Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Az AutoWallis lesz az Opel márkaimportőre Magyarországon is

Az AutoWallis lesz az Opel márkaimportőre Magyarországon is

2020. szeptember 17.
A Wallis Automotive Europe (WAE) Kft.-t választották ki az Opel márkaimportőrének Magyarországon - közölte a kft. anyavállalata, az AutoWallis Nyrt. szerdán.

Az AutoWallis lesz az Opel márkaimportőre Magyarországon is

A közlemény szerint az AutoWallis reméli: azzal, hogy a régióban immár a negyedik országban lett leányvállalata az Opel márkaimportőre, tovább növekedhet a csoport értékesítése. Júliusban Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában nyerték el ezt a megbízást az Opelt is gyártó PSA csoporttól.

A megállapodások véglegesítéséhez még meg kell szerezniük a versenyhatósági engedélyeket. Ezt követően a WAE átveszi az importőri  tevékenységet eddig végző munkavállalókat - tették hozzá.

Kiemelték, a magyar piac stratégiai jelentőségét és méretét jól mutatja, hogy 2019-ben mintegy 12 500 darab új Opel személyautót és kisteherautót értékesítettek, a másik három országban összesen 11 700 darabot.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója mérföldkőnek nevezte az Opellel kialakított importőri együttműködést.

Várhatóan már 2021-ben jelentős bővülést mutathat az AutoWallis csoport tagjai által értékesített járművek száma.

Az AutoWallis lesz az Opel márkaimportőre Magyarországon is

A 15 autómárkát forgalmazó vállalat jelentős lépéssel kerül közelebb ahhoz, hogy megvalósítsa stratégiai  céljait, megduplázza árbevételét, és 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatójává váljon - idézte a közlemény a vezérigazgatót.

Andrew Prest, a WAE ügyvezető igazgatója azt emelte ki: csak idén ez a megállapodás már a hatodik jelentős üzletfejlesztésük, illetve akvizíciójuk.

Az AutoWallis augusztus 31-ei beszámolója szerint a csoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) éves összevetésben 51 százalékos visszaeséssel 688,889 millió forintra csökkent az első fél évben. Az IFRS (nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok) szerint készült, konszolidált, nem auditált kimutatás szerint az árbevétel mindössze 1 százalékkal csökkent.

A 38,152 milliárd forintos forgalomból a belföldi disztribúciós üzletág több mint 18 milliárd forinttal, a nemzetközi 16,784 milliárd forinttal részesült, mindkettő majdnem ugyanannyi, mint tavaly. Az autóipari szolgáltató üzletág bevétele ugyanakkor 3,689 milliárd forintról 3,282 milliárd forintra csökkent.

Az anyavállalatot, az AutoWallis Nyrt.-t a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. A társaság részvényei a keddi kereskedést 80 forinton fejezték be. Egy éven belül a legmagasabb áruk 120 forint, a legalacsonyabb 51,2 forint volt.

Kulcsszavak: Andrew Prest, AutoWallis, importőr, opel
 
Frankfurtban mutatkozik be a sűrített földgázzal hajtott új Opel Astra Frankfurtban mutatkozik be a sűrített földgázzal hajtott új Opel Astra Az AutoWallis lesz az Opel márkaimportőre Magyarországon is Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI: hétüléses, csúcs-hatékonysággal Máris százezer új Opel Insigniát rendeltek meg Máris százezer új Opel Insigniát rendeltek meg Az Opel az idén is növekedést tervez Magyarországon Az Opel az idén is növekedést tervez Magyarországon Az új Opel Astra nyerte a 2015-ös „Arany Kormánykerék” díjat Az új Opel Astra nyerte a 2015-ös „Arany Kormánykerék” díjat
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1