Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Volkswagen csoport április 20-tól fokozatosan újraindítja a termelést

A Volkswagen csoport április 20-tól fokozatosan újraindítja a termelést

2020. április 17.
Április 20-tól fokozatosan újraindítják a koronavírus-világjárvány miatt felfüggesztett termelést a Volkswagen német autógyártó társaság európai üzemeiben.

A Volkswagen április 20-tól fokozatosan újraindítja a termelést

A Volkswagen Csoport (Volkswagen Group - VW) névadó márkájánál a németországi üzemek közül elsőként Zwickauban indul újra a termelés, ahol tavaly év végén elkezdték az első teljesen elektromos Volkswagen személyautó, az ID.3 sorozatgyártását.

Ugyancsak április 20-tól felveszik a munkát a szlovákiai, pozsonyi üzemben.

A következő, április 27-vel kezdődő héten fokozatosan újraindítják a többi németországi Volkswagen-gyárat, és elkezdik a termelést Portugáliában, Spanyolországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban. Májusban Dél-Afrikában, Argentínában, Brazíliában és Mexikóban is beindítják az üzemeket.

A társaság az utóbbi három hetet az előkészületekre fordította. Kidolgoztak a többi között egy 100 pontból álló járványügyi szabályzatot a fertőzésveszély minimalizálására, és igyekeztek újjászervezni a járvány miatt szétzilálódott szállítási láncolatokat.

A Volkswagen április 20-tól fokozatosan újraindítja a termelést

A VW tavaly alapított alkatrészellátó részlegénél (Volkswagen Group Components) - amelyhez világszerte 60 üzem és 80 ezer dolgozó tartozik - már április 6-án elkezdték a termelés helyreállítását, először a braunschweigi és a kasseli üzemben, majd április 14-től Salzgitterben, Chemnitzben, Hannoverben és a négy lengyelországi üzemben.

A művelet célja a termelés felfuttatása Kínában, ahol decemberben elkezdődött a koronavírus-járvány. A művelet sikeres, a csoport 33 kínai autógyára és alkatrészgyártó üzeme közül már 32-ben ismét dolgoznak - áll a VW közleményében, amely szerint kínai munkatársaik körében egyetlen koronavírus-fertőzést sem regisztráltak.


Kulcsszavak: autógyár, autóipar, Volkswagen Csoport, Zwickau
 
Új megállapodást írt alá a Volkswagen Group China, a JAC és a SEAT az e-mobilitás bővítésére Új megállapodást írt alá a Volkswagen Group China, a JAC és a SEAT az e-mobilitás bővítésére A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban A Nissan naperőművet üzemel be sunderlandi gyárban Érkezik az új BMW 5-ös sorozat: forradalmi újítás a gyártás-előkészítésben Érkezik az új BMW 5-ös sorozat: forradalmi újítás a gyártás-előkészítésben Új elektromos autót épít a Ford, megszorongatná vele a Teslát Új elektromos autót épít a Ford, megszorongatná vele a Teslát A Volkswagen Csoport stabil eredménnyel kezdte a második negyedévet A Volkswagen Csoport stabil eredménnyel kezdte a második negyedévet
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1