Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Kia rekordmértékű hibrid- és elektromos autó eladásokat produkált 2020 első negyedévében

A Kia rekordmértékű hibrid- és elektromos autó eladásokat produkált 2020 első negyedévében

2020. április 17.
A Kia európai piaci részesedése 3,7%-ra, Magyarországon 5,2%-ra nőtt 2020 első negyedévében. A piac jelentős visszaesése ellenére a Kia elektromos és hibrid hajtású modelljeinek értékesítése 20,8%-kal emelkedett Európában.A Kia rekordmértékű hibrid- és elektromos autó eladásokat produkált 2020 első negyedévében

A Kia Motors Europe rekordeladásokat ért el a Kia elektromos és hibrid hajtású modelljeivel 2020 első negyedévében a koronavírus okozta világválság és az abból következő általános keresletcsökkenés ellenére. Ugyanezen időszakban a Kia európai piaci részesedése minden korábbinál magasabbra emelkedett.

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai alapján a Kia európai összeladásai valamelyest visszaestek 2020 első negyedévében (113 026 darabos értékesítés), amely összességében 14,5%-os értékesítés-csökkenést jelent a márka mindenkori európai rekord negyedévéhez, 2019 első három hónapjához viszonyítva (132 174 darab).

Ez a visszaesés azonban jelentősen kisebb a teljes európai autóipari szektor össz-csökkenésénél (az új autók értékesítése 26,3%-kal esett vissza az EU és az EFTA országaiban, valamint az Egyesült Királyságban). A Kia piaci részesedése ugyanebben az időszakban a 2020-as első negyedév 3,2%-áról 3,7%-ra emelkedett, ami a márka eddigi legjobb ilyen mutatója.

A Kia rekordmértékű hibrid- és elektromos autó eladásokat produkált 2020 első negyedévében

Az ismert gazdasági és iparági nehézségek ellenére a hibrid és az elektromos hajtású Kia modellek európai értékesítési számai 20,8%-kal emelkedtek (összesen 21 340 darab), így immár ezek teszik ki a márka európai eladásainak közel egyötödét (18,9%). 2020 első három hónapjában ez a részarány még csak 13,4%-os volt.

Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője elmondta:

“2020 első három hónapja az egész világot és vele az európai autóipart is megviselte. A Kia azonban még növelni is tudta hibrid és elektromos hajtású modelljeinek eladásait – valamennyi ilyen modellcsaládunk értékesítési számai emelkedtek az első negyedévben. Az új plug-in hibridek érkezése, a több elektromos autó, a kibővített Ceed-családdal együtt komolyan hozzájárult piaci részesdésünk jelentős növekedéséhez.”

2020 első három hónapjában a tisztán elektromos (akkumulátoros-villanymotoros) hajtású e-Niro és az e-Soul a Kia teljes hibrid- és villanyautó-eladásainak 32%-át adta (2019-ben ez az arány 22%-os volt). A plug-in hibridek – köztük az XCeed és a Ceed kombi ilyen hajtásláncú változatai - is komoly növekedést könyvelhettek el: 2020 első három hónapjában a Kia “villamosított” eladásainak 30%-át adták Európában.

A Kia rekordmértékű hibrid- és elektromos autó eladásokat produkált 2020 első negyedévében

A Világ Év Autója választáson a földkerekség legjobb városi autójának járó címet bezsebelő e-Soul sikere várhatóan a kereslet további emelkedését hozza majd. A főleg Észak-Amerikának készülő, de néhány más piacon is forgalmazott Kia Telluride 2020-ban elnyerte a Világ Év Autója választás fődíját.

A Kia legsikeresebb modellcsaládja, a Ceed (a Ceed, a Ceed Sportswagon, a ProCeed, és az XCeed) szintén növekedést könyvelhetett el 2020 első három hónapjában: 18.8%-os értékesítés-emelkedéssel, és 29 664 darabos Európai összeladással. Bár a család valamennyi modellje jól teljesített, a növekedéshez komoly lendületet adott az XCeed bevezetése 2019 végén, majd a plug-in hibrid változat piacra lépése idén.

A Ceeden kívül a Sportage (23 011 darab), a Niro (16 010 darab), a Stonic (15 115 darab) és a Picanto (13 639 darab) adja a Kia európai sikermodelljeinek ötös fogatát.

A Kia Magyarorszábon

A Kia nem csak Európában, hanem Magyarországon is rekord első negyedévet zárt 2 403 db gépjármű értékesítésével, mellyel piaci részesedését 5,2%-ra növelte.

A Kia rekordmértékű hibrid- és elektromos autó eladásokat produkált 2020 első negyedévében

Magyarországon továbbra is a Ceed, illetve az SUV modellek (Stonic, XCeed, Sportage, Sorento) a legnépszerűbb Kia modellek.

Bár az XCeed és a Ceed kombi plug-in hibrid verziói az első negyedévben Magyarországon még nem voltak elérhetőek, ügyfeleink már leadhatják rendeléseiket ezekre a típusokra is.

Hazánkban az elektromos Niro modellre eddig a forgalmazás kezdete óta 130 megrendelést vettünk fel, melyek gyártása, leszállítása és átadása folyamatos, és az év második felében fog koncentrálódni.

Kulcsszavak: elektromos autó, értékesítés, hibrid, jármű kereskedelem, járműipar, kia
 
A Kia rekordmértékű hibrid- és elektromos autó eladásokat produkált 2020 első negyedévében 120 millió svájci frankos rendelést kapott a Stadler Azerbajdzsánban A 100%-ban elektromos hajtású Kia e-Soul győzött a városi autók kategóriájában a 2020-as Világ Év Autója választáson A 100%-ban elektromos hajtású Kia e-Soul győzött a városi autók kategóriájában a 2020-as Világ Év Autója választáson Audi e-tron Bridgestone gumiabroncsokkal felszerelve kerül forgalomba Audi e-tron Bridgestone gumiabroncsokkal felszerelve kerül forgalomba Az új BMW 3-as Gran Turismo innovatív új koncepcióval bővíti a nagysikerű BMW 3-as sorozat palettáját Az új BMW 3-as Gran Turismo innovatív új koncepcióval bővíti a nagysikerű BMW 3-as sorozat palettáját Az ABB telepíti USA-szerte a nagy teljesítményű, elektromos járművekhez rendszeresített töltőket Az ABB telepíti USA-szerte a nagy teljesítményű, elektromos járművekhez rendszeresített töltőket
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1