Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11501 - 11510
Május végén újra kezdődhet a gyorsforgalmi út építése Szombathely és Vát között

Május végén újra kezdődhet a gyorsforgalmi út építése Szombathely és Vát között

2012. május 07.
Várhatóan 2014 közepén adják át az épülő M86-os  gyors- forgalmi út Szombat- hely ...
Részletek
M86Várhatóan 2014 közepén adják át az épülő M86-os  gyorsforgalmi út Szombathely és Vát közötti szakaszát - közölte az MTI-vel csütörtökön a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A közlemény szerint a kivitelezés folytatására kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson a három ajánlattevő közül legalacsonyabb árat a Magyar Aszfalt Kft., és a KöZGéP építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. által alkotott konzorcium ajánlotta, amely így nettó 7,037 milliárd forintért építheti meg az útszakaszt.

A már megvalósult munkálatokkal együtt  6,2 kilométeren új nyomvonalon, 3 kilométeren pedig melléépítéssel kétszer két sávos főutat alakítanak ki. A 9,2 kilométer hosszú útszakasz gyorsforgalmi paraméterekkel épül meg.

A beruházás részeként 18 közúti és vízépítési műtárgyat, egy új külön szintű „fél lóhere” típusú csomópontot és egy további külön szintű csomópontot alakítanak ki. A felújított útszakasz burkolata a korszerűsítés után 11,5 tonna tengelyterhelésű járművek közlekedésére is alkalmas lesz - írták.

A beruházás előzményeihez tartozik, hogy a Szombathely-Vát közötti szakasz kivitelezése a vállalkozó pénzügyi problémái miatt 2010. októberben leállt. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a korábbi kivitelezővel szemben megtette a szükséges műszaki, szerződéses, jogi és pénzügyi lépéseket, melynek végső következményeképp tavaly július 28-án elállt a konzorciummal kötött kivitelezési szerződéstől.

M86A NIF Zrt. a közreműködő szervezetekkel együtt 2011 augusztus eleje óta azon dolgozott, hogy megteremtsék és megoldják a problémákat és megteremtsék a szükséges pénzügyi és műszaki feltételeket ahhoz, hogy a 86. számú főút Szombathely-Vát közötti szakasz felújítása és építése minél hamarabb újra indulhasson - áll a közleményben.További cikkek


Rekordot rekordra halmoznak a német luxusautó-gyártók
Az Audi új győri gyárában évente akár 162 ezer jármű készülhet
Már Indonéziában is gyártják és forgalmazzák az Ertigát
Kulcsszavak:
 
Május végén újra kezdődhet a gyorsforgalmi út építése Szombathely és Vát között 114 DAF kamionnal bővült a Bige Holding Csoport Új, elektromos hajtásláncot kaphat a Lexus UX Új, elektromos hajtásláncot kaphat a Lexus UX Készül a Ford az új WRC szezonra Készül a Ford az új WRC szezonra Május végén újra kezdődhet a gyorsforgalmi út építése Szombathely és Vát között A Discovery Channel októberben bemutatja a legbravúrosabb mérnöki megoldásokat A tisztán elektromos XC40 SUV a Volvo első, és egyben világ egyik legbiztonságosabb elektromos járműve lesz A tisztán elektromos XC40 SUV a Volvo első, és egyben világ egyik legbiztonságosabb elektromos járműve lesz
 
A Lexus CT 200h a legmagasabb értékelést kapta az általános biztonsági szintet vizsgáló új japán felmérésen

A Lexus CT 200h a legmagasabb értékelést kapta az általános biztonsági szintet vizsgáló új japán felmérésen

2012. május 07.
A Lexus bejelentette, hogy a CT 200h modell az autók általános biztonságát vizsgáló Japán...
Részletek
Lexus CT 200hA Lexus bejelentette, hogy a CT 200h modell az autók általános biztonságát vizsgáló Japán újautó-értékelő Program (JNCAP) tesztjén elért legjobb eredményért megkapta a szervezet Nagydíját. A CT 200h a 2011-es teszt során is ötcsillagos eredménnyel végzett, elsőként teljesítve a JNCAP által tavaly bevezetett szigorúbb vizsgálati elvárásokat.

Az új értékelési rendszer az utasok védelme mellett a gyalogosvédelem szempontjait is magában foglalja, s az ütközéseket közös struktúrában értékelve egy-öt csillaggal jelzi az autók általános biztonsági szintjét.

A CT 200h által elért ötcsillagos eredmény azt jelzi, hogy a jármű mind az utasok, mind pedig a gyalogosok védelme terén kimagasló pontszámot szerzett. Az utasok védelmét számos szempont befolyásolja, például a rendkívül merev utascella, az ütközés energiáját elnyelő karosszériaszerkezet, az ostrocsapás-jellegű nyaksérüléseket csökkentő (WIL) ülésrendszer és a hét légzsák, míg a gyalogosok biztonságáról olyan megoldások gondoskodnak, mint a modern tervezésű karosszéria, ami gázolás esetén mérsékli a sérüléseket.

2011-ben a CT 200h Európában is ötcsillagos eredménnyel végzett a tekintélyes Euro NCAP tesztjén, ahol a lehetséges 100 pontból 83-at szerzett. Ez az érték jóval magasabb, mint amennyi az ötcsillagos értékeléshez szükséges, s a pontszám alapján a CT 200h a prémium kompakt szegmens legbiztonságosabb autói közé tartozik.

Lexus CT 200hA Lexus továbbra is arra törekszik, hogy a legbiztonságosabb autókat fejlessze ki, amelyek mind a járműben ülők, mind pedig a gyalogosok számára a lehető legnagyobb biztonságot nyújtják.További cikkek


Rontotta az Opel a GM eredményét
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el
A magyar autóspiac beindulni látszik!
Kulcsszavak:
 
A Mercedes-Benz megkezdte Kecskeméten az új CLA Shooting Brake gyártását A Mercedes-Benz megkezdte Kecskeméten az új CLA Shooting Brake gyártását Ónos eső - A rendőrség óvatosságra inti a közlekedőket Ónos eső - A rendőrség óvatosságra inti a közlekedőket AutoWallis: Lezárult a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedés átvétele AutoWallis: Lezárult a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedés átvétele A Renault-Nissan eladta a 350 ezredik elektromos járművét! A Renault-Nissan eladta a 350 ezredik elektromos járművét! 273.300 Volkswagen haszonjármű került piacra január és július között 273.300 Volkswagen haszonjármű került piacra január és július között
 
Nosztalgia-buszjárat közlekedik minden hétvégén Budapesten

Nosztalgia-buszjárat közlekedik minden hétvégén Budapesten

2012. május 06.
Nosztalgia- -buszjárat közlekedik októberig minden hétvégén Buda- pesten a Széll...
Részletek
Nosztalgia-buszjárat közlekedik minden hétvégén BudapestenNosztalgia-buszjárat közlekedik októberig minden hétvégén Budapesten a Széll Kálmán tér és Zugliget, illetve Hűvösvölgy között a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és egy magánvállalkozás közreműködésével.

Az ötvenes években kifejlesztett Ikarus 630-as kabrióváltozata minden hétvégén naponta hatszor, előre meghirdetett menetrend szerint közlekedik, önálló díjszabása van, a jegy 600 forintba kerül, tíz éven aluliak ingyen utazhatnak rajta.     Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, 2008-óta nincs közvetlen kapcsolat a Széll Kálmán tér és a Libegő között, mert rossz időben nincs rá igény, de többen jelezték, hogy jó időben szükség lenne közvetlen buszjáratra. Eddig próbaüzemben közlekedtették a buszt, és figyelték a kihasználtságot, ezek alapján a vezérigazgató reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hosszú évekig sikeres lehet a járat.    

Rosszabb idő esetén egy fedett Setra busz szállítja majd az utasokat, esős időben pedig nem közlekedik, erről a BKK időben értesíti az utasokat. Vitézy Dávid elmondása szerint közpénzt nem használtak fel a projekthez, a BKK a megállóhelyek használatát biztosítja, és népszerűsíti a járatot, a bevételek és a kockázatok mind az MB Travelt illetik.    

Eőry Botond, az MB Travel ügyvezető igazgatója a busz történetét röviden bemutatva azt mondta, az 50-es, 60-as években ugyanilyen járműveken utaztak az emberek, ennek az érzését szeretnék most Budapestre visszahozni a 630-as Ikarusszal, amelyből csak egy van az országban. A járművet a németországi Cottbusból hozták Magyarországra, eredeti tervek alapján restaurálták csaknem kétéves munkával, és a tetőt levágva alakították kabrióformájúvá a buszt. Bár Magyarországon korábban menetrend szerint közlekedett ez a típus, az összes járművet megsemmisítették.

Nosztalgia-buszjárat közlekedik minden hétvégén BudapestenTovábbi cikkek


A DAF bemutatja az XF105 Exclusive Edition vontatót
100 éve vállal békefenntartó szerepet a Scania
Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje

Kulcsszavak:
 
BMW Motorrad Concept Lac Rose a Wheels & Waves fesztiválon BMW Motorrad Concept Lac Rose a Wheels & Waves fesztiválon A SEAT Alhambrát kategóriája legnépszerűbb autójává választották A SEAT Alhambrát kategóriája legnépszerűbb autójává választották Ki merné átszelni a Szaharát flat track abroncsokon? Ki merné átszelni a Szaharát flat track abroncsokon? Már gyártják a Duster pickupot Már gyártják a Duster pickupot Egy egyiptomi pilóta szerint nem adott le vészjelzést a lezuhant orosz gép Egy egyiptomi pilóta szerint nem adott le vészjelzést a lezuhant orosz gép
 
Amcsi motorok – Családban marad

Amcsi motorok – Családban marad

2012. május 05.
Forrósodik a hangulat az OCC műhelyében: hosszú évek folyamatos vitái és pereskedései után a Teutulok külön...
Részletek
Amcsi motorok – Családban maradForrósodik a hangulat az OCC műhelyében: hosszú évek folyamatos vitái és pereskedései után a Teutulok külön utakon folytatják. Míg az idősebb Paul tovább építi világhírű verdáit az OCC-ben, fia alig pár háznyira tőle nyit konkurens műhelyt Paul Junior Designs néven.

A Teutulok szokásos családi viszályai az új évadban váratlan fordulatot hoznak. Ifjabb Paul, miután száműzik abból az üzletből, amelynek a felépítésében ő is segített, új vállalkozásba kezd: a Paul Junior Designs a gyökerekhez tér vissza, és a régi módszerekkel akarja újraéleszteni azt a Teutul-varázst, amely akkor veszett el, amikor az OCC üzlet kezdett túl naggyá válni.

A vadonatúj epizódokban láthatjuk, amint ifjabb Paul a Ground Zero területén bejelenti élete eddigi legnagyobb vállalkozását: az emlékmű által ihletett motor építésével bízzák meg. A műhelyek közötti elsőségért azonban küzdenie kell, az OCC ugyanis az új évadban is neves ügyfeleknek dolgozik: többek között Donald Trumptól egy aranyszínű motor készítésére kapnak megbízást. Az egyik megrendelőnek még egy háromkerekű motort is építenek, a Halálos fogás két kapitányának pedig egyedi kialakítású, a rákhalászat motívumaival díszített gépet készítenek.

Egy feszült hangulatú epizódban vetélytársuk, Jesse James hármas versenyre hívja az OCC-t és a PJD-t. A Teutul család történetének egyik legdrámaibb pillanatában idősebb Paulnak édesanyja elvesztését is fel kell dolgoznia. Azt reméli, hogy a nehéz idők végre összehozzák a családot, de fiaitól nem kap pozitív visszajelzést.

Vajon sikerül elsimítani a régi ellentéteket, és az új évad vége elhozza a Teutulok egyesülését? Az új epizódokban erre is fény derül.

Amcsi motorok – Családban marad


További cikkek


Autókereskedők új részekkel csak a Discovery Channel műsorán
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el
Rekordot rekordra halmoznak a német luxusautó-gyártók
Kulcsszavak:
 
A Forma 1 Hungaroringi versenyén Nissan Navarákat használnak a Rescue Team tagjai A Forma 1 Hungaroringi versenyén Nissan Navarákat használnak a Rescue Team tagjai Hétvégén tartják a gyermekvasút napját Budapesten Hétvégén tartják a gyermekvasút napját Budapesten Elektromos töltőkutakkal a fenntartható fejlődésért Elektromos töltőkutakkal a fenntartható fejlődésért Amcsi motorok – Családban marad BKK: betartotta a központ a közbeszerzési törvényt a villamostenderen A Volvo Cars biztonsági szakembereit rangos elismerésben részesítette az Egyesült Államok nemzeti közlekedésbiztonsági intézete A Volvo Cars biztonsági szakembereit rangos elismerésben részesítette az Egyesült Államok nemzeti közlekedésbiztonsági intézete
 
Online e-matrica vásárlás és elektronikus pótdíjfizetés

Online e-matrica vásárlás és elektronikus pótdíjfizetés

2012. május 05.
új szolgáltatá- sokkal bővült az áAK weboldala.
Részletek
Online e-matrica vásárlás és elektronikus pótdíjfizetésGyors, kényelmes, egyszerű e-matrica vásárlás, kezelési költség nélkül. Az állami Autópálya Kezelő Zrt. több olyan új szolgáltatással bővítette weboldalát, amelyek megkönnyítik az utazási előkészületeket. A rendszeres internetes ügyintézés számos előnyt kínál az utazóknak.

A vonatkozó jogszabályi előírások szerint a díjköteles autópálya és főúti szakaszokat csak érvényes e-matricával lehet igénybe venni, tehát azt már a pályára való felhajtás előtt meg kell vásárolni. A magyarországi díjköteles úthálózat igénybevételéhez szükséges e-matricák értékesítését az állami Autópálya Kezelő Zrt. végzi 11 ügyfélszolgálati irodájában, illetve viszonteladói partnerein keresztül. A Társaság a mai naptól, 2012. május 2-ától új csatornán, saját weboldalán is megkezdte az úthasználati jogosultságok online értékesítését.

A www.autopalya.hu internetes oldalon történő vásárlás gyors, kényelmes, egyszerű, továbbá az e-matrica díját nem terheli kezelési költség és plusz felszámolt kényelmi díj sem. A weblapon minden típusú jogosultság kapható elővételben is, a fizetés pedig bankkártyával történik. Csoportos vásárlás esetén a flottavásárlók és a szerződött partnerek átutalással is fizethetnek. Egyszerre több e-matricát is meg lehet venni, akár folytatólagosan, akár különböző időpontokra.

Online e-matrica vásárlás és elektronikus pótdíjfizetésA saját fejlesztésű online szolgáltatás rendszeres használata további előnyöket is kínál a gépjármű tulajdonosoknak. Aki az áAK weboldalán vásárol, azzal nem fordulhat elő, hogy megfeledkezik az érvényességi idő végéről: kérésre a rendszer egy nappal a jogosultság lejárta előtt küld egy figyelmeztető e-mailt. A rendszer további fejlesztésével a vásárlóknak hamarosan arra is lehetőségük nyílik, hogy ezt a figyelmeztetést SMS-ben kérjék, minimálisra csökkentve ezzel a jogosulatlan úthasználat lehetőségét. A regisztrált törzsvásárlók elkerülhetik továbbá a duplikációt is, azaz, hogy egy gépjárműre duplán vásároljanak e-matricát azonos időszakra. Aki az előző e-matricáját is az Autópálya Kezelő honlapján vásárolta meg, őt a rendszer automatikusan figyelmezteti, hogy adott időszakra már rendelkezik érvényes úthasználati jogosultsággal.


Az internetes vásárlásokról az áAK Zrt. online rendszere automatikusan küldi meg az érvényességet igazoló ellenőrző szelvényt a regisztrált e-mail címre, ami méretében a forgalmi engedélyhez igazodik, így amellett is kényelmesen tárolható. A környezet megóvása érdekében a nyomtatás el is hagyható, hiszen az ellenőrző szelvényt a járművezetőknek nem szükséges a gépkocsiban tárolni, de azt 2 évig – akár elektronikusan a postafiókban – mindenkinek meg kell őrizni!

Az állami Autópálya Kezelő Zrt. a közvetlen online e-matrica értékesítés mellett az elektronikus pótdíjfizetés lehetőségével is bővítette weboldalát. Ha valaki egy díjköteles útszakaszon érvényes úthasználati jogosultság nélkül közlekedik, az jogosulatlan úthasználatnak minősül, amiért pótdíjat kell fizetni. Az online felületen a pótdíj befizetésének módja szintén leegyszerűsödött, az adatok megadása után a fizetés szintén bankkártyával történik.

Hazánkban 2011-ben az úthasználók több mint 17,6 millió darab e-matricát vásároltak mintegy 45 milliárd forint értékben. Az új kényelmes, online ügyintézési lehetőségek az áAK tervei szerint tovább növelhetik az utazási kedvet, illetve a pótdíjak tekintetében a fizetési hajlandóságot.

Az állami Autópálya Kezelő Zrt. a jövőben további fejlesztéseket tervez weboldalán, így hamarosan egy bővített elektronikus ügyfélszolgálat áll az utazók rendelkezésére, megkönnyítve és meggyorsítva ezzel számos ügyintézést.

További cikkek

Nyereséggel zárta a tavalyi évet a cseh vasút
A Levegő Munkacsoport egy-egy sávot elvenne az autósoktól a budapesti Rákóczi úton
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el
Kulcsszavak:
 
A jövőbe invesztál a Volkswagen A jövőbe invesztál a Volkswagen Minden eddiginél korábban elért mérföldkő – Már egymillió ŠKODA készült az idén Minden eddiginél korábban elért mérföldkő – Már egymillió ŠKODA készült az idén Genfben lesz a Chevrolet Corvette Stingray kabrió világbemutatója Genfben lesz a Chevrolet Corvette Stingray kabrió világbemutatója Szolgáltatóközpont lesz a jövő benzinkútja Szolgáltatóközpont lesz a jövő benzinkútja Az Európai Unióban visszaesett, Magyarországon fellendült az autópiac Az Európai Unióban visszaesett, Magyarországon fellendült az autópiac
 
Gazdaságos üzemeltetés Renault Premiumokkal a Szemerey Transport Zrt.-nél

Gazdaságos üzemeltetés Renault Premiumokkal a Szemerey Transport Zrt.-nél

2012. május 05.
A 2011-ben a Szemerey Transport Zrt. számára átadott 25 db-os Premium Route...
Részletek
Renault Trucks Premium RouteA 2011-ben a Szemerey Transport Zrt. számára átadott 25 db-os Premium Route flotta beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ennek bizonyítékaként az ügyfél újabb 25 db nyergesvontatót rendelt, melynek leszállítására 2012. május 2-án, ünnepélyes keretek között került sor.

„A válság megtanította a magyar vállalkozókat arra, hogy a hatékonyság akkor is fokozható, és szükséges is fokozni, ha egyébként elégedettek a vállalatuk általános teljesítményével.” – nyilatkozta Szemerey Lóránd, elnök-vezérigazgató, amikor a vásárlási döntésének motivációjáról kérdezték a sajtótájékoztatón. „Egy fuvarvállalat esetén kézenfekvő, hogy a járműállomány hatékonyságán és gazdaságosságán javítsunk.„

„Amikor teszteltük a Renault Premium Route nyergesvontatót, a versenytársaihoz képest 2-3 literrel kevesebbet fogyasztott a valós fuvarfeladatok során, amely óriási megtakarítást jelent egy olyan nagy flotta esetén, mint a mienk.” - beszélt kedvező kezdeti tapasztalatairól a magyar belföldi fuvarozás meghatározó vállalatának vezetője. A cég flottájának működtetésében az üzemanyagköltség teszi ki a költségek legnagyobb hányadát, mintegy kb. 4 milliárd forintot éves szinten. Vagyis 2-3 liter is óriási megtakarítást jelent a 650-es flotta számára.

A tavaly decemberben átadott 25 db Renault Premium nyergesvontató beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és hozza a várt megtakarítási eredményeket. A fogyasztását tekintve optimalizált Renault Premium Route 460 LE-s járművek által biztosított üzemanyag-megtakarítást fokozza, ill. hosszú távon megfelelő szinten tartja a gépkocsivezetőknek kialakított Optifuel Training (elméleti és gyakorlati oktatás), valamint az ellenőrzést szolgáló Optifuel Infomax szoftver.

Renault Trucks Premium RouteA felsorakoztatott fehér, ill. piros színű járművek kulcsait Philippe Gorjux, a Renault Trucks Közép-Kelet Európai Régiójának alelnöke adta át, és kommentárjában kitért a járműflotta vásárlása mellett a kiegészítő szolgáltatások fontosságára. A Szemerey Transport Zrt. ugyanis RTFS finanszírozással és 5 éves teljes körű, kilométer elszámolású karbantartási szerződéssel vásárolta a járműveket, melyeket a Delta-Truck Kft.-nél, a Renault Trucks egyik legnagyobb magyar márkaszervizében végeznek majd.


A Szemerey Transport és a Renault Trucks között hagyományos és régi jó kapcsolat áll fenn, melyet az ismétlődő szállítások és a kiváló együttműködés ügyfél, gyártó és márkaszerviz között csak tovább erősít.

A Szemerey Transport Zrt. az első számú magyar belföldi fuvarozó vállalat. Az 1990-ben alapított, miskolci telephelyű vállalat járműállománya vegyes, az 1 tonnás kisteherautótól a 24 tonnás nagyteherautóig terjed, és több márkát is magába foglal. A Renault Trucks márka aránya jelenleg megközelíti az 50%-ot.

A vállalat alapvetően (90-95%-ban) belföldi fuvarozással és disztribúcióval foglalkozik és 10 telephellyel (depóval) rendelkezik az ország területén. De ügyfeleik teljes kiszolgálása érdekében nemzetközi szállítmányozással is kiegészítették profiljukat.

További cikkek

A DAF bemutatja az XF105 Exclusive Edition vontatót
100 éve vállal békefenntartó szerepet a Scania
Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje
Kulcsszavak:
 
A Nissan forradalmasítja a zéró-emissziós autóversenyzést: a LEAF meghódítja a versenypályákat A Nissan forradalmasítja a zéró-emissziós autóversenyzést: a LEAF meghódítja a versenypályákat A Continental 6 milliárd forintot ruház be a nyíregyházi gyáregységébe A Continental 6 milliárd forintot ruház be a nyíregyházi gyáregységébe Kátyúk miatt sebességkorlátozás több autópályaszakaszon Kátyúk miatt sebességkorlátozás több autópályaszakaszon Gazdaságos üzemeltetés Renault Premiumokkal a Szemerey Transport Zrt.-nél Az utóbbi tíz év második legjobb eredményét várja a Rába A flottaértékesítés felé nyitna a Maserati A flottaértékesítés felé nyitna a Maserati
 
Megkezdődik az Amarok összeszerelése a Volkswagen hannoveri gyárában

Megkezdődik az Amarok összeszerelése a Volkswagen hannoveri gyárában

2012. május 05.
Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgató- tanácsának elnöke...
Részletek
Volkswagen AmarokMint Dr. Martin Winterkorn kifejtette: „A Volkswagen világszerte jelentős növekedési perspektívákkal rendelkezik a haszongépjárművek piacán. Hannoveri szerelősorának beindításával az Amarok gyártása immár Európába is megérkezett. Az Amarok ’Made in Hannover’ példányai e termelési helyszínünk kiváló lehetőségeit hirdetve további lendülettel szolgálhatnak a Volkswagen pickup sikertörténetében.“

Az első teljes termelési év során a tervek szerint mintegy 40 ezer Amarok készül majd itt, a modell kelet- és nyugat-európai, illetve afrikai ügyfelei számára. Az argentin Pacheco üzeme pedig a jövőben a latin- és dél-amerikai kiszállításokra összpontosít majd. Jelenleg a gyártási előkészületek zajlanak az Amarok gyártósorán, amelyeket a megnyitót követően hamarosan az előszériás modellek készítése vált majd fel. A sorozatgyártás a tervek szerint június végén indul, s munkanaponként 185 Amarok gördülhet ki a hannoveri gyárból. Az Amarok gyártásának beindítása az LT gyártásának 1975-től egészen 2006-ig helyet adó 2-es csarnok átfogó korszerűsítésével is járt, emellett a fényező- és a karosszériaüzem, illetve az új szerelőszalagok rendszerébe is integrálni kellett az Amarok előállításának folyamatát.

A Volkswagen kisbuszok nem kevesebb, mint öt generációja, összesen közel 8,5 millió Transporter, Caravelle, Multivan és California gördült ki 1956 óta a hannoveri gyárból, amihez még nagyjából egymillió LT, Taro, MAN-G teherautó, valamint a hetvenes években több tízezer Bogár is csatlakozott. Ez az üzem készíti 2009 óta a Porsche Panamera fényezett karosszériaszerkezetét is, 2011-ben pedig az Amarok pickup duplafülkés kivitelének itteni gyártásáról is megszületett a döntés.

Volkswagen AmarokDr. Wolfgang Schreiber számára a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának képviseletében az Amarok hannoveri gyártáskezdete egyenesen történelmi pillanatnak számít. „A Volkswagen világméretű szervezetében minden bizonnyal csupán néhány gyár, illetve alig pár kollektíva található, amely járművek ilyen változatos palettáját állítja elő. Mi ugyanis itt, Hannoverben a T5 és a Panamera fényezett karosszériaszerkezete mellé az Amarok modelleket is felvesszük termékeink közé. Kapacitás-kihasználásunk ezzel igen magas szintre emelkedik, ahogy termelékenységünk és nyereségességünk is.”

Mint Wolfgang Schreiber elmondta, az Amarok nem csupán Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Ausztráliában bizonyult rendkívül sikeresnek. Gazdaságos hajtásrendszerei, kényelme, bőséges térkínálata, biztonsága és nem utolsósorban robusztus szerkezete révén az Amarok Európában is a modern pickupok szegmensének úttörőjeként jelent meg, amit folyamatosan növekvő értékesítése, illetve Németországban, Ausztriában és Svájcban kivívott vezető pozíciója is igazol. „Az Amarok az argentin Pachecóban és az Európa szívében működő hannoveri gyárban kialakított két termelési helyszínével igazán hatékony regionális megosztást alakítottunk ki.” Mint Schreiber kiemelte, a hannoveri gyártás még kedvezőbb kínálati lehetőségekben és még rövidebb szállítási határidőkben mutatkozik majd meg az európai ügyfelek számára, ami tovább bővítheti az Amarok eleve jelentős értékesítési volumenét.

További cikkek

A DAF bemutatja az XF105 Exclusive Edition vontatót
100 éve vállal békefenntartó szerepet a Scania
Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje
Kulcsszavak:
 
Visszaesett az új személygépkocsik eladása Csehországban Visszaesett az új személygépkocsik eladása Csehországban Döntött a Volkswagen-csoport: átáll az elektromos és önvezető autókra Döntött a Volkswagen-csoport: átáll az elektromos és önvezető autókra Tavasszal érkezik a Ford Edge sportváltozat Tavasszal érkezik a Ford Edge sportváltozat Hatéves a BMW i3: az elektromos mobilitás első úttörői már több mint 200 ezer kilométert tettek meg Hatéves a BMW i3: az elektromos mobilitás első úttörői már több mint 200 ezer kilométert tettek meg Hatalmas üzletekkel indult a párizsi légiszalon Hatalmas üzletekkel indult a párizsi légiszalon
 
A DAF bemutatja az XF105 Exclusive Edition vontatót

A DAF bemutatja az XF105 Exclusive Edition vontatót

2012. május 04.
Az XF105 Exclusive Edition vontatóval a DAF a zászlós- hajó modell...
Részletek
DAF XF105 Exclusive EditionAz XF105 Exclusive Edition vontatóval a DAF a zászlóshajó modelljének számító XF105-ös típus különleges változatát mutatja be. A maximális vezetői komfort érdekében az Exclusive Edition kizárólag Super Space Cab típusú fülkével készül, s elegáns kék fényezésével és extra felszereltségével tűnik ki.

Az XF105 Exclusive Edition feltűnő csíkozásával és a légterelőket, az oldalszoknyákat, a lökhárítót és a tükörhátlapokat is fedő elegáns kék színével egyedülálló külső megjelenést kapott. A vontató küllemét a két krómozott légkürt és a vonzó, 32 milliméteres Alcoa alumínium gyűrűk teszik teljessé.

Maximális komfort

A nagy távolságú fuvarozásra fejlesztett, gondosan kialakított Super Space Cab típusú fülke a járművezetőnek optimális méretű életteret, munkahelyet és tárolórekeszeket kínál. Sőt, az XF105 Exclusive Edition extra felszereltséggel rendelkezik. Az alapfelszereltség részét képezi a bőrbevonatú kormánykerék, a kényelmes, új generációs ülések és az alumínium hatású műszerfal is. A hálóhely alól kihúzható, praktikus, 42 literes hűtőfiók és az automata légkondicionáló berendezés szintén az Exclusive Edition alapfelszereltsége, de ide tartoznak még az olyan kényelmi és biztonsági rendszerek is, mint a sávelhagyás-figyelmeztető, a menetstabilitás-ellenőrző, a kamerarendszer, valamint a DAF méltán dicsért, a járművezetőt a betöréstől és illetéktelen behatolástól megvédő Night Lock rendszer is.

DAF XF105 Exclusive EditionAz XF105 Exclusive Edition felszereltségét a xenon fényszórók, a hat hangszórós audiorendszer és a vezeték nélküli telefonkiépítés teszik teljessé.

Az XF105 Exclusive Edition vontató a 12,9 literes PACCAR MX motor 460 lóerős, Euro-5-ös EEV változatával készül, mely egy 12 sebességes automata AS-Tronic sebességváltóhoz csatlakozik. A vontató egy 850 literes és egy 430 literes tüzelőanyag-tartállyal, valamint egy 75 literes Ad-Blue tartállyal készül.

További cikkek


100 éve vállal békefenntartó szerepet a Scania
Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje
Autókereskedők új részekkel csak a Discovery Channel műsorán
Kulcsszavak:
 
Emelkedett az üzemanyagok ára Emelkedett az üzemanyagok ára A DAF bemutatja az XF105 Exclusive Edition vontatót Az új Opel ADAM meghódítja a divat fővárosát A DAF bemutatja az XF105 Exclusive Edition vontatót Elektromos buszt tesztel a BKV Legurultak a gyártósorról a BMW X7 első előszériás modelljei Legurultak a gyártósorról a BMW X7 első előszériás modelljei 111 év mérnöki innovációjáért jutalmazták a Fordot 111 év mérnöki innovációjáért jutalmazták a Fordot
 
Rontotta az Opel a GM eredményét

Rontotta az Opel a GM eredményét

2012. május 04.
Az Opel gyengél- kedése, valamint egy egyszeri könyvelési tétel miatt csökkent...
Részletek
OpelAz Opel gyengélkedése, valamint egy egyszeri könyvelési tétel miatt csökkent a General Motors profitja az első negyedévben, de a német érdekeltség vesztesége kisebb lett a vártnál.

Az amerikai autóipari óriás adózott eredménye egy milliárd dollár, részvényenként 60 cent volt január-március között az egy évvel korábbi 3,2 milliárd, részvényenkénti 1,77 dollárt követően. Akkor egy egyszeri eladási tétel növelte a profitot. A negyedéves árbevétel 4 százalékkal 37,8 milliárd dollárra nőtt.

Az európai üzletágban - ami az Opelt és brit megfelelőjét, a Vauxhallt jelenti - 256 millió dollár vesztesége keletkezett a GM-nek, míg egy évvel korábban még egy kis pluszban volt az Opel, de az európai adósságválság miatt csökkentek az eladások, így végül 2011-et veszteséggel zárta a GM-leány.

Az utóbb időben olyan hírek terjedtek el, hogy a GM további Opel-gyárakat akar bezárni Európában, de ezt rendre cáfolták az Opel vezetői. Az elmúlt tizenkét évet nézve az Opel mindössze egyszer, 2006-ban volt nyereséges, a GM el is akarta adni, de aztán meggondolta magát: 2009-ben inkább a szerkezetátalakítás és a leépítés mellett döntött. Bezárták az antwerpeni gyárat, és az Európában lévő 48 ezerből nyolcezer munkahely megszüntetéséről született döntés.

Elemzők szerint az Opel veszteségei jórészt abból adódnak, hogy az amerikai tulajdonos nem engedi fejlődni a mostanság óriási lendülettel fejlődő feltörekvő piacokon, saját márkáit féltve az Opel-kocsik versenyétől. így a német autógyárnak a jelenleg igencsak lanyhának mondható európai piac marad a fő vadászterülete.

További cikkek

áprilisban 15,8 százalékkal nőtt az forgalomba helyezett új autók száma
Az Opel Magyarország nem támogatja a reexportot
A magyar autóspiac beindulni látszik!
Kulcsszavak:
 
Az új Audi A8 a „Pókember: Hazatérés” című filmben mutatkozik be Az új Audi A8 a „Pókember: Hazatérés” című filmben mutatkozik be A legsportosabb Q-modell – Az új Audi RS Q8 A legsportosabb Q-modell – Az új Audi RS Q8 Rontotta az Opel a GM eredményét Csökkent az üzemanyagok ára Ikonikus modell új kiadásban – Ez az új Citroën Berlingo Ikonikus modell új kiadásban – Ez az új Citroën Berlingo Célegyenesben a Lexus hipermodern elektromos összkerékhajtási rendszere Célegyenesben a Lexus hipermodern elektromos összkerékhajtási rendszere
 
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el

Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el

2012. május 04.
A Nissan mindössze hat hónap alatt 1000 darab LEAF elektromos autót adott el Norvégiá- ban...
Részletek
Nissan LEAFA Nissan mindössze hat hónap alatt 1000 darab LEAF elektromos autót adott el Norvégiában, februárban így majdnem 2%-os részesedést ért el a teljes személyautó-piacon. Ezzel bizonyította a sokmindenre kiterjedő ösztönzők és a fejlett töltő infrastruktúra pozitív hatását.

A norvég kormány által nyújtott támogatás és a kiépült töltőhálózat elősegítette, hogy a Nissan LEAF a második legnagyobb darabszámban eladott Nissan modell, és egyben a teljes személyautó-piacon a kilencedik legnagyobb darabszámban eladott modellé válhasson.

Európán belül Norvégiában adja az állam a legnagyobb támogatást az elektromos autók vásárlásához: elengedik az áFA-t, elmarad az új autó regisztrációs adója, ingyenes a parkolás, felmentést kapnak egyes úthasználati díjak megfizetése alól, és Osloban használhatják az autóbusz-sávot. Az Osloban működő töltőhálózat jelenleg kb. 3500 nyilvános töltőpontból áll, melyek közül sok ingyenesen használható.   

Olivier Paturet, a Nissan Europe zéró-emissziós stratégiájáért felelős vezérigazgatója a következőket fűzte a hírhez: "Nagy megelégedésünkre szolgál, hogy a norvég kormánynak az elektromos autók széleskörű elterjesztését elősegítő támogatásával kapcsolatos törekvései megegyeznek a mieinkkel. A Norvégia által kínált támogatási csomag mindenkiénél jobb, a töltőhálózat pedig kiépült és elérhető. Látható, hogy proaktív megközelítési módjával Norvégia vezető helyen áll az állampolgárok elektromosautó-használatára bátorítása terén. Bízunk benne, hogy a fejlesztés folytatódik és bővül a töltőhálózat is."    

Nissan LEAFAz 1000. LEAF átadására április 25-én 12.30-kor került sor a Környezetvédelmi Minisztérium épülete előtt, ahol Bård Vegar Solhjell miniszter átadta az autó kulcsait Nils Haugerudnak. Az ünnepélyes átadáson részt vett Birger N. Haug márkakereskedő is, aki a gépkocsit értékesítette, az 1000 darabból további 550-el együtt, s ezzel világszerte a legtöbb LEAF-et értékesítő kereskedők közé tartozik.      

Az eddigi autókat a márkakereskedők kiválasztott csoportja értékesítette. A Nissan ezek számát a jövőben bővíteni kívánja, amint Pål Simonsen, a norvég piacért felelős menedzser magyarázza: "A LEAF nagy siker számunkra és annak a kilenc márkakereskedőnek a számára, akik a múlt évben elkezdték az autó értékesítését. Ezért logikus lépés, hogy további Nissan kereskedők számára is megnyitjuk a lehetőséget. Rendkívüli mértékben elégedettek vagyunk a LEAF-fel Norvégiában elért értékesítési eredménnyel. Rövid idő alatt a LEAF vált a második legnagyobb darabszámban eladott modellünké, s ezáltal igazolta azt, hogy az elektromos autó versenyképes alternatívát jelenthet a hagyományos belsőégésű motorral hajtott személygépkocsikkal szemben.        

Abszolút mértékben elkötelezettek vagyunk a LEAF-fel kapcsolatban, és márkakereskedőinkkel közösen dolgozunk a továbbfejlődést megalapozó kereskedelmi stratégián."  

További cikkek

áprilisban 15,8 százalékkal nőtt az forgalomba helyezett új autók száma
A magyar autóspiac beindulni látszik!
A Nissan elindítja az izgalmas JUKE-R korlátozott darabszámú gyártását
Kulcsszavak:
 
Norvégiában alig egy hónap alatt 1000 darab Nissan LEAF-et adtak el A Magyar Bioetanol Szövetség üdvözli a mohácsi beruházást Erősödött a Nissan pozíciója a világ vezető márkanevei között Erősödött a Nissan pozíciója a világ vezető márkanevei között Visszatér a Jet2.com Leeds-Budapest járata Visszatér a Jet2.com Leeds-Budapest járata A Kia ’Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030’ hivatalos autós partnere A Kia ’Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030’ hivatalos autós partnere Gyere el és tedd próbára magad, éld át te is a versenyzés élményét! Gyere el és tedd próbára magad, éld át te is a versenyzés élményét!
 

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11501 - 11510