Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Méregzsák – Nissan Juke 1,9 DIG-T

Méregzsák – Nissan Juke 1,9 DIG-T

2015. február 11.
Nálunk járt a Nissan leg morgósabb Juke-ja. Korábban már kipróbáltunk pár Juke-ot de a kollegák egybehangzóan a kis méregzsákot hozták ki győztesnek.

Nissan Juke

Nissan JukeA Juke-ot a Qashqai sikerén felbuzdulva készítette el a Nissan. A nagysikerű Qashqai "kistestvére" a ráncfelvarrás után sokkal merészebb formát kapott, azonban szintén kitűnő autó lett. Az alig több mint három éve bemutatkozó, és azóta is a B-szegmensbeli crossoverek mintájául szolgáló innovatív Nissan Juke most egy jelentősen átdolgozott új modellel növeli tovább előnyét. Eredeti és egyedi formatervével, valamint számos új és izgalmas technológiai és stílusbeli újításával az új Juke tovább erősíti a Nissan megkérdőjelezhetetlen versenyelőnyét a crossoverek piacán.

A Juke-ot mindig is merész külseje emelte ki a riválisai közül: a crossoverek szívósságát és a sportos jegyeket ötvöző karosszéria bemutatása óta formatervezési ikonná vált.

Már első ránézésre feltűnik, hogy nem egy hétköznapi autóval van dolgunk. A fényszóró vonalain felismerhetők a 370z-s gének, amik az új Qashqaion és az új Muranon is megtalálhatók.  A fényszórókban Xenon izzók és új borítású lencsék gondoskodnak a jobb láthatóságról. Az orr-rész jellegzetes stílusjegye a megvastagított, V alakú hűtőrács, de a lökhárító alatti betét is robusztusabb kialakítást kapott.

A külső megjelenést a keréktárcsák széles választéka teszi teljessé. Tesztalanyunk 18 colos könnyűfém kerekei a színes betéteivel csak fokozza egyedi jellegét. Az átfogó változtatások közül a legfontosabbak a megújult első és hátsó rész, melyeken nagyobb hangsúlyt kaptak a kifinomult és sportos stílusjegyek. Az új, kis lökettérfogatú, 190 lóerős DIG-T turbófeltöltésű motor, nagyobb teljesítmény mellett alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást kínál.

Nissan Juke

Nissan JukeMéregzsák

A halkan, morgósan duruzsoló motor egyből mosolyt csal az ember arcára. A motorháztető alatt egy hatsebességes, 190 DIG-T benzinmotor dolgozik, amit a gyártó továbbfejlesztett, így alacsony (2000 ford./perc alatti) fordulatszámon nagyobb nyomaték leadására képes. A 190 lóerős (140 kW-os) erőforrás már most teljesíti az Euro6 normákat.Nissan JukeA motor újdonságai között megemlíthető a magasabb sűrítési arány (9,5 helyett 10,5:1), az alacsonyabb súrlódást eredményező technológiák és a hűtött kipufogógáz-visszakeringetés használata.

Az Aktív Biztonsági Pajzs vigyáz ránk

A Nissan a lehető legbiztonságosabb autókat szeretné gyártani, és e törekvésének részeként most a méltán népszerű Aktív Biztonsági Pajzs rendszert az új Juke modellekre is kiterjesztette. A Juke biztonsági pajzs része a holttérfigyelés, mely diszkrét figyelmeztető jelzőfényt jelenít meg a külső tükrökön. A sávelhagyás figyelmeztető rendszer jelez, ha nem használjuk az irányjelzőt. A parkolásnál a 360 fokos parkolókamera „madártávlati" képet nyújt az autónk környezetéről, így kiemelt biztonságot nyújt a parkolási manőverek során.

Tesztalanyunk minden földi jóval fel volt szerelve. Az automata légkondicionáló, a kormányról vezérelhető audiorendszer, a Bluetooth csatlakozás telefonkihangosítással és hangátviteli lehetőséggel, a sebességtartó és sebességhatároló automatika, a Nissan Dinamikus Üzemmódvezérlő rendszer, a sötétített hátsó üvegek és krómozott belső díszítőelemek az elektromosan behajtható külső tükrök, az eső- és fényérzékelő, és a nyomógombos motorindítás fokozták a vezetés élményét.

Nissan Juke

Kulcsszavak: crossover, juke, nissan, teszt
 
Új Nissan NP300 Navara - Crossoveres karakter egy Pick-up praktimuvál Új Nissan NP300 Navara - Crossoveres karakter egy Pick-up praktimuvál Méregzsák - Hyundai i20 Active Méregzsák - Hyundai i20 Active Méregzsák – Nissan Juke 1,9 DIG-T Michael Schumacher teszteli az új Mercedes-Benz C-osztályt A Nissan közzétette a 2017-es GT-R árait A Nissan közzétette a 2017-es GT-R árait Új szereplővel bővül a hazai crossover piac. Érdemes rá odafigyelni! Új szereplővel bővül a hazai crossover piac. Érdemes rá odafigyelni!
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1