Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Mazda izgalmas szabadidőautóval érkezik Frankfurtba

A Mazda izgalmas szabadidőautóval érkezik Frankfurtba

2015. szeptember 15.
A 2015. évi Frankfurti Autószalonon tartja világpremierjét a Mazda kifinomult, ugyanakkor tekintélyt parancsoló új szabadidőautó-tanulmánya.

Mazda KOERU

A Mazda ismét hangsúlyosan jelzi jelenlétét a 2015-ös Frankfurti Autószalonon: a hagyományokat rendre megkérdőjelező japán autógyártó a világon elsőként itt mutatja be új szabadidőjármű-koncepcióját, a Mazda KOERU tanulmányautót.

Ahogy a név is sugallja - a japán koeru szó jelentése: „meghaladni”, „túllépni” -, a tanulmány a Mazda azon törekvését testesíti meg, hogy a szokásost meghaladó értékeket biztosítson ügyfeleinek. Ebben a minőségében a KOERU erőt, vitalitást és kiemelkedő mértékű kifinomultságot sugároz; merészen tolmácsolva a vállalat „KODO – A mozgás lelke” formai filozófiáját, amely a márka díjnyertes modellkínálatának stiláris alapját is megteremtette.

A nagyvonalú arányok és a mélyre húzódó utastér egyszerre kelti a sebesség és a tágasság érzetét, ami ellentmondást nem tűrő megjelenést kölcsönöz a tanulmányautónak. A KODO jellegzetes szárnymotívuma eltökéltségről tanúskodik, miközben a LED-es fénygyűrűk egy zabolázatlan vadállat csillogó, büszke tekintetét idézik fel. Az első és hátsó kerékíveket kirajzoló karaktervonalak a nagyméretű kerekek felé tartva olyan hatást ébresztenek, mintha izmos lábak kapaszkodnának a talajba. Egészében véve a szabadidő-tanulmány egy ragadozó állat erejét és mozgékonyságát – valamint büszkeségét és tökéletes kifinomultságát – tolmácsolja; lenyűgöző arányai és érdekfeszítő formavilága a japán esztétikai értékekre történő, egyértelmű utalás.

Mazda KOERU

A KOERU kecses vonalvezetése egyben a kiemelkedő aerodinamikai teljesítmény záloga is, biztosítva a menetszél optimális áramlását a karosszéria felett, és elfojtva a padlólemez alatt ébredő légörvényeket – ezek a részletek még stabilabbá teszik a gépkocsit, különösen nagy sebességeknél. A tanulmányautón alkalmazott, különleges zaj- és rezgéscsillapító technológiák még finomabb, még csendesebb utazási élményről gondoskodnak.

Evolúció mozgásban


A legújabb SKYACTIV technológiákkal felvértezett KOERU azt a Jinba Ittai közvetlen vezethetőséget garantálja, amellyel a Mazda összes modelljében találkozhatunk. Olyan részletekről van szó, mint a könnyű, mégis merev karosszéria, illetve futómű; a vezető-központú felfüggesztés és kormánymű; valamint a Mazda sportautó-hagyományainak szellemében épített, innovatív, üzemanyag-takarékos erőforrások. Mindez együtt a márkára jellemző vezetési élmény garanciája.

A progresszív szellemiségű ügyfeleknek szánt, forradalmian újszerű KOERU tanulmányautó egyértelmű üzenetet közvetít a gyorsan növekvő, egyre élesebb versenylázában égő piaci szegmens résztvevői felé.

Mazda KOERU

Kulcsszavak: autókiállítás, autószalon, Frankfurt, IAA, KOERU, mazda
 
A Mazda izgalmas szabadidőautóval érkezik Frankfurtba Az XC90 megmutatta új arcát A Mazda izgalmas szabadidőautóval érkezik Frankfurtba Az új Hyundai i20 - Kategóriaelső helykínálat és a szegmensben soha nem látott technológiák A Mazda izgalmas szabadidőautóval érkezik Frankfurtba Kia Niro, a városok hőse A BMW vadonatúj modellek világpremierjével érkezik a 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonra A BMW vadonatúj modellek világpremierjével érkezik a 2015-ös Frankfurti Nemzetközi Autószalonra Opel OnStar, KARL, Corsa OPC termékoffenzíva a Genfi Autószalonon Opel OnStar, KARL, Corsa OPC termékoffenzíva a Genfi Autószalonon
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1