Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11645 Megjelenítve: 31 - 40
A kecskeméti Mercedes gyár is leáll

A kecskeméti Mercedes gyár is leáll

2020. március 18.
A kecskeméti Mercedes-Benz gyár legkésőbb hétfőtől, előre láthatólag két hétre felfüggeszti a munkát a koronavírus-járvány miatt.
Részletek

A kecskeméti Mercedes gyár is leáll

Emlékeztetnek, a Mercedes-Benz márka tulajdonosa, a Daimler kedden azt a döntést hozta, hogy egyelőre két hétre felfüggeszti a gyártást európai telephelyeinek nagy részén, illetve a munkát egyes adminisztratív területeken. Az ideiglenes leállás a Daimler európai autó-, kisteherautó- és haszongépjármű-gyáraira vonatkozik.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tájékoztatásában kitér arra is, hogy azon munkavállalóik, akiknek munkaköre ezt lehetővé teszi, hétfő óta már "home office"-ban dolgoznak. Akiknél az otthoni munkavégzés nem megoldható, viszont a gyermekük felügyelete miatt otthon kell maradniuk, erre a hétre szabadságot vehettek igénybe.     

A termelés felfüggesztésének idejére a kollektív szerződésnek megfelelően bevezetett munkaidőkeretet alkalmazzák, illetve ezen időszak egy részében kollektív szabadságot rendelnek el. Így biztosítják ebben az időszakban is a kecskeméti gyár munkatársainak fizetését - írják a közleményben.     

A most meghozott intézkedések esetleges meghosszabbítása a járvány további alakulásától függ. Mindenhol, ahol a működést továbbra is kötelező fenntartani, a Daimler megteszi a megfelelő lépéseket a munkatársak védelme érdekében - írják.  
 
A Mercedes-Benz 2008. június 18-án jelentette be Stuttgartban, hogy egy új gyár építését tervezi Kecskeméten. A termelés 2012. március 30-án indult be a 800 millió euróból épített autógyárban.
    
A társaság 2018 júniusában megkezdte meglévő gyárának mintegy 320 milliárd forintból megvalósuló bővítését is Kecskeméten, majd a napokban bejelentették, hogy mintegy ötvenmilliárd forint összegű beruházással új présüzemet is építenek.
   
A kecskeméti Mercedes-Benz gyár jelenleg több mint 4400 munkatársat foglalkoztat. 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót állítottak elő. A gyárban a Mercedes-Benz A-osztályt, valamint a négyajtós CLA Coupé és a CLA Shooting Brake modelleket gyártják - e két utóbbit az egész világon kizárólag a magyarországi telephelyen.    

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. nettó árbevétele 2019-ben 3,7 milliárd euró volt, ez 2,7 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest.

Kulcsszavak: kecskemét, koronavírus, mercedes-benz
 
Világversenyen a magyar mérnökhallgatók napelemes autója Világversenyen a magyar mérnökhallgatók napelemes autója A kecskeméti Mercedes gyár is leáll Átadták a környezetbarát Mercedes buszokat Kecskeméten C-osztály Cabriolet: Nyitott tetővel, korlátok nélkül C-osztály Cabriolet: Nyitott tetővel, korlátok nélkül A kecskeméti Mercedes gyár is leáll Mercedes SLS AMG GT FINAL EDITION - Dunlop Sport Maxx Race abroncsokkal Gőzerővel folyik a munka a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban Gőzerővel folyik a munka a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban
 
Sorra állnak le a légitársaságok

Sorra állnak le a légitársaságok

2020. március 18.
A kormányok által a koronavírus miatt bevezetett kényszerintézkedések miatt egyre több légitársaság függeszti fel üzemelését, a még járatokat teljesítő cégek pedig jelentős kapacitás-csökkentést hajtottak végre. Az érdekükben felszólaló Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség csődhullám lehetőségére figyelmeztet.
Részletek

Sorra állnak le a légitársaságok

Az Eurocontrol európai forgalomszervező adatai szerint múlt pénteken átlagosan 17 százalékkal közlekedett kevesebb repülőgép az európai légtérben, de országonként nagyok az eltérések. A legsúlyosabban Olaszország és Németország érintett, előbbi légterében 77, utóbbiéban mintegy 30 százalékkal volt kisebb a forgalom, mint egy évvel korábban. Portugáliában 7 százalékos csökkenést mértek.

A légitársaságok közül az Alitalia csökkentette a legnagyobb mértékben kapacitását, a járatok 70 százalékát mondták le, a Lufthansa-csoport az előre meghirdetett járatok 40 százalékát nem indította el, a Ryanair 28 százalékkal kevesebb kapacitást kínált fel.

Egyre több ország tiltja meg a belépést valamilyen formában a külföldiek számára, Olaszország után Spanyolország, Lengyelország, Lettország, Csehország, Dánia, Norvégia, valamint Katar és az Egyesült Államok is korlátozást vezetett be. Emiatt egyre több légitársaság állítja le üzemelését hosszabb-rövidebb időszakra. Eddig a LOT Polish Airlines, a SAS Scandinavian Airlines, az Air Baltic, a Lauda és a CSA Czech Airlines állította le szinte minden kereskedelmi járatát, csupán néhány összeköttetés maradt meg, amelyekkel az adott ország állampolgárai hazatérhetnek.

Sorra állnak le a légitársaságok

Az Egyesült Államok csütörtökre virradóra először a schengeni övezet, vasárnapra már az Egyesült Királyság és Írország területéről is megtiltotta a külföldiek beutazását egy hónapra, emiatt a legtöbb európai és amerikai légitársaság is jelentős kapacitás-csökkentést hajtott végre, a nyugati parti városokba alig lesz európai, közvetlen járat, de teljesen nem szűnt meg a transzatlanti forgalom.

A Lufthansa tájékoztatása szerint márciusban és áprilisban a járatok felét, mintegy 40 ezer járatot törölt előzetesen, de további intézkedésekre lehet számítani. A német légi társaság állami segítséget kért azon országoktól (Németország, Ausztria, Svájc, Belgium), ahol bázist üzemeltet. Az Air France dolgozói 80 százalékát részmunkaidőben foglalkoztatja tovább, a KLM 2000 munkavállalót küldött el. Alex Cruz, a British Airways vezérigazgatója azt mondta, a cég megmentése érdekében soha nem látott mértékű repülőgép-kivonást és elbocsátást kell végrehajtani.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) előzetesen azzal számolt, hogy a légiközlekedést mintegy 113 milliárd dollár kár érheti. Alexandre de Juniac elnök-vezérigazgató azonban pénteken a Reutersnek nyilatkozva már azt mondta, ennél nagyobb mértékű lehet a kár, és a kormányok segítségét kérte, ellenkező esetben csődhullám söpör végig a légiközlekedési iparágban.

Az MTI megkeresésére a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) azt közölte, hogy az elmaradó utasok, illetve törölt járatok miatt egyetlen negyedév alatt 4,5 milliárd euróval csökkenhet a repülőterek bevétele a tervezetthez képest.

Kulcsszavak: Eurocontrol, koronavírus, légi közlekedés, légitársaság
 
Sorra állnak le a légitársaságok Százötven gépet rendelt a Boeingtől az Emirates Szinte teljesen leáll a Lufthansa Szinte teljesen leáll a Lufthansa Sorra állnak le a légitársaságok Megkapta a típusengedélyt az Airbus A350-900-as az EASA-tól Bécsben nyitja meg új bázisát a Wizz Air Bécsben nyitja meg új bázisát a Wizz Air Sorra állnak le a légitársaságok Ausztrál diszkont légitársasággal kötött járatmegosztási egyezményt az Emirates
 
Négy napra leállítja spanyol és francia gyárait az Airbus

Négy napra leállítja spanyol és francia gyárait az Airbus

2020. március 18.
Négy napra leállítja spanyol és francia üzemeit az Airbus, hogy szigorú egészségügyi intézkedéseket vezessen be - közölte az európai repülőgépgyártó kedden az MTI-vel.
Részletek

Négy napra leállítja spanyol és francia gyárait az Airbus

A toulouse-i székhelyű társaság közlése szerint a francia és spanyol hatóságok napokban meghozott döntései miatt kell négy napra leállítani a termelést, hogy addig szigorú egészségügyi és biztonsági intézkedéseket vezethessenek be. Ezek elsősorban a higiéniát, a szigorú takarítást, és az emberek közti távolság megtartását szolgálják.

Az Airbus hangsúlyozta, mindenben követik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait és a helyi hatóságok előírásait. Az Airbus minden olyan munkakörben, ahol ez lehetséges, otthoni távmunkát rendelt el, emellett folyamatosan tárgyal a légitársaságokkal és lízingcégekkel, hogy a lehető legkisebb legyen a fennakadás a gépek leszállításában.

A gyártó Franciaországban négy, Spanyolországban három gyárral rendelkezik és mintegy 52 ezer embert foglalkoztat. Ezekben az egységekben készülnek a gépek törzsei, vízszintes vezérsíkjai és orr részei, Toulouse-ban pedig mind a négy kereskedelmi típusnak van egy végösszeszerelő gyártósora.

Kulcsszavak: airbus, koronavírus, repülő, repülőgép
 
Landolás közben túlcsúszott egy Airbus Kanadában Landolás közben túlcsúszott egy Airbus Kanadában Teljes flottáját lecserélheti a román Tarom légitársaság Teljes flottáját lecserélheti a román Tarom légitársaság A Ford minden magyarországi márkakereskedésében új, érintésmentes szerviz szolgáltatást vezet be A Ford minden magyarországi márkakereskedésében új, érintésmentes szerviz szolgáltatást vezet be Budapestre érkezett a világ legmodernebb utasszállító repülőgépe Budapestre érkezett a világ legmodernebb utasszállító repülőgépe Négy napra leállítja spanyol és francia gyárait az Airbus Többen utaztak októberben az európai hagyományos légitársaságokkal, mint egy éve
 
A Ford ideiglenesen felfüggeszti európai gyártási tevékenységét a koronavírus miatt, segítve a fertőzés elszigetelését

A Ford ideiglenesen felfüggeszti európai gyártási tevékenységét a koronavírus miatt, segítve a fertőzés elszigetelését

2020. március 18.
A koronavírus egyre erőteljesebb terjedése miatt a Ford Motor Company ideiglenesen felfüggeszti a jármű- és motorgyártást a kontinentális európai üzemeiben. Ez az intézkedés március 19-én, csütörtökön lép érvénybe, és a felfüggesztés várhatóan több hétig tart majd.
Részletek

A Ford ideiglenesen felfüggeszti európai gyártási tevékenységét a koronavírus miatt, segítve a fertőzés elszigetelését

A Ford azt követően döntött így, hogy az Egészségügyi Világszervezet közölte: a koronavírus-járvány új epicentruma Európa, ahol a bejelentett esetek száma az elmúlt napokban jelentősen növekedett, és várhatóan továbbra is gyorsan növekszik majd. A Ford döntése, hogy ideiglenesen leállítja a termelést, hozzájárul a vírus elterjedésének megakadályozására irányuló erőfeszítésekhez.

“Bár létesítményeink működését a koronavírus eddig szerencsére korlátozottan befolyásolta, a járvány mégis példátlan hatással van alkalmazottainkra, márkakereskedőinkre, beszállítóinkra és vásárlóinkra, illetve az egész európai társadalomra,” nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke. “Ez a krízis drámai hatást gyakorol az európai piacra és a beszállítói iparágra. A nemrégiben több ország által is bevezetett intézkedések, amelyek korlátozzák az alapvető utazási és személyes kapcsolattartási lehetőségeket, és bizonyos országokban az áruk szállítását együttesen teszik indokolttá, hogy ideiglenesen felfüggesszük gyártási tevékenységünket a legnagyobb kontinentális európai üzemeinkben.”

A Ford gyártóüzemeibe irányuló alkatrész-beszállítás egyre szakadozottabbá vált az elmúlt időkben, a járműértékesítés pedig az egész iparágban csökkent, mivel a márkakereskedéseket több országban is arra kötelezték, hogy ideiglenesen zárjanak be. Ugyanakkor a járművek javítása fontos társadalmi igény, ezért a Ford-márkaszervizek az egész kontinensen továbbra is elvégzik az alapvető karbantartásokat és javításokat.


A Ford ideiglenesen felfüggeszti európai gyártási tevékenységét a koronavírus miatt, segítve a fertőzés elszigetelését

A németországi Kölnben és Saarlouisban, illetve a romániai Krajovában március 19-től, csütörtöktől áll le ideiglenesen a termelés. A Ford spanyolországi Valencia összeszerelő üzeme és motorgyára már március 16-tól, hétfőtől ideiglenesen felfüggesztette a termelést, miután három dolgozónál koronavírus-fertőzést állapítottak meg az elmúlt hétvégén. Az üzemekben csupán a legfontosabb munkákat – például a karbantartást és a biztonsági felügyeletet – végzik el.

Az érintett európai dolgozókat elöljáróik tájékoztatják a helyi üzemre érvényes intézkedések részleteiről.

Bár a Ford reményei szerint a leállásra csupán rövid időn át lesz szükség, a felfüggesztés pontos időtartama sok tényezőtől függ. Ezek közé tartozik például a koronavírus terjedésének sebessége, a nemzeti kormányok és az Európai Unió által bevezetett mozgáskorlátozások, beleértve a határok lezárását is, a beszállítói iparág képessége a szállítások biztosítására, illetve a vásárlók visszatérése a márkakereskedésekbe, amelyek közül sok már jelenleg is zárva van a nemzeti szintű intézkedések értelmében.

A ma bejelentett intézkedések a múlt heti döntések sorát követik, amelyek értelmében minden alkalmazott távmunkában dolgozik, kivéve, ha üzleti szempontból kritikus fontosságú feladatot lát el, amit a helyszínen kell elvégezni. A távmunka mindaddig folytatódik, amíg a vállalat erről további döntést nem hoz, ezzel is támogatva a vírusfertőzés visszaszorítására irányuló folyamatos erőfeszítéseket. A Ford számos elővigyázatossági intézkedést vezet be annak érdekében, hogy gondoskodjon azon kevés munkatársának biztonságáról, akik nem tudják otthonról végezni a munkájukat.

“Az ilyen nehéz időkben egyesíteni kell erőinket, és az emberek érdekeit kell előtérbe helyeznünk,” tette hozzá Rowley. “Mi a Fordnál az elkövetkező hetekben igyekszünk, hogy segítsünk kezelni a krízist, mérsékelve a vírus terjedését, és ahol csak lehetséges, enyhíteni a járvány hatásait.”

Kulcsszavak: autógyár, ford, koronavírus
 
Karcsúbb formával, fejlettebb technológiákkal és magasabb teljesítménnyel debütált az új Ford Mustang kabrió Karcsúbb formával, fejlettebb technológiákkal és magasabb teljesítménnyel debütált az új Ford Mustang kabrió A Ford ideiglenesen felfüggeszti európai gyártási tevékenységét a koronavírus miatt, segítve a fertőzés elszigetelését A hosszú távú fenntarthatóság és az energiahatékonyság az Audi Hungaria vállalati stratégiájának központi eleme A Ford ideiglenesen felfüggeszti európai gyártási tevékenységét a koronavírus miatt, segítve a fertőzés elszigetelését A Tesla Motors biztonságosabbá tette sikermodelljét A Ford ideiglenesen felfüggeszti európai gyártási tevékenységét a koronavírus miatt, segítve a fertőzés elszigetelését A BMW X modellek 15 éve az utakon 20 éves a Ford Mondeo 20 éves a Ford Mondeo
 
Nem zár be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Nem zár be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

2020. március 17.
Továbbra is indít és fogad járatokat, de az országba útlevél-ellenőrzés után csak magyarok, és egyes letelepedési engedéllyel rendelkezők léphetnek be, és csak a 2B Terminál fogad járatokat - közölte a Budapest Airport kedden az MTI-vel.
Részletek

Nem zár be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A repülőtér üzemeltetőjének tájékoztatása szerint külföldi és magyar állampolgárok egyaránt elutazhatnak Magyarországról. A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság minden utas úti okmányát ellenőrzi, a magyarok mellett azok az EGT-állampolgárok (EU, Egyesült Királyság, Liechtenstein, Izland, Norvégia,Svájc) is beléphetnek, akik magyarországi tartózkodásra jogosultak, és ezt okmánnyal tudják igazolni.    

Családok együtt utazása esetén, ha legalább az egyik fél magyar állampolgár, akkor nem magyar közeli hozzátartozója (gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs) is beléphet Magyarországra.    

Azok a magyarok, akik Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából, vagy Olaszországból érkeznek haza, a belépésnél továbbra is kötelező egészségügyi szűrésen esnek át. Azok a külföldiek, akik nem léphetnek be Magyarország területére, az erre a célra kijelölt tranzitban várakoznak elutazásukig.

A tranzitban várakozó utasoknak a Budapest Airport takarót, élelmet, ásványvizet, és igény esetén arcmaszkot biztosít. A zökkenőmentes folyamat érdekében minden légi járat a 2B Terminálra érkezik, és az okmányellenőrzés is ott történik.

Nem zár be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Kulcsszavak: légi közlekedés, Liszt Ferenc Airport, repülőtér
 
Nem zár be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Megépíti az Airbus az a A330neót Az ABB korszerűsíti a világ legforgalmasabb nemzetközi repülőterének energetikai hálózatát Az ABB korszerűsíti a világ legforgalmasabb nemzetközi repülőterének energetikai hálózatát Magyar üzemelési engedélyt szerezne a LOT lengyel légitársaság Magyar üzemelési engedélyt szerezne a LOT lengyel légitársaság Budapestre érkezett a világ legmodernebb utasszállító repülőgépe Budapestre érkezett a világ legmodernebb utasszállító repülőgépe A lezuhant Germanwings géppel hétfőn gondok voltak A lezuhant Germanwings géppel hétfőn gondok voltak
 
A Volkswagen-csoport leállítja európai gyárai többségét

A Volkswagen-csoport leállítja európai gyárai többségét

2020. március 17.
A koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a termelést európai üzemeinek többségében a német Volkswagen-csoport, a világ legnagyobb autógyártó társasága - jelentették kedden német hírportálok Herbert Diess vezérigazgatóra hivatkozva.
Részletek

A Volkswagen-csoport leállítja európai gyárai többségét

A Volkswagen-csoport vezetője wolfsburgi tájékoztatóján elmondta, hogy két-három hétre felfüggesztik a termelést a legtöbb németországi és európai üzemben.

A spanyolországi, portugáliai, olaszországi és szlovákiai üzemek már a héten leállnak - tette hozzá Herbert Diess.

Kiemelte, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedése révén egyre csökken a kereslet, és bizonytalan a gyártáshoz szükséges termékek, alkatrészek ellátása. 

A sajtójelentések szerint az üzemi tanács egy levélben arról tájékoztatta a munkavállalókat, hogy a pénteki műszakzárással áll le a termelés a legtöbb üzemben Németországban és Európa más országaiban.

A beszámolók szerint a napokban több üzem dolgozói között regisztráltak fertőzötteket, és megszigorították a higiéniai, járványvédelmi előírásokat.

A Volkswagen-csoport leállítja európai gyárai többségét

A wolfsburgi tájékoztatón Frank Witter pénzügyi igazgató kiemelte: nem tudni, hogy a járvány milyen súlyosan és milyen hosszan hátráltatja a vállalatcsoportot, ezért szinte lehetetlen előrejelzést adni a pénzügyi hatásokról. Her

A Volkswagen-csoport tavaly 10,97 millió járművet értékesített, így sorrendben a hatodik éve szerezte meg az első helyet az autógyártó társaságok rangsorában. A második a japán Toyota 10,74 millió eladott járművel.

A német cég a legutóbbi, februári előrejelzésében még azzal számolt, hogy 2020-ban is hasonló nagyságrendben értékesítenek gyártmányokat.

A csoporthoz a névadó Volkswagen mellett az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche, a Seat és a Skoda autómárka, valamint a Ducati sportmotorkerékpár tartozik, és saját márkájú haszonjárművei mellett a Scania és a MAN tehergépjárműveket is a Volkswagen gyártja.

Kulcsszavak: autógyár, koronavírus, volkswagen, Volkswagen Csoport, wolfsburg
 
Volkswagen Arteon:új ferdehátú modell, mely egyesíti az avantgárd dizájnt és az erőteljes dinamizmust Volkswagen Arteon:új ferdehátú modell, mely egyesíti az avantgárd dizájnt és az erőteljes dinamizmust A Volkswagen-csoport leállítja európai gyárai többségét Új gyermekmentő autót adtak át Miskolcon az Országos Mentőszolgálatnak Kettős elismerés a Volkswagennek Kettős elismerés a Volkswagennek A Volkswagen-csoport leállítja európai gyárai többségét Szériagyártás előtt a Volkswagen Taigun Valódi mestermunka a BMW Individual részlegtől Valódi mestermunka a BMW Individual részlegtől
 
A koronavírus miatt hétfőn leáll a termelés a győri Audi gyárban

A koronavírus miatt hétfőn leáll a termelés a győri Audi gyárban

2020. március 17.
A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt a tervek szerint hétfőtől leáll a termelés az Audi Hungaria Zrt. győri gyárában is.
Részletek

A koronavírus miatt hétfőn leáll a termelés a győri Audi gyárban

A közlemény szerint a Volkswagen konszern legtöbb telephelyén felfüggeszti a termelést, ami érinti az Audi AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli, mexikói és győri telephelyeit is.

A vállalat az üzemi tanáccsal és a Volkswagen konszernnel egyetértésben azt tervezi, hogy a termelést a telephelyeken szervezett és ellenőrzött formában a hét végéig leállítja.

A közlemény idézi Peter Kösslert, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagját, az Audi Hungaria Zrt. felügyelőbizottságának elnökét, a nemzetközi válságstáb vezetőjét, aki szerint már eddig is számos intézkedést hoztak annak érdekében, hogy megóvják munkavállalóik egészségét.

A koronavírus miatt hétfőn leáll a termelés a győri Audi gyárban
Kulcsszavak: Audi Hungaria, autógyár, győr, koronavírus
 
Új Crafter-gyár Wrześniában – Ultramodern technika és az erőforrások különösen hatékony kiaknázása Új Crafter-gyár Wrześniában – Ultramodern technika és az erőforrások különösen hatékony kiaknázása A Nissan Európai növekedési stratégiája új, merész irányt vesz A Nissan Európai növekedési stratégiája új, merész irányt vesz A koronavírus miatt hétfőn leáll a termelés a győri Audi gyárban 65 évvel ezelőtt indult útjára az ezermester A Volvo Cars a Microsoft vállalattal közösen fejleszti ki új generációs autóipari technológiáit A Volvo Cars a Microsoft vállalattal közösen fejleszti ki új generációs autóipari technológiáit Készülnek Szentgotthárdon az új, 1,2 literes turbó benzines motorok gyártására Készülnek Szentgotthárdon az új, 1,2 literes turbó benzines motorok gyártására
 
A MÁV nem közlekedteti az emeletes motorvonatot keddtől

A MÁV nem közlekedteti az emeletes motorvonatot keddtől

2020. március 17.
Keddtől nem közlekedik az emeletes KISS motorvonat, amelyet vasárnap állítottak próbaüzembe a ceglédi vonalon - közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel hétfőn.
Részletek

A MÁV nem közlekedteti az emeletes motorvonatot keddtől

Az intézkedést a vasúttársaság azzal indokolta, hogy a kormány határok lezárásáról szóló hétfői döntésének értelmében a vonatokat gyártó Stadler cég a Magyarországon dolgozó külföldi munkavállalói azonnali hazarendeléséről rendelkezett. Ennek megfelelően a Stadler az utasforgalmi próbaüzemhez szükséges műszaki felügyeletet határozatlan ideig nem tudja ellátni.

Amint a személyzet újra rendelkezésre áll a határzár jövőbeni feloldása után, a tesztüzem újraindul - ígérte a MÁV.

Az emeletes motorvonatok üzembe állítása az átfogó vasúti korszerűsítési program része. A gyártó Stadler cég negyven 600 ülőhelyes KISS elővárosi villamos motorvonatot szállít le a MÁV-nak. Az emeletes motorvonatok a tervek szerint tavasztól fokozatosan állnának forgalomba a legforgalmasabb hazai vasútvonalakon.

A MÁV nem közlekedteti az emeletes motorvonatot keddtől
Kulcsszavak: KISS, máv, motorvonat, Stadler
 
Szinte minden vonat menetrend szerint elindult szombat reggel Szinte minden vonat menetrend szerint elindult szombat reggel MÁV-Start: több millió forintos kár keletkezett a szurkolói különvonatban MÁV-Start: több millió forintos kár keletkezett a szurkolói különvonatban Tram-train és mozdonygyártó üzletágat vett a Stadler Tram-train és mozdonygyártó üzletágat vett a Stadler A Budapest-Cegléd vasútvonalon már emeletes vonattal közlekedhetünk A Budapest-Cegléd vasútvonalon már emeletes vonattal közlekedhetünk 2022-re valamennyi KISS emeletes motorvonat forgalomba áll 2022-re valamennyi KISS emeletes motorvonat forgalomba áll
 
A BKV naponta fertőtleníti az utasokkal érintkező felületeket

A BKV naponta fertőtleníti az utasokkal érintkező felületeket

2020. március 17.
A koronavírus-járványt megelőző intézkedések keretében a BKV elrendelte járművein az utasokkal érintkező felületek napi fertőtlenítő takarítását - közölte a társaság az MTI-vel.
Részletek

A BKV naponta fertőtleníti az utasokkal érintkező felületeket

Emellett a korábban a metrókon, valamint a mozgólépcsők korlátjain alkalmazott, higiéniai bevonatot képező plusz technikát kiterjesztették a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító, nagykörúti vonalon éjjel-nappal közlekedő Combino villamosokra is - tudatta a BKV pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kitértek arra is, hogy a titán-dioxid-bevonat hatására kilencven százalékkal csökken a szennyezettség, és ezzel a kórokozók megjelenésének esélye.

Közölték: akcióterv készült, amely egyebek mellett tartalmazza a védelmi intézkedéseket, a takarítási és aktív, rendszeres fertőtlenítési rendelkezéseket és azt is, hogy megbetegedés gyanújának esetén milyen munkarendben kell vagy lehet dolgozni. Kiemelt hangsúlyt fektetnek munkatársaik és utasaik rendszeres és maradéktalan tájékoztatására is - írták.

A társaság igazodik a tisztifőorvos, a kormányzati, valamint a fővárosi operatív törzs javaslataihoz is - olvasható a BKV közleményében.

A BKV naponta fertőtleníti az utasokkal érintkező felületeket
Kulcsszavak: bkk, bkv, fertőtlenítés, közlekedés
 
Nyári szabadság autóval - Indulás előtt ellenőrizzük a gumiabroncsnyomást és az abroncsok állapotát! Nyári szabadság autóval - Indulás előtt ellenőrizzük a gumiabroncsnyomást és az abroncsok állapotát! Júliustól újabb 25 új, alacsonypadlós, környezetbarát MAN busz áll majd forgalomba Budapesten Júliustól újabb 25 új, alacsonypadlós, környezetbarát MAN busz áll majd forgalomba Budapesten Országos akció a vasúti átjárók biztonságáért Országos akció a vasúti átjárók biztonságáért Genfi használt csuklós Volvo buszok állnak forgalomba Budapesten Genfi használt csuklós Volvo buszok állnak forgalomba Budapesten Útdíj - Wittinghoff: továbbra is elutasítjuk a kormány terveit Útdíj - Wittinghoff: továbbra is elutasítjuk a kormány terveit
 
A teljesen megújult SEAT Leon a márka eddigi legjobb fejlesztésű autója

A teljesen megújult SEAT Leon a márka eddigi legjobb fejlesztésű autója

2020. március 17.
A jármű elődjéhez képest erőteljes fejlődést mutat a formatervezésben, és a világítástechnikát a következő szintre emeli. A hatékonyság kulcsfontosságú volt a vadonatúj SEAT Leon fejlesztésében; a legfejlettebb hajtóművek előnyeit nyújtja, beleértve a benzines (TSI), a dízel (TDI), a sűrített földgáz (TGI), a mild-hibrid (eTSI) és a plug-in hibrid (eHybrid) technológiákat.
Részletek

A teljesen megújult SEAT Leon a márka eddigi legjobb fejlesztésű autója

Megérkezett a vadonatúj SEAT Leon, készen áll a kompakt szegmens felpezsdítésére. A vállalat több mint 1,1 milliárd eurót fektetett be annak érdekében, hogy hatékonyabb motorokkal, a következő szintű konnektivitással és vezetési támogatással, nagyszerű dinamizmussal és szemet gyönyörködtető esztétikával rendelkező járműveket hozzon piacra.

A SEAT Leon mindig is a márka járműcsaládjának pillére és kategóriája referencia pontja volt, amelyet több mint 2,2 millió darab értékesítése bizonyított a három generáció élettartama alatt. A negyedik generációt úgy tervezték meg és fejlesztették ki, hogy folytathassa e kiváló hagyományokat, és a konnektivitás, a hatékonyság, a dinamizmus és a biztonság szempontjából az új SEAT Leont következő szintre emeljék.

A vadonatúj Leon ötvözi azt a tervezési filozófiát, amely minden, a SEAT gyártósorát elhagyó jármű alapja, és bizalmat, eleganciát valamint sportosságot hoz a kompakt szegmensbe, miközben koherens módon egyesíti a derűt és az érettséget, amely néhány más SEAT-nál is már látható volt.

A vadonatúj SEAT Leont Barcelonában, a márka martorelli létesítményeiben tervezték, fejlesztették és gyártották.

A teljesen megújult SEAT Leon a márka eddigi legjobb fejlesztésű autója

A vadonatúj SEAT Leon a következő hónapokban kerül a márkakereskedésekbe.
 
A SEAT Leon új generációja egy új világ számára

A formaterv erőteljes fejlődése

A vadonatúj SEAT Leon elődjéhez képest erőteljes fejlődést mutat a formatervezésben: új külső és belső design nyelvezete erősebb karaktert ad, ezáltal javulnak általános arányai, határozottabb arculat és finomabb vonalak jellemzik. A vadonatúj Leon az innovatív világítási technológiával utat mutat ebben a kategóriában , beleértve a körbefutó belső hangulatvilágítást, a teljes szélességben világító hátsó fényt, a dinamikus irányjelzőket, a teljes LED-es fényszórókat és az üdvözlő fényeket.

A legfejlettebb hajtásláncok széles választéka

A negyedik generációs Leon a fejlett hajtásláncokkal növeli a hatékonyságot: a rendelkezésre álló benzines (TSI), dízel (TDI), mild-hibrid (eTSI), plug-in hibrid (eHybrid) és sűrített földgáz (TGI) változatokkal.

A SEAT első teljesen összekapcsolt autója

A vadonatúj Leon a SEAT első teljesen összekapcsolt autója, mely belső és autón kívüli konnektivitással rendelkezik (online alapú navigáció, funkciók és szolgáltatások), beleértve a
teljes kapcsolatot az Android Auto-val és a vezeték nélküli CarPlay szolgáltatást.

A teljesen megújult SEAT Leon a márka eddigi legjobb fejlesztésű autója

Jövőbiztos

A vadonatúj SEAT Leon készen áll a jövőre. Az MQB Evo platformon alapulva, a következő generációs SEAT Leon a leginnovatívabb termék, amelyet a márka valaha gyártott: amellett, hogy az első teljesen összekapcsolt autó, a legmodernebb vezetőt segítő rendszereknek és a hibrid technológiáknak köszönhetően felkészült, bármit is hozzon a jövő.

A  legbiztonságosabb SEAT

A prediktív adaptív sebességtartó automatika, a vészhelyzeti asszisztens, a Travel-Assist, valamint a kihajtási asszisztens program segítségével a következő generációs Leon egyesíti a legfejlettebb vezetést segítő asszisztens rendszereket, annak érdekében, hogy bármilyen vezetési helyzetben optimális védelmet biztosítson, és az új Leon a legbiztonságosabb járművé váljon, amit a márka valaha készített.

Tágasabb és még praktikusabb

A SEAT sikeres modellje még praktikusabbá vált. Az 5 ajtós Leon és a Leon Sportstourer 86 illetve 93 milliméterrel megnövekedett méretei  a hátsó üléseknél még tágasabbá teszik a modelleket, illetve még nagyobb csomagteret kínálnak a Sportstourer számára (620 liter).

 Made in Barcelona

 A vadonatúj SEAT Leon modelleket Barcelonában, a SEAT martorelli üzemében tervezték, fejlesztették és gyártják.

Sikertörténet

A SEAT Leonból a cég eddig több mint 2,2 millió darabot értékesített a három generáció élettartama alatt, és a következő generáció most folytatja a modell hatalmas eredményeit.

A teljesen megújult SEAT Leon a márka eddigi legjobb fejlesztésű autója
Kulcsszavak: bemutató, seat, új modell
 
A teljesen megújult SEAT Leon a márka eddigi legjobb fejlesztésű autója Limitált szériás modellek a Daciatól Tökéletes családi kombi - Seat Leon ST Tökéletes családi kombi - Seat Leon ST A teljesen megújult SEAT Leon a márka eddigi legjobb fejlesztésű autója Jeep® Renegade - Az igazi városi kalandor A teljesen megújult SEAT Leon a márka eddigi legjobb fejlesztésű autója Az új Juke 4 millió, az új X-Trail 7,4 millió forinttól elérhető 2014 júniusától Világpremier az új BMW 7-es sorozatban: Távirányítású parkolás Világpremier az új BMW 7-es sorozatban: Távirányítású parkolás
 

Találatok száma: 11645 Megjelenítve: 31 - 40