Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 805 Megjelenítve: 761 - 770
Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon

Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon

2012. április 14.
Bár tegnap szakadt az eső, mára kisütött a nap, de a kedvünk jobban hasonlít ...
Részletek
Michelisz NorbertBár tegnap szakadt az eső, mára kisütött a nap, de a kedvünk jobban hasonlít a borongós időjárásra. Michelisz Norbert a 22 induló közül a 16. helyen fejezte be a péntek 13-ai tesztet. Az már nem szerencse kérdése, hogy egy kör megtétele után ki kellett állnia, mert a motor egyik szenzorja elromlott.

A Chevynek, a SEATnak és a Fordnak áll a zászló Marokkóban, hiszen csak a nyolcadik helyre sikerült beverekednie magát a BMW-t vezető Franz Engstlernek, megelőzve a holland Tom Coronelt. Az előző napokban kialakított és tegnap még javítgatott rázókövekről a pilóták felhordták az aszfaltdarabkákat, ami miatt a pálya látványosan bekoszolódott, tetézve az amúgy is szálló finom szemcséjű és mindet belepő port.

„Az elején motorikus gondjaink voltak, semmi komoly, csak egy jeladó romlott el, amit a fiúk megcsináltak, így még tudtam menni 13-14 percet.  Az eredeti tervünk szerint a féket is be kellett volna koptatni és ezzel is elment még 3 vagy négy kör. Talán maradt három köröm, amit meg tudtam nyomni. A pálya nagyon egyenetlen az egyenes részeken is, az autó eleje nagyon merev – panaszkodott Michelisz.

éreztem, hogy nagyon hamar el is veszítette a tapadást, lehet, hogy azért, mert koszos volt a pálya. Nem volt egy jó etap. A kerékvetőkön úgy megy át az autó, mint kés a vajban, de ez teljesen más kerékvető, mint mondjuk, ami Monzában van, például sokkal élesebb az eleje.

Michelisz NorbertAz autón sok mindent kicseréltünk Valencia után, a csapat egy nappal később jött emiatt haza, mint én, főleg az első futómű részeken. Meg kell beszélnünk, hogy mi legyen holnapra a stratégia, a délutánunk ezzel fog most eltelni.

összességében a 16. helyen végeztem, de nem volt egy értékelhető köröm sem. Pontosan nem látjuk az erőviszonyokat, de az a sorrendből látszik, hogy a BMW-nek olyan nagyon sok keresnivalója nem lesz ezen a nagyon nehéz hétvégén. Azt valószínűsítem, hogy nem itt fogjuk a legjobb eredményünket elérni.”

További cikkek

A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában
Hétvégén indul a 2012-es WTCC
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Kulcsszavak:
 
Alonso és Coma kemény tapasztalatszerzésre fontos lépés a Toyota Hiluxal a dakarhoz vezető úton? Alonso és Coma kemény tapasztalatszerzésre fontos lépés a Toyota Hiluxal a dakarhoz vezető úton? Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon Újra lesz német túraautó-bajnokság a Hungaroringen Ifj. Ficza Ferenc: „Az RCM Kupa megtanította nekem a túraautózás alapjait” Ifj. Ficza Ferenc: „Az RCM Kupa megtanította nekem a túraautózás alapjait” António Félix da Costa idén is a Forma-E-ben folytatja António Félix da Costa idén is a Forma-E-ben folytatja Michelisz hetedik, majd második lett a Nürburgringen Michelisz hetedik, majd második lett a Nürburgringen
 
Rob Huff Budapesten

Rob Huff Budapesten

2012. április 13.
Egy vérbeli bajnokkal mérhették össze ügyessé- güket mindazok a szeren- csések...
Részletek
Rob Huff BudapestenEgy vérbeli bajnokkal mérhették össze ügyességüket mindazok a szerencsések, akik ott lehettek a budapest X. kerületi go-kart pályán a „Rob Huff Go-Cart Challenge” eseményen az elmúlt csütörtökön. Egy hónappal a május 6-i budapesti WTCC futam előt, a Chevrolet Magyarország Budapestre hívta Rob Huff WTCC pilótát, a tavalyi szezon második helyezettjét, hogy ilyen módon is felhívják a figyelmet a közeledő sporteseményre, amelynek ismét a Hungaroring ad majd otthont.

A hazai autós média képviselői mellet, a programban részt vettek a közösségi portálon szervezett verseny nyertesei, a magyarországi Chevrolet klub tagjai valamint a márkakereskedői hálózatban dolgozó értékesítők kis csapata is. Bizony jól megszorongatták a bajnokot a magyar versenyzők! Talán a hazai pályának lehet tulajdonítani a szoros eredményeket, tény azonban, hogy a délelőtti döntőben Rob csak a harmadik helyezést tudta elérni – persze a rajtrácson a leghátsó pozícióbol indulván.

„Már harmadszor járok Budapesten és nagyon jól érzem magamat önöknél”- emelte ki Rob. „Az idei WTCC szezon nem a legjobban rajtolt számomra, de a múlt évvel ellentétben, amikor jól kezdtem, de aztán a végére elúszott a világbajnoki titulus, most bízom benne, hogy pont a fordítottnak fogok örülni az év végén. A Chevrolet Cruze túraautóm nagyon jól megy, a futóműt sikerült tökéletesre hangolni, úgyhogy remélem egy hasonlóan izgalmas futamnak nézünk elibe a Hungaroringen az idén is, mint ez tavaly volt” – zárta gondolatait Rob, aki nem csak rekord köridőkkel jeleskedet a go-kart pályán, hanem tömérdek autogramot is osztott a rajongóknak, akik pedig a vele készült közös fényképekkel árasztották el a világhálót.

Rob Huff BudapestenTovábbi cikkek


A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben
A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában
Hétvégén indul a 2012-es WTCC
Kulcsszavak:
 
Bunkoczi László felépüléséig új navigátora lesz Szalay Balázsnak Bunkoczi László felépüléséig új navigátora lesz Szalay Balázsnak Lekeny György rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen Lekeny György rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen Felkerült a Histo Cup honlapra a 2015-ös előzetes versenynaptár Felkerült a Histo Cup honlapra a 2015-ös előzetes versenynaptár Célban a homokdűnék között! Célban a homokdűnék között! Rob Huff Budapesten Veszprémen a rallye szeme
 
Háromszoros ŠKODA-győzelem az Ír Ralin

Háromszoros ŠKODA-győzelem az Ír Ralin

2012. április 13.
A šKODA Motorsport az idei IRC szezonban továbbra is csúcs- teljesít- ményt nyújt.
Részletek
Háromszoros ŠKODA-győzelem az Ír RalinA šKODA Motorsport az idei IRC-szezonban továbbra is csúcsteljesítményt nyújt. Az IRC-évad harmadik futamán írországban három Fabia Super 2000 pilóta szerezte meg az első három helyezést. A Juho Hänninen/Mikko Markkula finn páros nyerte meg az ír Ralit a šKODA UK csapat színeiben versenyző Andreas Mikkelsen előtt, harmadikként pedig a cseh šKODA-pilóta, Jan Kopecký futott be. így a cseh márka két kettős győzelem után az idei szezonban először a dobogó mindhárom fokát elfoglalta. A šKODA a szigetországban aratott hármas győzelmével tovább növelte előnyét az IRC konstruktőri bajnokságban, míg a pilóták versenyét továbbra is Andreas Mikkelsen vezeti.

Idén először került be az IRC versenynaptárába az ír Rali. Amint az várható volt, a szűk utakon, az egyenetlen aszfalton kemény csatát vívott a két gyári Fabia Super 2000 pilótája, Juho Hänninen és Andreas Mikkelsen, vagyis a két legutóbbi IRC-bajnok. Egészen a 12. szakaszig szó szerint minden másodpercért megküzdöttek, kettejük között az időkülönbség mindössze 2,3 másodperc volt. ám ezen a szakaszon Mikkelsen hibázott, ami több másodpercbe és a győzelem reményébe került, így  Hänninen magabiztosan az első helyre autózott. A harmadik helyre csapattársa Jan Kopecký futott be, aki így az idei negyedik versenyén először nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Hänninen sikerével immár mindhárom pilóta magáénak tudhat egy idei IRC-győzelmet.

Michal Hrabánek, a šKODA Motorsport csapatfőnöke: „Három šKODA-pilóta a dobogón, mi többet kívánhatnánk?! Nagyon elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel, különösképpen azért mert tovább növeltük előnyünket a konstruktőrök versenyében. Az IRC márkabajnoki cím a legfontosabb cél számunkra az idei szezonban.”

Háromszoros ŠKODA-győzelem az Ír RalinJuho Hänninen: „Igazán remek, és az Andreas-szal vívott küzdelem miatt rendkívül izgalmas verseny volt. Nagyon boldoggá tesz a győzelem, már hosszú ideje vártunk erre Mikkóval. Egész hétvégén gyors tempót autóztunk, és örömteli, hogy végül erőfeszítéseinknek ilyen szép eredménye lett.“

Jan Kopecký: „Elégedettek vagyunk a harmadik helyezéssel. Nehéz körülmények között kellett helyt állnunk, különösen pénteken. Juho és Andreas gyors tempót diktált, amelyet nem tudtunk tartani. Nem lett volna értelme veszélyesen nagy sebességgel autózni és vakmerő üldözésbe kezdeni. Mindketten ragyogóan teljesítettek, és összességében sok tapasztalatot gyűjtöttünk az ír Ralin.“

A 2012-es IRC-évad negyedik futamára május 10-12. között kerül sor Korzika szigetén.

Az IRC pilóták pontversenye három futam után:
Andreas Mikkelsen / šKODA Fabia Super 2000 – 61 pont
Juho Hänninen / šKODA Fabia Super 2000 – 43 pont
Jan Kopecký / šKODA Fabia Super 2000 – 40 pont

További cikkek

Kettős šKODA győzelem a Kanári-szigeteken
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát
Hétvégén indul a 2012-es WTCC

Kulcsszavak:
 
Ígéretes rajtot vett a Toyota Gazoo Racing WRC Ígéretes rajtot vett a Toyota Gazoo Racing WRC Az Audi R8 LMS nyerte a Blancpain GT sorozat Endurance versenyének szezonnyitóját Az Audi R8 LMS nyerte a Blancpain GT sorozat Endurance versenyének szezonnyitóját Háromszoros ŠKODA-győzelem az Ír Ralin Spanyol Nagydíj - Hamilton megállíthatatlan, ismét kettős Mercedes-diadal Hazai pályán indul útjára a Hankook Racer Cup Hazai pályán indul útjára a Hankook Racer Cup Lekeny duplázott a Hungaroringen Lekeny duplázott a Hungaroringen
 
A Nissan GT-R fejlesztői csapata a 24 órás Nürburgringi futamon

A Nissan GT-R fejlesztői csapata a 24 órás Nürburgringi futamon

2012. április 07.
A Nissan egy sorozat- gyártású GT-R-rel (Club Track Edition) fog...
Részletek
NissanA Nissan egy sorozatgyártású GT-R-rel (Club Track Edition) fog versenyezni május 17-e és 20-a között a Nürburgringen.

A japán gyár felméri az autó megbízhatóságát a lehető legkeményebb környezetben (24 órás verseny), a világ legnehezebb pályáján (Nordschleife) és erős versenytársakkal száll szembe, európai sportautó gyártók gyári versenygépeivel. Minden adatot és információt, melyet ezen keresztül nyernek, felhasználnak a fejlesztésben, hogy tovább javítsák a GT-R jövőbeli modelljeit.

További cikkek

Kőváry B!arna, Megyeri ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on
Hétvégén indul a 2012-es WTCC
Autós élmények promóciója a ‘86’ sportkocsival
Kulcsszavak:
 
A Nissan GT-R fejlesztői csapata a 24 órás Nürburgringi futamon SRTH mérleg = 3 Igen - 3 nem Michelisz kétszer végzett dobogós helyen WTCR szlovákiai futamán Michelisz kétszer végzett dobogós helyen WTCR szlovákiai futamán A Nissan GT-R fejlesztői csapata a 24 órás Nürburgringi futamon Budapesten Robert Wickens a Mercedes-Benz legjobb pilótája A Nissan GT-R fejlesztői csapata a 24 órás Nürburgringi futamon Sokkoló videó a Bianchi balesetről A 2017-es Toyota GT86 kupa vonzóbb mint valaha A 2017-es Toyota GT86 kupa vonzóbb mint valaha
 
Autós élmények promóciója a ‘86’ sportkocsival

Autós élmények promóciója a ‘86’ sportkocsival

2012. április 07.
A Toyota ismertette 2012-es GAZOO program- sorozatát, amelynek célja, hogy szikrát...
Részletek
ToyotaA Toyota ismertette 2012-es GAZOO programsorozatát, amelynek célja, hogy szikrát gyújtson az autórajongók lelkében, és növelje az autóversenyzés vonzerejét. Természetes ahhoz, hogy a TMC a világ minden pontján sikeresen szólíthassa meg az autórajongók új generációját, a vállalatnak olyan járművekkel kell előállnia, amelyek minden elődjüknél jobbak, és tökéletesen kielégítik a vezetők igényeit - vagyis olyasféleképpen népszerűsítik az autózás örömét, ami összhangban van egy nagy gyártóval szemben támasztható elvárásokkal.


Annak érdekében, hogy egyre jobb autókkal rukkolhasson elő, a GAZOO Racing Team már 2007 óta részt vesz a 24 órás nürburgringi versenyeken, ahol olyan járművekkel áll rajthoz, mint a “GAZOO Racing tuned by MN”1 (GRMN), “G Sports” (G’s) és más modellekkel, amelyek lehetőséget kínálnak az autózás szerelmeseinek, hogy belekóstoljanak a versenyzés izgalmaiba. így kinevelődhet egy olyan generáció, amely az autózás jegyében érik és fejlődik.

Az autózás élvezetének népszerűsítésére a TMC számos különböző rendezvényt szervezett Japánban; például a GAZOO Racing “Waku Doki” pályanapokat, amelyek során a versenytapasztalatokkal egyáltalán nem rendelkező vezetők is könnyen és biztonságosan próbára tehették magukat és autójukat a pályán.
Idén a TMC a “86” nevű sportkocsit használja az autóversenyzés népszerűsítésére, és számtalan új autórajongó érdeklődését kelti fel azzal, hogy a Lexus “LFA” mellett ezt a járművet is elindítja a május 17-20. között rendezett 24 órás nürburgringi futamon Németországban. A futam egyes részeit az interneten is meg lehet majd tekinteni.

ToyotaA TMC igyekszik lehetőséget teremteni az amatőr versenyzők számára, akik szeretnének egy szinttel feljebb lépni. Ennek érdekében a vállalat több csapatot is támogat Japánban, amelyek a 86-os modellel indulnak a Super Taikyu hosszú távú bajnokságon és az All-Japan Rally Bajnokságon – vagyis azokon a sorozatokon, amelyekbe minden amatőr versenyző szeretne egyszer bekerülni.

A 2012-es szezonban a GAZOO események szlogenje: “I Love Cars!”. Ez arra bátorítja az autórajongókat, hogy a motorsporton és a különböző rendezvényeken keresztül is kapcsolatba lépjenek egymással.

További cikkek

A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában
A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben
Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban
Kulcsszavak:
 
Autós élmények promóciója a ‘86’ sportkocsival Kazár Miklós és Ferencz Ramón futamgyőzelemmel lettek bajnokok Autós élmények promóciója a ‘86’ sportkocsival Dakar 2013 - Sebestyénék a 86., Pócsikék a 88. helyen Autós élmények promóciója a ‘86’ sportkocsival Dani Sordo 2013-ban a Citroën Racingnél versenyez Új kihívásokkal néznek szembe idén a Toyota hibrid versenygépei és Fernando Alonso Új kihívásokkal néznek szembe idén a Toyota hibrid versenygépei és Fernando Alonso Michelisz Norbi győzött a Slovakia Ringen Michelisz Norbi győzött a Slovakia Ringen
 
Ken Block video versenyt hirdet

Ken Block video versenyt hirdet

2012. március 21.
Ken Block és a Hot Wheels 10 000 dolláros díjazással Ken Block x Hot Wheels Fan Video ...
Részletek
Ken BlockKen Block és a Hot Wheels 10 000 dolláros díjazással Ken Block x Hot Wheels Fan Video Throwdown versenyt hirdet. A dedikált Hot Wheels RC Ken Block termékeken alapuló (a Ken Block Fiesta Stunt Car és az iNitro Speeders Ken Block Fiesta) alapötlet nagyon egyszerű: lehetőséget adni a rajongóknak arra, hogy megrendezzék saját ’Ken Block Gymkhana videójukat’ kicsiben, amit egy szép összeggel, 10 000 dollárral, valamint azzal értékelnek, hogy a győztes a következő tesztelés során csatlakozhat a Gymkhana-mesterhez. Ott majd élőben filmezheti Blockot, amint a valós méretű játékszereket terelgeti.  

„Valósággal beleborzongtam az örömbe, hogy saját Hot Wheels termékeim vannak.” – meséli lelkesen Ken Block. „Kicsi koromban imádtam a Hot Wheels játékokat, így egy álmom valósult meg azzal, hogy dedikált kisautóim lettek. Ugyanakkor felvillanyoz a meghirdetett vetélkedő is, mivel ez nagyszerű lehetőséget biztosít a rajongóimnak arra, hogy egy szép összeget nyerjenek, és hogy élőben lássák, mit is csinálok. Ez bámulatos lehetőség!”

A verseny március 14-24. között zajlik: ezalatt tölthetik fel a rajongók a saját készítésű Ken Block x Hot Wheels videóikat  a Ken Block Facebook oldalra. Március 26-28. között Block és a Monster World Rally Team kiválasztja a legjobb 43 pályaművet, amelyeket a Facebookon tesznek közzé. A 43 rajongó mindegyike kap egy saját Hot Wheels RC Ken Block Fiesta Stunt Car-t és egy Hot Wheels RC iNitro Speeders Ken Block Fiestát. Amint a 43 jelentkező megkapja kisautóját, máris munkához láthatnak, és március 29. és április 9. között leforgathatják saját kis ’Ken Block Gymkhana videójukat’ a rendelkezésükre bocsátott termékekkel. április 9-én Ken Block és a Monster World Rally Team kiválasztja a 7 legjobb, a kiírás feltételeinek megfelelő videót. április 12-17. között a rajongók maguk is szavazhatnak majd a legjobb három kisfilmre, és április 18-án Ken Block személyesen választja ki a díj nyertesét a három legtöbb rajongói szavazatot kapott klip közül.

Ken Block„Már alig várom, hogy lássam, mivel rukkolnak elő a rajongóim.” – teszi hozzá Block. „Sokan közülük egyszerűen fantasztikusak: folyamatosan olyan leveleket kapok tőlük, ami azt bizonyítja, mennyire kreatívak. Azt várom, hogy ezekben a klipekben is ugyanez a kreativitás mutatkozik majd meg, valamint kiderül, milyen ügyesen tudják népszerűsíteni anyagaikat, milyen eszközöket használnak ehhez, és természetesen, ami a legfontosabb: kiderül az is, hogy milyen jól vezetnek!"
A pontos pályázati kiírásért és a szabályokért az alábbi linken érhetőek el:
https://apps.facebook.com/ken-block-hot-wheels/start

További cikkek

Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
Kulcsszavak:
 
Szépen teljesített a KIA LOTOS első versenyhétvégéjén Szépen teljesített a KIA LOTOS első versenyhétvégéjén Örömautózás a Hungaroringen - Igazi sportszeretet, örömteli összefogás! Örömautózás a Hungaroringen - Igazi sportszeretet, örömteli összefogás! Pontszerzéssel indult az ERT-szezon Bessenyey számára Pontszerzéssel indult az ERT-szezon Bessenyey számára Magyarország folytatni szeretné a Forma-1-es részvételt, és érdeklődik a Formula E iránt is Magyarország folytatni szeretné a Forma-1-es részvételt, és érdeklődik a Formula E iránt is Ken Block video versenyt hirdet Marek Fried és Gáspár Csaba győztek ´´kistúrában´´
 
Kettős ŠKODA győzelem a Kanári-szigeteken

Kettős ŠKODA győzelem a Kanári-szigeteken

2012. március 21.
újabb kettős IRC- -győzelmet aratott a šKODA a „Rally de Islas Canarias“ idei ...
Részletek
Kettős ŠKODA győzelem a Kanári-szigetekenújabb kettős IRC-győzelmet aratott a šKODA a „Rally de Islas Canarias“ idei futamán: Jan Kopecký a šKODA Motorsport versenyzőjeként Andreas Mikkelsen, a šKODA UK Motorsport pilótája előtt hódította el a Kanári-szigeteki rali első helyét.

A két Fabia-pilóta egészen a befutóig izgalmas párharcot vívott egymással. Sorozatban immár második kettős győzelmével a šKODA megerősítette vezető pozícióját az IRC konstruktőri bajnokságban. A német Sepp Wiegand a šKODA Deutschland színeiben a kiváló negyedik helyet szerezte meg a Kanári-szigeteken.

Kopecký és Mikkelsen gyári Fabia Super 2000 gépeikkel már a rajttól uralták a versenyt, s diktáltak lendületes tempót, miközben Kopecký nyolc, Mikkelsen hét gyorsaságit nyert meg. A cseh versenyző 1,2 másodperces előnnyel zárta az első napot, ám szombaton Mikkelsen is feljött, s egészen az utolsó gyorsasági szakaszig az élen autózott. Mikkelsen kisebb műszaki problémáit kihasználva Kopecký az utolsó gyorsaságin újra megelőzte, s végül megszerezte a győzelmet. Sepp Wiegand ismét a kiváló negyedik helyen zárt Gran Canaria szigetén, s két futamot követően a harmadik helyen áll az IRC összesített pontversenyében.

Michal Hrabánek, a šKODA Motorsport igazgatója a verseny eredményét illetően elégedettnek tűnt: „Az idei második IRC-futamon szerzett második kettős győzelmünkkel valóban kiválóan indítottuk az idei szezont. Andreas és Jan között fantasztikus és igazán izgalmas párharcot láthattunk, ami a nézőknek is nagyon tetszett. Köszönetemet fejezem ki a Fabia Super 2000 versenygépeket tökéletesen felkészítő csapatoknak, akik kiváló munkát végeztek a šKODA szolgálatában.“

Kettős ŠKODA győzelem a Kanári-szigetekenJan Kopecký: „Csodálatos élmény a Rally de Islas Canarias megnyerése, mivel egyik kedvenc ralimról van szó. Andreas és én kemény küzdelmet vívtunk, s örülök, hogy ezt az utolsó gyorsaságin végül a magunk javára dönthettük el. Nagy örömmel készülünk a következő futamra, már teljes mértékben a Valašská Ralira összpontosítunk, ahol hazai közönségünk előtt a lehető legjobbat szeretnénk nyújtani.“

Az IRC sorozat április első hétvégéjén írországban, az Armagh városa környéki aszfalt-utakon rendezett futammal folytatódik, míg Jan Kopecký következő versenye a legközelebbi hétvégén a Valašská Rali lesz, amely a Cseh Rali-bajnokság része. Utóbbi első idei futamát, az osztrák Jänner Ralit, Pavel Dresler navigátorral az oldalán szintén Jan Kopecký nyerte.

További cikkek

IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát
Egy klasszikus visszatérése: újra Monte-Carlo Rallye
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Kulcsszavak:
 
Kettős ŠKODA győzelem a Kanári-szigeteken Komoly kontingenssel a Mecsek Rally-n! Forma-1 Magyar Nagydíj - Ocon első diadala Forma-1 Magyar Nagydíj - Ocon első diadala Michelisz harmadik a portugáliai fő futamon Michelisz harmadik a portugáliai fő futamon Kettős ŠKODA győzelem a Kanári-szigeteken Autós élmények promóciója a ‘86’ sportkocsival Yvan Muller győztesként, José maría López világbajnokként zárta a hétvégét Yvan Muller győztesként, José maría López világbajnokként zárta a hétvégét
 
A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában

A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában

2012. március 18.
A SEAT verseny- sport- -részlege 2012-ben is elköte- lezetten áll az FIA Túraautó ...
Részletek
Seat WTCCA SEAT versenysport-részlege 2012-ben is elkötelezetten áll az FIA Túraautó-világbajnokságban (FIA World Touring Car Championship; WTCC) induló ügyfélcsapatok szolgálatára.

A márka sportosztálya ennek keretében a Volkswagen Csoport jól bevált, 1,6 literes, turbófeltöltésű benzinmotorját vette át Leon WTCC versenygépe számára. E 310 lóerőt (228 kW) és 410 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkáló korszerű aggregát már kiváló verseny-pedigrével rendelkezik.


Az új motorral szerelt Leon WTCC legfrissebb tesztjei szintén megerősítik ezen erőforrás kiváló technikáról, magas teljesítményszintről és kiemelkedő rugalmasságról szóló hírnevét. Barcelona-környéki, martorelli székhelyén a SEAT Sport jelenleg is keményen dolgozik e motor előkészítésén az ügyfélcsapatok számára. Az 1,6 literes erőforrás a szezon közben mutatkozik majd be, addig a csapatok az FIA Túraautó-bizottságának különleges engedélyével a nagysikerű, futamgyőztes TDI-erőforrással állhatnak rajthoz.
A március 11-i, monzai (Olaszország) szezonnyitón négy Leon indult az 1,6 literes turbófeltötésű benzinmotorral, míg a további autókba az idény során érkezik meg az új technika.

„örömmel tölt el bennünket, hogy segíthetjük a WTCC mezőnyében induló ügyfélcsapatokat. Minden tőlünk telhetőt megteszünk hatékony támogatásuk érdekében, s velük együtt örülünk sikereiknek” – hangsúlyozta Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatás-fejlesztési alelnöke. „A versenysport mélyen a SEAT génjeibe ivódott, miközben konstruktőreink szaktudásának is látványos bizonyítéka. Márkánk rajongói minden egyes futamot nagy izgalommal várnak.”

Seat WTCCA SEAT Leon WTCC az idén négy ügyfélcsapat, a Lukoil Racing, a Sunred Engineering, a Tuenti Racing Team és az STR (Special Tuning Racing) színeiben indul. A SEAT Sport mind a négy privát csapatot támogatja, széles körű és hatékony segítséget kínálva az évek során összegyűjtött tapasztalatai révén. A SEAT Sport szakemberei a világ 12 pályáján rendezett mind a 24 versenyen ott lesznek majd. A SEAT Leon WTCC az elmúlt évek egyik legsikeresebb verseny-túraautója, amellyel a SEAT kétszer – 2008-ban és 2009-ben – is elhódította a világbajnoki trófeát. A spanyol márka versenygépe komoly szenzációnak is számított, ugyanis 2007-ben a Leon TDI a WTCC mezőnyének első dízelmotoros autójaként állt rajthoz, mielőtt a következő két évben egyaránt bajnoki címet szerzett. Az autó és a motor egyaránt a SEAT Sport fejlesztéseként született.

A SEAT és a versenysport már több évtizede elválaszthatatlanok egymástól, a sport a márka génjeinek részévé vált. A Túraautó-világbajnokságon (WTCC) 2008-ban és 2009-ben a SEAT Leon TDI WTCC versenygéppel szerzett két bajnoki cím, illetve a Rali-világbajnokság (World Rally Championship) kétliteres kategóriájában 1996 és 1998 közötti hármas diadal csupán két példa erre. A WTCC iránti elkötelezettsége mellett a SEAT Sport számos olyan egymárkás versenysorozatban is aktív 2012 folyamán, mint például a franciaországi és mexikói SEAT Leon Supercopa vagy a SEAT Ibiza Cup Olaszországban.

További cikkek

Hétvégén indul a 2012-es WTCC
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben
Kulcsszavak:
 
A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában A Hyundai fokozott ütemben készül a WRC részvételre, kinevezték a csapatfőnököt A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában A Nissan GT-R fejlesztői csapata a 24 órás Nürburgringi futamon A „Vörösök” Oroszországban is győztek A „Vörösök” Oroszországban is győztek Az Audi a címvédésért indul a Formula E sorozatban Az Audi a címvédésért indul a Formula E sorozatban A SEAT Sport a WTCC-ügyfélcsapatok szolgálatában SPORTBEST elismerést kapott a Chevrolet
 
Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót

Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót

2012. március 18.
A McLaren brit pilótája, Jenson Button nyerte vasárnap a Forma-1-es autós ...
Részletek
Jenson Button nyerte az idénynyitótA McLaren brit pilótája, Jenson Button nyerte vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság idénynyitó viadalát, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjat.

A második helyen a vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) végzett, míg a harmadik Button csapat- és honfitársa, Lewis Hamilton lett. A 2009-es világbajnok Button a start után azonnal megelőzte az első rajtkockából induló Hamiltont és előnyét végig megtartva nyerte meg a viadalt. A 32 éves szigetországi pilóta pályafutása 13. futamgyőzelmét szerezte meg. A negyedik helyen az ausztrál Mark Webber (Red Bull), míg az ötödiken a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) végzett. A 2007-ben a Ferrarival vb-győztes finn Kimi Räikkönen, aki kétéves kihagyás után tért vissza, a hetedik lett a Lotusszal.    

Gond nélkül lezajlott a rajt, Button remek manőverrel, azonnal megelőzte csapattársát, Hamiltont, a német Michael Schumacher (Mercedes) feljött a harmadik helyre. Sebastian Vettel is nagyon igyekezett, a második kör végén Button, Hamilton, Schumacher, Vettel és Nico Rosberg (német, Mercedes) volt a sorrend az élbolyban. A tizedik körig változatlan volt a helyzet az élen, ám ezt követően a hétszeres világbajnok Schumacher autója meghibásodott, lelassult és a többiek elsuhantak mellette. Ezzel Button és Hamilton mögött a címvédő Vettel, aztán Rosberg és Alonso robogott. Az élről Button állt ki elsőnek kerékcserére, majd nem sokkal később Vettel is követte. Egy körrel később Hamilton is a boxutcában járt.

Jenson Button nyerte az idénynyitótFéltávnál változatlanul Button vezetett, aztán Hamilton, Vettel, Alonso, Rosberg és Webber következett. Räikkönen a nyolcadik volt a Lotusszal. Az orosz Vitalij Petrov (Caterham) autójának kormányműve a 37. körben meghibásodott, és olyan rossz helyen állt le, ami zavarta volna a versenyt, ezért beküldték a biztonsági autót. A Safety Car a 42. körben hagyta el a pályát. Az élen Button haladt, majd Vettel, Hamilton, Webber és Alonso következett. A biztonsági autó bejövetele miatt összerázódott a mezőny, Vettel ugyan kissé megközelítette Buttont, de a brit pilóta biztosan tartotta első helyét.

öt körrel a leintés előtt változatlan volt a helyzet az élbolyban. A zárás előtti pillanatokban az addig remekül autózó venezuelai Pastor Maldonado megcsúszott, összetörte a Williamst és nem sokkal a cél előtt, a hatodik helyről kiesett.

További cikkek

A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben
Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Kulcsszavak:
 
Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót Ausztrál Nagydíj - Räikkönen nyerte az idénynyitót Közéleti személyiségek álltak a magyarok kamioncsapata mellé Közéleti személyiségek álltak a magyarok kamioncsapata mellé Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót Dakar 2012 - Szalay a 25. helyről várja a folytatást A kampány felére összeadták a rajongók Tim Gábor költségvetését A kampány felére összeadták a rajongók Tim Gábor költségvetését Ausztrál Nagydíj - Jenson Button nyerte az idénynyitót Huszonhat év után a hétvégén újra DTM a Hungaroringen
 
Talma orfűn tesztel

Talma orfűn tesztel

2012. március 11.
A hamarosan rajtoló Országos Rally Bajnokság előtt, felkészülés jelleggel ...
Részletek
Talma orfűn tesztelA hamarosan rajtoló Országos Rally Bajnokság előtt, felkészülés jelleggel Talmácsi Gábor is részt vesz a hétvégi orfűi sprint rallyn. Annak érdekében, hogy minél több tapasztalatot szerezzen az orfűi versenyen ki fog próbálni egy Mitsubishi Lancer Evo IX-est, illetve Patkó Gergely navigál majd neki a gyorsaságikon. Talmácsi nagyon komolyan veszi a felkészülést, mely során nagyon sok hasznos információt és segítséget kapott már eddig is csapatától, a Maricsek Racing Team-től.Talmácsi Gábor:


“Minél több tapasztalatra van szükségem, éppen ezért is döntöttünk úgy a csapatommal, hogy indulok az Orfű rallyn, ahol verseny körülmények között tudunk tesztelni. Ezen a futamon Patkó Gergő lesz a navigátorom, aki nagyon jól ismeri a környéket és óriási rutinnal rendelkezik. Az OB-ig még több versenyautót is ki fogok próbálni, hétvégén pedig egy Lancer Evo IX-sel állok rajthoz.”

Maricsek Miklós:

"Két hónapja dolgozunk Gáborral és kis csapatunkkal a rallys projekten, ami nagyon rövidnek mondható. Az orfűi versennyel újabb szakaszába érkezett a felkészülés. Ez egy jelentős állomás, mivel a hétvégi tapasztalatok fontosak a további munkánk szempontjából. Véleményem szerint Gábor elszántságának és precizitásának köszönhetően maximálisan ki fogjuk tudni használni a rendelkezésünkre álló rövid időt."

További cikkek

Talmácsi leszerződött
Az új Honda Civic a WTCC-ben
A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben
Kulcsszavak:
 
Videón Michelisz Norbi felkészülése a győztes futamra Videón Michelisz Norbi felkészülése a győztes futamra A világpremier előtti utolsó DTM tesztjét tartotta az Audi A világpremier előtti utolsó DTM tesztjét tartotta az Audi Super Racing Festival - Michelisznek és Kiss Norbertnek is hiányoznak a szurkolók Super Racing Festival - Michelisznek és Kiss Norbertnek is hiányoznak a szurkolók Klasszikus pályán klasszikus F1-esekkel Klasszikus pályán klasszikus F1-esekkel Talma orfűn tesztel Japán Nagydíj - Hamilton nyerte a kétszer félbeszakított versenyt
 

Találatok száma: 805 Megjelenítve: 761 - 770