Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Az AutoWallis növelte eredményét és árbevételét az első fél évben

Az AutoWallis növelte eredményét és árbevételét az első fél évben

2019. szeptember 25.
Az AutoWallis átfogó eredménye 148 százalékkal 458 millió forintra, árbevétele pedig 21 százalékkal, 38,4 milliárd forintra nőtt az első fél évben - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Az AutoWallis növelte eredményét és árbevételét az első fél évben

Az IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) szerint elkészített, konszolidált, nem auditált jelentésben kiemelték: az eredmény növekedéséhez AutoWallis mindhárom üzletága - a nemzetközi és belföldi disztribúciós, illetve autóipari szolgáltatói - hozzájárult, de főként az utóbbi kettő teljesített kiemelkedően.

Az árbevétel-növekedés alapja, hogy miközben az EU-ban 3,1 százalékkal esett vissza az újautó-értékesítés az időszakban, a magyar újautó-piac 5,3 százalékkal, a 2014 után csatlakozó tagállamokban 1,4 százalékkal bővült. A csoport "értékteremtő képessége szempontjából Kelet-Közép-Európa és a Balkán tekinthető tényleges működési régiójának".

Közleményük szerint az árbevétel növekedési üteménél is nagyobb mértékben javult a működés hatékonysága.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója az első féléves eredmények kapcsán kiemelte, hogy a társaság az év elején meghirdetett ötéves stratégiában kijelölt úton halad: az első féléves adatok jól mutatják a lehetőségeket az organikus növekedés terén, és az is látszik, hogy az AutoWallis piacai az uniós átlagot meghaladó növekedést képesek felmutatni.


Az AutoWallis növelte eredményét és árbevételét az első fél évben

A vezérigazgató rámutatott, hogy a stratégiában olyan akvizíciókkal számolnak, amelyek az árbevétel és az eredmény növekedéséhez egyaránt hozzájárulnak. Eddig 20 konkrét, potenciális akvizíciós célpontot azonosítottak, melyek közül több esetben megtörtént a kapcsolatfelvétel, az adatgyűjtések elindultak, és az elsőkörös ajánlatok több esetben megtörténtek.

A csoport három üzletága közül a nemzetközi disztribúciós üzletág árbevétele 11 százalékkal nőtt, elsősorban a 13,5 százalékkal 1076 darabra emelkedő új autóértékesítés révén. A belföldi disztribúciós üzletág új autó eladásait 22 százalékkal 1638, míg használt autó eladásait 75 százalékkal 454 darabra növelte, ezzel árbevétele 31 százalékkal bővült.

Kiemelték azt is, hogy a legnagyobb eredménytermelő képességű autóipari szolgáltatás árbevételen belüli részesedése egy százalékponttal 10 százalékra emelkedett, árbevétele 24 százalékkal bővült, miközben az árbevétel-arányos nyereségessége több mint duplájára emelkedett. A gépjárműkölcsönzés területén a csoport a Sixt márkával van jelen, melynek eredményére jelentős hatással van a Liszt Ferenc Repülőtérre érkező utasok számának dinamikus, az első fél évben 7,5 százalékos növekedése.

Az AutoWallis növelte eredményét és árbevételét az első fél évben

A csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozik. A csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a MINI, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Ssangyong, a Saab alkatrészek utánpótlása.

A AutoWallis részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, kedden a papír árfpolyama 114 forinton zárt. Az elmúlt egy évben legmagasabb ára 266, a legalacsonyabb 85 forint volt.

Kulcsszavak: AutoWallis, értékesítés, jármű kereskedelem, új autó
 
Jönnek a BMW M modellek exkluzív márkakereskedései Jönnek a BMW M modellek exkluzív márkakereskedései Minden idők legjobb júliusát könyvelheti el a Jaguar Land Rover csoport Minden idők legjobb júliusát könyvelheti el a Jaguar Land Rover csoport Az AutoWallis növelte eredményét és árbevételét az első fél évben Megkezdődött az új Ford Kuga gyártása Állami támogatás: máris kapkodnak az elektromos autók után Állami támogatás: máris kapkodnak az elektromos autók után Az AutoWallis növelte eredményét és árbevételét az első fél évben Airbus: 11 ezer új gépre lesz igény 20 év alatt a csendes-óceáni régióban
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1