Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 805 Megjelenítve: 771 - 780
Hétvégén indul a 2012-es WTCC

Hétvégén indul a 2012-es WTCC

2012. március 10.
Hétvégén indul a 2012-es FIA Túraautó Világ- bajnokság (WTCC), amelynek ismét lesz ...
Részletek
Michelisz NorbertHétvégén indul a 2012-es FIA Túraautó Világbajnokság (WTCC), amelynek ismét lesz hazai résztvevője, Michelisz Norbert, Európa Kupa győztes és többszörös magyar bajnok autóversenyző személyében. A Zengő Motorsport csapatot az idei szezonban a MOL támogatja, így az istálló színeiben induló versenyzőnek nőnek az esélyei a kitűzött célok elérésére.

A Zengő Motorsport két versenyzővel képviselteti magát az idei a Túraautó Világbajnokságon, a csapat favoritja, Michelisz Norbert mellett Wéber Gábor többszörös magyar bajnok is indul az európai versenyeken. A tavaly már bizonyító Michelisz és az F1- szakkommentátorként is megismert Wéber is ott van a 12 futamos évad első versenye színhelyén, az olaszországi Monzában. A 2012 március 12-i futam előtt már szombaton a szabadedzéseken és az időmérő edzéseken bizonyíthatnak a pilóták. A világbajnokságnak idén is lesz magyarországi futama, amelyre május 6-án kerül sor a Hungaroringen.

További cikkek

Kőváry B!arna, Megyeri ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Kulcsszavak:
 
Hétvégén indul a 2012-es WTCC Csapatfőnöke és Gyulay Zsolt is jó szereplést vár Michelisztől Hétvégén indul a 2012-es WTCC Érzelmekben gazdag volt a WEC utolsó, São Paulo-i versenye az Audi számára Hamilton győzött, Vettel kiesett, a brit vezet az összetettben Hamilton győzött, Vettel kiesett, a brit vezet az összetettben Ismét dobogós helyen végzett a magyarok kamionja! Ismét dobogós helyen végzett a magyarok kamionja! Hétvégén indul a 2012-es WTCC Gyutai Adrián: „Igazi örömmotorozásra készülök”
 
A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben

A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben

2012. március 10.
A Chevrolet WTCC Racing Team szeme előtt egyetlen cél lebeg az új idény kezdetén ...
Részletek
Chevrolet WTCC RacingA Chevrolet WTCC Racing Team szeme előtt egyetlen cél lebeg az új idény kezdetén – zsinórban harmadszor megkaparintani a márkák és a versenyzők bajnoki címét. Nagyon éles lesz a versengés, hiszen valamennyi csapat újonnan fejlesztett 1.6-os motorokkal indul.

”2011-ben messze a mezőny előtt jártunk a közvetlen befecskendezéses 1.6-os turbó benzinesünkkel,” mondta a Chevrolet Motorsports vezetője, Eric Neve. A Chevrolet persze nem pihen a babérjain, már azon dolgozik, hogy vállalhassa az új kihívásokat. “A szabályváltozások után arra összpontosítottunk, hogy az egész idényre megmaradjon az állóképességünk,” tette hozzá Nève.

A kiválóságát sokszorosan bizonyított WTCC Chevrolet Cruze motort 2012-re tovább tökéletesítették, hogy megfeleljen az FIA előírásának, amely nem enged meg motorcserét a szezon közben. Korábban egy csere megengedett volt. Ezenkívül új festést kap a Cruze. Voltak egyéb, kisebb módosítások is, főképp a futóművön, de a kocsi lényegében ugyanaz maradt, amely 2011-ben 24 futamból 21-et megnyert. A 2012-es idény e hétvégén (március 11.) indul az olaszországi Monzában, és nyolc hónappal később ér véget, Makaó utcáin.

új kvalifikációs szabályok

2012-re ugyanazok a versenyzők maradnak meg, úgyszintén változatlan a Chevrolet műszaki partnere, az RML is. Változnak viszont a kvalifikációs szabályok.  Az első időmérő futam (Q1) 12 leggyorsabbja jut tovább a második időmérőbe (Q2). Ennek a legjobbja indul az első verseny első rajthelyéről, és öt pontot kap azokhoz, amelyeket a verseny során arat. A második versenyen megfordul az első tíz sorrendje, tehát aki tizedik lett a Q2-ben, az indul az élről.

Chevrolet WTCC RacingTovábbi, említésre méltó újdonság, hogy a verseny maximális távja 60 kilométer lehet, tízzel több, mint tavaly. újonc lesz az idényben a British Arena Ford és a British Seat Special Tuning Racing (STR).
Megismételni a 2011-es sikert nem lesz könnyű. A márkabajnoki cím megszerzésén kívül a Chevrolet versenyzője, Yvan Muller lett az egyéni bajnok, három ponttal végezve csapattársa, Rob Huff előtt. A szintén Chevrolettel versenyző Alain Menu tette teljessé a dobogó elfoglalását, ő harmadik lett. Mindegyikük négy-négy első rajtkockát szerzett.

A Chevrolet kilenc kettős (1. és 2.) és hat tripla (1,, 2. és 3.) győzelmet aratott, 51 dobogós helyet szerzett (a lehetséges 72-ből) és 19 leggyorsabb kört. A Cruze autók 256 körben voltak az élen, és 973 bajnoki pontot zsebeltek be.

Folytonos haladás

"Hosszú út után jutottunk el a jelenlegi szintre. A Chevrolet az első pertől kezdve elkötelezett a WTCC iránt, és mi fokozatosan dolgoztuk fel magunkat.  Amikor 2005-ben elkezdtük, kilométerenként egy másodperccel maradtunk le. Módszeres és professzionális hozzáállásunkkal egyfolytában haladunk előre,” mondta Nève.

“Megint nagyon kemény szezon elé nézünk. Célunk egyszerű – zsinórban harmadszor megnyerni a márkák és a versenyzők bajnokságát. Hisszük, hogy ehhez megvannak az eszközeink és a versenyzőink,” folytatta.
A 2012-es naptárban, egyévi kihagyás után ismét benne van Marrakech, illetve először jön be az ausztriai Salzburgring és a kaliforniai (USA) Sonoma.

2012-es WTCC naptár

Március 11.            Autodromo di Monza, Monza (Olaszország)
április 1.                Circuit Ricardo Tormo, Valencia (Spanyolország)
április 15.              Circuit de Marrakech (Marokkó)
április 29.              Slovakia Ring, Pozsony (Szlovákia)
Május 6.                Hungaoring, Budapest (Magyarország)
Május 20.              Salzburgring (Ausztria)
Június 3.               Circuito do Estoril (Portugália)
Július 22.              Autodromo Internacional de Curitiba (Brazília)
Szeptember 23.     Infineon Raceway, Sonoma (USA)
Október 21.          Suzuka East Circuit (Japán)
November 4.         Shanghai International Circuit (Kína)
November 18.       Circuito da Guia (Makaó)

További cikkek

Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban
Kőváry B!arna, Megyeri ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
Kulcsszavak:
 
Kamion Eb - Két év előkészítő munka után sok nézőt várnak Mogyoródra Kamion Eb - Két év előkészítő munka után sok nézőt várnak Mogyoródra A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben Szinte tökéletes versennyel is "csak" ötödikek 10 éves az OXXO Racing Team 10 éves az OXXO Racing Team A Chevrolet célja a harmadik WTCC cím 2012-ben Michelisz a 16. helyen végzett a marokkói teszt napon OXXO Racing Team: 2016 az egyik legnehezebb szezonunk volt! OXXO Racing Team: 2016 az egyik legnehezebb szezonunk volt!
 
Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on

Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on

2012. március 08.
2012.03.08 -án délelőtt, Budapestről rajtol el a három fiatalember egy terepjáróval, hogy ...
Részletek
Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on2012.03.08-án délelőtt, Budapestről rajtol el a három fiatalember egy terepjáróval, hogy egyedülálló futamon vegyenek részt, melynek célja a Szahara meghódítása lesz.

A kihívást Kővári B!arna barátunk is szereti, hisz tavaly Bamakóig terelte az ISUZU-t, az idén Monte Carlo-ig a Trabantot.

Most szintén egy ISUZU D-MAX-ban foglal helyet harmadmagával, hogy megküzdjön a kihívásokkal.
A csapat természetesen B!omba formában van!További cikkek

Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!
Világbajnoki pontokért hajt a Mexikó-ralin ifj. érdi Tibor
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
Kulcsszavak:
 
Nagy Dániel a túraautó Európa-kupában folytatja pályafutását Nagy Dániel a túraautó Európa-kupában folytatja pályafutását Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on Michelisz 8. helyen zárt Monzában Dakar – két versenynap, két Peugeot 2008 DKR szakaszgyőzelem Dakar – két versenynap, két Peugeot 2008 DKR szakaszgyőzelem Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on Hatfutamos európai szériává bővült a Lotus női versenysorozata Kiss Norbert harmadik a szombati második futamon Mogyoródon Kiss Norbert harmadik a szombati második futamon Mogyoródon
 
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!

Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője!

2012. március 05.
A versenyző karrierje során minden lépcsőfokát megjárta a ranglétrának, 2006-ban Magyar ...
Részletek
Tim GáborA versenyző karrierje során minden lépcsőfokát megjárta a ranglétrának, 2006-ban Magyar Gokart Bajnok lett, 2009-ben pedig Magyar Gokart Válogatott.
2010-től már a Gyorsasági Bajnokság résztvevőjeként, a Suzuki Bio Kupában versenyzett, ahol a legjobb újoncként, az év végi harmadik helyet érte el, egy futamgyőzelemmel. 2011-ben tovább folytatta menetelését, és 6 győzelmet aratva megnyerte a Suzuki Bio Kupát, azaz Magyar Bajnok lett ismét.
A sikereknek köszönhetően egyre erősebb támogatói körre talált, mely végre meghozta a nagy áttörést.A Robotek2000 Sro a pilótában meglátta a tehetséget, és felkarolta a pilótát. Ennek az együttműködésnek az első állomása, egy Peugeot 407 WTCC autó megvásárlása volt, mellyel a Pannoniaring-en ismerkedett a pilóta 2011 őszén. Az ismerkedés gyorsan ment, Tim Gábor a nap végén pályacsúcsot futott. A pilóta és menedzsmentje 2011 év végén csapatot váltott, és az RCM Motorsport színeiben kezdte meg a téli felkészülést. Az autó teljes revíziója következett, azaz a pilóta egy minden elemében új versenyautót kapott.

A csapat és a pilóta egy utolsó tesztet iktatott be a Mona-i hétvége előtt. A Pannoniaring-en tartott teszt sikeresnek bizonyult, az újjá épített autó hibáit lokalizálta a csapat és javította. A pilóta és csapata, az RCM Motorsport első megmérettetése március 11-én következik, méghozzá Európa egyik legkultikusabb pályáján, Monzában, ahol megkezdődik a 2012. évi Túraautó Európa Bajnokság, azaz a FIA ETCC.

Tim GáborAz ETCC a világbajnoki sorozat (FIA WTCC) betétfutama ebben az évben, Monza után Slovakiaring, Salzburgring és Imola a helyszín. Mivel a világbajnokság a Formula 1 és WRC után a harmadik legnépszerűbb autós sorozat, méltán várhatjuk, hogy eredményeinket világszerte több millióan tudják majd nyomon követni. Ebben nagy segítség az Eurosport közvetítései, melyeken hazánkban magyar nyelvű kommentárral lehet megtekinteni.
A Monza-i versenyek, március 15-én, felvételről kerülnek műsorra, 18:00-tól az Eurosport2 csatornán.


További cikkek


Az új Honda Civic a WTCC-ben
Andreas Mikkelsen, a škoda pilótája nyerte az Azori Ralit
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát
Kulcsszavak:
 
Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője! A Toyota Racing dobogós helyen végzett Austinban Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője! Hamilton nyerte az első szabadedzést Újra felbőgne a motorok Parádsasváron Újra felbőgne a motorok Parádsasváron Régi pályán új felállásban kezdi az évadot a Gender Racing Team Régi pályán új felállásban kezdi az évadot a Gender Racing Team Hétvégén rajtol a Kamion Európa-bajnokság - Kiss Norbi címvédésre készül Hétvégén rajtol a Kamion Európa-bajnokság - Kiss Norbi címvédésre készül
 
Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban

Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban

2012. március 02.
Hibrid autókat indít az idei 24 órás Le Mans-i versenyen az Audi - jelentette be...
Részletek
Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-banHibrid autókat indít az idei 24 órás Le Mans-i versenyen az Audi - jelentette be egy szerda esti müncheni sajtóeseményen Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

"Elsőként nyertünk a versenyen TFSI-, majd TDI-motorral, ezt szeretnénk megismételni" - jelentette ki a hibrid modell bemutatóján, megjegyezve: 675 tavalyi szabadalmuk ötöde az elektromobilitás témájával kapcsolatos. Az eseményen elhangzott: a 64 autóból négyet indít az Audi, ezek közül kettő lesz hibrid-, kettő pedig hagyományos dízelhajtású. A cég 13 esztendeje kapcsolódott be a Le Mans-i versenyekbe, amelyet aztán tíz alkalommal nyertek meg.

Wolfgang Ulrich, a társaság motorsport-ügyekben illetékes vezetője elmondta: az R18 e-tron quattro hibridautók 3,7 literes, TFSI-motorjának teljesítményét kiegészíti az első kerekekhez csatlakozó rendszer, amely gyűjti, tárolja, később pedig a meghajtásoz teszi felhasználhatóvá a fékezésnél felvett energiát.
A június 16-17-én  megrendezésre kerülő Le Mans-i viadal előtt másfél hónappal, a május 5-i Spa-i hatórás versenyen lesz az új autók premierje - tette hozzá. Az eseményen bejelentették a két hibridmeghajtású kocsi legénységét: az egyiket a svájci Marcel Fässler, a német André Lotterer és a francia Benoit Tréiuyer, a másikat az olasz Dindo Capello, a dán Tom Kristensen és a brit Allan McNish vezeti majd.

A két teljesen dízelmeghajtású Audi-versenygép egyikének volánjánál a német Timo Bernhard és két francia pilóta, Romain Dumas és Loic Duval váltja egymást. A másikat az olasz Marcos Bonanomi, a brit Oliver Jarvis és a német Mike Rockenfeller vezeti majd idén Le Mans-ban.
Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban
További cikkek


A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői
MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-Team néven indul a gyári Ezüstnyíl-csapat
Kulcsszavak:
 
Újra remekelt az amerikai kamionversenyen Szabó Krisztián Újra remekelt az amerikai kamionversenyen Szabó Krisztián Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen! Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen! Győzni akar Mercedesével is a hazai versenyén Kiss Norbi! Győzni akar Mercedesével is a hazai versenyén Kiss Norbi! Első 10-ben a zengős pilóták! Első 10-ben a zengős pilóták! Hibrid autókat indít az Audi Le Mans-ban Audi gyári versenyzők RS5 DTM tesztje a Hungaroringen
 
Világbajnoki pontokért hajt a Mexikó-ralin ifj. Érdi Tibor

Világbajnoki pontokért hajt a Mexikó-ralin ifj. Érdi Tibor

2012. március 02.
Március 8. és 11. között rendezik meg a rali világ- bajnokság harmadik versenyét, amelyen...
Részletek
ifj. Érdi Tibor, Táborszki AttilaMárcius 8. és 11. között rendezik meg a rali-világbajnokság harmadik versenyét, amelyen az ifj. érdi Tibor, Táborszki Attila kettős is szerencsét próbál egy Mitsubishi Lancer EVO 10-es versenyautóval.

"Nem titkolt célunk, hogy világbajnoki pontokat szerezzünk a versenyen, amelybe talán egy dobogós helyezés is belefér" - mondta az MTI-nek ifj. érdi, aki pénteken hajnalban indul a csapattal Mexikóba. - "Egy 2012-es fejlesztésű géppel indulunk, amit a Ralliart Italy bocsát a rendelkezésünkre. A gond csak az, hogy az autót csütörtökön kapjuk meg, így azután mindössze két óránk marad az ismerkedésre. Nagyon kemény versenyre számítok, hiszen több mint négyszáz kilométer lesz a 24 gyorsasági szakasz össztávja, míg a viadal teljes hossza 1200 km."

Ifj. érdi azt tervezi, hogy az idén három világbajnoki futamon (Mexikó, Németország, Spanyolország) vesz részt és amennyiben az eredmények is megfelelőek lesznek, akkor jövőre már hat viadalon áll rajthoz a PWRC-kategóriában. A PWRC a volt N-csoport, ahol a versenyautók alkotóelemei nagyon sokban hasonlítanak az "utcai" gépekhez.

A magyar autóversenyző tavaly és tavalyelőtt is három-három vb-futamon vett részt, legjobb eredménye egy ötödik hely volt kategóriájában a szardíniai viadalon, emellett háromszor végzett hatodikként, egy alkalommal pedig kilencedik lett. Csupán egyszer nem tudott célba érni: váltóhiba miatt volt kénytelen feladni a Német-ralit.

ifj. Érdi Tibor, Táborszki Attila"A két év teljesítménye alapján ezzel az autóval Tibi esélyes egy kiváló eredményre, tud világbajnoki pontokat szerezni" - mondta érdi Tibor, a pilóta édesapja, aki a csapattal tart a távoli versenyekre. érdi a kilencvenes években a hazai ralisport meghatározó alakja volt, többek között háromszor lett bajnok az N csoportban.


További cikkek


Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
Andreas Mikkelsen, a škoda pilótája nyerte az Azori Ralit
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát
Kulcsszavak:
 
Škoda győzelem Egerben Škoda győzelem Egerben Másodszor is dobogós helyen az új generációs i20 WRC Másodszor is dobogós helyen az új generációs i20 WRC Világbajnoki pontokért hajt a Mexikó-ralin ifj. Érdi Tibor Magyar aranyak Kecskeméten Világbajnoki pontokért hajt a Mexikó-ralin ifj. Érdi Tibor Komló-rali - Herczig a leggyorsabb, Kazár a bajnok A Nurburgrigen Michelisz Norbert kiesett a második futamban A Nurburgrigen Michelisz Norbert kiesett a második futamban
 
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban

Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban

2012. február 28.
A Volkswagen gyári csapata sikerrel zárta a 2012-es FIA World Rally Champion- ship ...
Részletek
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt SvédországbanA Volkswagen gyári csapata sikerrel zárta a 2012-es FIA World Rally Championship sorozat második futamaként rendezett Svéd Ralira szervezett tesztprogramját, és értékes tapasztalatokat gyűjtött a Polo R WRC jövőbeni versenyei számára.

Sébastien Ogier (Franciaország) és navigátora, Julien Ingrassia (Franciaország) škoda Fabia versenygépükkel kategória győzelmet arattak, míg csapattársaik, Andreas Mikkelsen (Norvégia) és Ola Floene (Norvégia) a harmadik helyet szerezték meg.

A Volkswagen pilótái a több mint 200 ezer néző előtt több lényegesen nagyobb teljesítményű WRC autót is maguk mögé utasítva az összesítésben végül a 11. illetve a 14. helyet szerezték meg.

„A Svéd Rali valóban a világbajnoki szezon egyik különlegessége, mivel a havon és a jégen csakis itt használunk a teljes távon szöges gumiabroncsokat. E futam kétségkívül egészen egyedülálló feladatot jelent, így rendkívül fontos volt csapatunk számára, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk, így a lehető legjobban felkészülhessünk a Polo R WRC jövő évi szereplésére” – fejtette ki Kris Nissen, a Volkswagen Motorsport igazgatója.

„Sébastien Ogier és Andreas Mikkelsen teljes mértékben uralta a Super 2000 kategóriát, s nem csupán gyorsan, hanem igen megbízhatóan, lehetőségeiket mindvégig szem előtt tartva versenyeztek. Két Fabiánk problémamentesen teljesített, így a csapatnak is köszönet jár kiváló munkájukért.”

Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
További cikkek

Az új Honda Civic a WTCC-ben
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el
Kulcsszavak:
 
Egy legendás versenypálya újraéled! Egy legendás versenypálya újraéled! Kettőből két győzelem Móré a Hungaroringen Kettőből két győzelem Móré a Hungaroringen Bús Edina 2015-ben is indul a Nagy Futamon a B3 Racing Cup Racer-ével Bús Edina 2015-ben is indul a Nagy Futamon a B3 Racing Cup Racer-ével Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban Új autóval, ismét dupla győzelem Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban Bahreini Nagydíj - Vettel nyert és növelte előnyét összetettben
 
Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori Ralit

Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori Ralit

2012. február 28.
Tökéletes IRC szezonnyitó a šKODA számára: a Sao Miguel szigetén rendezett ...
Részletek
Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori RalitTökéletes IRC szezonnyitó a šKODA számára: a Sao Miguel szigetén rendezett Azori Ralin az IRC bajnoki címvédő Andreas Mikkelsen a šKODA Motorsport UK színeiben diadalmaskodott Juho Hänninen, a šKODA gyári versenyzője előtt.

A šKODA ezzel mindjárt kettős győzelemmel indította az idei IRC szezont, s négy Fabia Super 2000 végzett az első öt között. Nagyszerű negyedik helyezést szerzett IRC-premierjén a német Sepp Wiegand, a šKODA AUTO Deutschland pilótája. A Fabia Super 2000 versenygépek Azori-szigeteki uralmát Hermann Gassner jun. (Team Red Bull) ötödik helye tette teljessé.

A napsütés és az esős idő az Azori-szigetekre jellemző gyors váltakozása már a kezdetektől leosztotta a szerepeket, s két Fabia Super 2000 volánja mögött Andreas Mikkelsen illetve Juho Hänninen mindjárt az első gyorsasági szakasztól az élre állt. Helyüket egészen a befutóig meg is tartották, s Hänninen végül az IRC jelenlegi bajnokaként induló Mikkelsen mögött ért célba. Döntő jelentőségűnek bizonyult a verseny kimenetele szempontjából, amikor Hänninen a negyedik gyorsaságin kicsúszott, ami drága másodpercekbe került a finn pilóta számára. Andreas Mikkelsen ezzel máris begyűjtötte első győzelmét az IRC 2012-es szezonja során.

Michal Hrabánek, a šKODA Motorsport igazgatója elégedetten nyilatkozott az IRC idei szezonnyitójáról: „Mindjárt az elején kettős šKODA győzelem – jobban nem is alakulhatott volna. Mikkelsen és Hänninen máris a lehető legtöbb pontot gyűjtötte az IRC konstruktőri bajnokságában, mindkettejüknek elismerés jár kiváló versenyzésükért. Külön dicséret illeti azonban Sepp Wiegand és navigátora Timo Gottschalk teljesítményét, akik első IRC-futamukon produkáltak fantasztikus eredményt.“

Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori RalitAndreas Mikkelsen: „Az Azori-szigeteken aratott győzelem valóban tökéletes rajt az idei IRC-szezonban. Ez alkalommal tényleg optimális teljesítményt nyújtottunk, ami nagy örömmel tölt el, akárcsak az egész csapat munkája.“

Juho Hänninen: „Szívesen megismételtük volna tavalyi szezonnyitó győzelmünket, ám Andreas ma egyszerűen jobb volt. A második napon elkövetett hibával értékes másodperceket vesztettünk, ami később már behozhatatlannak bizonyult. Végső soron a második hellyel is elégedettek lehetünk, s örülünk, hogy a csapat a lehető legtöbb pontot gyűjtötte be.“

Az IRC következő futamára 2012. március 15. és 17. között a Kanári-szigeteken kerül sor. Az IRC idei versenynaptárában összesen 13 verseny kapott helyet.

További cikkek

IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát
IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
Kulcsszavak:
 
Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori Ralit Szingapúri Nagydíj - Sebastian Vettel idei második győzelme Két dobogós helyezéssel zárt az Audi e-tron FE05 Marrakeshben Két dobogós helyezéssel zárt az Audi e-tron FE05 Marrakeshben Befejezi együttműködését a McLaren és a Honda Befejezi együttműködését a McLaren és a Honda Két pole, két győzelem és a legtöbb megszerzett pont a Nürburgringen Két pole, két győzelem és a legtöbb megszerzett pont a Nürburgringen Michelisz Norbert gyorsan kiismerte új autóját Michelisz Norbert gyorsan kiismerte új autóját
 
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát

IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát

2012. február 24.
Az Azori-szigeteken rendezik meg a 13 futamos IRC-sorozat első viadalát...
Részletek
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát Az Azori-szigeteken rendezik meg a 13 futamos Intercontinental Rally Challenge (IRC)-sorozat első viadalát, amelyen két magyar páros is rajthoz áll a 2WD kategóriában.

A csütörtökön rajtoló és szombatig tartó viadalon a Vizin László, Zsíros Gábor kettős egy új Skoda Fabia R2-vel indul, míg a Krózser Menyhért, Papp György duó a Honda Civic Type-R R3-mal próbál szerencsét. A két pilóta az Eurosol Racing Team Hungary versenyautóival vesz részt a viadalon.Vizinék a tervek szerint a szezon három-négy versenyén állnak rajthoz, míg Krózser legkevesebb nyolc futamon szeretne bizonyítani. Utóbbinak azért is van esélye a jó szereplésre, mert ugyanez az autó tavaly az előkelő harmadik helyen végzett az összetettben.

"Feltétlenül dobogós helyet szeretnénk elérni a sorozatban, minél előrébb végzünk, annál jobb" - mondta a pilóta az MTI-nek. A 13 futamos IRC-rali magyarországi állomását, a Mecsek-ralit június 2-3-án rendezik meg, az utolsó viadalt pedig Cipruson (november 2-3.) bonyolítják le.

A Portugáliához tartozó Azori-szigetek az Atlanti-óceánon található, mintegy 1500 km-es távolságra Lisszabontól.

IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát


További cikkek


IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken
Loeb, Elena és a Citroen hatodszor is verhetetlenek
Egy klasszikus visszatérése: újra Monte-Carlo Rallye
Kulcsszavak:
 
A MINI ALL4 Racing lett a 2016-os Dakar Rali legjobb összkerékhajtású versenyautója A MINI ALL4 Racing lett a 2016-os Dakar Rali legjobb összkerékhajtású versenyautója IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát Ausztrál Nagydíj - Hamiltoné a nap legjobb körideje IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát Audi gyári versenyzők RS5 DTM tesztje a Hungaroringen Apex Racing két dobogós hellyel kezdett a Slovakiaring-en Apex Racing két dobogós hellyel kezdett a Slovakiaring-en Szalayék borultak – vége a versenyüknek Szalayék borultak – vége a versenyüknek
 
Talmácsi leszerződött

Talmácsi leszerződött

2012. február 24.
A Maricsek Team színeiben áll rajthoz Talmácsi Gábor az Országos Rally Bajnokság idei ...
Részletek
Talmácsi leszerződöttA Maricsek Team színeiben áll rajthoz Talmácsi Gábor az Országos Rally Bajnokság idei szezonjában. A 2007-es 125 cm3-es gyorsasági motoros világbajnok és a magyar rally pályákon jól ismert csapat a Szilveszter Rallyn már együtt dolgozott, valamint az idei szezont is közösen építették fel. Ennek eredményeképpen megszületett a végső döntés: Talmácsi Gábor 2011-ben a Maricsek Teamben versenyez. Hogy milyen autóval és ki lesz a navigátora, arra a márciusi csapatbemutatón derül fény.

Talmácsi Gábor: - A Szilveszter Rallyn ismerkedtem meg a Maricsek Teammel, és azonnal megtetszett a lendületes, nagyon motivált, összeszokott csapat. Már az első versenyen nagyon sok hasznos tanácsot és információt kaptam tőlük. Miután nekem ez lesz a tanulóévem a rallyban nagyon fontos, hogy olyan erős hátterem legyen, amely biztosítja számomra a fejlődési lehetőséget. A Szilveszter Rally óta közösön állítottuk össze az idei évemet, amiben szintén sok segítséget kaptam tőlük, úgyhogy igazán nem is volt kérdéses, hogy az idén náluk versenyezzek. Nagyon bízom az eredményes közös munkában.

Maricsek Miklós: - Hatalmas megtiszteltetés volt, amikor Talmácsi Gábor, a magyar technikai sportok élő legendája a mi csapatunkat választotta a Szilveszter Rallyra. Már akkor látszott rajta, hogy nem csak hobbinak szánja a rallyversenyzést, hanem nagyon komolyan veszi és hosszú távú tervei vannak vele. Az elmúlt két hónapban nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy az idei évet összeállítsuk, de még soha sem volt ennyire motivált a csapatunk. Talma már eddig is nagyon sok tapasztalatra tett szert és szeretnénk neki minden lehetőséget megadni a további fejlődéshez.

Talmácsi leszerződött

További cikkek


IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken
Az új Honda Civic a WTCC-ben
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
Kulcsszavak:
 
Dobogóra állhatott a BMW a DTM harmadik versenyhétvégéjén Dobogóra állhatott a BMW a DTM harmadik versenyhétvégéjén Talmácsi leszerződött Hatfutamos európai szériává bővült a Lotus női versenysorozata Talmácsi leszerződött NISMO.TV, az új YouTube csatorna A cukiságfaktor a Mátrai Hegyiversenyt sem kerülte el A cukiságfaktor a Mátrai Hegyiversenyt sem kerülte el Ismét tarolt a magyarok kamionja! Ismét tarolt a magyarok kamionja!
 

Találatok száma: 805 Megjelenítve: 771 - 780