Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Csökkent a Daimler forgalma és zuhant a nyeresége az első negyedévben

Csökkent a Daimler forgalma és zuhant a nyeresége az első negyedévben

2020. április 29.
A járványügyi korlátozások termelés- és keresletcsökkentő hatása miatt az első negyedévben a korábbinál alacsonyabb bevételre tett szert a Daimler AG és töredékére zuhant a nyeresége is a járműipari konszern honlapján szerdán publikált jelentés szerint.

Csökkent a Daimler forgalma és zuhant a nyeresége az első negyedévben

Az első negyedévben 37,223 milliárd euró bevételre tett szert a Daimler AG, devizaárfolyam hatással kiigazítva 6 százalékkal kisebbre az egy évvel korábbi 39,698 milliárd eurónál.

Európában a bevétel 8 százalékkal 15,344 milliárd euróra, ezen belül Németországban 7 százalékkal 5,940 milliárd euróra csökkent. Észak-Amerikában 4 százalékkal csökkent a Daimler bevétele 11,149 milliárd euróra, Kínában pedig 13 százalékkal 3,829 milliárd euróra.

A Daimler működési eredménye az első negyedévben 78 százalékkal 617 millió euróra csökkent 2,798 milliárd euróról, nettó nyeresége pedig 92 százalékkal 168 millió euróra 2,149 milliárd euróról. Az egy részvényre jutó nyereség 9 centre csökkent 1,96 euróról.

A Daimler az első negyedévben 644 ezer járművet értékesített, 17 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 774 ezernél. Ezen belül a Mercedes-Benz személygépkocsik eladása 15 százalékkal 471 ezerre csökkent 555 ezerről, a Mercedes-benz furgonoké 22 százalékkal 76 ezerre, a Daimler tehergépjárműveké 20 százalékkal 92 ezerre, a Daimler buszoké 8 százalékkal 5 ezerre.

Csökkent a Daimler forgalma és zuhant a nyeresége az első negyedévben

A Daimler az autóiparban általában is jelentős termeléscsökkenésre számít az idén a járványellenes működési korlátozások és az ezzel párhuzamosan bekövetkezett keresletcsökkenés miatt. Az IHS Markit gazdaságkutató intézet prognózisa szerint az idén az autóeladások világszerte egy ötödével maradnak majd el a tavalyitól. A járvány negatív hatásai az év második negyedében mutatkoznak majd meg a legnagyobb mértékben a globális autóipar teljesítményében.

A Daimler mindezek miatt arra számít, hogy az éves eredménye, az értékesítési árbevétel, az üzemi eredmény és a nyereség is elmarad majd a tavalyitól.

A Daimler részvénye 30,49 eurón 0,21 százalékkal erősödött szerdán a frankfurti tőzsdén a nyitást követően. Az év eleje óta a részvény 38 százalékot veszített árfolyamából.

Csökkent a Daimler forgalma és zuhant a nyeresége az első negyedévben
Kulcsszavak: autógyár, daimler, gazdaság, járműipar, mercedes-benz
 
Csökkent a Daimler forgalma és zuhant a nyeresége az első negyedévben Elindult a kgfb kampány, emelkednek a kgfb-díjak Csökkent a Daimler forgalma és zuhant a nyeresége az első negyedévben A Hyundai Motor márkaértéke a világ ötven legjobbja között A gépjármű márkakereskedők 5-10 százalékos növekedésre számítanak az idén A gépjármű márkakereskedők 5-10 százalékos növekedésre számítanak az idén Kiemelkedően környezetbarát a PSA Peugeot Citroën által kifejlesztett SCR technika Kiemelkedően környezetbarát a PSA Peugeot Citroën által kifejlesztett SCR technika Csökkent a Daimler forgalma és zuhant a nyeresége az első negyedévben Megkezdődik az M4-es autópálya építése Abony és Fegyvernek között
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1