Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11581 - 11590
Emelkedik a  benzin ára

Emelkedik a benzin ára

2012. április 17.
Emeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykeres- kedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán, a gázolaj..
Részletek
MOLEmeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán, a gázolaj ára nem változik - értesült az MTI hétfőn piaci forrásokból.

A mostani változtatással a benzin ára 455 forintra nő, a gázolajé 441 forint marad.

A Mol egy hete nem változtatott az árakon. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.További cikkek

Helyet cserél a parkolósáv és a kerékpársáv az Andrássy úton
Első helyen a Bosch márka a gépjárművezetők körében
Május végén dönt az Audi
Kulcsszavak:
 
Emelkedik a  benzin ára A Nissan bevezeti karbantartási csomag ajánlatait Az Audi Hungariánál vette át tulajdonosa az első magyarországi Audi e-tront Az Audi Hungariánál vette át tulajdonosa az első magyarországi Audi e-tront Emelkedik a  benzin ára Bemutatkozik a Volvo gyalogos légzsákja Legördült a 150 milliomodik Volkswagen a wolfsburgi üzem gyártósoráról Legördült a 150 milliomodik Volkswagen a wolfsburgi üzem gyártósoráról Rendkívül sikeres első negyedévet zárt a Ford Magyarországon Rendkívül sikeres első negyedévet zárt a Ford Magyarországon
 
Üzembe állt az MVM elő villanyautója

Üzembe állt az MVM elő villanyautója

2012. április 17.
Villany- autóval bővítette gépkocsi- parkját a Magyar Villamos Művek az első ...
Részletek
Citroen C-ZeroVillanyautóval bővítette gépkocsiparkját a Magyar Villamos Művek (MVM), az első járművet kedden Budapesten vették át. A cégcsoport ezzel is jelezni akarja elkötelezettségét a szén-dioxid-kibocsátás nélküli közlekedés iránt.

A hazai villamosenergia-termelés csaknem felét adó piaci szereplőként az MVM Zrt. jó példával szeretne elöl járni a környezettudatos, fenntartható működésben - mondta Kóbor György, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese.Az új autó egy Citroen C-Zero típusú, teljesen elektromos meghajtású személygépkocsi. Egy töltéssel 130 kilométert tud megtenni.

Kóbor György az MTI kérdésére elmondta: a kocsit városi közlekedésre szánják, a munkatársak elsősorban akkor használják majd, ha a belvárosban intéznek hivatalos ügyeket. A tervek szerint idén legalább még egy elektromos autót beszereznek.

További cikkek

A Nissan forradalmi gyorstöltői megérkeztek Európába
Elektromosjármű-töltőket épített Budapest és Bécs között az E.On
útnak indult a Chevrolet Volt első európai tulajdonosa
Kulcsszavak:
 
A törökbálinti képviselő-testület elutasítja az autópályadíj kiterjesztését A törökbálinti képviselő-testület elutasítja az autópályadíj kiterjesztését Az otthonokkal kapcsolja hálózatba elektromos autóit az Audi Az otthonokkal kapcsolja hálózatba elektromos autóit az Audi Az új Ford Mondeo az ’Év Autója’ döntősei között Az új Ford Mondeo az ’Év Autója’ döntősei között Magyar autószerelők a világ legjobbjai között Magyar autószerelők a világ legjobbjai között A Peugeot növelte eladásait 2012-ben A Peugeot növelte eladásait 2012-ben
 
Csökken az autóláz a kínai piacon

Csökken az autóláz a kínai piacon

2012. április 17.
Kínában az autó- eladások 3,4 százalékkal visszaestek az idén az első negyed- évben ...
Részletek
Csökken az autóláz a kínai piaconKínában az autóeladások 3,4 százalékkal visszaestek az idén az első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte a kínai autógyártók szövetsége (CAAM) szerdán.

Január és március között 4,79 millió darab új autó talált gazdára, s a szakemberek szerint márciusban már némi lendületet vett a piac. Ekkor 1,84 millió gépkocsit adtak el, ami februárhoz képest 17,33 százalékos emelkedés, de alig több mint 1 százalékos bővülést éves bázison. A statisztikából kiderül, hogy a haszongépjárművek területén sokkal jelentősebb a csökkenés a gyártott mennyiséget és az értékesítést illetően is, 2011 első negyedévi adataihoz képest meghaladja a 10 százalékot.

A nemzeti fejlesztési és reformbizottság árfigyelő központjának jelentése szerint az elmúlt hónapban némileg csökkentek a hazai gyártású gépkocsik árai, míg az import autóké nőttek. A hazai gyártású személyautók esetében a tendencia három hónapja tart, márciusban 1,7 százalékos volt az áresés a tavalyi év márciusi adataihoz képest. Az import szedánok ára 2 százalékot meghaladó mértékben emelkedett az előző hónaphoz képest.

A világ legnagyobb autópiacán 2009-ben - a központi ösztönzők hatására - 46 százalékos volt az eladások bővülése, 2010-ben pedig 32 százalékos. 2011-ben azonban az intézkedések visszavonása következtében 2,5 százalékra mérséklődött az értékesítés növekedése, 18,5 millió darab kelt el. 2012 első két hónapjában - 6 százalékos visszaeséssel - az elmúlt 7 év legrosszabb eredményét könyvelte el az iparág.

További cikkek

Egymilliárdos beruházás Pápán, ötven új munkahely létesül
Nőtt a magasabb kategóriájú személyautók iránti kereslet Szlovákiában
Emelkedett az új személygépkocsik száma Szlovákiában
Kulcsszavak:
 
Fénydizájnjában is újszerű a ŠKODA ENYAQ iV Fénydizájnjában is újszerű a ŠKODA ENYAQ iV Audi Hungaria: mintegy 2 millió motor készül az idén Győrben Audi Hungaria: mintegy 2 millió motor készül az idén Győrben A Focus ST-vel fiatalít amerikában a Ford? A Focus ST-vel fiatalít amerikában a Ford? Az új CUPRA Ateca 2020 a márka új receptje nagy teljesítményű szabadidő autóra Az új CUPRA Ateca 2020 a márka új receptje nagy teljesítményű szabadidő autóra Napsütés, tenger, Kia A1A Optima Napsütés, tenger, Kia A1A Optima
 
100 milliárdos hitelkeret a közösségi közlekedés fejlesztésére

100 milliárdos hitelkeret a közösségi közlekedés fejlesztésére

2012. április 17.
A kormány 100 milliárd forintra növelte a közösségi közlekedés fejlesztésére szolgáló hitel- keretet...
Részletek
100 milliárdos hitelkeret a közösségi közlekedés fejlesztéséreA kormány 100 milliárd forintra növelte a közösségi közlekedés fejlesztésére szolgáló hitelkeretet - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a kormány a közösségi közlekedés infrastrukturális feltételeinek fejlesztése érdekében határozatot hozott a Magyar Fejlesztési Bank Közösségi Közlekedésfejlesztés Finanszírozási Programja keretösszegének a korábbi érték kétszeresére, 100 milliárd forintra emeléséről.


A kibővített árfolyam-fedezeti kötelezettségvállalással is megtámogatott programban elérhető hitelek futamideje legfeljebb 15 év.

A közlemény szerint az MFB programjából személyszállítási közszolgáltatási feladat ellátására vonatkozó közszolgáltatási szerződéssel rendelkező vállalkozások juthatnak forráshoz. A hitelből kötöttpályás vagy közúti személyszállításra alkalmas, típusengedéllyel rendelkező, új vagy használt járművek vásárlását, felújítását finanszírozhatják. Támogatható cél az elektronikus jegyrendszer bevezetéséhez kapcsolódó beruházások finanszírozása és a környezetvédelem szintjének emelését lehetővé tevő új, akár belvízi szállítóeszközök beszerzése is.

Az igénybe vehető hitelösszeg alsó határa 50, egyes esetekben 100 millió forint, felső korlát nincs. Az egyes hitelek futamideje maximum 15 év, a kamat az EURIBOR-hoz kötődik. A programról a Magyar Fejlesztési Bank egyebek mellett a közeljövőben kezdődő, hét nagyvárost érintő országjáró körútján is részletes tájékoztatást ad.

100 milliárdos hitelkeret a közösségi közlekedés fejlesztéséreTovábbi cikkek


Helyet cserél a parkolósáv és a kerékpársáv az Andrássy úton
A kormány kibővíti az M0 nagyprojektet
Egymilliárdos beruházás Pápán, ötven új munkahely létesül
Kulcsszavak:
 
100 milliárdos hitelkeret a közösségi közlekedés fejlesztésére A Tesla egy új típussal üzenne hadat a nagy német gyártóknak A SEAT bemutatja a márka megoldásait a biztonságosabb és hatékonyabb mobilitáshoz vezető úton A SEAT bemutatja a márka megoldásait a biztonságosabb és hatékonyabb mobilitáshoz vezető úton 100 milliárdos hitelkeret a közösségi közlekedés fejlesztésére Már rendelhető a megújult MINI Paceman Új Suzuki szalon nyílt Tatabányán Új Suzuki szalon nyílt Tatabányán Mazda MX-5 RF világpremier a New York-i Nemzetközi Autó kiállításon Mazda MX-5 RF világpremier a New York-i Nemzetközi Autó kiállításon
 
Több százezer eurót keresett néhány hét alatt egy új típusú varsói traffipax

Több százezer eurót keresett néhány hét alatt egy új típusú varsói traffipax

2012. április 17.
Csaknem 240 ezer eurónyi (71 millió forint) bírságot róttak ki néhány hét alatt...
Részletek
traffipaxCsaknem 240 ezer eurónyi (71 millió forint) bírságot róttak ki néhány hét alatt egy új típusú varsói traffipax működése nyomán, amelyet a lengyel főváros egyik forgalmas kereszteződésénél állítottak fel.

A berendezés nem ismer irgalmat: egy időben több autós szabálytalankodását is képes lefényképezni, így a gyorshajtókon kívül a piroson áthajtó sofőrök is tartanak tőle. A szükséges adatokat automatikusan továbbítja a forgalmat felügyelő városőrség számítógépes rendszerébe, ahonnan néhány napon belül a szabálytalankodók címére küldenek értesítést. Február vége óta már négyezer személyt bírságoltak meg - olvasható a varsói Metro napilap online kiadásában.

A fővárosi városőrség dicséri a traffipax hatékonyságát, mert beüzemelése óta jelentősen csökkent a balesetek és a szabálytalankodások száma. Négy berendezésre közbeszerzési pályázatot írtak ki, és a közeljövőben továbbiak beszerzésén is gondolkodnak, pedig nem olcsók. A lap azt állítja, hogy a több mint 59 ezer eurós kiadás nem egész két hónap alatt megfizetődik.

Lengyelország tavaly európai rekordokat dönt a halálos kimenetelű közúti balesetek számában: több mint 40 ezer balesetben több mint négyezren haltak meg. Ezért társadalmilag fontos kérdés a baleset-megelőzés.

További cikkek

Az idei első charterjáratokat fogadta a sármelléki repülőtér
A kormány kibővíti az M0 nagyprojektet
új funkcionalitás és intelligens technológia a fokozott élményért
Kulcsszavak:
 
Az új Scania-generáció csökkenti az üzemanyag-költséget Az új Scania-generáció csökkenti az üzemanyag-költséget Több százezer eurót keresett néhány hét alatt egy új típusú varsói traffipax Semmisnek nyilvánította a bíróság a pécsi buszok eladását Több százezer eurót keresett néhány hét alatt egy új típusú varsói traffipax Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait Több százezer eurót keresett néhány hét alatt egy új típusú varsói traffipax Csütörtökön országos balesetmegelőzési kampány indult A Ford továbbra is vezeti a magyarországi jármű eladásokat A Ford továbbra is vezeti a magyarországi jármű eladásokat
 
A Mercedes-Benz kecskeméti gyára megkezdte a B-osztályos személyautók kiszállítását

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára megkezdte a B-osztályos személyautók kiszállítását

2012. április 17.
A Mercedes új kecskeméti gyárában március óta folyik a sorozat- gyártás.
Részletek
Mercedes-BenzAz autókat egyelőre kamionon szállítják el, később a kamionok mellett vonatok is résztvesznek az autók transzportálásában. A mai napon 15 kamion hagyja el a gyár területét az új Mercedes-Benz „Made in Kecskemét“ B-osztályokkal.

A magyarországi gyárban eddig kétezer B-osztály készült el, és már folyik a második itt gyártott modell, egy négyajtós coupé gyártásának előkészítése is.

A gyárban elsőként elkészült értékesítésre szánt autót, egy Mercedes-Benz B 200 Blue EFFICIENCY, Jupiter vörös színű, 1595 köbcentiméter hengerűrtartalmú, 156 lóerős személygépkocsit a Mercedes-Benz árverésre bocsátott, melynek bevételével a cég a Nemzetközi Gyermekmentö Szolgálat munkáját segíti. Az aukció a Vatera portálon keresztül zajlik és április 21.-ig tart.

További cikkek

A Johnson Controls megkezdte az autóülések gyártását új kecskeméti gyárában
Emelkedett az új személygépkocsik száma Szlovákiában
Megérkezett az új Kia Optima
Kulcsszavak:
 
Amikor a Peugeot létrehoz egy álmot Amikor a Peugeot létrehoz egy álmot A Mercedes-Benz kecskeméti gyára megkezdte a B-osztályos személyautók kiszállítását A kormány az NGM-től és az NFM-től vár előterjesztést a BKV buszparkjának megújításáról A Mercedes-Benz kecskeméti gyára megkezdte a B-osztályos személyautók kiszállítását Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt.-nél Napokon belül megérkezik a vadonatúj MINI Connected applikáció Napokon belül megérkezik a vadonatúj MINI Connected applikáció Már járja a próbaköröket a tram-train Spanyolországban Már járja a próbaköröket a tram-train Spanyolországban
 
A Hankook vadonatúj UHP abroncsa prémium autómárkák eredeti gyári felszereléseként

A Hankook vadonatúj UHP abroncsa prémium autómárkák eredeti gyári felszereléseként

2012. április 17.
A Hankook a világ hetedik legnagyobb és egyik leg- gyorsabban fejlődő gumi- abroncs- -gyártó vállalata ...
Részletek
Hankook A Hankook Tire, a világ hetedik legnagyobb és egyik leggyorsabban fejlődő gumiabroncs-gyártó vállalata ma bejelentette, hogy az új BMW 3-as sorozat eredeti gyári beszállítója lett. A müncheni székhelyű vállalat legnagyobb számban értékesített modelljét gyárilag többek között a Hankook nagy teljesítményű Ventus S1 evo² abroncsaival szerelik fel. Kezdetben 205/60 R 16 W méretű gumiabroncsokat szerelnek fel gyári alapfelszerelésként a BMW 3-as sorozatának 316d és 320d valamint a 316i és 320i közötti modelltartományára.

A MINI és az 1-es sorozat után a vadonatúj 3-as sorozat a BMW csoport harmadik olyan modellje, melyet Hankook abroncsokkal szerelnek fel, ami újabb fontos mérföldkövet jelent a gumiabroncsgyár globális terjeszkedési pályáján a prémium szegmensben. “Eredeti gyári alapfelszerelés szállítására megbízást kapni a BMW egyik legnagyobb számban értékesített, kulcsfontosságú modellje számára a bizalom és a motiváció bizonyítéka” – jelentette ki Jin-Wook Choi, a Hankook Tire európai igazgatója, a cégcsoport alelnöke. “Nagyon örülünk a további intenzív együttműködésnek a BMW-vel. új csúcsminőségű termékünkkel, a Ventus S1 evo²-val egy olyan gumiabroncsot fejlesztettünk ki, mely az intenzív kiválasztási folyamat során meggyőzte a BMW kritikus mérnökeit a vezetési dinamika és a kényelem valamint a vizes úton való tapadás és a gördülési ellenállás tekintetében.”

A Hankook csúcsminőségű Ventus S1 evo² abroncsa 2012 tavaszán jelent meg a piacon. Az abroncs már a próbafázisban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott elsőrangú vezetési komfortjával és alacsony gördülési ellenállásával, amihez rendkívül dinamikus vezetési jellemzők kapcsolódtak. Ezt részben jelentős súlycsökkentéssel (kevesebb rugózatlan tömeg) lehetett elérni a rendkívül könnyű, mégis nagyon tartós acél szövetváznak köszönhetően. Ezt a fajta szövetvázat a Hankook korábban már alkalmazta a német DTM, a világ talán legnépszerűbb túrautó bajnoksága számára szállított versenyabroncsokhoz kifejlesztett technológiában.

BMWA vulkanizálási paraméterek csökkentett hőmérsékleten történő optimalizálásával jelentősen növelni lehetett a kötési arányt, és a gumi alapanyag célzottabb keresztkötését sikerült elérni. Egy újonnan kifejlesztett sztirol-butadién polimerrel kombinálva ezek az eredmények a tapadás jelentős növekedését biztosítják, ami kiváló fékezési és vonóerőátviteli teljesítményt biztosít még nedves felületen is, mindemellett rendkívül alacsonyan tartva a gördülési ellenállást.

“Az új BMW 3-as sorozat egyike azon kevés járműveknek, amelyek képesek fenntartani az egyensúlyt a sportos, dinamikus vezetés és a nyugodt, kényelmes hosszú távú vezetés között, ugyanakkor úttörő a hatékony energiafelhasználás terén is.” – jelentette ki Stefan Fischer, a Hankook Tire Európai Technológiai Központjának (ETC) vezetője, aki egyben a BMW csoport számára végzett gumiabroncs-fejlesztés felelőse is. “Az új Ventus S1 evo² abroncsunknál következetesen alkalmaztuk a Kontrol Technológiát, hogy egy korszerű, nagy teljesítményű gumiabroncsot fejlesszünk ki, mely a csúcsligában játszik a vezetési dinamika, a biztonság és a környezeti szempontok tekintetében.”

Jelenleg 45 mérnök és szakember dolgozik az ETC-nél a németországi Hannover közelében található Langenhagenban, az európai járműipar számára testreszabott gumiabroncsokon. Itt fejlesztették ki az új BMW 3-as sorozat számára a gumiabroncsokat, és itt is vetették alá azokat széles körű teszteknek. A BMW csoport számára jelenleg minden gumiabroncsot a vállalat fő üzemében, a dél-koreai Geumsanban gyártanak. A csúcstechnológiát alkalmazó gumiabroncs gyárat, mely ultra-nagy teljesítményű abroncsok gyártására specializálódott, nemrég bővítették egy új gyártó részleggel, ahol csúcsminőségű abroncsokat állítanak elő a világ jelenleg legkorszerűbb gyártóberendezéseivel. A BMW 1-es és 3-as sorozatú modelljei mellett a gyár a MINI számára is gyárt eredeti gyári felszerelésű gumiabroncsokat.
BMWTovábbi cikkek

A Volkswagen Személyautók első negyedéves kiszállításai első alkalommal haladták meg az 1,3 millió járművet
A Johnson Controls megkezdte az autóülések gyártását új kecskeméti gyárában
Egymilliárdos beruházás Pápán, ötven új munkahely létesül
Kulcsszavak:
 
A Hankook vadonatúj UHP abroncsa prémium autómárkák eredeti gyári felszereléseként Az új Range Rover Sport SVR álló helyzetből 4,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára Az Opel tagadja, hogy megsérti az európai környezetvédelmi szabályokat Az Opel tagadja, hogy megsérti az európai környezetvédelmi szabályokat Új ruhát kaptak a Wizz Air gépek Új ruhát kaptak a Wizz Air gépek A Hankook vadonatúj UHP abroncsa prémium autómárkák eredeti gyári felszereléseként A kecskeméti Mercedes-Benz iskola megnyitja kapuit a magyar gyermekek részére A Hankook vadonatúj UHP abroncsa prémium autómárkák eredeti gyári felszereléseként Harmincnégy év után először fizet osztalékot az American Airlines Group
 
A Nissan Juke izgalmat visz a bevásárlóközpontokba

A Nissan Juke izgalmat visz a bevásárlóközpontokba

2012. április 16.
A Juke ismertségé- nek növelése érdekében a Nissan látványos eszközök...
Részletek
Nissan JukeA Juke ismertségének növelése érdekében a Nissan látványos eszközökkel jelenik meg tavasszal a legismertebb bevásárlóközpontokban, képzett hostessekkel és a Juke Shiro-val kapcsolatos játékokkal.

A promóciós időszak előttünk álló 4 hetében 2 budapesti helyszínen látható a Nissan kitelepülése. április 17. és 29. között az Allee, május 2-től 13-ig pedig az Aréna bevásárlóközpontban.
A Nissan Juke promóció izgalmas játékokkal kecsegtet, mint a „Juke energiaital keresés", melynek keretében a hostessek által a kiállított autóban elrejtett Juke energiaitalt kell az érdeklődőknek megtalálnia. A másik érdekesség a „Juke Thrillerizer" ahol a vállalkozó kedvű látogatókat egy zöld háttér (blue-box) előtt lefotózzák, majd a szereplőket a Juke új televíziós reklámjának képsoraiba illesztik be. A képeket a helyszínen kinyomtatják és feltölthetők a Nissan Juke hivatalos Facebook oldalára is.

Az kampány igazi nagy dobása az a tesztvezetési akció, melynek keretében Apple iPad-eket, iPhone-okat és egy kétfős New York-i utat nyerhetnek a márkakereskedéseknél Juke-ot tesztelő érdeklődők.

További cikkek

A Nissan forradalmi gyorstöltői megérkeztek Európába
A Volkswagen Személyautók első negyedéves kiszállításai első alkalommal haladták meg az 1,3 millió járművet
A Johnson Controls megkezdte az autóülések gyártását új kecskeméti gyárában
Kulcsszavak:
 
A Mercedes-AMG vadonatúj kompakt sportmodelljei újra megerősítik pozíciójukat a szegmensben A Mercedes-AMG vadonatúj kompakt sportmodelljei újra megerősítik pozíciójukat a szegmensben Újra járható a Bem rakpart a Batthyány tér és a Bem József tér között Újra járható a Bem rakpart a Batthyány tér és a Bem József tér között A Nissan Juke izgalmat visz a bevásárlóközpontokba Európában, a 2012. évi Zero Rally keretében tesztelik a Hyundai ix35 üzemanyag-cellás járműveket Áder János részvétét fejezte ki az orosz elnöknek Áder János részvétét fejezte ki az orosz elnöknek Lexus világpremier a Genfi Autószalonon Lexus világpremier a Genfi Autószalonon
 
Nőtt a magasabb kategóriájú személyautók iránti kereslet Szlovákiában

Nőtt a magasabb kategóriájú személyautók iránti kereslet Szlovákiában

2012. április 16.
öt év alatt teljes változáson ment át a szlovákiai személy- autó piac: míg 2006-ban a legtöbb ...
Részletek
Nőtt a magasabb kategóriájú személyautók iránti kereslet Szlovákiábanöt év alatt teljes változáson ment át a szlovákiai személyautó piac: míg 2006-ban a legtöbb eladott személygépkocsi a kisautók kategóriájából került ki, tavaly már az alsóközép kategóriás személygépkocsik vették át a piacvezetést a CSOB bank hétfőn nyilvánosságra hozott analízise szerint.

Az eladási listák harmadik helyére a SUV kategória (szabadidőautók, városi terepjárók) került, amelynek eladása öt év alatt az ötszörösére emelkedett. Szlovákiában 2008-ban költöttek a legtöbbet személyautó vásárlásra, a válság kirobbanásának évében az e célra fordított összeg megközelítette a 4 milliárd eurót, tavalyi viszont alig haladta meg a 2,8 milliárdot. A személyautók eladásának száma 2009-ben 19 százalékkal visszaesett, viszont 2010-ben és 2011-ben már évente több mint 10 százalékkal nőtt, az elemzés szerint elsősorban a személyautók árcsökkenésének köszönhetően.

Az átlagbér emelkedése és az autók árának csökkenése nyomán az elmúlt tíz év során hozzáférhetőbb lett a személygépkocsi vásárlás: míg 2001-ben Szlovákiában egy kis kategóriás autót 23,8 havi átlagbérből lehetett megvenni, addig tavaly erre már 11,9 havi átlagbér elegendő volt. A hozzáférhetőség emelkedése ellenére 2011-ben még közel minden harmadik személyautót lízingre vásároltak majdani tulajdonosai. A lízingre vásárolt autók nagyobb része (52 százalék) használt gépjármű volt. Szlovákiában a háztartások 82 százaléka rendelkezett személyautóval, öt évvel ezelőtt ez a szám még csak 71 százalék volt.

További cikkek

A Johnson Controls megkezdte az autóülések gyártását új kecskeméti gyárában
Emelkedett az új személygépkocsik száma Szlovákiában
Audi Hungaria létszáma nyolcezer felett
Kulcsszavak:
 
Nőtt a magasabb kategóriájú személyautók iránti kereslet Szlovákiában A Volkswagennek is szállít alkatrészeket a HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. Csúcsokat döntött a Nissan 2014-ben Csúcsokat döntött a Nissan 2014-ben Toyota Land Cruiser: A legbiztonságosabb terepjáró? Toyota Land Cruiser: A legbiztonságosabb terepjáró? Nőtt a magasabb kategóriájú személyautók iránti kereslet Szlovákiában Szombaton ismét Jazzy Street Újabb General Motors projektek Magyarországon Újabb General Motors projektek Magyarországon
 
A DAF 2600-as az idei RAI-kiállításon jubilál

A DAF 2600-as az idei RAI-kiállításon jubilál

2012. április 16.
ötven évvel az első bemutat- kozása után a DAF 2600-as újra meg- jelenik ...
Részletek
DAFötven évvel az első bemutatkozása után a DAF 2600-as újra megjelenik a BedrijfsautoRAI kiállításon. A járművezetőnek nyújtott kiemelkedő kényelméről elhíresült teherautó ezen a kiállításon debütált először, 1962-ben. A „nemzetközi közúti fuvarozás anyja” április 17-től 21-ig tekinthető meg a BedrijfsautoRAI 2012 kiállítás 4-es csarnokában, a „Klasszikusok terén”.

A DAF 2600-as volt az 1962-ben megrendezett 45. RAI-kiállítás sztárja. A 11,1 literes, hathengeres, 220 lóerős dízelmotorral hajtott jármű forradalminak számított a sofőrnek nyújtott kényelem terén, és hamar etalonná vált a nemzetközi fuvarozásban. A kocka alakú fülkénél akkoriban nem akadt tágasabb és kényelmesebb a piacon. A 2600-as ezenkívül kiemelkedően nagy ablakfelületeket is kínált a lehető legjobb kilátás érdekében. A járművezető luxuskivitelű, rugózó, állítható ülésben ült, az utasülés teljesen ledönthető volt. A kényelmet tovább növelte az ergonomikus kialakítású műszerfal, valamint a kiváló minőségű fűtés és szellőzés.

Hálófülke

A DAF 2600-as volt az első olyan teherautók egyike, amelyik hálófülkés változatban is kapható volt. A két ágy – melyek közül a felsőt fel lehetett hajtani a fülke hátfalához – páratlan kényelmet nyújtott a vezetőnek és kísérőjének. Ennek köszönhetően a jármű ideális volt a távolsági fuvarokhoz. A kényelmet tekintve a DAF 2600-as éppen úgy kategóriája legjobbja volt, mint manapság a DAF XF105.

DAFA holland gyár 1974-ig több mint 15 ezer DAF 2600-ast készített. A BedrijfsautoRAI-n kiállított jármű az eindhoveni DAF Múzeum állandó kiállításának egyik darabja.
További cikkek


A „Jövő Taxija” a New Yorki Nemzetközi Autókiállítás előestéjén mutatkozott be
A DAF Trucks új alkatrészelosztó központot épít Eindhovenben
Los Angeles-i küldöttség a NABI-nál
Kulcsszavak:
 
308 GTi by Peugeot SPORT - Sportkompakt felülmúlhatatlan formában 308 GTi by Peugeot SPORT - Sportkompakt felülmúlhatatlan formában Az autó, amely sosem felejt Az autó, amely sosem felejt A DAF 2600-as az idei RAI-kiállításon jubilál Egyharmaddal nőtt a román autópiac az első félévben E-útdíj - NFM: a jogszabályoknak megfelelően fog eljárni az állam E-útdíj - NFM: a jogszabályoknak megfelelően fog eljárni az állam Megindult a forgalom az M3-as új szakaszán Megindult a forgalom az M3-as új szakaszán
 

Találatok száma: 12121 Megjelenítve: 11581 - 11590