Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11820 Megjelenítve: 11641 - 11650
Hegymenetben az Iveco: nyereséges évet zárt 2011-ben

Hegymenetben az Iveco: nyereséges évet zárt 2011-ben

2012. február 13.
Eredményes évet zárt az Iveco 2011-ben. Világszinten 15,1%-kal növelte árbevételét...
Részletek
IvecoEredményes évet zárt az Iveco 2011-ben. Világszinten 15,1%-kal növelte árbevételét 9,6 milliárd euróra és 18,3%-kal több járművet szállított az előző évhez képest. A növekedés elsősorban a nyugat-európai piacok általános keresletének javulását és a továbbra is erős dél-amerikai teljesítményt tükrözi.

Az Iveco – a buszokat és különleges járműveket is beleértve – összesen 153.384 járművet szállított 2011-ben, amely 18,3%-os növekedést jelent 2010-hez képest. A vállalat valamennyi teherautó kategóriában növelte szállításait: a könnyűkategóriában 19,6%-kal, a középkategóriában 24%-kal, a nehézgépjárművek kategóriájában pedig 21%-kal. Nyugat-Európába 87.981 járművet szállított, 12,3%-kal többet, mint 2010-ben. A régióban növekedést ért el Franciaországban (+17,8%), Németországban (+14,7%), és az Egyesült Királyságban (+62,5%), valamint kismértékű emelkedés mutatkozott Olaszországban (+2,1%) is. A spanyolországi szállítások ezzel szemben 3,9%-kal csökkentek. Latin-Amerikában és Kelet-Európában is emelkedett a szállítások mértéke 28,9%-kal, illetve 25,8%-kal.

A teljes haszonjármű piac eredményei 2011-ben

A 3,5 tonna feletti haszonjárművek nyugat-európai piaca jelentős növekedést könyvelhetett el: az év második felében tapasztalt lassulás ellenére, éves szinten 17,3%-os volt az emelkedés mértéke. A regisztrációk alapján lényegesen nagyobb növekedést mértek Franciaországban (+21,7%), az Egyesült Királyságban (+21,5%) és Németországban (+20,4%). A spanyolországi növekedés ugyanakkor nagyon szerény, az alacsonynak számító 2010-es szinthez képest 5,4%-os volt. Olaszországban pedig további 2,1%-kal csökkent a kereslet, így tovább nőtt az észak- és dél-európai piacok közötti különbség. Kategóriák szerint a szinte minden piacon pozitív teljesítményt elérő nehézgépjárművek szegmensében volt a legnagyobb a növekedés (30,4%). A közép- és könnyűkategóriás haszonjárművek kategóriájában a növekedés visszafogottabb, 12,0%-os és 11,8%-os volt.

IvecoA kelet-európai piacokon szintén jelentős, 49,4%-os teljes emelkedést mutatott a regisztrációk száma, a nagyon alacsony 2010-es szinthez képest. A nehézgépjárművek szegmense 76,7%-kal, a középkategóriás haszongépjárműveké 9,3%-kal, a könnyűkategóriásoké pedig 31,2%-kal növekedett. Latin-Amerikában a brazil piac folyamatos megbízható teljesítményének és az argentin piac erőteljes fellendülésének köszönhetően a könnyűkategóriás haszonjárművek iránti kereslet 15%-kal bővült az előző évhez képest.

Iveco mérföldkövek 2011-ben

Az év egyik legjelentősebb eseménye a Daily új, 8. generációjának megjelenése volt. A könnyűkategóriás haszonjárműből bő 30 évvel ezelőtti bemutatkozása óta több mint 2,5 millió darabot adtak el. Az új járművet szeptemberben mutatták be a torinói Fiat Industrial Village központban. A mind stílusában, mind tartalmában megújult új Daily kiemelkedő teljesítményt és rendkívül vonzó üzemeltetési költséget kínál, az előző modellénél 10%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztással és CO2-kibocsátással. A jármű új motorválasztékkal kapható. Az FPT Industrial 3 literes F1C 205 lóerős változata a leadott teljesítmény tekintetében kategóriájának vezető terméke, a Natural Power változat pedig egy különösen környezetbarát, az EEV szabványoknak megfelelő, földgázüzemű használatra optimalizált kettős üzemű jármű. Az új Daily elektromos változata is elérhető, amely zéró károsanyag-kibocsátást biztosít.

A bemutatást követően mindössze két hónapon belül az új Daily három nagyobb elismerésben is részesült. Németországban az új Daily Electric elnyerte a Transport magazin fenntartható szállításért kiosztott „European Award for Sustainability in Transport” díját. Spanyolországban a Transporte Profesional magazin és a spanyol áruszállítási szövetség (CETM) által alapított „Premios Europa del Transporte” díjjal tűntették ki az új Daily gyártóját.

IvecoAz Iveco az elismerést szállítási műveleteinek hatékonyságával, valamint az új Daily technológiai innovációival érdemelte ki, amelyek segítségével a jármű vezetési kényelme, illetve aktív és passzív biztonsága is fejlődött. Emellett a Transporte 3 magazin által szervezett eseményen egy ágazati szakértőkből álló testület az új Daily modellt választotta a legjobb könnyűkategóriás haszongépjárműnek Spanyolországban.

Az Iveco buszokkal foglalkozó üzletága, az Iveco Irisbus 2011-ben bemutatta a Magelys Pro modellt, a speciális turistabuszok termékcsaládjának legújabb tagját. A vállalat 2011 második negyedévben fejezte be az ECOStralis bevezetését az európai piacokra.

Az év során az Iveco kiemelt figyelmet fordított a dél-amerikai és kínai tevékenységének fejlesztésére. Brazíliában bemutatta a Trakker új változatát, egy 8x4 hajtásképletű járművet, amelyet az FPT Industrial által gyártott 420 lóerős Cursor 13 motorral és a bányászati és építési iparág számára tervezett automatizált sebességváltóval szereltek fel. Megjelent továbbá a Trakker dízel-etanol kettős üzemű prototípusa is, amelyet az FPT Industrial vállalattal közösen fejlesztett, változtatható dízel-etanol keverékkel üzemeltethető Cursor 9 motor hajt. áprilisban az Iveco bejelentette, hogy a brazil hadsereggel aláírt szállítási szerződés keretében kétéltű páncélozott személyszállító (VBTP-MR) járművek gyártására alkalmas üzemet létesít a brazil Sete Lagaos városban található telephelyén. A 2011-es São Paulo-i Fenatran kiállításon az Iveco bemutatta a Dél-Amerikában most piacra kerülő Stralis modellt, amely szintén a Sete Lagoas-i gyárban készül. A járművet, amely megfelel a Brazíliában 2012. január 1-től érvényes Euro V környezetvédelmi előírásoknak, az FPT Industrial Cursor 13 motorjaival látják el, és alapfelszereltségként tartalmazza a 16 sebességes Eurotronic automatizált sebességváltót is. A további újdonságok közé tartozik a jármű új formatervezésű műszerfala.

Ivecoáprilisban a Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon az Iveco a JV Naveco vegyesvállalatával közösen bemutatta az FPT Industrial F1C dízelmotorjával felszerelt új Yuejin Ouka modellt, amely a könnyűkategóriás haszonjárművek piacának felső középkategóriás terméke. Az Iveco szintén Kínában leplezte le a Kingkan modellt, a SAIC Iveco Hongyan (SIH) vegyesvállalat által gyártott új nehézgépjárművet, amely magas szintű teljesítményt és kitűnő ár-érték arányt kínál az ügyfeleknek.

2011 utolsó hónapjaira esett a 33. Dakar-ralira való felkészülés. A 2012. január 1-én startoló rangos megmérettetésen az Iveco járművek első, második, valamint hatodik helyezést értek el. A Dél-Amerikában megrendezett versenyen az Iveco az Ausztráliában gyártott és forgalmazott Iveco Powerstar modellel, valamint két Trakker Evolution 2 járművel vett részt, amelyek mindegyikét az FPT Industrial 900 lóerős Cursor 13 motorjával szereltek fel. A 2012-es Dakar-rali remek lehetőséget nyújtott az Iveco számára, hogy bizonyítsa termékei megbízhatóságát: a három dél-amerikai ország átszelése során valamennyi járművet extrém körülmények között tettek próbára.

További cikkek

Sláger a Kia az oroszoknál
A Volkswagen bevezeti moduláris keresztmotoros platformját
Több mint 4,5 millió személygépkocsi fut a csehországi utakon
Kulcsszavak:
 
Hegymenetben az Iveco: nyereséges évet zárt 2011-ben Növelte forgalmát és nyereségét a Mitsubishi Továbbra is jelentős érdeklődés mutatkozik az elektromos járművek iránt Továbbra is jelentős érdeklődés mutatkozik az elektromos járművek iránt Hegymenetben az Iveco: nyereséges évet zárt 2011-ben A Chevrolet egy új kis SUV-vel egészíti ki globális választékát Hegymenetben az Iveco: nyereséges évet zárt 2011-ben Pályázat a közutakon tapasztalható hülyeségek ellen Jelentősen élénkült tavaly a használtautó-piac Jelentősen élénkült tavaly a használtautó-piac
 
Új utakon a Mercedes-Benz

Új utakon a Mercedes-Benz

2012. február 13.
A Mercedes- -Benz importőre ambiciózus cél- kitűzésekkel vágott a 2011-es évnek, ...
Részletek
Mercedes-Benz CitanA Mercedes-Benz importőre ambiciózus célkitűzésekkel vágott a 2011-es évnek, kétszámjegyű növekedést tervezett Magyarországon, amelyet 2 064 eladott autóval és 32%-os növekedéssel maradéktalanul teljesített.

Terveink várakozáson felül teljesültek

A Mercedes-Benz magyarországi értékesítési adatai azt mutatják, hogy a kitűzött növekedési tervek nem voltak túlzóak.  A vállalat nem csak összességében, de a személygépkocsik területén is nagyon jó évet zárt 2011-ben Magyarországon: 1 085 darabbal, az előző évhez képest 32,3%-kal növelte személygépkocsi-értékesítését.

A transzporterek területén annak ellenére szép eredményeket ért el az MBHu, hogy a gazdasági válság miatt visszaeső piac negatívan hat a transzporter szegmens értékesítésére is.
„Sok olyan hűséges ügyfelünk van, aki még így is frissíteni tudta flottáját.“ – magyarázta Ingo Fröhlich. A Mercedes-Benz számára meghatározó tényező a közületi piac: itt is jellemző volt a flották egy részének megújítása.

A tehergépkocsik területén ugyancsak jelentős, 54%-os növekedést regisztrál a vállalat, ami abszolút értékben is kimagasló eredmény. A haszongépjárművek szegmensében tavaly került sor az új Actros piaci bevezetésére. A nagyhaszon-gépjárművek piacán a nemzetközi szállítmányozás volt a húzóágazat.
Az elmúlt évben mutatkozott be az új Mitsubishi Fuso Canter is, amely sokoldalúsága mellett a vezető kényelmét és biztonságát szolgáló felszereltségével emelkedik ki kategóriájából. Ilyen például a parkolást segítő rendszer, az ECO üzemmód, illetve start-stop funkció.

Mercedes-Benz CitanAz első helyen az ügyfelek elégedettsége áll

Járművásárlás esetén az objektív szempontok mellett lényeges szerepet játszanak az érzelmi tényezők is, ezért a vállalatnál kiemelten fontos az ügyfél-elégedettség mérése. A Mercedes-Benz Hungária Kft. 2011-ben ügyfélelégedettségi-díjat nyert.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. törekszik a megfelelő párbeszéd kialakítására vevőivel, partnereivel és beszállítóival egyaránt. Az ügyfél-elégedettség növekedése azt igazolja, hogy a cég jó úton halad. „Célunk, hogy a Mercedes-Benz a köztudatban a minőség, a felelősség, az innováció és a formatervezés egységét jelentse, hiszen csak így tudjuk elérni azt, hogy egyre többen kívánjanak osztozni az általunk kínált vezetési élményben.” – mondta Ingo Fröhlich.

2012 – új modelloffenzíva

A Mercedes-Benz Hungária Kft. a márkapalettában, a saját programjaiban, a gyári háttértámogatásban és a nemzetközi konjunktúrával összefüggő termelésbővülésben rejlő lehetőségek miatt derűlátóan tekint a 2012-es évre.

„A tavalyi évhez hasonlóan idén is dinamikusan szeretnénk növelni az eladásainkat. Ennek érdekében 2012-ben ismét modelloffenzívába kezdünk” – közölte Ingo Fröhlich.
A Mercedes-Benz számára rendkívül fontos a kompakt szegmens további fejlődése, ezért ez a kategória a jövőben az A- és a B-osztály mellett, három további modellel bővül.  

A Mercedes-Benz az új modellekkel a formatervezésre érzékeny fiatalok új célcsoportját kívánja megszólítani.
Mind a karosszéria, mind a beltér esetében megfigyelhető a fiatalosság, a lendület és a trendi formatervezés, valamint a legmodernebb fogyasztói technológiák integrálása (pl. iPod Docker)
A kompakt szegmens bővítésében a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának kiemelten fontos szerep jut, hiszen itt készül az új Mercedes-Benz B-osztály, a: „Világklasszis Magyarországról”.  

A termékoffenzíva egyik ugyancsak izgalmas modellje a kategóriateremtő SL, amely idén májusban ünnepli 60-ik születésnapját.

Mercedes-Benz CLS Shooting BreakA GLK, amely a SUV-kategóriában az egész világon kedvelt modell idén nyáron jelentős formai változáson megy keresztül: a facelift eredményeképpen a GLK-osztály urbánus, individualista, szexi karaktert kap. Világszerte ez a szegmens bővül a legnagyobb mértékben.
A G-osztály egy olyan meghatározó modell, amely az évek során semmit sem veszített értékéből, karakteréből. Idén ez a modell is modernebb vonalakat ölt.
Jellegzetes formatervezésével az A-osztály a „legkompaktabb” Mercedes-Benz modell, amely sportváltozatban is elérhető. Az ősz újdonságát, az A-osztályt modern stílus és különleges kisugárzás jellemzi. Ezzel a modellel egy új, fiatalabb célcsoportot nyerünk meg a márka számára.
Szintén ebben az évben mutatkozik be majd az exkluzív és elegáns CLS Shooting Break.

Prémiumszolgáltatás ügyfeleinknek: Integrált Szerviz Csomag

A Mercedes-Benz Hungária Kft. ez évtől különös hangsúlyt helyez szolgáltatásai tökéletesítésére. Az első lépés ebben az irányban az Integrált Szerviz Csomag bevezetése, amely egy ingyenes karbantartási- és javítási garanciát biztosító szolgáltatáscsomag minden olyan új Mercedes személygépkocsihoz, amelyet hazai Mercedes-Benz márkakereskedő értékesített és helyezett forgalomba 2012. február 1-je után. Az Integrált Szerviz Csomag azért egyedülálló a hazai piacon, mert 4 éves időtartamon vagy 120.000 km-es futásteljesítményen belül teljesen díjmentes karbantartást és kiegészítő garanciát is biztosít.
A vevők döntését jelentősen befolyásoló üzemeltetési költség és értékállóság adatai szerint - TCO (Total Cost of Ownership) – a Mercedes-Benz modellek továbbra is versenyképesek, és stabil alapot biztosítanak a vállalat növekvő értékesítési terveihez.  

Az Integrált Szerviz Csomagnak köszönhetően a jármű költségei előre tervezhetőek lesznek, ami nem utolsósorban az üzemeltetési költségek területén jelent komoly megtakarítást, illetve továbbértékesítéskor is komoly értéknövelő tényező.

Mercedes-Benz CLS Shooting BreakMinőségi használtautó program

A Mercedes-Benz ebben az évben Magyarországon is bevezeti a “Jahreswagen” használtautó márkát. Ebben a programban olyan használt autók vehetnek részt, amelyek legfeljebb 6 évesek vagy maximum 150.000 kilométert futottak. Ezekhez a járművekhez olyan kiemelt szolgáltatások tartoznak, mint például 12-24 hónapos műszaki garancia, országúti segélyszolgálat vagy teljes műszaki átvizsgálás. Az autókat a Mercedes-Benz szabványai szerint készítik elő, a vevők pedig úgynevezett elégedettségi garanciát kapnak és különleges finanszírozási ajánlatok közül választhatnak.

Mercedes-Benz Citan – az új transzporter modell

A 2012-es év újdonsága egy teljesen új transzporter modell. A Mercedes-Benz a városi kishaszonjármű szegmensben – várhatóan őszi premierrel – mutatja be új modelljét, a Citan-t.
A transzporterek és haszonjárművek esetében továbbra is a variálhatóság és a minőség jelenti a márka egyedi előnyét – kínálatunkban valamennyi különleges igényre található megoldás. A fejlődés kulcsa pedig elsődlegesen a flottaértékesítés kiaknázásában rejlik.

Redesign Service 24h

A Mercedes-Benz Hungária Kft. megújítja 24 órás szervizszolgáltatását, melynek elsődleges feladata és célja a még gyorsabb és hatékonyabb segélyszolgálat, a reklamációk gyors feldolgozása, valamint a munkafolyamatok és a kapcsolódó modern kommunikációs háttér integrálása.
„értünk hozzá“ – akció

Mercedes-Benz CitanA Mercedes-Benz Hungária Kft. a márkaszervizek magas szintű működését is fontosnak tartja. A márkaszervizekben kizárólag eredeti alkatrészekkel dolgoznak, ami önmagában garantálja az elvégzett javítások legmagasabb műszaki színvonalát. A javításokat a Mercedes-Benz szabványosított eljárásai szerint végzik és a munkatársak folyamatosan részt vesznek továbbképzéseken, annak érdekében, hogy mindig elsajátítsák az aktuális innovációkat és ennek megfelelően a legjobb szolgáltatásokkal állhassanak vevőink rendelkezésére.

Az MGE ennek érdekében - valamennyi tagvállalatának részvételével - még 2011 novemberében kommunikációs kampányt indított Magyarországon. A kampány fő csatornája a folyamatosan frissülő www.ertunkhozza.hu weboldal. A Mercedes-Benz Hungária Kft. és a többi tagvállalat tervei szerint a kampányt ebben az évben is folytatódik.

További cikkek


A Nissan LEAF a Europcar-ral lép be a rövidtávú bérautó piacra
Tovább bővíti esztergomi üzemét az autóipari vállalat Kirchhoff
A Fiat és a Lakástrend meghirdette „PandArt” pályázatát
Kulcsszavak:
 
Új utakon a Mercedes-Benz A Moszkvai Autószalonon debütált az új Datsun mi-DO A következő évtizedekben hatalmas változások lesznek járművek üzemanyag-felhasználásában A következő évtizedekben hatalmas változások lesznek járművek üzemanyag-felhasználásában Új utakon a Mercedes-Benz A Volkswagen bemutatja a sikeres Transporter sorozatok új nemzedékét, a T6-ot Megérkezett Debrecenbe a Wizz Air első milánói járata Megérkezett Debrecenbe a Wizz Air első milánói járata Új utakon a Mercedes-Benz Még messze a rendszámcsere
 
Rekordszinten a Scania értékesítése 2011-ben

Rekordszinten a Scania értékesítése 2011-ben

2012. február 13.
A 2011 folyamán leszállított járművek mennyisége rekordszintet ért el, 2010-hez képest ...
Részletek
ScaniaA 2011 folyamán leszállított járművek mennyisége rekordszintet ért el, 2010-hez képest 26%-os növekedéssel 80.108 darab lett. A cégcsoport értékesítésének árbevétele 87.686 millió svéd koronát tett ki 12 %-os emelkedéssel, míg rendelésállománya az előző évhez képest 4 %-kal növekedve 76.843 darabon állt meg.

Leif östling, a Scania elnök-vezérigazgatójának összegzése

“A Scania üzemi eredménye a teljes évben elérte a 12.398 millió SEK-et. A magas jármű- és szolgáltatási volument ellensúlyozta az erős svéd korona, a magas költségszint és a megváltozott piaci mix. A leszállított járművek mennyisége rekordszintet ért el, 80.108 darab lett. A tehergépjárművekre leadott rendelések mennyisége csökkent 2011 második félévének folyamán. Dél-Európában a teljes második félévben kevesebb mennyiség volt jellemző az első félévhez hasonlítva, míg észak-Európában a negyedik negyedév volt gyengébb. A Közel-Keleten a rendelések állománya jelentősen csökkent a második félév folyamán, ráadásul a negyedik negyedévben nagyon alacsony szintet mutatott.

Európa és ázsia is veszített valamelyest lendületéből a negyedik negyedévben. A latin-amerikai rendelésállomány 2011 utolsó hónapjaiban csökkent az Euro 5-ös norma brazíliai bevezetésének eredményeként. Európában 2005-2008 folyamán az értékesítés mennyisége nagyon magas volt, amelyet egy visszaesés követett az elmúlt években. Ennek következményeként a tehergépjármű-állomány átlagéletkora emelkedik. A magasabb átlagéletkor pozitív hatással van a szervizek kihasználtságára és az alkatrészek értékesítésére, amelyek stabilizálják a Scania jövedelmezőségét. Európán kívül is hasonló tendencia figyelhető meg a szervizek kihasználtságában. A járművek gyártási mennyiségét, mind az európai, mind a latin-amerikai szervizekben a jelenleg fennálló kereslethez igazítottuk.

ScaniaEnnek folyományaként körülbelül 1900 határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott munkavállaló szerződését nem hosszabbítottuk meg. A Scania elhalaszt néhány beruházást, valamint szigorítja a személyi állomány bővítését és a költéseket. A 2012-es évre vonatkozóan nehéz bármit is előre jelezni, különösen az euró övezet gazdaságpolitikai problémái fényében. A Scania termékeinek és szolgáltatásainak értékesítéséből származó jövedelme és a Cash Flow az elmúlt két évben erősítették a vállalat mérlegét valamint biztosították működésének pénzügyi hátterét a következő néhány évre. A Scania kedvező piaci pozícióban van az elmúlt időszakban bevezetett termékei és szolgáltatásai révén.”

Háttérinformációk

A megnövekedett igények egyik magyarázata az európai tehergépjármű-állomány emelkedő átlagéletkora, amely szükségessé teszi azok cseréjét. 2005-2008 folyamán az értékesítés mennyisége nagyon magas volt, amelyet az elmúlt években visszaesés követett. Az idősödő gépjárműpark pozitív hatással van a szervizek kihasználtságára és az alkatrészek értékesítésére, amelyek stabilizálják a Scania jövedelmezőségét. 2011 folyamán a Scania Európában és ázsiában új szervizeket hozott létre. Stratégiája részeként a vállalat folyamatosan növeli szervizhálózatát és bővíti szolgáltatásai körét, hiszen az ügyfelek egyre inkább olyan teljes körű szolgáltatásokat és szolgáltatókat keresnek, amelyek és akik segítségével járműveik hasznos, úton töltött ideje növelhető.

ScaniaA tehergépjárművekre leadott rendelések mennyisége csökkent 2011 második félévének folyamán. A gyártókapacitást két lépésben a fennálló kereslet mértékéhez igazította a vállalat, amely az európai és latin-amerikai termelőegységeket is érintette. Ennek következményeként 1.900 határozott idejű munkaszerződéssel rendelkező dolgozó szerződését nem hosszabbítja meg a vállalat. A Scania a közeljövőben csak a legfontosabb beruházásait valósítja meg, illetve a személyi állomány bővítésében és a kiadások terén is szigorításokat vezet be.

Már 2011 elején bemutatta a Scania a 2013. december 31-től érvénybe lépő Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normának megfelelően működő tehergépjármű-motorjait. A házon belül megvalósított fejlesztés során a vállalat az elmúlt évek folyamán kifejlesztett technológiákat ötvözte, így az új motorok ugyanazt a teljesítményt és üzemanyag-hatékonyságot képesek nyújtani, mint Euro 5-ös társaik.

Nehéz-tehergépjárművek

A nehéz-tehergépjárművek értékesítése szempontjából a tavalyi év volt az eddigi legjobb a Scania történetében, összesen 72.120 darab járművet adott el a cég, 27 %-kal többet, mint egy évvel korábban. A kiemelkedő eredményhez főleg az európai (35 %-kos növekedés), orosz és közel-keleti piacok járultak hozzá. Brazíliában a leszállított mennyiség csökkent az Euro 5 károsanyag-kibocsátási norma bevezetésének következményeként. A korábbi, Euro 3-as normánál fejlettebb technológiát felvonultató és magasabb áron értékesített járművek alacsonyabb keresletet generálnak.

A rendelésállomány 69.136 darabon állt meg a vizsgált időszakban, 3 %-kal magasabban, mint egy évvel korábban. A kereslet növekedése Oroszországban volt a legmagasabb, míg Európán belül Nagy-Britannia és az északi országok támasztottak nagyobb igényt.
A tehergépjárművek értékesítési árbevétele 21 %-os növekedéssel 57.632 millió svéd koronát tett ki.

ScaniaAutóbuszok

Az autóbuszok terén szintén az eddigi legjobb értékesítési eredményt érte el a Scania, 2011-ben 7.988 darab járművet adott el a cég. A növekedés mögött leginkább a latin-amerikai piacok keresletének erőteljes, 56 %-os emelkedése áll.

Szerviz

A szervizbevételek 4 %-kal nőttek az elmúlt év folyamán 2010-hez hasonlítva, így 17.048 millió svéd koronát értek el. A szervizszolgáltatások iránti kereslet növekedése minden régióban egyaránt megfigyelhető volt és érintette az alkatrészek értékesítését, valamint a szervizmunkaórák számát is.

Pénzügyi szolgáltatások

2011 végére a Scania pénzügyi portfóliója elérte a 42,2 milliárd svéd koronát, ami több mint 6 milliárdos növekedést jelent az előző időszakhoz képest. A penetrációs ráta 35 %-ot tett ki azokon a piacokon, ahol a Scania jelen van saját finanszírozó cégével. A pénzügyi szolgáltatások üzemi eredménye 517 millió svéd korona lett az év végére.

További cikkek

A Volkswagen bevezeti moduláris keresztmotoros platformját
Több mint 4,5 millió személygépkocsi fut a csehországi utakon
A Chevrolet Cruze kombi világpremierje
Kulcsszavak:
 
Toyota ME.WE - Egy kisebb és megfizethetőbb környezettudatos autó jövőbe mutató koncepciója Toyota ME.WE - Egy kisebb és megfizethetőbb környezettudatos autó jövőbe mutató koncepciója Szupererős Continental gumiabroncsok kikötői rakodógépek számára Szupererős Continental gumiabroncsok kikötői rakodógépek számára Európában tarolt a Toyota és a Lexus az első félévben Európában tarolt a Toyota és a Lexus az első félévben Határon átnyúló együttműködési lehetőségeket rejt az e-mobilitás Határon átnyúló együttműködési lehetőségeket rejt az e-mobilitás A Volvo Trucks rangos minőségi díjat nyert A Volvo Trucks rangos minőségi díjat nyert
 
Budapesten megszüntethető a riasztási fokozat, de a tájékoztatási fokozat marad

Budapesten megszüntethető a riasztási fokozat, de a tájékoztatási fokozat marad

2012. február 12.
A szombati mérési eredmények alapján meg- szüntethető Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ...
Részletek
SzmogA szombati mérési eredmények alapján megszüntethető Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ezért vasárnap reggel 6 órától megszűnnek a szombaton elrendelt forgalomkorlátozó intézkedések, viszont Tarlós István főpolgármester ugyanettől az időponttól - további intézkedésig - elrendelte a tájékoztatási fokozatot - közölte az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal.

A kisméretű szálló por egy napra számított átlageredménye 2012. február 11-én egyik mérőponton sem haladta meg a riasztási küszöbértéket, a köbméterenként 100 mikrogrammot, ugyanakkor három mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 mikrogramm köbméterenként).

Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik felismerték a helyzet komolyságát, és továbbra is korlátozzák autóhasználatukat - a közösségi közlekedést részesítve előnyben -, illetve az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen korlátozzák a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását. Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések ismételt bevezetése elkerülhető legyen.

SzmogA frissülő információk a Budapest Portálon (www.budapest.hu) és a Fővárosi önkormányzat twitter oldalán is elérhetőek: http://twitter.com/budapestfovaros


További cikkek


Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát
Több mint 4,5 millió személygépkocsi fut a csehországi utakon
Békés felvonulás a Malévért
Kulcsszavak:
 
Megkezdődött az új Nissan LEAF gyártása Európában Megkezdődött az új Nissan LEAF gyártása Európában Budapesten megszüntethető a riasztási fokozat, de a tájékoztatási fokozat marad Új regionális központot nyitott Szegeden a Bárdi Autó Zrt. Az ellenőrzött autószerelők felénél talált jogsértést a NAV Az ellenőrzött autószerelők felénél talált jogsértést a NAV Genfben új üzemanyag-takarékos tanulmányokat mutatott be a Hyundai Genfben új üzemanyag-takarékos tanulmányokat mutatott be a Hyundai A Hyundai i30 N a „‘game changer’” díjat kapta az iparág szakértőitől A Hyundai i30 N a „‘game changer’” díjat kapta az iparág szakértőitől
 
Békés felvonulás a Malévért

Békés felvonulás a Malévért

2012. február 12.
Több száz ember vett részt Budapesten szombat délután a Malévért, a Malév emlékére ...
Részletek
Békés felvonulás a MalévértTöbb száz ember vett részt Budapesten szombat délután a Malévért, a Malév emlékére rendezett békés felvonuláson, egyenruhába öltözött pilóták, utaskísérők, munkatársak és családtagjaik búcsúztak a 66 éves múltú légitársaságtól.

A menetben haladó Berényi János, a Malév igazgatóságának elnöke, az MTI-nek azt mondta, reméli, hogy lesz nemzeti légitársaság ilyen szaktudású és jó csapattal, mint a Malév volt. Szavai szerint neki egy év, de másoknak több évtized jutott a Malévnál, így együtt érez minden volt Malév-dolgozóval. A Malév hungarikum volt. Aki a légitársaság repülőgépének fedélzetére lépett, Magyarországon érezhette magát, a magyar vendégszeretettel, magyaros konyhával és jó borokkal.

A  Lurdy-háztól a felvonulás a Malév jól ismert szignáljára indult és az emberek arcán szomorúság és keserűség látszódott. A felvonulók többségén "I´live Malév 66 év 1946-2012" felírat volt olvasható. Számos pilóta egyenruhában jelent és a tömeg "tarkállott" a légiutaskísérők jellegzetes kendőjétől, amely sötétkék alapon piros, fehér és zöld stilizált repülőket ábrázol.

Egész családok jöttek el a teljesen alulról kezdeményezett eseményre. Egy fiatal hölgy, aki a férjével és a szüleivel vett részt a felvonuláson, az MTI érdeklődésére azt mondta: ezen nem lehet csodálkozni, hiszen mindannyian, még a nagyszülei is a Malévnál dolgoztak.  

MalévA békésen sétáló tömegben volt, aki a további boldogulásának esélyeit latolgatta, volt, aki  reménykedéssel beszélt a jövőről. Egy utaskísérő az MTI-nek elmondta, hogy például az ír fapados légitársaság, a Ryanair közel 3.000 eurót kér azért, hogy "átképezze" őket, és hiába hoznak létre Budapesten bázist, azaz repülőgépeket telepítenek ide, a személyzetet nem Magyarországon akarják "állomásoztatni". Volt olyan pilóta, aki szerint a külföldi pilótákat helyezné a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lévő bázisra az ír légitársaság.

Az esemény hivatalos zárásaként a Gellért téren utoljára hangzott fel a Malév szignálja és a tér felett a menetet a Malév repülőklub négy, kötelékben repülő Cesna típusú repülőgépe köszöntötte, mire a tömeg integetett, éljenzett és tapsolt.

A Malév február 3-án reggel hat órakor szüntette be működését, törölve valamennyi járatát. Limburger Lóránt vezérigazgató akkor úgy fogalmazott: a korábbi napok beszámolóinak hatására ugyanis a cég partnerei elvesztették bizalmukat, és előre kérték az általuk nyújtott szolgáltatások ellentételezését. Ez olyan mértékben gyorsította fel a pénzkiáramlást, hogy tarthatatlanná vált a légitársaság helyzete.

További cikkek

Nem pótolhatatlan a Malév
Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is
A Ryanair és a Budapest Airport pénteken véglegesíti a szerződést
Kulcsszavak:
 
A brit 4x4 Magazine szerint a Jeep® Renegade a legjobb 4x4 modell 2016-ban A brit 4x4 Magazine szerint a Jeep® Renegade a legjobb 4x4 modell 2016-ban Mazda egyedi táskakollekció – karácsonyi támogatás az SOS Gyermekfalvak-nak Mazda egyedi táskakollekció – karácsonyi támogatás az SOS Gyermekfalvak-nak Az Audi Hungaria felmondta szponzorációs szerződését a Győri ETO FC profi labdarúgócsapatával Az Audi Hungaria felmondta szponzorációs szerződését a Győri ETO FC profi labdarúgócsapatával Békés felvonulás a Malévért Autó, Motor és Tuning Show március 21-23. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban Békés felvonulás a Malévért Megint meg akarják fúrni a villanyautózást
 
Premier és születésnap - 10 éves a Leier Autó BMW márkakereskedése

Premier és születésnap - 10 éves a Leier Autó BMW márkakereskedése

2012. február 12.
Az új BMW 3-as Limousine érkezésével ünnepelt a cég.
Részletek
Premier és születésnapAz új BMW 3-as Limousine érkezésével ünnepelt a cég.

Duplán ünnepelt a Leier Autó Kft. Február 10-én. Nem csak a tizedik, kerek évfordulót, de az exkluzív BMW 3-as Limousine leleplezését is komoly érdeklődés övezte az autószalon által rendezett elegáns, éjszakába nyúló eseményen. A cég több mint 20 éve töretlen lendülettel van jelen a hazai autópiacon, amelyből az utóbbi 10 év a győri A1 BMW szalon számára is kiemelkedő jelentőségű volt.

A győri Leier Autó hivatalos BMW MáRKAKERESKEDéSE idén ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. A különleges alkalomból a cég úgy döntött, összeköti a kellemest az újdonsággal – a vadonatúj 3-as BMW bemutatása mellett a jeles évfordulóról is megemlékeztek az exkluzív parti keretében. Az este a Leier Autó ügyvezető igazgatója, Márton László nyitóbeszédével kezdődött, amelyben az új BMW Limousine bemutatása mellett az elmúlt 10 év sikereit is megismerhették a jelenlévők.

„BMW MáRKAKERESKEDéSüNKET 10 éve, 2002 tavaszán nyitottuk meg Győrben. úgy gondoltuk, hogy a 10. évforduló megünnepléséhez tökéletes partnerünk lehet az új 3-as BMW bemutatása is, amely a személygépkocsik között a minőséget és a megbízhatóságot képviseli. Csakúgy mint mi, a Leier Autónál.” – mondta el Márton László, a Leier Autó Kft. ügyvezető igazgatója. „Piacra lépésünk óta kereskedéseinkben országszerte kínáljuk a BMW, Skoda, Hyundai, FIAT márkákat, és a FIAT Haszongépjárműveket. A győri szalonunk 3000 négyzetméteren, elegáns bemutatóteremmel és szerviz-részleggel várja a vásárlókat. Csapatunk a nyitás óta gyakorlatilag változatlan – jól képzett szakembereink 10 éve igyekeznek mindig a legjobbat nyújtani, és mindenben megfelelni ügyfeleink elvárásainak.” – tette hozzá az igazgató.

Premier és születésnapA meghívott vendégek nem csak az új 3-ast - a világ legnagyobb darabszámban eladott BMW modelljének hatodik generációját - ismerhették meg testközelből, de a magyar sportélet kiválóságaival is találkozhattak, az eseményen megjelentek a győri bajnok-kajakozók, Csay Renáta, Farkasdi Ramóna és Kadler Viktor is.

Családi vállalkozásból dinamikusan fejlődő, nemzetközi vállalatbirodalom

A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít. A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során, közel 1000 dolgozót foglalkoztat, 2009-ben 120 millió euró árbevételt ért el. Az építőipari termékek gyártása mellett a cégcsoport további kiemelt tevékenységeként a nyugat-magyarországi régióban BMW, Skoda, FIAT és Hyundai márkakereskedést és márkaszervizt üzemeltet és látványos sikereket ér el a gép-és formagyártás, a virágföld-gyártás, az ingatlanhasznosítás és a szállodaüzemeltetés terén is, a cégcsoport legújabb üzletága innovatív, környezetbarát elektromos járműveket forgalmaz.
Premier és születésnapTovábbi cikkek


A Nissan LEAF a Europcar-ral lép be a rövidtávú bérautó piacra
Gyártásra kész a vadonatúj Ford B-MAX
Az Infiniti leleplezi jövőbe mutató sport-koncepcióautóját
Kulcsszavak:
 
Automatizált vezetés - Már ma a jövő technológiájával nő a Bosch Automatizált vezetés - Már ma a jövő technológiájával nő a Bosch Premier és születésnap - 10 éves a Leier Autó BMW márkakereskedése A Mazda Goodwoodban leplezi le az MX-5 25. évfordulós változatát Premier és születésnap - 10 éves a Leier Autó BMW márkakereskedése Bioetanol üzem épül Mohácson Hoppá! Leleplezték a Kia luxus SUV-ját Hoppá! Leleplezték a Kia luxus SUV-ját Premier és születésnap - 10 éves a Leier Autó BMW márkakereskedése Befizette a 100 millió dollárt a Forma-1 vezére, lezárták az eljárást
 
Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát

Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát

2012. február 11.
A szálló por légköri koncentráció- jának emelkedése miatt Tarlós István főpolgár ...
Részletek
Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatátA szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester Budapesten elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka az MTI-vel.

A közlemény szerint a kisméretű szálló por egy napra számított átlageredménye február 9-én a főváros tizenegy, február 10-én pedig tíz mérőpontján meghaladta a riasztási küszöbértéket, a köbméterenként 100 mikrogrammot, továbbá a meteorológiai előrejelzés szerint a következő napon javulás nem várható ezért a vonatkozó jogszabályok alapján Tarlós István főpolgármester további intézkedésig elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

A www.budapest.hu portálon is olvasható határozatában a főpolgármester február 12., azaz vasárnap reggel 6 órától elrendelte a fekete és a piros környezetvédelmi plakettel ellátott rendszámtáblájú gépjárművek közlekedésének tilalmát. E forgalomkorlátozó intézkedés minden nap 6 órától 22 óráig tart.

A főpolgármester a fővárosi szmoghelyzet romlásának elkerülése érdekében felkéri a lakosságot, hogy mérsékeljék, lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, inkább a közösségi közlekedést részesítsék előnyben, és mérsékeljék a gépjárművek alapjárati üzemeltetését is.

Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatátA polgármester kéri a szilárd- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatának mérséklését (azaz, ha egy háztartásban van földgáztüzelésű fűtési mód, akkor ne használják a szilárdtüzelésű kandallót, cserépkályhát). Ugyancsak kéri, hogy a szolgáltató, illetve termelő tevékenységet ellátó létesítmények csökkentsék károsanyag-kibocsátásukat.


További cikkek

Tovább bővíti esztergomi üzemét az autóipari vállalat Kirchhoff
A Chevrolet két fontos díjat kapott az AUTOBEST zsűritől
A Nissan LEAF a Europcar-ral lép be a rövidtávú bérautó piacra
Kulcsszavak:
 
A Volkswagen a 37. Bécsi Motorszimpóziumon A Volkswagen a 37. Bécsi Motorszimpóziumon Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát Legalacsonyabb európai CO2 flottaátlagával a Toyota az autóipar élén áll Opel-termékoffenzíva a Genfi Autószalonon Opel-termékoffenzíva a Genfi Autószalonon Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát Az AUTOBEST évente odaítélt „SAFETYBEST" díját 2013-ban az új Nissan NOTE kapta Új, elektromos hajtásláncot kaphat a Lexus UX Új, elektromos hajtásláncot kaphat a Lexus UX
 
Nem pótolhatatlan a Malév

Nem pótolhatatlan a Malév

2012. február 11.
A oneworld globális légiforgalmi szövetség pénteki tájékoztatása szerint a csoporthoz tartozó ...
Részletek
oneworld A oneworld globális légiforgalmi szövetség pénteki tájékoztatása szerint a csoporthoz tartozó légitársaságok járataival elérhető a Malév célállomásainak zöme.

A oneworld - amely 1998-ban Londonban alakult - tájékoztatásában közölte, hogy a Malév útvonalhálózatának 53 célállomása közül öt - Szarajevó, Podgorica, Kolozsvár, Marosvásárhely és Odessza - kivételével mindegyik elérhető a szövetség más tagjainak járataival.

A légiforgalmi szövetség - egyelőre részletek nélkül - közölte azt is, hogy azoknak az utasoknak, akiknek péntek előtt lekötött foglalásán a járatszám a kódmegosztási megállapodások alapján BA (British Airways), AY (Finnair), JL (Japan Airlines) vagy AB (Air Berlin) légitársasági kódokkal kezdődik, de a járatokat a Malév üzemeltette volna, alternatív utazási lehetőségeket vagy jegyár-visszatérítést ajánlanak fel az általános díjszabási előírásoknak megfelelően.

A oneworld három vezető légitársasága az American Airlines, a British Airways és a spanyol Iberia. A tagok között van még a hongkongi Cathay Pacific, a Finnair, a Japan Airlines, az indiai Kingfisher, a chilei LAN, az ausztrál Qantas, a Royal Jordanian, valamint az orosz S7, és az Air Berlin is hamarosan csatlakozik.

A oneworld kimutatása szerint a szövetség légitársaságainak gépei naponta átlagosan 8107-szer szállnak fel. E mércén a oneworld legnagyobb légitársasága az American Airlines, napi 3350 felszállással, a legkisebb pedig a Malév volt, napi 68 indulással a szövetség statisztikája szerint. A Malév a British Airwayshez hasonlóan a oneworld tagja volt.

oneworldA British Airways (BA) "változatlanul tanulmányozza" azokat a lehetőségeket, amelyekkel segítheti a Malév járatainak leállítása által érintett utasokat - erősítette meg korábbi közlését pénteken délután az MTI-nek Londonban a legnagyobb brit légitársaság illetékese. A BA médiakapcsolati osztályának szóvivője elmondta: a British Airways két fő lehetőséget vizsgál, az egyik a megváltott Malév-jegyek átfoglalásának lehetővé tétele a BA járataira, a másik a jelenleginél nagyobb repülőgépek forgalomba állítása a londoni Heathrow és a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között.

A British Airways napi három járatot üzemeltet Heathrow-ról Budapestre; e járatokon jelenleg Airbus A320-as repülőgépek közlekednek. A BA által használt konfiguráció alapján e gépeken a turistaosztálynak megfelelő Euro Traveller osztályon 137, az emelt szintű üzleti kategóriában (Club Europe) 15 férőhely van.
A cég szóvivője elmondta, hogy a fontolóra vett lehetőségek között van a nagyobb Airbus A321-esek beállítása a London-Budapest útvonalra. Az illetékes hozzátette, hogy a British Airways közlekedtet Boeing 767-es óriásgépeket is rövid távú, de nagyobb forgalmú európai útvonalain.

Az MTI kérdésére, hogy lehetséges-e ez utóbbiak közlekedtetése Budapestre, a BA szóvivője csak annyit mondott, hogy péntek délutánig erről még nem született döntés. A British Airways nagy befogadóképességű flottájában Boeing 747-es és 777-es repülőgépek is vannak. Ezek üléselrendezéstől függően 250-450 utas befogadására alkalmasak, de a szóvivő péntek délutáni tájékoztatása szerint ezeket a társaság csak hosszú távú útvonalain üzemelteti, Európán belül nem.
oneworldTovábbi cikkek


Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is
A Ryanair és a Budapest Airport pénteken véglegesíti a szerződést
Légitársaságok csatasorban a Malév helyére
Kulcsszavak:
 
Az Apple 2019-re felkészül az elektromos autók gyártására Az Apple 2019-re felkészül az elektromos autók gyártására A Ford megkönnyíti, hogy vezetés közben is kapcsolatban maradjunk barátainkkal, családunkkal A Ford megkönnyíti, hogy vezetés közben is kapcsolatban maradjunk barátainkkal, családunkkal Nem pótolhatatlan a Malév A Ford ismét a legnépszerűbb autómárka Magyarországon Az Opel Ampera újra indul Monte-Carlo ralin Az Opel Ampera újra indul Monte-Carlo ralin Nem pótolhatatlan a Malév Négy Renault Trucks T High az F1-es Sauber csapatnak
 
Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait

Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait

2012. február 11.
A Főtaxi szállíthatja két évig a közmédia munkatársait - közölte a Média- szolgáltatás-támogató ...
Részletek
Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársaitA Főtaxi szállíthatja két évig a közmédia munkatársait - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a taxitender eredményes lezárulta után pénteken közleményben az MTI-vel.

Az MTVA a taxis szolgáltatások biztosítására tavaly december 10-én írt ki ismételten közbeszerzési pályázatot. A nettó 252 millió forint összegű tenderre a kiírásban megadott pontozás alapján összességében a Főtaxi Zrt. nyújtotta be a legkedvezőbb ajánlatot a határidőig.

Az Európai Unió közbeszerzési értesítő portálján közzétett kiírás szerint a pályázat nyertese vállalkozási keretszerződéssel, 24 havi időszakra, napi 24 órás folyamatos rendelkezésre állással, jellemzően Budapest területén és a főváros közigazgatási határától számított 50 km-es körzetben, nettó 252 millió forint értékig biztosíthatja a személyszállítási szolgáltatásokat az MTVA számára. Az alap emlékezetett arra, hogy a pályázatra való jelentkezés feltétele volt a hasonló nagyságrendű, "már teljesített szolgáltatás" igazolása, és a megfelelő gépjárműflotta. A pályázóknak rendelkezniük kellett az előző három naptári év során teljesített, hasonló témában kötött, legalább egy éves időtartamra vonatkozó, összesen legalább 100 millió forint értékű közbeszerzési szerződéssel.

A pályázaton induló társaságoknak a szolgáltatás teljesítéséhez továbbá legalább 500 személygépkocsival kell rendelkeznie, köztük 200 "A" kategóriás, 170 kombi típusú, valamint ötven 1+6 személyes gépkocsival. A közmédia taxitenderére január 24-ig lehetett jelentkezni, a pályázat elbírálásánál a megadott pontozási rendszer szerint elért összpontszám alapján értékelték a pályázatokat.

Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársaitA pályázati kiírásban is közzétett részszempontok, illetve számítási módszer alapján összességében a Főtaxi Zrt. ajánlata bizonyult a legelőnyösebbnek, ezért a közbeszerzési eljárási rendnek megfelelően a közmédia az említett társasággal köti meg a két évre szóló vállalkozási keretszerződést.

További cikkek


A Chevrolet két fontos díjat kapott az AUTOBEST zsűritől
A DAF a vontató-kategóriában első Európában
Genfi Autószalon 2012 - A Mitsubishi Motors bemutatja az Outlander új generációját
Kulcsszavak:
 
A Doha számára tervezett Avenio villamost "Red Dot" díjjal jutalmazták A Doha számára tervezett Avenio villamost "Red Dot" díjjal jutalmazták Kizárólag a BMW Group kezében összpontosul a DriveNow autómegosztó szolgáltatás Kizárólag a BMW Group kezében összpontosul a DriveNow autómegosztó szolgáltatás Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait Kínai hibrid autót dobnának piacra Európában Az aszfalt már nem menő, jöhetnek a napelemes utak Az aszfalt már nem menő, jöhetnek a napelemes utak Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait A villamosoknak lesz elsőbbségük Budapesten a Bihari úton
 
Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is

Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is

2012. február 11.
A kötbérfizetési kötelezettség miatt adja vissza a Malév a Q400-as turbó- propelleres...
Részletek
Bombardier Q400A kötbérfizetési kötelezettség miatt adja vissza a Malév a Q400-as turbópropelleres repülőgépeket - tudta meg az MTI pénteken a Malévtől.

A négy darab Q400-as Bombardier gyártású repülőgépet a Malév pénzügyi lízing konstrukcióban szerezte be. A pénzügyi lízing alapján most kötbért kellene fizetnie, ezért szállítják vissza a repülőgépeket a SAS légitársaság számára. A korábbi tájékoztatás szerint a Malév 2008-ban négy darab használt Q400-as típusú, turbólégcsavaros repülőgép beszerzésével kezdte meg regionális gépparkját lecserélni.

Az akkor még orosz közvetett többségi tulajdonban lévő Malév vezérigazgatója, Leonov Péter azt mondta, hogy a gépeket a négy 50 személyes CRJ200-as, valamint a 2009-től fokozatosan kivonandó öt 72 személyes Fokker 70-es helyébe állítja be. Az Airportal.hu számolt be arról pénteken, hogy a nap folyamán elhagyja a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret a Malév két, lízingelt Q400-as repülőgépe is.

A magyar légitársaság február 3-án szüntette be működését, a Malév 18, az International Lease Finance Corporationtől (ILFC) bérelt Boeing 737-ese közül 14 még aznap visszarepült a cég európai központjába, Shannonba. Magyarországon még egy Boeing van; a HA-LOB lajstromú gép az első Next Generation Boeing volt, amely megérkezett a Malév flottájába.
Bombardier Q400


További cikkek


A Ryanair és a Budapest Airport pénteken véglegesíti a szerződést
Légitársaságok csatasorban a Malév helyére
Leállt a Malév
Kulcsszavak:
 
Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is BKV: közel 30 százalékkal hatékonyabban működnek az Alstom metrók Rendkívül sikeres első negyedévet zárt a Ford Magyarországon Rendkívül sikeres első negyedévet zárt a Ford Magyarországon Második WRC évadára készülve új csapattagokkal erősít a Hyundai Motorsport Második WRC évadára készülve új csapattagokkal erősít a Hyundai Motorsport Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is Felgördült a függöny az új ŠKODA Fabia Combi előtt Villanyautókkal újít a Budapest Airport Villanyautókkal újít a Budapest Airport
 

Találatok száma: 11820 Megjelenítve: 11641 - 11650