Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 12732 Megjelenítve: 21 - 30
A Grand Automotive lett az új Piaggio kishaszongépjármű importőre Magyarországon

A Grand Automotive lett az új Piaggio kishaszongépjármű importőre Magyarországon

2022. január 11.
A Grand Automotive Central Europe Kft 2019-ben vette át a Nissan regionális importőri jogait. Most újabb márkával bővül a Grand Automotive tevékenysége: a Piaggio kishaszongépjárművek hivatalos importőre lett.
Részletek

A Grand Automotive lett az új Piaggio kishaszongépjármű importőre Magyarországon

A Grand Automotive Central Europe Kft. 2019 októberében kezdte meg tevékenységét Magyarországon a Nissan regionális importőri jogainak a megszerzésével. A cég egyébként 10 országban tevékenykedik és többek között a Nissan, az Infiniti, a  Ford illetve a Hyundai értékesítési valamint szervízelési hálózatát irányítja egyes közép-kelet-európai országban. Budapesten a Nissan regionális értékesítési központja mellett most egy újabb márkával bővül a paletta: Piaggio kishaszongépjárművek.

A Piaggio 135 éves múltra tekinthet vissza, és nemcsak a robogók, de a kishaszongépjárművek terén is sikeres, 2019-ben például 200.000 db kishaszongépjárművet értékesítettek. 2021-ben pedig új fejezetet nyitott a cég, amikor is stratégiai partnerséget írtak alá Kína legnagyobb kisteherautó gyártójával, a Futon Motors-szal. Ennek köszönhetően indult el a Piaggio Porter NP6 értékesítése is. A Futon Motors szállítja hozzá az alvázat, ami egy nagyon masszív és egyben rugalmasan alakítható alváz, de a Piaggio Porter NP6 legnagyobb előnye a költséghatékonyság. Ennek három eleme van: először az autó néhány millió Ft-tal kevesebbe kerül, mint a legtöbb platós kishaszongépjármű a piacon, másodszor a Piaggio által kifejlesztett motor benzin-gázüzemű (LPG vagy CNG), aminek az üzemanyag költsége akár 20-30%-kal is kevesebb, mint egy gázolajosé.

A Grand Automotive lett az új Piaggio kishaszongépjármű importőre Magyarországon

Harmadszor pedig figyeltek arra, hogy a motor egy egyszerű konstrukció legyen, ami miatt a szervizelési költség is szignifikánsan olcsóbb, mint egy hasonló dízeles változat.

Ezen kívül érdemes még kiemelni, hogy a kompakt méretei miatt könnyen vezethető a városban az autó, de nem sérül a rakodási paraméterek sem, mert 4 euró raklap elfér a platón, és akár 1,6 tonna a terhelhetősége.

Végül de nem utolsó sorban a Piaggio Porter NP6 versenyelőnye, hogy számos változat készül belőle: az egyszerű szállító autótól, a billenősön, a városi hulladékgazdálkodó autón, illetve a pizzakésztőn keresztül sok változatban elérhető.

„Fontos mérföldkő a Piaggioval való együttműködés a cégünk életében, és nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen különleges és versenyképes márkával bővíthetjük a portfóliónkat.” – nyilatkozta Molnár Viktor a Grand Automotive Central Europe Kft. vezérigazgatója.

A közeljövőben a Grand Automotive tervez egy bemutató rendezvényt illetve sajtóanyagok publikálását, amelyeknek köszönhetően minden részlet kiderül majd a Piaggio kishaszongépjárműveiről.

Fontos még azt is megjegyezni, hogy a motorkerékpárok és robogók forgalmazásának tekintetében nincs változás, vagyis a jelenleg működő importőr fogja továbbvinni a tevékenységet.

A Grand Automotive lett az új Piaggio kishaszongépjármű importőre Magyarországon
Kulcsszavak: Grand Automotive Central Europe, importőr, kishaszongépjármű, Piaggio
 
Az AutoWallis lesz az Opel márkaimportőre Magyarországon is Az AutoWallis lesz az Opel márkaimportőre Magyarországon is Az AutoWallis lehet az Opel importőre három közép-kelet-európai országban Az AutoWallis lehet az Opel importőre három közép-kelet-európai országban A Nissan Jóakarat Társasága – télköszöntő közösségi ebédre invitál A Nissan Jóakarat Társasága – télköszöntő közösségi ebédre invitál Csütörtöktől újraindul a Lada értékesítése Magyarországon Csütörtöktől újraindul a Lada értékesítése Magyarországon Már nyolc országban értékesít Jaguart és Land Rovert az AutoWallis Csoport Már nyolc országban értékesít Jaguart és Land Rovert az AutoWallis Csoport
 
Annyira jól pörög a tram-train, hogy a MÁV sűríti a járatokat

Annyira jól pörög a tram-train, hogy a MÁV sűríti a járatokat

2022. január 07.
Az ünnepek alatt is 100 százalékos kihasználtsággal siklott a vasútvillamos Szeged és Hódmezővásárhely között, ezért most sűrítik a járatokat. Egy különös körforgalmon is áthalad a tram-train.
Részletek

Annyira jól pörög a tram-train, hogy a MÁV sűríti a járatokat

Az ünnepek alatt is 100 százalékos kihasználtsággal siklott a vasútvillamos Szeged és Hódmezővásárhely között, ezért most sűrítik a járatokat. Egy különös körforgalmon is áthalad a tram-train -írja a hvg.hu.

Annyira nagy utasforgalomnak és népszerűségnek örvend a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, hogy január 10-étől hétköznaponként a munkaidő szempontjából legfontosabb reggeli és délutáni időszakokban 7 plusz járattal bővül a menetrend:

csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig éjjel is óránként fognak járni a vasútvillamosok, amelyeken április 15-ig ingyen lehet utazni.

A tram-train szerelvények 2021. november 29-én kezdték meg a menetrendszerinti közlekedést, miután az utasforgalmi próbaüzemben az előírt vizsgálatokat, típusteszteket teljesítették. A MÁV Csoport közleménye szerint egyre több utas választja a vasútvillamost Hódmezővásárhely és Szeged között, az ünnepek alatt is sokszor 100%-os kihasználtsággal közlekedtek a járatok.


Annyira jól pörög a tram-train, hogy a MÁV sűríti a járatokat

A MÁV szerint a bringások is kedvelik a vasútvillamosokat az alacsonypadlós felszállás miatt. A KRESZ-szabályok szempontjából érdekesség, hogy Hódmezővásárhelyen a körforgalmakban is jár a vasútvillamos. Fontos, hogy a KRESZ szerint mindig meg kell adni az elsőbbséget a kötöttpályás járműveknek ezekben a kereszteződésekben, ezért azt kérik, ne megszokásból, a kellő körültekintés nélkül hajtsanak be a körforgalmakba.

Kulcsszavak: Hódmezővásárhely, máv, szeged, Tram-Train, vasútvillamos
 
Megérkezett az első tram-train Magyarországra Megérkezett az első tram-train Magyarországra Annyira jól pörög a tram-train, hogy a MÁV sűríti a járatokat Árvíz - A fővárosban enyhítenek a közlekedési korlátozásokon és rendkívüli forgalmi rend lép életbe Annyira jól pörög a tram-train, hogy a MÁV sűríti a járatokat Újabb motorvonatok beszerzésére van szükség a Hungrail szerint Annyira jól pörög a tram-train, hogy a MÁV sűríti a járatokat Uniós támogatással fejlesztették a közösségi közlekedés infrastruktúráját Szegeden és környékén Vasárnaponként újabb emeletes vonat áll forgalomba a Balaton déli partján Vasárnaponként újabb emeletes vonat áll forgalomba a Balaton déli partján
 
Elindult a Peugeot e-Expert Hydrogen sorozatgyártása

Elindult a Peugeot e-Expert Hydrogen sorozatgyártása

2022. január 07.
Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi: 2021. december 13-án legördült a gyártósorról a PEUGEOT legelső hidrogénüzemű szériamodellje. A PEUGEOT ezzel a legelső gyártók egyike, amelyik a haszongépjárművek szegmensében a hagyományos meghajtású és az akkumulátoros elektromos modellek mellett hidrogén-üzemanyagcellás elektromos változatot is kínál.
Részletek

Elindult a Peugeot e-Expert Hydrogen sorozatgyártása

Linda JACKSON, a PEUGEOT vezérigazgatója: „A PEUGEOT az e-EXPERT Hydrogen modell bevezetésével élen jár egy, a kishaszonjárművek piacán különösen releváns, zéró emissziós technológia alkalmazásában. A hidrogén-üzemanyagcellás elektromos technológia intenzív napi használatot tesz lehetővé anélkül, hogy meg kellene állni tölteni a járművet. Ez komoly előny a céges ügyfelek számára, akik azután, hogy egy nap akár több száz kilométert is levezettek autópályán, gyakran korlátozott kibocsátású városi övezetekben kell, hogy folytassák az útjukat. A Stellantis által kifejlesztett és a PEUGEOT e-Expert Hydrogen modellben alkalmazott hidrogénmeghajtás tökéletesen alkalmassá teszi erre a járművet.”

A PEUGEOT hidrogénhajtású furgonjában tökéletesen sikerült integrálni a „mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric” rendszert a motortérbe és az alvázba. Az eredmény változatlan rakodókapacitás és – nagyobb stabilitást, biztonságot és mozgékonyságot eredményező – alacsonyabb súlypont.

Ezzel megkezdődhet a PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen járművek forgalmazása. Az első ügyfél, amelyik még az ünnepek előtt átveheti a szállítmányt a WATEA by MICHELIN, a MICHELIN csoport zöld mobilitási megoldásokra szakosodott fiatal leányvállalata.


Elindult a Peugeot e-Expert Hydrogen sorozatgyártása

A 2021 végén frissen gyártásba került e-EXPERT Hydrogen a márka „Extended power of choice” névre hallgató stratégiájának új szimbóluma, mely a választási lehetőségek kibővítésével garantálja, hogy minden ügyfél megtalálja a saját céljainak legmegfelelőbb motorváltozatot, azonos design, karosszéria és helykínálat mellett.

A hidrogén-üzemanyagcellás elektromos változat bevezetésével felgyorsult a Peugeot EXPERT modellkínálat villamosítása. Az új változat gyártása alig 15 hónappal a 2020-ban piacra dobott akkumulátorhajtású e-EXPERT-é után kezdődött, mely jármű 2021 elején – 1992 óta a hatodik PEUGEOT modellként – elnyerte az Év Furgonja (International Van of The Year) díjat.

A PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen az akkumulátoros e-EXPERT-re épül. Gyártása Franciaországban, az hordaini (Nord, Hauts de France) gyárban történik, az átalakításra pedig a németországi Rüsselsheimben, a Stellantis hidrogéntechnológiára specializálódott szakértői központjának gyártósorain kerül sor.

Az új PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen újítása a STELLANTIS által kidolgozott „mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric” rendszer, mely a következőkből áll:

•    Egy üzemanyagcella, mely a tartályban lévő hidrogénnek köszönhetően megtermeli a gépjármű meghajtásához szükséges villamos energiát
•    Egy 10,5 kWh kapacitású, hálózatról tölthető nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor, mely a vezetés bizonyos fázisaiban szintén a villanymotort táplálja

Elindult a Peugeot e-Expert Hydrogen sorozatgyártása

Az új PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen jellemzői:

•    Bármekkora táv CO2-kibocsátás nélkül
•    A hidrogénnel való feltöltés mindössze 3 percet vesz igénybe, ami több mint 400 km WLTP szerinti hatótávolságot biztosít (adat jóváhagyás alatt)
•    A nagyfeszültségű akkumulátor töltésére szolgáló töltőnyílás
•    Kétféle hosszméret (sztenderd és hosszú) a dízel- és az akkumulátoros elektromos változatéval megegyező rakodókapacitással
•    Akár 6,1 m³ raktérfogat
•    Akár 1000 kg hasznos terhelés
•    Akár 1000 kg vontatókapacitás
•    130 km/h maximális sebességével jól alkalmazkodik a különböző út- és autópálya-viszonyokhoz
 
A karakteres stílusú új PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen műszaki szempontból kifejezetten innovatív. A városközpontokat is beleértve, mindenhol csendben és CO2-kibocsátás nélkül közlekedik, és sem a hasznos szolgáltatások, sem a kényelem, sem a vezetési élmény terén nem ismer kompromisszumot.

A hidrogén mára az energetikai átállás egyik fontos pillérének számít, és számos nemzetközi projekt épül köré. Európában is kiépülőben van a szükséges infrastruktúra, a European Clean Hydrogen Alliance pedig egy kb. 60 milliárd eurós befektetéssel támogatja ezt a megoldást.

A kormányzati terveknek köszönhetően Európában folyamatosan nő a hidrogéntöltő állomások száma, a PEUGEOT pedig az energiaszolgáltatókkal közösen csomagajánlatok kidolgozásán munkálkodik.

Az új e-EXPERT Hydrogen modellel a PEUGEOT az energetikai kihívás megoldásában fontos szerepet játszó márkaként pozicionálja magát.

Elindult a Peugeot e-Expert Hydrogen sorozatgyártása

Kulcsszavak: autógyár, e-EXPERT Hydrogen, Peugeot, új modell
 
Védelmezi utasait:  Az új generációs Hyundai Santa Fe Védelmezi utasait: Az új generációs Hyundai Santa Fe Elindult a Peugeot e-Expert Hydrogen sorozatgyártása Megújult a Skoda zászlóshajója A terveknek megfelelően halad a Volkswagen dízelmotor-akciója A terveknek megfelelően halad a Volkswagen dízelmotor-akciója Elindult a Peugeot e-Expert Hydrogen sorozatgyártása Kiterjesztheti elektromos sportprogramját a Peugeot Új buszlimuzint és szabadidőjárművet fejleszt a Toyota az indiai piacra Új buszlimuzint és szabadidőjárművet fejleszt a Toyota az indiai piacra
 
Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben

Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben

2022. január 07.
A 2021-es esztendőben az új személy- és haszongépjármű eladások a COVID19 okozta vírushelyzet elhúzódása mellett a 2021 tavaszán kezdődött alkatrész hiány miatt a 2020-as évhez képest 2,3 százalékkal estek vissza Magyarországon, és épphogy túlszárnyalták a 150 ezres össz. darabszámot (150429 db).
Részletek

Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben


A tavalyi rendkívüli év iparági eredményekhez a Ford márkakereskedői főleg a haszongépjárművek iránt tapasztalt kimagasló keresletnek köszönhetően 17487 darab gépkocsi értékesítésével járultak hozzá, amely 11,62 százalékos piaci részesedést jelent.
 
A személyautó szegmensben a Ford a harmadik helyen zárt 10604 darab regisztrált személyautóval és 8,7 százalékos piaci részesedéssel, melyhez az alábbi modellek sikere is jelentősen hozzájárult.
 
2021-ban debütált a Ford első teljesen elektromos performance SUV-ja, a Mustang Mach-E, mely akár 610 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos hajtással.

Az európai vásárlók elvárásaihoz és az európai útviszonyoknak leginkább megfelelően hangolt Mustang Mach E olyan vezetési élményt kínál, hogy az autó valóban méltó a legendás Mustang embléma viselésére. A több Év Elektromos Modellje díjjal kitüntetett elektromos Mustang-gal több Guinness rekord mellett a Ford az első zöld autónak megítélt 5 csillagos EURO NCAP minősítést is bezsebelte.
 
A Plug-in-Hybrid modellek iránti növekvő keresletnek köszönhetően a Kuga PHEVa az európai összpiac mellett a C-SUV szegmens legkedveltebb Plug-In-Hybrid modellje lett hazánkban. Sikeréhez az is hozzájárult, hogy az egyik legjobb tisztán elektromos hatótáv (akár 64km teljes WLTP/akár 88km városi WLTP ciklus) mellett a szegmens legjobb elektromos energiahasznosítása (14,8 kWh / 100km -Teljes WLTP) és a szegmens legjobb üzemanyagfogyasztása és CO2 kibocsátása (1,0l/100km 22g/km - Teljes WLTP) is a Kuga PHEV modellé.
 Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben
A konnektoros hibrid Kuga mellett tavaly mutatkozott be a Kuga Full Hybrid változata, mely így a 2.0 literes EcoBlue Hybrid, és 2.5 literes Plug in Hybrid motorokat kiegészítve a Ford eddigi legszélesebb elektromos hajtási palettáját kínálja. A Kuga Full Hybrid több mint 1000 km-t képes megtenni egy tank benzinnel, és legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 5,1 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 118 g/km.
 
Ősszel érkezett Nagycsaládos Kedvezménnyel is elérhető népszerű S-Max és Galaxy Full Hybrid verziója is, melyek a 2.5 literes Atkinson motor és 1.1 kWh akkumulátor kombinációjával nagyszerű vezetési élményt és alacsony fogyasztás és károsanyag kibocsátást ígérnek.

A Ford a kishaszonjármű szegmensben 6559 eladott kishaszongépjárművel 481 darabbal maradt el a tavalyi teljesítményétől, és lett piacvezető, amely a kishaszonjármű piac 28,54 százalékát jelenti.
 
A népszerű Nagycsaládos 7 üléses program ellenére az M-Mikrobusz szegmensben 14,12 százalékos visszaesés volt tapasztalható. A Mikrobusz szegmensben 3906 Ford Transit Custom, Tourneo Custom kisbusz talált gazdára, mellyel a Ford a szegmens 69,4 százalékát birtokolja.

2021-ben a Ford a pick-up szegmensben ismét domináns első helyet szerzett 2547 darabbal, közel 50 százalékos piaci részesedéssel. A szegmensben egyedülállóan széles Ranger modellpalettán idén ősszel debütáltak a Ranger Stormtrak, Ranger MS-RT és Ranger Wolftrak modellek.

Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben

Emellett a Ranger paletta ékköve a Ford Ranger Raptor Performance Pick-up is egyedi szériával a Raptor Special Edition modellel mutatkozott be tavaly, mely terepképességét ultraerős alváz, egyedi futómű és gumiabroncs, 213 lóerős, 500 Nm forgatónyomatékú EcoBlue motor, 10 fokozatú automata sebességváltó, valamint Terepvezérlési Rendszer javítja.
 
2138 darab 3.5 tonnás Ford Transit eladásával a Ford vezeti a HV, vagyis Nagy haszonjármű kategóriát, valamint 1047 darab Ford Transit Custom eladásával a Ford vezeti az ún. Közepes Van szegmenset is.

A Ford a mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy 2022-ben újabb hibrid és elektromos modelleket mutatnak be, valamit a Ford kínálatában idén megjelenik az első teljesen elektromos haszonjármű, a Ford E-Transit is. A Ford Magyarország ügyvezetője, Szabó Attila azt is bejelentette, hogy idén januártól 3 új Ford márkanagykövettel kezdik el az együttműködést.

Új Ford személyautó modellek 2022-ben

A Ford a 2022-es évre is tartogat meglepetéseket. A személyautó piacra tavasszal új, kifejező dizájnnal érkezik a Ford Focus és Fiesta megújult változata, melyek 48 voltos EcoBoost Hybrid hajtásláncban új, hétfokozatú Powershift automata sebességváltó javítja a kifinomult működést, az üzemanyag-fogyasztást és az élvezetes vezethetőséget. A legújabb generációs technológiák közt megtalálható az intelligens SYNC 4 rendszer 13,2 colos képernyővel, a Hálózatba Kapcsolt Navigáció, a Power-Up vezeték nélküli szoftverfrissítés és a Dinamikus Pixel LED fényszóró.

Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben

A 2022-es év kétségtelenül legfelvillanyozóbb Ford modellje a Mustang Mach-E GT változata lesz. A Mustang Mach-E GT 487 lóerőt és 860 Nm forgatónyomatékot leadó, tisztán elektromos hajtása új szintre emeli a Fordok élvezetes vezethetőségét, hiszen az autó 3,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra. A GT Speciálisan hangolt hajtáslánccal, futóművel és fékrendszerrel, valamint az új Féktelen Plus üzemmóddal érkezik a versenypálya-rajongók örömére. Gazdag felszereltsége például olyan extrákat tartalmaz, mint az exkluzív karosszéria-stílus, a Cyber Orange és Grabber Blue fényezések, az alapáron járó MagneRide®felfüggesztés, a 20 colos könnyűfém keréktárcsák és a Ford Performance ülések.
 
A Ford 2022 második felében mutatja majd be a stílusos, vadonatúj Ford Tourneo Connect személyautó modellt.

Az átalakítható, hétüléses modell kétféle tengelytávolsággal rendelhető, és a kínálatban az egyedi stílusú Active, Titanium és Sport változatok is szerepelnek majd. Az autó intelligens digitális cockpit-technológiája és 19 vezetéssegítő rendszere magasabb szintű kényelmet és magabiztos autózást kínál. a kínálatban többféle takarékos benzin- és dízelmotorok megtalálható, nem beszélve az új összkerékhajtásról és az automata sebességváltóról.
 
Új Ford haszongépjárművek 2022-ben

Szintén az év második felében érkezik a haszongépjármű piacon egyedülálló, teljesen elektromos E-Transit, melynek prototípusait már tesztelik Európa útjain. A modell összes kivitelét próbára teszik, beleértve a dobozos áruszállító, a duplakabinos áruszállító és az önjáró alvázas változatokat is (3,5-től 4,25 tonna megengedett össztömeggel), nem beszélve a különféle speciális felépítményekről, amelyek hűen tükrözik a Transit alkalmazásának változatos körülményeit. 67 kWh hasznos akkumulátor-kapacitásával az E-Transit WLTP-ciklusban mért tervezett hatótávolsága eléri a 350 km-t.

Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben

A Ford emellett új szolgáltatásokat is kínál majd az E-Transit akkumulátor-technológiájának folyamatos állapotellenőrzéséhez és a praktikus feltöltéshez – többek közt az iparágban elsőként alkalmazott fizetési opciókat –, amelyek ugyanolyan jól működhetnek a flottabázisokon, mint a nyilvános vagy az otthoni töltőpontokon. A Ford mérnökei úgy tervezték meg az E-Transitot, hogy ne csökkenjen a rakodótér mérete, ezért az akkumulátor a karosszéria alatt kapott helyet. Ennek köszönhetően a raktér akár 15,1 köbméteres is lehet8 – vagyis ugyanakkora, mint a hátsókerékhajtású, dízelmotoros Transitban.
 
A Ford haszonjármű palettájára az idei év végén érkező, minden idők legintelligensebb, legsokoldalúbb és legjobb képességekkel felruházott új Ford Rangermodellje még az eddigieknél is vonzóbb választás lesz vásárlói számára. Az új generációs Rangerben a már jól bevált, tartós dízelmotorok működnek, és a kínálatban immár a Ford erős V6-os turbódízele is megjelenik majd. A továbbfejlesztett futómű kiváló rugózást és irányíthatóságot biztosít – akkor is, ha az autó csak utasokat szállít, és akkor is, ha nehéz rakományt visz, vagy vontat. A funkcionális megoldásoknak és a jobb hozzáférhetőségnek köszönhetően a rakodótér érezhetően praktikusabb lesz.
 
Új Ford Márkanagykövetek

„A 2020 év elején indított új kommunikációs kampányunk, a Bring On Tomorrow jegyében idén új Ford márkanagykövetekkel kezdjük meg az együttműködést. A Bring On Tomorrowkampány jelzi, hogy milyen izgalmas időket élünk, és hogy a Ford is nagy változások előtt áll. Ezen átalakulás részeként folytatjuk az 2021-ben megkezdett munkát haszonjármű nagyköveteinkkel, és az RTL Klub X-Faktor együttműködésnek köszönhetően 3 új Ford nagykövettel alakítunk ki közös stratégiát.” - jelentette ki Szabó Attila, a Ford Magyarország új ügyvezető igazgatója.
 
Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben

A Ford nemrég befejeződött X-Faktor 10. évadának támogatójaként a show legfelvillanyozóbb személyiségének egy Mustang Mach-E egy éves használatát, és ezzel együtt a Ford Mustang Mach-E márka nagyköveteként a márka képviseletét ajánlotta fel. A díjat Paulina nyerte.
 
Paulinátgyerekkora óta vonzotta a zene világa, zongorázni tanult, kis korától kezdve minden iskolai eseményen szerepelt, énekelt, előadott. A gimnáziumban kezdett el hobbiból saját dalokat írni, az iskola után már tudta, hogy a zenével fog foglalkozni.

Az egyetem mellett folyamatosan lépett fel hotelekben, éttermekben, rendezvényeken. Eközben tudatosan kezdett el magyarul saját dalokat írni. Az X-Faktor kiváló lehetőségnek bizonyult, hogy minél több saját dalát megmutathassa a közönségnek, melyek egy csapásra ismertté és sikeressé tették. A műsorban saját dalaival bejutott a döntőbe, ahol a legjobb női énekesként zárta a műsort, és a Ford Legfelvillanyozóbb Tehetségnek felajánlott különdíját és a Sziget Fesztivál Nagyszínpados fellépési lehetőségét is elnyerte.
A Ford márka zöld autós nagykövete január 1-től Puskás-Dallos Peti lesz.
 
Puskás-Dallos Petiszínész, énekes, a The Biebers zenekar frontembere, emellett ötödik éve az X-Faktor mentora. Elhivatott környezet- és állatvédelmi aktivista, aki bátran vállalja véleményét a közösségi média felületein is a témával kapcsolatban. Úgy vélekedik, hogy az egyéni kisebb, apróbb lépések hosszú távon komoly sikereket jelentenek a társadalom jövőjét illetően. Saját egyesületével, a Woodapesttel faültetési akciókat szerveznek a városok zöldítése érdekében.

Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben

„Büszkék vagyunk rá, hogy Peti elvállata a felkérésünket, és az elektromos autózás nagykövete lesz a Fordnál. Az együttműködésünk keretében egy Ford Kuga PHEVgazdájaként közreműködik majd a Ford elektromos autózásról szóló edukatív kommunikációjában is.” – tette hozzá Szabó Attila.

Miller Dávid, az X-Faktor műsorvezetője január elsejétől egy FordPuma ST volánja mögött tapasztalja meg a Ford Performance modelljeinek erejét és kategóriaelső vezethetőségét.
 
Miller Dávid színész-énekes-műsorvezető a jubileumi, tizedik X-Faktor műsorvezetője, az Álarcos énekes győztese, rengeteget szinkronizál, tucatnyi magyar és külföldi sorozatban játszott már, és szerepelt hollywoodi gigaprodukcióban is Oscar-díjas színésznő oldalán. Énekes-színész szülők gyerekeként kizárólag idő kérdése volt, mikor merül nyakig a zenében: 2021 sorsfordító év lett az életében, toplistás dallal rajtolt el szólóénekesi karrierje.

„Dávid a Ford Performance nagyköveteként aktívan részt vesz majd a Ford fiatalokat megszólító társadalmi szerepvállalási programjában, a Ford Driving Skills For Life üzeneteinekminél szélesebb körű terjesztésében, és a fiatal korosztály közlekedési tudatosságának formálásában is.” – mondta el Szabó Attila a sajtótájékoztatón.

Kulcsszavak: bemutató, ford, új modell, új motor, új technológia
 
A BMW Motorrad bemutatja: lézervilágítás és bukósisak Head-Up Display A BMW Motorrad bemutatja: lézervilágítás és bukósisak Head-Up Display Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben A Ford idén ünnepli, hogy Henry Ford éppen száz éve vezette be a futószalag alkalmazását Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben Az Új Qashqai hamarosan megérkezik A Ford bemutatja az új F-150 pickupot A Ford bemutatja az új F-150 pickupot Csökkenő piacon is sikeres évet zárt a Ford Magyarország; Új márkanagykövetekkel színesíti kommunikációját a márka 2022-ben AMG csúcsteljesítmény kitűnő hétköznapi használhatósággal
 
Kaliforniában debütál a Volvo Cars felügyelet nélküli autonóm vezetési funkciója, a Ride Pilot

Kaliforniában debütál a Volvo Cars felügyelet nélküli autonóm vezetési funkciója, a Ride Pilot

2022. január 07.
A Volvo Cars először kaliforniai ügyfelei számára teszi elérhetővé felügyelet nélküli autonóm vezetési rendszerét, a Ride Pilot funkciót.
Részletek

Kaliforniában debütál a Volvo Cars felügyelet nélküli autonóm vezetési funkciója, a Ride Pilot

A Volvo Cars új generációs, tisztán elektromos járműveinek páratlan biztonsági jellemzőire épülő Ride Pilot értékes időt ad vissza az ügyfeleknek, egyúttal még kényelmesebbé és még élvezetesebbé teszi a Volvók vezetését.
 
Amint igazolást nyer, hogy a Ride Pilot biztonságosan használható az autópályán, a szolgáltatás várhatóan kiegészítő, előfizetés alapú funkcióként lesz elérhető a vállalat hamarosan piacra lépő, tisztán elektromos szabadidőjárművében, amelyet még az idei évben bemutat a Volvo.
 
A Volvo Cars új generációs modellei minden eddiginél biztonságosabbak lesznek, köszönhetően a vezeték nélküli szoftverfrissítés lehetőségének, valamint a járművek ultramodern szenzorrendszereinek. A szoftvert az autonóm mobilitási szoftverekre specializálódott Zenseact vállalat fejlesztette, bevonva a munkába a Volvo Cars, valamint annak technológiai partnere, a Luminar fejlesztőit. Ami a szenzorokat illeti, a járműveket több mint két tucat különböző érzékelővel szerelik fel, köztük a Luminar élvonalbeli Iris LiDAR szenzorával, amelyet tökéletesen összehangoltak a fejlesztett szoftverrel.

 Kaliforniában debütál a Volvo Cars felügyelet nélküli autonóm vezetési funkciója, a Ride Pilot

„Büszkén jelentjük be a Volvo Cars első, emberi felügyeletet nem igénylő autonóm vezetési funkciójának tervezett észak-amerikai bevezetését. Ez a lépés azon törekvésünk fontos része, hogy új mércét állítsunk az autonóm mobilitás terén, anélkül, hogy az a biztonság rovására menne.” – mondta Mats Moberg, a Volvo Cars kutatás-fejlesztési igazgatója. „A tény, hogy új generációs, tisztán elektromos szabadidőjárművünk megkapja a Zenseact vadonatúj autonóm vezetési szoftverét, valamint a Luminar LiDAR érzékelőjét, nem csak a Volvo Cars életében jelent fordulópontot, de az autóipari biztonság és az autonóm közlekedés terén is új korszakot vezet be.”
 
A Volvo Cars hamarosan piacra lépő, tisztán elektromos szabadidőjárműve a bevezetés pillanatától kezdve alapfelszerelésként kínálja majd az új szoftver / szenzor párosítást, valamint az abból fakadó, folyamatosan fejlődő biztonsági színvonalat. A Ride Pilot funkcionalitás ugyanakkor csak azt követően válik elérhetővé az ügyfelek számára, hogy a rendszer sikeresen teljesítette a Volvo Cars szigorú ellenőrzési és tesztprotokollját, amelynek keretében többek között ellenőrzik, hogy a technológia a legváltozatosabb körülmények között is biztonságosan használható-e az autópályán.
 

Kaliforniában debütál a Volvo Cars felügyelet nélküli autonóm vezetési funkciója, a Ride Pilot

Az ellenőrzési folyamat részeként a Volvo Cars és a Zenseact már megkezdte az autonóm menetfunkciók közúti tesztelését Svédországban, illetve az adatgyűjtést Európában és az Egyesült Államokban. A tervek szerint az év derekán megkezdődhetnek a közúti tesztek Kaliforniában*, ahol a klimatikus és forgalmi viszonyok, valamint a jogi környezet kedvező körülményeket teremtenek az autonóm mobilitási funkciók bevezetéséhez.
 
„Ahhoz, hogy új mércét állíthassunk az autóipari biztonság terén, rendkívül szigorú teszteket és ellenőrzéseket kell végeznünk, méghozzá a világ egyre több pontján.” – mondta Ödgärd Anderson, a Zenseact vezérigazgatója. „A Zenseact autonóm mobilitási szoftverje kulcsfontosságú szerepet játszik ennek az új biztonsági normának a megvalósításában, a teljesen balesetmentes közlekedés céljának elérésében.”
 
Amint a tesztek igazolták a rendszer biztonságos voltát, és rendelkezésre állnak a szükséges engedélyek, a Volvo Cars első ízben Kaliforniában kívánja elérhetővé tenni a Ride Pilot funkciót, hogy aztán fokozatosan a világ egyre több piacán és térségében is bevezesse azt.
 
Kaliforniában debütál a Volvo Cars felügyelet nélküli autonóm vezetési funkciója, a Ride Pilot

A Ride Pilot lehetővé teszi, hogy a sofőr menet közben szabadon gazdálkodjon az idejével, olyan másodlagos tevékenységeket folytatva, mint az olvasás, az írás, a munkavégzés vagy a személyes kapcsolatok ápolása. A funkció révén a vezető kipihenten, feltöltődve érkezhet meg úti céljához, hiszen jelentős részben mentesül a vezetéssel járó (különösen forgalmi dugóban vagy sűrű forgalomban megterhelő) stressz alól.
 
A ‘Ride Pilot’ név jól körülírja a funkció lényegét: amikor az autó önállóan halad, a Volvo Cars felelősséget vállal a vezetésért, a vezető kényelemben, gondtalanul töltheti idejét.
 
A Luminar LiDAR szenzora mellett öt radar, nyolc kamera és tizenhat ultrahangos érzékelő dolgozik a Volvo Cars hamarosan színre lépő, tisztán elektromos szabadidőjárművében. Az alapfelszerelésként kínált szenzorcsomag megbízhatóan látja és érzékeli a gépkocsi környezetét. A folytonos, vezeték nélküli szoftverfrissítéseknek is köszönhetően a rendszer teljes körű redundanciával rendelkezik, így a Ride Pilot funkcióval felszerelt Volvo gépkocsik biztonságos autonóm haladásra lesznek alkalmasak.
 
„A Volvo Cars ismét új mércét állít az autóipari biztonság terén, miközben az elsők között kínál tényleges, megbízható autonóm mobilitást ügyfeleinek.” – mondta Austin Russell, a Luminar alapítója és vezérigazgatója. „Az idei évben meghatározó lépést teszünk a gépjárművek vadonatúj korszaka felé.”

Kulcsszavak: fejlesztés, önvezető autó, önvezető jármű, volvo
 
Kaliforniában debütál a Volvo Cars felügyelet nélküli autonóm vezetési funkciója, a Ride Pilot Érkezik a konnektoros hibrid a Renault-tól A Ford új generációs technológiái segítenek stresszmentessé tenni a parkolást A Ford új generációs technológiái segítenek stresszmentessé tenni a parkolást Kaliforniában debütál a Volvo Cars felügyelet nélküli autonóm vezetési funkciója, a Ride Pilot Új korszak kezdődik a hibrid motorsport történetében Az önvezető autók területén kötött együttműködést a Toyota Az önvezető autók területén kötött együttműködést a Toyota A vadonatúj Volvo XC60 elnyerte a nagy becsben tartott „2018. Év Észak-Amerikai Szabadidőjárműve” címet A vadonatúj Volvo XC60 elnyerte a nagy becsben tartott „2018. Év Észak-Amerikai Szabadidőjárműve” címet
 
Az AutoWallis felvásárolja a szlovén Avto Aktiv tevékenységét és ingatlanjait

Az AutoWallis felvásárolja a szlovén Avto Aktiv tevékenységét és ingatlanjait

2022. január 06.
Jóváhagyta a szlovén versenyhivatal, hogy az AutoWallis felvásárolja az Avto Aktiv tevékenységét és ingatlanjait. Szlovénia jelentős autókereskedője, az Avto Aktiv 5 városban 4 autómárkát értékesít és szervizel közel 20 éve.
Részletek

Az AutoWallis felvásárolja a szlovén Avto Aktiv tevékenységét és ingatlanjait

A magyar tőzsde autós vállalatának ez már a második szlovéniai tranzakciója, és jelenleg is vizsgálja, hogy a meglévő 4 autómárka bővítésével továbbiakat is értékesítsen a közép-európai országban.

Jóváhagyta a szlovén versenyhivatal az Avto Aktiv tranzakciót: így az AutoWallis Nyrt. tulajdonába kerülhet Szlovénia jelentős autókereskedőjének a tevékenysége és a kapcsolódó ingatlanjai. Ezzel a tranzakció fontos feltétele teljesült, így a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat tovább erősítheti pozícióját a régiós piacon.

Az akvizíció fontos mérföldkő az AutoWallis Csoport történetében, mivel az Avto Aktiv árbevétele az eddigi tranzakciók között is jelentősnek mondható, megközelíti a társaság 2021-ben várható árbevételének 10 százalékát. A növekedési stratégiának megfelelően így tovább bővül a Csoport nemzetközi kiskereskedelmi tevékenysége, melynek célja, hogy a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója legyen. Az AutoWallis-nak nem ez volt az első akvizíciója Szlovéniában: a vállalat 2020-ban vette át az ország legnagyobb, egyben Ljubljana egyetlen BMW márkakereskedését, amivel belépett az ország gépjármű kiskereskedelmi piacára is. A Csoport emellett a szlovén piacon az Opel, a Jaguar és Land Rover márkák kizárólagos márkaképviseletét látja el.

Az AutoWallis felvásárolja a szlovén Avto Aktiv tevékenységét és ingatlanjait

A 2004-ben alapított Avto Aktiv a szlovén gépjárműkiskereskedelmi piac jelentős szereplője, öt városban (Koper, Kranj, Ljubljana, Nova Gorica, Trzin) értékesít és szervizel BMW, MINI, Toyota és Suzuki járműveket (ebből a MINI márkát egyedüli szereplőként Szlovéniában). A vállalat 2020-as árbevétele 51 millió euró, közel 18 milliárd forint volt, amit 960 új és 351 használt autó eladásával, valamint a hozzá kapcsolódó szerviz- és egyéb szolgáltatásokkal ért el.

Antal Péter, az AutoWallis Kiskereskedelmi üzletágának vezetője a tranzakció zárása kapcsán elmondta, hogy összesen 14 országban vannak jelen nagykereskedelmi tevékenységgel, és Szlovénia az első Magyarország mellett, ahol a kiskereskedelmi piacra is beléptek. A vállalat az újabb szlovén akvizíció zárását követően ki akarja használni a két szereplő közötti szinergikus lehetőségeket, továbbá tőkeerejére alapozva tovább kívánja fejleszteni szlovén jelenlétét, így jelenleg is vizsgálja az országban meglévő újabb akvizíciós lehetőséget is.

Kulcsszavak: AutoWallis, Avto Aktiv, márkakereskedés, Szlovénia
 
A Magyar Škoda márkakereskedők a legjobbak között A Magyar Škoda márkakereskedők a legjobbak között Környezettudatos márkakereskedést épít a Wallis Motor Pest Kft. Környezettudatos márkakereskedést épít a Wallis Motor Pest Kft. Megérkezett a márkakereskedésekbe a megújult Nissan Qashqai és X-Trail Megérkezett a márkakereskedésekbe a megújult Nissan Qashqai és X-Trail Az AutoWallis felvásárolja a szlovén Avto Aktiv tevékenységét és ingatlanjait Júliusban is több új autót helyeztek forgalomba Jönnek a BMW M modellek exkluzív márkakereskedései Jönnek a BMW M modellek exkluzív márkakereskedései
 
Színváltó karosszériát mutat be a BMW

Színváltó karosszériát mutat be a BMW

2022. január 06.
Az elektroforetikus technológiának köszönhetően a BMW iX Flow képes megváltoztatni karosszériafelülete színét és árnyalatát. Az E Ink névre keresztelt technológia, amely a jövő BMW modelljeinek karosszériáján és utasterében egyaránt visszaköszönhet, a 2022-es Szórakoztató Elektronikai Kiállítás nyitónapján ünnepli világpremierjét.
Részletek

Színváltó karosszériát mutat be a BMW

A digitalizáció a BMW legújabb modelljeinek utasterébe egyedi, érzelmekben gazdag felhasználói élményt varázsol. A My Modes vezetési üzemmódok lehetővé teszik, hogy a vezető az utastér atmoszféráját minden tekintetben aktuális hangulatához és a kívánt vezetési élményhez igazítsa. A 2022-es Szórakoztató Elektronikai Kiállítás (CES – Consumer Electronics Show) nyitónapján a müncheni központú vállalatcsoport a digitális térben reflektorfénybe gurítja a forradalmi E Ink technológiával szerelt BMW iX Flow koncepciót, betekintést engedve abba a közeli jövőbe, amelyben a digitalizáció a különböző helyzetekhez és egyéni igényekhez alkalmazkodva már a karosszéria színét és árnyalatát is képes lesz a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek kívánsága szerint változtatni. Az E Ink technológiával szerelt BMW iX Flow képes megváltoztatni a karosszéria színét a vezető utasítására.

„A jövő digitális élményei nem csupán a kijelzők adta lehetőségekre korlátozódnak. A valóság és a virtuális világ egyre inkább összemosódik. A BMW iX Flow koncepcióval az autó karosszériáját is életre keltjük” – fogalmazott Frank Weber, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja.

A színváltó karosszéria technológiai alapját egy speciálisan kifejlesztett fólia adja, amelyet mérnöki precizitással a tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle vonalvezetéséhez szabtak. Az elektroforetikus technológiával átszőtt fólia elektromos hatásra képes más színbe öltöztetni a karosszériát, amelynek árnyalata így a felhasználó tetszése szerint változtatható.

Színváltó karosszériát mutat be a BMW

„A BMW iX Flow egy iránymutató kutatómunka eredményeként testet öltött dizájninnováció, amely azt a fajta úttörő gondolkodást is nagyszerűen példázza, amelyről a BMW közismert” – mondta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője.

Az innovatív E Ink technológia azon jövőbe vezető utat nyitja meg, amely mentén az autók megjelenése a vezető esztétikai preferenciái, a környezet követelményei vagy bármiféle funkcionális szempontok szerint lesznek megváltoztathatók. A technológiának köszönhetően páratlan lehetőség adódik a karosszéria kialakítására, amelyet az E Ink technológiával szerelt BMW iX Flow koncepció látványos stílusban prezentál. A reflektorfény mögött a BMW Group szakemberei gőzerővel dolgoznak a forradalmi technológia finomhangolásán és továbbfejlesztésén, hogy a személyre szabhatóság eme új formája már a közeli jövő sorozatgyártásban kínált új BMW modelljeinek karosszériáján és utasterében is visszaköszönhessen.

A kiválasztott autó karosszériájának színe ma a vezető személyiségét tükrözi. A bajor prémiummárka portfólióján a lehető legszélesebb színskála áll az ügyfelek rendelkezésére, akik így természetes, extravagáns, sportos, megnyugtató, elegáns és luxus kisugárzásban egyaránt kérhetik kedvenc BMW modelljüket. Az egyes modellek egyediségét évről évre új karosszériafényezési lehetőségek hivatottak még inkább kifejezni, mialatt a bajor prémiumgyártó a négy keréken kínált összetéveszthetetlen megjelenés szimbólumaként egyre magasabb mércét állít fel.

Színváltó karosszériát mutat be a BMW

A jövő új technológiái e tekintetben is minden korábbinál nagyobb döntési szabadságot garantálnak. „Az E Ink technológia lehetőséget biztosít arra, hogy a vezető az aktuális hangulatához, mégis saját személyisége szerint állítsa be megjelenését, és ezt minden alkalommal, amikor beül az autójába, képes legyen újra és újra megtenni” – nyilatkozta Stella Clarke, az E Ink technológiával szerelt BMW iX Flow koncepció projektvezetője. „Hasonlóan a divathoz vagy a közösségimédia-profilok alakulásához, az autó is a mindennapjainkat övező más-más hangulatok és körülmények kifejezésére szolgálhat” – tette hozzá.

A színváltó karosszéria a hatékonyságot is növeli

A változtatható színű karosszéria az utastérben uralkodó hangulathoz és az autó hatékonyságához is nagymértékben hozzájárul. Hiszen a világos és a sötét színek eltérő mértékben verik vissza a napfényt és így a hőenergia-felvétel tekintetében is más hatást gyakorolnak. A fehér felület sokkal több napfényt ver vissza, mint a fekete, így az autó és az utastér erős napsütésben és magas külső hőmérsékleti viszonyok közepette jelentkező felmelegedése a karosszéria színének halványításával mérsékelhető. Hűvösebb időben ugyanakkor a karosszéria sötétítése segíthet abban, hogy az autó érezhetően több meleget nyerjen ki a napfényből.

Színváltó karosszériát mutat be a BMW

A karosszéria színének megváltoztatása mindkét esetben hozzájárul a légkondicionáló berendezés terhelésének csökkentéséhez, amely így az elektromos rendszer energiaszükségletét, és mint ilyen, az autó üzemanyag- és energiafogyasztását is mérsékli. Egy tisztán elektromos meghajtású autó esetében ez az egy feltöltéssel megtehető tisztán elektromos hatótávolság növelését is jelenti. A technológia az utastérben ugyanakkor ahhoz is képes például hozzájárulni, hogy erős napsütésben a műszerfal kevésbé melegedjen fel.

Az E Ink technológia rendkívül energiahatékony. A kijelzőkkel és kivetítőkkel ellentétben az elektroforetikus technológiának egyáltalán nincs szüksége energiára ahhoz, hogy a kiválasztott színt megtartsa. Energiát csupán a színváltoztatás rövid folyamata igényel.

Több millió festékkapszula egy típus-specifikus fólián

A színváltó karosszéria elektroforetikus technológiája az e-könyv olvasókban is használt E Ink technológia műszaki alapjaira épül. A BMW iX Flow karosszériáját borító fólia több millió, hajszál vastagságú mikrokapszulából áll. Mindegyik mikrokapszula negatív töltésű fehér és pozitív töltésű fekete pigmenteket tartalmaz. Elektromos hatásra az egyes kapszulák felületét a fehér vagy a fekete pigmentek töltik ki – a kiválasztott színtől függően –, így a karosszéria a kívánt árnyalatot kapja.

Színváltó karosszériát mutat be a BMW

A kívánt árnyalat elérése érdekében a mérnököknek a speciális fóliával nagyon pontosan kell lekövetniük a karosszéria vonalvezetését. Segítségükre van ebben a generatív fóliatervezési folyamat, amely garantálja, hogy a végeredmény az autó jellegzetes kontúrjait és az ebből eredő fény- és árnyékváltozásokat is tökéletesen tükrözi. A generatív tervezési algoritmusok az alakíthatóságot és a rugalmasságot is lehetővé teszik, amely ahhoz szükséges, hogy a speciális fólia pontosan a jármű vonalvezetését kövesse.

A mérnöki precizitást lézervágó technológia is garantálja. Miután a fóliát felvitték a teljes felületre és csatlakoztatták az elektromos bekötéseket, a mérnökök felmelegítik és lezárják a karosszériát, hogy minden színváltáskor optimális és egyenletes színvisszaadást érjenek el.

Kulcsszavak: bmw, fejlesztés, új technológia
 
A holnap mobilitása biztonságosabb, mint valaha A holnap mobilitása biztonságosabb, mint valaha 3110 milliárdot költ a Daimler e-modellekre 3110 milliárdot költ a Daimler e-modellekre Színváltó karosszériát mutat be a BMW Kitüntetés a Volkswagennek a környezeti erőforrásokat különösen kímélő termelésért Az Apple okosórájáról is vezérelhetők a BMW i modellek funkciói Az Apple okosórájáról is vezérelhetők a BMW i modellek funkciói A Continental 50 éve alkotta meg az első sofőr nélküli autót A Continental 50 éve alkotta meg az első sofőr nélküli autót
 
Gépjárműimportőrök egyesülete: csökkent a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma tavaly

Gépjárműimportőrök egyesülete: csökkent a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma tavaly

2022. január 06.
Tavaly csaknem 122 ezer új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 4,8 százalékkal kevesebbet, mint 2020-ban - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) szerdán az MTI-vel, a DataHouse Kft. adatai alapján.
Részletek

Gépjárműimportőrök egyesülete: csökkent a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma tavaly
   
Az MGE összefoglalója szerint 2021 nehezen indult és némi visszaesést hozott a 2020. év eleji időszakhoz képest a személyautók piacán. A második negyedévben a piac helyreállt, az év második felében azonban gyártási problémák alakultak ki, amelyek a chip és más alkatrészek hiányára, illetve egyenetlen szállítására vezethetők vissza. A megrendeléseket a márkaimportőrök csak jelentős csúszással tudják kielégíteni, így az utolsó négy hónap jelentős visszaesést mutat az előző év azonos időszakához viszonyítva.
   
Az egyesület felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is elég magas, 25 százalék a forgalomba helyezést követő 6 hónapon belül kivont gépkocsik aránya, ezeket reexport, tesztautó-leállítás, bérletből való visszavétel, vagy egyéb üzleti okok miatt vonták ki a forgalomból. Az MGE megjegyezte: ez a trend nincs jó hatással a belföldi autópark összetételére sem műszaki, sem közlekedésbiztonsági, sem környezetvédelmi szempontból.
   
A tisztán elektromos és a plug-in hibrid hajtású gépkocsik értékesítési rátája jelentősen, de alacsony volumen mellett nőtt. Tavaly 4312 tisztán elektromos személyautót helyeztek forgalomba, 41,6 százalékkal többet, mint 2020-ban. Az egyesület szerint ugyanakkor a növekedési ütem elmaradt a várakozásoktól.
   
Tavaly csaknem 23 ezer új kishaszongépjármű került forgalomba, 4,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál.
   
A motorkerékpárok piacán folytatódott az előző évi növekedés, 2021-ben 4600 motorkerékpárt helyeztek forgalomba, 7,2 százalékkal többet, mint 2020-ban. Az egyre nagyobb nagyvárosi közlekedési dugók indokolják a kétkerekű közlekedés gyors fejlődését - jelezte az MGE.
   
A nagyhaszonjárművek és a közúti nehéz pótkocsik területén 2021 jelentős emelkedést hozott, mert a szállítási feladatok a koronavírus-járvány miatt megnőttek. Tavaly 4518 új nagyhaszonjárművet és 3030 közúti pótkocsit helyeztek forgalomba, 38,2, illetve 36,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
Kulcsszavak: értékesítés, jármű kereskedelem, mge
 
2025-től olcsóbbak lehetnek az elektromos autók, mint a benzinesek 2025-től olcsóbbak lehetnek az elektromos autók, mint a benzinesek 821 millió euró működési eredményt produkált 2018 első felében a ŠKODA AUTO 821 millió euró működési eredményt produkált 2018 első felében a ŠKODA AUTO Gépjárműimportőrök egyesülete: csökkent a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma tavaly 6 százalékkal több új személyautót helyeztek forgalomba márciusban Megelőzheti német versenytársait a Lexus Megelőzheti német versenytársait a Lexus Már 90 ezer megrendelés érkezett a Citroën C3 Aircrossra Már 90 ezer megrendelés érkezett a Citroën C3 Aircrossra
 
A Volvo Cars 2021-ben rekordértékesítéssel büszkélkedhet

A Volvo Cars 2021-ben rekordértékesítéssel büszkélkedhet

2022. január 06.
2021-ben a Volvo Cars világszintű eladásai 5,6%-kal nőttek és elérték a 698 693 db-os értékesítést, ami a folyamatos beszállítói nehézségek ellenére is tovább erősödő népszerűséget mutatja.
Részletek

A Volvo Cars 2021-ben rekordértékesítéssel büszkélkedhet

A számok a Volvo Cars Recharge családjának egyre nagyobb sikerét is alátámasztják: a plug-in hybrid vagy tisztán elektromos változatokból egy év alatt 63,9%-kal több fogyott, és a teljes értékesítés 27%-át 2021-ben már ezek a modellek tették ki.
 
Az online értékesített autók száma is jelentősen, 316%-kal nőtt 2020-hoz képest. Ez a növekedés a tisztán elektromos modellek iránti egyre nagyobb érdeklődés és az szélesedő termékportfólió együttes eredménye.

2021 decemberében 64 436 db Volvo modellt helyeztek forgalomba, ez az előző decemberi számhoz képest 18,1%-os csökkenést jelent. A csökkenés alapvetően a folyamatos alkatrészhiánynak, és az emiatt fellépő gyártási és átadási késlekedéseknek a következménye. De eközben a Volvo modellek iránti kereslet intenzív maradt.
 
A decemberi értékesítés majdnem 40%-át a Recharge modellek tették ki, és ebből 7,4%-kal a tisztán elektromos autók részesedtek. Míg Európában a Recharge modellek aránya a 60%-ot is elérte, addig az Egyesült Államokban közel volt a 30%-hoz az arányuk.
 

A Volvo Cars 2021-ben rekordértékesítéssel büszkélkedhet

Az Egyesült Államokban tavaly 122 173 db Volvo modellt helyeztek forgalomba, ami 10,9%-os  növekedést eredményezett 2020-hoz képest. Decemberben 10 793 új autó talált gazdára.
 
Kínában 171 676 autót adtak el a Volvo márkakereskedések, ez 3%-kal haladja meg az előző éves számokat. December ebből 14 642 db-bal részesedett.
 
Európa tavaly 293 471 db eladással zárta az évet, ez 1,8%-os növekedést jelent. A növekedés hátterében a Recharge modellek iránti jelentős érdeklődés állt. Decemberben 28 561 autót értékesítettek a kontinensen.
 
Világszinten az XC60 2021-ben is a legnépszerűbb modellje volt a márkának 215 635 db autó eladásával (2020: 191 696 db). A második helyen az XC40 végzett összesen 201 037 db értékesítésével (2020: 185 406 db), a dobogó harmadik fokára pedig a legnagyobb XC modell, az XC90 került 108 231 db-os eredménnyel (2020: 92 458 db).  

Kulcsszavak: értékesítés, jármű kereskedelem, volvo
 
A ŠKODA már egy millió kiszállítást teljesített eddig 2016-ban A ŠKODA már egy millió kiszállítást teljesített eddig 2016-ban A BMW Group újabb értékesítési rekordot ért el Magyarországon 2014-ben A BMW Group újabb értékesítési rekordot ért el Magyarországon 2014-ben Csaknem ötödével több autót helyeztek forgalomba februárban, mint egy éve Csaknem ötödével több autót helyeztek forgalomba februárban, mint egy éve Szeretne 3 milliós támogatással Teslát venni? Szeretne 3 milliós támogatással Teslát venni? A Volvo Cars 2021-ben rekordértékesítéssel büszkélkedhet A Volvo 2020-ra "balesetmentes autókat" ígér
 
Az új Nissan Qashqait a kategóriája legbiztonságosabb autója díjjal jutalmazta az Euro NCAP

Az új Nissan Qashqait a kategóriája legbiztonságosabb autója díjjal jutalmazta az Euro NCAP

2022. január 05.
Az vadonatúj Nissan Qashqai minden verzióra kiterjedő 5-csillagos értékelést kapott a független Euro NCAP szervezet 2020-2022-es töréstesztje szerint. A Qashqai egy meglepően hosszú biztonsági technológia arzenállal rendelkezik, melyek mindegyike alapfelszereltség
Részletek

Az új Nissan Qashqait a kategóriája legbiztonságosabb autója díjjal jutalmazta az Euro NCAP

Egy hónappal azután, hogy a vadonatúj Qashqai megkapta az 5-csillagos értékelést az Euro NCAP-től, egy díjjal is megjutalmazta a modellt a szervezet, mégpedig a kisméretű off-road (emelt hasmagasságú) kategória legbiztonságosabb címét nyerte el a modell (Best in Class Award).

Minden évben az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) publikálja azt a listát, amelyen olyan autók találhatóak, amelyek jobban tejesítettek egyes kategóriákban, mint versenytársaik. A díj megítélését négy szempontnak való megfelelés alapján döntik el: a felnőtt utas, a kiskorú utas, a járókelő és a biztonsági vezetéstámogatói rendszerek – melyek különböző súllyal szerepelnek.

Az Euro NCAP 91%-ra értékelte a Qashqait mind a felnőtt mind pedig kiskorú utasok védelmének esetében – amely kiemeli a modellt a versenytársak közül. E mögött a magas érték mögött a valóságban a fejlett illetve megerősített CMF-C platform tervezése és kivitelezése rejlik. A vadontatúj CMF-C platform egyik újdonsága a Nissan által kifejlesztett ultra-magas-szilárdságú acél elemek használata. Valamint a karosszéria úgy lett kialakítva, hogy az is pontosan meg lett határozva, hogy mely részeken érdemes megerősíteni a karosszériát, és mely részeket kell oly módon „meggyengíteni”, hogy ütközés esetén a gyűrődés, illetve a deformáció ne az utastérbe fejtse ki hatását.

Az új Nissan Qashqait a kategóriája legbiztonságosabb autója díjjal jutalmazta az Euro NCAP

Beépítésre került egy középső légzsák is – első alkalommal a Nissan európai termékei között – ami megóvja a vezetőt illetve az anyósülésen ülő utast attól, hogy egy oldalirányú baleset esetén a fejük egymásnak ütődjön. Ebben a kategóriában például a Qashqai a maximális 16 pontot kapta.

Közel maximum 24-ből 23,8 pontot kapott az autó a gyermek utas védelem esetén, és a maximális 12 pontot érte el a modell a gyerekülés védelem vonatkozásában.

70%-os értéket ért el a modell a kerékpárosok és járókelők védelmét tekintve. Az autó rendelkezik az Intelligens Vészfék-Asszisztenssel, amely automatikusan fékez, ha gyalogost vagy kerékpárost észlel az autó várható nyomvonalában. Fontos, hogy ez a technológia alapfelszereltség a Qashqai esetében, és nemcsak az emberek biztonságát, de bizonyos esetekben a pénztárcát is óvja.

Biztonsággal kapcsolatos vezetéstámogatói rendszerek

Az Euro NCAP korán felismerte azt, hogy érdemesebb a baleseteket megelőzni, mintsem csökkenteni azok hatását, és ennek megfelelően az Euro NCAP nagyobb pontszámmal jutalmazza azokat a technológiákat, amelyek segítik a vezetőt abban, hogy elkerülhesse a balesetet.
Az új Nissan Qashqait a kategóriája legbiztonságosabb autója díjjal jutalmazta az Euro NCAP

A Qashqai itt is rendkívül magas pontszámot kapott, 95%-ot, amely a Nissan Intelligens Mobilitás (Nissan Intelligent Mobility) technológiákat dícséri. Valóban egy átfogó listát találunk a Nissan weboldalán a biztonsági felszereltségnél – teljes lista lentebb.

Előszöri is egy szélvédőre (nem plexi-üvegre!) vetített kijelző biztosítja azt, hogy vezetés közben ne kelljen levenni a szemünket az útról. Itt olyan információkat lehet kivetíteni mint a sebesség, navigációs irányok vagy a sebességkorlátozó táblák. A head-up display 10.8”-es, és ezzel a kategóriájában a legnagyobb.

A modellben szintén elérhető az intelligens holttér-figyelés és beavatkozás funkció, amely érzékeli, ha egy a szomszédos sávban haladó autót, a Qashqai vezetője nem vett észre, és egy ilyen forgalmi szituációban történő sávváltás esetén az autó beavatkozik annak érdekében, hogy elkerülje az esetleges balesetet. Hasonlóan a parkolóból való kiállás esetén az autó fékez, ha jobbról vagy balról érkezne egy másik autó, elkerülve így az ütközést. De említhetjük az Intelligens ráfutásos baleset megelőző rendszert, amely autópályán már nem egy, hanem két autóvál lát előre. A Qashqai előtti autó alatt pásztáz előre a radar, és időben fékez az autó, ha szükséges. Ez a technológia például nagyon sok autóban nem érhető el jelenleg.

Az Euro NCAP 1997 óta tesztel és méri az új-autók biztonsági fokát, és az elmúlt két és fél évtizedben folyamatosan szigorodó követelményrendszert határozott meg. Nemcsak az autók valós fizikai merevségét tesztelik különböző ütközési szituációkban, hanem egyre inkább a balesetmegelőzési technológiákat is értékelik.

Kulcsszavak: euro ncap, nissan, qashqai, törésteszt
 
A Nissan önvezető taxit tesztel Japánban A Nissan önvezető taxit tesztel Japánban 30 év után újra száguld a Nissan Patrol Fanta Limon versenyautó 30 év után újra száguld a Nissan Patrol Fanta Limon versenyautó Véletlen hírbomba: 400 km a hatósugara az új Nissan LEAF-nek Véletlen hírbomba: 400 km a hatósugara az új Nissan LEAF-nek Az új Nissan Qashqait a kategóriája legbiztonságosabb autója díjjal jutalmazta az Euro NCAP A Nissan három modelljével a piacon elérhető legszélesebb crossover-termékcsaládot kínálja a vásárlóknak Az új Nissan Qashqait a kategóriája legbiztonságosabb autója díjjal jutalmazta az Euro NCAP Átvette autóját az első új Qashqai tulajdonos
 

Találatok száma: 12732 Megjelenítve: 21 - 30