Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 10570 Megjelenítve: 21 - 30
Új megállapodást írt alá a Volkswagen Group China, a JAC és a SEAT az e-mobilitás bővítésére

Új megállapodást írt alá a Volkswagen Group China, a JAC és a SEAT az e-mobilitás bővítésére

2018. november 30.
2021-ig a JAC Volkswagen vezeti be a SEAT márkát, és közösen dolgoznak a SEAT elektromos hajtású változatain. 2018 végéig megkezdődik a JAC Volkswagen kutatási és fejlesztési központjának építése.
Részletek

Új megállapodást írt alá a Volkswagen Group China, a JAC és a SEAT az e-mobilitás bővítésére

A SEAT ma egyetértési memorandumot írt alá a Volkswagen China és az Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC) cégek képviselőivel, melyet dr. Herbert Diess, a Volkswagen AG igazgatóságának elnöke, An Jin, a JAC elnöke és Luca de Meo, a SEAT elnöke látott el kézjegyével Xi Jing Ping kínai elnök és Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök jelenlétében a madridi Moncloa Palotában.

A megállapodás szerint valamennyi fél egyesíti műszaki és termék erőforrásait egy elektromos akkumulátor platformnak a JAC Volkswagennél történő gyártása érdekében. 2021-ig a JAC Volkswagen vezeti be a SEAT márkát a kínai piacon, és közösen dolgoznak a SEAT elektromos hajtású változatain. 2018 végéig megkezdődik a JAC Volkswagen kutatási és fejlesztési központjának építése, mely olyan kulcsterületekre koncentrál, mint a konnektivitás, az önvezetés és más jövőbeni stratégiai irányok. A megállapodás új lendületet ad a Volkswagen Group China, a JAC és a SEAT munkájához az e-mobilitás kínia piacon történő fejlesztéséhez.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben közel 470 000 gépkocsiját értékesítette világszerte.

Új megállapodást írt alá a Volkswagen Group China, a JAC és a SEAT az e-mobilitás bővítésére

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 14 700 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

Kulcsszavak: autógyár, e-mobilitás, megállapodás, seat
 
A Kia Motors a 69. helyre jött fel a 2016-os Interbrand Best Global Brands felmérésen A Kia Motors a 69. helyre jött fel a 2016-os Interbrand Best Global Brands felmérésen SEAT Leon ST - egyedülálló formatervezési nyelvezet kiemelkedő műszaki tartalommal SEAT Leon ST - egyedülálló formatervezési nyelvezet kiemelkedő műszaki tartalommal Kazahsztánban szerel össze Peugeot modelleket a PSA Kazahsztánban szerel össze Peugeot modelleket a PSA Újabb értékesítési rekordot ért el a SEAT Újabb értékesítési rekordot ért el a SEAT A német kormány vizsgálatot indított 30 autótípus ellen A német kormány vizsgálatot indított 30 autótípus ellen
 
Az idei Los Angeles-i Autókiállításon bemutatkozott a legek Lexusa

Az idei Los Angeles-i Autókiállításon bemutatkozott a legek Lexusa

2018. november 30.
Bár Észak-Amerikában is mind inkább teret hódítanak a kisebb motorral szerelt modellek, azért továbbra is jelentős piaca van az úgy nevezett teljes méretű SUV-oknak.
Részletek

Az idei Los Angeles-i Autókiállításon

Ez a kategória Európában – a zsúfoltabb városok és a szűkebb utak miatt – nem számíthat sok vásárlóra, ám a tengerentúlon komoly nimbusza és tekintélye van egy-egy 4x4-es, hétüléses luxusautónak.

A Lexus LX a szegmens egyik kiemelkedő képviselője. Az Európában is forgalmazott legnagyobb Toyota Land Cruiser műszaki alapjait felhasználva a Lexus-változat a fényűzés, a teljesítmény és a tekintélyes megjelenés pazar példája.

A novemberi Los Angeles-i Autókiállításon az LX sorozat limitált szériája állt a porondra: az Inspiration kivitel mindössze 500 példányban készül. Az exkluzív modell speciális külső formai megoldásokat és különleges felszereltséget kap. Csak erre a modellre jellemző az Ónix fekete fényezés, a szintén fekete, 21 collos könnyűfém keréktárcsák, valamint a feketére fújt hűtőmaszk és a füstszürke krómbetétek a karosszérián. Emellett fekete betétek teszik elegánsabbá a fényszórókat, ködlámpákat, sötétítettek az üvegek, valamint füstszürke krómbetét került a hátsó lámpák köré, az ötödik ajtóra és rendszámtábla keretére is.

Az utastérben a fekete tetőkárpit elegáns ellenpontja a Holdfény fehér fantázianevű bőr üléskárpit, illetve csak ebbe a limitált sorozatba kerülnek speciális anyagú és kivitelű szőnyegek, valamint a raktér padlóját borító betét.

Az idei Los Angeles-i Autókiállításon

A felszereltség a fényűző formanyelvhez illő módon hiánytalan. Az LX Inspiration modellekben az első kettő és a középső sor két szélső ülése egyaránt szellőztethető és fűthető. A Climate Concierge intelligens klímavezérlés automatikusan figyeli a hőmérsékletet az utastér mind a négy zónájában, s ennek megfelelően szabályozza a befújt levegő mennyiségét, hőmérsékletét, az ülésfűtést vagy szellőztetést, illetve a fabetétes bőrkormány fűtését is.

Része valamennyi LX Inspiration modell alapfelszereltségének az utastéri szórakoztatórendszer, a 19 hangszórós, 450 watt zenei teljesítményt nyújtó Mark Levinson®1 Reference Surround hangrendszer, valamint a színes head-up kijelző (HUD), de a fedélzeten van hűtőláda és természetesen elérhető a vezeték nélküli telefontöltés is.

A felszereltség és a megjelenés tehát különleges, ám az Inspiration sorozat minden darabja osztozik a műszaki tartalmon a többi LX-szel. A hajtást selymesen járó, 5.7 literes V8-as benzinmotorra bízták, amelynek 383 lóerő a teljesítménye, nyomatéka pedig 546 Nm. A motorhoz nyolcfokozatú automatikus váltó csatlakozik, a vontatható tömeg 3175 kilogramm.

Az idei Los Angeles-i Autókiállításon

Az LX Inspiration le sem tagadhatná közeli rokonságát a Toyota Land Cruiserrel, hiszen annak ellenére, hogy fényűző luxusautó, terepen sem jön zavarba. A felépítmény alvázas, a futómű szerkezete tekintélyes rugóutakat tesz lehetővé minden keréknél, a vezetőt pedig elektronikus vezetéssegédek egész sora támogatja. Az összkerékhajtás például ötféle üzemmódot ismer, és van felezőfokozat is, amellyel könnyedén leküzdhetők a meredek emelkedők és a komoly kihívást jelentő terepek.

Amikor az LX visszatér az épített útra, számos technológia teszi biztonságosabbá a városi közlekedést. Szériatartozék a holttérfigyelő rendszer, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, az aktív tempomat és az intuitív parkolássegítő rendszer is. Az LX Inspiration hiánytalan biztonsági felszerelését az ütközés előtti rendszert (PCS) is magában foglaló Lexus Safety System+ technológia, a sávtartó asszisztens (LDA), és az intelligens távolságifény asszisztens jelenti.

A műszerfal egyik leglátványosabb eleme a 31,2 centiméter átlójú képernyő, amellyel a teljes fedélzeti rendszer könnyen irányítható. A képernyő méretei lehetővé teszik, hogy a vezető akár három részre ossza azt, így egyszerre jelenítheti meg rajta például a navigáció, az audiorendszer és a klímaberendezés kezelőszerveit.


Kulcsszavak: autókiállítás, lexus, Lexus LX, los angeles
 
A négyhengeres dízelmotoros Infiniti Q50 világpremierje Genfben A négyhengeres dízelmotoros Infiniti Q50 világpremierje Genfben Az Alfa Romeo a Los Angeles-i Autószalonon mutatta be a márka első SUV-ját - Quadrifoglio kivitelben Az Alfa Romeo a Los Angeles-i Autószalonon mutatta be a márka első SUV-ját - Quadrifoglio kivitelben A BMW vadonatúj modellek világpremierjével érkezik a 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonra A BMW vadonatúj modellek világpremierjével érkezik a 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonra Az új MX-5 Párizsban mutatkozik be a nagyközönség számára Az új MX-5 Párizsban mutatkozik be a nagyközönség számára Rajtra kész az új Mazda3 Rajtra kész az új Mazda3
 
Mutatjuk az első képeket az új az ŠKODA SCALA utastérről

Mutatjuk az első képeket az új az ŠKODA SCALA utastérről

2018. november 30.
Egy héttel Tel Aviv-i világpremierje előtt a ŠKODA bemutatja a ŠKODA SCALA utasterének első fotóit.
Részletek

Mutatjuk az első képeket az új az ŠKODA SCALA utastérről

A cseh márka újszerű beltérkoncepciója a ŠKODA VISION RS tanulmány formatervezési irányvonalát követi, amelynek érzelmekben gazdag dizájnja a SCALA révén ölthet elsőként formát sorozatgyártású modellben, az érzelmek és az ergonómia a márkára jellemző együttesét alkotva. Meghatározó elemei a magasra, a vezető látóterébe helyezett központi képernyő és a teljes egészében új fejlesztésű műszerfal.

Amint Norbert Weber, a ŠKODA AUTO beltér-formatervezésének vezetője kiemelte: „A ŠKODA SCALA az első sorozatgyártású modell, amelyben már új beltér-koncepciónkat valósítottuk meg, ahol új színekkel és anyagokkal még modernebb dizájnnyelvezetet alkalmaztunk. E koncepció a SCALA sorozattal tartott premierje a ŠKODA új márkaegyéniségének bemutatkozása is egyben, amely egyszerre érzelemdús és funkcionális.”

A ŠKODA SCALA utastérkoncepciójának középpontjában a képernyő áll, amely akár 9,2 col képátlójával a legnagyobb e piaci szegmensben, s a vezető, illetve az első utas számára egyaránt jól látható. A szabadon álló központi képernyőt a motorházfedél érzelmekben gazdag vonalvezetésére rímelő karaktervonal szegélyezi, amely a monitor alatti szakaszán ergonomikus kéztámaszként is szolgál az érintőképernyő kezelése során.

Mutatjuk az első képeket az új az ŠKODA SCALA utastérről

A légkondicionáló berendezés a középkonzolon elhelyezett kezelőelemei, valamint az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System), a menetprofilválasztás (Driving Mode Select) és a parkolási asszisztens (Park Assist) gombjai szintén jól elérhetők közvetlenül a sebességváltókarról. A szélső légbefúvó nyílások egészen az ajtókárpitokig húzódva szélesítik vizuálisan az utasteret, illetve erősítik tovább az eleve tágas térérzetet.

A műszerfal és az első ajtókárpitok igényes, puha habbevonatát új, speciális szemcsézetű felületek borítják, amely kristályhatású struktúrát idézve a jövőben a ŠKODA márka stílusának meghatározó elemévé lépnek elő.

A ŠKODA SCALA december 6-án, Tel Avivban (Izrael) tartja világpremierjét, amelyről a ŠKODA Storyboard oldalán, illetve különböző közösségimédia-csatornákon élő közvetítés is látható.

Mutatjuk az első képeket az új az ŠKODA SCALA utastérről
Kulcsszavak: bemutató, Scala, skoda, új modell
 
A vadonatúj Volvo V90 több mint hat évtizednyi kombis múltból táplálkozik A vadonatúj Volvo V90 több mint hat évtizednyi kombis múltból táplálkozik Az új Mazda3 Az új Mazda3 SEAT Leon X-PERIENCE – Élvezetes vezetés bármilyen úton SEAT Leon X-PERIENCE – Élvezetes vezetés bármilyen úton Mazda MX-5 Takumi2 - A legenda tovább él Mazda MX-5 Takumi2 - A legenda tovább él Szigorú széndioxid-kibocsátási határértéket határozott meg az új modellekre a Volkswagen és a Greenpeace Szigorú széndioxid-kibocsátási határértéket határozott meg az új modellekre a Volkswagen és a Greenpeace
 
Az Audi, az Airbus és az Italdesign teszteli a Repülő Taxi tanulmányt

Az Audi, az Airbus és az Italdesign teszteli a Repülő Taxi tanulmányt

2018. november 30.
Az amszterdami Drone Week rendezvényen mutatja be először repülő és szárazföldön közlekedő „Pop.Up Next” tanulmányát az Audi, az Airbus és az Italdesign.
Részletek

Az Audi, az Airbus és az Italdesign teszteli a Repülő Taxi tanulmányt

Ez az innovatív koncepció repülő taxiként egyesíti az önvezető elektromos autót és az utasszállító drónt. Az első nyilvános tesztrepülésen a repülő egység precízen helyezte az utasszállító kapszulát a földi modulra, amely aztán önvezető üzemmódban hagyta el a tesztterületet. Ez egyelőre egy 1:4 arányú kicsinyített modell volt. Azonban a következő évtizedben az Audi nagyvárosi ügyfelei már - multimodális formában, a levegőben vagy az úton haladva - használhatják ezt a kényelmes és hatékony repülő taxi szolgáltatást. A járműváltást kiiktatva élvezhetik az utasok szabadidejüket, pihenhetnek vagy dolgozhatnak.
    
„A repülő taxik ideje közeledik. Mi az Audinál ezt teljesen biztosra vesszük.” - nyilatkozta Dr. Bernd Martens, az Audi igazgatótanácsának a beszerzés és az IT területéért felelős tagja, az Audi leányvállalat Italdesign elnöke. „Egyre több ember költözik a városokba. Az automatizálásnak köszönhetően pedig egyre több embernek válik egyszerűbbé a helyváltoztatás. A jövőben az idősebb városlakók, a gyerekek és a jogosítvánnyal nem rendelkező emberek a kényelmes robot taxikat választják majd. Ha sikerül intelligensen elosztanunk a forgalmat a földi és légi közlekedés között, azzal az emberek és a városok egyaránt csak nyerhetnek.”

Az Audi, az Airbus és az Italdesign teszteli a Repülő Taxi tanulmányt

Ahhoz hogy lássuk, egy ilyen igény alapú szolgáltatás hogy is nézhet ki, az Audi - együttműködésben az Airbus leányvállalat Voom-mal - Dél-Amerikában tesztelt. Az ügyfelek helikopter utakat foglaltak Mexikóvárosban vagy Sao Paulóban, egy Audi pedig készen állt arra, hogy a felszállóhelyre illetve onnan elszállítsa őket. „Az ehhez hasonló szolgáltatások segítenek jobban megérteni az ügyfeleink igényeit. Ugyanis a jövőben ez számos, a városokban közlekedő embernek vonzó alternatíva lesz. A „Pop.Up Next” programnál folyamatosan vizsgáljuk, hogy műszaki szempontból hol vannak a határaink. A következő lépésben egy teljes méretű tanulmányt tesztelünk repülés és földi közlekedés közben.” - tett hozzá Dr. Martens.

Az Audi szintén támogatja az ingolstadti Városi Légi Mobilitás (Urban Air Mobility) repülő taxi projektjét. Ez a kezdeményezés tesztüzemeket bonyolít egy, az Audi gyártási helyszínén üzemelő repülő taxi működtetéséhez. Történik mindez egy, az Európai Unióval közös projekt részeként, az Európai Innovációs Partnerség intelligens városokat és közösségeket érintő programjának keretében. A projekt célja, hogy meggyőzze a nagyközönséget az új technológia előnyeiről és megválaszoljon minden olyan kérdést, amely az akkumulátortechnológia, a szabályozás, a tanúsítványok és az infrastruktúra kapcsán felmerül.Kulcsszavak: airbus, audi, drón, közlekedés
 
Fővárosi Közgyűlés: a kitiltott autósoknak ingyenes a tömegközlekedés Fővárosi Közgyűlés: a kitiltott autósoknak ingyenes a tömegközlekedés Elkészült a hazai autós szabálytalanságok toplistája Elkészült a hazai autós szabálytalanságok toplistája Az alacsony abroncsnyomás okozza a defektek 90%-át Az alacsony abroncsnyomás okozza a defektek 90%-át Ismét közlekednek a 3-as villamosok az északi szakaszon Ismét közlekednek a 3-as villamosok az északi szakaszon Az Audi és a Das Weltauto támogatják a Magyar Sí Szövetséget Az Audi és a Das Weltauto támogatják a Magyar Sí Szövetséget
 
Los Angelesben a BMW bemutatta jövőképének négykerekű szimbólumát

Los Angelesben a BMW bemutatta jövőképének négykerekű szimbólumát

2018. november 29.
A BMW Vision iNEXT nem csupán egy autó: a BMW Group jövőképének négykerekű szimbóluma, amely egy modellben egyesíti a vállalatcsoport és az alá tartozó márkák legfejlettebb technológiai szaktudását, legkorszerűbb járműépítési innovációit és vadonatúj irányba mutató gondolkodásmódját.
Részletek

Los Angelesben a BMW bemutatta jövőképének négykerekű szimbólumát

Ez az első alkalom, amikor a BMW Group stratégiai innovációs ágai – úgy mint az automatizált járművezetés, a tökéletes járműkapcsolat, a tisztán elektromos meghajtás és a mesterséges intelligenciára támaszkodó szolgáltatások – egy modellben egyesülnek, amelyet iránymutató formanyelv nyomatékosít, a vezetés élményének új oldalát hozva el a jelenbe.

Az ember mindenek előtt

A mobilitás életünk szerves része, amely meghatározza élményeinket, tapasztalatainkat és gondolkodásunkat. Alapvető emberi szükséget, amelyre a helyváltoztatás jövőjének megtervezésekor központi tényezőként kell tekintenünk. A személyes mobilitás jövőképe éppen ezért minden korábbinál intenzívebben az ember körül forog, az érzelmeire, mobilitási igényeire és személyes preferenciáira helyezve a hangsúlyt. Az automatizált járművezetés, a tisztán elektromos meghajtás és az egyre intelligensebb járműkapcsolati megoldások olyan lehetőségeket tárnak fel előttünk, amelyek korábban nem tapasztalt élményekhez és az utazás merőben új formájához vezetnek. Sőt mi több, életmódunk és elvárásaink fokozatos változásával kecsegtetnek.

Otthonos környezet négy keréken

A BMW ügyfelei a jövőben egyre nagyobb szabadságot élvezhetnek a volán mögött, hiszen egyre inkább ők maguk dönthetik el, hogy mire kívánják fordítani az utazással töltött idő nagy részét. Mint ilyen, az autók utasterének kialakítása minden korábbinál fontosabbá válik, az utazás kényelme és hangulata pedig egyre nagyobb prioritást élvez.

Los Angelesben a BMW bemutatta jövőképének négykerekű szimbólumát

A tisztán elektromos meghajtású BMW Vision iNEXT utasterét éppen ezért egy kerekeken guruló otthonként tervezték meg a mérnökök, amely hamisítatlan életminőséget garantál, hiszen vérbeli „Kedvenc Helyként” kikapcsolódásra és pihenésre is lehetőséget biztosít. A belső tér kialakítása kellemes atmoszférát teremt és már első ránézésre is pozitív energiát sugall.

A BMW Vision iNEXT utasterét mindössze néhány, letisztult vonalvezetésű felület jellemzi, amelyek a színekre és az anyaghasználatra helyezik a hangsúlyt. A szövet és a fa varázslatos keveréke az otthoni bútorok kifinomult hangulatát idézi, amely igazi otthonos környezetet teremt. A modell belső terét meleg, kellemes színvilág járja át: a hamvas, barna és bézs kárpitokat ragyogó bronzmetál betétek emelik ki. A hátsó üléssor, az ajtókárpitok és a kalaptartó aszimmetrikus Jacquard szövése türkiz árnyalatban pompázik.

Jövőbe mutató technológia, elrejtve a szem elől

Az intelligens technológiák a jövőben egyre visszafogottabban támogatják majd a bajor prémiumgyártó ügyfeleit. A BMW Vision iNEXT esetében ezen technológiák éppen ezért a háttérben dolgoznak – innen ered a „Shy Tech” elnevezés – és csupán akkor kerülnek előtérbe, amikor szükség van rájuk. A láthatatlan technológia alkalmazásával gyakorlatilag nincs szükség kijelzőkre és gombokra, az egyes funkciók ugyanis a fa és szövet felületeken, érintésekkel vezérelhetők. Az autó működtetése a jövőben minden tekintetben az utasok igényeihez igazodik.

Los Angelesben a BMW bemutatta jövőképének négykerekű szimbólumát

Letisztult karosszéria fényárba öltöztetve

A BMW Vision iNEXT karosszériáját ugyancsak jövőbe mutató innovációk járják át. A BMW i divízió új formanyelve a precíz vonalvezetés, a letisztult felületek és az erőtől duzzadó ívek harmóniájában köszön vissza, amelyet a karosszéria ragyogó fényezése még tovább erősít: a Liquid Greyrose Copper fantázianevű fényezés meleg réz és sötétedő hamvas árnyalatai fokozatosan változnak, amellyel a tanulmány már álló helyzetben is lendületes hangulatot áraszt. A BMW fényszóróinak legendás ikergyűrű-motívumát a mérnökök itt ultravékony formában értelmezték újra, miközben a BMW Vision iNEXT mögötti történéseket visszapillantók helyett apró kamerák mutatják. A szélvédő kecsesen emelkedik a nagyméretű panorámatetőbe, amely az innovatív utasteret is láthatóvá teszi.

Hátulnézetből vízszintesen elrendezett vonalak és felületek harmonizálnak, egyszerre széles és dinamikus kiállást kölcsönözve a tanulmánynak. A keskenyre húzott, jellegzetes hátsó lámpák mélyről indulnak és a modell oldaláig nyúlnak, a BMW Vision iNEXT légellenállását pedig a tető hosszan elnyújtott kilépő éle és a kéken világító csíkkal díszített diffúzor párosa csökkenti. Utóbbi nem csupán a jármű körüli légáramlatot redukálja, de a tisztán elektromos meghajtással abszolválható hatótávolságot is növeli. A világító diffúzor sportos kialakítása a BMW modellek legendás menetdinamikáját idézi – kipufogóvégek nélkül.

Los Angelesben a BMW bemutatta jövőképének négykerekű szimbólumát

Világpremier Los Angelesben

A BMW Vision iNEXT a nagyközönség előtt november 30. és december 9. között nyitva álló Los Angeles-i Autószalonon ünnepli világpremierjét. A BMW Group legkorszerűbb tanulmányautója a vezetés élményének új korszakát és a müncheni központú vállalatcsoport modellújítási hullámának következő lépését hirdeti. A BMW iNEXT a bajor prémiumgyártó dingolfingi gyárában készül majd 2021-től, egy modellben kínálva fel az ügyfeleknek a BMW Group stratégiai innovációs ágainak legjavát.

Kulcsszavak: autókiállítás, bmw, BMW Vision iNEXT, los angeles, premier
 
A ŠKODA KODIAQ L&K egyedi dizájnelemekkel és csúcsfelszereltséggel mutatkozik be Genfben A ŠKODA KODIAQ L&K egyedi dizájnelemekkel és csúcsfelszereltséggel mutatkozik be Genfben Új generációs Hyundai i10 Frankfurtban Új generációs Hyundai i10 Frankfurtban Olaszországban folytatta felfedezőútját az új BMW X2 Olaszországban folytatta felfedezőútját az új BMW X2 A BMW Group elektromos teherautót állít munkába A BMW Group elektromos teherautót állít munkába Ford S-MAX tanulmány – kompromisszumok nélküli stílus Ford S-MAX tanulmány – kompromisszumok nélküli stílus
 
Az új Porsche 911: erősebb, gyorsabb, digitális

Az új Porsche 911: erősebb, gyorsabb, digitális

2018. november 29.
Szenzáció Los Angelesben: a Porsche 911 nyolcadik generációja bemutatkozik. Az új 911 a Los Angeles-i Autószalonon ünnepli világpremierjét, még magasabb szintre emelve a mércét az exkluzív sportosság tekintetében.
Részletek

Az új Porsche 911: erősebb, gyorsabb, digitális

Félreismerhetetlen Porsche génjeivel, erőteljesebb megjelenésével és 10,9 colos érintőképernyővel felszerelt belső terével az új 911 időtlen klasszikus és modern műalkotás egyszerre. Intelligens vezérlési és futóműrendszerek, valamint innovatív asszisztensek egyesítik a klasszikus farmotoros sportautók mesterien kompromisszummentes dinamizmusát a digitális világ igényeivel.

A turbófeltöltésű boxerhatos motor új generációját még tovább fejlesztették, melynek köszönhetően az S modellek minden eddiginél erősebbek: 450 lóerősek. A továbbfejlesztett befecskendezés, valamint a turbófeltöltők és a hűtésrendszer új kialakítása még tovább fokozza az erőforrás hatékonyságát. Az új asszisztens rendszerek is kiemelkednek, például a Porsche Wet üzemmód, amely nedves úton még biztonságosabb vezetést biztosít, valamint a hőkamerás Night Vision Assist éjjellátó rendszer és a kapcsolódási lehetőségek teljes köre, amelyek már a raj-intelligenciát is kihasználják. Az 911 kínálatát három digitális szolgáltatás teszi igazán teljessé: a kivételes kirándulásokat elősegítő Porsche Road Trip alkalmazás, a Porsche 360+ személyi asszisztens és az internetes alapú Porsche Impact emisszió-kalkulátor az Ön egyéni széndioxid-lábnyomának semlegesítéséhez.

Carrera S modellek 450 lóerővel

Az új 911 Carrera S és 911 Carrera 4S modellek turbófeltöltésű boxerhatos motorja immár 450 lóerőt (331 kW) teljesít. Ez az elődmodellekhez képest 30 lóerős (22 kW) gyarapodást jelent. Mindkét 911 modell négy másodpercen belül képes álló helyzetből 100 km/h-ra gyorsítani. 

Az új Porsche 911: erősebb, gyorsabb, digitális

A hátsókerékhajtású Coupé számára a 0-100-as sprint 3,7, az összkerékhajtású 911 Carrera 4S számára csupán 3,6 másodperc. Ez mindkét modellt 0,4 szekundummal teszi gyorsabbá a közvetlen elődöknél. Ez az előny ráadásul további 2 tizedmásodperccel növekszik az opcionális Sport Chrono csomag rajtautomatikájának köszönhetően. A végsebesség immár 308 km/h (911 Carrera S) és 306 km/h az összkerékhajtású modell esetében. A 911 Carrera S vegyes üzemanyag-fogyasztása 8,9 l/100 km, míg a 911 Carrera 4S változaté 9,0 l/100 km.

Egyértelmű formanyelv, félreismerhetetlen identitás

A külső formaterv teljesen megújult annak érdekében, hogy kihangsúlyozza a vadonatúj 992-es modellsorozat teljesítménybeli előrelépését. A sokkal szélesebb kerékjáratokban elöl 20, hátul 21 colos kerekek kapnak helyet. A hátsó szélesség ezúttal minden modellváltozat esetében azonos, miközben elöl a karosszéria 45 mm-rel szélesebb. Az elektromosan kiemelkedő süllyesztett kilincsek alkalmazása még simábbá és folyékonyabbá teszi az oldalnézetet. Az új LED-es első fényszórók között a motorháztető jellegzetes törései a legelső 911 generációkat idézik fel. A farkialakítást mindegyik modellváltozatnál a jóval szélesebb, változó helyzetű hátsó légterelő és az elegáns fénycsík dominálja. A modell első és hátsó szekcióját leszámítva immár a teljes karosszéria alumíniumból készül.

A teljesen megújult belső teret a műszerfal egyértelmű egyenes vonalai határozzák meg, amelyhez az inspirációt a 70-es évek 911 modelljei jelentették. A Porsche-tipikus központi fordulatszámmérő mellett két vékony, keret nélküli kijelző látja el a vezetőt információval.

Az új Porsche 911: erősebb, gyorsabb, digitális

A PCM központi kijelzője immár 10,9 colos, új elrendezésének köszönhetően pedig gyorsan és figyelemelterelés nélkül működtethető. Ez alatt található egy kompakt kapcsolópanel, amelynek öt gombja közvetlen hozzáférést biztosít a jármű legfontosabb funkcióihoz. Digitalizáció tekintetében az új 911 egyértelmű lépést tesz a jövő irányába átfogó kapcsolódási lehetőségeivel, új funkcióival és modern szolgáltatásaival. A széria PCM raj-intelligencián alapuló online navigációt és Porsche Connect Plus modult is tartalmaz.

Új asszisztens rendszerek növeli a biztonságot és a kényelmet

Világon elsőként a Porsche fejlesztett ki egy úgynevezett Wet üzemmódot. Az alapfelszereltségként járó funkcióval a jármű magától észleli az útburkolaton lévő nedvességet, és ennek megfelelően hangolja át vezérlő- és futóműrendszereit, valamint figyelmezteti a vezetőt, aki mindössze egy gombnyomással, vagy (Sport Chrono csomag esetén) a kormánykerék üzemmódválasztó gombjával biztonságosabb üzemmódra állíthatja át járművét. Az ugyancsak széria ráfutásra figyelmeztető rendszer észleli a más közlekedőkkel való ütközés kockázatát, szükség esetén pedig vészfékezést végez. A hőkamerás Night Vision Assist éjjellátó rendszer elsőként elérhető opcionálisan a 911-hez. Az adaptív tempomat opciója automatikus távolságtartást, stop-and-go funkciót, előzetes utasvédelmet és innovatív, autonóm Emergency Assist funkciót is tartalmaz.

A 911 Carrera S alapára bruttó 120.125 euró Németországban, a 911 Carrera 4S pedig bruttó 127.979 eurótól elérhető. Az új modellek már rendelhetőek.

Az új Porsche 911: erősebb, gyorsabb, digitális

Digitális alkalmazások: “Road Trip”, “360+” és “Impact”

A „Porsche Road Trip” alkalmazás a különleges kirándulások tervezéséhez, megrendezéséhez és végrehajtásához nyújt segítséget. Emellett exkluzív hoteleket, éttermeket, érdekes pontokat és kilátókat is ajánl.

A „Porsche 360+” célja, hogy az ügyfél még autójától távol is tökéletesen élvezhesse a Porsche élményt. A „Porsche 360+” szívét egy személyes asszisztens adja, amely 0-24 órában elérhető. Az asszisztens a hétköznapokat igyekszik könnyebbé tenni, valamint exkluzív élményeket tesz lehetővé.

A „Porsche Impact” egy emissziós kalkulátor. Kiszámolja azt a pénzügyi hozzájárulást, amelyet azért fizethetnek a Porsche ügyfelek, hogy felszabadítsák széndioxid lábnyomukat. Választhatnak különböző nemzetközileg jóváhagyott klímaprojektek támogatása közül. A világ minden táját érintő projektek a szél-, víz- és napenergiára, valamint az erdővédelemre koncentrálnak.

Az új Porsche 911: erősebb, gyorsabb, digitálisKulcsszavak: autószalon, los angeles, Porsche, Porsche 911, premier
 
A négyhengeres dízelmotoros Infiniti Q50 világpremierje Genfben A négyhengeres dízelmotoros Infiniti Q50 világpremierje Genfben Genfben bemutatkozik a zéró-emissziós e-NV200 sorozatgyártású változata Genfben bemutatkozik a zéró-emissziós e-NV200 sorozatgyártású változata Növelte kiszállításait a Volkswagen Csoport az év elején Növelte kiszállításait a Volkswagen Csoport az év elején PEUGEOT szabadidőautó-offenzíva a Párizsi Autószalonon PEUGEOT szabadidőautó-offenzíva a Párizsi Autószalonon A Párizsi Autókiállításon bemutatkozik az új TT Roadster és TTS Roadster A Párizsi Autókiállításon bemutatkozik az új TT Roadster és TTS Roadster
 
Az új Lexus ES az Euro NCAP szerint a legbiztonságosabb prémium szedán

Az új Lexus ES az Euro NCAP szerint a legbiztonságosabb prémium szedán

2018. november 29.
A Európában most először elérhető vadonatúj Lexus ES legújabb generációja 5 csillagos Euro NCAP biztonsági besorolást ért el az új, legszigorúbb 2018-es tesztrendszerben, méghozzá úgy, hogy egy prémium szedán által eddig elért legmagasabb összesített eredményt kapta.
Részletek

Az új Lexus ES az EuroNCAP szerint a legbiztonságosabb prémium szedán

Az extrém szilárd, új GA-K padlólemezre épített ES kimagasló eredményéhez a legújabb Lexus Safety System + csomag aktív biztonsági technológiái is hozzájárultak: ezeket a rendszereket arra tervezték, hogy támogassák a vezetőt abban, hogy minden korábbinál magabiztosabban uralhassa az autót.

A vadonatúj, hetedik generációs Lexus ES maximális, 5 csillagos értékelést kapott az Euro NCAP legújabb, 2018-as járműbiztonsági tesztjén, ahol kimagaslóan jó, 86,25-ös átlagot ért el. Eddig ez a legjobb eredmény, amit egy prémium autó eddig elért a jóval szigorúbb 2018-as tesztrendszerben, amely immár a kerékpárosok védelmét is fontos szempontként vizsgálja. Az új ES hatékonyan egyesíti a márka fejlett aktív biztonsági csomagja (Lexus Safety System +) és a kiemelkedő passzív biztonsági rendszerek előnyeit; ez utóbbiak közt olyan megoldások szerepelnek, mint az ultra-szilárd GA-K (Global Architecture-K) padlólemez és az alapfelszereltség részét képező 10 légzsák.

A Lexus Safety System + legújabb változata új képességekkel ruházza fel az autót, és kibővíti azoknak a forgalmi helyzeteknek a körét, amelyekben az ES fokozott védelmet nyújt a vezetőnek és utasainak, illetve segít elkerülni a baleseteket. Az új megoldások közt immár megtalálható az ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS) részét képező nappali kerékpáros-felismerés és az éjszakai gyalogos-felismerés is.

Az új Lexus ES az EuroNCAP szerint a legbiztonságosabb prémium szedán

A dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatikát és sávkövető asszisztenst is tartalmazó Lexus Co-Drive rendszer a SAE szabvány szerinti 2-es szintű automatikus vezetéstámogatást kínál, valamint magas fokú biztonságot – miközben a vezető mindvégig magabiztosan uralhatja járművét. A vadonatúj ES egyébiránt már megrendelhető az európai piacokon, ahol az első vásárlók várhatóan 2019 januárjában vehetik át autóikat. A Lexus Safety System + csomag immár a Lexus európai modellpalettájának 99 százalékához elérhető, jól példázva a márka törekvését, hogy a legfejlettebb biztonsági technológiák előnyeit ne csupán a kínálat csúcsán álló, legmagasabb felszereltségi szintű modellek vásárlói, hanem a lehető legszélesebb közönség számára biztosítsa.


Kulcsszavak: euro ncap, lexus, Lexus ES, törésteszt
 
A Volvo 2020-ra "balesetmentes autókat" ígér A Volvo 2020-ra "balesetmentes autókat" ígér Detroitban mutatkozott be a legerősebb Lexus Detroitban mutatkozott be a legerősebb Lexus Öt csillag a Mitsubishi Outlandernek Öt csillag a Mitsubishi Outlandernek Kísérleti jelleggel kiterjesztett valóságot használnak a Lexus márkaszervizeiben Kísérleti jelleggel kiterjesztett valóságot használnak a Lexus márkaszervizeiben A vadonatúj Ford Focus maximális, 5 csillagos biztonsági besorolást kapott A vadonatúj Ford Focus maximális, 5 csillagos biztonsági besorolást kapott
 
Még egy gyárat építene az Egyesült Államokban a BMW

Még egy gyárat építene az Egyesült Államokban a BMW

2018. november 29.
Egy második üzem építésének a gondolatával foglalkozik a BMW az Egyesült Államokban Harald Krüger, a német autógyár vezérigazgatójának a Los Angeles-i Autószalonon tett bejelentése szerint.
Részletek

Még egy gyárat építene az Egyesült Államokban a BMW

Egy második üzem építésének a gondolatával foglalkozik a BMW az Egyesült Államokban Harald Krüger, a német autógyár vezérigazgatójának a Los Angeles-i Autószalonon tett bejelentése szerint.

A német Handelsblatt online kiadása a BMW vezérigazgatóját idézve szerdán arról számolt be, hogy a BMW amerikai forgalmának növekedése miatt egy második üzemet építene az Egyesült Államokban, ahol motorokat és sebességváltókat gyártana.

A BMW jelenleg Dél-Karolinában rendelkezik egy összeszerelő üzemmel és jövőre készül el mexikói gyára. A növekvő amerikai kereslet miatt a BMW a motorok és sebességváltók importjára támaszkodó gyártás megváltoztatását vette fontolóra.

Eljutottunk abba a fázisba, amikor már mérlegelni kell egy második telephely megnyitását - jelentette ki Harald Krüger.

Még egy gyárat építene az Egyesült Államokban a BMW
Kulcsszavak: autógyár, bmw, Egyesült Államok
 
Egyharmaddal nőtt a román autópiac az első félévben Egyharmaddal nőtt a román autópiac az első félévben BMW M235i M Performance és BMW S1000RR modellek a salakpályán BMW M235i M Performance és BMW S1000RR modellek a salakpályán Negyven éves a Golf – bestseller, trendalapító és stílusikon Negyven éves a Golf – bestseller, trendalapító és stílusikon A Tesla amerikai központjában tárgyalt Varga Mihály A Tesla amerikai központjában tárgyalt Varga Mihály Idén már növekedni tud az Opel Európában Idén már növekedni tud az Opel Európában
 
Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását avatták fel Zalában

Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását avatták fel Zalában

2018. november 29.
Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomását avatták fel szerdán a Zala megyei Sormáson, az M7-es autópálya szomszédságában.
Részletek

Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását avatták fel Zalában

Balogh Szabolcs, a Nemzeti Közműkhöz tartozó NKM Mobilitás Kft. ügyvezetője az átadáson arról számolt be, hogy a CNG-gázos töltőállomások terén már piacvezető, a cég tervei között szerepel az is, hogy az elektromos járművek töltőivel szintén meghatározó piaci szereplők legyenek.

Alig egy évvel ezelőtt adták át az első magyarországi e-töltőállomást, mára pedig már összesen 87 töltőpontjuk van országszerte. Az időjárástól függően a következő hónapokban még több mint tíz töltőpont átadását tervezik, főként az autópályák közelében, hogy az elektromos autókkal külföldre tartók vagy onnan érkezők is bárhol igénybe vehessék a ma még ingyenes töltési lehetőséget.

Az M7-es autópálya lehajtójánál, a Nagykanizsához közeli Sormáson lévő István Fogadónál nem egészen egy éve állítottak fel négy Tesla töltőoszlopot, ezek mellett telepítették az NKM különböző típusú villám- és gyorstöltőit, amelyek minden ma ismert elektromos gépjármű töltésére alkalmasak. Az egyszerre kilenc e-autót tölteni képes állomás létesítése több tízmillió forintos beruházást jelentett - közölte az ügyvezető az MTI érdeklődésére.

Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását avatták fel Zalában

Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere (Fidesz-KDNP) arra emlékeztetett, hogy a klímavédelem szempontjából egyáltalán nem mindegy, milyen járműveket használunk, az elektromos autók tehát a jövőt vetítik elénk. Hozzátette, hogy Nagykanizsán pályázati forrásból a város önkormányzata két e-töltőt létesít a közeljövőben, az E-Mobi hálózatában pedig nemrég állítottak fel három új töltőt a város területén.

Kulcsszavak: autópálya, E-Mobi, elektromos autó, elektromos töltőállomás, M7
 
Csak 2020 után folytatódik az M0-s építése Csak 2020 után folytatódik az M0-s építése E-útdíj - Szóvivő: az indulás óta nem volt "forgalmi zavart okozó körülmény" E-útdíj - Szóvivő: az indulás óta nem volt "forgalmi zavart okozó körülmény" Megkezdte a SPAR az elektromosautó-töltők telepítését Megkezdte a SPAR az elektromosautó-töltők telepítését Az Opel Ampera újra indul Monte-Carlo ralin Az Opel Ampera újra indul Monte-Carlo ralin Havazás - Megteltek a Zala megyei kamionparkolók Havazás - Megteltek a Zala megyei kamionparkolók
 
A Mazda leleplezte a vadonatúj Mazda3-at

A Mazda leleplezte a vadonatúj Mazda3-at

2018. november 28.
Ma leleplezték le Los Angeles-ben a vadonatúj Mazda3-at. A teljesen áttervezett globális modell jövőre lép piacra – Észak-Amerikában elsőként – 2019 első hónapjaiban.
Részletek

A Mazda leleplezte a vadonatúj Mazda3-at

Az új Mazda3 a japán esztétikum lényegét testesíti meg a KODO továbbfeljesztett formájában. A megjelenése letisztult, egyszerű, egy vonallal megrajzolható forma, élek nélküli felületváltással, mely életet visz a megjelenésbe, és visszaveri a karosszériára eső fényt. Ennek eredményeként az autó több vitalitást tükröz, mint a korábbi KODO modellek. Bár ugyanúgy Mazda3-nak hívják, a hatchback és sedan modell két különböző személyiséget hordoz – míg a hatchback dinamikus és szenvedélyes, a sedan kifinomult és elegáns.

Az új Mazda3 új SKYACTIV-járműfelépítéssel rendelkezik, melynek köszönhetően a vezető és az utasok természetes egyensúlyban utazhatnak. A hajtáslánc választékban megtalálható a SKYACTIV-G, a SKYACTIV-D, és az egyedülálló SKYACTIV-X motor is, mindegyik kellő visszajelzést, és a teljes kontroll érzését nyújtja minden közlekedési helyzetben.

A Mazda emberközpontú dizájnfilozófiájának megfelelően a vezető úgy érzi, mintha autója saját testének kiterjesztése lenne, így a gyorsítás, fordulás és fékezés teljesen természetesnek érződik.

A Mazda leleplezte a vadonatúj Mazda3-at

A Mazda3 2003-as megjelenése óta a márka több, mint 6 millió darabot értékesített világszerte. A Mazda3 egy stratégiai, globális modell, mely nagyban hozzájárult a vállalat növekedéséhez mind márka, mind üzleti szempontból – közvetítette a Mazda híres vezetési élményét a legkülönbözőbb piacokon, és a gyártás főszereplője volt több kulcsfontosságú üzemben is.

„A vadonatúj Mazda3 leleplezése egy új korszak beköszöntét fémjelzi a Mazda életében”

– mondta Akira Marumoto, a Mazda Corporation reprezentatív elnök-vezérigazgatója.

„A Mazdák következő generációja meghatározó lesz a tulajdonosok számára. Termékeinkkel tovább emeljük a márka értékét, és erősíteni kívánjuk a kapcsolatot vásárlóinkkal világszerte.”

A 2018-as Los Angeles-i Autószalon 2018. november 30 és december 9. között áll nyitva a nagyközönség számára.


Kulcsszavak: autókiállítás, bemutató, los angeles, mazda, mazda3, új modell
 
Az Opel új Monza Concept modelljének kerekeit a Dunlop gumijai teszik teljessé Az Opel új Monza Concept modelljének kerekeit a Dunlop gumijai teszik teljessé A MINI a 2016-os Los Angeles-i Autószalonon A MINI a 2016-os Los Angeles-i Autószalonon Genfben mutatkozott be Európának az új Kia Soul EV Genfben mutatkozott be Európának az új Kia Soul EV Kifinomult, merész stílusú a Ford új SUV-zászlóshajója Kifinomult, merész stílusú a Ford új SUV-zászlóshajója A kezdő motoros is megszereti - Kawasaki Vulcan S A kezdő motoros is megszereti - Kawasaki Vulcan S
 

Találatok száma: 10570 Megjelenítve: 21 - 30