Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Jön a Malév utódja?

Jön a Malév utódja?

2016. február 09.
Egy új magyar nemzeti légitársaság alapításáról tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékese és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó képviselője hétfőn Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

Jön a Malév utódja?

A tervek szerint a gyártó hat új repülőgépet és pénzt is adna a légitársaság létrehozásához. Az orosz cég először tavaly októberben egyeztetett erről a minisztériummal. A felek becslése szerint a magyar bruttó hazai terméknek (GDP) évente 110 millió eurós (34 milliárd forint) hasznot termelne egy nemzeti légitársaság létrehozása - hangzott el.

Jevgenyij Andrasnyikov, a Szuhoj polgári repülőgépek gyártásáért felelős vezérigazgató-helyettese a hírműsornak azt mondta, a cégnek és Superjet 100-as gépüknek kiváló ugródeszka lenne a magyar nemzeti légitársaság, ugyanakkor megbízható partnerek lennének, nem csak az új vállalat sikereit, hanem a kockázatait is vállalnák.

Tasó László, a szaktárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkár azt mondta, valamennyi ilyen vagy ilyen jellegű projektet, amely a lakosság, az ország érdekeinek a szolgálatában áll vagy állhat, azt megvizsgálják és támogatják.

Jön a Malév utódja?

A Malév, az egykori magyar nemzeti légitársasága, 4 évvel ezelőtt, 2012. február 4-én állt le szinte folyamatos 66 évnyi működés után.

A Szuhoj 2000-ben kezdte el tervezni az olasz Alenia Aermacchival közösen a Superjet 100-as regionális, sugárhajtású repülőgépét, amely 2011-ben mutatkozott be az Armavia flottájában. A konfigurációtól függően 78-98 utas szállítására alkalmas gépből eddig 368-at adtak el, elsősorban orosz légitársaságok állították eddig üzembe a típust.

Kulcsszavak: gazdaság, légi közlekedés, légitársaság, Magyarország, nfm, Superjet 100, Szuhoj
 
Jön a Malév utódja? 75 percenként ad el egy autót a Ford Magyarországon Jön a Malév utódja? Két éve állt le a Malév Jön a Malév utódja? Hogyan értékesítsük használtautónkat? Jön a Malév utódja? Venezuela megvett 13 ezer kínai Chery autót Magyarországon 30 százalékot meghaladóan nőtt a forgalomba helyezett gépkocsik száma júniusban Magyarországon 30 százalékot meghaladóan nőtt a forgalomba helyezett gépkocsik száma júniusban
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1