Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Genfi Autószalonon mutatkozik be az új Peugeot 208

A Genfi Autószalonon mutatkozik be az új Peugeot 208

2015. február 19.
Bevezetése után három évvel megújul a márka legkelendőbb modellje, a Peugeot 208. A modellfrissítéshez mindent számba vettek: határozottabb lett az egyszerre sportos és előkelő stílus, ami többek között a karmokat formázó 3D LED-sorban (széria felszerelés), az új színekben, köztük a sziporkázó Orange Power árnyalatban, valamint a testreszabható új kínálatban ölt testet.


Peugeot 208

A modellpaletta a Peugeot Sport által kifejlesztett GT Line (Magyarországon nem elérhető) és GTi változatokkal bővül, nyomatékosítva a márka felsőkategóriás szándékát. Az új Peugeot 208 felszereltségét a városi vezetés megkönnyítése jegyében fejlesztették tovább (Active City Brake, MirrorScreen, tolatókamera, Park Assist). A PureTech és a BlueHDi motorokba beépítették az Euro 6 által megkívánt legújabb fejlesztéseket, és a választékban megtalálható a világ legtakarékosabb szívómotorja, amely mindössze három liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren, kilométerenként CO2-kibocsátása pedig 79 gramm! Az új Peugeot 208 forgalmazása idén júniusban indul Európa-szerte.

Peugeot 208: kulcsszereplő egy stratégiai fontosságú szegmensben

A forgalomba helyezések közel 30 százalékát képviselő B szegmens az európai gépjárműpiac második legjelentősebb kategóriája. A modellek és karosszériaváltozatok rendkívül széles választéka ellenére (ide tartoznak a szabadidő-autók és a városi terepjárók is) a ferdehátú kompakt változatok továbbra is nagy fölénnyel vezetnek, a vevők több mint kétharmada ezeket választja. Ebben az egyre kiélezettebb versenyt diktáló szegmensben a Peugeot 208 továbbra is kulcsszereplő.

A nagymúltú 200-as sorozatok történelmi tekintélyével és a márka teljes tudáskincsével felvértezett Peugeot 208 első nemzedéke az egymilliomodik példány legyártásához közeleg. A Peugeot 208 típusnak és a Peugeot 2008 városi crossovernek köszönhetően 2014-ben megerősítette a márka dobogós helyezését a B szegmensben.
Peugeot 208
Az új Peugeot 208 erős érvekkel indul a kitűzött célok eléréséért: az új stílus egyszerre vonzó és karakteres, a kínálat még gazdagabb lett a színek, a testreszabási lehetőségek és a felszereltségi szintek tekintetében, és tovább bővült a fokozott kényelmet és biztonságot szolgáló felszerelések sora. A hatékonyság és a takarékosság kettős szempontja szerint újult meg a motorválaszték is.
 
Az új Peugeot 208 a magas szintű kényelmet és vezetési komfortot kimagasló biztonsággal ötvözi, és továbbra is szériában kínálja azokat a biztonsági felszereléseket, amelyekkel a modell ötcsillagos minősítést szerzett az EuroNCap teszteken (ESP, ABS, AFU, REF stb.). A már bevált passzív biztonsági rendszernek és az Active City Brake (automatikus fékezés várható ütközés esetén kis menetsebességen) bevezetésének köszönhetően az új Peugeot 208 az egyik legbiztonságosabb modell a kategóriában.

Az európai piacra szánt modelleket Poissy-ban (Franciaország) és Trnavában (Nagyszombat, Szlovákia) gyártják, az első példányokat 2015. június közepétől kezdik forgalmazni.
 
Kulcsszavak: autókiállítás, autószalon, genf, Peugeot, Peugeot 208, premier
 
A Citroën ma leplezi le a megújult C-Elysée-t A Citroën ma leplezi le a megújult C-Elysée-t A Peugeot e-2008 az év legjobbja a Top Gear-nél is A Peugeot e-2008 az év legjobbja a Top Gear-nél is Elegancia és a kényelem - Peugeot 508 RXH BlueHDi 2.0 Elegancia és a kényelem - Peugeot 508 RXH BlueHDi 2.0 Ifjabb Tóth: versenyen innen, teszten túl Ifjabb Tóth: versenyen innen, teszten túl Európai premierjét a Genfi Autókiállításon ünnepli a Volkswagen I.D. BUZZ Európai premierjét a Genfi Autókiállításon ünnepli a Volkswagen I.D. BUZZ
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1