Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 799 Megjelenítve: 731 - 740
Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-n

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-n

2012. június 01.
Turán Frigyes és Zsiros Gábor az Országos Rallye Bajnokság második állomásán...
Részletek
Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-nTurán Frigyes és Zsiros Gábor az Országos Rallye Bajnokság második állomásán, a Mecsek Rallye-n állnak rajthoz.

Frici többször is győzelmet aratott már a Pécs környéki aszfaltos pályákon, ahol a magas végsebesség helyett az alapos itineren van a hangsúly, így navigátorával, Zsiros Gáborral jó eséllyel szállnak harcba, hogy növeljék a Bükfürdő Rallye-n megszerzett pontjaik számát. Versenygépük, a világbajnokságon is használt Ford Fiesta S2000 kifejezetten az ilyen technikás pályákra termett.

Tavaly a Mecsek Rallye nagyszerűen indult, hiszen két gyorsasági szakaszt követően Turán Friciék az IRC futam harmadik helyén és a hazai értékelésében az élen álltak. A verseny mégsem zárult szerencsésen, egy kanyarívet védő farönk megdobta az autót, így az évad egyik leglátványosabb repülését mutatták be a fiúk. Friciéknek szerencsére nem esett bajuk, és a tavalyi baleset inkább motiválja őket az idei szereplésben.

„Nagyon várom már a versenyt, ezek a pályák mindig is közel álltak a szívemhez. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen nem megszokott, hogy éjszakai futamokkal kezdünk. A pályákat ismerjük, pár dolgot változtattak csak, néhány lassító más helyre került és egyet ki is vettek. Jó beállításaink vannak az autóhoz, a tavalyi tapasztalatokat nagyon jól tudjuk most hasznosítani. Rendkívül fontos, hogy jól válasszunk gumit, ezen sok minden múlhat. Remélem, hogy jó eredményt érünk el idén!“ – mondta Turán Frici.

Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-nNyolc gyorsasági szakasz és közel ötszáz kilométeres teljes versenytáv várja a Turán Motorsport csapatát. A pénteki ünnepélyes rajtceremóniát Pécs belvárosaában tartják majd, és Friciéknek még aznap este két gyorsot kell teljesíteniük. Szombaton a maradék hat szakasz vár a versenyzőkre, majd a délutánt a díjkiosztó zárja.









További cikkek


Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez
Az éj leple alatt…
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet
Kulcsszavak:
 
Turán Frigyes és Zsiros Gábor a Mecsek Rallye-n Borbás Szabiék a csúcson! Folytatódnak a fejlesztések: új motor-elektronikát tesztel Nogaroban Kiss Norbi! Folytatódnak a fejlesztések: új motor-elektronikát tesztel Nogaroban Kiss Norbi! Az utolsó körökkel nem csak az idei szezontól búcsúzunk Az utolsó körökkel nem csak az idei szezontól búcsúzunk Bemutatta 2015-ös csapatát a HELL ENERGY Bemutatta 2015-ös csapatát a HELL ENERGY Régi pályán új felállásban kezdi az évadot a Gender Racing Team Régi pályán új felállásban kezdi az évadot a Gender Racing Team
 
Az éj leple alatt…

Az éj leple alatt…

2012. május 31.
Az évadnyitó verseny emlékei még csak most kezdenek elhalvá- nyulni, máris újabb ...
Részletek
Herczig NorbertAz évadnyitó verseny emlékei még csak most kezdenek elhalványulni, máris újabb élmények elé nézhetünk. Néhány napon belül, egészen pontosan 2012. június 1-én, az Magyarország Országos Rallye Bajnokság 2. futamán: a 46. Mecsek Rallyen, újra rajthoz állhat a mezőny. úgy tűnik, az idei évben a szervezők igen csak elkényeztetnek bennünket, hiszen már az első verseny sem a megszokott helyszínen és pályákon zajlott, a 2. futam pedig rögtön egy igazi adrenalin fröccsel kezdődik.

A 46. Mecsek Rallye a megszokottól eltérően, péntek este 22:00 órakor, 2 gyorsasági szakasszal rajtol el árpádtetőn és Nyárásvölgyben. A késő esti rajttal mind a sportág rajongói, mind a versenyzőpárosok számára egy igen izgalmas verseny veszi kezdetét, hiszen az éj leple alatt a távolságok, a kanyarívek, a féktávok, de még a reflexek is másként hatnak.

Nagy kihívás lesz ez minden versenyzőpáros számára, hiszen minden csapat számára döntő fontosságú az első két szakasz eredménye.

Herczig Norbertet a 2. futamra való felkészülésről kérdeztük:

„ Igen! Idén az 1. és a 2. futam között valóban csupán néhány hét a „pihenőidő”, ami azt gondolom, minden versenyzőpáros számára előnyös, ugyanis így nem estünk ki a lendületből. A Skoda Rally Team Hungaria csapata már túl van a 2. futam pályabejárásán. Azt elmondhatom, hogy a felkészülés közben nagyon jó érzéssel töltött el a tudat, az elmúlt fél év olyan, mintha nem is lett volna. A kijelölt pályaszakaszokon való „autózás” szinte már annyira rutinos volt, hogy úgy tűnt, mintha csupán tegnap fejeztük volna be a 2011-es versenyt.

Bár azt biztosan tudjátok, hogy személy szerint a Mecsek Rallye pályáit kedvelem a leginkább még úgy is, hogy sajnos a tavalyi évben ez a futam számunkra igen balul sült el. Az autónk motorja a legelső pillanattól kezdve „köhögött”, és ahogy emlékeztek rá, a vége előtt fel is adta, amivel a mi bajnokságért való küzdelmünk lehetősége is elszállt.

Herczig NorbertAz idei évben, bízva a hátterünkben, teljes lendülettel fogunk nekivágni kedvenc pályaszakaszainknak, és tudom, hogy a csapatunk tagjai is mindent megtesznek majd azért, hogy az első futam lendülete továbbéljen. Azt sajnáljuk, hogy az idei évben a Mecsekben nem IRC futamon rajtolhatunk el, abban azonban mindenképpen szerencsések vagyunk, hogy elmondhatjuk, a szervizcsapatunk a tavalyi évben részt vett az első magyar IRC futamon, így a kijelölt pályaszakaszok, és azok minősége, paraméterei számukra sem lesznek ismeretlenek. Természetesen mi is nagy érdeklődéssel várjuk az éjszakai szakaszokat, ami véleményem szerint egyértelműen a koncentráció és a reflexek versenye lesz. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kezdést, mert rögtön a verseny elején egy hatalmas lehetőséget ad a csapatok kezébe, és aki élni tud vele, nagy előnyre tehet szert.

Az SRTH csapatának felkészülése csütörtökön fejeződik be, amikor is délután, az év elején kimaradt aszfalt tesztet pótoljuk. A Skoda beállításai az év eleji murvás teszten nagyon jól sikerültek, ezért most is egy hosszabb időtartalmú tesztet tervezünk.”

További cikkek

Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez
2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnye
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet
Kulcsszavak:
 
Stian Paulsen a SEAT Leon Eurocup versenysorozat új éllovasa Stian Paulsen a SEAT Leon Eurocup versenysorozat új éllovasa Az éj leple alatt… Spanyol Nagydíj - Vettel volt a leggyorsabb a második szabadedzésen Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokság legjobb Hondás szereplője Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokság legjobb Hondás szereplője Michelisz csapata visszalépett a nürburgringi versenytől Michelisz csapata visszalépett a nürburgringi versenytől Roy Nissany: a magyar motorsport lüktet és él Roy Nissany: a magyar motorsport lüktet és él
 
Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez

Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez

2012. május 31.
Pénteken és szombaton lesz Baranya megyében a 46. Drávanet Mecsek ...
Részletek
Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyezPénteken és szombaton lesz Baranya megyében a 46. Drávanet Mecsek-rali autóverseny, amely része az úgynevezett historic Európa-bajnokságnak, egyben a magyar ralibajnokság második futama is.

Előbbiben a rali hőskorának 44 képviselője, utóbbiban 57 autó áll rajthoz. Péntek délután a rajtceremónia a pécsi Széchenyi téren lesz, majd még aznap este lámpafénynél két, szombaton napközben pedig hat gyorsasági szakaszt rendeznek meg. Ezek össztávja 180 kilométer.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták, hogy anyagi nehézségek miatt szinte az utolsó pillanatban állt össze a verseny. Kiderült az is, hogy a nézők a historic Eb-futamon megcsodálhatnak egy Lancia 037-est, amely a ralivilágban kuriózumnak tekinthető, s ilyen eddig Magyarországon még nem állt rajthoz. A norvég Walter Jensen vezeti majd az 1983-ban márka-világbajnokságot nyert autót.

További cikkek

2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnye
Tereprali ob - Fazekas nyerte az idénynyitót
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet
Kulcsszavak:
 
Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez Magyar Nagydíj - A kormány támogatja a szerződéshosszabbítást Mecsek-rali - Több mint 100 autó versenyez Ma mutatták be a Forma-1 új versenyautóját René Rast: „A DTM-ben látom a jövőmet.” René Rast: „A DTM-ben látom a jövőmet.” A NIT és az OXXO Hungary Truck Racing Team hosszú távú együttműködést írt alá A NIT és az OXXO Hungary Truck Racing Team hosszú távú együttműködést írt alá A 2017. szoros bajnokságot ígér Herczig Norbertéknek A 2017. szoros bajnokságot ígér Herczig Norbertéknek
 
Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában

Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában

2012. május 28.
Kiss Pál Tamás a második helyen végzett, a Forma-1-es Monacói Nagydíj egyik ...
Részletek
Kiss Pál TamásKiss Pál Tamás a második helyen végzett, a Forma-1-es Monacói Nagydíj egyik betétfutamaként megrendezett GP3-as kategória első versenyén.

Csapata arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 21 éves magyar pilóta a harmadik helyről remek rajttal jött fel a második pozícióba, ezt követően pedig a finn Aaro Vainióval együtt elléptek a mezőnytől.

"Innentől kezdve csak élveztem a vezetést, hiszen nem mindennap száguldhat az ember ilyen környezetben. Próbáltam megfutni a leggyorsabb kört, de felesleges kockázatot nem vállaltam, hiszen butaság lett volna eldobni ezt a dobogós helyet. Nagyon örülök a második helynek, köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem" – fogalmazott az Atech CRS GP versenyzője, aki karrierje során második alkalommal állhatott dobogóra azt követően, hogy tavaly Barcelonában diadalmaskodott.

"Azt hiszem, ennyire még sosem ízlett a pezsgő, mint most, talán még Barcelonában sem" - tette hozzá Kiss Pál Tamás, aki a magyar autósport első monacói dobogósa.

A GP3-as sorozat második versenyét szombaton 17:55 órától rendezik.

További cikkek

Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért
Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött
Monacói Nagydíj - Webber indul az élről
Kulcsszavak:
 
Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában Button: hamarosan visszatérünk az élmezőnybe Keszthelyi Vivien az első és egyedüli magyar a világ legerősebb elit márkakupájában! Keszthelyi Vivien az első és egyedüli magyar a világ legerősebb elit márkakupájában! Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában Veszprém Rallye - Húzos menet Bemutatta 2015-ös csapatát a HELL ENERGY Bemutatta 2015-ös csapatát a HELL ENERGY Megszerezte ötödik győzelmét Tim Gábor Megszerezte ötödik győzelmét Tim Gábor
 
Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért

Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért

2012. május 28.
Kiss Pál Tamás pénteken a szenzációs 2. helyen végzett a GP3 történe- tének ...
Részletek
Kiss Pál TamásKiss Pál Tamás pénteken a szenzációs 2. helyen végzett a GP3 történetének első monacói futamán, így szombaton utolérte őt a leggyorsabbak átka: a második futamot a fordított rajtrács miatt csak a 7. helyről kezdhette meg. A rajtnál visszacsúszott a 9. helyre, majd külön hajszát indított a verseny leggyorsabb köréért és az ezért járó két pontért, ám a piros zászló közbeszólt.

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni mindenkinek, aki szurkolt nekem ezen a hétvégén. Pénteken rengetegen gratuláltak nekem a 2. helyhez, és nagyon jólesett, hogy ennyien örülnek a sikeremnek. Sajnálom, hogy a második futamon nem sikerült hasonlóan nagyot alkotni, de tudtuk, hogy ez a 7. helyről indulva nem lesz egyszerű. Ezzel együtt ez még egy pozitív hétvége marad, és hát szeretnék a jövőben is minél több második futamon a 7. vagy a 8. helyről rajtolni, mert ez ugye azt jelentené, hogy az első futamon az első két hely valamelyikén végeztem” – összegezte röviden élete első monacói versenyhétvégéjét a magyar tehetség.

„A második futamon elért eredményemmel természetesen nem vagyok kibékülve, hiszen szerettem volna pontokat szerezni. Ugyanakkor eleve egy-két pontra lehetett csak reális esélyünk, úgyhogy nem fogok a kardomba dőlni emiatt a 9. hely miatt. A rajt sajnos nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, pedig mindent ugyanúgy csináltam, mint pénteken. Most viszont nem előrejöttem egy helyet, hanem hátracsúsztam kettőt, ami eléggé megpecsételte a sorsomat, hiszen Monacóban szinte lehetetlen előzni. Nem volt rossz a rajtom, inkább átlagosnak mondanám, a mögülem induló két srác viszont elképesztő módon lőtt ki a startnál, úgyhogy esélyem sem volt magam mögött tartani őket” – emlékezett vissza a rajt pillanataira Tamás.

Kiss Pál Tamás„Ezt követően próbáltam megfutni a leggyorsabb kört és bezsebelni az ezért járó két pontot, amihez közel is jártam, hiszen volt, amikor egy tizedmásodpercen belül voltam a leggyorsabbhoz képest. Aztán a következő kört próbáltam kicsit még jobban megnyomni, ám az első kanyarban úgy megúszott alattam az autó, hogy végig keresztbe csúsztam és érintőre is vettem a falat, ami miatt elállítódott az autó futóműve. A felni is végigrepedt, de szerencsére nem kaptam defektet és tudtam folytatni a versenyt, ám nem sokáig, hiszen Conor Daly hatalmas bukása miatt idő előtt leintették a futamot” – árulta el az Atech CRS GP  versenyzője, aki végül a 9. helyen zárta a versenyt, vagyis épphogy lemaradt a pontszerzésről, hiszen a második futamon csak az első nyolc helyezettnek osztanak pontokat.

„Sajnálom, hogy előbb véget ért a futam, és van is egy kis hiányérzetem emiatt, mert úgy érzem, a megütött futómű ellenére is lehetett volna esélyem megfutni a leggyorsabb kört, ugyanakkor örülök, hogy Daly ép bőrrel megúszta ezt a hatalmas esést, mert ez a legfontosabb. Nem a második futam miatt fogok emlékezni erre a hétvégére, az biztos, de nem is lehet kérdés, hogy pozitív érzésekkel utazok haza, hiszen csodálatos volt pénteken ott állni a monacói dobogón, ezt sosem fogom elfelejteni” – zárta pozitívan a hétvége értékelését Kiss Pál Tamás.

A 2012-es GP3-as szezon következő fordulóját június 22-24-én, azaz egy hónap múlva rendezik egy másik utcai pályán, Valenciában.

További cikkek

Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona
Marek Fried és Gáspár Csaba győztek ´´kistúrában´´
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet
Kulcsszavak:
 
Michelisz nagy kihívásokra számít az idei WTCR-szezonban Michelisz nagy kihívásokra számít az idei WTCR-szezonban Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért Ismét az e-tron quattro győzött Le Mans-ban Új kihívásokkal néznek szembe idén a Toyota hibrid versenygépei és Fernando Alonso Új kihívásokkal néznek szembe idén a Toyota hibrid versenygépei és Fernando Alonso Kiss Pál Tamás: Hajsza a leggyorsabb körért Gyutai Adrián: „Könnyen kezelhető és elég erős az új motorom” Kiemelt partnerségi megállapodást kötött az OMV Hungária és Michelisz Norbert Kiemelt partnerségi megállapodást kötött az OMV Hungária és Michelisz Norbert
 
Monacói Nagydíj - Webber indul az élről

Monacói Nagydíj - Webber indul az élről

2012. május 28.
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája rajtolhat az élről a vasárnapi ...
Részletek
Monacói Nagydíj - Webber indul az élrőlMark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája rajtolhat az élről a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjon, miután második lett a szombati időmérőn, amelyet az öthelyes rajtbüntetéssel sújtott Michael Schumacher (Mercedes) nyert meg.

A második helyről Nico Rosberg, a Mercedes német versenyzője, míg a harmadikról Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája indulhat.  A hétszeres világbajnok, 43 éves Schumacher legutóbb a 2006-os Francia Nagydíjon nyert időmérőt.


Az öthelyes rajtbüntetést azért kapta, mert a két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon - a versenybírók álláspontja szerint - balesetet okozott.

További cikkek

Túraautó-vb - Michelisz 6., Wéber 16. a mogyoródi időmérőn
Egy Pagani és egy Alpina győzött
Több száz milliós autócsodák a Hungaroringen
Kulcsszavak:
 
Monacói Nagydíj - Webber indul az élről Alonso nyert, Vettel maradt az élen Kovács Ákossal driftelt Kiss Norbi kamion Európa-bajnok Kovács Ákossal driftelt Kiss Norbi kamion Európa-bajnok Újra remekelt az amerikai kamionversenyen Szabó Krisztián Újra remekelt az amerikai kamionversenyen Szabó Krisztián Folytatódik a küzdelem a bajnoki pontokért Folytatódik a küzdelem a bajnoki pontokért Az Audi mindkét DTM-futamot megnyerte a Norisringen Az Audi mindkét DTM-futamot megnyerte a Norisringen
 
Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött

Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött

2012. május 28.
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Monacói ...
Részletek
Monacói Nagydíj - Mark Webber győzöttMark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Monacói Nagydíjat, az autós gyorsasági-világbajnokság idei hatodik versenyét.

Webber mögött a német Nico Rosberg (Mercedes) lett a második, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik. Az ausztrál autóversenyző rajt-cél győzelmet a Monte-Carlóban rendezett városi viadalon.

Az idei első hat futamot hat különböző pilóta nyerte, ez eddig még sohasem fordult elő az F1 történetében. A vb-pontversenyt Alonso vezeti, a második a vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull), míg a harmadik Webber.

A start után Webber megtartotta első helyét, a francia Romain Grosjean (Lotus) összekoccant a német Michael Schumacherrel (Mercedes), majd a venezuelai Pastor Maldonado (Williams) és a spanyol Pedro de La Rosa (HRT) is ütközött, és amíg az összetört gépkocsikat kiemelték a pályáról, beküldték a biztonsági autót. A Safety Car a harmadik körben állt ki, ekkor Webber, Rosberg, Lewis Hamilton (brit, McLaren), Alonso, Felipe Massa (brazil, Ferrari), Vettel volt a sorrend az élen. A tizedik kör után továbbra is az ausztrál autóversenyző vezetett, mögötte változatlan volt a sorrend az élbolyban.

A viadal harmada után (26. kör) még mindig Webber haladt az élen, a pilóták "békésen" - olykor több mint 260 km/órás sebességgel - "vonatoztak" körbe-körbe. Az élbolyból a 28. körben először Rosberg cserélt gumit, majd egy körrel később Webber és Hamilton is a boxutcában járt.

Monacói Nagydíj - Mark Webber győzöttAlonso még maradt egy kört, és gyorsabb gumicseréjével Hamilton elé jött vissza. Féltávnál a vb-címvédő Sebastian Vettel vezetett, de a német versenyző ekkor még nem cserélt gumit, mögötte Webber, Rosberg, Alonso és Hamilton volt a sorrend.

Vettel a 46. körben járt a boxutcában, majd a negyedik helyre tért vissza Webber, Rosberg és Alonso mögé. Húsz körrel a zárás előtt nem változott semmi sem az élen, az első hat versenyző kissé meglépett a többiektől, a hetedik helyen 25 mp-ces hátránnyal hajtott Schumacher. A 65. körben a hétszeres világbajnok német műszaki hiba miatt feladta a versenyt. A hajrában a szemerkélő esőben a pilóták kissé visszafogták a tempót, a sorrend azonban nem módosult.

A következő futam két hét múlva Kanadában lesz.

További cikkek

Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona
Kínai Nagydíj - Rosberg győzött
WTCC - Michelisz a Hungaroringre is átmentené formáját
Kulcsszavak:
 
Gyutai Adrián: Keményen megküzdök mindenkivel Gyutai Adrián: Keményen megküzdök mindenkivel Monacói Nagydíj - Mark Webber győzött 2012. május 12-én elrajtol az ORB mezőnye Kínai Nagydíj - Hamilton legyőzhetetlen volt Sanghajban Kínai Nagydíj - Hamilton legyőzhetetlen volt Sanghajban A kampány felére összeadták a rajongók Tim Gábor költségvetését A kampány felére összeadták a rajongók Tim Gábor költségvetését A Volkswagen átszervezi motorsport programját A Volkswagen átszervezi motorsport programját
 
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet

Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet

2012. május 14.
A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős teljesítette a kitűzött célt és megőrizte...
Részletek
Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervetA Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős teljesítette a kitűzött célt és megőrizte negyedik helyét a rali országos bajnokság nyitófutamán, a Bükfürdő-ralin. Ezek a hosszú egyenesekkel teletűzdelt gyorsaságik nem kedveztek különösebben a Super2000-eseknek, a Turán Motorsport párosa is elég sokat „utazott” végsebességen a Ford Fiestával, így a végeredménnyel elégedett lehet a páros. Főleg, hogy az utolsó szakaszon megkaparintott még plusz két pontot az extrák közül, mivel negyedikként végzett és az új szabályok szerint az első öt kap pontot.

„Hosszabb végáttételt kaptunk a váltóba, s bár nem lettünk sokkal gyorsabbak – 171 km/óra volt a végsebességünk –, ma már nem mentünk olyan sokat letiltáson. Persze, még így is volt körülbelül huszonöt-harminc másodperc, amit nem tudtunk kiautózni magunkból, s ez nagyon sok azon a ponton, hogy a Mitsubishik végsebessége kétszáz-kétszáztíz kilométer per óra. Ezen a napon nem volt más feladat, mint megőrizni a negyedik helyet, mert arra nem volt esély, hogy feljebb zárkózzunk, inkább a mögöttünk lévőket kellett leszakítani. Az első napi rossz gumiválasztás után ma minden rendben volt, hibamentes, pontos versenyünk volt – nem kaptunk defektet, a Fiesta tökéletesen működött, nekünk is jól ment. Amit szerettünk volna, azt hoztuk, a Mecsek-rali pályái jobban fekszenek majd nekünk, a most szerzett pontok pedig sokat érnek majd a bajnokságban” – mondta Turán Frigyes, aki tavaly a Mecsek-ralin „hazarándult” egy hétvégére, és aki látta, sohasem felejti el, milyen jól ment, úgyhogy nyilván alig várja, hogy újból a Pécs környéki pályákon száguldhasson.

Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervetNavigátora, Zsiros Gábor is a pécsi jó eredményben reménykedik, és persze gratulál a nyerteseknek, Kazár Miklósnak és Ferencz Ramónnak.

„A söptei gyorsaságik jól sikerültek, nagyon gyorsan tudtunk menni, néha túl gyorsan is. Még szerencse, hogy mélyen ülök az autóban, még mélyebben, mint az előzőben, úgyhogy túl sok mindent nem látok. Fricinek természetesen most is helyén volt a keze meg a lába, mindent megtett a sikerért, ahogyan én is, de ezzel a végsebességgel ennél előrébb nem tudtunk végezni” – mondta Zsiros Gábor.
Az országos bajnokság június 1-2-án a Mecsek-ralival folytatódik.

További cikkek

Lélekben már a pályákon járnak
A Zengő Motorsport, Michelisszel és Wéberrel áll rajthoz Szlovákiában
WTCC - Több nézőre számítanak a Hungaroringen, mint tavaly
Kulcsszavak:
 
Új korszak kezdődik az M-Sport történetében Új korszak kezdődik az M-Sport történetében Hivatalos! Fernando Alonso a Toyota Gazoo Racing színeiben indul a hosszú távú világbajnokságon Hivatalos! Fernando Alonso a Toyota Gazoo Racing színeiben indul a hosszú távú világbajnokságon Turán Frici és Ziros Gabi teljesítették a vasárnapi tervet Az Audi a DTM legjobb gyártója 2014-ben Mattias Ekström a FIA Rallycross Világbajnoka Mattias Ekström a FIA Rallycross Világbajnoka Az AMTS-en mutatja be Európa-bajnoki esélyes versenykamionját az OXXO Hungary Truck Racing Team Az AMTS-en mutatja be Európa-bajnoki esélyes versenykamionját az OXXO Hungary Truck Racing Team
 
Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona

Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona

2012. május 14.
Immár negatív emlékei is vannak Kiss Pál Tamásnak Barceloná- ból.
Részletek
Kiss Pál TamásAz Atech CRS GP pilótája így pont nélkül távozik a Formula-1 egyik előszobájának számító GP3-as sorozat idei első versenyhétvégéjéről, ami érthető csalódottsággal tölti el, hiszen eddig máshoz volt hozzászokva Barcelonában. Ugyanakkor hangsúlyozzuk: csak az autó tört össze, Tamás testileg és lelkileg is teljesen egyben van, és már a következő feladatra, a GP3 történetének első Monacói Nagydíjára koncentrál.

Az első körben történt incidens részleteiről a pilóta a futamot követően a következőket mondta el: „A négyes kanyar előtti egyenesben bebújtam a belső ívre William Buller mellé, mire ő elkezdett szorítani le a pályáról, majd rám rántotta a kormányt, de olyan hirtelen, hogy esélyem sem volt lereagálni a dolgot és elkerülni az ütközést. Az ő jobb hátsó kereke összeért az én bal elsőmmel, és már repültem is fel a levegőbe, jó fél méter magasra. Aztán leérkeztem a fűre, az első felfüggesztésem egyből kitört és tehetetlenül csapódtam bele a többiekbe. Buller – egyelőre nem hivatalosan – tízhelyes rajtbüntetést kapott az esetért a következő futamra, de hát ezzel sem én nem vagyok kisegítve, sem az a másik három versenyző, akit rajtam kívül kiütött a versenyből.”

„Most a legfontosabb, hogy minél gyorsabban túltegyük magunkat a történteken, és mostantól csak a következő feladatra, a Monacói Nagydíjra koncentráljunk, amit én eddig is nagyon vártam, de ezek után meg pláne! A csapattársaim elmondása alapján az autó a második futamon már sokkal vezethetőbb volt, mint a hétvége korábbi részében, úgyhogy ez mindenképp biztató lehet az előttünk álló versenyekre nézve. Megyünk tovább előre, és úgy gondolom, hogy ennél már csak jobb jöhet a folytatásban” – tekintett máris előre Kiss Pál Tamás.

Kiss Pál TamásA bajnokság következő fordulóját két hét múlva rendezik Monacóban, ahová először látogat majd el a GP3 mezőnye.













További cikkek


Marek Fried és Gáspár Csaba győztek ´´kistúrában´´
WTCC - Több nézőre számítanak a Hungaroringen, mint tavaly
Kulcsszavak:
 
Turán Frigyes újra Forddal indul a ralis bajnoki címért Turán Frigyes újra Forddal indul a ralis bajnoki címért Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona Turánék számára már az első szakaszon véget ért a Jännerrallye Videón Michelisz Norbi felkészülése a győztes futamra Videón Michelisz Norbi felkészülése a győztes futamra Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona Második lett a Herczig/Bacigal páros a Miskolc ralin Kiss Pál Tamás: Kétarcú Barcelona WTCC - Több nézőre számítanak a Hungaroringen, mint tavaly
 
WTCC - minden szempontból sikeres hétvége volt

WTCC - minden szempontból sikeres hétvége volt

2012. május 10.
Minden szempontból sikeres túrautó- -világbajnoki hétvégének adott otthont a...
Részletek
WTCC - minden szempontból sikeres hétvége voltMinden szempontból sikeres túrautó-világbajnoki hétvégének adott otthont a Hungaroring Gyulay Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint.

Gyulay az m1 csatorna Ma reggel című műsorában csütörtökön kiemelte, hogy Michelisz Norbert futamgyőzelmekor is látszott, mit jelent a magyar autósportnak, ha magyar pilóta magyar helyszínen nagy sikert ér el.

"Idén fizetős volt a verseny, ennek ellenére sokan jöttek el, és ez bizonyítja, hogy a magyar emberek tényleg szeretik a motorsportot" - jelentette ki.

Michelisz az első futamon pontszerző, hetedik volt, míg a második futamot megnyerte közel 60 ezer néző előtt. A Zengő-csapat 27 esztendős pilótája az adásban kitért rá, hogy ez volt pályafutása második győzelme, az elsőt még 2010-ben aratta Makaón.

"Az első mindig megmarad az emberben, de a mostani még különlegesebb volt, hazai pályán, hazai szurkolók előtt, hazai csapattal" - mondta Michelisz. Gyulay még hozzáfűzte, az elmúlt másfél évben remek együttműködés alakulat ki a szövetség, a Hungaroring és a Zengő Motorsport között, és ennek az egyik fontos állomása volt a múlt hétvégi, sikeres rendezés.

További cikkek


WTCC - Több nézőre számítanak a Hungaroringen, mint tavaly
WTCC - Michelisz győzött a Hungaroringen
WTCC - Michelisz a Hungaroringre is átmentené formáját

Kulcsszavak:
 
WTCC - minden szempontból sikeres hétvége volt A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben Sébastien Loeb és Isabelle Galmiche  hatalmas győzelmet aratott a Monte Carlo Rally utolsó szakaszán Sébastien Loeb és Isabelle Galmiche hatalmas győzelmet aratott a Monte Carlo Rally utolsó szakaszán Hamilton megverte a Ferrarikat Monzában Hamilton megverte a Ferrarikat Monzában WTCC - minden szempontból sikeres hétvége volt Bahreini Nagydíj - Vettel nyert és növelte előnyét összetettben WTCC - minden szempontból sikeres hétvége volt Túraautó-vb - Michelisz tizedik a második mogyoródi futamon
 

Találatok száma: 799 Megjelenítve: 731 - 740