Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 799 Megjelenítve: 771 - 780
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban

Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban

2012. február 28.
A Volkswagen gyári csapata sikerrel zárta a 2012-es FIA World Rally Champion- ship ...
Részletek
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt SvédországbanA Volkswagen gyári csapata sikerrel zárta a 2012-es FIA World Rally Championship sorozat második futamaként rendezett Svéd Ralira szervezett tesztprogramját, és értékes tapasztalatokat gyűjtött a Polo R WRC jövőbeni versenyei számára.

Sébastien Ogier (Franciaország) és navigátora, Julien Ingrassia (Franciaország) škoda Fabia versenygépükkel kategória győzelmet arattak, míg csapattársaik, Andreas Mikkelsen (Norvégia) és Ola Floene (Norvégia) a harmadik helyet szerezték meg.

A Volkswagen pilótái a több mint 200 ezer néző előtt több lényegesen nagyobb teljesítményű WRC autót is maguk mögé utasítva az összesítésben végül a 11. illetve a 14. helyet szerezték meg.

„A Svéd Rali valóban a világbajnoki szezon egyik különlegessége, mivel a havon és a jégen csakis itt használunk a teljes távon szöges gumiabroncsokat. E futam kétségkívül egészen egyedülálló feladatot jelent, így rendkívül fontos volt csapatunk számára, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk, így a lehető legjobban felkészülhessünk a Polo R WRC jövő évi szereplésére” – fejtette ki Kris Nissen, a Volkswagen Motorsport igazgatója.

„Sébastien Ogier és Andreas Mikkelsen teljes mértékben uralta a Super 2000 kategóriát, s nem csupán gyorsan, hanem igen megbízhatóan, lehetőségeiket mindvégig szem előtt tartva versenyeztek. Két Fabiánk problémamentesen teljesített, így a csapatnak is köszönet jár kiváló munkájukért.”

Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban
További cikkek

Az új Honda Civic a WTCC-ben
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el
Kulcsszavak:
 
Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban Gyönyörű Pécs, gyönyörű eredmény! Teszt a lelke mindennek! Teszt a lelke mindennek! 10 éves az OXXO Racing Team 10 éves az OXXO Racing Team Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban Magyar Nagydíj - Ricciardo győzött a Hungaroringen Sébastien Ogier, a Volkswagen pilótája kategória győzelemmel zárt Svédországban Spanyol Nagydíj - Hamilton megállíthatatlan, ismét kettős Mercedes-diadal
 
Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori Ralit

Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori Ralit

2012. február 28.
Tökéletes IRC szezonnyitó a šKODA számára: a Sao Miguel szigetén rendezett ...
Részletek
Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori RalitTökéletes IRC szezonnyitó a šKODA számára: a Sao Miguel szigetén rendezett Azori Ralin az IRC bajnoki címvédő Andreas Mikkelsen a šKODA Motorsport UK színeiben diadalmaskodott Juho Hänninen, a šKODA gyári versenyzője előtt.

A šKODA ezzel mindjárt kettős győzelemmel indította az idei IRC szezont, s négy Fabia Super 2000 végzett az első öt között. Nagyszerű negyedik helyezést szerzett IRC-premierjén a német Sepp Wiegand, a šKODA AUTO Deutschland pilótája. A Fabia Super 2000 versenygépek Azori-szigeteki uralmát Hermann Gassner jun. (Team Red Bull) ötödik helye tette teljessé.

A napsütés és az esős idő az Azori-szigetekre jellemző gyors váltakozása már a kezdetektől leosztotta a szerepeket, s két Fabia Super 2000 volánja mögött Andreas Mikkelsen illetve Juho Hänninen mindjárt az első gyorsasági szakasztól az élre állt. Helyüket egészen a befutóig meg is tartották, s Hänninen végül az IRC jelenlegi bajnokaként induló Mikkelsen mögött ért célba. Döntő jelentőségűnek bizonyult a verseny kimenetele szempontjából, amikor Hänninen a negyedik gyorsaságin kicsúszott, ami drága másodpercekbe került a finn pilóta számára. Andreas Mikkelsen ezzel máris begyűjtötte első győzelmét az IRC 2012-es szezonja során.

Michal Hrabánek, a šKODA Motorsport igazgatója elégedetten nyilatkozott az IRC idei szezonnyitójáról: „Mindjárt az elején kettős šKODA győzelem – jobban nem is alakulhatott volna. Mikkelsen és Hänninen máris a lehető legtöbb pontot gyűjtötte az IRC konstruktőri bajnokságában, mindkettejüknek elismerés jár kiváló versenyzésükért. Külön dicséret illeti azonban Sepp Wiegand és navigátora Timo Gottschalk teljesítményét, akik első IRC-futamukon produkáltak fantasztikus eredményt.“

Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori RalitAndreas Mikkelsen: „Az Azori-szigeteken aratott győzelem valóban tökéletes rajt az idei IRC-szezonban. Ez alkalommal tényleg optimális teljesítményt nyújtottunk, ami nagy örömmel tölt el, akárcsak az egész csapat munkája.“

Juho Hänninen: „Szívesen megismételtük volna tavalyi szezonnyitó győzelmünket, ám Andreas ma egyszerűen jobb volt. A második napon elkövetett hibával értékes másodperceket vesztettünk, ami később már behozhatatlannak bizonyult. Végső soron a második hellyel is elégedettek lehetünk, s örülünk, hogy a csapat a lehető legtöbb pontot gyűjtötte be.“

Az IRC következő futamára 2012. március 15. és 17. között a Kanári-szigeteken kerül sor. Az IRC idei versenynaptárában összesen 13 verseny kapott helyet.

További cikkek

IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát
IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
Kulcsszavak:
 
Jaramában már szombaton, az első futamon meglehet a címvédés Jaramában már szombaton, az első futamon meglehet a címvédés Újabb Citroen diadal – Ezúttal hazai pályán Újabb Citroen diadal – Ezúttal hazai pályán Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori Ralit Magyar győzelem Brnoban Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori Ralit Kőváry B!arna, Megyeri Ákos és Lachmann Norbert a Saharun-on Andreas Mikkelsen, a Škoda pilótája nyerte az Azori Ralit Sokkoló videó a Bianchi balesetről
 
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát

IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát

2012. február 24.
Az Azori-szigeteken rendezik meg a 13 futamos IRC-sorozat első viadalát...
Részletek
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát Az Azori-szigeteken rendezik meg a 13 futamos Intercontinental Rally Challenge (IRC)-sorozat első viadalát, amelyen két magyar páros is rajthoz áll a 2WD kategóriában.

A csütörtökön rajtoló és szombatig tartó viadalon a Vizin László, Zsíros Gábor kettős egy új Skoda Fabia R2-vel indul, míg a Krózser Menyhért, Papp György duó a Honda Civic Type-R R3-mal próbál szerencsét. A két pilóta az Eurosol Racing Team Hungary versenyautóival vesz részt a viadalon.Vizinék a tervek szerint a szezon három-négy versenyén állnak rajthoz, míg Krózser legkevesebb nyolc futamon szeretne bizonyítani. Utóbbinak azért is van esélye a jó szereplésre, mert ugyanez az autó tavaly az előkelő harmadik helyen végzett az összetettben.

"Feltétlenül dobogós helyet szeretnénk elérni a sorozatban, minél előrébb végzünk, annál jobb" - mondta a pilóta az MTI-nek. A 13 futamos IRC-rali magyarországi állomását, a Mecsek-ralit június 2-3-án rendezik meg, az utolsó viadalt pedig Cipruson (november 2-3.) bonyolítják le.

A Portugáliához tartozó Azori-szigetek az Atlanti-óceánon található, mintegy 1500 km-es távolságra Lisszabontól.

IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát


További cikkek


IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken
Loeb, Elena és a Citroen hatodszor is verhetetlenek
Egy klasszikus visszatérése: újra Monte-Carlo Rallye
Kulcsszavak:
 
IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát Dunlop 24H Dubai autóverseny Izgalmas volt a 34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny vasárnapi futama is Izgalmas volt a 34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny vasárnapi futama is IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát Marek Fried és Gáspár Csaba győztek ´´kistúrában´´ IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken IRC-rali - Rajt az Azori-szigeten, Krózserék csúcsra járatják a Hondát Mozgalmas hétvége volt a Hungaroringen – Duna Autó Autós Gyorsasági Bajnokság
 
Talmácsi leszerződött

Talmácsi leszerződött

2012. február 24.
A Maricsek Team színeiben áll rajthoz Talmácsi Gábor az Országos Rally Bajnokság idei ...
Részletek
Talmácsi leszerződöttA Maricsek Team színeiben áll rajthoz Talmácsi Gábor az Országos Rally Bajnokság idei szezonjában. A 2007-es 125 cm3-es gyorsasági motoros világbajnok és a magyar rally pályákon jól ismert csapat a Szilveszter Rallyn már együtt dolgozott, valamint az idei szezont is közösen építették fel. Ennek eredményeképpen megszületett a végső döntés: Talmácsi Gábor 2011-ben a Maricsek Teamben versenyez. Hogy milyen autóval és ki lesz a navigátora, arra a márciusi csapatbemutatón derül fény.

Talmácsi Gábor: - A Szilveszter Rallyn ismerkedtem meg a Maricsek Teammel, és azonnal megtetszett a lendületes, nagyon motivált, összeszokott csapat. Már az első versenyen nagyon sok hasznos tanácsot és információt kaptam tőlük. Miután nekem ez lesz a tanulóévem a rallyban nagyon fontos, hogy olyan erős hátterem legyen, amely biztosítja számomra a fejlődési lehetőséget. A Szilveszter Rally óta közösön állítottuk össze az idei évemet, amiben szintén sok segítséget kaptam tőlük, úgyhogy igazán nem is volt kérdéses, hogy az idén náluk versenyezzek. Nagyon bízom az eredményes közös munkában.

Maricsek Miklós: - Hatalmas megtiszteltetés volt, amikor Talmácsi Gábor, a magyar technikai sportok élő legendája a mi csapatunkat választotta a Szilveszter Rallyra. Már akkor látszott rajta, hogy nem csak hobbinak szánja a rallyversenyzést, hanem nagyon komolyan veszi és hosszú távú tervei vannak vele. Az elmúlt két hónapban nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy az idei évet összeállítsuk, de még soha sem volt ennyire motivált a csapatunk. Talma már eddig is nagyon sok tapasztalatra tett szert és szeretnénk neki minden lehetőséget megadni a további fejlődéshez.

Talmácsi leszerződött

További cikkek


IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken
Az új Honda Civic a WTCC-ben
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
Kulcsszavak:
 
Hamilton megverte a Ferrarikat Monzában Hamilton megverte a Ferrarikat Monzában Talmácsi leszerződött A Nissan DeltaWing elnyerte a Autosport Awards kitüntetést Talmácsi leszerződött A Castrol támogatja a Honda gyári csapatát a WTCC-ben Talmácsi leszerződött Gyári fejlesztésű Hondával versenyez Michelisz Több verseny, új csapatok, további helyszínek: Az ABB FIA Formula-E bajnokság 6. idénye Több verseny, új csapatok, további helyszínek: Az ABB FIA Formula-E bajnokság 6. idénye
 
IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken

IRC szezonnyitó az Azori-szigeteken

2012. február 23.
A šKODA meg kívánja védeni 2012-es IRC konstruktőri bajnoki címét.
Részletek
IRC szezonnyitó az Azori-szigetekenAz Azori Ralival veszi kezdetét az Intercontinental Rally Challenge (IRC) 2012-es küzdelemsorozata. Versenysport-története eddigi 111 esztendejének legsikeresebb szezonját követően a šKODA 2012-ben is „gázt ad”, s immár sorozatban harmadszor is igyekszik Mladá Boleslavba vinni az IRC konstruktőri világbajnoki trófeáját.

Ennek szellemében mindjárt az első futamon öt Fabia Super 2000 sorakozik fel a rajtnál. Kiváló esélyekkel vághat az azori-szigeteki versenynek a tavalyi S-WRC bajnok Juho Hänninen, illetve az IRC aktuális címvédője Andreas Mikkelsen. Az IRC idei szezonjának versenynaptárában összesen 13 futam várja a versenyzőket.

Michal Hrabánek, a šKODA Motorsport versenyigazgatója jól felkészültnek tartja csapatát a „címvédő akcióra“: „Az idén is készülünk az ’IRC-varázslatra’ és sorozatban harmadszor is el szeretnénk hódítani a konstruktőri bajnoki címet. Két gyári versenyzőnk, Juho Hänninen és Jan Kopecký, illetve a šKODA UK Motorsport színeiben induló Andreas Mikkelsen személyében mindjárt három csúcsszínvonalú pilótával állhatunk rajthoz. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy immár a šKODA AUTO Deutschland csapata is részt vesz a Fabia Super 2000 programban, tovább bővítve az IRC šKODA-családját.“

Juho Hänninen, az S-WRC jelenlegi bajnoka szintén örömmel tekint az Azori Rali elé: „Kedvelem ezt a versenyt. A murvás pályák eleve abszolút kedvenceim, ez pedig egészen egyéni karakterrel rendelkezik, de a táj szépsége is felülmúlhatatlan. Igyekszem a legjobbat nyújtani, és a lehető legtöbb pontot gyűjteni a šKODA számára.“

IRC szezonnyitó az Azori-szigetekenIRC- és azori-szigeteki premierjét tartja Sao Miguel futamán a šKODA AUTO Deutschland tehetséges ifjú pilótája, Sepp Wiegand is, aki a nagytapasztalatú navigátorral, Timo Gottschalkkal az oldalán vág a távnak. Egyaránt privát Fabia Super 2000 volánja mögött áll rajthoz Hermann Gassner és Rashid Al Ketbi, navigátoraik Klaus Wicha (Team Red Bull) illetve Khalid Al Kendi (Skydive Dubai Rally Team).
összesen 198 versenykilométer 14 gyorsasági szakasza várja a versenyzőket az Azori-szigetek legnagyobb tagja, Sao Miguel vidékein. Az Azori Rali legfőbb jellegzetességei a csodálatos tájakon át vezető murvás utak, a vízzel feltöltődött vulkáni kráter lábánál vezető egyik gyorsasági szakasz pedig igazi helyi különlegességnek számít.

További cikkek

Loeb, Elena és a Citroen hatodszor is verhetetlenek
Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el
A Nissan GT Akadémia
Kulcsszavak:
 
A Polestar Cyan Racing felkészülve várja a 2016. évi szezon harmadik versenyét A Polestar Cyan Racing felkészülve várja a 2016. évi szezon harmadik versenyét Újabb pályacsúccsal zárult a szombat a mátrai hegyipályán Újabb pályacsúccsal zárult a szombat a mátrai hegyipályán Ez a győzelem örökre emlékezetes marad! Ez a győzelem örökre emlékezetes marad! A világpremier előtti utolsó DTM tesztjét tartotta az Audi A világpremier előtti utolsó DTM tesztjét tartotta az Audi Végső harc a bajnoki címért Végső harc a bajnoki címért
 
Az új Honda Civic a WTCC-ben

Az új Honda Civic a WTCC-ben

2012. február 05.
“Meghoztuk a döntést - közölte Takanobu Ito, a Honda elnök-vezér- igazgatója -, az európai Civic ...
Részletek
Honda Civic WTCC“Meghoztuk a döntést - közölte Takanobu Ito, a Honda elnök-vezérigazgatója -, az európai Civic modellel benevezünk a WTCC-re. A projekthez teljesen új motort fejlesztünk, és mindannyian izgatottan tekintünk az új kihívás elé.”

A projekt sikere érdekében a Honda együttműködik a Mugennel és a J.A.S. Motorsporttal. A Mugennél készül majd a Honda R&D által kifejlesztett egyedi versenyblokk, s a csapattal együtt a cég gondoskodik a motor karbantartásáról minden futam alkalmával. A J.A.S. Motorsport fejleszti ki a versenyautót az új ötajtós Honda Civicből, amely a Honda swindoni (Egyesült Királyság) gyártóüzemében készül.

A versenyblokk egy 1,6 literes, négyhengeres, közvetlen befecskendezéses, turbótöltésű benzinmotor, melynek fejlesztése a FIA Super 2000 szabályzata alapján történik.

A Honda célja, hogy az idei szezonban néhány „bemutatkozó futammal” kapcsolódjon be a WTCC-be. A tárgyalások jelenleg is folynak az FIA-val, de a tervek szerint a Civic a japán futamon (2012. október 21-én, a Honda suzukai versenypályáján) állna először rajthoz, utána pedig Kínában és Makaón. A későbbiekben a Honda egy kétautós csapatot állít csatasorba (a J.A.S. Motorsport irányításával), amely a 2013-as bajnokság minden futamán indul majd.

A versenyzés mindig is alapvető fontosságú volt a Honda számára. Az 1950-es évek végén a Honda elindult az Isle of Man T.T. futamain, a ’60-as években pedig már a Formula-1-ben állt rajthoz. Az FIA WTCC újabb fejezetet nyit a vállalat folyamatos motorsport-tevékenységében, és remek terepnek ígérkezik arra, hogy a világ számos Honda-rajongója előtt bizonyítsa versenyszellemét.

Honda Civic WTCCA WTCC-ről

A WTCC az FIA által szervezett nemzetközi túraautó-bajnokság.
Az induló járművek műszaki specifikációit az FIA Super 2000 szabályzata határozza meg.
A bajnokságon indított járművek sorozatgyártású modellekre épülnek, amelyek több mint 4 személyesek.
A bajnokság versenyautóit 1,6 literes, turbótöltésű és közvetlen befecskendezéses benzinmotorok hajtják.
A futamok versenytávja 50-60 km.
A teljes versenyszezon 12 hétvégét foglal magában (két futam egy hétvégén).

Mugen

A Mugen a Saitama (Japán) székhelyű M-TEC Co. Ltd. márkája, amelynek legfontosabb tevékenységei a motorsport területén a versenymotorok tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése, alkatrészek és részegységek készítése a Honda autóihoz, valamint technikai szolgáltatások a versenypályákon.
Az M-TEC leányvállalatokat működtet Amerikában (MUGEN America Inc. [USA] és Európában (MUGEN EURO Co., Limited [U.K.]).

J.A.S. Motorsport

A J.A.S. Motorsport egy versenyautó-építő cég és versenycsapat, amely 1995-ös alapítása óta főleg a túraautó-versenyekre szakosodott. 1997-ben vált a Honda partnerévé a Szuper Túraautók időszakában (STW [Németország] 1998-1999, BTCC [UK] 2000), 2001 óta pedig a Honda Motor Europe nevében a vállalat működteti a Honda Racing ügyfélszolgálatot.

Honda Civic WTCCAz olaszországi Milánóban működő J.A.S. központi irodája és üzemcsarnoka 2500 négyzetméter alapterületű.
A J.A.S. Motorsport elnöke Maurizio Ambrogetti, ügyvezető igazgatója/csapatfőnöke pedig  Alessandro Mariani.

További cikkek


Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal
A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői
Kulcsszavak:
 
A Peugeot Sport bemutatta az új Peugeot 3008DKR Maxit A Peugeot Sport bemutatta az új Peugeot 3008DKR Maxit Az új Honda Civic a WTCC-ben MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-Team néven indul a gyári Ezüstnyíl-csapat Dakar - Viharos érkezés Bolíviába Dakar - Viharos érkezés Bolíviába Az új Honda Civic a WTCC-ben Egy lépéssel közelebb a Forma-1-hez Az új Honda Civic a WTCC-ben Fernando Alonso duplán ünnepelhet a Hungaroringen
 
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal

A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal

2012. február 03.
A PUMA a mai nap bejelentette, hogy új, többéves partneri kapcsolatra lépett a BMW Motorsport.
Részletek
BMW MotorsportA PUMA a mai nap bejelentette, hogy új, többéves partneri kapcsolatra lépett a BMW Motorsport. A globális sport-életstílus márka ezzel a csapat Hivatalos Beszállítója lett, így minden eseményen és versenyen, amelyen BMW Motorsport megjelenik a PUMA szállítja majd a csapat és a versenyzők ruházatát, például a DTM, az ALMS és más, nagy közönséget vonzó hosszútávú versenyen, mint például a 24 órás nürburgringi verseny.  A PUMA továbbá kizárólagos partnere lesz a BMW Motorsportnak a lábbeli, ruházat és kiegészítők terén.

Ez az új partneri kapcsolat, amely 2012. február 1-től lép életbe a PUMA számára kiemelkedő márkamegjelenítést tesz lehetővé minden BMW Motorsport versenyautón és a BMW Motorsport versenyzői és csapatruházatán. A BMW 2012-ben újra részesévé válik a DTM versenyosztálynak miután már eddig is prominens eredményei voltak a GT versenyekben. A PUMA a legújabb újításait és tűzvédelmi technológiáját adja azokhoz a ruhákhoz, amelyekben majd Martin Tomczyk, Bruno Spengler, Andy Priaulx, Augusto Farfus, Dirk Werne és Joey Hand pilóták versenyeznek majd.

A PUMA 2004-ben szerződött le először a BMW Motorsporttal, a BMW Williams Formula 1 csapaton keresztül. Ez a kapcsolat tovább folytatódott ammikor a BMW megvásárolta a Sauber F1 istállót, amelyet ettől fogva BMW Sauber F1-nek hívtak. A BMW 2009-ben befejezte F´-es működését annak érdekkében, hogy újjászervezze sporttevékenységét, így most érett meg az idő arra, hogy a PUMA és a BMW Motorsport ismét egyesítsék erejüket.

A PUMA a BMW Motorsport számára licensz termékeket fejleszt majd ki globális értékesítésre és terjesztésre. Bár a meglévő európai motorsport piacok lesznek a terjesztés fő területei, nagy figyelmet fordítanak majd a BMW Motorsport termékek eladásainak növelésére a még csak fejlődő piacokon, mint ázsia és Amerika.

BMW Motorsport“Nagyszerű dolog, hogy egy olyen jól ismert és megbízható partnert üdvözölhetünk újra a fedélzeten, mint a PUMA, ez számunkra is egy izgalmas időszak.” - mondta a BMW Motorsport igazgatója, Jens Marquardt. “A kapcsolat a BMW Motorsport és ez a sikeres cég között egyre fontosabbá vált az évek során és egészen 2004-es szezonig nyúlik vissza.  Nehéz elképzelni a csapatot és a pilóták ruháit a karakteres PUMA logó nélkül. A licensztermékek piacán a PUMA nagyon erős partnernek bizonyul, így központi szerepet játszik majd abban, hogy a BMW Motorsport kollekció eljuthasson a világ bármely részén élő rajongóinkhoz.”

Christian Voigt, a PUMA Globális Sport Marketing igazgatója így fogalmazott: “A PUMA nagy örömmel néz a BMW Motorsporttal kötött partneri kapcsolata elé, nagy várakozásokkal élünk, tudván milyen sok sikert könyvelhettünk el közösen abban az időszakban, amikor a F1-ben versenyeztek. A versenyautózásban és az autómérnöki munkában elért eredményeik és örökségük nagyon erős, és az ebben a szegmensben elért globális elismertségük a PUMA erős partnerévé teszi őket a motorsport területén. A licensztermékek fejlesztésében és terjesztésében való nagy tapasztalatunk okán teljesen biztosak vagyunk benne, hogy egy sikeres partneri kapcsolat elé nézünk, amelyből mindkét fél profitál majd. Reméljük, ez az elkövetkezendő évek folyamán csak erősödni fog.”

Dr. Thomas Goerdt, a BMW Group Lifestyle kollekciójának igazgatója hozzátette: “2012-től a BMW még aktívabb és fontosabb szerepet fog betölteni a motorsport területén, mint az elmúlt években. Ebből kifolyólag a PUMA-val való kapcsolat megerősítése kezdetektől fogva elsődleges fontosságú volt BMW Lifestyle számára. Vezető sport-életstílus márkaként a PUMA hatalmas profizmussal és globális tapasztalattal büszkélkedhet a licensztermékek fejlesztése és terjesztése terén. Figyelembe véve a múltban eddig elért sikereinket nagy várakozásokkal nézünk a partneri kapcsolat elébe és reméljük az a jövőben is folytatódni fog.”

További cikkek

A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői
Dunlop 24H Dubai autóverseny
MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-Team néven indul a gyári Ezüstnyíl-csapat
Kulcsszavak:
 
A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal A Nissan DeltaWing elnyerte a Autosport Awards kitüntetést A Pannónia-Ringen folytatódott a He-Do-Hankook Országos Gyorsasági Bajnokság A Pannónia-Ringen folytatódott a He-Do-Hankook Országos Gyorsasági Bajnokság A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal Tim Gábor a Túraautó Európa Bajnokság résztvevője! A hétvégén Zolder-ben folytatódik FIA Kamion Európa Bajnokság A hétvégén Zolder-ben folytatódik FIA Kamion Európa Bajnokság A PUMA bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lép a BMW Motorsport-tal Tim Gábor volt a legsikeresebb a Suzuki Swift Kupa negyedik versenyhétvégéjén
 
Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el

Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el

2012. február 03.
A Ken Block és a Ford Fiesta fő- szereplésével készült, hihetetlen látvány- elemeket ...
Részletek
Ken BlockA Ken Block és a Ford Fiesta főszereplésével készült, hihetetlen látványelemeket felvonultató vírusvideót, a Gymkhana 4-et több, mint 15 millióan látták tavaly augusztusi bemutatása óta, így a 2011-es év legnézettebb internetes tartalmainak egyikévé vált. A legújabb, a korábbiakhoz hasonlóan elképesztően népszerű, lenyűgöző nézettségű rövidfilm révén a videókirályként is emlegetett Block visszavonhatatlanul igazi sportikonná vált.

A sikersztori a Gymkhana 1 videóval kezdődött, amelyben Ken Block, a DC reklámarca zsonglőrködött a volán mögött, gumikat égetve és valóságos bűvészmutatványokat kápráztatva el a nézőket. A videóból aztán sorozat lett, amely mára az internet legnézettebb tartalmai közé emelkedett.

A DC Gymkhana-sorozat eddigi négy részének összesen 140 millió nézője volt. A Mashable.com Viral Video Chart (internetes videókat rangsoroló oldal) adatai szerint a Gymkhana 4 volt a tavalyi év legnépszerűbb netes videója. A Gymkhana 3 és 4 a közzétételt követően azonnal az első öt legnézettebb internetes videó közé került, és népszerűségük folyamatosan növekszik.

Annak ellenére, hogy a Gymkhana-sorozat napjaink digitális világának újszerű internetes hirdetési formájába tartozik, készítéséhez nem vettek igénybe külső reklámügynökséget. A videóval kapcsolatos teljes marketing- és PR-tevékenységet Ken saját csapata látta el, ami sokkoló ébresztő lehet a jóval nagyobb, és sokkal bőségesebb büdzsével dolgozó cégek számára, amelyek hasonló mértékű sikerre vágynak.
 
Ken Block“Valósággal sokkolt, amikor megtudtam, hogy a GYM4 volt a legnézettebb netes videó-tartalom 2011-ben.” – fogalmaz lelkesen Ken Block. “A sorozat készítése nagyon izgalmas volt számomra - kitalálni az ötleteket, aztán megvalósítani őket, és természetesen vezetni… Az, hogy a kampányunk ilyen sikeres lett, mind számomra, mind a DC számára azt bizonyítja, hogy valamit nagyon jól csinálunk egy olyan területen, ahol rendkívül éles a verseny. Már alig várom, hogy elkezdjük forgatni a folytatást!”

“A Gymkhana 4 2011-es sikere valósággal észvesztő volt. Felhívta a figyelmünket az internetes videók hatalmas marketing-értékére. A Gymkhana 5 forgatásának előkészítése már gőzerővel zajlik, és alig várom, hogy a rajongóink láthassák, mivel áll elő legközelebb Ken. Szeretnék gratulálni Kennek a tehetségéhez, a sikerhez, és nagyra értékelem, hogy mindig feszegeti a határokat, arra emlékeztetve minket, hogy mire vagyunk képesek.” – fűzi hozzá Jeff Taylor, a DC Marketingért felelős alelnöke.

Ken Block Gymkhana videogyűjteménye a valaha volt egyik legsikeresebb vírusvideó-tartalom, amely ötvözi a motorsportot, a cipőket és az autóipart. Mióta az első Ken Block Gymkhana gyakorló videót 2008-ban bemutatták, a Ken Block Gymkhana videosorozatot a YouTube-on több mint 140 millióan látták világszerte, és eddig tíz tekintélyes viral videodíjat nyert. A Gymkhana 3 video a közzétételét követő kevesebb, mint 24 órán belül elérte az egymilliós nézettséget, amivel egyedi jelenséggé vált a YouTube-on.

Ken Block rally-pályafutása 2005-ben kezdődött. Rátermettsége és versenyzői tudása hamar nyilvánvalóvá vált, és az Amerika Rally versenysorozatban megkapta az év Kezdője címet. Block azóta is versenyez ebben a sorozatban; időközben számos dobogós helyezést ért el, többek közt az X Games-ben is győzelmet szerzett.  A versenyautóban nyújtott teljesítménye mellett Block vezető szerepet vállalt abban is, hogy az Egyesült államokban is mind ismertebb legyen a sportág. Block a DC Shoes vállalat alapító társtulajdonosa; az ismert sportmárka többek közt világszerte népszerű gördeszkás cipőiről ismert. A márka képviselete és marketingje terén nyújtott intenzív és intelligens teljesítménye révén nemcsak a DC emelkedett fel jelenlegi magas státuszába, hanem sikeres videokampányaival Block is globális hírnevet szerzett magának rallyversenyzőként. Az Ad Age Block  ´Gymkhana 2’ nevű játékát a negyedik helyre sorolta a Viral Video of 2009 sorozatban. 2010 januárjában Block szerződést írt alá a Ford-dal, aminek értelmében rajthoz áll a Rally America versenysorozatban és – első amerikai versenyzőként –  a Rally Világbajnokságon.

További cikkek

Egy klasszikus visszatérése: újra Monte-Carlo Rallye
MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-Team néven indul a gyári Ezüstnyíl-csapat
A Nissan GT Akadémia
Kulcsszavak:
 
Jaramában már szombaton, az első futamon meglehet a címvédés Jaramában már szombaton, az első futamon meglehet a címvédés Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el Dakar 2013 - Hornék még nem értek célba Rekordot döntött Ken Block és a Ford Fiesta a Gymkhana 4-el Tim Gábor: Újra vezetjük a bajnokságot! Megvan az OXXO Hungary Truck Racing Team új pilótája Megvan az OXXO Hungary Truck Racing Team új pilótája Új fejezetet nyit a MINI a Dakar Rali negyvenéves jubileumán Új fejezetet nyit a MINI a Dakar Rali negyvenéves jubileumán
 
Ma mutatták be a Forma-1 új versenyautóját

Ma mutatták be a Forma-1 új versenyautóját

2012. február 02.
Az MP4-27-es autó műszaki bemutatóján a tavalyi 6 futamot nyert versenyautó tovább ...
Részletek
McLaren MercedesAz MP4-27-es autó műszaki bemutatóján a tavalyi 6 futamot nyert versenyautó továbbfejlesztése volt látható a McLaren Technológiai Központjában.

Ez is azt az üzenetet hordozza, hogy az új szezonban a korábbi jó teljesítmények folytatása, valamint jelentős fejlődés várható. Miután 2011-ben a pilóták versenyében és a konstruktőri világbajnokságában is második helyet ért el a csapat, az új szezonban a cél az, hogy már az év elejétől kezdve az első helyért legyen versenyben mindkét kategóriában.

A Vodafone McLaren Mercedes a 2012-es FIA Forma 1-es bajnokságon idén is két világbajnok pilótát vonultat fel. A világbajnokságot nyert mérnöki csapat további megerősítése, valamint a versenyautó kifinomult és mélyreható műszaki fejlesztései mind világklasszis teljesítményt vetítenek előre.

Annak ellenére, hogy az új Vodafone McLaren Mercedes sokban emlékezteti a szemlélőt a tavalyi, több futamon győztes versenyautóra, a 2012-es karosszéria minden elemében jelentős frissítésen esett át, s az összes főbb műszaki rendszer korszerűsödött, illetve újratervezték ezeket az új évadra. A leglátványosabb különbség a kecsesebb hátsó kocsiszekrénynél figyelhető meg, amely az új kialakítással kedvezőbb légáramlást tesz lehetővé az autó hátulja felé, az átdolgozott hűtőrendszer pedig a váltóolaj számára biztosít jobb hűtést. A tavalyi U-alakú oldalsó légterelő szárnyakat is áttervezték - erre az FIA új, a hátsó kocsiszekrény alakját az eddigiektől eltérően meghatározó diffúzor szabályozása miatt volt szükség.

A Forma 1 legjobb pilóta párosa már a harmadik éve egy csapatban

A Vodafone McLaren Mercedes az egyetlen Forma 1-es csapat, amely két világbajnok pilótával büszkélkedhet: Jenson Buttonnal és Lewis Hamiltonnal. Ők ketten összesen 22 futamgyőzelmet szereztek a Vodafone McLaren Mercedes számára, és a legerősebb, valamint a legkiegyensúlyozottabb csapatot alkotják a versenysport történetében.

McLaren MercedesJenson Button a sajtótájékoztatón elmondta: "A viszonylag stabil szabályozásnak köszönhetően most már tényleg sikerült az idei autó részleteire összpontosítani. Nagyon gyors autónk volt tavaly - amely egyes területeken kivételesen erősnek bizonyult -, a versenytempónk majdnem mindig fantasztikus volt, és reméljük, hogy egy újabb lépést teszünk előre 2012-ben. A Mercedes-Benzzel szerintem minden szempontot figyelembe véve nekünk volt a legjobb motorunk és KERS-rendszerünk a boxutcában."
Lewis Hamilton hozzátette: "Két Forma-1-es szezon között jó dolog eltávolodni mindentől, megváltoztatni a megszokott körülményeket. A Forma-1-ben az az igazán fantasztikus, hogy minden szezonban újrakezdhetsz mindent az alapoktól. Mindenki a nulláról indul, és ettől mindig megjön a versenyzéshez való kedvem!

A mérnöki- és a versenycsapat tovább erősödik

Műszaki fronton a példaértékű mérnök hármas - Tim Goss (főmérnök), Paddy Lowe (műszaki igazgató) és Neil Oatley (főtervező és fejlesztésért felelős igazgató) - továbbra is a tervezőiroda magját alkotja. 2012-ben csatlakozik hozzájuk Sam Michael is, akinek az érkezése egybeesik a szerelőcsapat átalakításával a Forma 1-es csapaton belüli továbbfejlődés és bővülés érdekében.

Pályán kívül

A hatékony szabályozás, valamint „széndioxid-kreditek" vásárlása révén sikerült teljes mértékben ellensúlyozni a károsanyag-kibocsátást. A Vodafone McLaren Mercedes tavaly a világ első „semleges ökológiai lábnyommal" rendelkező Forma 1-es csapata volt.

McLaren MercedesAz egész csapat büszke lehet arra, hogy Nagy-Britannia olimpiai csapata a Vodafone McLaren Mercedes által a versenypályán kikísérletezett felszerelést és technológiát, valamint a McLaren Alkalmazott Technológiai Központból származó fejlesztéseit használja a Londoni Nyári Olimpia aranyérmeiért folytatott versenyben.
Jenson február 7-én, kedden kezdi meg az MP4-27-es tesztelését a spanyolországi Jerezben.

További cikkek


A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői
MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-Team néven indul a gyári Ezüstnyíl-csapat
Márciustól nyílt napok a Hungaroringen
Kulcsszavak:
 
Gyutai Adrián: Keményen megküzdök mindenkivel Gyutai Adrián: Keményen megküzdök mindenkivel Negyedszer van autóversenyző a MOL által támogatott fiatal sportolók között! Negyedszer van autóversenyző a MOL által támogatott fiatal sportolók között! Ma mutatták be a Forma-1 új versenyautóját Michelisz Norbert nyerte a Yokohama Trophy-t A nagytúrával indult a bajnokságzáró hétvége a Hungaroringen A nagytúrával indult a bajnokságzáró hétvége a Hungaroringen A Cyan Racing-et erősíti a négyszeres világbajnok Yvan Muller A Cyan Racing-et erősíti a négyszeres világbajnok Yvan Muller
 
A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői

A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői

2012. január 31.
A GT Akadémiát elvégző első három autó- versenyző - Lucas Ordonez, Jordan Tresson és ...
Részletek
A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzőiA GT Akadémiát elvégző első három autóversenyző - Lucas Ordonez, Jordan Tresson és Jann Mardenborough - vezeti a Nissan autóit 2012-ben a világ legnagyobb hosszú távú versenyein.

A 26 éves spanyol Lucas Ordonez a tavalyi  24 órás Le Mans versenyen bebizonyította, hogy a GT Akadémia mára már bevált módja az olyan versenyzők útra bocsátásának, akik készek és alkalmasak arra, hogy a legmagasabb szintű nemzetközi mezőnnyel versenyre keljenek. Ordonez mindmáig a GT Akadémia legnagyobb siker-történetét jelenti. Elfogadta a következő nagy kihívást, így csatlakozott a Greaves Motorsporthoz, hogy részt vegyen az Európai Le Mans sorozat futamain. Azzal a céllal indul az LMP2 Zytek Nissan-nal Tom Kimber-Smith és Alex Brundle oldalán, hogy megnyerjék sorozat bajnoki címét. A 24 órás Le Mans versenyen Martin és Alex Brundle-lel együtt indulnak.

"A 2011-es év hihetetlen volt számomra" - mondta Ordonez. „ Nagyon sokat tanultam a Signatech Nissan csapatnál. Hittek bennem, és bíztak abban, hogy megbirkózom a feladattal. A Nissan most kitűzte elém a következő, nagy kihívást jelentő feladatot: a sorozat bajnoki címének elnyerését. Az a célom, hogy szuper csapattársaimmal és a bajnokság-nyertes csapattal együtt nyerjük meg az Európai Le Mans Sorozatot. A 24 órás Le Mans verseny ismét óriási kihívást jelent számomra, és izgalommal várom, hogy együtt versenyezhessek Martin Brundle-lal, mert sokat tanulok majd tőle. úgy gondolom, hogy Martinnal és Alexszel az egyik legerősebb csapatot alkotjuk az LMP"-ben. Nagyon jó érzés, hogy ezt így kimondhatom!".

A legmeredekebben felívelő tanulási görbét 2012-ben a 23 éves francia Jordan Tresson mutatta fel. A GT Akadémia 2010-es győztese bajnokság-nyertes kezdő szezont abszolvált a GT kategóriában, most pedig a Signatech Nissan csapattal feljebb lép az új FIA hosszú távú világbajnokságának LMP2 kategóriájába. Ugyanakkor Ordonez nyomdokait követve nyáron elindul a 24 órás La Mans versenyen is.

A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői"Nagyon nagy lépést fogok megtenni ebben az évben, amikor a GT kategóriából átkerülök az LMP"-be" - mondta Tresson. "Már teszteltem az autót, és nagyon gyors a kanyarokban! Keményem kell dolgoznom, hogy megküzdjek vele, de nagyon elszánt vagyok. A Le Mans-ban való versenyzés, különös egy francia számára, különleges álom. Az, hogy Le Mans-ban és a FIA hosszú távú világbajnokságon is a francia csapatban versenyezhetek a sok legendás pályán, szinte felfoghatatlan számomra. Nem lesz könnyű ez az év, hiszen az LMP2 kategóriában rengetegen indulnak és sok a Nissan-motoros autó. Most alig várom, hogy elkezdjük a teszt-programot, mert úgy néz ki, hogy életem legnagyobb esélye áll előttem."

A Nissan legfiatalabb és legújabb szerzeménye a 20 éves Jann Mardenborough. A brit versenyző mindössze néhány hónapja nyerte meg a GT Akadémia harmadik évadját. Végig teljesítette a GT Akadémia szigorú tréning-programját, s ezzel felkészült a Blancpain verseny-sorozatra, a Nissan új GT3-as  autójával, a Nissan GT-R Nismo GT3-mal fog versenyezni.

"Tavaly még a GT Akadémiára sem jelentkeztem, most pedig a küszöbén állok annak, hogy autóversenyzőként megkezdjem első teljes szezonomat."- magyarázta Mardenborough. "Hihetetlenül jó hat hónap van mögöttem, amit a Nissan GT Akadémia versenyző-fejlesztő programján töltöttem, ahol alaposan kezelésbe vett az instruktor-csoport, akikkel életre szóló barátságot kötöttem. Rendkívül izgatottan várom a versenyzést a Nissan GT-R Nismo GT3-mal.  Nem vagyok ideges, csak rá akarok kapcsolni és el akarom kezdeni az autó tesztelését. Nagyon nagy pillanat lesz számomra, amikor megkezdem a szezont Monzában, már alig várom! "

További cikkek

2011: A Nissan ragyogó éve az autósportban
2012-től négy éven át az m1-en a Forma-1
Adorján Tamás – „Sosem láttam még így!”
Kulcsszavak:
 
A 2017-es Toyota GT86 kupa vonzóbb mint valaha A 2017-es Toyota GT86 kupa vonzóbb mint valaha A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői Monacói Nagydíj - Kiss Pál Tamás második lett a GP3 első futamában Tom Blomqvist a BMW újonc DTM-pilótája Tom Blomqvist a BMW újonc DTM-pilótája Michelisz második és tizenegyedik Sanghajban Michelisz második és tizenegyedik Sanghajban A Nissan 2012-es Autósport-programjának versenyzői Ken Block video versenyt hirdet
 

Találatok száma: 799 Megjelenítve: 771 - 780