Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11561 - 11570
Már jövőre Kína lehet a Porsche legnagyobb piaca

Már jövőre Kína lehet a Porsche legnagyobb piaca

2012. április 23.
Kína legkésőbb jövőre elhódítja az Egyesült államoktól a Porsche legnagyobb piaca...
Részletek
PorscheKína legkésőbb jövőre elhódítja az Egyesült államoktól a Porsche legnagyobb piaca rangját. A fellendülés évei után lelassult a kínai autópiac növekedése, amit leginkább az olcsó kisautókat gyártó kínai vállalatok éreztek meg, míg a külföldi márkák, illetve felső kategóriás modellek gyártói szinte egyáltalán nem. Az Audi, a Porsche és a Lamborghini modelljeit most is úgy veszik, mint a "forró zsemlét".

"Rendkívül nagy növekedést élünk meg" - mondta a Porsche értékesítési igazgatója Bernhard Maier. A világ egyetlen piaca sem növekszik olyan gyors ütemben mint a kínai. A Porsche az első negyedévben Kínában az előző évinél 38 százalékkal több, 7.121 autót adott el.

"Bízom benne, hogy az idén ismét kétszámjegyű százalékos növekedési ütemet tudunk elérni." Az Egyesült államokban is növekednek az eladások, de ott másokkal "fej-fej mellett haladunk". Kína "akár már az idén a legnagyobb piacunk lehet" - mondta Bernhard Maier. A Cayenne modellnek már két éve Kína a legnagyobb piaca és a Panamera modellből is ott vásárolják a legtöbbet. A Porsche a Pekingi Autószalonra időzítette a Cayenne GTS világpremierjét, csakúgy, mint a Boxster új generációjának bemutatását.

Az Audi kínai üzletének igazgatója Dietmar Voggenreiter is "hatalmas növekedési lehetőségeket" és le nem fedett "fehér foltokat" lát az országban. Az Audi két év alatt 230-ról 400-ra tervezi növelni márkakereskedőinek a számát. Kínában ötmillió lakosnál nagyobb városból van száz, de az Audi ezek közül "csak" 57-ben képviselteti magát. A tavalyi első negyedévi 37 százalék után az Audi az idei első negyedévben 40 százalékkal növelte eladásait.

További cikkek

Mercedes Concept Style Coupé: a stílusforradalmár
Az Audi RS Q3 concept
Megérkezett az új Kia Optima
Kulcsszavak:
 
Már jövőre Kína lehet a Porsche legnagyobb piaca A nyár szenzációja! Új autót kuponnal, kevesebb mint fél áron! Az új Nissan LEAF 5 csillagos eredményt ért el az Euro NCAP töréstesztjén Az új Nissan LEAF 5 csillagos eredményt ért el az Euro NCAP töréstesztjén Nagyot lépett előre a Kia az autómárkák megbízhatósági rangsorában Nagyot lépett előre a Kia az autómárkák megbízhatósági rangsorában Már jövőre Kína lehet a Porsche legnagyobb piaca Pénteken adják át a 4-es metrót Ötvenmilliárd forintos beruházást valósít meg Kecskeméten a Mercedes-Benz Ötvenmilliárd forintos beruházást valósít meg Kecskeméten a Mercedes-Benz
 
Álomárom kelt el az első hazai B-osztály

Álomárom kelt el az első hazai B-osztály

2012. április 23.
Kiemelt figyelem és rekord- nagyságú licit mellett talált gazdára az első Magyar- országon ...
Részletek
Mercedes-Benz B-osztályKiemelt figyelem és rekordnagyságú licit mellett talált gazdára az első Magyarországon gyártott Mercedes-Benz B-osztály személyautó a Vatera online piacterén. A három hét alatt több tízezer érdeklődőt vonzó jótékonysági aukció teljes, 20.110.000 forintos bevételét a Mercedes-Benz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlotta fel.

Több mint 41000 látogató, 374 licit és 20.110.000,- Ft-os végső leütési ár – ez az első Kecskeméten gyártott és értékesítésre szánt Mercedes-Benz B-osztály személyautó jótékonysági aukciójának rövid mérlege. Az április 21-én  17:15-kor befejeződött árverés nyertese a Jász-Plasztik Autócentrum Kft., a Mercedes-Benz egyik márkakereskedése , aki a hamarosan átveheti át a kecskeméti gyártósorról elsőként legurult ügyfélautót.

„Nagyon örülünk ennek a csodálatos ereménynek, és annak, hogy az árverés tízezreket mozgatott meg. Különösképp fontosnak tartjuk azonban, hogy a licitálók fogékonyak voltak az árverés jótékony voltára. A teljes összeggel ugyanis egy olyan alapítványt támogatunk, amelynek célja a gyermekek életkörülményeinek javítása. Ezeken túlmenően a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közös feladatunknak tekintjük, hogy a gyermekek számára biztonságosabbá tegyük a közlekedést.” – nyilatkozta Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Az aukcióval, amely egyben a Daimler AG MobileKids közlekedésbiztonsági programjának első hazai akciója is, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatja a Mercedes-Benz kecskeméti gyára, illetve a márka vezérképviselete.

"Ez év márciusától folyik a sorozatgyártás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban, és nagy örömmel ajánlottuk fel a futószalagról elsőként legördült autót a MobileKids program hazai támogatójának, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak" - nyilatkozta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása.

Mercedes-Benz B-osztály„Csodálatos érzés, hogy egy olyan nagy multinacionális cég, mint a Mercedes-Benz, Magyarországon nemcsak a jó magyar munkaerőt keresi, hanem a társadalmi szituációkra érzékeny partnerként érkezik hazánkba, és segíteni kíván beteg, hátrányos helyzetű gyermekeken is. A Mercedes-Benz nyitása napján bemutatta, hogyan lehet egy ország életében aktívan részt venni, barátokra, partnerekre lelni. Isten hozott Mercedes-Benz Magyarországon” – nyilatkozta Dr. Edvi Péter a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke.

A Mercedes-Benz akciója egyben az ország vezető aukciós portáljának eddigi legnagyobb jótékonysági árverése is volt, amely – az aktív licitálóknak köszönhetően – már félidejében megdöntötte a Vatera eddigi rekordját.  

„Az aukció sikerességében nagy szerepe volt a kivételes tárgynak, valamint annak, hogy a felhasználók már egy jól bevált csatornán keresztül licitálhattak. 2008 óta szervezünk rendszeresen jótékonysági árveréseket, a vaterások tudják, hogy az eddigi több mint 50 karitatív akción befolyt 21 millió forint sorsát mindig gondosan nyomon követtük, és az a legjobb helyre jutott el” – mondta el Csupor Erik, a Vaterát is üzemeltető allegroup.hu Kft. ügyvezetője.

A fokozott érdeklődés valóban nem volt nem véletlen: a Jupiter-vörös Mercedes-Benz gépjármű nem csak különleges felszereltsége és műszaki paraméterei miatt volt vonzó, de a nyertes Jász-Plasztik Autócentrum Kft. azt is elmondhatja magáról, hogy övé lett az első, értékesítésre szánt magyar Mercedes-Benz.

További cikkek

Mercedes Concept Style Coupé: a stílusforradalmár
AUDI AG megvásárolta a Ducati motorkerékpárgyárat
Olasz luxusautók magyar tervezője
Kulcsszavak:
 
Álomárom kelt el az első hazai B-osztály Toyota: Közlekedésbiztonság elméletben és gyakorlatban Álomárom kelt el az első hazai B-osztály Átalakul a Saab márkakereskedője, a Polar Mobil Kft. Álomárom kelt el az első hazai B-osztály A válság évei után ismét többet használják autóikat a magyarok A Toyota sikeres évet zárt 2014-ben Magyarországon A Toyota sikeres évet zárt 2014-ben Magyarországon Álomárom kelt el az első hazai B-osztály A Hankook Tire abroncsok a Daimler Trucks North America számára
 
A városi forgalmi dugók csökkentése kommunikáló teherautókkal

A városi forgalmi dugók csökkentése kommunikáló teherautókkal

2012. április 23.
A Renault Trucks, aki a konstruk- tőrök közül elsőként kínált ügyfeleinek okos- telefonra ...
Részletek
Renault TrucksA Renault Trucks, aki a konstruktőrök közül elsőként kínált ügyfeleinek okostelefonra kifejlesztett, speciális teherautós GPS alkalmazást, az Optimod’Lyon kutatási programban is részt vesz. A Lyon és környéke régióban elindított program célja, hogy a sofőrök részére az azonnal megjelenő forgalmi információkkal zökkenőmentesebbé tegye a városi közlekedést. A Renault Trucks ezt az alkalmazást még tovább fejlesztette, így a sofőr az adott forgalmi információk figyelembe vételével már akár át is tudja tervezni túraútvonalát. A Renault Trucks az így létrejött sofőr-közlekedési információ-raktárbázis kapcsolattal a belvárosi forgalmi torlódásokat kívánja csökkenteni.

A világ legjobb teherautója sem tudja teljesíteni küldetését, ha elakad egy forgalmi dugóban. A Renault Trucks 2011-ben dobta piacra a Nav’Truck alkalmazást, az első kifejezetten teherautós, iPhone-ra kifejlesztett GPS-t, és ezzel úttörő szerepet játszik a forgalmi torlódások elkerülését célzó kezdeményezésekben. Ezzel a tapasztalattal felvértezve a Renault Trucks most csatlakozik a Lyon és környéke régióban mintegy tíz állami és magánvállalat részvételével elindított Optimod’Lyon programhoz. A program azt tanulmányozza, hogyan lehet agglomerációs szinten összegyűjteni, feldolgozni és a felhasználókhoz visszajuttatni a közlekedésre vonatkozó adatokat mobiltelefonjukra, és ezzel folyamatosabbá tenni a közlekedést.

Ezen belül a Renault Trucks feladata elsősorban innovatív mobil megoldások és szolgáltatások kifejlesztése. A program többi résztvevője által összegyűjtött és feldolgozott adatok alapján a gyártó mérnökeinek célja, hogy egy okostelefonra kifejlesztett alkalmazással létrehozzanak egy egyszerű, ergonómikus, a városi áruellátásban dolgozó sofőrök és az érintett vállalatok igényeinek megfelelő munkaeszközt. Az azonnali és a megelőző információk közlésének köszönhetően a sofőr tisztában van a közlekedési körülményekkel, a forgalmi korlátozásokkal, információt kap a járművével használható útvonalakról, majd ezeket az információkat összesítve akár meg is tudja változtatni a megtervezett túraútvonalát. A Renault Trucks a 2014-re tervezett valós körülmények közötti tesztelés során mérheti fel az ügyfelei körében, hogy mennyire értékelik az ügyfelek az ilyen típusú szolgálatásokat.

Renault TrucksA Lyon és környéke régió és a Renault Trucks mellett a program többi partnere az IBM, a Citiway, a Parkéon, a Phoenix, a LIRIS, az Orange, a GLS, a Laboratoire d’économie des transports (közlekedési gazdasági laboratórium), a CETE és az Autoroutes Trafic (autópálya forgalom). A hároméves projektet a LUTB versenyképességi pólus (Lyon urban truck and bus) is támogatja, amelyben a Renault Trucks a kezdetek óta aktívan részt vesz.

Ez a program egy újabb lépés abban a folyamatban, amelyet a Renault Trucks több éve elkezdett a zökkenőmentes városi áruszállítás megteremtéséért, és amelynek vezérelve, hogy a megfelelő teherautót kell használni a megfelelő helyen, a megfelelő időben, és a megfelelő hajtással. Ez a folyamat a városi teherautók gazdag választékában ölt testet, amely a szállítók valamennyi igényét kielégíti, és ezen kívül minden olyan szakemberét is, akinek városban kell teherautót használnia (az önkományzatok, akiknek feladata a csatornatisztítás, a háztartási hulladék begyűjtése, valamint a kisiparosok). A Master (első és hátsó meghajtás), a Maxity, a Midlum, a Premium Distribution és az Access járműcsaládokkal a Renault Trucks városi kínálata lefedi azoknak az ügyfeleknek az igényeit, akiknek 2,8-tól 26 tonnáig terjedő össztömegre van szükségük.

Ezzel párhuzamosan a Renault Trucks a hagyományos dízel teherautók mellett alternatív meghajtással működő járműveket is kifejlesztett. A Clean Tech megjelöléssel ellátott járművek külön csoportot alkotnak a márka kínálatában; az elektromos teherautókat a Maxity Electrique, a hibrid meghajtású járműveket a Premium Distribution Hybrys Tech, a földgázüzemű teherautókat pedig a Premium Distribution GNV képviseli. Ez utóbbit már több mint tíz éve forgalmazza a márka.

További cikkek

A Nissan hatodik helyen zárt a márkák rangsorában a hazai piacon
Mercedes Concept Style Coupé: a stílusforradalmár
új generációs Opel FlexFix, akár négy kerékpárnak
Kulcsszavak:
 
Megérkezett a Toyota Corolla új generációja Megérkezett a Toyota Corolla új generációja A városi forgalmi dugók csökkentése kommunikáló teherautókkal Haszonleséssel vádol egyes nagy külföldi autógyártókat a kínai központi televízió Emelkedett az üzemanyagok ára Emelkedett az üzemanyagok ára A Halál-völgyben tesztel az új BMW 8-as Cabrio prototípusa A Halál-völgyben tesztel az új BMW 8-as Cabrio prototípusa Megérkezett a zöld rendszámos Toyota a hazai márkakereskedésekbe Megérkezett a zöld rendszámos Toyota a hazai márkakereskedésekbe
 
A Nissan hatodik helyen zárt a márkák rangsorában a hazai piacon

A Nissan hatodik helyen zárt a márkák rangsorában a hazai piacon

2012. április 20.
2012 márciusával véget ért a Nissan Sales CEE 2011-es üzleti éve. A 2011 áprilisától...
Részletek
Nissan Qashqai2012 márciusával véget ért a Nissan Sales CEE 2011-es üzleti éve. A 2011 áprilisától, 2012 márciusáig tartó időszakban 24042 Nissan gépkocsit helyeztek forgalomban a Közép-Kelet Európai régióban, mely meghaladta az éves tervszámot és 16%-os bővülést jelent a 2010-es üzleti évhez képest.

A piaci részesedés az elmúlt 6 hónapban mindig meghaladta a 3,7%-ot és mindegyik hónap a cég eddigi legjobb eredményét hozta. Márciusban a régióban elért piaci részesedés 4% fölött lesz, mely a januári rekord eredmény (4,21%) óta másodjára fordul elő. Minden ország az eddigi legjobb márciusi eredményével zárta a pénzügyi év utolsó hónapját. A Nissan Csehországban 2% fölötti, Szlovákiában 3%, Lengyelországban 5% és Magyarországon 6,9%-os piaci részesedéssel büszkélkedhet. Minden ország teljesítette az üzleti tervet, sőt utóbbi kettő túlteljesítette azt.

A Nissan Közép-Kelet- Európai importőre nagy lendülettel vág neki áprilistól a 2012-es üzleti évnek. Az értékesítés további növelése és a Nissan ambiciózus Power 88 középtávú tervének megvalósítása érdekében, 2012. április 1-től Christophe DE BEAUMONT-t nevezték ki a Nissan Sales CEE Kft. értékesítési igazgatójának. DE BEAUMONT úr Philippe SAILLARD regionális ügyvezető igazgató munkáját támogatja a budapesti régió központban, és tagja lesz az NSCEE igazgatói bizottságának.

A Nissan magyarországi eredményei

A Datahouse Kft jelentése szerint 2012 márciusában összesen 5741 darab új személy- és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba a magyar piacon. Ebből 393 darab Nissan gépkocsi volt. A japán márka piaci részesedése kiemelkedően magas, 6.85% volt 2012 harmadik hónapjában. Ezzel az eredménnyel a Nissan a személyautó és kisteherautó piacon a márkák rangsorában a 6. pozíciót foglalja el.

Nissan NavaraA Nissan márciusban újfent bizonyította, hogy a crossover szegmens vezetője, hiszen a Qashqai 125, a Juke 87 darab regisztrációt ért el. Együtt a két legnépszerűbb modell a hazai Nissan eladások több mint 2/3-át tette ki. Jó eredményeket ért el továbbá a Micra, 51 regisztrált autóval és a Navara is 50 darab forgalomba-helyezéssel.

A Nissan európai eredményei

A Nissan még soha nem volt ilyen erős Európában. Több mint 713.000 egységet értékesített a március 31-ével véget érő pénzügyi évben. Az eladások 17,5%-os növekedést mutatnak az előző pénzügyi évhez képest, ami egyben az eddigi legmagasabb piaci részesedést jelenti, mely elérte a 3,9%-ot (0,6%-al magasabb, mint 2010-ben). Az év végén a márciusi hónap is kiemelkedő eredményeket hozott. A japán cég márciusban 4,6%-os piaci részesedéssel zárt, így ez volt a negyedik hónap, amikor meghaladta a 4%-ot.

A legjobban teljesítő modellek a Sunderlandben gyártott Qashqai és Juke, bebiztosítva a Nissan folyamatos dominanciáját a Crossover szektorban. A Nissan tavaly több mint negyedmillió Qashqai-t értékesített, 3%-al többet, mint 2010-ben és első teljes pénzügyi évében kistestvére a Juke is 135.000 egységgel járult hozzá a cég sikereihez. A 2011-es pénzügyi év egyben forradalmi év is, hiszen a 100%-ban elektromos Nissan LEAF több európai piacon debütált. 2012 végére a Nissan LEAF több mint 20 országban lesz kapható és a kínálat növekedése valamint az infrastruktúra fejlődésével az eladási adatok megduplázódását várja a japán vállalat.

A könnyű haszonjárművek szektorában is jelentős nyereségre tett szert a Nissan. összességében több mint 62.000 egység kelt el (16%-os növekedés) melynek motorjai a Barcelonában gyártott az NV200 Van (39%-os növekedés) és a Navara Pickup (20%-os növekedés). A Micra is jelentősen hozzájárult a sikerhez, 6%-ot javítva előző évi teljesítményén, 77.000 darabot értékesítettek belőle. Oroszország továbbra is kulcsfontosságú piac, amely 57%-os bővüléssel 161.000 eladott egységet produkált. Piaci részesedés immár eléri az 5,9%-ot. Az Egyesült Királyság volt a Nissan második legnagyobb piaci 112.000 eladott autóval és 5,1%-os piaci részesedéssel.

Nissan LEAFA múlt hónapban megrendezett Genfi Autószalonon a Nissan bejelentett néhány olyan modellt, mely segít fenntartani a teljesítményt rövid- és középtávon. Ezek közé tartozott a sportos Juke Nismo, egy teljesen új B-szegmensű autó, az Invitation és az eNV200 100%-ban elektromos kishaszonjármű.

További cikkek


új generációs Opel FlexFix, akár négy kerékpárnak
Mercedes Concept Style Coupé: a stílusforradalmár
Az Audi RS Q3 concept
Kulcsszavak:
 
Kimagasló kényelem közúton, remek teljesítmény könnyű terepen Kimagasló kényelem közúton, remek teljesítmény könnyű terepen PEUGEOT szabadidőautó-offenzíva a Párizsi Autószalonon PEUGEOT szabadidőautó-offenzíva a Párizsi Autószalonon A Nissan hatodik helyen zárt a márkák rangsorában a hazai piacon Porsche Hungaria: az élénkülés apró jelei az újautó-piacon A tisztán elektromos Volvo XC40 vadonatúj, Android alapú infotainment rendszert kap, beépített Google technológiákkal A tisztán elektromos Volvo XC40 vadonatúj, Android alapú infotainment rendszert kap, beépített Google technológiákkal MGE: 30 százalékkal esett vissza az új személyautók eladása augusztusban MGE: 30 százalékkal esett vissza az új személyautók eladása augusztusban
 
Jelentősen emelkednek a gépjárművek vizsgáztatási díjai

Jelentősen emelkednek a gépjárművek vizsgáztatási díjai

2012. április 20.
A személy- gépkocsi forgalomba helyezési és időszakos műszaki vizsgáztatás díja ...
Részletek
Jelentősen emelkednek a gépjárművek vizsgáztatási díjaiA személygépkocsi forgalomba helyezési és időszakos műszaki vizsgáztatás díja 16.290 forintról 22.000 forintra emelkedik, és többszörösére drágul a pályaalkalmassági vizsgálat is a nemzeti fejlesztési miniszter rendelettervezetek szerint, amelyek a kormány honlapján olvashatók.

A segédmotoros kerékpár vizsgáztatása 3.090 forintról emelkedne 5.000 forintra. A motorkerékpároknál még érzékenyebb a növekedés: 4.360 forintról nőne a vizsgadíj 11.000 forintra. A mezőgazdasági vontató és a pótkocsi mostani vizsgadíja 7.760 forint, amely 21.000 forintra emelkedne. A magasabb díjak a tervezet szerint a rendelet Magyar Közlönybeli megjelenését követően 30 nap múlva lépnek hatályba.

A közúti járművezetők pályaalkalmassági vizsgálatának díjai az első fokúnál (PáV I.) 8.310 forintről a kihirdetés utáni 45. napon 39.000 forintra emelkedne, a PáV II.-IV-nél 37.000, 28.000, illetve 39.000 forint lenne az új tarifa.

További cikkek

22 százalékkal nő az autógyártás Szlovákiában
Kedvezőbb feltételekkel juthatnak autóhoz a mozgáskorlátozottak
üzembe állt az MVM elő villanyautója
Kulcsszavak:
 
Jelentősen emelkednek a gépjárművek vizsgáztatási díjai A legenda nemrégiben 80 éves lett A Bosch Budapesti Fejlesztési Központjában tették fel az i-re a pontot A Bosch Budapesti Fejlesztési Központjában tették fel az i-re a pontot Árcsökkentés ad új lendületet a villanyautózásnak Árcsökkentés ad új lendületet a villanyautózásnak Jól akarja érezni magát? Szerezzen inkább egy sportkocsit! Jól akarja érezni magát? Szerezzen inkább egy sportkocsit! Jelentősen emelkednek a gépjárművek vizsgáztatási díjai A MICHELIN új FIA Formula E Championship abroncsa: mikrochip, sportos menetteljesítmény és fenntartható mobilitás
 
Az AUDI AG megvásárolta a Ducati motorkerékpárgyárat

Az AUDI AG megvásárolta a Ducati motorkerékpárgyárat

2012. április 20.
Az AUDI AG az Invest- industrial Csoporttól meg- vásárolta a bolognai székhelyű olasz ...
Részletek
AudiAz AUDI AG az Investindustrial Csoporttól megvásárolta a bolognai székhelyű olasz Ducati Motor Holding S.p.A. sportmotorkerékpár-gyártó vállalatot. A tranzakcióra – amelyre április 18-án Hamburgban az AUDI AG és a VOLKSWAGEN AG felügyelő bizottsága is áldását adta – a várakozások szerint hamarosan a kartelljogi jóváhagyás is megérkezik. A Ducati világszerte a motorkerékpár-ipar prémiummárkájaként ismert, s a motorfejlesztés és a könnyűszerkezetes építés területein egyaránt kiemelkedő tudással és tapasztalatokkal rendelkezik.

A Lamborghini és az Italdesign nagy hagyományú olasz márkák mellett immár a Ducati az AUDI AG harmadik bástyája észak-Itáliában, egyben a vállalat növekedési stratégiájának újabb fontos eleme. Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke így fogalmazott: „A Ducati szerte a világon vezető márkának számít a sportos motorkerékpár-gyártók körében. A vállalat a nagyteljesítményű motorok, illetve a könnyűszerkezetes építés területein egyaránt széles körű know-how birtokosa, miközben a kétkerekűek globálisan is egyik legnyereségesebb gyártója. A Ducati így összességében kiválóan illik az Audi karakteréhez.“ A Ducati motorok fejlett vezérlési rendszerei, különleges égéstér-technológiái, az ezekhez kötődő alapvetően sportos karakter és a könnyűszerkezetes konstrukciók terén rendelkezésre álló bőséges tapasztalatok együttesen kiváló lehetőségeket kínálnak az AUDI AG és a Volkswagen Csoport számára.

Mint Peter Mosch, az Audi egyesített üzemi tanácsának elnöke kifejtette, az AUDI AG munkavállalóinak képviselői támogatják a vállalat hosszú távú és a dolgozókkal egyeztetett növekedési stratégiáját. Peter Mosch szerint: „Feltétlen élnünk kell a globalizáció által az Audi számára kínált lehetőségekkel, amit meg is teszünk.”

DucatiA Ducati globálisan működő vállalat, amely bolognai székhelyén túl thaiföldi saját üzemében is termel, illetve számos stratégiai jelentőségű piacán saját importőri társaságot tart fenn. A szakértők szerint a motorkerékpárok piaca – különösen ázsiában – jelentős bővül majd az elkövetkező évek során. A Ducati 2011-ben összesen mintegy 42 ezer motorkerékpárt értékesített, nagyjából 480 millió euró forgalmat produkált, s jelenleg mintegy 1.100 dolgozót foglalkoztat.

A márkát még 1926-ban Adriano és Marcello Ducati alapította Bolognában. A Società Scientifica Radiobrevetti Ducati eleinte rádiókészülékekhez állított elő alkatrészeket, a motorkerékpárok gyártását 1949-ben kezdte meg.

A Ducati márka Ducati Corse versenyrészlege révén évtizedek óta a motorkerékpár-versenyzés aktív szereplője. Ez irányú tevékenységének jelenlegi súlypontját a Ducati gyári csapata képezi, amely a motorkerékpár-világbajnokság MotoGP kategóriájában áll rajthoz, míg a Superbike World Championship mezőnyében a márka privát csapatokat támogat sikerrel. A Ducati eddig 21 szezonból összesen 17 alkalommal hódította el a Superbike konstruktőri bajnoki címét, 14 esetben pedig a versenyzői trófeát is.

További cikkek

Olasz luxusautók magyar tervezője
Május végén dönt az Audi
A Nissan forradalmi gyorstöltői megérkeztek Európába
Kulcsszavak:
 
A Ford megnyitotta második tatárföldi üzemét A Ford megnyitotta második tatárföldi üzemét 2015-ben jól teljesített a Lexus 2015-ben jól teljesített a Lexus Az AUDI AG megvásárolta a Ducati motorkerékpárgyárat A díjnyertes kishaszonjármű elektromos változatát Európában fogják gyártani A Scania egy évszádos tapasztalata a tűzoltó járművek területén A Scania egy évszádos tapasztalata a tűzoltó járművek területén A Nissan bemutatta a régen várt új LEAF-et A Nissan bemutatta a régen várt új LEAF-et
 
Uniós támogatással bővítette üzemcsarnokát a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.

Uniós támogatással bővítette üzemcsarnokát a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.

2012. április 20.
A veszprémi székhelyű Valeo Auto-Electric Magyar- ország Kft. több mint 174 millió ...
Részletek
Uniós támogatással bővítette üzemcsarnokát a Valeo Auto-Electric Magyarország KftA veszprémi székhelyű Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. több mint 174 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyert el az új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a beruházással a járművillamossági elektronikai készülékek gyártására szakosodott cég bővítette az üzemcsarnokát - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

A több mint 580 millió forint összköltségű projekt keretében mintegy 3.600 négyzetméterrel bővítették a gyártócsarnokot, melyet várhatóan napokon belül használatba vehetnek. A közlemény szerint a bővített csarnok a fejlesztésnek köszönhetően alkalmassá vált a közeljövőben beszerezendő gépek, berendezések befogadására, továbbá a cég dolgozói számára rendezettebb munkakörülményeket biztosít.

Az épületbővítmény műszaki átadás-átvétele megtörtént, a használatbavételhez szükséges eljárás folyamatban van, így hamarosan az új csarnokrészben is megindulhat a termelés. A beruházás eredményeként a projekt első évében 25 új munkavállalót vesznek fel, akik foglalkoztatása hosszú távon biztosítottá válik - áll a legnagyobb autóipari beszállítók közé tartozó társaság közleményében.

További cikkek

Hatszáz munkahely szűnhet meg, ha elmaradnak a buszvásárlások a Kravtexnél
2014-re lehet 4-es metró
100 milliárdos hitelkeret a közösségi közlekedés fejlesztésére
Kulcsszavak:
 
Uniós támogatással bővítette üzemcsarnokát a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. 100 milliárdos hitelkeret a közösségi közlekedés fejlesztésére Hyundai világpremier Detroitban Hyundai világpremier Detroitban Bemutatkozott Magyarországon az új Suzuki Celerio Bemutatkozott Magyarországon az új Suzuki Celerio Új formaterv a hatékonyság jegyében Új formaterv a hatékonyság jegyében Amikor a  mozgás acélban ölt testet – Az új Mazda6 Amikor a mozgás acélban ölt testet – Az új Mazda6
 
22 százalékkal nő az autógyártás Szlovákiában

22 százalékkal nő az autógyártás Szlovákiában

2012. április 20.
A szlovákiai autógyárak az idén közel 22 százalékkal tervezik növelni termelé- süket.
Részletek
22 százalékkal nő az autógyártás SzlovákiábanA szlovákiai autógyárak az idén közel 22 százalékkal tervezik növelni termelésüket.

Az Autóipari Szövetség (ZAP) csütörtökön ismertetett prognózisa szerint a Volkswagen, a PSA Peugeot Citroen és a Kia összesen 780 ezer darab gépkocsit kíván előállítani az idén a tavalyi 640 ezret követően.
Az utóbbi éveket tekintve 2009-ban volt mélyponton az autógyártás Szlovákiában a válság miatt, akkor 463 ezer kocsit állított elő a három autógyár.

A Volkswagen szlovákiai érdekeltségénél nemrégiben azt közölték, hogy a tavalyi közel kétszeresére, 400 ezerre kívánják növelni a Szlovákiában gyártott gépkocsik számát. A termelés már tavaly is 45 százalékot meghaladó mértékben nőtt 2010-hez képest.

További cikkek

Olasz luxusautók magyar tervezője
Az Audi RS Q3 concept
Mercedes Concept Style Coupé: a stílusforradalmár
Kulcsszavak:
 
A Nissan LEAF megédesítette az idei gyereknapot A Nissan LEAF megédesítette az idei gyereknapot Gazdára találtak az első Ladák Gazdára találtak az első Ladák Hibrid tehergépkocsival ügyesen elvégezhetők éjszaka a kiszállítási feladatok Stockholmban Hibrid tehergépkocsival ügyesen elvégezhetők éjszaka a kiszállítási feladatok Stockholmban Flotta siker a Toyotánál Flotta siker a Toyotánál Magyarországon 30 százalékot meghaladóan nőtt a forgalomba helyezett gépkocsik száma júniusban Magyarországon 30 százalékot meghaladóan nőtt a forgalomba helyezett gépkocsik száma júniusban
 
Kedvezőbb feltételekkel juthatnak autóhoz a mozgáskorlátozottak

Kedvezőbb feltételekkel juthatnak autóhoz a mozgáskorlátozottak

2012. április 19.
Az eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak gépkocsihoz a súlyosan mozgás- korlátozott...
Részletek
Suzuki SwiftAz eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak gépkocsihoz a súlyosan mozgáskorlátozott emberek, és bővült a jogosultak köre is - jelentette be Hegedüs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hegedüs Lajos elmondta: egy tavalyi rendelet szerint a súlyos mozgáskorlátozottak új autó vásárlásához 900 ezer, használt autó beszerzéséhez legfeljebb 600 ezer forint állami támogatást kaphatnak, emellett kedvezően változtak a banki hitelkonstrukciók feltételei is. A támogatott gépkocsi a Suzuki Swift 1.2 GLX, amelyhez a Széchenyi Kereskedelmi Bank hitelkonstrukcióin keresztül lehet hozzájutni. Az 1,2 millió forint önerővel rendelkezők a kézi váltós gépkocsit 1,7 millió forintért, az automata váltósat 2,1 millió forintért vásárolhatják meg, de azok is a korábbinál kedvezőbb áron juthatnak a gépkocsihoz, akik csak a minimális, 125 ezer forintos kezdő részlettel rendelkeznek. A támogatást a használt autó vásárlásához szintén a bankon keresztül lehet igénybe venni.    

Szakács Tibor, a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: folyamatosan közvetítik a MEOSZ igényeit a kormányzathoz. Hegedüs Lajos tájékoztatása szerint egy április 1-jével hatályba lépő kormányrendelet révén ismét bővülhet a gépkocsivásárlásra jogosultak köre, amelyet a korábbi szabályozás jelentősen szűkített. A jövőben a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal adja majd ki azt a szakhatósági állásfoglalást, amellyel igényelni lehet a járművásárlási támogatást.   

Suzuki SwiftA támogatásokat az eredeti, március 31-i határidő helyett május 15-ig lehet igényelni a megyei kormányhivatalok szociális és gyámhatóságánál - mondta a MEOSZ elnöke. Hegedüs Lajos szólt arról is: a kormány korábbi döntésének felülvizsgálatával a volt rokkantsági nyugdíjasok egy része a jövőben is jogosult lesz a közösségi közlekedésben utazási kedvezményre, de több mint 200 ezren kikerülnek ebből a körből: azok a korábbi 3-as kategóriájú rokkantnyugdíjasok, akik nem töltötték be az 57. életévüket és a rendszeres szociális, illetve átmeneti járadékban részesülők.    

Kitért arra is, hogy májustól azok a korábbi 1-es és 2-es kategóriájú rokkantnyugdíjasok, akik betöltötték az öregségi nyugdíjkorhatárt, ismét jogosultak lesznek közgyógyellátásra. Az intézkedés mintegy 40-50 ezer embert érint.     Hegedüs Lajos emlékeztetett arra, hogy az Erzsébet-program szociális üdülési pályázatain 21 ezer fogyatékossággal élő ember kapott támogatást. A résztvevők a Magyar Nemzeti üdülési Alapítvánnyal kötött megállapodás értelmében a MEOSZ és tagegyesületeinek akadálymentes üdülőiben is pihenhetnek.

További cikkek

üzembe állt az MVM elő villanyautója
új generációs Opel FlexFix, akár négy kerékpárnak
Olasz luxusautók magyar tervezője
Kulcsszavak:
 
Külföldön bérelt luxusautókat adtak el Magyarországon Külföldön bérelt luxusautókat adtak el Magyarországon Három és fél milliárd forintért újítanak fel utakat Tolnában Három és fél milliárd forintért újítanak fel utakat Tolnában Megkezdődik a SEAT Tarraco gyártása Wolfsburgban Megkezdődik a SEAT Tarraco gyártása Wolfsburgban Egyre több Scania a Spar flottájában Egyre több Scania a Spar flottájában Belgiumban elkezdődött a Volvo első kompakt prémium szabadidőjárművének gyártása Belgiumban elkezdődött a Volvo első kompakt prémium szabadidőjárművének gyártása
 
Hatszáz munkahely szűnhet meg, ha elmaradnak a buszvásárlások a Kravtexnél

Hatszáz munkahely szűnhet meg, ha elmaradnak a buszvásárlások a Kravtexnél

2012. április 19.
A beszállítók- kal együtt akár 600 ember munkahelye is meg- szűnhet, ha nem indulnak ...
Részletek
KravtexA beszállítókkal együtt akár 600 ember munkahelye is megszűnhet, ha nem indulnak el az idei buszvásárlások, mivel ebben az esetben a gyártás leállítására kényszerülhet a Kravtex-Kühne cégcsoport - mondta Krankovics István, a magyar tulajdonban lévő csoport ügyvezető igazgatója az MTI-nek csütörtökön.

Ismertetése szerint a győri székhelyű cég telephelyén 105 autóbusz vár gazdára, s további 30 még gyártás alatt van. A raktárra gyártás tovább nem finanszírozható, ha folytatnák a vállalkozás csődbe kerülne. Ezt azonban el akarja kerülni - tette hozzá. Krankovics István hangsúlyozta: a cégcsoport fizetőképes, nincs csődhelyzet, a több lábon álló vállalkozás többi profiljának köszönhetően. Hozzátette, hogy ez évi béremelési kötelezettségüknek is eleget tettek, állami bérkompenzációt pedig nem kértek.  

Az autóbusz-eladások már tavaly is gyengébbek voltak az előző évekénél, 2011-ben összesen 80 járművet értékesítettek, illetve adtak bérbe, míg korábban évente 150 Kravtex-buszt vásároltak a Volán vállalatok.  

Tavaly a cégcsoport közel 7 milliárd forint nem konszolidált árbevételt ért el azzal, hogy a Kühne forgalma ugrásszerűen megnőtt az építőipari géprészegységek és buszvázelemek exportálása révén. Az elmúlt évben több mint egymilliárd forint adózás előtti nyereséget könyvelhettek el. Tavaly több mint 400 millió forintot költöttek fejlesztésre és gépbeszerzésre. 2011-ben három busztípust fejlesztettek ki, elkészült egyebek között a helyközi kivitelű autóbusz továbbfejlesztett változata, amelyet jövő héten mutatnak be Győrött és Tökölön.
Kravtex

További cikkek


2014-re lehet 4-es metró
A napokban megállapodás lehet a BKV ügyében
Helyet cserél a parkolósáv és a kerékpársáv az Andrássy úton
Kulcsszavak:
 
Hatszáz munkahely szűnhet meg, ha elmaradnak a buszvásárlások a Kravtexnél Kaland és megmérettetés a kanadai Sziklás-hegységben Hatszáz munkahely szűnhet meg, ha elmaradnak a buszvásárlások a Kravtexnél Genfben bemutatkozott az Audi TT quattro sport concept tanulmányautó A SEAT zászlóshajói az  1500-astól a Tarracóig A SEAT zászlóshajói az 1500-astól a Tarracóig Beüzemelték az Alföld déli részének elérhetőségét biztosító villámtöltőt Szolnokon Beüzemelték az Alföld déli részének elérhetőségét biztosító villámtöltőt Szolnokon A SEAT Urban Mobility a városi mobilitási megoldások fejlesztésére összpontosít A SEAT Urban Mobility a városi mobilitási megoldások fejlesztésére összpontosít
 

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11561 - 11570