Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Elkészült az egymilliomodik Kia cee’d

Elkészült az egymilliomodik Kia cee’d

2015. május 29.
A 2006-os gyárindítást követően elkészült az 1 000 000. európai Kia cee’d. A sorozat kilenc évvel ezelőtti bevezetése jelentős szerepet játszott a márka tartós növekedésében az európai piacon.

Elkészült az egymilliomodik Kia cee’d

Az 1 000 000. európai Kia cee’d már legördült a szalagról, a konkrét példány egy nagyteljesítményű, ötajtós, gyöngyház fehér színű cee’d GT. Az autó és az 1,6 l-es, 204 LE-s T-GDI (közvetlen befecskendezéses turbós benzines) erőforrás egyaránt Szlovákiában készült – a kocsi holland vevőhöz került.

A szlovákiai Zsolnán, a Kia egyik legmodernebb üzemében kizárólag az európai piac számára készül a cee’d, a termelés a márka teljes európai értékesítésének 21 százalékát adja. 2014-ben 75 960 cee’d talált gazdára és ezzel a márka második legnépszerűbb modellje lett Európában, a szintén zsolnai gyártású Sportage mögött.

Artur Martins, a Kia Motoros Europe marketingért felelős alelnöke így kommentálta az eseményt: „A cee’d, mint jól megtervezett autó, segített ismertté és elismertté tenni Európában a Kia kiváló minőségét, ami a vállalat növekedésének fő mozgatórugója is volt. Szeretnék ehhez a legújabb mérföldkőhöz gratulálni minden kollégámnak a Kia Motors Slovakiánál és köszönöm egymillió ügyfelünknek, hogy a cee’d-et választotta.”

Martin hozzátette: „A termelés 2006-ban indult, a cee’d modellválasztéka időközben kiteljesedett a Sportwagon (SW) kombival és a háromajtós pro-cee’d ferdehátúval, amelyek új piaci rést nyitottak számunkra. A nagyteljesítményű GT 2013-ban érkezett, olyan vevőknek, akiknek egyszerre fontos az érzelem és a vezetési élmény. Terveink szerint a cee’d olyan modellünk marad, amelyre a Kia márka további sikereit építhetjük majd Európában.”

Kia Sportage

Ebben az évben a Kia a GT Line modellekkel színesíti a cee’d palettáját. Az új GT Line felszereltséget mindhárom karosszériaformával lehet majd párosítani (öt- és háromajtós ferdehátú, kombi).

Ezen kívül az új cee’d GT Line érkezésével egyidejűleg mutatkozik be Európában a vadonatúj fejlesztésű 1,0 l-es T-GDI (közvetlen befecskendezéses turbós benzines) erőforrás, valamint a szintén új hétfokozatú, duplakuplungos sebességváltó. Az új motort és váltót úgy tervezték, hogy jelentős mértékben csökkentse a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

cee’d: jelentős fordulópont a Kia történetében

Az első generációs cee’d az európai növekedés szempontjából új korszakot hozott a Kiának, mint a legelső helyben tervezett, fejlesztett és kizárólag itt is gyártott európai modell. A Kia frankfurti központjában úgy alkották meg, hogy felülmúlja a korábbi Kia vásárlók elvárásait, miközben olyan európai vevőkhöz is szólt, akik korábban nem ismerték a Kia márkát.


A cee’d név kiemeli a modell európai származását, jelzi a Kia elkötelezettségét a kontinens iránt. Az ED kódnév elsőként a tervezésre utal, mint European Design, miközben a CE az autó koncepcióját jelképezi, a fejlesztést és a gyártást az európai közösségben – ez a Community of Europe.

A cee’d azonnal sikeres lett, az első generációból 2006 és 2012 között 646 305 darabot gyártottak. A másodikból, európai bevezetése óta eddig 353 695 talált gazdára, főleg a magas minőségnek és a takarékos motoroknak köszönhetően. Mint minden Európában értékesített Kia modellre, a cee’d-re is érvényes az egyedülálló 7 éves vagy 150 000 km-es garancia.

Kia cee´d

A cee’d modellcsalád háromtagú: ötajtós ferdehátú (cee’d), háromajtós ferdehátú (pro_cee’d), és Sportwagon kombi. 2013-ban a Kia bemutatta a cee’d GT-t és a pro_cee’d GT-t, a márka első nagyteljesítményű modelljeit. Mint az összes európai cee’d, ezek a különleges változatok is Zsolnán készülnek.

Tavaly a Kia több mint 323 000 autót és 493 000 erőforrást gyártott Szlovákiában, ami 12 hónapos termelési rekord a cégnél. A Kia Motors Slovakia több mint 3800 alkalmazottal működik, három műszakban, a legmodernebb gyártóberendezésekkel.

A termelés beindulása óta, a cee’d modellcsalád a felét teszi ki a gyártott mennyiségnek, ezt követi a Sportage és a Venga. Az itt összeszerelt autók a világ 76 országában kerülnek forgalomba, a legtöbb Európában és Oroszországban. 2006-tól minden ötödik cee’d Oroszországban talál gazdára (207 597 db), de a modellt kedvelik az Egyesült Királyságban (102 858) és Németországban (99 080) is.

Kulcsszavak: autógyár, autóipar, cee, ceed, kia, Sportage, szlovákia, venga
 
Elkészült az egymilliomodik Kia cee’d Magyarországon több mint 9500 Toyotát hívott be a gyártó ellenőrzésre Bemutatkozott az európának tervezett KIA Sportage Bemutatkozott az európának tervezett KIA Sportage A Kia Motors a vadonatúj Sportage világpremierjét 2015 szeptemberében a Frankfurti Autószalonon tartja A Kia Motors a vadonatúj Sportage világpremierjét 2015 szeptemberében a Frankfurti Autószalonon tartja J.D. Power minőségdíjat kapott az új Kia Sedona J.D. Power minőségdíjat kapott az új Kia Sedona Elkészült a BMW iFACTORY gyártási stratégia, az autógyártás jövőjének hírnöke Elkészült a BMW iFACTORY gyártási stratégia, az autógyártás jövőjének hírnöke
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1