Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Az új Škoda Superb ígérkezik a leginkább értékálló autónak

Az új Škoda Superb ígérkezik a leginkább értékálló autónak

2015. június 02.
Nyolc piac, köztük a magyar piac, négy maradványérték vizsgálat, egy győztes: az új Škoda Superb már két hónappal a piaci bevezetése előtt elnyerte az európai középkategóriás autók között a legértéktartóbb modell címet.

Škoda Superb

Hét független szolgáltató szervezet mérései szerint (EurotaxGlass, CAP, DAT valamint IBS Automotive) a Škoda új zászlóshajója győzedelmeskedett a közvetlen versenytársak felett.

Az EurotaxGlass vizsgálatot hat európai országban végezték el (Németország, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Magyarország valamint Lengyelország), és a Škoda új zászlóshajójának számított várható maradványértéke három év alatt és 90 000 km megtétele után az eredeti vételár 49 és 40 százaléka közé eshet. Németországban, egy másik vizsgálatban a CAP /DAT 50 százalékos ártartást jósolt (három év és 60 000 km után) az új Superb-nek. Magyarországon is az új Superb tartja legjobban az árát, 3 év és 90 000 km után az éréke 51%-át tartja meg.

Az Egyesült Királyság területén a CAP intézet az új Superb maradványértékét 45 százalékra becsülte (három év és 36 000 mérföld megtétele után). A cseh piacon az IBS Automotive elnevezésű szolgáltató számította ki az ár tartósságát és azt találta, hogy négy év valamint 120 000 km megtételét követően a Superb ára 38 százalékon állt meg.

Az EurotaxGlass, CAP, DAT, valamint az IBS Automotive a nemzetközi autókereskedelmet kiszolgáló elemzőcégek. A több márka bevonásával végzett vizsgálatok az újonnan bevezetett modellek várható értékállóságát voltak hivatottak megjósolni.

Škoda Superb Combi

„A négy elemzésben elért győzelem azt bizonyítja, hogy új vezető modellünk minősége és értékállósága egyaránt kiváló” - mondta Werner Eichhorn, a Škoda értékesítési és marketing igazgatója. „Az új Superb-bel szeretnénk új vevőket meghódítani a márka számára mind az üzleti, mind pedig a magánszektorból.”

A legutóbbi maradványérték vizsgálatok során a következő modelleket vették nagyító alá a Škoda Superb új típusa mellett: Ford Mondeo, Hyundai i40, Opel (Vauxhall) Insignia, Citroen C5, Toyota Avensis, Peugeot 508 valamint Mazda 5. A típusváltozat piactól függően változott, de az eredmény mindig ugyanaz: a nyertes az új Superb.

Az értékelésben olyan szempontok szerepeltek, mint a fogyasztás/CO2 kibocsátás, ár/érték arány, minőség valamint megbízhatóság. A dizájn és a márka egyes vonatkozásai is szerepet játszottak.

Meggyőző külső, kiváló műszaki tulajdonságok és minden igényt kielégítő tágasság: a teljesen új tervezésű Škoda Superb magasra tette a lécet piaci szegmensében. A Škoda zászlóshajója forradalmasította a márka arculatát. A Škoda a Volkswagen Csoport innovatív moduláris keresztmotoros platformján (MQB) alapuló harmadik generációs csúcsmodellje új szintre emelte a biztonságot, a hálózatba kapcsolás mértékét, valamint a környezetbarát jellemzőket, ezáltal a középkategóriás autók legjobbjai közé került.

A Škoda Superb 2001 óta áll a Škoda modellpalettája csúcsán. A mai napig a márka világszerte mintegy 700 000 első és második generációs modellt szállított ki a vásárlóknak. Ezzel kategóriája egyik legnépszerűbb autójává vált.

Škoda Superb Combi

Kulcsszavak: járműipar, skoda, Superb, új modell
 
A világon elsőként kapott engedélyt a Bosch és a Daimler a vezető nélküli, automatizált parkoláshoz A világon elsőként kapott engedélyt a Bosch és a Daimler a vezető nélküli, automatizált parkoláshoz Javult az üzleti hangulat a német autóiparban februárban Javult az üzleti hangulat a német autóiparban februárban Az új Škoda Superb ígérkezik a leginkább értékálló autónak A Peugeot növelte eladásait 2012-ben Az új Škoda Superb ígérkezik a leginkább értékálló autónak Ismét a Goodyear DuraTrac a legjobb terepabroncs az OFF ROAD Magazin szerint Növelte forgalmát és nyereségét a Volvo Trucks Növelte forgalmát és nyereségét a Volvo Trucks
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1