Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11551 - 11560
A Suzuki a 2012-es Pekingi Nemzetközi Autószalonon

A Suzuki a 2012-es Pekingi Nemzetközi Autószalonon

2012. április 24.
Közösen állít ki a Suzuki és kínai vegyes vállalata, a Changan Suzuki a 2012. április 23...
Részletek
Suzuki G70Közösen állít ki a Suzuki Motor Corporation és kínai vegyes vállalata, a Changan Suzuki a 2012. április 23. és május 2. között megrendezett Pekingi Autószalonon.

A 82. Genfi Nemzetközi Autószalon után – a tíz forgalmazott típus, köztük a Changan Suzuki által gyártott gépkocsik mellett – a pekingi kiállításon is bemutatkozik a Suzuki két koncepcióautója, a G70 és a Swift Range Extender.
2011-ben a Suzuki 300 ezer autót adott el és ezzel értékesítési rekordot állított fel Kínában. A további növekedés érdekében a Changan Suzuki a közeljövőben 500 ezer járműre bővíti évi gyártókapacitását.
A 2012-es Pekingi Nemzetközi Autószalonon az alábbi modellek mutatkoznak be.

G70


A globális kiskocsik követező generációját képviselő G70-ben a jármű tömegének csökkentésével és az aerodinamikai tulajdonságok javításával az üzemanyag-felhasználás korábban elképzelhetetlenül alacsony szintre csökken. Az autó mindössze 730 kilogrammot nyom, légellenállása kisebb, 800 köbcentis motorja pedig automatikus motorindító és -leállító rendszerrel van ellátva, amit a fékezési energiát visszatápláló, regeneratív fékrendszer egészít ki. A G70 károsanyag-kibocsátása és üzemanyag-fogyasztása így a hibrid meghajtású autókéval vetekszik.

Suzuki Swift Range ExtenderSwift Range Extender


A mindennapi teendőkre – bevásárlásra, személyszállításra – tervezett Swift Range Extender teljesen feltöltött akkumulátorral 30 kilométert képes megtenni. Ha az erőforrás merülni kezd, motorhajtású generátor tölti újra, így a vezetőnek hosszabb utakon sem kell aggódnia az akkumulátor miatt.
További cikkek


A Toyota leleplezi az új koncepció autóit a Pekingi Autókiállításon
Már jövőre Kína lehet a Porsche legnagyobb piaca
Mercedes Concept Style Coupé: a stílusforradalmár
Kulcsszavak:
 
A Suzuki a 2012-es Pekingi Nemzetközi Autószalonon Október 1-jétől önálló divízió lesz a busz- és troliágazat A Suzuki a 2012-es Pekingi Nemzetközi Autószalonon Szövetkezne a Tesla és a BMW Elektromos autók: csökkenő árak, szaporodó vásárlások Elektromos autók: csökkenő árak, szaporodó vásárlások Érkezik a BMW X modellcsalád első tisztán elektromos meghajtású modellje Érkezik a BMW X modellcsalád első tisztán elektromos meghajtású modellje Mazda CX-5 és Mazda6 flotta a Nobel-békedíjasok varsói csúcstalálkozóján Mazda CX-5 és Mazda6 flotta a Nobel-békedíjasok varsói csúcstalálkozóján
 
A magyar autóspiac beindulni látszik!

A magyar autóspiac beindulni látszik!

2012. április 24.
úgy néz ki a hosszú stagnálás után erősödés jelei figyelhetőek meg a magyar...
Részletek
Mitsubishi ASXúgy néz ki a hosszú stagnálás után erősödés jelei figyelhetőek meg a magyar autóeladásokon. Míg 2011 első három hónapjában 11 430 autó fogyott, addig az idei első három hónapban már 13 964 autóeladás történt országosan, ez egy 22,1%-os erősödés.

Az autós piac növekedése a legtöbb márkával foglalkozó magyar autóscégnek is lendületet adott. A Duna Autó Zrt. kínálatában megtalálható 14 márka: Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Honda, KIA, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Volvo.

A Mitsubishit, Subarut és Hondát tekintve a Duna Autó Zrt. a 2011-ben legtöbb autót értékesített márkakereskedés, míg Nissanban, Suzukiban, Renaultban második és Volvoban, Kiában, Fiatban és Alfában harmadik helyet szerezte meg magának.

Ha csak a Duna Autó által forgalmazott márkákat nézzük, akkor a magyar piac mérete 6970 darab volt az első 3 hónapot tekintve, amiből 792 autót a Duna Autó Zrt. márkakereskedéseiben adtak át, ez a teljes piac 11,36%-a volt. Ez 1,5%-kal jobb eredmény, mint az egy évvel korábbi állapot.

Ha csak ezekre a márkákra nézzük, akkor a tavaly első negyedév csak 5 875 autóeladás volt. Ennek az erősödésnek az egyik legfőbb motorja a csökkentett regisztrációs díj. Várhatóan az év további részében is kitart majd az erősödés. A 2008-ban tapasztalt 200 000 autó eladásos piac ma csak illúzió de a kedvezőbb prognózisok szerint a bűvös 60 000 darabos eladást akár el is érheti a piac. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének várakozása 55000 darab 2012-re.

HondaKristálygömbje senkinek sincsen, hogy meg tudja jósolni mi lesz év végére, de az elmúlt pár év után már a biztató jeleket és az enyhe de stabil növekedést is értékelni kell.


További cikkek


Az Audi új S-modell
A Toyota leleplezi az új koncepció autóit a Pekingi Autókiállításon
Mercedes Concept Style Coupé: a stílusforradalmár
Kulcsszavak:
 
A kibővített testreszabási program új szintre emeli az ügyfelek döntési szabadságát A kibővített testreszabási program új szintre emeli az ügyfelek döntési szabadságát A 2014-es új Jeep Grand Cherokee Európai premierje a Genfi Autószalonon A 2014-es új Jeep Grand Cherokee Európai premierje a Genfi Autószalonon A Ford bemutatja eddigi legerősebb áruszállítóját, az 5 tonnás Transitot A Ford bemutatja eddigi legerősebb áruszállítóját, az 5 tonnás Transitot Kezdődik a veszélyszezon rizikósabb kétkerekűek az utakon Kezdődik a veszélyszezon rizikósabb kétkerekűek az utakon Európában óriási siker a Kia Niro Európában óriási siker a Kia Niro
 
Zöld energiával működő járműveiket teszteltek a Hungaroringen

Zöld energiával működő járműveiket teszteltek a Hungaroringen

2012. április 24.
A tiszta, élhető környezet, illetve az alternatív üzem- anyagokkal meghajtott...
Részletek
Zöld energiával működő járműveiket teszteltek a HungaroringenA tiszta, élhető környezet, illetve az alternatív üzemanyagokkal meghajtott járművek megismertetésének, bevezetésének fontosságát hangsúlyozta Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) klíma- és energiaügyért felelős államtitkára a „zölden jobb” elnevezésű járműbemutató és teszt-délután alkalmából Mogyoródon, a Hungaroring vezetéstechnikai centrumában hétfőn sajtótájékoztatón.Az NFM és az óbudai Egyetem közös rendezvényén az alternatív hajtású járművek legrangosabb versenyeire készülő csapatok mutatták be speciális közlekedési eszközeiket.

Kovács Pál kiemelte: a villamos, hidrogén- és más alternatív meghajtású közlekedési eszközök remélhetőleg jelentős szerepet töltenek majd be a hazai járműpiacon – húzta alá az államtitkár, aki szerint a környezetkímélő megoldások területén elért magyarországi eredmények globális szintű kiterjesztése a fő cél. Ebben a folyamatban az eddiginél sokkal nagyobb nyilvánosságot, szerepet érdemelnek azok a fiatalok, akik  remélhetőleg az autógyártó cégek segítőivé válnak – mondta Kovács Pál.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közölte: anyagi eszközökkel segíti a magyar mérnökhallgatók sikeres szereplését. A felsőoktatásban zajló műhelymunka támogatására és összehangolására önálló projektiroda létrehozását tervezi a minisztérium.

Zöld energiával működő járműveiket teszteltek a HungaroringenGazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató- helyettese kiemelte: cége több módon is segíti a biztonságos és környezettudatos közlekedést, saját ökoprogrammal is rendelkeznek. Több egyetemmel működnek együtt, és most sikerült magukhoz vonzani a „zöld” versenyekre készülő egyetemista csapatokat.

Petis László, az INNO – MOBIL Sportegyesület elnöke az évente sorra kerülő győri Széchenyi Futam (az alternatív hajtású járművek versenye) 2005-ös indulása óta eltelt időszakot tekintette át. Felidézte: amikor elhatározták, hogy a mérnökhallgatók fantáziáját „megmozgatják”, még csak 256 forintba került egy liter benzin, és a  szponzoroknak szinte meg kellett magyarázni, hogy miért van jövőjük a zöld energiával működő járműveknek. A mai benzinárak ismeretében ez már egyértelmű - tette hozzá.

A tavalyi Széchenyi Futamon hetvenen indultak, az idén - április 29. és május 1. között - még több fiatalt és számos érdeklődőt várnak - fűzte hozzá. Az európai megmérettetésen: a 28. Shell Eco-marathon május 17. és 19. közötti rotterdami futamán öt magyar csapat vesz részt – ismertette Bütösi Lajos, a Shell üzletágvezetője. Az üzemanyag - takarékosságot népszerűsítő versenyen nyolc - kilenc kategóriában számos díjat osztanak ki – közölte.

A sajtótájékoztató után a pályán különféle zöld energiával működő, olykor meghökkentő külsejű járművek és építőik mutatkoztak be. Volt közöttük napenergiával, hidrogénnel, elektromos árammal, vagy épp sűrített levegővel futó eszköz is. Az MTI érdeklődésére az óbudai Egyetem egyik csapatkapitánya egy sűrített gázzal működő pneumobilt mutatott meg. A jármű már egy továbbfejlesztett változat, 6-8 hónap alatt készült el, s több kerékpár-alkatrészt is tartalmaz. Takarékos üzemmódban két köbméternyi sűrített nitrogénnel 6-7 kilométer megtételére képes, óránként 12 kilométeres sebességgel.

További cikkek

Az AUDI AG megvásárolta a Ducati motorkerékpárgyárat
Olasz luxusautók magyar tervezője
A Volvo megerősíti az üzemanyag-hatékonyság terén betöltött vezető szerepét
Kulcsszavak:
 
Új kétkerekes rekordot állított fel a Juke Nismo RS volánja mögött Terry Grant Új kétkerekes rekordot állított fel a Juke Nismo RS volánja mögött Terry Grant Kiss Norbi is Goodyearrel versenyez a Hungaroringen Kiss Norbi is Goodyearrel versenyez a Hungaroringen Zöld energiával működő járműveiket teszteltek a Hungaroringen „Eredeti Francia Termék” minősítést kapnak az új Renault Trucks járművek A Nissan támogatásával országos töltőhálózat épül Hollandiában A Nissan támogatásával országos töltőhálózat épül Hollandiában Zöld energiával működő járműveiket teszteltek a Hungaroringen A második generációs AYGO gyártása megkezdődött
 
Suzuki gyár szerviz visszahívási akció

Suzuki gyár szerviz visszahívási akció

2012. április 24.
Bár ritka, mint a fehér holló, egy Suzukinál is előfordulhat - Szerviz visszahívás
Részletek
Suzuki SwiftA világ számos országában elindult a Suzuki gyár szerviz visszahívási akciója. A szerviz visszahívás akció a régi, klasszikus Swiftekre vonatkozik. Ezeket az autókat azért kell visszahívni, mert az első lengéscsillapító festési eljárásából adódóan az fokozottan korrodálhat és szélsőséges esetben a kormány tengely csonk leválhat a lengéscsillapítóról és a gépkocsi mozgásképtelenné válhat. A Duna Autó Zrt. szervizében a gyári előírások szerint átvizsgálják a kocsit és itt kiderül, hogy szükséges-e a csere.

Ez a szerviz visszahívási akció is jól mutatja, hogy a Suzuki gyár ügyfeleivel nemcsak addig törődik, amíg az újautó vásárlás folyik, hanem a megvétel után is kiemelkedő fontosságú az ügyfelek biztonságos utazása és az autókkal való hosszú távú elégedettség.

Nem csak a Suzukisoknak, hanem minden gépkocsi tulajdonosnak fontos tudni azt, hogy amennyiben a gyártó kiértesítette a visszahívásról az érintettet, de az nem jelent meg a szervizben, baleset esetén a saját kára megtérítését nem kérheti, a gyártó viszont továbbra is felel a harmadik személynek okozott károkért (Noerr & Társai ügyvédi iroda 2011. áprilisi hírlevél). Az autógyár felel azért, hogy ne veszélyeztesse a vásárló életét a terméke, viszont a gépkocsi tulajdonosa köteles betartani a karbantartási előírásokat. Egy gyári hibás kocsival okozott kárért mindenkor a gyártó a felelős, akkor is, ha a tulajdonos csak az importőrrel vagy a kereskedővel került kapcsolatba.

Suzuki SwiftA Duna Autó Zrt. a visszahívási akció mellett kedvező ajánlatokkal is várja a Suzuki tulajdonosokat. A szervizben online bejelentkező ügyfeleinknek időszakos karbantartás esetén a munkadíj ingyenes. A pontos feltételekről és további akcióinkról érdeklődjön a Duna Autó Zrt. Suzuki márkaszervizében, vagy a www.dunaauto.hu weboldalon.

Jöjjön el a Duna Autó Zrt. Suzuki márkaszervizébe óbudára a Zay u. 24. szám alá, ahol tapasztalt munkatársaink magasan felszerelt műszaki és technikai háttérrel tudják átvizsgálni, és igény szerint megjavítani gépjárművét, hogy autóját mindig tökéletes műszaki állapotban tudhassa!

További cikkek

álomárom kelt el az első hazai B-osztály
A Mitsubishi megkezdi a „Global Small”/Mirage modell gyártását
A Toyota leleplezi az új koncepció autóit a Pekingi Autókiállításon
Kulcsszavak:
 
Elektromos és hidrogén üzemanyagcellás autókkal támad a Toyota Kínában Elektromos és hidrogén üzemanyagcellás autókkal támad a Toyota Kínában Suzuki gyár szerviz visszahívási akció Detroitban mutatkozott be a legerősebb Lexus BKK: jogerős, hogy megfelelő volt a villamostender elbírálása BKK: jogerős, hogy megfelelő volt a villamostender elbírálása Jövőre a Nissan is csatlakozik a Formula E elektromos versenysorozat mezőnyéhez Jövőre a Nissan is csatlakozik a Formula E elektromos versenysorozat mezőnyéhez Suzuki gyár szerviz visszahívási akció A Mol Csoport 152,1 milliárd forint nettó eredményt ért el 2011-ben
 
Jövő nyártól E-útdíj

Jövő nyártól E-útdíj

2012. április 24.
Legkésőbb 2013. július 1-jével bevezetné a kormány a megtett úttal arányos ...
Részletek
Jövő nyártól E-útdíjLegkésőbb 2013. július 1-jével bevezetné a kormány a megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetési rendszert (E-útdíj). Az ebből származó többletbevétel éves összege 150 milliárd forint lenne, tehát az intézkedés jövőre 75 milliárd forinttal javítaná a költségvetés egyenlegét.

A Széll Kálmán Terv 2.0 részeként hétfőn benyújtott konvergenciaprogram kiemeli: a közlekedésben érvényesülnie kell a használó fizet elvnek, hogy az úthasználóktól származó bevételekből finanszírozhatóvá váljanak a hazai úthálózat működtetési, karbantartási és felújítási feladatai, illetve fedezet képződjön további közlekedési célokra. Az ezekre a célokra szolgáló költségvetési támogatási kiadások kiváltásával javul a költségvetési egyensúly.

A dokumentumból kiderül: a kormány első olvasatban már megtárgyalta az előterjesztést, amely szerint a 3,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó gépjárművek besorolása tengelyszám alapján történne, az E-útdíj bevezetésekor ezek a tehergépjárművek fizetnének a megtett úttal arányosan útdíjat. A 3,5 tonna megengedett össztömeget el nem érő gépjárművek a jelenlegi D1 díjkategóriában maradnának, a 3,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó buszok tengelyszámtól és vontatmánytól függetlenül további döntésig B2 díjkategóriába kerülnének. Esetükben továbbra is érvényben marad az időtartamhoz kötött gyorsforgalmi úthasználati díjfizetési rendszer, ezek a járművek fél év múlva önkéntesen csatlakozhatnának a megtett úttal arányos díj rendszerhez.

A rendszer induláskor a gyorsforgalmi utakon és az országos közúthálózat külterületi főúti szakaszain kellene a megtett úttal arányos rendszerben díjat fizetni. A dokumentum kitér arra is: ha az új elektronikus útdíjfizetési rendszer a megadott határidőre nem épülne ki, az e-útdíj bevezetéséig a jelenlegi matricás rendszer érdemi kiterjesztésével is jelentős többletbevétel garantálható.

Jövő nyártól E-útdíjAz anyag emlékeztet arra: elkészült a budapesti közösségi közlekedés fenntartható finanszírozási modelljének koncepciója. Eszerint a jövőben a bevételtermelő fejlesztések elősegítése kerül a központba, például az e-jegyrendszer vagy a járműpark megújítása uniós támogatásokkal. A működés közvetlen központi költségvetési támogatása viszont 2013-tól csökken, távlatosan pedig megszűnik. A kormány már döntött arról, hogy a fővárosi közösségi közlekedés 2013. évi támogatását a 2012. évi előirányzathoz mérten is csökkenti 10 milliárd forinttal.

A közlekedés finanszírozását a tervek szerint új források segíthetik, például a személyforgalmi behajtási díj. A kormány támogatja a "dugódíj" infrastruktúrájának uniós forrásból történő teljes kiépítését. Ugyanakkor szükségesnek tartja megvizsgálni a rendszer szűkített, fővárosi forrásbevonásból való mielőbbi megvalósítását annak érdekében, hogy az országos elektronikus útdíjszedési rendszerrel együtt 2013. július 1-jétől üzemelhessen.

A dokumentum szerint a kormány által idén április 11-én elfogadott elvek alapján a fogyasztói árkiegészítést az állam továbbra is biztosítja a mindenkori szabályok szerint, illetve a kormány egyetért azzal, hogy a budapesti kerületek és agglomeráció is vállaljon érdemi szerepet a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásából.

További cikkek

újabb használt, alacsonypadlós buszokat vásárol a BKK
100 milliárdos hitelkeret a közösségi közlekedés fejlesztésére
2014-re lehet 4-es metró
Kulcsszavak:
 
Télies útviszonyokra figyelmeztet a rendőrség és a közútkezelő Télies útviszonyokra figyelmeztet a rendőrség és a közútkezelő Jövő nyártól E-útdíj Az MGKKE üdvözli a Kormányzat CNG üzemű autóbuszok beszerzését támogató programját Kvasinyban elkészült az 500 ezredik Škoda Yeti Kvasinyban elkészült az 500 ezredik Škoda Yeti Jövő nyártól E-útdíj Áprilisban ötödével nőtt a személyautók eladása az egy évvel korábbihoz képest Luxus autó drága edzőcipőben Luxus autó drága edzőcipőben
 
A Toyota leleplezi az új koncepció autóit a Pekingi Autókiállításon

A Toyota leleplezi az új koncepció autóit a Pekingi Autókiállításon

2012. április 24.
Kínai piacra szánt Hybrid Koncepció- autókat helyi gyártású hibrid rendszerrel szerelték.
Részletek
ToyotaToyota Motor Corporation (TMC) kiállít 38 sorozatgyártású- és koncepcióautót, beleértve három világpremiert, itt a 12. Pekingi Nemzetközi Autókiállításon.

A kiállítás április 23.-án kezdődik és május 2-ig tart a Kínai Nemzetközi Kiállításközpontban (China International Exhibition Center.) A TMC kiállítói területe 3.200 m2-es.

A világon elsőként bemutatásra kerülő csak a kínai piacra szánt hibrid koncepcióautó a “Yundong Shuangqing” hybrid rendszerét a egyedülálló módon a Toyota Motor Engineering & Manufacturing (China) Co., Ltd. R&D Center Changshu tervezte, illetve a kompakt méretű “Toyota Dear Qin” autót is – ami előrevetít egy globális stratégiát, sedan és hatchback változatokkal az autóhasználók szélesebb körét célozza meg.

A kínai autósok széleskörű érdeklődésének tárgya a TMC által kiállított „86” kompakt hátsókerék-hajtású sportautó, amit az élvezetes vezetésre terveztek; a mozgássérültek részére gyárilag kialakított „Welcab” modellpaletta; és sok más környezetbarát autó. A kiállításon a sajtókonferencia alkalmával a TMC Elnöke Akio Toyoda elmondta: Az az erőfeszítésünk, hogy a leges-legjobb autókat készítsünk Kínában az ügyfeleinknek, fokról fokra megvalósul. Mindenkivel együtt dolgozok, akikkel Kínában üzleti kapcsolatban vagyunk, és közösen fokozzuk erőfeszítéseinket, hogy mosolyt csaljunk a kínai ügyfeleink arcára.

TMC folyamatos erőfeszítése minél jobb autókat gyártani – a környezetbarát autóktól kezdve a speciális autókon keresztül egészen a sportautókig – annak érdekében, hogy a kínai autóhasználók legszélesebb elvárásainak tegyünk eleget.
Toyota


További cikkek


Már jövőre Kína lehet a Porsche legnagyobb piaca
Mercedes Concept Style Coupé: a stílusforradalmár
Az Audi új S-modell
Kulcsszavak:
 
A Nissan NP300 Navara a 2016-os év pickupja A Nissan NP300 Navara a 2016-os év pickupja A Toyota leleplezi az új koncepció autóit a Pekingi Autókiállításon 2013-ban is a Ford Focus volt a világ legkelendőbb autója „A Világ Év Autója“: kettős győzelmet aratott a Porsche Taycan „A Világ Év Autója“: kettős győzelmet aratott a Porsche Taycan A Toyota leleplezi az új koncepció autóit a Pekingi Autókiállításon Ismét mércét állít a középkategóriában a BMW Motorrad Az Audi sebességváltók gyártását kezdte meg Kínában Az Audi sebességváltók gyártását kezdte meg Kínában
 
Az Audi új S-modell

Az Audi új S-modell

2012. április 24.
Hatalmas teljesítmény, kiemelkedő menet- dinamikai képességek, visszafogott megjelenés és magas...
Részletek
Audi S6Hatalmas teljesítmény, kiemelkedő menetdinamikai képességek, visszafogott megjelenés és magas fokú mindennapos használhatóság – az Audi új S-modelljei mindezen kiváló adottságaikat a technika legfrissebb állását képviselő műszaki megoldásokkal valósítják meg. A V8-as 4.0 TFSI motor teljesítménye 309 kW (420 LE), benzinfogyasztása pedig 9,6 illetve 9,7 liter 100 kilométerenként. A nyolc hengerből négyet a pillanatnyi menethelyzet függvényében lekapcsoló „cylinder on demand” rendszere fontos szerepet játszik e magas fokú gazdaságosságban.Az Audi új S-modelljei a mindennapokra készült sportautók. V8-as Biturbo motorjuk négy liter összlökettérfogatából 309 kW (420 LE) teljesítményt, illetve az 1.400 és 5.200 percenkénti fordulatszám közötti tartományban 550 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkál. A 4.0 TFSI rendkívül érzékenyen reagál a gázadásokra, mivel hengerfejeinek speciális konstrukciója – a szívóoldal a külső, míg a kipufogósor a belső oldalon helyezkedik el – rövid utakat és alacsony ellenállást biztosít a kipufogógázok árama számára. A két Twinscroll turbófeltöltő a forgatónyomaték már korai, illetve mindenkor intenzív felfutásáról gondoskodik. Az Audi S6 álló helyzetből mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, ami az S6 Avant és az S7 Sportback számára csupán egyetlen tizedmásodperccel igényel hosszabb időt. Az átlagos benzinfogyasztás az S6 és az S7 Sportback esetében egyaránt 9,6, míg az S6 Avant számára 9,7 liter 100 kilométerenként.

E magas fokú gazdaságosságban a pillanatnyi menethelyzet függvényében, részterhelési üzemmódban a nyolc hengerből négyet lekapcsoló „cylinder on demand” rendszer is fontos szerepet játszik. E fázisok során az „Active Noise Control” (ANC) rendszer egyenlíti ki messzemenőkig a megváltozott dolgozó hengerszám következtében jelentkező nem kívánt rezgéseket, mégpedig a jármű audio-berendezésének hangszóróin keresztül az utastérbe sugárzott „ellenhangok” segítségével. Ezzel párhuzamosan a motor aktív felfüggesztései szabályozott impulzusokkal oltják ki az alacsony frekvenciatartományban keletkező lengéseket.

Audi S6Mindhárom új S-modell már alapkivitelében a hétfokozatú S tronic sebességváltóval, illetve a quattro állandó összkerékhajtással készül, utóbbi pedig a kerekenkénti forgatónyomaték-szabályozás rendszerével is szoros együttműködésben dolgozik. Kívánságra mindezt az Audi sport-differenciálművével egészítheti ki, amely a pillanatnyi körülményeknek megfelelően, aktívan osztja el a forgatónyomatékot a hátsó kerekek között.

Ugyancsak a szériafelszereltség része az alapvetően feszes hangolású, s csillapítás-szabályozással is kiegészített „adaptive air suspension sport” légrugózás, amely az S7 Sportback esetében 10, míg az S6 modelleken 20 milliméterrel süllyeszti mélyebbre a karosszériát. Az „Audi drive select” menetdinamikai szabályzórendszer a légrugózáson túl olyan opcionális elemekre is kiterjed, mint például az Audi sport-differenciálműve vagy dinamikus kormányzása, amelyek működését a vezető így fokozatmentesen szabályozhatja.

A 8,5J x 19 méretű keréktárcsákra gyárilag 255/40 méretű gumiabroncsokat szerelnek, az első féktárcsákon pedig feketére fényezett, „S6” illetve „S7” feliratú féknyergek ülnek. Kívánságra az Audi szénszál-erősítésű kerámia féktárcsákat, illetve akár 20 col (az S7 Sportback számára akár 21 col) peremátmérőjű keréktárcsákat is szállít.

A tekintélyes méretű könnyűfém keréktárcsái mellett számos további külső részlet, módosítás - mindenekelőtt a lökhárítókon, a „singleframe” hűtőrácson és a kipufogó-végcsöveken illetve a külső visszapillantó tükrök alumínium házain - utal az új S-modellek különleges státuszára. A LED-technikájú nappali menetfénnyel kiegészített „Xenon plus” fényszórók és a szintén fénykibocsátó diódákkal működő hátsó lámpák is a szériafelszereltség részét képezik. Mindhárom modell karosszériaszerkezetét mintegy 20 százalékban könnyű alumínium alkotja, így a konstrukciókat magas színvonalú törésbiztonságuk, kiemelkedő torziós merevségük és kifinomult aerodinamikai adottságaik mellett különösen csekély saját tömeg jellemzi.

Audi S6Az utastér alaptónusául - sportosan elegáns stílusban - a fekete szolgál, míg a műszerek szürke számlappal és fehér mutatókkal készülnek. Az egyes részletmegoldásokat alumínium díszítőelemek, valamint szintén alumínium küszöblécek és berakások avatják még igényesebbé. Az Audi S6 és Audi S6 Avant vezetője és első utasa már az alapkivitel részeként elektromos állítású sportülésekben foglalhat helyet, az S7 Sportback pedig integrált fejtámlával kiformált „S” sportüléseket kínál.

Mindhárom modellben a szériafelszereltséghez tartozik a négyzónás légkondicionáló berendezés, az „Audi pre sense basic” biztonsági rendszer és az „Audi sound system” részeként beépített MMI rádió. A különböző high-end opciók palettája a szélvédő-kijelzőtől (Head-up-Display) a hangulatvilágításon át egészen az olyan fejlett vezetői segédrendszerekig terjed, mint például az araszoló (Stop & Go) funkcióval kiegészített adaptív sebességszabályozás (adaptive cruise control) vagy éppen a felismert gyalogosokat külön megjelölő éjjellátó rendszer.

Az Audi S6, az S6 Avant és az S7 Sportback infotainment-rendszereik tekintetében is kategóriájuk élén járnak. A csúcsot itt az iránymutató érintőfelület-funkcióval („MMI touch”) kiegészített „MMI Navigation plus” navigációs rendszer képviseli, amely a „Bluetooth-Autotelefon online” technikájával bővítve WLAN-hotspotja révén a széles körű internet-használat lehetőségét kínálja az autó utasai számára. A vezető az „Audi connect” testre szabott szolgáltatásait veheti igénybe, köztük az „Audi Verkehrsinformationen online” híreivel és az új „Audi music stream” web-rádióval.
Az új S-modellek várhatóan július elején érkeznek a márkakereskedőkhöz.

További cikkek

22 százalékkal nő az autógyártás Szlovákiában
Az Audi RS Q3 concept
Hyundai Santa Fe - Az új generációs crossover
Kulcsszavak:
 
Katar 2023-tól elektromos autót gyárt Katar 2023-tól elektromos autót gyárt 2016 nyarán az új Citroën C4 Picasso újabb fejezetet nyit a modell történetében 2016 nyarán az új Citroën C4 Picasso újabb fejezetet nyit a modell történetében A Genfi Autószalonon debütál a Peugeot RIFTER A Genfi Autószalonon debütál a Peugeot RIFTER Az Audi új S-modell Nőtt a gumiabroncs-értékesítés Magyarországon Megkezdődött a 2013. modellévi Fiat Scudo forgalmazása Megkezdődött a 2013. modellévi Fiat Scudo forgalmazása
 
Állja a sarat az új Ford Ranger

Állja a sarat az új Ford Ranger

2012. április 23.
A „keménynek született”, kategória- első terep- tulajdon- ságokkal, vontató- és rakodó ...
Részletek
Ford RangerA „keménynek született”, kategóriaelső tereptulajdonságokkal, vontató- és rakodókapacitással büszkélkedő vadonatúj Ford Ranger nem mindennapi képességeit bárki személyesen is kipróbálhatja a Ford Solymár jóvoltálból a Piliscsévi Motorcross Centrum-ban megrendezésre kerülő ’új Ford Ranger Off-Road nap’-on.

A Ford Solymár által május 4-én, 10 és 18 óra között a Piliscsévi Motorcros Centrum-ban megszervezésre kerülő új Ford Ranger Off-Road nap során az előzetesen regisztrált jelentkezők off-road körülmények között tehetik próbára a több, mint egymillió kilométeren át, az ausztráliai Outback kősivatagjától a Közel-Kelet tűzforró homokdűnéin át az Alpok hóborította hegyi útjaiig a világ legkeményebb terepein, legextrémebb körülmények között tesztelt, a dél-afrikai Kwa-Zulu Natal dzsungelt és a namíbiai Csontváz-partot egyaránt meghódító vadonatúj Ford Ranger nem mindennapi tulajdonságait.

A minden előzetesen jelentkező érdeklődő számára nyitott programon részt vevőknek lehetősége lesz kipróbálni a korábbi és a vadonatúj Ranger tereptulajdonságait, amelyeket akár összevethetnek saját autójuk képességeivel is, ám valamivel enyhébb terepen a Kuga szabadidő-terepjáró terepképességeivel is megismerkedhetnek, illetve a Ranger, Kuga, illetve quad-ok volánja mögött ügyességi vetélkedőkön is megmérettethetik magukat. Azon érdeklődők, akik megnéznék ugyan a látványos sárdagasztást, ám szívük inkább a személyautók felé húz, a Fiesta, a Focus, a C-MAX, a Mondeo  és az S-MAX  modelleket is kipróbálhatják, természetesen országúti viszonyok között.
Ford Ranger

További cikkek


A Nissan hatodik helyen zárt a márkák rangsorában a hazai piacon
Az Audi RS Q3 concept
Megérkezett az új Kia Optima
Kulcsszavak:
 
Mindenkor biztonságban az úton – a ŠKODA Care Connect révén Mindenkor biztonságban az úton – a ŠKODA Care Connect révén Állja a sarat az új Ford Ranger A brit autóipar lekörözte a franciát Az ABB hozzájárul Norvégia legnagyobb elektromos busz projektjének megvalósításához Az ABB hozzájárul Norvégia legnagyobb elektromos busz projektjének megvalósításához Az AutoWallis lehet az Opel importőre három közép-kelet-európai országban Az AutoWallis lehet az Opel importőre három közép-kelet-európai országban Ismét Opel Családi Nap a Hungaroringen Ismét Opel Családi Nap a Hungaroringen
 
Újabb használt, alacsonypadlós buszokat vásárol a BKK

Újabb használt, alacsonypadlós buszokat vásárol a BKK

2012. április 23.
újabb használt, alacsony- padlós buszokat vásárol a Budapesti Közlekedési Központ ...
Részletek
Volvo 7700újabb használt, alacsonypadlós buszokat vásárol a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), miután eredményes volt az erre irányuló közbeszerzés; a BKV flottája 38 Volvo 7700-as típusú szóló busszal egészül ki.

A BKK által az MTI-hez szombaton eljuttatott közlemény szerint a 2004-es évjáratú, Euro III-as motorral szerelt, átlagosan 477 ezer kilométert futott Volvókat egyenként mintegy 16,3 millió forintért szerezték be; előző üzemeltetőjük a holland Veolia Transport közlekedési társaság volt.


A 12 méter hosszú járművek lényegesen kevesebbet futottak, és környezetkímélőbbek is a régi Ikarusoknál, amelyeket kiváltanak - hangsúlyozta a BKK. Mint hozzáfűzték: a használt buszok beszerzésével nem az újak cseréjét, hanem az Ikarusok felújítását váltják ki, valamint leselejtezik a régebbi magyar típusokat. A tervek szerint az első járműcsoport május közepén indul Hollandiából, de legkésőbb július 19-ig valamennyi autóbusz megérkezik Budapestre, ezt követően a magyar szakemberek átalakítják őket az itthoni előírások szerint. A BKK közölte továbbá: a használt autóbuszok beszerzését a folyamatban lévő közbeszerzési eljárásokkal folytatják, dolgoznak az új buszüzemeltetési modell megvalósításán is, hogy új autóbuszok is mihamarabb forgalomba állhassanak Budapesten.

A használt járművek a BKK 2011-ben indított tömegközlekedési beruházási programja részeként érkeznek a fővárosba. Eddig 13 Van Hool, 31 Mercedes Citaro alacsonypadlós autóbusz, illetve 14 német MAN alacsonypadlós trolibuszt vásárolt a BKK. Forgalomba állításuk folyamatban van.

Volvo 7700További cikkek


Hatszáz munkahely szűnhet meg, ha elmaradnak a buszvásárlások a Kravtexnél
2014-re lehet 4-es metró
100 milliárdos hitelkeret a közösségi közlekedés fejlesztésére
Kulcsszavak:
 
Magyar Nagydíj - Vettel nyerte a jubileumi futamot Magyar Nagydíj - Vettel nyerte a jubileumi futamot Korrupcióval gyanúsítják Kína első autógyárának vezetőjét Korrupcióval gyanúsítják Kína első autógyárának vezetőjét Földgáz-hajtású autót vesz aki környezetbarát! Földgáz-hajtású autót vesz aki környezetbarát! Újabb használt, alacsonypadlós buszokat vásárol a BKK Nőtt a Nissan nyeresége tavaly Újabb használt, alacsonypadlós buszokat vásárol a BKK Jótékonysági aukcióval és országos rajzversennyel indul itthon a MobileKids
 
A Mitsubishi megkezdi a „Global Small”/Mirage modell gyártását

A Mitsubishi megkezdi a „Global Small”/Mirage modell gyártását

2012. április 23.
 A Mitsubishi bejelentette, hogy meg- kezdődött a vadonatúj „Global Small”/ Mirage modell ...
Részletek
Mitsubishi Global SmallA Mitsubishi bejelentette, hogy megkezdődött a vadonatúj „Global Small”/Mirage modell sorozatgyártása a Mitsubishi Motors Thailand (MMTh) Laem Chabang üzemében; ez a termelőegység volt a gyártásindító ünnepség helyszíne is, ahol az MMC elnöke, Osamu Masuko mellett több jelentős személyiség is részt vett.

A Mirage „globális kompakt autó”, amelynek kifejlesztését az az elv vezérelte, hogy ugyanúgy megfeleljen a gyorsan fejlődő piacok vásárlói számára belépő modellként, mint a fejlett piacok vevőinek, akik kiváló környezetvédelmi teljesítményt nyújtó autót keresnek. A Mirage az MMTh harmadik, vadonatúj gyárában, a Laem Chabang üzemben készül, amely az MMC legnagyobb gyártó- és exportlétesítménye Japánon kívül. A Mirage március 28-án jelent meg a thaiföldi márkakereskedésekben, s ezt követően tűnik majd fel az ASEAN régiókban, Japánban és Európában. A Mirage forgalmazása nyáron kezdődik meg Japánban.

Az ünnepségen Masuko elnök kijelentette: „Az MMTh immár kétségtelenül az MMC legnagyobb gyártólétesítményeinek egyike. Amikor a Laem Chabang üzemben megkezdtük a Mirage gyártását, ügyeltünk arra, hogy biztosítsuk ugyanazt a magas minőségi színvonalat, ami japán üzemeinket is jellemzi. Ennek érdekében japán minőségellenőrök dolgoznak a gyárban, akik az itt készült autók 100 százalékát átvizsgálják, mielőtt azok vásárlóinkhoz kerülnek; ugyanakkor e szakemberek feladata a helyi minőségellenőrök képzése is. Szilárdan hiszem, hogy az új Mirage rendkívül versenyképes modell, ami a világ minden piacán jelentős sikert arat majd. Nagy reményeket fűzünk a globális stratégiánk jegyében született Mirage modellhez, ami komoly szerepet játszik vállalatunk további növekedésében.”

Mitsubishi Global SmallA Mirage máris slágernek számít a thaiföldi piacon: eddig több mint 15 ezer megrendelés érkezett az autóra.
Az MMC 2011 januárjában ismertette JUMP 2013 című, három évre szóló üzleti tervét, amelynek egyik pillére a vállalat működésének kihelyezése a gyorsan fejlődő piacokra. Emellett az MMC kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy jelentősen kiszélesítse tevékenységét az ASEAN régióban. E stratégiát erősíti a Mirage világméretű exportja Thaiföldről. A jövőben az MMC továbbra is folytatja erőteljes terjeszkedését a nagy vásárlói potenciált rejtő, gyorsan fejlődő piacokon.

További cikkek

álomárom kelt el az első hazai B-osztály
Olasz luxusautók magyar tervezője
A Volvo megerősíti az üzemanyag-hatékonyság terén betöltött vezető szerepét
Kulcsszavak:
 
A Nissan bemutatja a világ első integrált többfunkciós kameráját – a JukeCam kamerát A Nissan bemutatja a világ első integrált többfunkciós kameráját – a JukeCam kamerát Megválik a BBC a Top Gear műsorvezetőjétől Megválik a BBC a Top Gear műsorvezetőjétől Elektromos, önjáró autóbusz alvázat fejleszt az Ikarus és az Óbudai Egyetem Elektromos, önjáró autóbusz alvázat fejleszt az Ikarus és az Óbudai Egyetem A Fiat dízelmotorjait vizsgálja a német felügyelet A Fiat dízelmotorjait vizsgálja a német felügyelet Mutatjuk a nagycsaládosok kedvenc autóit Mutatjuk a nagycsaládosok kedvenc autóit
 

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11551 - 11560