Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban

A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban

2016. június 15.
A Nissan nagyot lép előre Intelligens Mobilitás jövőképének megvalósításában: a Nissan LEAF gyártásának is otthont adó sunderlandi gyárban bevezeti a napenergia használatát.

A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban

A Nissan új naperőművet üzemelt be legnagyobb európai gyártási helyszínén. Ezzel a lépéssel a vállalat az Intelligens Mobilitás felé vezető út újabb mérföldkövéhez ért.

Az új 4,75 MW-os létesítmény 19 000 fényelektromos panelből áll, és most már teljes mértékben üzemképes a Nissan sunderlandi üzemében, miközben a Nissan a káros kibocsátás- és balesetmentes közlekedésre irányuló kettős célja felé törekszik. A naperőművet 10 szélturbina mellé telepítették, melyek az eddigiekben is tiszta energiával látták el a Nissant Sunderlandben, a 100%-ban elektromos Nissan LEAF és a hozzá tartozó akkumulátorok gyártásának európai központjában.

Colin Lawther, a Nissan európai gyártással, ellátásilánc-menedzsmenttel és beszerzéssel foglalkozó alelnöke a következőket nyilatkozta: „A megújuló energia létfontosságú a Nissan Intelligens Mobilitással kapcsolatos jövőképe számára. Több mint 50 000 Nissan LEAF járművet gyártottunk Európában, és most már elérhető az iparágat vezető 250 km-es hatótávolságú LEAF is. A sunderlandi üzem 10 szélturbinája korábban is termelt energiát, azonban az új naperőmű tovább csökkenteni majd a Nissan járművek környezetterhelését a teljes életciklus alatt.”

A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban

A Nissan 2005-ben kezdett el megújuló energiaforrásokat bevezetni Sunderlandben, amikor a vállalat a helyszínen beüzemelte az első szélturbináját. Ez a 10 szélturbina 6,6 MW, a naperőmű pedig 4,75 MW energiát termel, így Sunderlandben a megújuló energiaforrások összteljesítménye 11,35 MW. Ez az üzem energiaszükségleteinek 7%-át fedezi, amivel 31 374 járművet képesek legyártani.

A naperőmű a Nissan Sunderlandben található járműtesztelési pályájának közepén került telepítésre egy partnervállalat, a European Energy Photovoltaics által úgy, hogy a megtermelt energia 100%-át a Nissan használja majd fel.

Az üzembe helyezés egybeesik egy jeles alkalommal is: a Nissan egyesült királyságbeli autógyártásnak 30. évfordulóját ünnepli, amivel minden idők legnagyobb autógyártója lett az országban. A Nissan ma körülbelül 40 000 munkahelyet biztosít itt a járműtervezés, mérnöki munka, gyártás, alkatrész-kereskedelem, értékesítés, marketing, márkakereskedői hálózat és ellátási lánc területén.

A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban

A a zéró-emissziós mobilitást és a balesetmentes közlekedést céljául kitűző Nissan Intelligens Mobilitás jövőkép határozza meg a Nissan termék- és technológiafejlesztését. A legfontosabb vállalati döntéseket három fő kérdés mentén hozzák majd meg: milyen meghajtásúak legyenek az autók, milyen vezetési módok legyenek elérhetők, és milyen módon illeszkednek majd az autók a jövő társadalmába.

A közelmúltban olyan, az elektromos járművekkel és következő generációs akkumulátor-technológiával kapcsolatos kezdeményezések kerültek bejelentésre, mint:

Az elektromosautó-akkumulátorok új generációjank egyesült királyságbeli gyártása.

Egy nagyszabású „vehicle-to-grid” (járműből a hálózatra) kísérleti rendszer tesztje az Egyesült Királyságban az Enel energiaszolgáltatóval együttműködve, melyben a Nissan elektromos járműveket hatékony, rugalmas áramforrásként használják majd az országos elektromos hálózatban.

Ennek keretében egy 100 „vehicle-to-grid” egységet felölelő teszt veszi kezdetét az Egyesült Királyságban még ebben az évben.

A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban

Ezzel a Nissan elektromos járművek tulajdonosai visszatáplálhatják autóik akkumulátorban tárolt energiáját a brit hálózatba; ezzel egy költséghatékony, fenntartható és megbízható energiaforrást biztosítanak, miközben pénzt takaríthatnak meg vagy kereshetnek is akár.

Az energiagazdálkodás területén globális iparági vezetőnek számító Eatonnal együtt kifejlesztett, forradalmian új xStorage háztartási energiatároló rendszer. Ez a rendszer, amellett, hogy „második életet” ad a Nissan elektromos autók akkumulátorainak, olyan, teljesen integrált energiatárolási megoldást kínál a fogyasztóknak, mely ismét az ő kezükbe adja az energiagazdálkodást és -elosztást
Annak megerősítése, hogy 2017 végéig a Nissan integrálja majd a V2G technológiát és energiatárolási megoldásokat összes nagyobb európai irodájában.
 
Kulcsszavak: autógyár, autóipar, környezetvédelem, leaf, nissan, Sunderland
 
A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban A nyáron indul egy új Suzuki-modell gyártása Esztergomban A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban A Renault-Nissan és a Daimler tovább bővíti együttműködését A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban Felpörögnek a villanyautók Németországban A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban Kis benzinmotorokat gyárt az Opel Szentgotthárdon Az új Caddy – Mindig a legjobb választás Az új Caddy – Mindig a legjobb választás
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1