Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11511 - 11520
Autókereskedők új részekkel csak a Discovery Channel műsorán

Autókereskedők új részekkel csak a Discovery Channel műsorán

2012. május 04.
Tudja, hogy mennyi időt tölt el egy átlagos ember életében piros lámpánál...
Részletek
Autókereskedők új részekkel csak a Discovery Channel műsoránTudja, hogy mennyi időt tölt el egy átlagos ember életében piros lámpánál? Mennyi idő alatt nyílik ki egy baleset után a légzsák? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az egyik legnépszerűbb autós sorozat, az Autókereskedők új epizódjaiból a Discovery Channel műsorán.

Immár kilencedik évadához érkezett az Autókereskedők, a Discovery Channel nagy sikerű sorozata, melynek házigazdái a népszerű páros: a kalmárkodó Mike Brewer és a szerelő Edd China. A fiúk részről-részre felújított autócsodákkal dobogtatják meg a nézők szívét – és sosem fogynak ki az új trükkökből és ötletekből.

Mike és Edd minden epizódban ezrek álmát váltják valóra, egy-egy szép klasszikus autó költséghatékony felújításával: Mike megvillantja a használtautó-vásárlás minden csínját-bínját, Edd pedig olyan fogásokat mutat műhelyében, amelyek ugyan sok munkával járnak, de a lehető legkisebb anyagi befektetéssel eredményeznek nagy változásokat a koros autókban.

Nem kell autóbolondnak lennünk ahhoz, hogy gyönyörködjünk a csapat által helyrehozott kocsikban. A két autóőrült lestrapált, legendás autókat vásárol, hogy felújítás után eladja azokat. A két férfi – ahogy eddig is – az eredeti, jellegzetes dizájnhoz hűen pofozza helyre a jól ismert, régi modelleket és látja el őket változatos extrákkal.

A vadonatúj részekben Mike körbeutazza Angliát, az európai kontinenst és Amerikát, hogy megtalálja azokat a legendás klasszikus autókat, amelyeknek majd Edd állítja vissza régi fényét. így kerül ki kezeik alól egy igazán pompás Fiat Dino típusú olasz sportkocsi.

Autókereskedők új részekkel csak a Discovery Channel műsoránAngliába visszatérve Mike felkutatja a „legbritebb” sportkocsi, a Morgan egy példányát, amelyet a jól bevált munkamódszerrel pofoznak ki: az autó új alvázat és lengéscsillapítókat kap, illetve a hátsó felfüggesztését is megjavítják.

Mike Franciaországban levadássza az eddig vásárolt autók közül a legritkábbat, egy klasszikus Renault Alpine 310-est, mely egy neve elhallgatását kérő vevőnél talál majd gazdára. A sorozat történetében először olyan üzlet kötnek a fiúk, amelyen egyetlen fontot sem keresnek.

Az Autókereskedők új évada május 14-től hétfőtől-péntekig látható 19.00-kor, valamint vasárnaponként a Turbó blokkban, amelyben olyan népszerű sorozatokat mutat be a Discovery Channel a benzingőz szerelmeseinek, mint a Csúcsmotorok, az Amerikai hotrodok és a szintén új évaddal jelentkező Amcsi motorok - Családban marad.

További cikkek

Jazzy Street május 5-i adásának tartalmából
Gyorsabb és biztonságosabb nagysebességű vonatok fejlesztésén dolgozik Kína
Csökken az autóláz a kínai piacon
Kulcsszavak:
 
Autókereskedők új részekkel csak a Discovery Channel műsorán Az amerikai Honda a Detroiti Autószalonon leleplezte az új NSX Conceptet Tíz éve gyárt Magyarországon a Bridgestone Tíz éve gyárt Magyarországon a Bridgestone Autókereskedők új részekkel csak a Discovery Channel műsorán 2015-ös F-150 fényezését még a legragyogóbb napsütés sem fakítja ki A tolvajok körében a Renault a legkapósabb modell A tolvajok körében a Renault a legkapósabb modell Nőttek a motorkerékpár-eladások az idén Németországban Nőttek a motorkerékpár-eladások az idén Németországban
 
Jazzy Street május 5-i adásának tartalmából

Jazzy Street május 5-i adásának tartalmából

2012. május 04.
Teszteltük, a megújult Toyota  Avensis 2.2 literes, 177 lóerős dízel motorral szerelt kombi változatát. amiben sok más mellett arra is fényt derítettünk...
Részletek
Jazzy Street május 5-i adásának tartalmábólTeszteltük, a megújult Toyota  Avensis 2.2 literes, 177 lóerős dízel motorral szerelt kombi változatát. amiben sok más mellett arra is fényt derítettünk, hogy az illat fontos dolog lehet...

ezt követően Krajcsovics Sándor úrral - a Toyota Motor Hungary - termékkommunikációs vezetőjével beszélgettünk a jelen és a jövő Toyotáiról, a fejlesztések irányáról, az elektromos autókban rejlő lehetőségekről és a megoldandó kérdésekről

A szélsőségesen autóellenes kirohanásairól ismert, magát zöld szervezetnek nevező Levegő Munkacsoport újabb "építő ötlete" szerint a Rákóczi úton az autósokat egy sávba kellene bekényszeríteni, és a buszt középre a kerékpárosokat pedig a szélére helyezve kellene átalakítani a város egyik fő útvonalát... erről beszélgettünk Legin Istvánnal, az Emberibb Parkolási Mozgalom alelnökével, aki hajlandó lenne egyeztetni a népszerűtlen levegősökkel

Héjj Demeter úrral a NABI buszgyártó kft kereskedelmi vezetőjével beszélgettünk az amerikai és az európai buszok közötti különbségekről, illetve a magyar gyártmányú buszok esélyeiről a hazai és európai piacokon.

... na meg arról hogy előny-e a csúcstechnika, az elnyűhetetlen műszaki megoldások a környezetbarát üzem, és az alacsony karbantartási költség, vagy inkább a "kici oco" filozófia érvényesül a hazai piacon.

dr. Vizi András, a DAS szakjogásza egy újabb és sokakat érintő bírósági döntés nyomába eredt, amiből kiderült, hogy a bankok a deviza hitelesek esetében egy érdekes számítási módszerrel lehetséges, hogy több százezres plusz kiadást okoztak a hitelt felvevő állampolgároknak. Amennyiben a legfőbb ítélőtábla is így látja, perek ezrei indulhatnak....

További cikkek


Komfortos és megbízható - Toyota Avensis 2.0 D-4D
A NABI újabb megrendelést kapott az Egyesült államokból
A Levegő Munkacsoport egy-egy sávot elvenne az autósoktól a budapesti Rákóczi úton
Kulcsszavak:
 
A Toyota új gyalogosbiztonsági technológiája A Toyota új gyalogosbiztonsági technológiája Jazzy Street május 5-i adásának tartalmából Az Opel alacsonyabb árakkal kezdi az évet Olcsóbb lett az üzemanyag Olcsóbb lett az üzemanyag Jazzy Street május 5-i adásának tartalmából Jövő tavasszal már kapható a vadonatúj Kia pro_cee’d Romlott az Audi eredménye az első negyedévben Romlott az Audi eredménye az első negyedévben
 
100 éve vállal békefenntartó szerepet a Scania

100 éve vállal békefenntartó szerepet a Scania

2012. május 04.
A svéd hadsereg 1912 áprilisában kezdte meg egy Scania-Vabis teherautó...
Részletek
ScaniaA svéd hadsereg 1912 áprilisában kezdte meg egy Scania-Vabis teherautó tesztelését. A Scania azóta is folyamatosan szállít békefenntartási célokat szolgáló járműveket és nyújt különböző, ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat a világ számos országában.

A Scania az elmúlt száz év folyamán fejlett technológiájú járművekkel látta el számtalan ország békefenntartó és védelmi erőit. Ezek a járművek a vállalat moduláris gyártási rendszerébe illeszkednek, így könnyen átültethető számukra a polgári alkalmazások gyártása során szerzett fejlesztési tapasztalat, illetve kihasználható a nagy mennyiség gyártásából származó előny.

A Scania moduláris rendszerének sok előnye van, amelyek közül a legfontosabb, hogy szinte végtelen lehetőséget ad a jármű kialakítására, miközben ehhez csak korlátozott számú építőelemet használ fel. A rendszer kivételesen széles lehetőséget kínál az ügyfeleknek, akik így a járművet bármilyen fuvar-, illetve munkafeladathoz teljes egészében testre szabhatják.

A Scania moduláris gyártási rendszere az 1930-as években jött létre, és azóta rengeteget fejlődött. A rendszer közismert rugalmasságáról, valamint arról, hogy bármilyen alkalmazásra könnyen adaptálhatók a járművek, de legalább ilyen fontos a könnyű szervizelhetőség, alkatrészellátás és a szerelők betanítása. Az utóbbi években a rugalmasság, illetve a Scania könnyen elérhető szervizpontjai és hálózata jelentették a legnagyobb előnyt a világ különböző pontjain dolgozó békefenntartó erők számára.

ScaniaTovábbi cikkek


A Nissan elindítja az izgalmas JUKE-R korlátozott darabszámú gyártását
Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje
A Range Rover Evoque nyerte a „2012. év Női Autója” címet

Kulcsszavak:
 
100 éve vállal békefenntartó szerepet a Scania Öt év és Magyarországon is jelentős számú elektromos autó közlekedhet General Tire abroncsokkal szerelik a legújabb BMW X5-öst General Tire abroncsokkal szerelik a legújabb BMW X5-öst A Ford bemutatja az új F-150 pickupot A Ford bemutatja az új F-150 pickupot 100 éve vállal békefenntartó szerepet a Scania Taxisok demonstrálnak hétfőn Budapesten A ‘Gonosz Manó Teszt’ a Ford a minőség iránti elkötelezettségét garantálja A ‘Gonosz Manó Teszt’ a Ford a minőség iránti elkötelezettségét garantálja
 
Rekordot rekordra halmoznak a német luxusautó-gyártók

Rekordot rekordra halmoznak a német luxusautó-gyártók

2012. május 04.
Rekordot rekordra halmoznak a luxus- autókat gyártó német vállalatok ...
Részletek
Rekordot rekordra halmoznak a német luxusautó-gyártókRekordot rekordra halmoznak a luxusautókat gyártó német vállalatok, elsősorban a tengerentúli, főként a kínai és az amerikai kereslet felfutásának köszönhetően, miközben Európában nem ment túl jól az üzlet.

A prémium szegmensben világelső BMW-csoport csütörtöki beszámolója szerint fennállása óta a legjobb negyedévét zárta márciusban: adózott eredménye 1,35 milliárd eurót tett ki január-március között, és ezzel 18 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, mindezt úgy, hogy sokat költött fejlesztésre, a termelés bővítésére. A működési eredmény 19 százalékkal 2,1 milliárd euróra emelkedett. Az értékesítési árbevétel 14,1 százalékkal 18,3 milliárd euróra nőtt.

A BMW a hozzá tartozó Mini és Rolls-Royce márkákkal együtt 425 ezer kocsit adott el az első negyedévben, 11,2 százalékkal többet, mint tavaly január-március között.

A BMW-hez - és a többi prémium kategóriás márkához - hasonlóan a Porsche sem érzi a válságot, náluk is rekordot döntött a bevétel és a profit is az első negyedévben, s itt is mindent vitt a kínai piac. A vállalat életében először fordult elő, hogy több kocsit adtak el Kínában, mint az Egyesült államokban, több mint hétezret, míg Amerikában közel hétezret.

Az első negyedévben 30 ezer Porsche kelt el a világon, 29 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A bevétel 32 százalékkal 3,025 milliárd euróra, a működési eredmény 18,4 százalékkal 528 millió euróra nőtt. Az adózott eredményt negyedéves bontásban csak az üzleti év végén közli a német vállalat.

Rekordot rekordra halmoznak a német luxusautó-gyártókA Győrben új gyárat építő Audinál szerdán közölték, hogy a működési eredmény 27 százalékkal 1,4 milliárd euróra nőtt az idén január-március között az egy évvel korábbihoz képest. A Volkswagen-csoporthoz tartozó autógyártó árbevétele 17,8 százalékkal 12,4 milliárd euróra ugrott. Az eladások 11 százalékkal emelkedtek, világszerte 346 ezer Audit adtak el.

Jól kezdte az idei évet a Mercedes anyavállalata is: a Daimler csoport néhány nappal ezelőtt azt közölte, árbevétele 9 százalékkal 27 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Az üzemi eredmény 5 százalékkal 2,13 milliárd euróra, az adózott eredmény 20 százalékkal 1,42 milliárd euróra emelkedett.

A csoport összesen 502 ezer gépjárművet értékesített január-március között, 9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

További cikkek

Az Audi új győri gyárában évente akár 162 ezer jármű készülhet
A Mazda jövője most kezdődik
A magyar autóspiac beindulni látszik!
Kulcsszavak:
 
Dupla áldás a bővülő Jász-Plasztikon Dupla áldás a bővülő Jász-Plasztikon Rekordot rekordra halmoznak a német luxusautó-gyártók Dugódíj - a fejlesztési minisztérium aggályai miatt szavazták le az indítványt Tavaly ismét gyártási rekordot döntött a Kia Szlovákiában Tavaly ismét gyártási rekordot döntött a Kia Szlovákiában Rekordot rekordra halmoznak a német luxusautó-gyártók A Ford bemutatta legújabb kompakt modelljét Boeing 747-400-as típusával teljesít heti egy Budapest-Tel Aviv járatot az El Al légitársaság Boeing 747-400-as típusával teljesít heti egy Budapest-Tel Aviv járatot az El Al légitársaság
 
A Nissan elindítja az izgalmas JUKE-R korlátozott darabszámú gyártását

A Nissan elindítja az izgalmas JUKE-R korlátozott darabszámú gyártását

2012. május 03.
A Nissan be- jelentette, hogy innovatív crossover modellje, a Juke-R meg- rende- lésre... 
Részletek
Nissan JUKE-RA Nissan bejelentette, hogy innovatív crossover modellje, a Juke-R megrendelésre történő, erősen korlátozott darabszámú gyártást követően a jövőben megvásárolható lesz. 

A 3,8 l-es motorral hajtott, 257 km/h végsebességű Juke-R óriási feltűnést keltő világbemutatójára Dubai-ban került sor januárban, és ennek eredményeképpen három autó elkészítésére kapott megrendelést a cég. Ezek közül kettő a Dubai társadalom magasan pozícionált és köztiszteletben álló tagjától érkezett.   

A Nissan még több Juke-R megrendelésre történő legyártását is tervezi, és az elkövetkező négy hét során, a valódi gyártás megkezdéséig várja a megrendeléseket. Míg az első Juke-R a 2010-es modellévű GT-R hajtásláncára és futóművére épült fel, az új autók a 2012-es modellévű GT-R alapjaira épülnek majd. Az első három autót a nyár végén adják át új gazdáiknak.   

Gareth Dunsmore, a Juke marketing- és gyártásmenedzsere elmondta: „ A Juke-R az eredeti elképzelések szerint egyszeri koncepcióautó céljára készült, amely összepárosította a Nissan leginnovatívabb modelljeit. Dubaiban aztán elképesztően jó reakciókat váltott ki - az emberek az utcán tettek vételi ajánlatot az első darabra!"

"Az ennyire jó visszajelzések alapján, és mivel már beérkezett az első három megrendelés, elhatároztuk, hogy elérhetővé tesszük ezt az autót. Nem utasíthatjuk vissza azokat a rajongókat, akik annyira lelkesek, hogy autógyűjteményükben szeretnék tudni. A Juke-R jelenséggé vált, és rendkívül büszke vagyok, hogy ilyen nagy hatással szerepelt. Az év során még szolgálunk további újságokkal a Juke-R-rel kapcsolatban."

Nissan JUKE-RHa valaki jelezni akarja a Nissan leginnovatívabb crossover autójának megvásárlására vonatkozó igényét, regisztráljon a Juke-R@Nissan.co.uk mail-címen.  A bejelentéssel egyidejűleg a Nissan ma teszi elérhetővé a http://www.facebook.com/NissanJukeOfficial honlapon azt a filmet, melynek sztárja a Juke-R.

A Desert Nemesis („A sivatagi végzet") c. film bemutatja, ahogy Lucas Ordonez, a Nissan GT Akadémia első győztese, - a ´Need for Speed´ filmekre emlékeztető módon - felveszi a versenyt a világ legjobb szuper-sportautóival. A Desert Nemesis-ben Rob Kaplan, a díjnyertes rendező megragadta, hogy micsoda hanghatást és izgalmat kelt az erőteljes Juke-R, és hogyan veszi fel a küzdelmet a leghangosabb, leginkább elismert versenytársaival egy utcai verseny során.   

A spanyol Ordonez a Nissan GT Akadémiájának (melyet 2008-ban indítottak a Sony együttműködésével) köszönhetően vált profi autóversenyzővé. 2011-ben a Nissan-nal mutatkozott be a Le Mans-i 24 órás versenyen, és június 16-17-én a Nissan motort használó, kategória-győztes csapattal, a Greaves Motorsporttal tér vissza ismét La Sarthe-ba.

A május 3-i filmbemutató felvezetéseként több előzetes jelenik meg a Nissan Facebook oldalán és a YouTube-on, ahol a nézőközönség „színfalak mögötti" felvételeket láthat az autóipar egyik legbátrabb, legmerészebb produkciójáról. A Juke R-rel és a Desert Nemesis-szel kapcsolatos részletes információkért látogasson el a http://www.facebook.com/NissanJukeOfficial honlapra.

További cikkek

Kiváló útfogású, exkluzív OPC Astra futómű
A Subaru Legacy ötcsillagos eredményt ért el a JNCAP új töréstesztjén
A škoda új kompakt limuzinja a Rapid nevet kapta
Kulcsszavak:
 
Az új Škoda Superb ígérkezik a leginkább értékálló autónak Az új Škoda Superb ígérkezik a leginkább értékálló autónak Német szakértők szerint is lehetséges, hogy a másodpilóta szándékosan elpusztította a gépet Német szakértők szerint is lehetséges, hogy a másodpilóta szándékosan elpusztította a gépet A Volvo Cars a Polestar 100 százalékos tulajdonosa A Volvo Cars a Polestar 100 százalékos tulajdonosa A Nissan elindítja az izgalmas JUKE-R korlátozott darabszámú gyártását Lezárták a járműforgalom elől a Lánchidat Szupermodell hozza lendületbe a vadonatúj BMW M2 Coupé-t Szupermodell hozza lendületbe a vadonatúj BMW M2 Coupé-t
 
Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje

Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje

2012. május 03.
Az Iveco az amsterdami „Bedrijfsauto 2012” kiállításon mutatta be új Stralis LNG Natural Power modelljét ...
Részletek
IvecoAz Iveco az amsterdami „Bedrijfsauto 2012” kiállításon mutatta be új Stralis LNG (Liquefied Natural Gas – cseppfolyósított földgáz) Natural Power modelljét. A földgázüzemű jármű tökéletesen alkalmas a közepes távú vagy éjszakai áruszállítási feladatokra, és mostantól egész Európában megrendelhető.

A Stralis LNG Natural Power modell regionális és országos áruszállítási feladatokhoz, például üzemanyag-szállításhoz ideális. A kiállításon szereplő, félpótkocsival felszerelt kéttengelyes nyergesvontatót, egy 330 lóerős Cursor 8 földgázüzemű motorral, kézi sebességváltóval, gyárilag beépített intarderrel és elektronikusan vezérelt fékrendszerrel (EBS) szerelték fel. A jármű 18-40 tonna összgördülő tömegű változatokban érhető el.

A földgázüzemű járművek használata napjainkban nemcsak nagy társadalmi jelentőséggel bíró beruházás, hanem gazdaságilag is kedvező a vállalatok számára. Az LNG-technológia egyik legfontosabb előnye, hogy lényegesen megnöveli a járművek hatótávolságát, amely így akár a 750 km-t is elérheti.

A CNG-alapú (Compressed Natural Gas – sűrített földgáz) technológia biztosította alacsonyabb károsanyag-kibocsátás jelentős előnyei mellett az LNG-hajtás a jármű menetkész tömegének csökkentését is lehetővé teszi, amely a teherbírási kapacitás növekedését eredményezi. Regionális áruszállításra való használat esetén, évente körülbelül 40 000 kilométeres távolságon a becslések szerint – az üzemanyagáraktól függően – akár 10 000 eurós megtakarítás is elérhető a hagyományos dízelüzemű járművekhez képest. Hulladékgyűjtési és újrahasznosítási feladatok esetén a megtakarítás évente akár 20 000 euró is lehet.

„A földgázüzemű járművek mindig is kiemelt helyet foglaltak el az Iveco fejlesztései között. Vállalatunk egyike azon kevés gyártóknak, amelyek jó előre felismerték a metán alternatív energiaforrásként való felhasználásának jelentőségét” – mondta Alessandro Mortali, az Iveco nehézkategóriás járművekért felelős alelnöke.

IvecoA földgázhajtású járművek építése már a nyolcvanas évek óta elsőbbséget élvezett az Iveco környezetbarát modelljeinek fejlesztése során. A vállalat mára a metánüzemű haszongépjárművek legszélesebb palettáját kínálja a piacon. Az állami és a magánszféra flottáiban üzemelő 11 000 járművével az Iveco Európában piacvezető a földgázüzemű járművek fejlesztése és értékesítése terén is.

A CNG-technológiával működő járművek a metánt gáz formájában, 200 bar nyomás alatt tárolják acéltartályokban. Az LNG-járművek -125 ºC-os hőmérsékletű hűtőtartályokban, folyékony halmazállapotban tárolják a cseppfolyósított földgázt, amelyet egy hőcserélőben való melegítést követően gáznemű halmazállapotban adagol a rendszer a motornak.

A mentánhajtású járművek piaci lehetőségei különösen az élelmiszer- és italipar, az üzemanyag-szállítás, a logisztika terén, valamint az éjszakai szállítással foglalkozó vállalatok körében erősek, amelyek számára a szikragyújtású motorok garantálják az alacsonyabb zajszintet. A földgázüzemű Stralis modellek átlagosan 3-6 decibellel halkabbak, mint az azonos teljesítményű dízelüzemű járművek. Az utóbbi időben jelentős európai vásárlók tesztelték e járműveket. A pozitív eredmények azt bizonyítják, hogy a gázüzemű járművek több más területen, számos különféle szállítási feladatra felhasználhatók.

Az LNG-modellek a nyergesvontatók megjelenése után hamarosan 2 és 3 tengelyes teherautó változatban is kaphatók lesznek. A 16 sebességes kézi sebességváltóval és hidraulikus retarderrel felszerelt járművek városi és városon kívüli használatra is alkalmasak. A járművek hidrodinamikus nyomatékváltóval és beépített retarderrel rendelkező, 6 sebességes automatikus sebességváltóval is rendelhetők. A földgázüzemű Cursor 8 motor megfelel a 2014-ben hatályba lépő Euro VI kibocsátási norma határértékeinek.

A földgázüzemű Iveco haszongépjárművek már képesek a biometán használatára, amely a legjobb eredményekkel rendelkező megújuló energiaforrások közé tartozik a CO2-kibocsátás csökkentése terén.

További cikkek

Kiváló útfogású, exkluzív OPC Astra futómű
A Subaru Legacy ötcsillagos eredményt ért el a JNCAP új töréstesztjén
A Range Rover Evoque nyerte a „2012. év Női Autója” címet
Kulcsszavak:
 
A Scania bemutatja új tehergépkocsi-családját A Scania bemutatja új tehergépkocsi-családját A Magyar Közút az osztrák és a szlovén autópálya kezelő társaságokkal készül az önvezető járművek megjelenésére A Magyar Közút az osztrák és a szlovén autópálya kezelő társaságokkal készül az önvezető járművek megjelenésére Bemutatkozott az Iveco Stralis LNG Natural Power modellje Limitált szériás modellek a Daciatól Buszpiaci együttműködési megállapodást írt alá a Volvo és a Rába Buszpiaci együttműködési megállapodást írt alá a Volvo és a Rába Ötvenéves a legkülönlegesebb Toyota Ötvenéves a legkülönlegesebb Toyota
 
Soron kívül intézkednek a Mercedes buszok klimatizálásáról

Soron kívül intézkednek a Mercedes buszok klimatizálásáról

2012. május 03.
A Budapesti Közlekedési Központ soron kívüli intézkedé- seket kért a BKV-tól azért...
Részletek
Mercedes CitaroA Budapesti Közlekedési Központ (BKK) soron kívüli intézkedéseket kért a BKV-tól azért, hogy az ideiglenesen forgalomba állított Mercedes Citaro autóbuszok klímaberendezéseit beüzemeljék.

A BKK szerdán az MTI megkeresésére azok után közölte ezt, hogy a BKV-figyelő bloghoz több utaspanasz érkezett, mert az újonnan beszerzett, de használt járművek ablakai nem nyithatók, és van olyan, amelyen nincs, vagy nem működik a klíma.A BKK hangsúlyozta: azokon a járműveken, amelyeken nincs klímaberendezés, nyáron be fogják szerelni. Azokra a járművekre, amelyeken nincs, és az ablakok sem nyithatóak, a BKK jegyellenőröket küldött, akik hideg vizet osztanak az utasoknak. Azt ugyanakkor a BKK cáfolta, hogy utasok rosszul lettek volna.    

Közölték továbbá: "óva intik" a BKV-t attól, hogy a nem nyitható ablakokat lecseréljék, mivel műszaki vizsgálatokon kell még a buszoknak átesniük.     A Mercedes Citarók ideiglenesen álltak forgalomba Budapesten, mivel a BKV egyik alvállalkozói szerződése lejárt, újat még nem tudtak kötni, ezért a BKV-nak saját járműparkjából kell a megfelelő mennyiségű járművet forgalomba állítani.

További cikkek

Megkötötte a BKK a BKV-val az új közszolgáltatási szerződést
A gyerekek gyakran látják szüleiket beszélni, dühöngeni, kiabálni és veszekedni a volán mögött
Gyorsabb és biztonságosabb nagysebességű vonatok fejlesztésén dolgozik Kína
Kulcsszavak:
 
Alig leplezték le a Ford GT-t máris díjat nyert Alig leplezték le a Ford GT-t máris díjat nyert Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport Optimalizált harciasság: bemutatkozott a Toyota GT86 GR Sport Az ABB biztosítja a világ első, 12 méter hosszú, teljesen elektromos meghajtású, önvezető buszának töltését Az ABB biztosítja a világ első, 12 méter hosszú, teljesen elektromos meghajtású, önvezető buszának töltését A vadonatúj Volvo S90 elnyerte a „2015. legszebb formatervű szériamodellje” díjat A vadonatúj Volvo S90 elnyerte a „2015. legszebb formatervű szériamodellje” díjat Még idén indulni akar a Malév utód Még idén indulni akar a Malév utód
 
Nyereséggel zárta a tavalyi évet a cseh vasút

Nyereséggel zárta a tavalyi évet a cseh vasút

2012. május 02.
Majdnem félmilliárd koronás adózott nyereséggel zárta a tavalyi évet a Ceské Dráhy ...
Részletek
 Nyereséggel zárta a tavalyi évet a cseh vasútMajdnem félmilliárd koronás adózott nyereséggel zárta a tavalyi évet a Ceské Dráhy (Cseh Vasutak) állami részvénytársaság.

A Cseh Vasutak most nyilvánosságra hozott évzáró jelentéséből kiderül, hogy a tavalyi adózott nyereség 491,2 millió korona volt. Ez jelentős eredmény, figyelembe véve azt, hogy 2010-ben a társaság 980,7 millió koronás veszteséget könyvelt el. A nyereség legnagyobb részét - 256 millió koronát - az ingatlanok és más vagyon eladása tette ki. A vasúti vagyon eladásán kívül a többi vasúti részleg nyeresége 233 milliót ért el.

A vasút üzemi bevételei tavaly 37,65 milliárd koronára emelkedtek, ami 1,9 milliárd koronával több, mint 2010-ben. Míg a személyszállítás tavaly 583 millió koronás veszteséggel zárt, addig a teherszállítás vesztesége 72 millió koronára rúgott. 2010-ben ezeken a területeken a veszteségek 8, illetve 427 millió koronát mutattak ki. A személy- és a teherforgalom bevételei mindezek ellenére tavaly növekedtek. A személyszállításban 322 millióval 19,2 milliárd koronára, a teherforgalomban pedig 280 millió koronával 14,38 milliárdra.

További cikkek

Gyorsabb és biztonságosabb nagysebességű vonatok fejlesztésén dolgozik Kína
A Levegő Munkacsoport egy-egy sávot elvenne az autósoktól a budapesti Rákóczi úton
új diszkont légitársaságot tervez a Lufthansa
Kulcsszavak:
 
A kínaiak 1,8 millió új autót vettek novemberben A kínaiak 1,8 millió új autót vettek novemberben Mostantól Goodyear és Dunlop abroncsokkal kerülnek ki a gyárból a BMW 5 modellek Mostantól Goodyear és Dunlop abroncsokkal kerülnek ki a gyárból a BMW 5 modellek A Fiat egymilliárd eurót invesztál SUV modellek olaszországi gyártásába A Fiat egymilliárd eurót invesztál SUV modellek olaszországi gyártásába Aláírták a motorvonat-szállítási szerződéseket Aláírták a motorvonat-szállítási szerződéseket Nyereséggel zárta a tavalyi évet a cseh vasút Átadták Budapest első E-taxi drosztját
 
Csökken az üzemanyagok ára

Csökken az üzemanyagok ára

2012. május 02.
Csökkenti bruttó 10 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykeres- kedelmi ...
Részletek
MOLCsökkenti bruttó 10 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken - értesült az MTI szerdán piaci forrásokból.

A mostani változással a benzin ára 441 forintra csökken, a gázolajé pedig 436 forint lesz. A Mol a múlt héten 4 forinttal csökkentette a benzin árát, a gázolajé akkor nem változott.

Egy évvel ezelőtt egy liter benzin 385 forintba került, egy liter gázolaj pedig 375 forintba.
Az idén január végén a gázolaj átlagára 436 forint, a benziné pedig 423 forint volt. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

További cikkek

Az Opel Magyarország nem támogatja a reexportot
Nőtt a forgalma a Daciának
Már Indonéziában is gyártják és forgalmazzák az Ertigát
Kulcsszavak:
 
PS3-tól a P1-ig: Nemzetközi megmérettetés előtt a GT Academy nyertesei PS3-tól a P1-ig: Nemzetközi megmérettetés előtt a GT Academy nyertesei Csökken az üzemanyagok ára Már megvásárolható a Mazda MX-5 GT4 – ám közúton nem használható! Csökken az üzemanyagok ára Két éve állt le a Malév Csökken az üzemanyagok ára Újra teszteli az Alstom a Metropolis szerelvényeket Budapesten BMW világpremierek a 2018-as Kínai Autószalonon BMW világpremierek a 2018-as Kínai Autószalonon
 
e-útdíj elektronikus kapu vagy GPS megoldással

e-útdíj elektronikus kapu vagy GPS megoldással

2012. május 02.
A járműkövető technológi- ával foglalkozó WebEye Magyar- ország Kft. az európai...
Részletek
 e-útdíj elektronikus kapu vagy GPS megoldássalA járműkövető technológiával foglalkozó WebEye Magyarország Kft. az európai tapasztalatok alapján kétféle technológiai megoldást tart alkalmasnak az e-útdíj bevezetésére: az utakra telepített mikrohullámú jeladókat hordozó elektronikus kapuk kialakítását, vagy GPS-technológiák alkalmazását.

A kormányzati tervek szerint 2013-tól Magyarországon is bevezetnék a használatarányos útdíjat, amelynek lényege, hogy az üzemeltető a megtett kilométerek után, elektronikusan számlázza a fizetendő összeget az adott útszakaszon közlekedőknek. Az úgynevezett free-flow típusú, azaz az autók megállítása nélküli útdíjrendszerek bevezetésével az eddig előre váltott matrica helyett a beépített egység - on board unit - segítségével automatikusan, vagy a fizető terminálokon keresztül lehet rendezni a számlát.

Bagossy Tamás, a WebEye Magyarország Kft. üzletágvezetője a cég közleményében rámutat: a meglévő infrastruktúrát teljesen át kell majd alakítani, hogy alkalmassá váljon az autópálya-használat pontos nyomon követésére. Hozzátette: Európában jelenleg az elektromos kapu megoldás dominál, mivel ezeket a rendszereket akkor építették ki, amikor más alternatíva még nem volt. A jelfogó elektronikus kapuk a fizetős útszakaszra való fel-és lehajtást rendszám alapján ellenőrzik, az így beérkezett adatok segítségével mérik a jármű által megtett út hosszát, és állapítják meg a fizetendő összeget - mutatott rá Bagossy Tamás.

 e-útdíj elektronikus kapu vagy GPS megoldássalAz Európai Unió ajánlásában a GPS-t nevezi a jövő technológiájának, ezért is indították el a Galileo Programot, amely az USA által üzemeltetett GPS díjmentes szolgáltatás alternatívájaként jön létre. A műholdas rendszerek előnye, hogy rendkívül tág a felhasználási területük, az e-útdíjon kívül az általános járműkontroll, illetve a logisztikai szabályozás területén is jól kihasználhatóak az így nyert adatok - hangsúlyozza közleményében az WebEye.

A WebEye Magyarország Kft. az Európa 14 országában jelen lévő 100 százalékban magyar tulajdonú Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagja. A Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport vezető szolgáltatása a telematikai-(Mobile Resource Management), szállítmányozási biztonságot támogató "WebEye megoldás", amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával a nap 24 órájában, valós időben teszi lehetővé a járművek mozgásának, útvonalának elemzését. Európa útjain összesen 40 ezer autóban működik WebEye megoldás, ebből 23 ezret aktívan követnek.

További cikkek

Az autósok fele olvas vezetés közben
A Levegő Munkacsoport egy-egy sávot elvenne az autósoktól a budapesti Rákóczi úton
Az Opel Magyarország nem támogatja a reexportot
Kulcsszavak:
 
e-útdíj elektronikus kapu vagy GPS megoldással Németországban a Lexus 300h nyerte a „2014-es év flottaautója” díjat e-útdíj elektronikus kapu vagy GPS megoldással A Kia Motors átadta a 2014-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos gépjármű-flottáját Invitation tanulmányautó volt az új Nissan Note ihletadója Invitation tanulmányautó volt az új Nissan Note ihletadója e-útdíj elektronikus kapu vagy GPS megoldással A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot Új, kétirányú töltőrendszert telepít a Honda európai K+F központja Új, kétirányú töltőrendszert telepít a Honda európai K+F központja
 

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11511 - 11520