Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 802 Megjelenítve: 611 - 620
Elindult a Nismo pilóta-csereprogram

Elindult a Nismo pilóta-csereprogram

2013. július 22.
A Nissan és a Nismo a mai napon egy új nagyszabású kezdeményezést jelentett be: ez a Nismo Globális Pilóta-csereprogram, amely a cég által jegyzett versenypilóták számára világszerte megnyitja majd az autóversenyzés kapuit.
Részletek
Elindult a Nismo pilóta-csereprogramAz első Nismo pilóta, aki élhet az új kezdeményezés adta lehetőséggel, a spanyol Lucas Ordonez lesz. A SUPER GT futamon való részvétel még a versenypilótákat is izgalomba hozza, a játékosból versenyzővé avanzsált Lucas számára viszont ez maga a valóra vált álom, hiszen évekig „nyomta a gázpedált" a SUPER GT virtuális világában. Most a Nismo Globális Pilóta-csereprogram révén Lucas egy SUPER GT osztályba tartozó Nissan GT-R modellel versenyezhet.

A GT Academy egykori nyertese már most irigylésre méltó versenymúlttal rendelkezik. Három Le-Mans-i megmérettetése, egy Nissan DeltaWing pilótájaként a Petit Le Mans-i versenyen való részvétel, az Interkontinentális Le Mans Kupán aratott győzelme és a Nissan GT-R Nismo GT3 modellel nyújtott remek teljesítménye is alátámasztja a benne rejlő tehetséget, amit a Nissan alig néhány éve fedezett fel. Lucas ebben a hónapban a japán Suzukába utazik egy július 19-20. között tartandó hivatalos SUPER GT tesztre. Hazaérkezése után Kazuko Hoshinoval (Japán) és Daiki Sasakival (Japán) együtt egy NDDP Racing NISSAN GT-R modellel gurul ki az aszfaltra az augusztus 17-18-án megrendezett Suzuka 1000 km-es verseny GT300-as osztályában.

Elindult a Nismo pilóta-csereprogramA Nismo Globális Cserepilótái egy önálló esemény keretében, az újonnan létrehozott yokohamai Nismo munkacsapat tagjaként is versenyeznek majd. Az új, ‘Nismo Athlete Global Team´ néven versenyző egység első futamára augusztus végén kerül sor, amikor a GT Academy két pilótája, Wolfgang Reip (Belgium) és Mark Shulzhitskiy (Oroszország) is csatlakozik majd Katsumasa Chiyohoz (Japán) a sepangi 12 órás versenyen.
 „Ez csak a kezdet" - mondta Shoichi Miyatani, a Nismo elnöke. „Fiatal és tehetséges pilótáinkat a lehető legtöbb helyre szeretnénk eljuttatni a világban, hogy minél több tapasztalatot szerezhessenek. örömünkre szolgál, hogy meghívhatjuk az európai pilótákat a japán versenyekre, és elküldhetjük japán pilótáinkat Európába. örömmel nyitjuk meg ezeket a kapukat pilótáink számára."

 „Azért hoztuk létre ezt a programot, hogy minden Nismo pilóta számára szélesebb tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítsunk" - mondta Darren Cox, a Nissan Global Motorsport igazgatója. „Ez egy újabb lépés a motorsportban való globális szintre emeléséhez. Nehéz egyik bajnokságról a másikra váltani, de pilótafejlesztési programunkat nem a kényelmes vezetőknek találtuk ki. A legjobbak mindig a csúcsra törnek. Megmutattuk, hogy pilótáink képesek egyik autóból a másikba ülve is bizonyítani a volán mögött. Erre kiváló példa Jann Mardenborough, aki egy Nissan GT-R Nismo GT3-ról váltott egy F3 autóra, és hihetetlen köridőket futott egy Nissan-motor hajtotta LM P2 modellel a Le Mans-i versenyen."

A csereprogram azonban nem csupán kelet felé irányul. Szeptemberben Kazuki Hoshino (Japán) egy Nissan GT-R Nismo GT3 modellel vesz részt a Nurburgring 1000km-es versenyen egy Portugáliában tartott korábbi sikeres európai tesztet követően.

Elindult a Nismo pilóta-csereprogramLucas Ordonez és Steve Doherty (USA) szintén nyugat felé veszi az irányt: a két pilóta Stateside-ba utazik, hogy a Nissan North America csapat színeiben versenyezzen. A spanyol Ordonez és az amerikai Doherty Nissan 370Z modellek volánja mögé ülnek a GTS World Challenge versenyen Közép-Ohioban (augusztus 2-3.) és a kaliforniai Sonomában (augusztus 23-24). A Nismo Athlete Global Team a 2014 februárjában megrendezésre kerülő bathursti 12 órás versenyre is benevezett. A pilótacsapat élére Rick Kellyt, a helyi Nissan Motorsport csapat ausztrál V8 Supercar pilótáját nevezték ki. Arról, hogy kik lesznek a Nismo globális pilótáiból kiválasztott csapattársai, a következő hónapokban születik döntés.

A Nismo Globális Pilótacsere jövőbeli terveivel kapcsolatban újabb bejelentések várhatók, melynek keretén belül nyolc eltérő nemzetiség versenyezhet öt különböző országban. Darren Cox erről így nyilatkozott:

 „Satoshi Motoyama és Michael Krumm tavalyi Le Mans-i versenyével elindult egy sorozat, amelynek egyenes folytatása lesz a most felavatott GT Academy nyertesünk kiküldése Japánban. Rendkívül hasznosnak érezzük, hogy globális szinten dolgozhatunk, hiszen ezáltal olyan lehetőségek nyílnak meg előttünk, amelyek révén maximalizálhatjuk erőforrásainkat. Mindannyian érdeklődve várjuk, hogy meddig jut el ez kezdeményezés."
 
Kulcsszavak: autósport, GT Academy, nismo, nissan
 
Elindult a Nismo pilóta-csereprogram A Nissan bemutatta az új X-Trail-t Pödör egy év szünet után is az élen a Hungaroringen Pödör egy év szünet után is az élen a Hungaroringen Hamarosan lehull a lepel a Nissan új crossover koncepcióautójáról Hamarosan lehull a lepel a Nissan új crossover koncepcióautójáról Az új generációs i20 WRC dobogós helyezéssel indította a 2016-os WRC évadot Az új generációs i20 WRC dobogós helyezéssel indította a 2016-os WRC évadot A BMW Motorsport bemutatta idei versenyprogramját A BMW Motorsport bemutatta idei versenyprogramját
 
Minden jó, ha jó a vége!

Minden jó, ha jó a vége!

2013. július 16.
Szalay Balázs és Bunkoczi László két napja még azon gondolkodott, vajon van-e értelme folytatni a versenyt 132 óra büntetéssel, miután csütörtöki szakaszon kitört az Opel Mokka jobb hátsó kereke, s nekik a közúton kellett megközelíteni a tábort.
Részletek
Szalay Balázs és Bunkoczi LászlóEz egyben azt is jelentette, hogy elveszítették az összetett negyedik helyüket a több mint 4000 kilométer össztávú Selyemút-ralin. A motiváció tehát odalett. Az Opel Dakar Team párosa azonban sohasem adja fel.

Most sem tette. Befejezte a versenyt, bár a 27. hely nem az volt, amiért idejött. De az utolsó két szakaszon legalább nem kellett tekintettel lenni semmire (nem kellett óvni az eredményt), úgyhogy Szalayék kedvükre autózhattak. A szombati, 87.36 kilométeres szakaszon is, amelynek végén fülig ért a fiúk szája.

„álltam a gázon, nyomtam, ahogy bírtam – mondta Szalay Balázs, aki a sok előzéssel nyilván időt vesztett, de még így is nyolcadikként ért célba a napi szakaszon. – Számunkra már úgy sem volt tétje ennek a szakasznak, csak arra törekedtünk, hogy jól érezzük magunkat, és ez összejött. A rendezők a legvégére azért még beraktak egy olyan dűnesort, amelybe jó néhányan beragadtak. Bosszantó volt, mert már láttuk a célt, miközben őket kellett kerülgetni. és persze, amikor nem arra mész, amerre szeretnél, könnyen elakadhatsz. Nekünk is ki kellett szállni az autóból, úgyhogy lendületet vesztettünk. De azért mosolyogva érkeztünk be a célba, hiszen körülbelül tíz-tizenkét autót megelőztünk a pályán.”

Erre azért volt szükség, mert a zárónapon a szokásokkal ellentétben nem az előző napi eredmény alapján rajtoltak a versenyzők, hanem az összetett állás szerint, abban pedig a 26. pozícióban álltak a mieink, tehát bőven voltak leküzdendő riválisok.

Szalay Balázs és Bunkoczi László„Jó teszt volt ez nekünk is, az autónak is. A Mokka hátulján változtattunk a viadal előtt, most nekiállhatunk az elejének. Meg kell jegyeznem egyébként, hogy ez a verseny volt olyan nehéz, mint a Dakar-rali. Persze, nem mindegy, hogy az ember egy vagy két hétig rajtol hajnalban és ér célba késő délután, de ha csupán az egyes szakaszokat nézzük, ez a Selyemút tényleg felvette a versenyt a Dakarral. De végül is ezért jöttünk, hogy nehéz, sivatagi körülmények között megméressük magunkat” – tette hozzá Szalay, és amikor a navigátorát kérdeztük a viadal nehézségeiről, ő is megerősítette a pilótája által elmondottakat.

„állati kemény hat nap volt, de a második után szerintem belerázódtunk, és versenyzői oldalról kevés hiba volt ebben a Selyemút-raliban. A technika ördögével pedig nyilván nem lehet mit kezdeni. újra bebizonyosodott azonban, hogy a kilométerek gyűjtése mindennél többet ér. Menni kell, mert ezeket a tapasztalatokat nem lehet máshol megszerezni, ezeket a helyzeteket egyszerűen lehetetlen szimulálni – állapította meg Bunkoczi.  
Kulcsszavak: autósport, Bunkoczi László, Mokka, opel, Opel Dakar Team, Szalay Balazs
 
Michelisz második, Tarquini nyert a WTCR Hungaroringi futamán Michelisz második, Tarquini nyert a WTCR Hungaroringi futamán Minden jó, ha jó a vége! Irányjelző Közlekedési Magazin februári ajánló Minden jó, ha jó a vége! Továbbra is az Opel növekszik a leggyorsabban a magyar piacon Feltűnő jelenség - Opel Cascada Feltűnő jelenség - Opel Cascada A magyarországi győzelem után irány a Nürburgring A magyarországi győzelem után irány a Nürburgring
 
Kamion Eb - Kiss Norbert futamot nyert a Nürburgringen

Kamion Eb - Kiss Norbert futamot nyert a Nürburgringen

2013. július 15.
Megnyerte a vasárnapi második futamot a kamion Európa-bajnokság németországi versenyhétvégéjén Kiss Norbert, az Oxxo Energy Truckrace Team pilótája.
Részletek
Kamion Eb - Kiss Norbert futamot nyert a NürburgringenA magyar csapat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szombathelyi versenyző a délelőtti időmérőn a harmadik, csapattársa, a 17 esztendős Major Benedek pedig a hetedik legjobb időt érte el. Az első futamon Kiss a rajtpozícióját megtartva a harmadik, Major viszont egy jogtalanul kiszabott büntetés miatt - a versenybírók úgy látták, hogy piros zászló alatt előzött - csak a 11. helyen ért célba. A magyar istálló közlése szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) később bocsánatot kért a téves ítéletért, s elismerte, hogy nem a magyar pilóta volt szabálytalan, a végeredményen azonban nem módosított.

A második futamot a fordított rajtsorrend értelmében Kiss a hatodik helyről kezdte meg, s remek versenyzéssel győzött a Nürburgringen, amely egy héttel korábban még a Forma-1-es Német Nagydíjnak adott otthont. Major ezen a versenyen a 11. pozícióból startolt, s bár az első körökben visszaesett a 14. helyre, nagyszerű teljesítményt nyújtva végül hatodikként érte el a kockás zászlót.

"Valójában csak a mai második futam volt igazán izgalmas, az elsőn viszonylag simán sikerült harmadikként zárnom. - nyilatkozott az MTI-nek Kiss Norbert. - Sajnos vannak még olyan technikai problémák, amelyek kijavításán dolgoznunk kell, reméljük, hogy a szezon második felére sikerül ezeket a gondokat kiküszöbölnünk."

Kamion Eb - Kiss Norbert futamot nyert a NürburgringenSzombaton az első futamon Kiss a 7., Major a 10. volt, míg a második versenyen előbbi műszaki probléma miatt kiállni kényszerült, utóbbi viszont ismét pontokat szerzett, mivel hetedikként ért célba.

A kamion Eb következő fordulóját július utolsó hétvégéjén, az oroszországi Szmolenszkben rendezik.
Kulcsszavak: autósport, Kiss Norbert, OXXO Energy, verseny, versenykamion
 
Jedlóczky L Márk izgatottan várja a TCR Europe hétvégi versenyét Jedlóczky L Márk izgatottan várja a TCR Europe hétvégi versenyét Kamion Eb - Kiss Norbert futamot nyert a Nürburgringen 23 ország döntőse küzd a világ legüzemanyag-takarékosabb sofőre címért Sikeres teszten van túl a Lexus versenygépe Sikeres teszten van túl a Lexus versenygépe Peterhansel megmutatja, mire képes a dűnéken a PEUGEOT 2008 DKR Peterhansel megmutatja, mire képes a dűnéken a PEUGEOT 2008 DKR Kamion Eb - Kiss Norbert futamot nyert a Nürburgringen Ecclestone-per - Megszüntetik a pert, Ecclestone 100 millió dollárt fizet
 
Tim Gábor volt a legsikeresebb a Suzuki Swift Kupa negyedik versenyhétvégéjén

Tim Gábor volt a legsikeresebb a Suzuki Swift Kupa negyedik versenyhétvégéjén

2013. július 09.
Az Apex Racing egy versenyzővel, Tim Gáborral vett részt a Suzuki Swift Kupa negyedik versenyhétvégéjén, mely a Truck Race betétfutama volt, a Red Bull Ring-en.
Részletek
Tim Gábor volt a legsikeresebb a Suzuki Swift Kupa negyedik versenyhétvégéjénA helyszín és a pálya meseszép, és az egyik legmodernebb a régióban, ám a rövidített pálya jelentősen elvett az élvezeti értékéből. A nyomvonalat jelentősen lerövidítették a szervezők, a 4326 méter helyet csak 2240 méter volt, és egy kivétellel, csak jobb kanyart tartalmazott.

Az egész hétvége folyamán számunkra nagyon pozitív volt, hogy ha nem is teltház, de tömött lelátók előtt versenyezhettünk, végre több ezren láthatták, milyen izgalmas egy ilyen márkakupa.

A csapat egy másik csapattól bérelt autót a hétvégére, és Gábornak két fél órás szabadedzése volt, hogy megismerkedjen egy újabb autóval. Bár a kupás autók alkatrészileg egyformák, mindegyik más picit. Ezek a különbségek nagyon kicsit, és finomhangolással mindből ki lehet hozni ugyanazt a teljesítményt, de kétszer fél óra nagyon kevés erre. Ettől függetlenül az autót sikerült jól beállítani. A csapat úgy döntött, hogy Gábor magas profilú gumin edz, azaz több a mintázat a gumin. Ez ugyan lassabb mint a bekopott gumi, hisz nagyobb a kerülete, de jobb felkészülést eredményez az időmérésre, ahol teljesen új gumin kell mért kört futni.

Ez a taktikai húzás be is jött, az időmérésen már első gyors körében Gábor olyan időt futott, ami a vetélytársak nem tudtak megközelíteni. Mivel egész hétvégére 60-70%-a volt az esőnek, spóroltunk a gumival, hisz ha nem koptatjuk le, a mintázat miatt sokkal jobban tapad majd esőben. Ez 2012-ben már bejött, akkor Gábor másodpercekkel volt gyorsabb mindenkinél az esőben. így, míg a többiek a pályán kőröztek, addig Gábor a boxutcában várakozott.

Tim Gábor volt a legsikeresebb a Suzuki Swift Kupa negyedik versenyhétvégéjénAz utolsó percre még egy körre kifutott, javított is az idején, de már semmit nem változtatott, megnyerte az időmérést, ami egy plusz pontot is jelentett egyben. Az időmérés után sok pilótának elvették a mért idejét, és hátrébb sorolták pályaelhagyás miatt. A Red Bull Ring sajátossága, hogy a célegyenesre fordító kanyar, és az egyes kanyar sokkal gyorsabb ha a pilóta szélesebben veszi. Sajnos emiatt nagyon könnyű átcsúszni a fehér vonalakon, ami a pálya szélét jelzi. A szabály szerint ezeket a fehér vonalakat négy kerékkel tilos elhagyni, és ez itt nagyon komolyan is volt véve. Tegyük hozzá, hogy jogosan, hisz a szabály az szabály, ám ezen a pályán ez már évek óta folyamatos probléma, ideje lenne elgondolkodni a pálya bukótereinek átdolgozásán. Ezek a kanyarok aszfaltozottak, így nem jár hátránnyal a szélesítés, de egy sóderágy biztos nagyobb óvatosságra intené a pilótákat.

Ezen a hétvégén a magyarok az osztrák bajnoksággal közösen indultak, a két sorozat között jelentős az eltérés. Az osztrákok autói jóval újabbak, és 1600-as motorokkal szereltek, 30 lóerővel erősebbek. Ez körönként 2-3 mp eltérést hozott, viszont a mezőnyük vége életveszélyesen lassú és kiszámíthatatlan. A bonyodalmak elkerülésére, eltolt rajtot szoktak alkalmazni, ám a pálya rövidsége miatt erre itt nem volt lehetőség. így Gábor az első versenyen közvetlen az osztrákok mögül indult.

Már az első kanyarban gondja akadt egy osztrákkal, aki valamilyen okból kifolyólag nem akarta elengedni, így Gábor visszacsúszott, előbb a második majd egészen a negyedik helyig. Az élen végül egy hármas fogat alakult ki a verseny végéig, ezt a sort Gábor zárta. A rádión már az elejétől panaszkodott, hogy nincs erő a motorban, hiába autózik dupla szélárnyékban, képtelen előzni. A kanyarokban, féktávon ráesett a riválisokra, ám az egyenesek végén újra tetemes volt a hátránya.

Tim Gábor volt a legsikeresebb a Suzuki Swift Kupa negyedik versenyhétvégéjénA futamot végül a második helyen zárta, közvetlen a győztes Tassi Attila mögött ért célba. Először a gumikra gyanakodtunk, hisz mi spóroltunk azokkal az esőre, és a nagyobb kerék szárazon már hátrány. Természetesen egy futómű ellenőrzés is következett, de nem látunk semmi kivetni valót. A futam után rengeteg büntetést osztottak ki pályaelhagyás miatt, és másnapra az FIA ellenőrei ki is jelentet- ték, hogy még keményebben szankcionálják a szélesítéseket. így nem lesz figyelmeztetés, rögtön 10 mp-el büntetnek minden szabálytalan pilótát.

Gábor a második futamon a hetedik helyről rajtolt, hisz az első nyolc pilóta fordított sorrendben áll fel a rajtrácsra. Különösebb gond nélkül jött fel a mezőny elejére, ahol újra hármas-négyes kis csoport alakult ki. Sajnos, megint jött a rádió üzenet, nem tud Gábor előzni, nincs elég erő a motorban. Végig nyomást helyezett a vezető pilótákra és ez a leintéskor a második helyet jelentette.

Ugyan a győzelem nem sikerült, de a köridőkkel nem volt gond, sőt Gábor messze a legtöbb pontot gyűjtötte a hétvégén a pole-nak és a két második helynek köszönhetően. Folytatás augusztusban a Slovakiaring-en.
Kulcsszavak: Apex Racing Team, autósport, Red Bull Ring, tim gábor, verseny
 
Újonc orosz pilóta a Forma-1-es Willams istállónál Újonc orosz pilóta a Forma-1-es Willams istállónál Bemutatta 2015-ös csapatát a HELL ENERGY Bemutatta 2015-ös csapatát a HELL ENERGY Africa Race - Akár már a héten elhagyhatja a kórházat Bunkoczi László Africa Race - Akár már a héten elhagyhatja a kórházat Bunkoczi László A Plug In Adventures lett az első csapat, mely egy teljesen elektromos autóval teljesítette a legendás Mongol Rallyt A Plug In Adventures lett az első csapat, mely egy teljesen elektromos autóval teljesítette a legendás Mongol Rallyt A 2015-ös Scania Top Team európai elődöntőjében a Biatorbágyi márkaszerviz csapata A 2015-ös Scania Top Team európai elődöntőjében a Biatorbágyi márkaszerviz csapata
 
A Nissan változtat a GT Academy végzőseinek összeállításán

A Nissan változtat a GT Academy végzőseinek összeállításán

2013. július 03.
A Nissan megváltoztatta pilótáinak felállását a GT-R Nismo GT3 kocsijai között a Blancpain Endurance sorozatban. A hétvégi Paul Richard-tól a 35-ös számú GT-R-t Lucas Ordonez, Wolfgang Reip és Peter Pyzera veszi át, míg Alex Buncombe a 32. GT-R-ral versenyez majd Mark Shulzhitskiy és Steve Doherty oldalán.
Részletek
A Nissan változtat a GT Academy végzőseinek összeállításánA változtatás célja a legújabb GT Academy-t végzett pilóták tapasztalatának és tudásának növelése volt. Emellett a végzősök így lehetőséget kapnak, hogy megmérettessenek nagyra tartott csapattársaik ellen. A cserék ugyancsak biztosítják majd, hogy G-Drive csapat egyenlő esélyekkel induljon a YouTube GT-R-osok mellett a Blancpain szériában.

"Ez egy pilótafejlesztő program, - nyilatkozta a Nissan-os Darren Cox - a bajnokságok másodlagosak; azért vagyunk itt, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a GT Academy felfedezettjeiből. Tisztában vagyunk vele, hogy a szezon közepén végrehajtandó változtatások negatív hatással lesznek a csapat pontjaira, de biztosak vagyunk benne, hogy hosszú távon így jobb eredményeket érhetünk el.

Jann Mardenborough határait feszegeti a Spa-n


Lenyűgöző teljesítménye után a 24 órás Le Mans-on, Jann Mardenborough a következő hónapban a 24 órás Spa-n bizonyíthatja milyen fából faragták. A fiatal brit versenyző nem csak a Brit F3-as versenyen indul , de a Nissan GT Academy Team RJN-hez is csatlakozik majd a 24 órás Spa-n.

Jann Lucas, Wolfie és Peter csapatát erősíti majd a 35. YouTube-egyenruhás GT-R-nál, míg Chris Buncombe testvéréhez, Alex-hez csatlakozik majd a 32. fekete-vörös G-Drive-os GT-R-nál.

"Nagyon érdekes lesz látni mire lesz képes Jann egy GT autóban úgy, hogy ebben az évben csak F3-as és LM P2-eseket vezetett." - nyilatkozta az RJN csapat főnöke Bob Neville - "Ami a friss pilótákat illeti: nagy lehetőséget kapnak tapasztalataik bővítésére.

A Nissan változtat a GT Academy végzőseinek összeállításánSokszor megkaptuk már hogy túl erős a 35-ös csapat. Mivel a Nissan az SRO bajnokságok egyik legnagyobb múltra visszatekintő támogatója, a csapatok kisebb átrendezésével a kiegyenlítettebb verseny feltételeit is sikerül majd biztosítanunk. Az így megszülető felállásokban egy-egy ezüst és két bronzérmes pilóta lesz. Ennél igazságosabbak és korrektebbek nehezen lehetnénk."

"Mindenképpen jót tesz a Nismo-versenyzőknek, hogy a szezon során különböző tapasztalatokat gyűjthetnek" - mondta Cox. "Manapság a fiatal pilóták túlzottan egy szériára koncentrálnak. Miért ne szerezzenek még több tapasztalatot úgy mint például Jim Clark - beugorva egy Lotus Corina volánja mögé egy F2-es verseny után? Nem akarjuk őket beskatulyázni; azt szeretnénk, hogy szerteágazó élményeiken keresztül profi versenyzőkké váljanak, akik bárhol megállják a helyüket."
Kulcsszavak: autósport, GT Academy, gt-r, nissan
 
A jó szereplést Pécsett is folytatná a Citroën Rally Team Hungary csapata! A jó szereplést Pécsett is folytatná a Citroën Rally Team Hungary csapata! Jedlóczky L Márk megszerezte élete első TCR Europe bajnoki pontját Jedlóczky L Márk megszerezte élete első TCR Europe bajnoki pontját Bemutatjuk a Nissan "orrát" Bemutatjuk a Nissan "orrát" Új Euro 6-os motorral érkezik a Navara Új Euro 6-os motorral érkezik a Navara A Nissan világszerte új kiskereskedelmi koncepciót vezet be a márkakereskedéseknél A Nissan világszerte új kiskereskedelmi koncepciót vezet be a márkakereskedéseknél
 
Szalay fogadott – megint

Szalay fogadott – megint

2013. július 03.
Szalay Balázs nem csupán egy díszes serleggel lett gazdagabb azáltal, hogy tavaly a Selyemút-rali zárónapján elképesztõ hajrát bemutatva a második helyre zárkóztak fel Bunkoczi Lászlóval, hanem egy fogadást is megnyert.
Részletek
Szalay fogadott – megint Szalay Balázs nem csupán egy díszes serleggel lett gazdagabb azáltal, hogy tavaly a Selyemút-rali zárónapján elképesztõ hajrát bemutatva a második helyre zárkóztak fel Bunkoczi Lászlóval, hanem egy fogadást is megnyert. Az Opel Dakar Team pilótája az orosz viadal versenyigazgatójával, Fréderic Lequien-nel kötött fogadást...

„A tét egy full extrás hétvége volt Párizsban, ha nyerek, és ugyanez Budapesten, ha veszítek. S hogy miben fogadtunk? én azt mondtam, dobogóra állunk a Selyemúton, Fred pedig azt, hogy nem. De mivel már évek óta jó barátságban vagyunk egymással, úgy láttam, nemigen bánta, hogy veszített. én pedig eltölthettem egy csodás hétvégét a feleségemmel, Párizsban” – mosolygott Szalay Balázs, aki az idén is rajthoz áll az orosz erdõkben, sztyeppéken és a Kalmük-sivatagon át vezetõ Selyemút-ralin, amelynek ünnepélyes startceremóniáját pénteken késõ este tartják meg Moszkva gyönyörû központjában, a Vörös téren.

Az Opel Mokkával autózó páros (amelyre 4096 kilométer vár az egy hét alatt, s ebbõl 2821 km a szelektív szakaszok hossza) nagyon elszánt, szeretne a tavalyihoz hasonló eredményt elérni, ami nem lesz könnyû, hiszen a mezõny nagyon erõs. De éppen az a szép a terepraliban, hogy sok benne a kihívás. No és Szalay Balázs számára az idén is van egy extra motiváció, hogy most is fogadást kötött a versenyigazgató Fréderic Lequiennel.

A tétet egyelõre homály fedi, azt Szalay csak utólag árulja el.

Szalay fogadott – megint
Kulcsszavak: autósport, Opel Dakar Team, Szalay Balazs
 
Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen! Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen! Szalay fogadott – megint Marco Wittmann rajt-cél győzelmet aratott a Nürburgringen Féktávok versenye Féktávok versenye Szalay fogadott – megint Több tízezer ember előtt száguldhat a Lotus Ladies Cup mezőnye Már a Citroën zsebében a második FIA WTCC világbajnoki cím Már a Citroën zsebében a második FIA WTCC világbajnoki cím
 
Sébastien Loeb és a 208 T16 Pikes Peak porrá zúzta a korábbi Pikes Peak rekordot

Sébastien Loeb és a 208 T16 Pikes Peak porrá zúzta a korábbi Pikes Peak rekordot

2013. július 01.
Sébastien Loeb a 208 T16 Pikes Peak kormányánál mindössze 8’13’’878 alatt tette meg a Pikes Peak csúcsára vezető 20 kilométert, és ezzel nem csupán megnyerte a világ legmagasabban futó versenyét, hanem egy szédületes világcsúcsot is felállított 145 kilométeres átlegsebességgel, a félelmetes szakadékokat alig néhány centivel elkerülve.
Részletek
Sébastien Loeb és a 208 T16 Pikes Peak porrá zúzta a korábbi Pikes Peak rekordotSébastien Loeb reggel 7 órára érkezett a starthelyre, ahol részt vett az eligazításon. Nem kis türelemmel kellett felvérteznie magát, mielőtt nekivágott az annyira várt bravúrnak, a 91. Pikes Peak Nemzetközi Hegyi Felfutó Versenynek. Ki kellett várnia az előtte induló 83 motorost, s csak azután következett számára a megmérettetés: "Az indulás pontos időpontját nem tudtuk előre, ráadásul felhők gyülekeztek a csúcs felett, ami igen nyugtalanított, mert az esőt mindenképpen el akartuk kerülni." 11 óra 30 körül végre eljött a rajt ideje, és  Sébastien Loeb és a 208 T16 Pikes Peak versenygép elindulhatott, hogy meghódítsa a felhőket.

Mivel az eső illedelmesen későbbre halasztotta a színre lépését, a francia bajnok optimális tapadási viszonyok között indulhatott el ezen a különleges versenypályán és küzdhetett meg annak egyedülálló veszélyeivel. A tökéletes felfutást követően a 208 T16 Pikes Peak mindössze 8’13’’878 időeredménnyel szinte átrepült a célvonalon… Elképesztő teljesítmény, amellyel a francia kettős fölényesen megdöntötte Rhys Millen eddigi, abszolút rekordnak számító 9’46’’164-es idejét! A korábbi csúcsnál több mint másfél perccel jobb eredmény egyszerűen dermesztő: « 8 perc 20 másodperc, esetleg 8 perc 15 másodperc körüli időben bíztam, de még ezt is sikerült túlszárnyalni » – örvendezett a kilencszeres rali világbajnok a célba érkezve.

Sébastien Loeb és a 208 T16 Pikes Peak porrá zúzta a korábbi Pikes Peak rekordotA 208 T16 Pikes Peak pilótája tökéletesen, hiba nélkül hajtotta végre a feladatot: "Az indulás pillanatában valóban különös nyomást éreztem, hiszen ez a verseny nyolc hónap munkájának befejezését jelenti az egész Peugeot Sport csapat és partnereink, a Red Bull, a Total és a Michelin számára. Haboztam, hogy mindent beleadjak-e, vagy egy biztos időre menjek, de a rajt után már nem tudtam visszafogni magam, hogy megpróbáljak mindent kihozni ebből a fantasztikus autóból". A 208 T16 Pikes Peak célba érése után néhány perccel már jégeső mosta a csúcsot, ami rendkívüli módja a pezsgőbontásnak egy olyan kiemelkedő sporttörténeti győzelem esetén, amely a korábbi, Colorádóban elért Peugeot sikerek sorába illeszkedik, előbb 1988-ban Ari Vatanen, majd 1989-ben Robby Unser jóvoltából, aki egyébként ott volt most is a francia csapatban, hogy belülről élje át ezt a hihetetlen, nehezen felülmúlható rekordot.
Kulcsszavak: 208 T16, autósport, Peugeot, Pikes Peak, rekord, Sébastien Loeb
 
Íme a MINI vadonatúj versenyautója, a MINI John Cooper Works Rally Íme a MINI vadonatúj versenyautója, a MINI John Cooper Works Rally ADAC : a modern dízelek a benzinmotoroknál is tisztábbak ADAC : a modern dízelek a benzinmotoroknál is tisztábbak Lekeny duplázott a Hungaroringen Lekeny duplázott a Hungaroringen António Félix da Costa idén is a Forma-E-ben folytatja António Félix da Costa idén is a Forma-E-ben folytatja Peugeot kormánykerék: 120 évnyi innováció Peugeot kormánykerék: 120 évnyi innováció
 
Szabolcsi autóverseny - Nézők közé csapódott egy autó, kilenc súlyos sérült

Szabolcsi autóverseny - Nézők közé csapódott egy autó, kilenc súlyos sérült

2013. július 01.
Kilencen súlyosan megsérültek, amikor a nézők közé csapódott egy autó a Nagykálló és újfehértó között zajló autóversenyen vasárnap délután - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
Részletek
Szabolcsi autóverseny - Nézők közé csapódott egy autó, kilenc súlyos sérültA jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az egyik versenyző egy kanyarban kisodródott és autójával a nézők közé csapódott. A baleset következtében megsérült kilenc embert a mentők kórházba vitték - olvasható a www.police.hu oldalon.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI kérdésére elmondta, mind a kilenc ember súlyosan megsérült. A két legsúlyosabb sérült a mentők kiérkezésekor eszméletlen állapotban volt; náluk koponya- és gerincsérülés gyanúja merült fel, ezért egyiküket mentőhelikopterrel a debreceni, míg a másikat rohamkocsival a nyíregyházi kórházba szállították.

A többi sérült is nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, jellemzően csonttöréseket és zúzódásokat szenvedett - közölte Győrfi Pál. Őket további kivizsgálásra és ellátásra szintén a nyíregyházi gyógyintézménybe szállították.

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya közúti baleset okozása, valamint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Szabolcsi autóverseny - Nézők közé csapódott egy autó, kilenc súlyos sérült
Kulcsszavak: autósport, baleset, mentő, rendőrség
 
Örömautózás a Hungaroringen - Igazi sportszeretet, örömteli összefogás! Örömautózás a Hungaroringen - Igazi sportszeretet, örömteli összefogás! Ausztrál Nagydíj - Mercedes-fölény az első két szabadedzésen Ausztrál Nagydíj - Mercedes-fölény az első két szabadedzésen Az OXXO Racing a Kia Lotos Cup-ban! Az OXXO Racing a Kia Lotos Cup-ban! Szabolcsi autóverseny - Nézők közé csapódott egy autó, kilenc súlyos sérült Teljesítmény és exkluzivitás: a Mercedes-AMG története Indul a Hosszútávú Világbajnokság Szuper Szezonja! Indul a Hosszútávú Világbajnokság Szuper Szezonja!
 
Brit Nagydíj - Rosberg nyert, Vettel kiesett

Brit Nagydíj - Rosberg nyert, Vettel kiesett

2013. július 01.
Nico Rosberg, a Mercedes istálló német pilótája nyerte meg vasárnap a Forma-1-es Brit Nagydíjat, amelyet a címvédő és a pontversenyben élen álló Sebastian Vettel (Red Bull) műszaki hiba miatt feladott, így összetettben veszített az előnyéből.
Részletek
Brit Nagydíj - Rosberg nyert, Vettel kiesettRosberg idei második, pályafutása harmadik részsikerét aratta, mögötte az év végén visszavonuló Mark Webber (Red Bull) zárt a második, Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik helyen.

A rajtot a pole pozícióban álló Lewis Hamilton (Mercedes) remekül kapta el, Rosberg azonban hibázott, így a harmadik helyről induló Vettel másodikként fordult el az első kanyarban. A negyedikként rajtoló Webber teljesen beragadt a startnál, s nagyon visszaesett. Az első kör végén Hamilton, Vettel, Rosberg, Adrian Sutil (Force India), Felipe Massa (Ferrari), Räikkönen, Daniel Ricciardo (Toro Rosso), Alonso, Romain Grosjean (Lotus), Jenson Button (McLaren) volt a pontszerző helyeken haladók sorrendje.

Hamilton autóján aztán a 8. körben a bal hátsó gumi megadta magát, a defektes abronccsal a britnek gyakorlatilag egy teljes kört kellett megtennie, hogy behajtson a boxba, így visszacsúszott az utolsó pozícióba. A 10. körben Massa is bal hátsó defektet kapott, ezt követően az élmezőnyből Alonso, Webber, Ricciardo és Räikkönen, majd Rosberg és Sutil autóján is kereket cseréltek. Az élen álló Vettel a 14. körben járt a boxban, és vezető pozícióban tért vissza a pályára.

A 15. körben a hetedik helyen haladó Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) is bal hátsó defektet kapott, a versenybíróság pedig a pályára került nagy mennyiségű törmelék miatt egy körrel később beküldte a biztonsági autót. Az első hat helyen ekkor Vettel, Rosberg, Sutil, Alonso, Grosjean és Räikkönen haladt.

Brit Nagydíj - Rosberg nyert, Vettel kiesettA mezőny öt kört tett meg a Safety Car mögött, az újraindulás gond nélkül lezajlott, féltávnál Vettel, Rosberg, Sutil, Alonso, Räikkönen és Grosjean száguldott az első hat pozícióban. Räikkönen autóján a 30. körben újra kereket cseréltek, egy körrel később Alonso és Grosjean is a boxban járt, a 34. körben pedig Sutil, majd Rosberg, valamint Vettel váltott abroncsokat. Utóbbi az élmezőnyből ismét utolsóként járt a boxban, s az első helyre jött vissza a pályára, 10 körrel a leintés előtt azonban műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt, s mivel autója a célegyenesben állt meg, ismét a pályára jött a biztonsági autó.

Az élmezőnyből Alonso, Rosberg és Webber azonnal kiment a boxba kereket cserélni, a Safety Car pedig a 45. körben hagyta el az aszfaltcsíkot. öt körrel a vége előtt Rosberg, Räikkönen, Webber, Sutil, Alonso, Hamilton volt az első hat sorrendje, miközben Sergio Perez (McLaren) bal hátsó defekt miatt kiesett. Webber és Alonso nagy felzárkózásba kezdett, három körrel a leintés előtt előbbi már a második, utóbbi a negyedik helyen haladt, végül mindketten felértek a dobogóra Rosberg mögé.

összetettben az élen álló Vettel előnye 36 pontról 21-re csökkent legfőbb üldözőjével, Alonsóval szemben. Az ötödikként célba érő finn Kimi Räikkönen (Lotus) sorozatban 25. versenyén szerzett pontot, ezzel megdöntötte a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher ide vonatkozó rekordját.

A világbajnoki sorozat következő versenyét, a Német Nagydíjat jövő vasárnap rendezik a Nürburgringen.
Kulcsszavak: autósport, Brit Nagydíj, forma 1, Nico Rosberg, Sebastian Vettel
 
Íme a MINI vadonatúj versenyautója, a MINI John Cooper Works Rally Íme a MINI vadonatúj versenyautója, a MINI John Cooper Works Rally A Volkswagen továbbra is vezet a Rali Világbajnokságon A Volkswagen továbbra is vezet a Rali Világbajnokságon Brit Nagydíj - Rosberg nyert, Vettel kiesett Két Polo R WRC, két világpremier Hamilton megverte a Ferrarikat Monzában Hamilton megverte a Ferrarikat Monzában Michelisz Norbert a Honda gyári színeiben folytatja pályafutását Michelisz Norbert a Honda gyári színeiben folytatja pályafutását
 
Brit Nagydíj - Ricciardo nyerte az első szabadedzést

Brit Nagydíj - Ricciardo nyerte az első szabadedzést

2013. június 28.
Daniel Ricciardo, a Toro Rosso ausztrál pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki első szabadedzésén.
Részletek
Brit Nagydíj - Ricciardo nyerte az első szabadedzéstDaniel Ricciardo, a Toro Rosso ausztrál pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki első szabadedzésén.

A 23 esztendős versenyző mögött a német Nico Hülkenberg (Sauber) végzett a második, a venezuelai Pastor Maldonado (Williams) pedig a harmadik helyen.

A legutóbbi, kanadai futamon győztes, címvédő és a pontversenyben élen álló német Sebastian Vettel (Red Bull) nem autózott mért kört az esős gyakorláson.

Eredmények, 1. szabadedzés (az f1live.com alapján):

1. Daniel Ricciardo (ausztrál, Toro Rosso) 1:54.249 perc
2. Nico Hülkenberg (német, Sauber) 1:55.033
3. Pastor Maldonado (venezuelai, Williams) 1:55.354
4. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:55.458
5. Esteban Gutierrez (mexikói, Sauber) 1:55.825
6. Valtteri Bottas (finn, Williams) 1:56.361
Kulcsszavak: autósport, Brit Nagydíj, Daniel Ricciardo, forma 1
 
Brit Nagydíj - Ricciardo nyerte az első szabadedzést Michelisz Norbert a vb-címért hajt Makaóban Brit Nagydíj - Ricciardo nyerte az első szabadedzést Kamion Eb - Kiss Norbert nyerte a vasárnapi első futamot Brit Nagydíj - Ricciardo nyerte az első szabadedzést A Hyundai i20 WRC sikeresen teljesítette első próbafutamát Le Mans előtt tiszteleg a Ford ünnepi versenyautó-fényezése Le Mans előtt tiszteleg a Ford ünnepi versenyautó-fényezése Brit Nagydíj - Ricciardo nyerte az első szabadedzést Elindult a Nismo pilóta-csereprogram
 

Találatok száma: 802 Megjelenítve: 611 - 620