Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Gyorsuló ütemben nőtt az európai autópiac júniusban

Gyorsuló ütemben nőtt az európai autópiac júniusban

2018. július 20.
A szerény májusi emelkedés után jelentősen, éves összevetésben 5,2 százalékkal nőtt a forgalomba állított új személygépkocsik száma az Európai Unióban júniusban, a francia és a spanyol piac felfutásának köszönhetően, a kereslet bővülésének főleg a Volkswagen német autógyártó konszern volt a haszonélvezője.

Gyorsuló ütemben nőtt az európai autópiac júniusban

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) kedden nyilvánosságra hozott jelentése szerint az Európai Unió 28 tagállamában több mint 1,56 millió autót helyeztek forgalomba júniusban, 5,2 százalékkal többet, mint 1 évvel korábban. Májusban mindössze 0,8 százalékos volt a növekedés.

A legnagyobb piacok közül Franciaországban 9,2 százalékkal, Spanyolországban 8,0 százalékkal, Németországban 4,2 százalékkal nőtt, míg Olaszországban 7,3 százalékkal, Nagy-Britanniában pedig 3,5 százalékkal esett vissza az új autók száma.

Az idei első fél évben 2,9 százalékkal, több mint 8 millió 449 ezerre emelkedett az utakra került új autók száma a 28 uniós országban. Az öt nagy piac közül Spanyolországban 10,1, Franciaországban 4,7, Németországban pedig 2,9 százalékkal nőtt, míg Nagy-Britanniában 6,3, Olaszországban pedig 1,4 százalékkal csökkent az átadott új autók száma.

Piaci részesedés szerint sorba állítva a német Volkswagen-csoport, a legnagyobb európai gyártó 8,0 százalékkal, a PSA-csoport (Peugeot, Citroen, Opel/Vauxhall, DS) 65,1 százalékkal, a francia Renault pedig 5,0 százalékkal tudta növelni eladásait január-júniusban. A PSA esetében a kiugróan magas arányt az Opel/Vauxhall tavaly augusztusi átvétele magyarázza.

Gyorsuló ütemben nőtt az európai autópiac júniusban

A Renault után következő Fiat-Chrysler 2,2 százalékkal, a Ford 4,1 százalékkal, a BMW 0,3 százalékkal, a Daimler pedig 1,7 százalékkal kevesebb, míg a Toyota 6,6 százalékkal, a Hyundai pedig 7,8 százalékkal több új autót adott át tulajdonosának az első félévben.

Júniusban a Volkswagen-csoport 13,3 százalékos, a PSA 65,8 százalékos, a Renault 4,7 százalékos, a Toyota 13,7 százalékos, a Hyundai pedig 6,0 százalékos emelkedést, míg az az FCA-csoport 2,6 százalékos, a Ford 8,6 százalékos, a Daimler 5,2 százalékos a Toyota pedig 4,2 százalékos csökkenést könyvelhetett el.

Az ACEA statisztikája szerint Magyarországon júniusban 30,6 százalékkal, 14 192-re, az első fél évben pedig 29,0 százalékkal, 70 ezer 733-ra emelkedett az üzembe helyezett új autók száma.

Kulcsszavak: ACEA, értékesítés, európa, jármű kereskedelem, járműipar
 
Növekszik az alternatív hajtású autók részaránya a németországi eladásokban Növekszik az alternatív hajtású autók részaránya a németországi eladásokban Tiszta teljesítmény: már az összes MINI modell teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait Tiszta teljesítmény: már az összes MINI modell teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait Gyorsuló ütemben nőtt az európai autópiac júniusban Terjeszkedik a kanadai New Flyer buszgyártó Gyorsuló ütemben nőtt az európai autópiac júniusban Nagy dobásra készül a Ford a nyári szezonra Gyorsuló ütemben nőtt az európai autópiac júniusban Továbbra is az Opel növekszik a leggyorsabban a magyar piacon
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1