Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12105 Megjelenítve: 12041 - 12050
A Mazda Minőség és a Mazda legmagasabb szintű Vevői Elégedettsége ismét igazolást nyert

A Mazda Minőség és a Mazda legmagasabb szintű Vevői Elégedettsége ismét igazolást nyert

2012. január 19.
A Mazda magas színvonalon indította a 2012-es évet azáltal, hogy kiváló ...
Részletek
Mazda CX-5A Mazda magas színvonalon indította a 2012-es évet azáltal, hogy kiváló eredményeket ért el négy, a minőségre és a vevőelégedettség összpontosító, független európai autós forrás felmérésén.

Németországban a Mazda az Auto Bild a legutóbbi Quality Report minőségi felmérése során ismét igazolta a legjobbak közötti helyét, ugyanis az előkelő 2. helyezést érte el a 20 vizsgált márka között – megelőzve ezzel az olyan luxus márkákat, mint a BMW, a Mercedes vagy az Audi. Mindenegyes márka ponteredménye ezen, széles körben elfogadott minőségi kutatás, az éves TüV Jelentés (a Német Vizsgálati ügynökség által végzett milliós számú vizsgálat alapján), továbbá az Auto Bild 100,000 km-es Tartós Tesztje, az autótulajdonosok körében az adott évben elvégzett olvasói felmérés, a Szerviz Teszt, valamint a magazin Javaslati Doboza alapján kerül kiszámításra.

A J.D. Power legutóbbi, Olaszországban végzett vevőelégedettségi felmérésének eredményeként a Mazda modellekkel van a legkevesebb, ügyfelek által jelzett probléma az üzletágban. A Mazda a felmérésen 1. helyezést ért el a minőség és a megbízhatóság tekintetében, összességében pedig az előkelő 4. helyen végzett az összesen 28, az európai piacon meghatározó autógyártó között, mivel az iparági átlagot messze meghaladó vevőelégedettségi pontszámot ért el.  

Hollandiában a jelenlegi Mazda3 nyerte el az AutoWeek Vevőelégedettségi Díját a kompakt kategóriában a 2009-ben és 2010-ben gyártott modelljeivel. A Mazda3 nem csupán az olyan jelentősnek számító versenytársait utasította a háta mögé, mint a Toyota Prius, a Toyota Corolla, az Audi A3 vagy a Volkswagen Golf, de az összesítésben is 4. helyen végzett.

Mazda3Az Horvát Gépjármű Egyesület autóipari szakértőiből álló zsűrije a Mazda jelenlegi modellsorozatát a Minőség Arany Plakettjével díjazta. A zsűrit ugyanakkor a vadonatúj CX-5, a Mazda új-generációs kompakt szabadidőautója is lenyűgözte, így meg is választotta az év legjobb 4x4-es modelljének.

A CX-5 az új mércét állító SKYACTIV Technológiával az idei év elején kerül bevezetésre Európában.
A fent említett díjak a sok hasonló felmérés között csupán a legutóbbi felmérések eredményei.
A Mazda valójában nagy hagyománnyal rendelkezik a magas minőségű gépjárművek gyártása és a kiemelkedő színvonalú vevőszolgálat terén.

További cikkek

Renault Sherpa – az extrém teherautó
A vásárlók új nemzedékét szólítja meg a Chevrolet
A Porsche Detroitban először mutatja be a 911 kabriót a nagyközönségnek
Kulcsszavak:
 
Két test, egy lélek: nyolchengeres Toyota Corolla 76 millióért Két test, egy lélek: nyolchengeres Toyota Corolla 76 millióért A Mazda Minőség és a Mazda legmagasabb szintű Vevői Elégedettsége ismét igazolást nyert Bemutatkozott a Golf GTI Wolfsburg Edition tanulmányautó A Mazda Minőség és a Mazda legmagasabb szintű Vevői Elégedettsége ismét igazolást nyert Antonio Banderas BMW-vel utazik Budapesten A Scania segítségével bővül a moszkvai metró A Scania segítségével bővül a moszkvai metró A Mazda Minőség és a Mazda legmagasabb szintű Vevői Elégedettsége ismét igazolást nyert A magyarországi autópark alig egy százaléka gázüzemű vagy hibrid meghajtású
 
Rekord mértékű eredménnyel zárta a Hankook Tire a 2011-es pénzügyi évet

Rekord mértékű eredménnyel zárta a Hankook Tire a 2011-es pénzügyi évet

2012. január 18.
A Hankook Tire a világ hetedik legnagyobb és egyik leg- dina- mikusabban fejlődő ...
Részletek
HankookA Hankook Tire a világ hetedik legnagyobb és egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncs-gyártója, közzétette a 2011-es pénzügyi év rekord mértékű eredményeit. A vállalat globális forgalma elérte a 6484 milliárd koreai wont (5,85 milliárd USD), az üzemi eredménye pedig az 566,3 milliárd koreai wont (511 millió USD).

A Hankook Tire ismételten kétszámjegyű rekord növekedéssel teljesítette a 2011 elején kitűzött célját: az előző év azonos időszakához képest 20,9 %-kal növelte globális értékesítésből származó bevételét, miközben a vállalat üzemi eredménye kismértékben csökkent az importált nyersanyagok árának drasztikus emelkedése miatt.

A gazdasági visszaesés ellenére a Hankook Tire továbbra is nem várt mértékben növekedett a fejlett országok piacán, ami Európában 41%-ot észak-Amerikában pedig 34%-ot jelent. Ezt követte a dél-kelet ázsiai és csendes-óceáni térség valamint Latin Amerika 20%-os növekedése.

Tovább növekedett a kereslet a Hankook nagyteljesítményű (UHP) abroncsai iránt, ami döntő szerepet játszott a prémium abroncsok piacán való egyre gyorsuló ütemű növekedésben. Ehhez jelentősen hozzájárult a gyári szerelésű abroncsok portfoliójának növekedése, amely megbízhatóan jelzi a márkaérték erősödését és a fogyasztók bizalmát a Hankook abroncsok minősége iránt.

A növekedés az európai piacon volt a legjelentősebb, a nagyteljesítményű abroncsok értékesítése 59%-os nőtt Ezen termékek észak-amerikai és ázsiai-csendes-óceáni értékesítése 27 illetve  15%-kal emelkedett.

HankookA gyári szerelésű abroncsok (OE) – amelyeket az autógyártókhoz közvetlenül szállítanak gyári szerelésre – növekedése szintén erőteljes, 52%-os eredményt ért el, az így leszállított nagyteljesítményű abroncsok (UHP) értékesítése majdnem duplájára, egész pontosan 92%-kal nőtt az előző évihez képest.

– A bizonytalan globális gazdasági helyzet és a nyersanyag árak drasztikus emelkedése ellenére továbbra is képesek voltunk nem várt mértékben növekedni 2011-ben. Mindez annak köszönhető, hogy termékeink maximális minőségére és technológiájára helyeztük a hangsúlyt. – kommentálta az eredményeket Seung Hwa Suh, a Hankook Tire elnök-vezérigazgatója. – Továbbra is a legjobb termékeket és szolgáltatásokat fogjuk biztosítani, miközben folytatjuk a fenntartható vállalati kultúra kiépítését annak érdekében, hogy megerősítsük a Hankook Tire vezető globális vállalat pozícióját.– tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

További cikkek

A Mazda idén ünnepli 20. évfordulóját Magyarországon
A vágy újabb titokzatos tárgya, a CITROëN DS3 Ultra Prestige
Kevesebbet kell dolgozni ma egy autóért, mint tíz éve
Kulcsszavak:
 
A Volvo Car Group megkezdte a Volvo S60L sorozatgyártását csengdui gyárában A Volvo Car Group megkezdte a Volvo S60L sorozatgyártását csengdui gyárában Rekord mértékű eredménnyel zárta a Hankook Tire a 2011-es pénzügyi évet BKK: betartotta a központ a közbeszerzési törvényt a villamostenderen Öt ok, hogy miért teszteld le az „igazit” Öt ok, hogy miért teszteld le az „igazit” Rekord mértékű eredménnyel zárta a Hankook Tire a 2011-es pénzügyi évet Volkswagen Haszonjárművek: jelentősen nőtt a forgalom 2011-ben Rekord mértékű eredménnyel zárta a Hankook Tire a 2011-es pénzügyi évet A BMW M3 és a BMW M4 az év sportautója az Auto Bild olvasói szerint
 
A DAF a magyar piacon 2011-ben is megtartotta piacvezető pozícióját

A DAF a magyar piacon 2011-ben is megtartotta piacvezető pozícióját

2012. január 18.
Immár sorozatban harmadszor zárta az évet piacvezető- ként hazánkban a DAF.
Részletek
DAFImmár sorozatban harmadszor zárta az évet piacvezetőként hazánkban a DAF. ám idénre is jó néhány újdonságot tartogat a Hungarotruck Kft. úgy a termékek, mint a szolgáltatások oldaláról, hogy 2012-ben is hasonlóan szép eredményt érhessen el.

Megőrizte első helyét a DAF

Ismét a dobogó csúcsán zárta az évet a DAF a 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépkocsik magyarországi piacán, előkelő 22 százalékos részesedést szerezve. Ennek részletei és háttere mellett az idei évben várható termékújdonságokról, fejlődő szolgáltatásokról és a 2012-es év fontosabb célkitűzéseiről is beszámolt Pais József, a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatója.

Kivár a piac

összesen 845 új jármű értékesítésével 2011-ben is megőrizte piacvezető pozícióját a DAF Magyarországon a 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépkocsik kategóriájában, 22 százalékos részesedést elérve. Külön említést érdemel, hogy erősödésnek indult eladásai révén az LF típus 8,5 százalékos piacrészt ért el, míg a nyerges vontatók szegmensében közel 30 százalékos részesedésnek örvendhet a holland márka hazánkban.
„Szépen kezdődött a tavalyi év, az új és a használt járművek értékesítése terén egyaránt, majd nyár közepétől egyre mérséklődött a rendelések száma. Jelenleg is ez a kivárás jellemzi a piacot, méghozzá Európa-szerte általánosan. így erősödés inkább csak 2012 második felétől várható.” – foglalta össze az aktuális piaci trendeket Pais József, a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatója.

„Tavaly az Euro 3-as tehergépkocsik Euro 5, illetve Euro 5 EEV minősítésű modellekre való lecserélése képviselte a húzóerőt a piacon, ugyanis a német, osztrák és svájci irányban fuvarozók ma már nem tudnak versenyképesen dolgozni az Euro 3-as járművekkel. Ráadásul a tavaly tavasszal több ponton is továbbfejlesztett EEV-s modelljeink üzemanyag-fogyasztása jelentősen, 3-4 százalékkal csökkent az Euro 5-ösökéhez képest, és ezt ügyfeleink tapasztalatai is igazolják. Akárcsak azt, hogy az XF105 a holland gyártó eddigi történelmének legmegbízhatóbb, legkisebb meghibásodási aránnyal rendelkező típusa. ám idén is szolgálunk majd termékújdonságokkal.” – tette hozzá Pais József.

DAFújabb limitált szériás modell

Először is tavasszal a magyar piacon is megjelenik a DAF legújabb limitált szériás modellje, az ATe (Advanced Transport efficiency – Fejlett Szállítási hatékonyság). Az ATe az XF105 típus 410, illetve 460 lóerős, EEV minősítésű modelljén alapul, és teljes mértékben a takarékosságra, illetve az üzemeltetési költségek átfogó optimalizálására hangolták. Kívülről egyedi színvilág és dekoráció különbözteti meg ezt a kifejezetten gazdaságos szériát.

Másrészt a DAF szeretne hazánkban elsőként értékesíteni hibrid tehergépkocsit. így várhatóan tavasszal megérkezik egy LF Hybrid bemutatóautó, és később ezt az első ügyféljármű is követheti, ám eleinte csak bérelni lehet a hibrid modellt.

Fejlődő szolgáltatások

A tehergépkocsikhoz kapcsolódó szolgáltatások terén is folyamatosan fejlődik a Hungarotruck Kft. kínálata. Egyre több ügyfél veszi igénybe a járművezető-továbbképzést, amely már minden új gépkocsi értékesítése után ingyen jár. Ennek során a cég két szakképzett oktatója az ügyfelek telephelyén kihelyezett oktatást tart a gépkocsivezetőknek. A továbbképzések eredményességét mutatja, hogy a flották járműveinél általában legalább egy literrel csökken a száz kilométerenkénti átlagfogyasztás, még jó állapotú teherautók és tapasztalt sofőrök esetében is.

Továbbá a javítási és karbantartási szerződések fontos újdonsága, hogy ugyanazért a havidíjért már bármelyik európai DAF márkaszervizben igénybe vehető a szervizelési szolgáltatás.

„A Hungarotruck szervizét illetően pedig idén márciusban útjára indul a gyorsszerviz programunk. Ennek lényege, hogy a szerviz három elkülönített kocsiállásán a legfeljebb egy óra munkaidejű gyorsjavítások előzetes bejelentkezés nélkül, akár azonnal is elvégeztethetőek. Ide bármilyen márkájú tehergépkocsival betérhetnek az ügyfelek, és felépítmények javítását is vállaljuk.” – hívta fel a figyelmet az ügyvezető igazgató.

DAF„Emellett a Max kedvezménykártya és a hozzá tartozó kedvezményes kuponfüzet tavalyi bevezetése a magyar piacon az egyik legsikeresebbnek bizonyult egész Európában. Az ügyfelek gyorsan megkedvelték a programot, és várják az új akciókat. Tavaly 12 százalékkal nőtt az alkatrész-értékesítési forgalmunk, ebből mintegy 5-10 százalék a MAX kártyának köszönhető. Idén tovább bővül majd a program, és szolgáltatások is társulnak hozzá.” – emelte ki Pais József.

Használt és bérautók

Tavaly a használt tehergépkocsik értékesítése tekintetében is hasonlóan szép eredményt ért el a Hungarotruck Kft., mint az újak esetében. Ez annak is köszönhető, hogy tőlünk keletre még nagy kereslet mutatkozik az Euro 3-as járművek iránt, a cég telephelye pedig földrajzilag igen kedvező elhelyezkedésű ennek kiszolgálásához. így a Hungarotruck Kft. szeretne kelet-európai használtjármű-értékesítési központtá válni. Ennek jegyében várhatóan május végétől már külön márkanév alatt fut majd az átvizsgált és garanciával átadott használt teherautók minőségi értékesítése.

Ezenkívül a Paccar bérautó szolgáltatása is sikeresen működik hazánkban, ezért idén az állomány további száz járművel való bővítése várható. Cél egy 300-400 gépkocsit számláló bérautópark létrehozása, 3-4 évenkénti járműcserékkel. Nyugat-Európában már kialakult ennek a kultúrája, vagyis a nagyobb flották felső 10-15 százalékát bérautók teszik ki, ami rugalmasságával segít csökkenteni a pénzügyi kockázatot.

Idei tervek

„Az idei évre a piac stagnálását, esetleg enyhe visszaesését várjuk. Ezért a bővítés helyett a járműcsere dominál majd a flottáknál. így egyrészt jelentős mennyiségű használt gépkocsi beszámítására készülünk, valamint arra összpontosítunk, hogy az ügyfelek a járműcserék során a DAF márka mellett maradjanak.

DAFAz LF szegmensében pedig a saját árut fuvarozók nagyobb arányú megnyerésére fektetjük a hangsúlyt, szeretnénk tíz százalékos részesedést elérni ebben a stratégiai fontosságú kategóriában. összesen tehát 600-700 új tehergépkocsi értékesítését tűztük ki célul 2012-re.” – zárta a szót Pais József.További cikkek


Több, mint 100 nyertes az „ajándékozza meg magát egy legendával” játékban
Renault Sherpa – az extrém teherautó
A Kia bemutatja a sportos és kifinomult új cee’d-et
Kulcsszavak:
 
A Volvo Cars az embereket helyezi a középpontba az autonóm gépkocsik fejlesztése során A Volvo Cars az embereket helyezi a középpontba az autonóm gépkocsik fejlesztése során A CUPRA az első CUPRA Leon bemutatkozásával egyidőben nyitja meg új központjának kapuját A CUPRA az első CUPRA Leon bemutatkozásával egyidőben nyitja meg új központjának kapuját A hibrid technológia teszi még okosabbá a Lexus új generációs önvezető autóját A hibrid technológia teszi még okosabbá a Lexus új generációs önvezető autóját Ismét száguld a Tesla Ismét száguld a Tesla LaFerrari, a Ferrari legújabb limitált szériás modellje LaFerrari, a Ferrari legújabb limitált szériás modellje
 
A Mercedes-Benz S- és M-osztály a legkörnyezetbarátabb modellek

A Mercedes-Benz S- és M-osztály a legkörnyezetbarátabb modellek

2012. január 18.
Az „ökoTrend“ intézet kategóriájuk leginkább környezet- barát autójának nyilvánította ...
Részletek
Mercedes-BenzAz ökoTrend intézet 1997 óta évente hozza nyilvánosságra környezeti rangsorolását. 12 kategóriában kereken ezer autómodellt értékel több tízezernyi adat felhasználásával. A szigorú értékelésben szerepet játszik a fogyasztás, a károsanyag-kibocsátás, a gyártás, a logisztika, az újra-feldolgozás és a gyártó környezetvédelme.

Idén két Mercedes-Benz modell került ki győztesként – a luxuskategóriában az S 250 CDI BlueEFFICIENCY, a szabaidő-autók (SUV) közül pedig az ML 250 BlueTEC 4MATIC. Az AUTO TEST szaklap ezért nekik ítélte oda az „AUTO TEST ZöLD GYŐZTES“ címet.

Mindkét bajnok alapmotorja egy négyhengeres dízel, közvetlen befecskendezéssel és turbófeltöltéssel. 2.143 köbcentiméteres lökettérfogatból kihozott teljesítménye 150 kW (204 LE), nyomatéka erőteljes 500 newtonméter. A vele hajtott S 250 CDI BlueEFFICIENCY 8,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára; az ML 250 BlueTEC 4MATIC 9,0 másodperccel követi.

E sportos képességek ellenére mindkét autó viszonylag keveset fogyaszt. Az S 250 CDI BlueEFFICIENCY kombinált fogyasztása 5,7 l/100 km (megfelel 149 g/km kombinált CO2-emissziónak), míg az ML 250 BlueTEC 4MATIC 6,0 litert haszál el 100 kilométeren (CO2 emissziója 158 g/km).
Mercedes-BenzTovábbi cikkek


Első ízben szállított ki a Volkswagen Csoport éves szinten több mint nyolcmillió autót
Téli sportok és funkcionalitás - Az Audi Q3 Vail
A Porsche Detroitban először mutatja be a 911 kabriót a nagyközönségnek
Kulcsszavak:
 
A Hyundai Motor kelti életre a világ első üzemanyagcellás autómegosztó szolgáltatását A Hyundai Motor kelti életre a világ első üzemanyagcellás autómegosztó szolgáltatását A SEAT fejleszti majd a CNG technológiát a Volkswagen-csoport számára A SEAT fejleszti majd a CNG technológiát a Volkswagen-csoport számára A Volvo Cars ezer tesztautót vet be a közlekésbiztonság érdekébe A Volvo Cars ezer tesztautót vet be a közlekésbiztonság érdekébe Az európai autógyárak hozták a legjobb befektetői értéknövekedést tavaly Az európai autógyárak hozták a legjobb befektetői értéknövekedést tavaly A Mercedes-Benz S- és M-osztály a legkörnyezetbarátabb modellek Nagy dobásra készül a Ford a nyári szezonra
 
Több, mint 100 nyertes az „ajándékozza meg magát egy legendával” játékban

Több, mint 100 nyertes az „ajándékozza meg magát egy legendával” játékban

2012. január 18.
A Magnum Legend limitált példány- számú, speciális sorozat bevezetése alkalmából meghirdetett ...
Részletek
Renault TrucksA Magnum Legend limitált példányszámú, speciális sorozat bevezetése alkalmából meghirdetett „Ajándékozza meg magát egy legendával!”  című játékba Európa számos országából sereglettek a jelentkezők.

A teherautósofőrök és a teherautók szerelmesei egy-egy fotót vagy videót tölthettek fel kedvenc Renault Trucks kamionjukról a www.legend.renault-trucks.com weboldalra. A főnyeremény egy próbakör volt az MKR csapat Premium Course versenyteherautója fedélzetén; ezen kívül Magnum Legend maketteket és kulcstartókat sorsoltak ki a résztvevők között.

A Renault Trucks a Solutrans kiállításon mutatta be a Magnum 20. születésnapjára készült speciális Magnum Legend sorozatot. Az alkalmat kihasználva egy nyereményjátékot is meghirdetett a Renault Trucks a www.legend.renault-trucks.com honlapon, amelyben arra buzdította a sofőröket és a teherautó-rajongókat, hogy küldjenek egy-egy fotót vagy videót kedvenc teherautójukról. A felhívásra közel 200 képet és videót töltöttek fel a játékosok.

A sorsolás végeredménye ezen a linken található: http://legend.renault-trucks.com/concours-offrezvousunelegende/. A játékosok itt kereshetnek rá nyereményükre: próbakör az MKR csapat Premium Course versenykamionjával az Európa-bajnokság egyik versenypályáján, Magnum Legend makett, vagy kulcstartó.

Renault TrucksA játékosok regisztrációi tíz országból érkeztek (Lengyelország, Franciaország, Magyarország, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Hollandia, Cseh Köztársaság, Anglia, Németország), többségük nagyteherautót, Keraxot, Premium Route-ot, illetve Magnumot vezet.

Az „Ajándékozza meg magát egy legendával!”  című nyereményjáték meghirdetésével a Renault Trucks célja továbbra is az, hogy helyreállítsa a sofőrök társadalmi megbecsültségét és lehetővé tegye számukra, hogy megosszák egymással a teherautókhoz fűződő közös szenvedélyüket.

További cikkek

Renault Sherpa – az extrém teherautó
A Chevrolet javította piaci részesedését 2011-ben Nyugat- és Közép-Európában
Az amerikai Honda a Detroiti Autószalonon leleplezte az új NSX Conceptet
Kulcsszavak:
 
Tarolt a Lexus és a Toyota Európa talán legfontosabb közönségszavazásán Tarolt a Lexus és a Toyota Európa talán legfontosabb közönségszavazásán Minden Ford EcoSport SUV utasterében olyan kárpitok találhatók, amelyek műanyag palackok százaiból készültek Minden Ford EcoSport SUV utasterében olyan kárpitok találhatók, amelyek műanyag palackok százaiból készültek A Nissan hamarosan jelentős bejelentést tesz a Nismo márkával kapcsolatban A Nissan hamarosan jelentős bejelentést tesz a Nismo márkával kapcsolatban Harmadszor végzett a dobogón az Audi Sport a FIA WTCR 2019-es szezonjában Harmadszor végzett a dobogón az Audi Sport a FIA WTCR 2019-es szezonjában A villamosítás fontossága a fuvarozásban A villamosítás fontossága a fuvarozásban
 
Az új SEAT Ibiza – dinamikus és innovatív újdonság

Az új SEAT Ibiza – dinamikus és innovatív újdonság

2012. január 18.
A sikeres spanyol modell következő generációja megérkezett – az új SEAT Ibiza ...
Részletek
SeatA sikeres spanyol modell következő generációja megérkezett – az új SEAT Ibiza meghódítja szívét fiatalos, emocionális dizájnjával és vezetési élményre törekvő jellegével, míg a racionális érvek között innovatív technológiái, illetve továbbfejlesztett funkcionalitása és minősége szerepel.

Az új modellkínálat rendkívül tág határok között képes valamennyi egyedi elvárás kielégítésére – a kompakt és sportos háromajtós Ibiza SC-től a dinamikus és sokoldalú ötajtós Ibizán, illetve az elegáns és praktikus Ibiza ST kombin át a rendkívül takarékos, kilométerenként 89 gramm CO2-kibocsátást kínáló Ibiza E-Ecomotive-ig és a kiemelkedően sportos, 110 kW (150 LE) teljesítményű Ibiza FR-ig. Valamennyi változatra különösen jellemző az új generáció két erőssége, a rendkívül magas minőségi színvonal és a kiemelkedő ár-érték arány. Az új Ibiza piaci bevezetésére 2012 tavaszán kerül sor.

Az Ibiza kategóriájának egyik legkelendőbb típusa Európában, eddig már több mint 500 ezren választották a spanyol márka valamelyik sportos, kompakt modelljét. Az Ibiza vásárlóinak életkora pedig a legalacsonyabb a piaci szegmensében. A dizájn már hosszú ideje az Ibiza legfőbb erősségei közé tartozik – ezt nevezik meg a legfontosabb kiválasztási érvként a vásárlók. A jövőben pedig még nagyobb szerephez jut, hiszen modern, friss és derűs kinézetével az új Ibiza a SEAT formai identitásának újabb jelentős fejlődését jelzi, és előkészíti az utat a jövőbeni típusok számára.

“Az Ibiza márkánk fontos alapköve. Az új generációval újabb határozott lépést teszünk előre – a friss és fiatalos formanyelv a SEAT egyedülálló és meghatározó karakterét képviseli. A dizájn kiemeli termékeink precizitását és minőségét” – mondja James Muir, a SEAT S.A. elnöke. „Mindez a SEAT fejlődési stratégiájának döntő elemévé teszi az új Ibizát. A márka sikere tovább növekszik majd, nem utolsó sorban az új kínai piacunkon.”

Kifejező dizájnja mellett az új Ibiza innovatív technológiák lenyűgöző skáláját is kínálja. A legújabb generációs, legkorszerűbb technológiát alkalmazó TDI és TSI erőforrások, a DSG sebességváltók és a start/stop rendszer kombinálják a dinamizmust a kiemelkedő hatékonysággal, és garantálják a SEAT védjegyének számító vezetési élményt.

SeatTovábbi példa az érintőképernyős kijelzővel rendelkező Portable Media System, amely a navigációs rendszer, az audió rendszer, a fedélzeti számítógép és a telefon-kihangosító funkcióit egyesíti. Miközben a rendszer az Ibiza fedélzeti elektronikájának integrált részét képezi, el is távolítható, így az autón kívül is használható. A SEAT Portable Media System rendszere 2012 egy későbbi időpontjában érkezik majd.

“Az új Ibiza a SEAT műszaki szakértelme egyértelmű megmutatkozása. Az emocionális dizájn, az élvezetes vezetés és a kiemelkedően magas minőségi színvonal rendkívül jellegzetes termékkaraktert eredményez, amelyhez most továbbfejlesztett funkcionalitás társul. Az Ibiza a legsportosabb és a legsokoldalúbb szereplő versenytársai között” – mondja Dr. Matthias Rabe, a SEAT S.A. kutatásért és fejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke.

Az új dizájn

A sportos karakter és a magas szintű termékminőség sugárzik az új Ibiza arcáról – a SEAT Design egyet jelent a technológiával és a precizitással, valamint a fiatalos újító szellemmel és a színtiszta életörömmel. Jellegzetes meghatározó eleme a SEAT emblémát tartalmazó, trapéz formájú hűtőrács. A hűtőrács laposabb arányai és vízszintes méhsejt felépítése, illetve az alacsonyabb légbeömlő kihangsúlyozza az új Ibiza szélességét. Az első és a hátsó lökhárítókat is áttervezték, ami különösen hangsúlyos szerepet kapott a sportos Ibiza FR modelleknél. Az FR alapfelszereltségének része, a többi modellhez pedig opcióként rendelhető az integrált kanyarvilágítással rendelkező nagyméretű ködfényszóró.

Figyelem a részletekre

A fényszórók kifinomult kialakítása egyértelmű kinyilatkoztatása annak a roppant figyelemnek, amit a SEAT a részletekre fordított. A fényszórók szögletes stílusa a SEAT új formanyelvét fémjelzi, miközben tökéletesen illeszkedik az Ibiza plasztikus formájába. A fényszórók két halogén változatban, illetve opcióként bi-xenon világítással és LED-es nappali menetvilágítással is rendelhetők. Ez utóbbi követi a fényszórók formáját, egyedi világító ismertetőjegyként szolgálva, akárcsak az opciós LED-es hátsó lámpák.

SeatVilágos és atletikus karakter

Oldalról úgy néz ki az Ibiza, mint egy kerekeken gördülő precízen kivésett és finomra csiszolt szobor. A „Línea Dinámica” vonal a fényszóróktól az erőteljesen húzott kerékíveken át az autó hátuljáig húzódik. Egy másik, ugyancsak éles stílusvonal az izmos hátsó domborításokon keresztül a hátsó lámpákhoz fut. Ezek az erőteljes vonalak és a feszes felületek összjátéka atletikus karaktert kölcsönöz az Ibizának, a kupészerű háromajtós és a sokoldalú ötajtós esetében egyaránt. Még a praktikus kombi kivitel is páratlanul dinamikus megjelenésű, anélkül, hogy ez csorbítaná kivételes használhatóságát.

“Az Ibiza új generációja tökéletesen illeszkedik a SEAT márkaarculatába. Kiállása erőteljes és masszív, dinamikus karaktert sugároz, ugyanakkor mindig megőrzi kifinomultságát és magabiztosságát” - mondja
Alejandro Mesonero-Romanos, a SEAT Design vezetője. Prémium utastér

A külső dizájn emocionális ereje az utastérben is visszatükröződik az erőteljes, ám végletekig minimalista és letisztult műszerfal-kialakítással. A minőségi érzet, a kidolgozás kiemelkedő precizitása, a széles színválaszték és az anyagok egészen a finom bőr kárpitozásig kiterjedő kínálata kihangsúlyozza a SEAT standardjait. A részletek kidolgozottsága az új Ibiza egészén érezhető, a kormánykeréken, a climatronic új kialakításán és az új fényezett felületeken egyaránt. A középpontban azonban továbbra is a funkcionalitás maradt, amelyre jó példa a továbbfejlesztett kijelzőt tartalmazó műszeregység vagy a lényegesen nagyobb kesztyűtartó. Hatalmas, 10,7 literes méretével a kesztyűtartó immár egy pár kesztyűnél sokkal több hasznos úti holmi számára kínál helyet.   

A tökéletes csomag minden igényre

Három karosszéria-típusával az új Ibiza minden életstílushoz tökéletesen illik. A háromajtós Ibiza SC és az ötajtós Ibiza nemcsak a dizájn szempontjából mesterművek, de alaposan felkészítették őket arra is, hogy jól megállják a helyüket a mindennapi életünk során fellépő gyakorlati kihívásokkal szemben. Ebben, a méretkategóriájukban tágasnak számító utastér, a 284 vagy 292 literes csomagtér, illetve a variálható hátsó üléspad is segíti őket. Az Ibiza ST kombi karosszériája rendkívül magas szintű funkcionalitást kínál. Sportos kialakítása ellenére a csomagtér 430 literes, és meglepő módon akár 1164 literesre bővíthető. Akár két kerékpár is elfér a csomagtartóban – természetesen leszerelt első kerekekkel.

SeatSportos és takarékos motorok

A motorkínálat is éppen ennyire széles. A benzines erőforrások skálája Magyarországon a gazdaságos 1,2 literes, 44 kW teljesítményű (70 LE) motortól indul (más piacokon ez a típus 60 LE változatban jelenik meg), és egészen az igencsak fürge, kompresszorral és turbófeltöltővel ellátott 1.4 TSI erőforrásig terjed. A 110 kW (150 LE) és az alapfelszereltséghez tartozó DSG sebességváltó párosa mindössze 7,8 másodperc alatt katapultálja az Ibizát 100 km/h-s sebességre, és még tovább, egészen a 212 km/h-s végsebesség eléréséig. Az új Ibiza esetében ez az erőforrás immár a kombi ST változathoz is rendelhető. Kiemelkedő hatékonyságot kínál az Ibiza 1.2 TSI Ecomotive, amelynek a legkorszerűbb technológiát alkalmazó, 77 kW (105 LE) teljesítményű motorja már 1550 1/min fordulatszámtól jelentkező 175 newtonméteres legnagyobb nyomatékával kifinomult karakterisztikát kínál, miközben átlagosan alig 5,1 liternyi üzemanyaggal is beéri száz kilométerenként – részben az alapfelszereltséghez tartozó start/stop rendszernek köszönhetően.

Fogyasztás és károsanyag-kibocsátás terén jeles

A TDI motorok még hatékonyabbak az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás terén. A gazdaságosság csúcsa az automatikus motorleállítás- és indítás rendszerével is ellátott Ibiza 1.2 TDI E-Ecomotive. átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 3,4 liter, ami kiemelkedő, 89 gramm/kilométeres CO2-kibocsátásnak felel meg, karosszériaváltozattól függetlenül. A kompakt hi-tech TDI emellett meggyőző, 55 kW-os (75 LE) teljesítményt és tiszteletre méltó, 180 newtonméteres legnagyobb nyomatékot kínál. Az Ibiza dízel kínálatának sportos ékköve a 2.0 TDI 105 kW-os (143 LE) teljesítménnyel. Ebben a kategóriában egyik versenytárs sem kínál ilyen nagyteljesítményű dízelmotort, senki sem társította ilyen tökéletesen a teljesítményt és a gazdaságosságot – 210 km/h-s legnagyobb sebesség, amely mindössze 4,6 literes átlagos üzemanyag-fogyasztással párosul.
Az 1.2 TSI Ecomotive és az 1.2 TDI E-Ecomotive változatok magyarországi bevezetéséről később születik döntés.

SeatCsúcstechnológiájú erőátvitel és futómű

Akárcsak a motorok, az új Ibiza sebességváltói is korszerűek. A tökéletes fokozateloszlású öt- és hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltók mellett számos motorhoz DSG sebességváltó is tartozhat, opcióként vagy alapáron. Ez a kettős tengelykapcsolós sebességváltó nemcsak egy automatikus egység kényelmét kínálja, de az ellenállhatatlan gazdaságosság előnyét is. Az új Ibiza futóműve rendkívül kifinomult felépítéssel büszkélkedhet, amelyet gondosan továbbfejlesztettek, hogy sportos és egyben biztonságos kezelhetőségi jellemzőket biztosítson a kompakt típus számára. A pontos kormányzás, a tökéletesen hangolt ESP menetstabilizáló és az XDS elektronikus differenciálzár (100 LE-től) nehéz helyzetekben is gondoskodnak a biztonságról.  A hatékony, blokkolásgátlós (ABS) fékrendszer csak egy további példa. Az új Ibiza 14-17 colos, sportos, új dizájnt kapott kerekeken gördül.

Széleskörű felszereltség, tökéletes egyediség

Az Ibiza felszereltségi szintjeit is átdolgozták, a karosszéria formájától függetlenül. A Reference alapmodell a legfontosabb kényelmi és biztonsági jellemzők impozáns tárházát kínálja. E fölött áll a Style változat, amely alapkivitelben légkondicionálással készül. Az Ibiza FR különösen sportos hangulatot biztosít első és hátsó hangsúlyos dizájnelemeivel, könnyűfém keréktárcsáival és bőrbevonatú kormánykerekével. Emellett valamennyi SEAT tökéletesen az egyedi igényekhez és a vásárló személyes stílusához igazítható színek, opciók és kiegészítők széles skálája segítségével.

Na és az Ibiza Cupra? Természetesen az Ibiza-sorozat szupersportos csúcsmodellje is rövidesen követőre talál. A kiemelkedő teljesítmény és a szenzációs dinamizmus garantált, de leghamarabb csak 2012 közepén.

További cikkek

Fejlődő Peugeot 2011-ben
A Chevrolet javította piaci részesedését 2011-ben Nyugat- és Közép-Európában
Leleplezték Detroitban az új Amerikai Ford Fusion-t
Kulcsszavak:
 
ŠKODA KAROQ SPORTLINE: Világpremier a 2018-as Párizsi Autószalonon ŠKODA KAROQ SPORTLINE: Világpremier a 2018-as Párizsi Autószalonon A gyenge minőségű szélvédőjavítások a beépített technológiák térnyerésével egyre gyakoribbá válnak a Nissan szerint A gyenge minőségű szélvédőjavítások a beépített technológiák térnyerésével egyre gyakoribbá válnak a Nissan szerint A Nissan közzétette az új NP300 Navara árait A Nissan közzétette az új NP300 Navara árait A MINI Cooper S modellekkel mentik meg a Földet A MINI Cooper S modellekkel mentik meg a Földet Az új SEAT Ibiza – dinamikus és innovatív újdonság Négy Renault Trucks T High az F1-es Sauber csapatnak
 
Irányjelző Közlekedési Magazin - januári ajánló

Irányjelző Közlekedési Magazin - januári ajánló

2012. január 17.
Az Irányjelző Közlekedési Magazin januári adásában bemutatjuk az átalakuláson átesett ...
Részletek
IrányjelzőAz Irányjelző Közlekedési Magazin januári adásában bemutatjuk az átalakuláson átesett Lancia Ypsilon-t, az ráncfelvarráson átesett Opel Antarát, a Peugeot legtakarékosabb kombiját az 508 SW-t, és a tavalyi évben tesztelt Harley Davidson Heritage Softail Classic változatát.

megnézem


További cikkek

Az Irányjelző Közlekedési Magazin 2011 decemberi műsora
Az Irányjelző Közlekedési Magazin 2011 novemberi műsora
Az Irányjelző Közlekedési Magazin 2011 októberi műsora
Kulcsszavak:
 
Akár diktafonként is használhatjuk az új BMW 4-es Coupé-t Akár diktafonként is használhatjuk az új BMW 4-es Coupé-t A Honda munkatársa elárulta, mit takar a "Total Airflow Management” A Honda munkatársa elárulta, mit takar a "Total Airflow Management” Irányjelző Közlekedési Magazin - januári ajánló Nyereséges az American Airlines Group Irányjelző Közlekedési Magazin - januári ajánló A BMW és a Relais & Châteaux együttműködése Los Angelesben bemutatkozott az új e-Golf Los Angelesben bemutatkozott az új e-Golf
 
Az Opel alacsonyabb árakkal kezdi az évet

Az Opel alacsonyabb árakkal kezdi az évet

2012. január 17.
Az Opel Magyarország új árlistája átlagosan két százalékos listaár csökkenést mutat ...
Részletek
OpelAz Opel Magyarország új árlistája átlagosan két százalékos listaár csökkenést mutat a személyautóknál – azoknak a modelleknek az árai tudtak lényegesen csökkenni, amelyeknél a regisztrációs adók csökkentése meghaladta a rossz forint árfolyam és a 27 %-os áFA okozta árnövekedést.

Kovács Tamás, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: „Az árcsökkentés csak úgy volt lehetséges, hogy az Opel központnál sikerült elérnünk, az árfolyamveszteségnek csak egy része jelenjen meg az árainkban.Noha a tavalyi 270 forint körüli Euro-hoz képest a mostani 310 fölötti árfolyam 12%-os emelkedést indokolna, ebből az Opel Magyarország kevesebb, mint 5 százalékot érvényesít az áraiban.”

A csökkentetett regisztrációs adó nyertesei elsősorban a nagyobb motorokkal szerelt modellek. Néhány példa a listaárakról:

A Corsa esetében még az 1.2-es és 1.4-es benzinmotoros változatok is csökkentek 80-90 ezer forinttal, míg az 1.7-es dízel ára több mint 140.000 forinttal ment lejjebb. A Merivánál is az 1.7-es dízel a nyerő, itt 150 ezer körüli az árcsökkenés. Az Astra Classic esetében mind az 1.6-os benzines, mind pedig az 1.7-es dízel ára úgy 150 ezerrel csökkent, az új Astra esetében is olcsóbb lett ez a két motorváltozat, de ott az igazi nyertes a kétliteres dízel mínusz 170 ezerrel.

OpelAz Insignia kétliteres dízellel 130-140 ezerrel olcsóbb, a kétliteres benzines 300-al, a 2.8 V6-os pedig több, mint egymillióval.

Fontos, hogy a tavalyi szinten maradtak a kiskereskedelmi kampányok, így a listaár csökkentés ténylegesen megjelenik a vételárban. Az árlista, az opciós árlista és az érvényes kiskereskedelmi kampányárak mellékelten letölthetők.


További cikkek


Az Astra és az Insignia minőségben elsők
Téli sportok és funkcionalitás - Az Audi Q3 Vail
Kedvezőbb feltételekkel kaphatók a BMW és a MINI személyautók
Kulcsszavak:
 
A BMW Group eladási mutatói júliusban még tovább emelkedtek A BMW Group eladási mutatói júliusban még tovább emelkedtek Magyarországon is zajlik a hibrid forradalom Magyarországon is zajlik a hibrid forradalom David Hasselhoff újra beül KITT volánja mögé - Öt technológia, amit megjósolt a Knight Rider David Hasselhoff újra beül KITT volánja mögé - Öt technológia, amit megjósolt a Knight Rider Daimler-részesedés iránt érdeklődik egy kínai befektetési alap Daimler-részesedés iránt érdeklődik egy kínai befektetési alap Telefonos applikációval lesz indítható az elektromos autók töltése a Mobiliti töltőknél Telefonos applikációval lesz indítható az elektromos autók töltése a Mobiliti töltőknél
 
A Kia Motors rekordévet zárt 2011-ben

A Kia Motors rekordévet zárt 2011-ben

2012. január 17.
A Kia Motors személyautó- és szabadidő- -autó eladásai 2011-ben összesen 2 478 959 darabot ...
Részletek
KiaA Kia Motors személyautó- és szabadidő-autó eladásai 2011-ben összesen 2 478 959 darabot tettek ki, megelőzve a márka minden korábbi eladási rekordját és megerősítve a tényt, miszerint a Kia a világ egyik legdinamikusabban fejlődő, növekvő autógyártója.

Ezek az értékesítési adatok egyszersmind 18.6 százalékos növekedést is mutatnak az előző évhez képest. A Kia eladásai fennállása óta először lépték át a 2.4 milliós határt. 2011-ben összesen 2 478 959 Kiát értékesítettek világszerte, ez az előző évhez képest 18.6 százalékos többletet jelent.


A Kia eladások 2011-ben, észak-Amerikában 34.2, Kínában 30.1, Európában 22.1, az általános piacokon 10.6, Koreában pedig 1.8 százalékkal emelkedtek 2010-hez viszonyítva.

A márka legkelendőbb modellje Koreán kívül a Cerato (Forte) volt, 2011-ben 410 709 darabot adtak el belőle. A Kia észak-Amerikában 550 615 darabos értékesítéssel 34.2%-os növekedést ért el 2010-hez képest, Kínában 461 618 darabbal 30.1% az emelkedés, Európában 478 192 autó és 22.1%, az általános piacokon pedig 495 531 darab és 10.6%-os többlet az eredmény. A koreai piac 493 003 eladott Kiával zárt 2011-ben, ez 1.8%-kal több mint egy évvel korábban.

2011 decemberében észak-Amerikában különösen dinamikusan nőttek az eladások (46 809 darab, és 39.8%-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest). Hasonlóképpen Kínában (47 143 darab, és 37.9% az egy évvel korábbihoz képest), Európában (36 619 darab, és 17.4% az előző évhez képest) és az általános piacokon (39 070 darab, és 5.1% az előző évhez képest). Koreában (45 056 darabbal) enyhe csökkenés volt érzékelhető a 2010 decemberi adatokhoz viszonyítva (0.4%).

KiaA Kia legkelendőbb modellje az exportpiacokon a kompakt Cerato volt (néhány országban Forte néven forgalmazzák), összesen 410 709 darabot értékesítettek belőle 2011-ben. A szabadidő terepes Sportage-ből 331 033 a kisautók kategóriájában sikeres Rióból pedig 282 776 darab talált gazdára. A felső középkategóriás terepjáró Sorento, a maga 220 783 darabos eladásával a negyedik legsikeresebb modell volt 2011-ben, a városi crossover Soul-ból pedig 180 109 darab fogyott.

"Mindnyájunkat lelkesít a 2011-es eredmény, a 2.4 millió feletti eladási rekord. A rossz általános gazdasági kilátások ellenére úgy hisszük képesek leszünk tartani lendületünket 2012-ben is. ügyfeleink elégedettségét tovább növelheti a még erősebb minőség-ellenőrzés a gyártás során, az alapanyagoktól egészen a kész autókig. Ennek révén a Kia tovább erősödhet világszerte" mondta Thomas Oh, a Kia Motors alelnöke.

További cikkek

A Porsche 2011-ben eladási rekordot döntött
Az „északa-amerikai év Terepjárója” a Range Rover Evoque
Bemutatkozik a Volvo XC60 Plug-in Hybrid koncepcióautó
Kulcsszavak:
 
A Kia Motors rekordévet zárt 2011-ben Vezető nélküli autók - 322 ezer kilométer baleset nélkül A Nissan tovább fokozza az érdeklődést az elektromos autók iránt A Nissan tovább fokozza az érdeklődést az elektromos autók iránt Márkacascót kínál a Suzuki Márkacascót kínál a Suzuki A Jazzy Street december 15-i adásának tartalmából A Jazzy Street december 15-i adásának tartalmából Az egyik leggyorsabb elektromos autó titka egy speciális hűtőfolyadék Az egyik leggyorsabb elektromos autó titka egy speciális hűtőfolyadék
 
325 ezer dízel autót hív vissza javításra a Volkswagen

325 ezer dízel autót hív vissza javításra a Volkswagen

2012. január 17.
A Volkswagen világszerte 325 ezer, 2,0 literes dízel motorral szerelt autót hív vissza ...
Részletek
VolkswagenA Volkswagen világszerte 325 ezer, 2,0 literes dízel motorral szerelt autót hív vissza elővigyázatosságból javításra  - számolt be hétfőn az akcióról az autoservicepraxis.de weboldal. A visszahívás a 2,0 literes dízel motorral szerelt 2009 és 2012 évjáratú VW Eos, Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Tiguan és T5 modelleket, valamint lényegesen kisebb számban az Audi és a Skoda leányvállalatok egyes modelljeit érinti.
A visszahívás a "23K2" (VW), "23K5" (Skoda), "23J8" (Audi) és"23K6" (Seat) kóddal ellátott járművekre vonatkozik.

A meghibásodás a dízel motorok üzemanyag befecskendező rendszerében léphet fel, ami bizonyos körülmények között üzemanyag elfolyáshoz és a motor üzemanyag ellátásának kihagyásához is vezethet.
A hiba az erős üzemanyagszagról is felismerhető. A javítás azonban csak megelőző jellegű és modelltől függően 15-30 percet vesz igénybe.

További cikkek

Minden idők legintenzívebb bővülése az Audi értékesítésében
Kedvezőbb feltételekkel kaphatók a BMW és a MINI személyautók
Annyira városi, annyira aranyos – Az új Peugeot 107
Kulcsszavak:
 
Önbíráskodott ír utasával szemben egy taxis Budapesten Önbíráskodott ír utasával szemben egy taxis Budapesten A BMW Motorsport bemutatta idei versenyprogramját A BMW Motorsport bemutatta idei versenyprogramját Már Magyarországon is rendelhető az első elektromos MINI Már Magyarországon is rendelhető az első elektromos MINI Megújul a Toyota legnépszerűbb modellje Megújul a Toyota legnépszerűbb modellje Maximális élmény a gazdaságosság: a BMW csoport saját fejlesztésű BMW TwinPower Turbo belsőégésű erőforrása és elektromos motorja Maximális élmény a gazdaságosság: a BMW csoport saját fejlesztésű BMW TwinPower Turbo belsőégésű erőforrása és elektromos motorja
 

Találatok száma: 12105 Megjelenítve: 12041 - 12050