetsége Indulhat a Volkswagen Truck & Bus és a Navistar stratégiai szövetsége ŠKODA ELEMENT: a ŠKODA diákjainak negyedik autója Mladá Boleslav-ból ŠKODA ELEMENT: a ŠKODA diákjainak negyedik autója Mladá Boleslav-ból
 
Megkapta a támogató levelet a BKK villamosbeszerzési projektje

Megkapta a támogató levelet a BKK villamosbeszerzési projektje

2012. május 07.
Megkapta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől a kormány támogató levelét ...
Részletek
Megkapta a támogató levelet a BKK villamosbeszerzési projektjeMegkapta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől a kormány támogató levelét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a villamosbeszerzési projekthez - közölte a BKK csütörtökön Facebook oldalán.

A támogatói levél kibocsátása az egyik feltétele annak, hogy az Európai Unió is támogassa a projektet. A dokumentum megérkezését követően megindulhat a projekt egyéb részleteinek véglegesítése, így a pontos darabszám, az ütemezés, a keretösszeg kialakítása. Ezt követően aláírhatóvá válik a támogatási szerződés, amely alapján a beszerzés elindítható - olvasható a BKK tájékoztatásában.

A projekt keretében 96 új villamos érkezhet Budapestre, amelyek részben az 1-es és 3-as villamosvonalakon járnak majd a pályák felújítása után.

További cikkek

Nosztalgia-buszjárat közlekedik minden hétvégén Budapesten
A DAF bemutatja az XF105 Exclusive Edition vontatót
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el
Kulcsszavak:
 
A Volkswagen Haszonjárművek támogatja a Mountain Bike Világkupa legjobbjait A Volkswagen Haszonjárművek támogatja a Mountain Bike Világkupa legjobbjait Megkapta a támogató levelet a BKK villamosbeszerzési projektje Ünnepel a világ legnépszerűbb autója Megkapta a támogató levelet a BKK villamosbeszerzési projektje Navara I-Way fokozatban Szoftverhiba okozta a szegedi villamosok meghibásodását Szoftverhiba okozta a szegedi villamosok meghibásodását Az elektromos meghajtású Mercedes-Benz Urban eTruck kisszériás gyártása 2017-ben indul Az elektromos meghajtású Mercedes-Benz Urban eTruck kisszériás gyártása 2017-ben indul
 

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11491 - 11500