Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Harmadával csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az első negyedévben Ausztriában

Harmadával csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az első negyedévben Ausztriában

2020. április 14.
Ausztriában márciusban kétharmadával, az első negyedévben pedig egyharmadával kevesebb új autót helyeztek forgalomba az egy évvel korábbihoz képest a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozások okozta keresletcsökkenés miatt.

Harmadával csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az első negyedévben Ausztriában

A Statistik Austria osztrák nemzeti statisztikai hivatal csütörtökön publikált jelentése szerint januártól márciusig 54,6 ezer személygépkocsit helyeztek forgalomba Ausztriában, 32,4 százalékkal kevesebbet a 2019 első negyedévinél. Januárban 9,1 százalékkal kevesebb, 22,9 ezer személygépkocsi kelt el, februárban 10,9 százalékkal kevesebb, 21,1 ezer, márciusban viszont már 66,7 százalékkal kevesebb, 10,6 ezer.

A forgalomba helyezett új személygépkocsik számának márciusi nagymértékű visszaesését a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseknek tulajdonítja a Statistik Austria jelentése.

Az első negyedévben jelentős mértékben csökkent a benzin és dízel üzemű autók forgalomba helyezése, növekedett viszont a hibrid üzemű személygépkocsiké. A benzin üzemű autók forgalomba helyezése 42,7 százalékkal csökkent, a dízel üzemű autóké pedig 32,3 százalékkal. Csökkent még a teljesen elektromos autók eladása is, 4,5 százalékkal 2428-ra. A benzin üzemű autók az első negyedévi forgalomba helyezések 46,1 százalékát, a dízelesek pedig a 39 százalékát tették ki.

Növekedett viszont a benzin-elektromos és a dízel-elektromos hibridek, valamint a földgáz üzemű autók forgalomba helyezése. A benzines hibrideké 110,7 százalékkal, a dízeles hibrideké pedig 82,5 százalékkal. A földgázüzemű autóké 273,1 százalékkal szökött fel.


Harmadával csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az első negyedévben Ausztriában

A VW márka 16,1 százalékkal, a Skoda 9,7 százalékkal, a Seat pedig 7,6 százalékkal részesedett az első negyedévi forgalomba helyezésekből.

Abszolút számokban a tíz legnépszerűbb márka mindegyike két számjegyű csökkenést szenvedett el az első negyedévi forgalomba helyezésekben: a Mercedes 10,0 százalékkal, a Hyundai 11,2 százalékkal, a BMW 14,3 százalékkal, a Skoda 24,9 százalékkal, az Audi 26,4 százalékkal, a Seat 29,3 százalékkal, a VW 37,5 százalékkal, a Renault 41,6 százalékkal, a Ford 45,8 százalékkal, az Opel pedig 46,8 százalékkal kevesebb személygépkocsit adott el mint egy évvel korábban.

Tehergépjárművet 71,6 ezret helyeztek forgalomba az első negyedévben Ausztriában, 31,7 százalékkal kevesebbet mint tavaly. Ezen belül 5,8 százalékkal növekedett viszont a forgalomba helyezett mezőgazdasági és erdőgazdasági vontatógépek száma. A nyergesvontatók (kamionok) száma 40,5 százalékkal csökkent, a teherautóké pedig a különböző tömegosztályokban 25-31 százalékkal. Motorkerékpárt 44,3 százalékkal kevesebbet helyeztek forgalomba az idei első negyedévben mint tavaly.

Kulcsszavak: Ausztria, értékesítés, jármű kereskedelem
 
Továbbra is a MINI kisautói a hosszú távú értéktartás nagyjai Továbbra is a MINI kisautói a hosszú távú értéktartás nagyjai Harmadával csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az első negyedévben Ausztriában Szándéknyilatkozat Magyarország és Burgenland közlekedési kapcsolatainak fejlesztéséről A BMW Group ismét a világ vezető prémiumautó-gyártójaként zárta az évet A BMW Group ismét a világ vezető prémiumautó-gyártójaként zárta az évet Harmadával csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az első negyedévben Ausztriában Szeretjük a Toyota hibridjeit Megérkezett a márkakereskedésekbe a megújult Nissan Qashqai és X-Trail Megérkezett a márkakereskedésekbe a megújult Nissan Qashqai és X-Trail
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1