Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Jelentősen romlott az Airbus első negyedéves pénzügyi eredménye

Jelentősen romlott az Airbus első negyedéves pénzügyi eredménye

2020. április 29.
Részben a koronavírus-járvány miatt jelentősen romlott az Airbus március 31-ével zárult első negyedéves pénzügyi eredménye az egy évvel korábbihoz képest.

Jelentősen romlott az Airbus első negyedéves pénzügyi eredménye

A toulouse-i székhelyű gyártó honlapján szerdán közölt eredménykimutatás szerint az árbevétel 12,5 százalékkal 10,6 milliárd euróra romlott a 2019 első negyedévi adatokhoz viszonyítva, az üzemi eredmény ennél is nagyobb mértékben, 56 százalékkal esett és 79 millió eurót tett ki. A büntetések és pénzügyi manőverek egyenlege, és adózás után az Airbus 481 millió eurós adózott veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a tavalyi 40 millió eurós nyereség után.

A cég eredményét a kereskedelmi repülőgépeket gyártó részleg húzta le, ez az üzletág 22 százalékkal kevesebb 7,5 milliárd euró bevételből gazdálkodhatott, és 57 milliós üzemi eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 319 millió euróval.

A teljesítményt az Airbus Helicopters húzta fel, a forgószárnyas gépeket gyártó részleg 19 százalékkal 1,2 milliárd euróra növelte bevételét és a tavalyihoz képest közel hatszor akkora üzemi szintű nyereséget produkált: 9-ről 53 millióra nőtt a nyereség.

Jelentősen romlott az Airbus első negyedéves pénzügyi eredménye

A cég közleményében megjegyezte, hogy a koronavírus-járvány miatt már visszavonták a 2019-es osztalékfizetési javaslatot, 15 milliárd eurós hitelkeretről állapodott meg a társaság a bankokkal, 2,5 milliárd euró értékben kötvényeket bocsátott ki. A következő hónapokban a cég a készpénztartalékának megőrzésére és a költségek lefaragására koncentrál. Ennek részeként 700 millió euróval csökkenti a tőkeköltést, és felfüggeszti a nem szorosan a tevékenységi körhöz tartozó programokat.

Az Airbus még márciusban visszavonta a 2020-as pénzügyi előrejelzését, mivel a koronavírus-járvány hatásait még most is vizsgálják.

Kulcsszavak: airbus, gazdaság, koronavírus
 
Jelentősen romlott az Airbus első negyedéves pénzügyi eredménye Csődbe ment az elektromos autókat értékesítő és működtető izraeli vállalkozás Elindult a gyöngyöshalászi zöldmezős Apollo gyár építése Elindult a gyöngyöshalászi zöldmezős Apollo gyár építése Jelentősen romlott az Airbus első negyedéves pénzügyi eredménye Növelte forgalmát és nyereségét a Mitsubishi Elkészült az Audi motorfejlesztő központja Elkészült az Audi motorfejlesztő központja Jelentősen romlott az Airbus első negyedéves pénzügyi eredménye Az emelkedő platina- és palládiumárak miatt drágulhatnak az autók
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1