Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A gépjármű márkakereskedők 5-10 százalékos növekedésre számítanak az idén

A gépjármű márkakereskedők 5-10 százalékos növekedésre számítanak az idén

2017. november 23.
A magyarországi gépjármű márkakereskedések többsége az idén a tavalyinál lassabb, 5-10 százalékos növekedést vár, a munkaerőhiány, illetve a bérek és járulékok jelentős emelkedése azonban problémát okoz a szereplőknek - derül ki a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) felméréséből.

A gépjármű márkakereskedők 5-10 százalékos növekedésre számítanak az idén

Az újautó eladások növelése érdekében a szövetség a környezetre kiemelten káros, illetve a hamis dokumentumokkal, a vásárlók megtévesztésével értékesített import használtautók visszaszorítását szorgalmazza.

A GÉMOSZ szerdai, MTI-nek küldött közleménye ismerteti: a magyarországi márkakereskedések 63 százaléka elégedett a tavalyi eredményével, és további, bár lassabb növekedést vár a piacon, a munkaerőhiányt azonban 63 százalék, a bérek és járulékok drasztikus emelkedését pedig 59 százalék nevezte a legnagyobb gondnak.    

A válaszadók által forgalmazott márkák kínálatában 78 százalékban szerepel elektromos vagy hibrid modell, a vásárlók többsége mindkét technológia iránt érdeklődik.

A gépjármű márkakereskedők 5-10 százalékos növekedésre számítanak az idén

A jelentés szerint a teljes új autó kereskedelem 688 szalonban, 399 telephelyen bonyolódik, ez csaknem megegyezik a 2015-ös adatokkal. A budapesti és pest megyei kereskedések aránya továbbra is kiemelkedően magas. A márkakereskedések száma az évek óta növekedő piac ellenére sem nőtt, a piacon működő tulajdonosok újabb márkákat vállalva és a meglévő telephelyeiket kihasználva fejlődtek. Adataik szerint 2015-2017 között közel 38 százalékkal nőttek az új autó eladások, míg a szalonok száma csupán 2,5 százalékkal emelkedett.

A GÉMOSZ felmérése szerint a márkakereskedői kör stabil, jól működő, képesek megfelelően kezelni a növekedő mennyiségi és minőségi elvárásokkal jelentkező keresletet.

Kulcsszavak: értékesítés, GÉMOSZ, jármű kereskedelem, járműipar, új autó
 
Ha szeret biciklizni, válasszon Hondát! Ha szeret biciklizni, válasszon Hondát! Renault Trucks C Xload: A pehelysúlyú 8X4-es Renault Trucks C Xload: A pehelysúlyú 8X4-es A gépjármű márkakereskedők 5-10 százalékos növekedésre számítanak az idén Az Opel ADAM díjat nyert az év legjobb belső designjáért A gépjármű márkakereskedők 5-10 százalékos növekedésre számítanak az idén A Ford egyike a világ 50 leginnovatívabb vállalatának Februárban is tovább növekedett a Škoda Februárban is tovább növekedett a Škoda
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1