Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
ProjektX - Tervezzen egyedi autós kiegészítőt az új Fiat 500X modellhez

ProjektX - Tervezzen egyedi autós kiegészítőt az új Fiat 500X modellhez

2015. február 19.
A Fiat arculatához illeszkedő, elsősorban hölgyekre szabott, hasznos és a mindennapi autózásnál használható kiegészítőkre vár design ötleteket a Fiat csoport. A ProjektX pályázat célja nem kevesebb, minthogy a magyar alkotók munkája nyomán, a Magyarországon 2015. márciusában bemutatkozó Fiat 500X modelljét különleges kiegészítőkkel gazdagítsák.

ProjektX - Tervezzen egyedi autós kiegészítőt az új Fiat 500X modellhez

A díjnyertes kreativitását a Fiat magyar képviselete egy Fiat 500X típusú nyereményautóval ismeri el. Pályázni a Futurebakery.hu internetes oldalon lehet, amelyen további információk várják az érdeklődőket. A kezdeményezés a magyar autópiacon is újdonság, hiszen pályázata révén a Fiat próbálja ki hazánkban elsőként a közösségi ötletmegosztásban rejlő lehetőségeket. A zsűri elnöke és az ötletek konkrét megvalósításának felelőse, a nemzetközi sikereket is elért Pikkpack cipők megalkotója, Gulyás Sára designer.

Az autósok számára nem újdonság, hogy az évek múlásával egyre több a hölgyvezető a magyar utakon. Míg a múltban az autóvezetés leginkább a férfiak privilégiuma volt, ma már egy tudatos, sikeres és családcentrikus nő élete elképzelhetetlen jogosítvány, valamint autó nélkül. A nők és a férfiak ezzel együtt a mai napig alapjaiban másképp viszonyulnak a gépkocsikhoz. A férfiak a járgányukat leginkább használati tárgynak tekintik, addig a hölgyek  gyakorlatilag egy második „háztartást” vezetnek a volánnál ülve. Váltóruha, plusz magas sarkú, netán némi ebédnekvaló keksz, a kesztyűtartóban elrejtett sminkkészlet, a gyerekeknek elfoglaltságot biztosító játékok, edzőfelszerelés és még ki tudja mi minden lapul egy igazi női autóban. Hiszen mindenre fel kell készülni! És a Fiat ebben is segítséget nyújt.

ProjektX - Tervezzen egyedi autós kiegészítőt az új Fiat 500X modellhezA nemzetközi autógyártó úgy döntött, hogy egy új, lélegzetelállítóan izgalmas pályázattal szólítja meg a széles nyilvánosságot, azon belül is leginkább a nőket. Ennek keretében most olyan kiegészítő ötleteket keresnek az új Fiat 500X-hez, amelyekkel megkönnyíthetik a női vezetők mindennapjait és még élvezetesebbé tehetik a vezetést. Így ha valaki korábban már gondolt arra, milyen jól jönne egy kütyü, ami könnyebbé teszi a magassarkúban való vezetést, vagy milyen praktikus lenne egy rúzstartó, amit a lehajtható napellenzőre lehet csatlakoztatni a tükör mellé, akkor itt az idő! Az ötletek lehetnek őrültek és szokatlanok is – a követelmény csupán annyi, hogy a pályázók a Fiat életében már tradicionális esztétikum mellett a hasznosság fontosságát tartsák szem előtt.

A ProjektX pályázat a Fiat azon elhatározásából született, hogy a jól bevált úton tovább haladva megpróbálják keresztezni a világ legtapasztaltabb formatervezői által létrehozott szépséget, a hölgyeknek szóló, hasznos és praktikus ötletekkel. A cég valóban egyedi megoldásokat vár. A cél az olyan kiváló kiegészítők megtalálása, amelyektől az új Fiat 500X modell vezetése sokkal izgalmasabb élménnyé és egyúttal kényelmesebbé válik. A design megvalósításában és a döntésben egy igazán tehetséges magyar tervező, Gulyás Sára lesz az autógyártó segítségére.

Gulyás Sára már több mint tíz éve foglalkozik bőrtervezéssel. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem divattervező mesterszakán végzett, ahol kiegészítő tervezésre szakosodott. Pikkpack cipőtervével óriási sikereket ért el a világ több pontján is. Így például Párizsban, Prágában, Lipcsében vagy Budapesten is szerepelt már alkotásaival különböző galériákban, versenyeken. Sára jelenleg saját sikeres design vállalkozását, a Pikkpack-ot építi, és azon dolgozik, hogy a márkát az egész világ megismerje. Mint tervezőt, erősen foglalkoztatja a fenntartható tervezés és állítja: a designereknek jelentős szerepük van a jövő formálásában. Ezúttal a jövő női autóinak formálásában.

ProjektX - Tervezzen egyedi autós kiegészítőt az új Fiat 500X modellhez

A pályázaton bárki indulat, nők és férfiak egyaránt, hiszen elképzelhető, hogy éppen a férfiak gyakorlatiassága és megfigyelőképessége vezet majd egy, a vezetési élményt fokozó elképzelés megszületéséhez. A www.500X.hu, és a www.futurebakery.hu/projektx oldalon minden információ megtalálható a ProjektX pályázattal kapcsolatban. Egy rövid regisztráció után nincs is más hátra, mint megnyomni az ötlet hozzáadása gombot és elküldeni ötletüket. Pályázni március 3-ig az ötlet leírásával, rajzzal, vázlattal, fotóval vagy épp kollázzsal is lehet. A legjobb pályázatokat Gulyás Sára designer segítségével választják majd ki, és véglegesítik. A főnyeremény pedig nem más, mint egy új Fiat 500X crossover!

Kulcsszavak: 500X, crossover, design, fiat, Pályázat
 
Crossover is lesz a Kia Ceedből Crossover is lesz a Kia Ceedből Renault Kadjar - Kikapcsolódás teljes biztonságban Renault Kadjar - Kikapcsolódás teljes biztonságban ProjektX - Tervezzen egyedi autós kiegészítőt az új Fiat 500X modellhez Ősszel indul az új SX4 gyártása a Suzuki esztergomi gyárában Legördült az egymilliomodik Juke a Nissan sunderlandi üzemében Legördült az egymilliomodik Juke a Nissan sunderlandi üzemében ProjektX - Tervezzen egyedi autós kiegészítőt az új Fiat 500X modellhez Az új Skoda Fabia – új, modern dizájn egy új autóhoz
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1