Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 801 Megjelenítve: 681 - 690
A Hyundai fokozott ütemben készül a WRC részvételre, kinevezték a csapatfőnököt

A Hyundai fokozott ütemben készül a WRC részvételre, kinevezték a csapatfőnököt

2013. január 16.
A Hyundai Motor Co. kialakulóban lévő WRC (Rali-világbajnokság) programjának megszilárdítása érdekében Michel Nandan személyében kijelölte a gyári csapat vezetőjét.
Részletek
A francia WRC-veterán, aki az 1990-es évek dereka óta tölt be különféle vezető műszaki pozíciókat a rali világában, a Hyundai WRC programjának izgalmakkal teli szakaszában csatlakozik a csapathoz.A francia WRC-veterán, aki az 1990-es évek dereka óta tölt be különféle vezető műszaki pozíciókat a rali világában, a Hyundai WRC programjának izgalmakkal teli szakaszában csatlakozik a csapathoz.

A Hyundai tavaly ősszel, a Párizsi Autószalonon jelentette be, hogy indulni kíván a Rali-világbajnokságban, és hogy megkezdte az új i20 modell WRC-specifikáció szerinti versenyváltozatának fejlesztését, amellyel a 2014. évi szezonban már teljes mellszélességgel részt kíván venni. A Hyundai ezzel összefüggésben megalapította motorsportra szakosodott leányvállalatát, a Hyundai Motorsport GmbH-t, amely a vállalat WRC programját fogja felügyelni. A Hyundai Motorsport GmbH elnöki tisztjére Gyoo Heon Choi-t nevezték ki.

„Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy visszatérhetünk a WRC-be, ahová nem versenyezni jövünk, hanem győzni. A Hyundai és a WRC tökéletes párosítás, versenytapasztalatainkat közvetlenül tudjuk hasznosítani közúti modelljeink teljesítmény- és futóműfejlesztései során” – nyilatkozta Tak Uk Im, a Hyundai Motor volt alelnöke és ügyvezető igazgatója.

A Hyundai elemzése szerint a WRC az az ideális kommunikációs csatorna, amelyen keresztül a folyamatosan növekvő népszerűségű márka dinamizmusát hatékonyan lehet tolmácsolni a nemzetközi színtéren. A rali világbajnokság izgalmai és látványossága a versenysorozatban bevetett, kiemelkedően fejlett technológiákkal együtt maradéktalanul testesítik meg a Hyundai márkaértékeit. A Hyundai számára korántsem ismeretlen a WRC világa, hiszen 2000 és 2003 között már részt vett a szériában. A Hyundai ez alkalommal magasabbra helyezte a mércét, és visszatérése kapcsán gyári csapatot indít a bajnokságban. A csapat főhadiszállását a németországi Alzenauban rendezték be, közel Frankfurthoz, ahol a vállalat európai központja található.

A francia WRC-veterán, aki az 1990-es évek dereka óta tölt be különféle vezető műszaki pozíciókat a rali világában, a Hyundai WRC programjának izgalmakkal teli szakaszában csatlakozik a csapathoz.Amint a 2013-as WRC szezon kezdetét veszi a legendás Monte-Carlo ralival, a Hyundai is belekezd abba az egész éven át tartó felkészülési munkába, amellyel a WRC-specifikációjú i20 intenzív fejlesztése révén, Michel Nandan csapatfőnök vezetése alatt a márka előkészíti visszatérését a WRC színtérre.

„Megtiszteltetés, hogy a Hyundai engem választott arra, hogy vezessem a márka fantasztikus izgalmakat tartogató visszatérését a WRC világába. A projekt ma még gyermekcipőben jár, ám a dolgok gyorsan változnak, és alig várom, hogy az év során kialakíthassam a csapatot. Rengeteg munka vár ránk, ezzel tisztában vagyunk, de az Alzenau-i központnak és az igen motivált, ambiciózus munkatársaknak köszönhetően máris kiváló ütemben haladunk.

Szándékosan használjuk az i20 köztes változatát a főbb alkatrészek tesztelésére, és arra, hogy biztosan elvégezzünk minden szükséges feladatot addigra, amikor elérkezik az éles bevetés ideje. A teljes 2013. évet erre szánjuk, így kellőképpen fel tudunk készülni a visszatérésünket követő első, 2014-es WRC szezonunkra. Az év során számos további döntést is meg kell hoznunk, különös tekintettel a pilóták kiválasztására, ám ehhez is időre és céltudatos döntésekre lesz szükségünk. Ugyanakkor természetesen szorosan nyomon követjük a WRC 2013-as évadának alakulását ”– hangsúlyozta Michel Nandan.

Időközben Koreában már megkezdődtek az i20 egy köztes változatának a tesztjei, amelyek során az alkatrészek és a futómű elemzését végzik el, 2013 folyamán további vizsgálatok következnek. A Hyundai elhivatottsága és globális motorsport programjába fektetett erőforrásai is rávilágítanak a gyártó folyamatos növekedésére és azon céltudatosságára, amivel világpiaci pozícióját erősíteni szándékozik. A WRC és a jövőbeli közúti modellek közötti technológia-átadás lehetősége is azt igazolja, hogy a Hyundai bölcs, logikus döntést hozott, amikor úgy döntött, hogy visszatér a motorsport világába.

A francia WRC-veterán, aki az 1990-es évek dereka óta tölt be különféle vezető műszaki pozíciókat a rali világában, a Hyundai WRC programjának izgalmakkal teli szakaszában csatlakozik a csapathoz.
Kulcsszavak: autósport, hyundai, i20, rali, wrc
 
A BMW M8 GTE ötezer versenykilométert autózott ki harminc óra alatt A BMW M8 GTE ötezer versenykilométert autózott ki harminc óra alatt A BMW Motorsport bemutatta idei versenyprogramját A BMW Motorsport bemutatta idei versenyprogramját A Hyundai fokozott ütemben készül a WRC részvételre, kinevezték a csapatfőnököt Belgiumban A Citroen Racing Ingram összetörte az autóját, Suborits duplázott a BuildIT Ózd‐Salgó Virtuális Rally‐n! Ingram összetörte az autóját, Suborits duplázott a BuildIT Ózd‐Salgó Virtuális Rally‐n! Pontszerzéssel indult az ERT-szezon Bessenyey számára Pontszerzéssel indult az ERT-szezon Bessenyey számára
 
Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnak

Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnak

2013. január 15.
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az 53. helyen ért célba a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali hétfői, 9. szakaszán, és így összetettben a 26. helyen áll.
Részletek
Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnakA Sebestyén Sándor, Bognár József duó a keddi etap előtt a 74., a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió pedig a 75. helyen található.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
9. szakasz, Tucumán-Córdoba, 852 km (593 km szelektív):
autósok (89 célba érkező alapján):

1. Nani Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini) 5:36:28 ó
2. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 4:11 p hátrány
3. Orlando Terranova, Paulo Fiuza (argentin, portugál, BMW) 6:54 p h.
...53. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 1:40:56 ó h.
...80. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 2:47:03 ó h.
81. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 2:49:43 ó h.

összetettben:
1. Peterhansel, Cottret 24:11:43 ó
2. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 49:31
3. Leonyid Novickij, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 56:03 p h.
...26. Szalay Balázs, Bunkoczi László 8:58:42 ó h.
...74. Sebestyén Sándor, Bognár József 25:07:56 ó h.
75. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán  25:18:36 ó h.

motorosok:
1. Cyril Despres (francia, KTM) 5:41:36 ó
2. Joan Barreda (spanyol, Husqvarna) 4:03 p hátrány
3. Alessandro Botturi (olasz, Husqvarna) 5:14 p h.

Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnakösszetettben:
1. Ruben Faria (portugál, KTM) 25:57:12 ó
2. Despres 5:23 p hátrány
3. Francisco Chaleco López (chilei, KTM) 9:03 p h.

A mezőny kedden Córdobából La Riojába hajt, a résztvevőkre 632 kilométer, benne 353 kilométeres szelektív szakasz leküzdése vár.
A Peruból indult, jövő szombaton záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével a chilei Santiagóban fejeződik be szombaton.
Kulcsszavak: autósport, dakar, rali, sebestyén, szalay
 
A BMW M8 GTE ötezer versenykilométert autózott ki harminc óra alatt A BMW M8 GTE ötezer versenykilométert autózott ki harminc óra alatt Indul a Hosszútávú Világbajnokság Szuper Szezonja! Indul a Hosszútávú Világbajnokság Szuper Szezonja! Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnak Turánék számára már az első szakaszon véget ért a Jännerrallye Dakar 2013 - Szalayék a 26. helyen állnak Ausztrál Nagydíj - Räikkönen nyerte az idénynyitót Magyarországon új kihívás vár a Polestar Cyan Racing csapatra, amint hatályba lép a súlykompenzáció Magyarországon új kihívás vár a Polestar Cyan Racing csapatra, amint hatályba lép a súlykompenzáció
 
Dakar 2013 - Sebestyénék a 86., Pócsikék a 88. helyen

Dakar 2013 - Sebestyénék a 86., Pócsikék a 88. helyen

2013. január 14.
A Dél-Amerikában zajló Dakar-rali hetedik szakaszán 26.-ként zárt, így az összetettben 29. Szalay Balázs, Bunkoczi László pár után célba érkezett további magyar autós szereplők közül a Sebestyén Sándor, Bognár József duó a teljes rangsorban a 86., a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió pedig a 88. helyet foglalta el a szombati folytatás előtt.
Részletek
Dakar 2013 - Sebestyénék a 86., Pócsikék a 88. helyenA viadal honlapja szerint a pénteki etapon - amikor is a mezőny a Calama és Salta közötti távolságot letudva Chiléből Argentínába jutott át - a címvédő francia Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret kettős volt az autósok között a leggyorsabb, miáltal növelte előnyét az összetettben.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):


7. szakasz, Calama-Salta:
autósok (751 km, benne 218 km-es szelektív szakasz, 80 célba érkező alapján):
1. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 1:47:27 ó
2. Guerlain Chicherit, Jean-Pierre Garcin (francia, SMG) 0:39 mp h.
3. Robby Gordon, Kellon Walch (amerikai, Hummer) 1:08 p h.
...26. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 18:28 p h.
...74. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 45:59 p h.
...76. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 47:07 p h.

összetettben:
1. Peterhansel, Cottret 16:23:43 ó
2. Nasszer al-Attijah, Lucas Cruz (katari, spanyol, Buggy) 3:14 p hátrány
3. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 44:03 p h.
...29. Szalay, Bunkoczi 7:21:57 ó h.
...86. Sebestyén, Bognár 22:25:24 ó h.
...88. Pócsik, Farkas, Szaller 22:33:04 ó h.

motorosok (803 km, benne 218 km-es szelektív szakasz):
1. Kurt Caselli (amerikai, KTM) 1:51:31 ó
2. Francisco Lopez (chilei, KTM) 1:23 p hátrány
3. Olivier Pain (francia, Yamaha) 1:23 p h.

Dakar 2013 - Sebestyénék a 86., Pócsikék a 88. helyenösszetettben:
1. Pain 17:28:17 ó
2. Lopez 6:06 p h.
3. David Casteu (francia, Yamaha) 6:37 p h.    

Az autósoknak szombaton a Salta és Tucumán közötti 849 kilométert kell teljesíteniük, ebből 470 kilométer a mért szakasz. A motorosokra 738 kilométer, benne 491 kilométer mért szakasz vár.

A Peruból indult, január 19-én záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével a chilei Santiagóban fejeződik be.
Kulcsszavak: autósport, dakar, opel, pócsik, rali, szalay
 
Michael Schumachernél őssejt-beültetéssel próbálkoznak Michael Schumachernél őssejt-beültetéssel próbálkoznak Dakar 2013 - Sebestyénék a 86., Pócsikék a 88. helyen Ahol a madár se jár, de mi már igen Dakar 2013 - Sebestyénék a 86., Pócsikék a 88. helyen Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a 200 lóerős Opel Cascada Somfaiék teljesítették a második szakaszt Somfaiék teljesítették a második szakaszt Opel Ampera-e: elektromos mobilitás több mint 500 kilométeres hatótávolsággal Opel Ampera-e: elektromos mobilitás több mint 500 kilométeres hatótávolsággal
 
Michelisz februárban már teszteli a Hondát

Michelisz februárban már teszteli a Hondát

2013. január 14.
Februárban már tesztelheti a túraautó-világbajnokságra (WTCC) tervezett Honda Civic prototípusát a sorozat privát vb-győztese, Michelisz Norbert, akinek Zengő Zoltán csapatfőnök szerint az idei év az új versenygép tanulásával telik majd.
Részletek
Michelisz februárban már teszteli a HondátA Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vasárnapi közleményében idézte a Zengő Motorsport vezetőjét, aki elárulta, hat hónapos tárgyalássorozat előzte meg azt, hogy végül szerződést kötöttek a Hondával.

"A tavalyi portugáliai versenyen jöttek oda hozzánk, hogy érdekelne-e minket az egyik privát autójuk" - mesélte Zengő Zoltán. "Mondtak egy összeget, majd elkezdtük figyelni egymást, ugyanakkor folyamatosan tárgyaltunk velük. Nagyon büszke vagyok arra, hogy biztosítani tudtam Norbi számára egy gyári autót, amellyel a legmerészebb álmainkat is valóra válthatjuk."

A csapatvezető hozzátette, az idei esztendő nagy részét feláldozzák a tanulásra annak érdekében, hogy 2014-ben az abszolút vb-címért küzdhessenek majd. Elmondta azt is, hogy a Honda gyári csapatának két versenyzője, az olasz Gabriele Tarquini és a portugál Tiago Monteiro fizetést kap majd a versenyzésért a japán autógyártól, Michelisz viszont nem.

"A Honda számára az elsőszámú projekt a WTCC, és kimondták, két éven belül meg kell szereznie valamelyik pilótának az abszolút világbajnoki címet" - fogalmazott Zengő Zoltán. "Norbi számára a fizetésen kívül ugyanazokat a feltételeket biztosítják, mint a gyári csapat pilótáinak, azaz az összes teszten ott lesz, minden fejlesztést megkap."

A csapatvezető azt mondta, márciusban kapják meg a 2013-as Hondát, de addig - februárban - Michelisz egy spanyolországi teszten kipróbálhatja majd a 2012-es prototípust.

"Norbitól az idén azt várhatjuk, hogy egyre jobb eredményeket hozzon, néhányszor álljon dobogóra, és ha az év végén ötödik helyen végez az abszolútban, már nagyon elégedett leszek" - tette hozzá Zengő Zoltán, aki azt is elárulta, a továbbiakban is számítanak Wéber Gáborra, Michelisz tavalyi csapattársára, aki a teszteken részt fog venni, illetve szeretnék őt rajthoz állítani a prototípussal egy-két versenyen is. A jövő évben ugyanis ismét két pilótával akar szerepelni a WTCC-ben a Zengő Motorsport.

Michelisz februárban már teszteli a HondátGyulay Zsolt, az MNASZ elnöke, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, már az is fantasztikus eredmény, amit Michelisz eddig elért, az új szerződéssel pedig garantált a magyar pilóta töretlen fejlődése.

"A Honda gyári autójával valóra válthatja saját és csapata álmát, és megszerezheti az abszolút világbajnoki címet is" - mondta a sportvezető.

A Zengő Motorsport csütörtökön jelentette be, hogy Michelisz a következő két évben az új, gyári fejlesztésű Honda Civic WTCC-vel versenyez majd a túraautó-vb-n.
Kulcsszavak: autósport, honda, michelisz, wtcc, zengő motor, zengő zoltán
 
A Hyundai győzelemmel és két dobogós helyezéssel zárta a Korzika Ralit A Hyundai győzelemmel és két dobogós helyezéssel zárta a Korzika Ralit A győzelem kapujában füstölt el Tim Gábor A győzelem kapujában füstölt el Tim Gábor Michelisz februárban már teszteli a Hondát Fantasztikus hétvége a Tuning Show-n Forma-1 Magyar Nagydíj - Ocon első diadala Forma-1 Magyar Nagydíj - Ocon első diadala Keszthelyi Vivien az első és egyedüli magyar a világ legerősebb elit márkakupájában! Keszthelyi Vivien az első és egyedüli magyar a világ legerősebb elit márkakupájában!
 
Gyári fejlesztésű Hondával versenyez Michelisz

Gyári fejlesztésű Hondával versenyez Michelisz

2013. január 10.
Michelisz Norbert a Honda műszaki támogatásával Honda Civic WTCC típusú, új, gyári fejlesztésű versenyautóval áll rajthoz a túraautó-világbajnokságon (WTCC) a következő két szezonban.
Részletek
Gyári fejlesztésű Hondával versenyez MicheliszCsapata, a Zengő Motorsport csütörtöki tájékoztatása szerint számukra is elérhető lesz ugyanaz a csúcstechnika, amit a gyári pilóták használhatnak, de függetlenek maradnak.

A japán márka 2012-ben jelentette be, hogy visszatér a WTCC-be. A gyári csapatnál két nagynevű versenyző, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro kapott helyet a legújabb Civic WTCC-fejlesztésekkel felvértezett változatának pilótaülésében.

Michelisz versenyautóját az olasz JAS Motorsport építi, csakúgy, mint a másik két gyári Civicet, míg a motor és a váltó Japánban készül - derül ki az MTI-hez eljuttatott közleményből, amely kitér arra is, hogy "teljes mértékben az eredményességre koncentrálva a Zengő Motorsportnak átmenetileg szüneteltetnie kell a kétautós felállást".

Indoklásként a csapat közölte: sem forrás, sem kapacitás nem lenne egy második autó felkészítéséhez és üzemeltetéséhez az idei szezonra. Michelisz Norbert, aki tavaly megnyerte a privát versenyzők pontversenyét, az elmúlt két évben BMW-vel indult a versenyeken.

"Alig hiszem el, hogy olyan autóm lesz, amit a Honda gyár folyamatosan tökéletesít a háttérben, s hogy mi is részesei lehetünk e folyamatnak" - idézte a közlemény Micheliszt. "Vezetési szempontból a hátsókerékhajtásról elsőkerékhajtásra váltás nem lesz egyszerű az elején, de a Honda és a csapatom elszántságával és támogatásával most már a hosszú távú célok elérésére koncentrálhatok, hogy még tökéletesebb versenyzővé váljak, még több versenyt nyerjek, és lehetőség szerint már a közeljövőben is a világbajnoki címért harcolhassak" - tette hozzá, köszönetet mondva egyben az elmúlt két évadért a BMW Motorsportnak és a BMW Magyarországnak.

Gyári fejlesztésű Hondával versenyez Michelisz
Kulcsszavak: autósport, bmw, honda, michelisz, túraautó-vb, wtcc
 
Gyári fejlesztésű Hondával versenyez Michelisz Markáns stílusjegyek jellemzik az új BMW Z4 roadstert Exkluzív BMW i8 modellekkel ünnepli világsikerét a BMW i divízió Exkluzív BMW i8 modellekkel ünnepli világsikerét a BMW i divízió Michelisz harmadik az utolsó futamon, övé a privát bajnoki cím Michelisz harmadik az utolsó futamon, övé a privát bajnoki cím Michelisz Norbi nyerte a második futamot a Hungaroringen Michelisz Norbi nyerte a második futamot a Hungaroringen Vasárnap eldőlt a bajnoki címek sorsa a Hungaroringen Vasárnap eldőlt a bajnoki címek sorsa a Hungaroringen
 
Dakar 2013 - Hornék még nem értek célba

Dakar 2013 - Hornék még nem értek célba

2013. január 09.
Az Andrej Cserednyikov, Horn Albert kazah, magyar kettős közép-európai idő szerint szerda reggel 9.30 óráig még nem ért célba a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali kedden rajtolt, negyedik szakaszán.
Részletek
Dakar 2013 - Hornék még nem értek célbaA viadal honlapja sem az etapnál, sem az összetettben, sem pedig a kiesettek között nem tartja nyilván Hornékat.

A többi magyar autós közül a Szalay Balázs, Bunkoczi László duó áll a legjobban, ők összetettben a 21. pozíciót foglalják el. A Sebestyén Sándor, Bognár József kettős a 98., a Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió pedig a 99. helyen áll.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
4. szakasz, (Nazca-Arequipa, 718 km/benne 288 km szelektív szakasz):

autósok (109 célba érkező alapján):
1. Nasszer al-Attijah, Lucas Cruz (katari, spanyol, Buggy) 3:28:46 óra
2. Guerlain Chicherit, Jean-Pierre Garcin (francia, SMG) 36 mp hátrány
3. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 1:17 p h.
...19. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 1:02:50 ó h.
...88. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 4:53:04 ó h.
89. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 4:53:09 ó h.
Az Andrej Cserednyikov, Horn Albert (kazah, magyar, G Force Proto) kettős még nem ért célba.

az összetett állása:
1. Peterhansel, Cottret 9:04:29 óra
2. al-Attijah, Cruz 5:16 p h.
3. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 33:22 p h.
...21. Szalay, Bunkoczi 2:51:10 ó h.
...98. Sebestyén, Bognár 14:10:05 ó h.
99. Pócsik, Farkas, Szaller 14:16:06 ó h.

Dakar 2013 - Hornék még nem értek célbamotorosok (156 célba érkező alapján):
1. Joan Barreda Port (spanyol, Husqvarna) 3:41:09 ó
2. Olivier Pain (francia, Yamaha) 8:23 p h.
3. David Casteau (francia, Yamaha) 10:42 p h.

összetettben:
1. Pain 10:10:38 ó
2. Casteau 2:24 p h.
3. Cyril Despres (francia, KTM) 3:09 p h.

Szerdán az Arequipa és Arica közötti 509 kilométert kell teljesíteniük az autósoknak, ebből 172 km lesz a mért szakasz. A motorosoknál 411 km lesz az össztáv és 136 km a szelektív. A január 19-én záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével Santiagóban fejeződik be.
Kulcsszavak: autósport, dakar, horn albert, rali, szalay
 
Dakar 2013 - Hornék még nem értek célba A Dunlop abroncsok sikeresen teljesítettek az idei 24 órás Le Mans versenyen A leggyorsabb méhkaptár: Lexus RC F GT3 Aim Vasser Sullivan A leggyorsabb méhkaptár: Lexus RC F GT3 Aim Vasser Sullivan Az Aston Martin Racing Driver Academy visszatér 2020-ban Az Aston Martin Racing Driver Academy visszatér 2020-ban Dakar 2013 - Hornék még nem értek célba Schumacher síbalesete - A Ferrari ünnepséget szervez A Toyota elsöprő győzelmet aratott a 2016-os Selyemút Rallyn A Toyota elsöprő győzelmet aratott a 2016-os Selyemút Rallyn
 
Dakar 2013 - Nasszer al-Attijah sikere, Szalay Balázs 19.

Dakar 2013 - Nasszer al-Attijah sikere, Szalay Balázs 19.

2013. január 09.
Az autósok között a katari Nasszer al-Attijah győzött a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali keddi, negyedik szakaszán, az összetettben továbbra is a címvédő francia Stéphane Peterhansel áll az élen.
Részletek
Dakar 2013 - Nasszer al-Attijah sikere, Szalay Balázs 19.A magyarok közül egyelőre csak Szalay Balázs ért célba a perui Nazca és Arequipa közötti 718 kilométeres távon, amelyen 288 kilométer volt a mért, úgynevezett szelektív szakasz.
Eredmények (a viadal honlapja alapján):
4. szakasz, (Nazca-Arequipa, 718 km/benne 288 km szelektív szakasz):
autósok (27 célba érkező alapján):
1. Nasszer al-Attijah, Lucas Cruz (katari, spanyol, Buggy) 3:28:46 óra
2. Guerlain Chicherit, Jean-Pierre Garcin (francia, SMG) 36 mp hátrány
3. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 1:17 p h.
...19. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 1:02:50 ó h.

az összetett állása:
1. Peterhansel, Cottret 9:04:29 óra
2. al-Attijah, Cruz 5:16 p h.
3. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota) 33:22 p h.
...21. Szalay, Bunkoczi 2:51:10 ó h.

motorosok:
1. Joan Barreda Port (spanyol, Husqvarna) 3:41:09 ó
2. Olivier Pain (francia, Yamaha) 8:23 p h.
3. David Casteau (francia, Yamaha) 10:42 p h.

összetettben:
1. Pain 10:10:38 ó
2. Casteau 2:24 p h.
3. Cyril Despres (francia, KTM) 3:09 p h.

Dakar 2013 - Nasszer al-Attijah sikere, Szalay Balázs 19.Szerdán az Arequipa és Arica közötti 509 kilométert kell teljesíteniük az autósoknak, ebből 172 km lesz a mért szakasz. A motorosoknál 411 km lesz az össztáv és 136 km a szelektív.
A január 19-én záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével Santiagóban fejeződik be.
Kulcsszavak: autósport, dakar, hírek, rali, szalay
 
Dakar 2013 - Nasszer al-Attijah sikere, Szalay Balázs 19. A nagy pillanat: A Formula E autójának első tesztje Újabb Citroen diadal – Ezúttal hazai pályán Újabb Citroen diadal – Ezúttal hazai pályán 24. Michelin győzelem a Le Mans-i 24 órás versenyen 24. Michelin győzelem a Le Mans-i 24 órás versenyen A győzelem kapujában füstölt el Tim Gábor A győzelem kapujában füstölt el Tim Gábor Dakar 2013 - Nasszer al-Attijah sikere, Szalay Balázs 19. Csapatfőnöke és Gyulay Zsolt is jó szereplést vár Michelisztől
 
Dakar 2013 - Minden magyar célban

Dakar 2013 - Minden magyar célban

2013. január 08.
Minden magyar érdekeltségű autó célba ért a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali hétfői, harmadik szakaszán.
Részletek
Dakar 2013 - Minden magyar célbanLegjobban közülük a Szalay Balázs, Bunkoczi László duó áll, ők összetettben tartják a 29. helyüket.
Eredmények (a viadal honlapja alapján):
3. szakasz, Pisco-Nazca (343 km/243 km gyorsasági szakasz):
autósok (129 célba érkező alapján):

1. Nasszer al-Attijah, Lucas Cruz (katari, spanyol, Buggy) 2:30:14 óra
2. Robby Gordon, Kellon Walch (amerikai, Hummer) 1:18 perc hátrány
3. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (francia, Mini) 3:52 p. h.
...32. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 1:04:01 ó. h.
...71. Andrej Cserednyikov, Horn Albert (kazah, magyar, G Force Proto) 2:23:47  
...118. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 4:43:30 ó
...120. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 4:50:15 ó

az összetett állása:
1. Peterhansel, Cottret 5:34:26 óra
2. al-Attijah, Cruz 6:33 p. h.
3. Lucio álvarez, Bernardo Rolando Graue (argentin, Toyota) 18:11 p. h.
...29. Szalay, Bunkoczi 1:49:37 ó. h.
...112. Sebestyén, Bognár 9:18:18 ó. h.
113. Pócsik, Farkas 9:24:14 ó. h.
...118. Cserednyikov, Horn 11:17:48 ó. h.

Dakar 2013 - Minden magyar célbanmotorosok:
1. Francisco Lopez (chilei, KTM) 2:37:54 óra
2. Paulo Goncalves (portugál, Husqvarna) 1:08 p. h.
3. Cyril Despres (francia, KTM) 4:08
az összetett állása:
1. Despres 6:15:03 óra
2. Lopez 2:51 p. h.
3. Pal Ullevalseter (norvég, KTM) 4:59 p. h.

Kedden a Nazca és Arequipa közötti 718 kilométert kell teljesítenie a mezőnynek, ebből 288 kilométer lesz a mért szakasz.

A január harmadik hétvégéjén záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével Santiagóban fejeződik be.
Kulcsszavak: autósport, dakar, rali, szalay
 
Autósport népünnepély a dűnéken! Autósport népünnepély a dűnéken! Dakar 2013 - Minden magyar célban Dupla győzelemmel debütált Tim Gábor Három sprintfutamot javasolnak, átalakul a pontozási rendszer a Nemzetközi Automobil Szövetség Három sprintfutamot javasolnak, átalakul a pontozási rendszer a Nemzetközi Automobil Szövetség A motosport legjobb baguette-jei A motosport legjobb baguette-jei Dakar 2013 - Minden magyar célban Túraautó-vb - Michelisz tizedik a második mogyoródi futamon
 
Dakar 2013 - Célban a magyarok, Szalay harmincadik

Dakar 2013 - Célban a magyarok, Szalay harmincadik

2013. január 08.
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 30. helyen zárta a Dakar-rali vasárnapi második szakaszát, melyen valamennyi magyar egység célba ért.
Részletek
Dakar 2013 - Célban a magyarok, Szalay harmincadikA perui Pisco környékén rendezett 327 kilométeres etapon Szalayék - csapatuk tájékoztatása szerint - egy homokdűne miatt kisebb bajba kerültek, nem tudtak felmenni rá, elakadtak, s az ásás miatt tíz percet elvesztegettek. Vasárnap - helyi idő szerint - délután 34 beérkező egység között még a 29. helyen álltak, ám végül összességében egy hellyel hátrébb szorultak, ám az ásást figyelembe véve még így is különösen jónak mondható, hogy kilenc helyet sikerült előrelépniük összetettben az első szakaszhoz képest.

A Pisco és Nazca közötti hétfői szakaszt Szalayék közel 50 perces hátránnyal kezdik majd meg az élen álló Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret egység mögött.

A Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió a 108. időt érte el az autósok között, míg a Sebestyén Sándor, Bognár József kettős a 117.-et. Utóbbi egység dolgát a homokdűnék mellett egy argentin duó is alaposan megnehezítette azzal, hogy hátulról beléjük csúszott. A csapat tájékoztatása szerint autójuk hátulja összetört, ám ez a továbbhaladásban nem gátolta őket.

A viadalon a kazah Andrej Cserednyikovval szereplő Horn Albert a 115. volt vasárnap. A január harmadik hétvégéjén záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével Santiagóban fejeződik be.  

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
2. szakasz, Pisco-Pisco, (327 km/242 km mért szakasz):

autósok (132 beérkező alapján):
1. Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret (frnacia, Mini) 2:35:38 ó
2. Giniel de Villiers, Dirk von Zitzewitz (dél-afrikai, német Toyota) 2:35 mp h.
3. Ronan Chabot, Gilles Pillot (francia, SMG) 3:52 mp h.
...30. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 46:07 mp h.
...108. Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán (Toyota) 4:10:02 ó h.
...115. Andrej Cserednyikov, Horn Albert (kazah, magyar, G Force Proto) 4:25:40 ó h.  
...117. Sebestyén Sándor, Bognár József (Toyota) 4:28:27 ó h.

Dakar 2013 - Célban a magyarok, Szalay harmincadikösszetett állása:
1. Peterhansel, Cottret 3:00:20 ó
2. De Villiers, Von Zitzewitz 2.38 p hátrány
3. Chabot, Pillot 3.46 p h.
...30. Szalay, Bunkoczi 49:28 p h.
...111. Pócsik, Farkas, Szaller 4:42:56 ó h.
112. Sebestyén, Bognár 4:43:45 ó h.
...131. Cserednyikov, Horn 9:02:58 ó h.

motorosok (170 beérkező alapján):
1. Joan Barreda Port (spanyol, Husqvarna) 2:42:31 ó
2. Juan Pedredo (spanyol, KTM) 3:16 mp hátrány
3. Matt Fish (ausztrál, Husqvarna) 5:53 mp h.

összetett állása:
1. Barreda Port 3:24:11
2. Ruben Faria (portugál, KTM) 5:36 p hátrány
3. Pedrero 6:36 p h.
Kulcsszavak: autósport, dakar, rali, szalay
 
Dakar 2013 - Célban a magyarok, Szalay harmincadik A de Villiers – von Zitzewitz páros második helyezést ért el a Dakaron Tim Gábor a Red Bull Ring-en is a pole-ban Tim Gábor a Red Bull Ring-en is a pole-ban Pontszerzéssel indult az ERT-szezon Bessenyey számára Pontszerzéssel indult az ERT-szezon Bessenyey számára Tim Gábor újra győzött a Szilveszter Rallye-n! Tim Gábor újra győzött a Szilveszter Rallye-n! A leggyorsabb méhkaptár: Lexus RC F GT3 Aim Vasser Sullivan A leggyorsabb méhkaptár: Lexus RC F GT3 Aim Vasser Sullivan
 
Dakar 2013 - Spanyol és francia részsiker, Szalay 29.

Dakar 2013 - Spanyol és francia részsiker, Szalay 29.

2013. január 07.
A motorosoknál a spanyol Joan Barreda Port, míg az autósok versenyében a címvédő francia Stéphane Peterhansel érte el a legjobb időt a Dakar-rali második szakaszán.
Részletek
Dakar 2013 - Spanyol és francia részsiker, Szalay 29.A motorosoknál a spanyol Joan Barreda Port, míg az autósok versenyében a címvédő francia Stéphane Peterhansel érte el a legjobb időt a Dakar-rali második szakaszán. Szalay Balázs a 29. helyen ért célba.

A perui Pisco környékén rendezett vasárnapi száguldáson, amelyen összesen 327 kilométer várt a mezőnyre, a többi magyar résztvevő egyelőre úton van.

A január harmadik hétvégéjén záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével Santiago de Chilében fejeződik be.  

Eredmények (a viadal honlapja alapján):

2. szakasz, Pisco-Pisco, (327 km/ebből 242 km mért szakasz, úgynevezett szelektív)
motorosok:

1. Joan Barreda Port (spanyol, Husqvarna) 2:42:31 ó
2. Juan Pedredo (spanyol, KTM) 3:16 mp hátrány
3. Matt Fish (ausztrál, Husqvarna) 5:53 mp h.

autósok (34 beérkező alapján):

1. Stéphane Peterhansel (frnacia, Mini) 2:35:38 ó
2. Giniel de Villiers (dél-afrikai, Toyota) 2:35 mp h.
3. Ronan Chabot (francia, SMG) 3:52 mp h.
...29. Szalay Balázs (Mokka) 46:07 mp h.    

Dakar 2013 - Spanyol és francia részsiker, Szalay 29.összetett:

motorosok:

1. Barreda Port 3:24:11

autósok:

1. Peterhansel 3:00:20
Hétfőn a Pisco és Nazca közötti 343 kilométert kell teljesítenie a mezőnynek, ebből 243 km lesz a mért szakasz.
Kulcsszavak: autósport, dakar, rali, szalay
 
A győzelem kapujában füstölt el Tim Gábor A győzelem kapujában füstölt el Tim Gábor Az ABB és a Porsche együttműködésre lép az e-mobilitás piacán Az ABB és a Porsche együttműködésre lép az e-mobilitás piacán Dakar 2013 - Spanyol és francia részsiker, Szalay 29. Az Audi jó hátszéllel érkezik a DTM következő futamára Oscherslebenbe A Haas árult el elsőként részleteket az idei versenyautójáról A Haas árult el elsőként részleteket az idei versenyautójáról António Félix da Costa idén is a Forma-E-ben folytatja António Félix da Costa idén is a Forma-E-ben folytatja
 

Találatok száma: 801 Megjelenítve: 681 - 690