Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A körülmények ellenére áprilisban is az élen végzett a Toyota Magyarországon

A körülmények ellenére áprilisban is az élen végzett a Toyota Magyarországon

2020. május 06.
A Toyota-csoport mindkét márkája erősebben indította a második negyedévet, mint konkurenseik többsége. A Toyota megőrizte piacvezető helyét, a Lexus pedig a prémium szegmensben mutatott példát stabilitásból.

A körülmények ellenére áprilisban is az élen végzett a Toyota Magyarországon

A koronavírus okozta általános bizonytalanság és konkrét gazdasági nehézségek, valamint a védekezés részeként bevezetett korlátozások együttesen rendkívül súlyosan érintették a hazai újautó-eladásokat. Áprilisban pontosan fele annyi új autót vásároltak Magyarországon, mint egy évvel korábban (-50,3%); az év első négy hónapjában 16,9 százalékkal esett vissza a forgalom.

A Datahouse által közölt adatokból kiderült, hogy a hazai képviselettel rendelkező személygépjármű-márkák közül mindössze három, a Toyota, a Citroën és a Ssangyong tudta növelni forgalmát áprilisban. Ennek köszönhetően a Toyota az év negyedik hónapját is a magyar újautó-piac legerősebb képviselőjeként zárta: 759 darab eladott személyautóval a piac 12,30 százalékát tudhatta magáénak és a Top10-ből egyedüliként növelte eladásait a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Ezzel összességében tovább növelte előnyét a márkák rangsorában: a januártól áprilisig tartó időszakban 11 százalékos piacrésszel és 4275 darabos forgalommal vezeti a mezőnyt. A tavalyi év azonos időszakához képest ez a darabszámok tekintetében 37,6 százalékos erősödést, a piaci részesedés terén pedig közel 4,5 százalékpontos növekedést jelent.

A haszonjárművek piacán szerényebb mértékben, de szintén csökkent a forgalom: áprilisban -33,1 százalékot, január-április viszonylatában -15,5 százalékot regisztrált a piac. A Toyota azon kevesek között volt, akik nem veszítettek darabszámot ebben a nehéz időszakban sem; ennek köszönhetően a márka mindkét viszonylatban a tavalyi hatodik helyről a harmadikra lépett előre.

A körülmények ellenére áprilisban is az élen végzett a Toyota Magyarországon

A két szegmens (szgk. + kishaszonjármű) összesített piacán ugyancsak a Toyota győzött áprilisban, és ezzel az év első harmadára vetítve a második helyen áll, egyre közelebb araszolva a dobogó legfelső fokához.

Ami a prémium személygépkocsik eladásait illeti, a Lexus sem veszített piacot az év eddigi időszakában. Áprilisban a szegmens egyik legcsekélyebb visszaesését könyvelhette el a prémium kategóriában, így az év eddigi időszakában továbbra is őrzi pozitív lendületét (+19,8%) a jellemzően zsugorodó (áprilisban -44,6%, január-áprilisban -6,8%) piacon.

További figyelemreméltó tény, hogy a Toyota az egyetlen gyártó, amely személyautóval és szabadidőjárművel egyaránt képviselteti magát a tíz legnépszerűbb típus között. A Corolla stabilan őrzi dobogós helyét a legkeresettebb modellek versenyében, és a RAV4 is versenyben tudott maradni a piac visszaesésének ellenére. A Corolla értelemszerűen a legnépszerűbb alsó-középkategóriás modell, míg a RAV4 áprilisban állt fel a dobogó harmadik fokára.

Számos további szegmensben is sikert arattak a Toyota típusai: az év első négy hónapjában a maga méretosztályában dobogós helyen áll az Aygo, a Proace és a Hilux, míg a Yaris továbbra is vezeti a városi kisautók eladásait. Áprilisban rajtuk kívül a Toyota Camry és a Lexus ES 300h is méretosztályuk legjobbjai közé emelkedtek.

Kulcsszavak: értékesítés, jármű kereskedelem, járműipar, toyota
 
Új márkakereskedés a Peugeot hálózatban Új márkakereskedés a Peugeot hálózatban Hatéves mélypontra süllyedt a forgalomba helyezett új autók száma Nagy-Britanniában tavaly Hatéves mélypontra süllyedt a forgalomba helyezett új autók száma Nagy-Britanniában tavaly A körülmények ellenére áprilisban is az élen végzett a Toyota Magyarországon Shell Eco-marathon: tizedével könnyebb a győri autó Így képzeli el a Toyota autómegosztó szolgáltatásait és haszongépjárműveit Így képzeli el a Toyota autómegosztó szolgáltatásait és haszongépjárműveit A Ford továbbra is vezeti a magyarországi jármű eladásokat A Ford továbbra is vezeti a magyarországi jármű eladásokat
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1